Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Retningslinier / Forum FAQ

Ånden som forummet bygger på.
Forummet er bygget op efter de samme principper som resten af siden. Det skal være gratis samt brugervenligt og det skal være nemt at oprette en tråd eller skrive et indlæg. Der skal være plads til alle uanset erfaring eller alder. Folk skal ha' lov til at skrive deres mening - så længe den er saglig og begrundet.

Folk skal optræde høfligt og respektere hinanden. Vores retningslinier skal følges og brugerne skal til hver en tid respektere henstillinger fra moderator og i særdeleshed fra administrator. Kan folk overholde disse regler er de velkomne på vores site og til at blive en del af communitiet.

HardwareOnline.dk er en privatejet side. Administrationen forbeholder sig retten til at fjerne/censurere uønsket indhold samt nægte brugere/gæster vi skønner ikke er modne nok til at begå sig på vores forum adgang uden varsel.

Det er den enkelte brugers ansvar at holde sig opdateret med vores retningslinier, som kan ændres uden varsel. Såfremt du ikke kan anerkende vores betingelser for brug af forum, beder vi dig forlade domænet.


Vigtige informationer om privatlivets fred.

Ophavsret.

Alle indlæg du skriver har du den fulde ophavsret til og du er berettiget til at videreformidle dine indlæg alle steder det skulle passe dig. Du giver samtidig HardwareOnline.dk fuld og ubegrænset råderet over alt indhold du producerer. HardwareOnline.dk kan frit bruge og videreformidle alt indhold du producerer. Råderetten er tidsubegrænset og kan benyttes på HardwareOnline.dk eller tilknyttede / afledte sider.

Brugernavnet / Profilen

Vi opfordrer dig til at tænke dig godt om inden du opretter dit brugernavn. Et brugernavn kan ofte bruges til at identificere dig som person og hvis du har et unikt navn, så kan det være meget nemt for andre brugere at finde frem til dig. Opret dig derfor helst med et navn der ikke leder direkte til din rigtige identitet.

Sletning / Anonymisering af profiler og data.

Hvis du ikke længere ønsker at benytte HardwareOnline.dk, er det efter vores mening er det god internet skik at lade brugernavnet stå og i stedet slette al information der kan identificere dig. Det gør at selv ældre tråde giver mening for folk der læser dem i fremtiden. For værdien i et forum består af summen af de indlæg der er skrevet. Lige som en løsning der hjalp dig, måske kan hjælpe andre i fremtiden.

Men hvis du ønsker at helt slette din profil og anonymisere dine indlæg er det også muligt. For nuværende skal du gøre det ved at sende en mail til [email protected] angive dit brugernavn og at du ønsker din profil slettet. Vi vil så manuelt gå ind og anonymisere din profil og alle svar og tråde så de ikke leder tilbage til dit brugernavn eller person.

De oplysninger vi fjerner, er følgende

• Brugernavn
• Email
• Brugerindtastede profiloplysninger
• Signatur
• IP Adresse
• Oplysninger om redigerede indlæg (Dit brugernavn)
• Alle oplysninger om validering af email og NemID


Udover vil der være oplysninger om din person i vores server logs og backup filer. Disse bliver dog kun gemt i 14 dage og dine oplysninger vil derfor være slettet permanent 14 dage efter de er slettet fra sitet.

Skulle du også have kommet til at skrive nogle personoplysninger i vores forum kan du bede om at få dem fjernet via funktionen Rapporter til Admin på de pågældende indlæg. De vil herefter blive fjernet af vores moderatorers.

Undtagelser til fuld anonymisering.

Såfremt du har handlet i vores køb/salg sektion inden for de sidste 9 måneder, forbeholder vi os dog retten til at kun anonymisere din profil delvist. Vi vil derfor udelukkende anonymisere dit profil navn, signatur og brugerindtastede profiloplysninger. De øvrige oplysninger vil blive stående til de 9 måneder er gået hvorefter disse oplysninger også slettes. årsagen til denne forsinkelse skyldes at vi vil sikre vores brugere mod svindel og det er vores erfaring at henvendelser fra politiet sker typisk op til 9 måneder efter trådene er oprettet. Da oplysninger om IP-adresse, NemID osv er indsamlet med formålet om at hindre svindel, giver det os ifølge artikel 5 lov til at behandle oplysningerne, men kun så længe det er nødvendigt hvilket erfaringsmæssigt er 9 måneder.

 Retningslinier for brug af HardwareOnline.dk's forum.
HardwareOnline.dk's Forum bliver kørt efter en række regler og bestemmelser, for at sikre dig et hurtigt og fyldestgørende svar samt opretholde den saglige tone. Regler og bestemmelser skal overholdes af forummets brugere.

Bemærk at fordi nogle ting er tilladt på andre internetfora er det ikke nødvendigvis tilladt her. Er du i tvivl, så læs vores retningslinier og denne Forum FAQ inden du prøver lykken. (søg evt. på stikord med Ctrl+B)


 
Generelle Retningslinier:
Registrering & Login.

 

 Generelle retningslinier.HardwareOnline.dk's Forum bliver kørt efter en række regler og bestemmelser, for at sikre dig et hurtigt og fyldestgørende svar samt opretholde den saglige tone. Regler og bestemmelser skal overholdes af forummets brugere.

Udvis altid pæn opførsel.
Skriv til hver en tid med en høflig og saglig tone. Tag dig god tid til at skrive velovervejede indlæg i et pænt sprog. Husk at behandle andre som du selv gerne vil behandles. Lad dig ikke påvirke af et irriterende hardwareproblem eller en anden brugers indlæg du ikke bryder dig om. Er der en tråd eller et indlæg som du mener, bør redigeres eller fjernes, så lad være med at hidse dig op, men kontakt en administrator eller moderator i stedet. Vi ser ikke mildere på personenen som hidser sig op og reagerer fjendtligt på et indlæg, end personen som spammer.

Hold dig til trådens emne.
Undlad at køre tråden over i en debat om noget andet end der er tiltænkt. Der kan dog opstå situationer hvor det kommer som en naturlig udvikling at tråden tager en lille drejning end der var lagt op til fra ophavsmandens side. Brug din sunde fornuft. Indlæg som er irrelevante for trådens emne vil blive betragtet som spam og skal til enhver tid undgås/ignoreres. Registrerede brugere og gæstebrugere der gentagne gange skriver off topic eller irrelevant, useriøst indhold vil blive nægtet adgang til forum af administrator.

Personlige angreb er ikke velkomne.
Kritisér idéer og ikke personer. Hold hovedet koldt. Det nytter ikke noget og kalde folk, idiot, n00b og lignende. Det reflekterer mere tilbage på dig som skribent, end på personen som har skrevet et indlæg du ikke kan lide. Ingen bryder sig om at blive svinet til, heller ikke dig selv. Truende, nedsættende eller anden uacceptabel opførsel skal rapporteres til en administrator eller moderator.

Det er ikke et kontaktforum.
Hvis du skal i kontakt med et firma, en person på HOL.dk eller lignende, så lad venligst være med at bruge HardwareOnline.dk som mellemled. De fleste brugere har deres E-mail adresse stående under deres profil. Det samme gælder for firmaer. Skriv direkte til dem og hold HardwareOnline.dk udenfor. Det er ikke tilladt at oprette en tråd grundet personlige uoverensstemmelser med en anden bruger. Det er et privat anliggende og bør håndteres ligeledes.

Caps Lock er unødvendigt.
At skrive med STORE BOGSTAVER anses for at råbe i et online forum. Det er ikke særlig venligt at blive brølet ind i ansigtet, når man ønsker hjælp eller bare gerne vil hjælpe en anden forumbruger. Det er muligt at Caps Lock-tasten sidder fast på tastaturet du sidder ved, men hvordan skulle vi dog vide det? Ønsker du at understrege noget, så markér enkelte ord med "fed" - ikke længere sætninger.

Brug hensigtsmæssig tegnsætning.
Overdrevent brug af "!", "." og "?" hjælper dig ikke. Der er ingen grund til at lave et indlæg med en titel der har en større mængde interpunktionstegn efter sig. Endvidere er det et irritationsmoment i øjnene på de personer, der dagligt besøger HardwareOnline.dk's Forum. Vi anser det for god Forum etikette, at du holder dig fra fristelsen til overdrevent brug af nævnte tegn. Brug tegnsætning med omhu og omtanke, og ikke efter hver sætning. Det er endvidere ikke muligt at bruge nogen form for HTML i overskrifter og indlæg.

Ingen spam, Tak!
Lad være med at skrive indlæg for at ophidse folk. Forummet er ikke et realtime chat-sted, ej heller Hyggekrogen. Indlæg der ikke bidrager til tråden kan også opfattes som spam. Eksempler på dette kan være "jeg er med på en lytter", "LOL" osv. Overdreven reklame for andre hjemmesider vil også blive betragtet som spam og er derfor også omfattet af ovenstående regel.

Ingen reklame.
At oprette en tråd, der kun giver anledning til reklame er ikke velset på vores forum. Dette forum er tænkt på at hjælpe folk, og det skal der for ikke bruges til kommercielle formål. Hvis du har skrevet en test eller artikel, som du gerne, vil dele med andre se så skriv til [email protected]. Brug følgende adresse hvis du ønsker at reklamere på HardwareOnline.dk: [email protected].

Forhandlere og distributører.
Vores forum er ikke nogen opslagstavle for forhandlere og distributører. Det er således ikke tilladt at komme med prisoplysninger og produktinformationer medmindre forhandleren/distributøren direkte bliver spurgt herom. Det er ej heller meningen at vores forum skal bruges til at supportere forhandlernes kunder. Hvis en forhandler/distributør bliver spurgt om noget konkret er det tilladt at svare. Længerevarende diskussioner/supportopgaver som ikke har generel relevans for vores brugere bør afklares pr e-mail eller anden vis. Såfremt vi vurderer at ovenstående regler brydes vil vi uden yderligere varsel lukke tråden eller slette indlæg.

Ens regler for alle.
Det kan meget vel være at din computer ikke vil boote eller andet, men at du er i den situation gør dig ikke til noget specielt og derfor skal du ikke forsøge at påkalde dig opmærksomhed på den baggrund. Du skal nok få opmærksomhed, men det bliver ikke den slags opmærksomhed du havde tænkt dig.

Ingen telefonnumre eller adresser.
For at beskytte dig selv og andre brugere mod personer med uhæderlige intentioner, beder vi brugerne om ikke at skrive adresser, telefonnumre og lignende oplysninger på forummet. Disse kontaktoplysninger skal udveksles pr. email. Kontaktoplysninger til ICQ og MSN-netværket er dog tilladt.

Administratorer og moderators bestemmer.
HardwareOnline.dk's administratorer og moderators vurderer og afgør hvornår retningslinierne er blevet overtrådt - ikke den normale bruger. Konsekvensen kan være redigering/fjernelse af et indlæg, en kommentar eller hele tråden. Administrator kan derudover nægte vedkommendes adgang til forum fremover.

Administrator/moderators beslutning er endelig.
Administrator/moderators beslutning er som tommelfingerregel ikke til diskussion på forum. Fordi du har fået en henstilling eller slettet/redigeret en tråd/indlæg, skal resten af forummets brugere ikke trækkes ind i diskussionen om det var en korrekt beslutning eller ej. Skriv en mail til pågældende hvor du kommer med dine synspunkter i stedet. Brokketråde over administrators/moderators afgørelse skal og vil blive lukket.

Hold dig opdateret.
Det er den enkelte brugers eget ansvar at holde sig opdateret med disse retningslinier, som kan ændres uden varsel. Såfremt du ikke kan anerkende vores betingelser for brug af forum, beder vi dig forlade domænet. Administrator forbeholder sig retten til at slette brugere og indlæg fra dataHOLbasen uden varsel.

 HardwareOnline.dk's holdning til:Pornografisk og racistisk indhold mv. er ikke tilladt.
Vi tillader ikke links til stærkt skadeligt, uanstændigt, pornografisk, ærekrænkende, racistisk, voldeligt, fornærmende, chikanerende, uetisk eller på anden vis diskriminerende eller stødende indhold. Lovlige billeder af "anstændige" babes/modeller er dog tilladt. Vi har allesammen et ansvar for ikke at udsætte mindreårige for voksent materiale

Piratkopieret materiale - ingen adgang!
Vi vil ikke være med til at fremme eller distribuere ulovlige kopier af ophavsretbeskyttet materiale. Derfor tillader vi ikke forespørgsler på, omtale af, links til eller opfordringer til brug af piratkopieret materiale beskyttet af ophavsretsloven. Herunder ulovlige mp3-filer, film, undertekster, spil, programmer mv. Er et format/program ikke nævnt her, er dette format selvfølgelig også omfattet af ovenstående regel.

HardwareOnline.dk's holdning til P2P-programmer.
Vi tillader ikke hjælp til opsætning af, forespørgsler på, omtale af, links til eller opfordringer til brug af Peer to Peer-programmer. Meget vel er disse programmer lovlige og kan bruges til lovlige formål, men langt de færreste gør det. Erfaringer har vist at tråde om dette emne hurtigt vendes til noget ulovligt.

HardwareOnline.dk's holdning til No-CD patches og cracks.
Vi tillader ikke forespørgsler på, omtale af, links til eller opfordringer til brug af No-CD patches keygeneratorer eller cracks. Ifølge de fleste slutbrugerlicenser, "End-User License Agreements" (EULA), er det ikke tilladt at ændre på kildekoden til et program eller spil uden ophavsmandens samtykke, hvilket disse patches gør. Vi forbeholder os retten til at slette indlæg/tråde med omtalte indhold uden yderligere varsel.

 Korrekt brug af forum.Dette er et forum ikke en chat!
Ej heller en samtale over ICQ/MSN eller SMS. Det forventes at brugerne kender til basal net-etikette og tilstræber sig at skrive saglige, indholdsrige indlæg med relevans for trådens emne. Brug af "1337-sprog" er ikke velset. Det er barnligt og belastende at se på. Korte svar som nice, cool, LOL, OMG osv. Kan være okay til tider, men tegner der sig et mønster, hvor samme bruger ikke evner at skrive andet end disse "fyldindlæg", vil det få konsekvenser.

Når emnet har været oppe tidligere.
Det hænder regelmæssigt at et emne eller spørgsmål har været oppe og vende tidligere. Dette kunne givetvis være undgået, hvis ophavsmanden til tråden havde benyttet søgefunktionen. Derfor er det ikke en lejlighed for andre forumbrugere til at gøre opmærksom på det i hånlige vendinger. Post et link til en tidligere tråd eller forlad tråden.

Der findes ikke dumme spørgsmål.
Ligegyldigt hvor indlysende et spørgsmål kan være i dine øjne, har ophavsmanden til tråden lov til at spørge. Noget der er simpelt for dig kan nemt være kompliceret for en anden. Ved direkte tåbelige emner og spørgsmål skal crewet nok tage stilling til trådens berretigelse.

Link ikke kun til Søgemaskiner.
Undgå korte svar såsom "Søg på Google!" og lignende der hverken hjælper eller biddrager til den spørgende. Det sidestilles med spam og vi gider ikke se på det. Det er meget ubehageligt for nye brugere at få et sådan svar smidt i hovedet. Mange brugere skelner ikke mellem nye tilkommende brugere og brugere som har været på HardwareOnline.dk's forum i længere tid. Søg eventuelt selv på Google og post dine resultater i tråden.

Links, fed, kursiv?
Det er ikke muligt for brugerne at benytte HTML-tags på forummet. Tilgengæld findes der knapper til de mest benyttede af slagsen: Link, fed og kursiv. Knapperne finder du lige ovenover dit brugernavn i det indlæg du befinder dig i. Markér URL'en du vil gøre til et klikbart link eller teksten du vil gøre fed/kursiv og tryk på den passende knap.
 Før du opretter en tråd:Lav lidt research først.
Prøv søgefunktionen eller kig dig lidt omkring i den specifikke forumkategori du gerne vil poste et indlæg i. Det kan meget vel være at spørgsmålet allerede er blevet stillet og besvaret tidligere eller der er en tråd i gang om samme emne.

Opret tråden i den rigtige forumkategori.
Handler dit spørgsmål om processorer, så skriv det i forumkategorien "Processor", handler dit spørgsmål om grafikkort, placer det i forumkategorien "Grafikkort" og så fremdeles.

Ikke-hardwarerelaterede emner.
Er dit spørgsmål ikke hardwarerelateret eller synes du ikke nogen af hardwareforumkategorierne dækker dit emne, så opret tråden i kategorierne "Anden computer snak", eller "Hyggekrogen".

Opret kun én tråd.
Modstå fristelsen det er at oprette tråden i en forkert forumkategori eller i flere forumkategorier samtidigt, blot fordi du mener du kan få bedre respons på den måde. Det er til gene for både brugere samt administrator/moderator som skal bruge tid på at slette eller flytte din tråd.

Lav en beskrivende overskrift!
Dette gør det lettere for andre brugere at filtrere de indlæg fra der omhandler spørgsmål som de hverken har kendskab til eller lyst til at læse. En overskrift som "Jeg har problemer!" siger ikke noget om hvilke problemer du har. Derfor kan netop den person der ved hvad du spørger om være ligeglad med eller overse dit indlæg, blot fordi du har valgt en dårlig overskrift.

Lad det fremgå af overskriften hvilken information du søger, gerne med nøgleord. På den måde fremmer du muligheden for at de behjælpelige brugere kan komme med kvalificerede svar.

Overskrifter og eller tråde som, ifølge admin/moderators skøn, bevidst kun har til formål at skabe unødvendig opmærksomhed vil blive betragtet som spam og redigeret/slettet.

Her er et par eksempler på typiske faldegrupper for tråde hvis titel ikke henviser til emne:

 • HJÆÆÆÆÆLP
 • Min computer fryser!!!!!!!
 • Hvad er der galt???
 • Fuck Firma XXX
 • Se her

  Altså overskrifter hvor folk bliver ført bag lyset eller ikke har en chance for at se trådens rigtige emne inden de klikker på den. En masse udråbstegn, store bogstaver eller anden "larm", gør måske at læseren får øje på overskriften, men samtidig signalerer det useriøsitet eller manglende viden om netikette. Derved vælger mange brugere indlægget fra.

  Klar og præcis formulering.
  Har du problemer med et stykke hardware, din computer generelt eller søger anden vejledning, så er det en god idé at tænke dit spørgsmål igennem og tage stilling til hvad du egentlig søger svar på inden du opretter en tråd.

  Hjælp til selvhjælp
  Et velovervejet spørgsmål med en god, informativ introduktion vil blive langt bedre modtaget blandt andre brugere og hurtigere kaste kvalificerede svar af sig, end et spørgsmål uden de store oplysninger. Alle brugere på forummet hjælper andre uden at få noget for det, så det mindste man kan gøre, er at gøre en indsats selv.

  Beskriv dit system.
  Hvis du søger hjælp til et hardwarerelateret problem, kan det være en god ide at beskrive hvad din computer ellers består af og i hvilket miljø den kører. Her menes hardwarekomponenternes mærke, modelnummer/kode samt Operativsystem (OS).

  Beskriv omstændighederne.
  Du kan også med fordel beskrive hvad du har ændret eller gjort siden problemet opstod og eventuelt supplere med symptomer du har oplevet (bib-lyde, fejlkoder/meddelelser og lignende). På den måde hjælper du andre brugere til at hjælpe dig.

  Ret stave- og sjuskefejl
  Giv dig tid til lige at læse indholdet igennem og ret eventuelle stave- og sjuskefejl inden du opretter tråden. Er man for ivrig, kan der ofte opstå unødvendige sjuskefejl såsom manglende ord eller stavefejl.

  Hav tålmodighed.
  Forvent ikke svar på 2 minutter. Nogle spørgsmål kræver mere tid for at få svar. Desuden er chancen for at få svar ikke særlig stor midt om natten.

   


  Registrering & Login.  Skal jeg registrere en bruger for at benytte HOL.dk's forum?
  Nej. Det er ikke nødvendigt at registrere en bruger for at læse eller skrive på vores forum, det anbefales dog at man gør det. Det er hurtigt klaret, det er gratis og der følger en række nyttige fordele med som man ikke har ved at være gæstebruger..
 • Du får dit helt eget unikke brugernavn. (valgfrit, med mindre det er optaget)
 • Du har mulighed for at tilknytte en signatur til dine indlæg. (valgfri)
 • Du har mulighed for at vælge/fravælge hvilke forumkategorier der vises i oversigten
 • Du har mulighed for at taste bopæl, beskæftigelse og andre personlige oplysninger ind
 • Du får din helt egen HOL-profil med mulighed for at blære dig med dit system
 • Du får en nyttig oversigt med de seneste 15 tråde du har deltaget i
 • Du får en oversigt med antallet af tråde, svar, kommentarer samt indsendte nyheder.
 • Du vil figurere på Onlinelisten.
 • Det er gratis og du bliver en "rigtig" HOL'er.
 • Hvordan registrerer jeg en bruger?
  Du følger linket her (opret bruger) og resten giver sig selv. Stødende brugernavne vil ikke blive accepteret.

  Autologin - Hvad er det?
  Autologin er en smart funktion til dig som benytter siden ofte og ikke gider bruge tid på at logge ind manuelt hver gang. Du aktiverer funktionen ved at sætte et flueben i boksen under brugernavn og adgangskode. Det frarådes at aktivere autologin hvis du skriver fra en offentlig computer eller computere der bruges af mange personer. Eksempelvis på et bibliotek, kollegium eller en netcafé. Derved mindsker du risikoen for at andre skriver i dit navn. Dine loginoplysninger et dit ansvar!

  Hvordan logger jeg af?
  Under de seneste forumindlæg finder du boksen "Community". Her finder du funktionerne til blandt andet at redigere din brugerprofil eller logge ud.

  Jeg har mistet mit password/kan ikke logge ind.
  Hvis du har problemer med at logge ind kan dette skyldes flere forskellige ting. Forsøg følgende punkter for at løse problemet.

  Har du indtastet forkert adgangskode, men rigtigt brugernavn, bliver du sendt videre til en side hvor du automatisk kan få det rigtige password tilsendt den tilknyttede e-mailadresse.

  Kan du stadig ikke logge ind, så kontroller at din browser/firewall tillader cookies. For Internet Explorer: (Funktioner -> internetindstillinger -> Beskyttelse af personlige oplysninger).

  Er der stadig problemer, kan du prøve at slette alle dine cookies. For Internet Explorer: (Funktioner -> internetindstillinger -> Generelt).

  Hvis intet af ovenstående lykkedes eller har du glemt dit brugernavn(!), så send en mail til en admin (hol.dk/information) og han vil ved lejlighed være behjælpelig med problemet.

  Kan jeg ændre mit brugernavn?
  Nej, det er ikke muligt selv at ændre sit brugernavn. Dit brugernavn her på sitet er unikt og administrationen redigerer ikke brugernavne, med mindre det er et særtilfælde såsom tegn i brugernavnet siten ikke genkender.

   


  Brugerprofiler og andre oplysninger.  Brugerprofiler
  Du finder din egen eller andre brugeres profiler ved at klikke på brugernavnet.
  Du redigerer din profil ved at klikke på "Rediger bruger" under Community i venstre side.

  Brugerprofiler er personlige og indholdet er valgfrit. Du kan redigere alle informationer, med undtagelse af dit brugernavn. Der er dog visse ting vi ikke tillader. Stødende profiler vil blive redigeret eller fjernet uden varsel. Under "yderligere oplysninger" kan du evt. skrive hvilken computer du har. Kig lidt rundt i de andre brugeres profiler og bliv inspireret.

  Signaturer.
  Din signatur vil blive vist under alle dine indlæg. Signaturen er personlig og det er frivilligt om man ønsker en. indholdet er valgfrit, der er dog visse ting vi ikke tillader. Stødende signaturer vil blive redigeret eller fjernet uden varsel. Bemærk at der er en grænse for antallet af karakterer i signaturen. Vi anbefaler at du ikke skriver mere end 3 linier i din signatur, undlader en større mængde interpunktionstegn eller skriver længere passager med stort.

  Brug af HTML i profil og signatur.
  Det er ikke muligt at bruge HTML i hverken signaturer eller profiler. Erfaringerne har vist at nogle brugere ikke kan administrere brugen af HTML uden misbrug eller overdrivelse, desværre. Derfor kan du som bruger ikke tilknytte et billede nogen af stederne. Dog kan administrator stadig benytte HTML i såvel profiler, signaturer og på forum.

  Forsøger du at opdatere din profil indeholdende HTML vil du få en fejl. Fjern dem og opdater igen.

  Enkelte brugere vil stadig have aktive HTML koder i deres profil. Det er fordi de ikke har redigeret i deres profiler siden funktionen blev slået fra. Vi har ingen interesse i at drive heksejagt på gamle profiler med et acceptabelt brug af HTML.

   


  Vejledning til Køb & Salg.  Hvem må sælge?
  Vores salgsforum er rettet mod privatpersoner som ønsker at sælge brugt som nyt udstyr. Det er ikke tilladt for firmaer at sælge nye produkter og serviceydelser gennem vores forum. Ønsker du som firma at benytte vores site i salgsøjemed, kontakt da webmaster for information vedrørende reklame.

  Hvad må sælges?
  Vores salgsforum er fortrinsvist rettet mod salg af computere, computerhardware og andet computerrelateret tilbehør. Det er dog tilladt at sælge mobiltelefoner, spillekonsoller, Hi-Fi, TV-udstyr, DVD/mp3-afspillere, højttalere, software/spil, relevant faglitteratur/manualer, brændbare medier, film og effekter til brug ved casemodding.

  Hvad må ikke sælges?
  Ønsker du at sælge møbler, cykler, biler, hårde hvidevarer eller andet ikke-hardwarerelateret udstyr, findes der bedre alternative til dette formål. Prøv evt. dba.dk.

  Ingen salg af våben mv.
  Bemærk at vi ikke tillader salg af luftpistoler, air soft guns, gaspistoler, knive, samlersværd og andre våben som enten kræver særlig tilladelse eller en minimumsalder på 18 år. Vi kan ikke verificere folks alder på forummet og ønsker ikke at komme i en situation hvor en bruger har solgt et våben til en anden under den tilladte lavalder.

  Ingen salg af virtuelt guld og items
  Guld og items er ikke hardware relateret og sælges ofte i større partier. Jf. ovenstående vil vi derfor præcisere at, det ikke er tilladt at købe, sælge eller bytte. Der findes sider og tjeneste som er meget mere velegnet til formålet, brug dem i stedet.

   


  Når du opretter en salgstråd.  Ønsker du at sælge et eller flere stykker hardware, eller måske en hel computer, er der nogle ting du bør oplyse for at undgå misforståelser og fremme et hurtigt salg til gavn for begge parter.

  Brug en beskrivende overskrift.
  Det er en god ide at starte overskriften i en salgstråd med et bogstav som indikerer om du ønsker at købe, sælge eller bytte. Derved er der ingen som er i tvivl om hvad tråden handler om, når den står i oversigten over seneste forumindlæg på forsiden.

  S: - bruges ved salg.
  K: - bruges ved køb.
  B: - bruges hvis du ønsker at bytte.

  Lad det fremgå af overskriften hvad det er du sælger. Sælger du et komplet system, så skriv f.eks. "S: Intel I7 9700K computer" i overskriften.

  Sælger du mange forskellige dele, så fremhæv de dele som du mener har størst interesse. Bemærk at der begrænsning på hvor lang en overskrift kan være. Derfor kan du med fordel bruge forkortelser.

  Undersøg aktuel salgspris.
  Gør dig selv den ulejlighed at undersøge hvad den aktuelle nypris er for produktet du vil sælge og sæt en rimelig salgspris ud fra den. Til det formål kan du bruge prisdatabaser såsom Pricerunner.dk 

  Brugt eller nyt?
  Det siger sig selv at prisen er afhængig af og det er i potentielle køberes interesse om produktet er brugt eller i ny ubrudt emballage. Skriv hvordan det forholder sig.

  Kom med en detaljeret beskrivelse.
  Køber vil føle det mere troværdigt hvis du beskriver produktet du sælger nøjagtigt. Kom spørgsmål fra potentielle købere i forkøbet ved at skrive producent, mærke og model. F.eks. "ASUS GeForce RTX 3080 ROG Strix".

  Link evt. til et billede.
  Det er endvidere en god ide at vedhæfte billeder af det du sælger. Vores køb/salg funktion understøtter at du uploader billeder til tråden. 

  Garanti og kvittering.
  Skriv om der er kvittering på tingene du sælger og overvej om der er nogle omstændigheder vedrørende garanti der bør oplyses. Husk at skriv hvis der er fejl eller mangler på effekten.

  Samlet salg eller i løsdele?
  Det er som regel langt det nemmeste at sælge et helt system samlet til en enkelt person, men overvej om du vil sælge i løsdele. Det vil højst sandsynligt sætte gang i auktionen og hæve den samlede salgspris. Hvis du kun ønsker at sælge samlet, så gør opmærksom på det.

  Oplys mindstepris.
  Er du fast besluttet på hvad din mindstepris er, så gør opmærksom på det og undgå lavere bud. Har du sat mindsteprisen for højt vil du sikkert ikke få så meget respons. Hvis auktionen har opnået den fastsatte mindstepris, er du som udgangspunkt forpligtet til at sælge/købe jvf. dansk aftalelov.

  Hvor befinder varen sig?
  Skriv hvor i landet varen du sælger befinder sig. Det vil gøre det mere attraktivt at byde hvis eventuel køber bor i nærheden og kan spare forsendelsesomkostninger ved at afhente selv.

  Salgstrådens varighed.
  Hvis du allerede, ved auktionens oprettelse, ved hvor lang tid den skal køre, så skriv det.

  Spam ikke din salgstråd.
  Undlad at skrive ligegyldige indlæg i din salgstråd for at få den i oversigten på forsiden. Det vil blive betragtet som spam og givetvis føre til lukning. Er der interesserede købere skal de nok henvende sig. Genovervej evt. din mindstepris hvis ingen reagerer.

  Det er dog tilladt at skrive op eller ligene en gang efter 24 timer og maks 5 gange ialt. 

  Følg op på din salgstråd.
  Hold øje med din salgstråd og følg op på bud og eventuelle spørgsmål. Det giver et godt indtryk på potentielle købere. Har du ikke mulighed for at komme online i en periode, så gør opmærksom på dette.

  Forsendelse og betaling.
  Skriv hvilken forsendelsesmulighed og betalingstype du foretrækker. Som udgangspunkt anbefaler vi at i handler personligt især når det er med nye brugere.   

  Når handlen er afsluttet.
  Når sælger har bestemt sig for hvem han/hun vil sælge til og salgstråden har fundet sin afslutning, bør sælger skrive dette. Efter udveksling af email-adresser er det op til brugerne privat at finde ud af, om det videre salg skal foregå via post pr. efterkrav, ved afhentning eller andet.

  Forholdsregler ved køb og salg.
  Som køber og sælger bør man tage nogle forholdsregler, specielt ved overførsel af større beløb. Vi anbefaler at parterne aftaler detaljerne over email og/eller telefon og forsendelsen betales inden den afsendes.  

  Sælgers ansvar ved forsendelse.
  Sælger bærer, ifølge købelovens § 17, faren for salgsgenstandens hændelige undergang eller forringelse, indtil levering har fundet sted. Hovedreglen er ifølge købelovens § 10, at levering er sket, når sælger har overgivet det solgte til en fragtfører, eksempelvis Post Danmark. Det er herefter ikke sælgers risiko, at genstanden beskadiges under transporten, forudsat at man har emballeret genstanden forsvarligt. Køberen må selv søge for eventuel erstatning fra Post Danmark.

  HardwareOnline.dk's ansvar.
  HardwareOnline.dk sørger kun for at skabe kontakten mellem køber og sælger og har intet ansvar for køb og salg. Vi vil dog være behjælpelige hvis der skulle opstå problemer mellem parterne. Vi logger alle IP-adresser og vil reagere på mistænkeligheder og falske bud.

   


  Når du svarer i en salgstråd.  Forbeholdt interesserede.
  Svar kun i en salgstråd hvis du er interesseret i at købe eller mangler information fra sælger. Undlad at komme med dumme kommentarer. Hvis mindsteprisen er sat for højt er det sælgers problem, ikke dit.

  Respektér sælgers vilkår.
  Sælger bestemmer suverænt sin mindstepris og krav for betaling. En salgstråd skal ikke forveksles med en tråd under salgsvurdering. Har sælger, i dine øjne, fastsat en urealistisk høj mindstepris er det ikke din opgave at linke til prisdataHOLbaser eller på anden måde blande dig i prisfastsætningen mellem sælger og køber.

  Modstå fristelsen.
  Det kan være fristende at gøre sælger opmærksom på at værdien af hardware hurtigt falder i pris, men undlad at kommentere en eventuel fastsat mindstepris. Er mindsteprisen urealistisk, så forlad venligst tråden og den vil hurtigt forsvinde ud af mængden til fordel for andre.

  Kun seriøse bud, tak.
  Lad være med at komme med latterligt lave bud. Har sælger sat en mindstepris er der nok en grund til det og du skal derfor ikke byde under

  Opret din egen salgstråd.
  Sælger du et tilsvarende produkt, så opret din egen salgstråd og lad være med at blande dig i andres.

   


  Øvrige spørgsmål og svar.  Hvad er Adminstrators funktion?
  HardwareOnline.dk's administratorer er sidens ledelse. Det er kernen bag siden og dem som tager beslutningerne om hvilken retning siden skal udvikle sig i. Administrator er ansvarlig for de forskellige områder/opgaver på siden og fungerer som artikel- og nyhedsskribenter og/eller hardwaretester samt moderator på forummet.

  Administrator har den højeste bemyndigelse på siden og på forummet, og kan nægte brugere adgang ved deaktivering af brugerprofiler eller IP-blokering. Administrator kan se IP-adresser på alle brugere (og alle som tidligere har benyttet en specifik IP-adresse), redigere, låse og slette overskrifter, indlæg og tråde samt flytte tråde mellem de forskellige forumkategorier. Administrator kan redigere eller slette kommentarer til nyheder. Administrator har adgang til og kan redigere brugerprofiler, signaturer, loginoplysninger samt server og dataHOLbase mv.

  Administrator kan til hver en tid poste henstillinger i tråde henvendt til én eller flere forumbrugere. Henstillinger skal betragtes som en advarsel og gives til forumbruger(e) som er på kant med retningslinierne, men fungerer også som en påmindelse til alle om hvad vi tillader. Administrator bestræber sig på at være fair og upartisk når han modererer på forummet. Administrator kan desuden tage stilling til forslag og besvare spørgsmål vedrørende sidens status og brug af forum.

  Administrator kan i særlige tilfælde omstøde moderators beslutning og har det afgørende ord i principielle uenigheder vedrørende "gråzone"-emner og andet.

  Hvad er moderators funktion?
  HardwareOnline.dk's moderatorer er personer, udstyret af administrator, med specielle rettigheder til at moderere på forummet. Moderatorerne fungerer som administratorernes forlængede arm i deres fravær og assisterer administator med at overvåge samt håndhæve retningslinierne for brug af forum.

  Moderator kan redigere, låse og slette overskrifter, indlæg og tråde samt flytte tråde mellem de forskellige forumkategorier. Moderator kan se IP-adresser på alle brugere (og alle som tidligere har benyttet en specifik IP-adresse).

  Moderator kan til hver en tid poste henstillinger i tråde henvendt til én eller flere forumbrugere. Henstillinger skal betragtes som en advarsel og gives til forumbruger(e) som er på kant med retningslinierne, men fungerer også som en påmindelse til alle om hvad vi tillader. Moderator bestræber sig på at være fair og upartisk når han modererer på forummet. Moderator kan desuden besvare generelle spørgsmål vedrørende brug af forum.

  Administrator og moderators beslutning er ikke til debat.
  Som hovedregel er administrator og moderators beslutning ikke til debat på forum. Fordi du har fået en henstilling eller slettet/redigeret en tråd/indlæg, skal resten af forummets brugere ikke trækkes ind i diskussionen om det var en korrekt beslutning eller ej. Skriv en mail til pågældende administrator/moderator hvor du kommer med dine synspunkter i stedet. Brokketråde over administrators/moderators afgørelse skal og vil blive lukket.

  Hvordan kontakter jeg administrator/moderator - anmelder en tråd?
  Administrators og moderators kan kontaktes pr. mail eller Personlig besked. Kontaktoplysninger til den enkelte administrator/moderator kan findes i deres profil under Information

  Jeg kan ikke komme ind på HardwareOnline.dk.
  Der kan være flere årsager. Muligvis er siden under vedligeholdelse. Der vil som oftest blive gjort opmærksom på dette i dagene op til. Så har du været forbi på det seneste og der ikke har stået noget, har du muligvis fået blokeret din eller dit uddannelssted/arbejdes IP-adresse efter misbrug på vores forum. (Se Punkt 12.14).

  Jeg kan ikke oprette indlæg? - Norton Firewall problemer.
  Kan du ikke oprette svar, så har du sandsynligvis Norton Firewall installeret. For at kunne oprette svar igen er der nogle indstillinger der skal redigeres. Gå til menuen "Privacy Control" og vælg punktet "Browser privacy" under "Custom level". Herefter skal du fjerne hakket i "Enable Browser Pricacy" når dette er gjort kan du igen svare på indlæg. Som standard er denne funktion slået til og skjuler hvor du kommer fra, men efter misbrug på forummet, har vi været nødt til at sikre os at brugerne rent faktisk er på HardwareOnline.dk når de opretter svar. Dette berører desværre Norton Firewall brugere.

  Min overskrift er blevet redigeret?
  Det hænder at en overskrift bliver redigeret af crewet. Dette sker typisk hvis overskriften ikke henviser til emnet, ophavsmanden til tråden forsøger at påkalde sig unødvendig opmærsomhed gennem overforbrug af spørgsmål/udråbstegn, store bogstaver eller der forekommer tydelige sjuskefejl. (Se Punkt 1.6 og Punkt 4.5).

  Mit indlæg er blevet redigeret/fjernet?
  Du har givetvis overtrådt vores retningslinier, skrevet uden for emnet eller på anden vis forstyrret tråden og de andre brugere på forummet. Derfor kan dit indlæg være blevet fjernet helt eller delvist af en administrator eller moderator. Står du uforstående overfor denne beslutning, så kontakt pågældende administrator eller moderator privat. (Se Punkt 12.4).

  Kan jeg redigere mine indlæg?
  Nej, det er ikke muligt for den normale bruger at redigere hverken sine egne eller andres tråde/indlæg. Dette er forbeholdt administrator eller moderator. Vi ønsker ikke en situation hvor en bruger kan løbe fra en tidligere påstand eller omgå administrators eller moderators beslutning. Har du lavet en grov forståelsesfejl, så gør opmærsom på dette i tråden eller kontakt crewet. (Se Punkt 12.4).

  Min tråd er blevet flyttet?
  En administrator eller moderator har vurderet at din tråd passer bedre ind under en anden forumkategori og derfor er den flyttet.

  Hvorfor kommer min nyoprettede tråd ikke frem?
  Din nyoprettede tråd kommer ikke nødvendigvis frem under "De seneste forumindlæg" på forsiden med det samme. Det er fordi din browser ikke opdaterer siden, men henter den i hukommelses-cachen. Opdater siden (F5) og din tråd vil komme frem.

  Hvorfor er min tråd ikke på forsiden?
  Forumlisten på forsiden indeholder kun de seneste oprettede indlæg og dem der for nylig er blevet skrevet i. Derfor forsvinder din tråd fra forsiden afhængigt af, hvor populær den er. Men bare rolig. Tråden ligger stadig i den forumkategori, hvori den blev oprettet og vil stadig blive set og få opmærksomhed.

  Hvad er Rang?
  Det er vores holdning at der til et godt forum hører en rangfunktion til. Det er en beslutning vi står fast ved, så respektér venligst dette.

  Rangens formål er at vise den individuelle brugers aktivitetsniveau på siden, og indikerer altså hverken brugerens viden, indlæggenes kvalitet, originalitet eller pågældenes evne til at hjælpe andre.

  Rankeringen tæller med for hvert svar brugeren poster som kommentar til nyheder, indsendte "godkendte" nyheder samt oprettede tråde og svar i på forummet. Dog tæller oprettede tråde og svar ikke med i kategorierne Anden computersnak, Hyggekrogen, Køb, Salg og Køb / Salgs vurdering.

  De forskellige trin og hvornår rangen skifter er ikke offentligt kendt. Kom derfor ikke med forespørgsler om dette på forummet.

  Tråde vedrørende rang, rangens eksistens, de forskellige trin, spørgsmål om hvornår den skifter og andet som er besvaret her, vil blive låst med en henvisning til emnet i denne FAQ.

  Jeg er blevet banned, hvorfor?
  Du har givetvis overtrådt vores retningslinier, én eller flere gange, i en sådan grad at vi ikke ønsker dig på vores forum længere. Der står en begrundelse hvorfor i din brugerprofil samt hvilken administrator, ikke moderator, som har lukket din brugerprofil.

  Står du uforstående overfor denne beslutning så lad være med at oprette en tråd, men send en mail til pågældende administrator i stedet. Så vil han ved lejlighed komme med en nærmere begrundelse.

   


  Korrekt brug af "Anden computer snak" .  Formål med Anden computer snak.
  Forumkategorien "Anden computer snak", er som navnet antyder, stedet hvor tråde omhandlende computere og hardware som ikke passer ind i de andre forumkategorier skal placeres og debatteres.

  Hvad må debatteres her?
  Her er det muligt at debattere effekter såsom mobiltelefoner, Hi-Fi, TV, bilradioer og andet elektronisk udstyr. Det er et ufravigeligt krav at der lægges op til en saglig diskussion om emnet. Tråde der ikke falder indenfor disse krav eller ikke lægger op til debat skal placeres i "Hyggekrogen" eller holdes væk.

  Samme forumregler er gældende.
  I "Anden computer snak" gælder de samme retningslinier som på resten af forummet. Administrator/moderator vurderer om en tråd eller et emne er sagligt nok eller lægger tilstrækkeligt op til debat. Er dette ikke tilfældet, vil tråden blive lukket eller slettet. Denne beslutning vil ikke være til debat på forummet. Læs også (Punkt 1.11).

   


  Korrekt brug af "Hyggekrogen".  Undlad at oprette hardwarerelaterede tråde i Hyggekrogen! De hører til i deres respektive forumkategori eller "Anden computer snak".

  Formål med Hyggekrogen.
  Hyggekrogen er et tilbud til vores brugere hvor de har mulighed for at debatterer emner på tværs af deres fælles interesse, hardware og computere. Her er det muligt at debattere aktuelle begivenheder, oprette en afstemning, smide en personlig/sjov historie ind eller et link til et sjovt billede samt andet som ikke hører ind under nogle af de andre kategorier. Men vigtigst af alt. Folk har i denne forumkategori mulighed for at lære hinanden bedre at kende - til stor gavn for communitiet.

  Det primære mål med HardwareOnline.dk's forum er debat om computerrelaterede emner og langt størstedelen af forummets brugere benytter det af denne grund. Derfor anbefaler vi at du vælger denne forumkategori fra under din brugerprofil, grundet det noget blandede indhold som kan forekomme her. Bemærk at forumrangen ikke tæller i denne kategori.

  Samme forumregler er gældende.
  I Hyggekrogen gælder de samme retningslinier som på resten af forummet. Administrator/moderator vurderer om en tråd eller et emne er sagligt nok eller lægger tilstrækkeligt op til debat. Er dette ikke tilfældet, vil tråden blive lukket eller slettet. Denne beslutning vil ikke være til debat på forummet. Læs også (Punkt 1.11).

  Der kan fra tid til anden forekomme debatter om følelsesladede emner i Hyggekrogen. Her vil vi gerne understrege at der bliver slået hårdt ned på spam, personangreb og andet upassende indhold som ikke hører nogen steder henne. Vi er på Internettet og kan ikke gardere os imod en klaphat som ser sit snit til at provokere eller på anden måde skabe røre i andedammen.

  Vi ser ikke mildere på personen der spammer eller den/dem som reagerer fjendligt på et stødende indlæg. Derfor kan det ske at en række indlæg er fjernet i en tråd, enten fordi det enkelte indlæg var upassende/off-topic eller var en reaktion på et andet indlæg med upassende indhold. Vi ser derfor gerne at folk forholder sig til det oprindelige emne og ikke kommenterer eller spørger til hvorfor et indlæg kan være slettet.

  Aktuelle begivenheder.
  Det er tilladt at oprette tråde om aktuelle begivenheder, nationale som internationale, i Hyggekrogen. Det kan eksempelvis være en koncert eller indenfor sport - en fodboldkamp eller et cykel/Formel1-løb. Det er desuden tilladt at debattere samfundsrelaterede og sågar storpolitiske emner. En velovervejet overskrift og en seriøs, informativ indledning vil lægge op til svar af samme salgs.

  Men undersøg først om der allerede eksisterer en tråd om et pågældende emne før du opretter en tråd. Det er ikke særligt hensigtsmæssigt at der kører flere tråde omhandlende samme emne. I tilfælde af dubletter (dobbelttråde) bør mere opmærksomme forumbrugere, på høflig vis, henvise til tidligere tråd(e), så vil administrator/moderator lukke eller slette de overflødige HOLbaseret på skøn.

  Fødselsdagstråde.
  Det er vældigt festligt når man har fødselsdag (Hurra!), men det er ikke spændende nok til at alle forummets brugere skal gøres opmærksom på det. Derfor anmoder vi folk til ikke at oprette disse tråde. Fødselsdagstråde skal og vil blive lukket. Med over 10.000 dagligt besøgende kan det hurtigt blive til et absurd stort antal fødselsdagstråde. Registrede brugere som har indtastet korrekt fødselsdato i deres profil vil figurere på fødselsdagsoversigten.

  Formålsløse tråde og emner.
  Vi opfordrer folk til at holde et nogenlunde seriøst niveau selvom det er Hyggekrogen. Dvs. tråde samt indlæg skal have et reelt formål og en vis relevans for andre brugere. Med det menes at egoistisk søgen efter opmærksomhed ikke vil blive accepteret. Det kunne være tråde som "hvor stort er dit lem?", "min hjerne er grød" og andre emner der ikke tjener andet formål end at gøre opmærksom på sig selv. Links til sjove tests eller andre sider der kan give noget underholdning er naturligvis tilladt - så længe de ikke er stærkt stødende eller falder ind under vores øvrige retningslinier.

   


  - Copyright © fuze, HardwareOnline.dk -

 

NYHEDSBREV
Afstemning