Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Nyheder

Test af Corsair K100 RGB OBX

Skrevet af Thomas Jensen | 21-02-2021 | 0 kommentarer


Den 1. oktober 2020 lancerede Corsair deres nye high-end top of the line full-size tastatur; K100 RGB. K100 kommer med Corsairs nye AXON HPT (Hyper-Processing Technology) teknologi, som giver dig op til 4 gange hurtigere svartid (polling rate)! Mange tastaturer i dag har en svar tid svarende til 1000 Hz, hvor K100 RGB giver dig muligheden for, at sætte Hertz på helt op til 4000! Det skulle teoretisk set give dig en svar tid der er at mærke, hvorfor jeg var interesseret i at teste K100 RGB. Corsair spurgte kort før jul, om jeg ville have tastaturet til test, hvilket jeg ikke kunne sige nej til. Hvis du har læst nogle af mine andre tastatur-artikler, så efterspørger jeg jævnligt producenterne brugen af PBT-taster. Corsair har med deres nyere flagskib K100 RGB gennemtænkt brugen af materiale, hvorfor PBT også indgår i K100 RGB til min positive overraskelse.

Jeg har selv haft K60, K70 og K95 i hænderne, hvorfor jeg med sikkerhed kan sige, at der er sket en positiv udvikling siden K70 og K95, hvor der stadig er ligheder fra sidstnævnte til K100. Man har med K100 RGB taget skridtet videre til toppen af isbjerget. Derudover får du Corsair nye OPX-kontakter med, som har et aktiveringspunkt på kun 1 mm! Med det sagt, så er K100 ikke det perfekte tastatur, hvor jeg stadig synes der er et par ting som efter min mening vil fuldende K100 til perfektion. Læs hele artiklen her!


Test af Lian Li Lancool 215

Skrevet af Thomas Jensen | 17-02-2021 | 0 kommentarer

Lian Li er blevet en anerkendende hardwareproducent over de seneste år, hvor de har sat niveauet. Den seneste udvikling fra Lian Li er ingen undtagelse. Lian Li er blevet anerkendt for at tænke innovativt, hvilket har medført en stor efterspørgsel på blandt andet Lian Li Uni Fan-blæsere, hvor design har været med til, at reducere mængderne af kabler! Lian Li kom rigtig frem i lyset med deres bedst sælgende kabinet; O11-Dynamic, som både fås i medium-størrelse og i XL. I midt januar 2021 skrev jeg blandt andet om et komplet PC-projekt, hvor Lian Li O11-Dynamic XL indgik i projektet. Artiklen kan læses her! Jeg skal denne gang se på et kabinet, som er mere budgetvenlig end O11-Dynamic. Lian Li Lancool 215 er et kabinet i mellemkategorien i forhold til formfaktor, som kommer med to 200 mm blæsere i front! Lancool 215 fra Lian Li udkom i oktober 2020, og har allerede nu været forbi mange anmeldere, hvorfor jeg efterspurgte Lian Li om samme mulighed. Det er ikke ligefrem nyt med 200 mm et kabinets front, men Lian Li er kendt for at kunne levere produkter, som både har fokus på kvalitet og ydelse til en rimelig pris. Et kabinet i dette prisniveau, har man været nødsaget til at spare et sted, som er en af områderne der vil dykkes ned i, som du kan læse i artiklen. Herunder også en hurtig gennemgang af temperaturer og den generelle oplevelse af, at samle et helt PC-build i Lian Li Lancool 215. Læs hele artiklen her!


Test af Razer Viper 8K Hz

Skrevet af Thomas Jensen | 14-02-2021 | 0 kommentarer

Razer har været en af de ’brands’ man har kendt i årtier, hvor de har været kendt for gamerudstyr for den yngre målgruppe. Med et stort konkurrencemarked indenfor gamerudstyr, så har Razer sidenhen måtte udvikle nye strategier. Jeg har i min tid ejet en god håndfuld Razer-produkter, hvor jeg på sin vis har haft lidt varierende oplevelser. Udover Razers anerkendende Razer Chromas Ecosystem, som har givet RGB-universet nye højder, så har Razer de seneste år flyttet sig i den positive retning i forhold til produktsortiment, kvalitet og pris.

Razer blev stiftet for over et årti siden tilbage i 2005 af Min-Liang Tan og Robert Krakoff, med et hovedkvarter i Californien og i Singapore, og har hertil yderligere kontorer verden over, i blandt andet; USA, Europa og i Kina. Razer lancerede sin første mus i stiftelsesåret; Diamonback gaming mus og året efter blev den efterfuldt af Reclusa gaming tastaturet i samarbejde med Microsoft. Razer har også haft følerne ude i esportens verden, hvor de i 2008 sponsorerede esport-holdet Evil Geniuses, som blandt andet er kendt indenfor Dota, League of Legends og CS:GO. I 2009 lancerede Razer den førende mus Razer Mamba, hvor Razer igen har prioriteret deres innovative kræfter mod samme segment. Razer har i starten af 2021 nu lanceret deres nye flagskib, som giver deres konkurrenter noget at tænke over.

Razer har med Viper 8K Hz igen sat baren højt, som kommer med en rapporteringsfrekvens (polling rate) på hele 8000 Hz! Du spørger måske dig selv, lige så vel som jeg gjorde, er det en gimmick eller gør det en reel forskel i forhold til andre på markedet på 1000 Hz? Med en rapporteringsfrekvens der er 8 gange så meget i forhold til konkurrenterne, heraf en forsinkelsestid på kun 0.125ms og med en lav vægt på 71 gram, så kan man ikke være andet end nysgerrig. Læs hele artiklen her!


Test af ASRock B550 Taichi - Razer Edition

Skrevet af Thomas Jensen | 11-02-2021 | 4 kommentarer

ASRock lancerede i 2020 deres B550 Taichi bundkort, hvilket viste sig at være et fremragende bundkort. Taichi har et specielt og unikt design, hvor ASRock i samarbejdet med Razer har foretaget en renoveret og genopfundet, men forbedret udgave af B550 Taichi, og har i sidste kvartal af 2020 lanceret B550 Taichi Razer Edition. Razer er primært kendt for deres computertilbehør af; gaming mus, gaming tastaturer og bærbare computere henvendt til gameren, som nu har taget skridtet til bundkortmarkedet i samarbejde med ASRock. Med AMD AM4 5000-serie CPU-support, 16 strøm faser (14+2), Digi Power, Dr. MOS og med ram-support op til DDR4 5200+ (OC) og 4733+(OC) på Ryzen Vermeer, så sætter Taichi Razer Edition niveauet højt for B550 bundkort.

ASRock har nu 15 i sit sortiment i B550-serien efter lanceringen af ASRock B550 Taichi Razer Edition, hvor vi sidste gang kiggede på X570 PG Velocita, som også fås i B550. Taichi Razer Edition har skiftet kobber og tandhjul ud med mørk børstede aluminium og ekstra RGB, som også er kompatibelt med Razer Chroma og Razer Synapse 3 for RGB-styring. Er du mere til Intel, så har ASRock for nyligt lanceret deres Z590 i samme serie; Z590 Taichi, som er moderniseret i sort aluminium, i et traditionelt Taichi tandhjulsdesign. Jeg er selv nysgerrig på, hvorfor man har valgt at ændre på Taichi i samarbejdet med Razer, for hvad får du i virkeligheden ekstra udover det æstetiske ydre? Læs hele artiklen her!
 
*Herunder et billede af B550 Taichi forinden renovationen til B550 Taichi Razer Edition.


Test af Cooler Master MM720

Skrevet af Thomas Jensen | 06-02-2021 | 0 kommentarer


Cooler Master er begyndt at flytte lidt på sig, hvor de i sidste kvartal af 2020 og her i starten af 2021 er kommet med en håndfuld af nye produkter. Musen som der skal ses på i dag er MM720, som første gang blev introduceret til CES 2020, som fik stor ros fra medierne. Der er allerede nu mulighed for, at se nogle af Cooler Masters nyere produkterne på deres hjemmeside herunder; nye RGB-blæsere, AIO-køler og en trådløs letvægts mus og et tastatur, som er på trapperne fra Cooler Master. Der er en trend kørende, hvor mange producenter stræber efter, at kunne levere en letvægts mus tæt på 60 gram eller herunder, hvor der samtidig ikke er sparet på kvalitet og ydeevne. Cooler Master introducerede i 2020 deres MM720, hvor designet måske er genkendeligt, som har taget træk fra deres forgænger; SPAWN (2012). Hvis du foretrækker en letvægts mus, så skal du måske se nærmere på MM720, som kommer med en vægt på kun 49g! Spørgsmålet er om Cooler Master har været nødsaget til at gå på kompromis med ydeevne og kvalitet for den reducerende vægt. Læs hele artiklen her!


Test af Asus Rog Phone 3

Skrevet af Heini Nielsen | 02-02-2021 | 3 kommentarer
Smartphonen er ikke længere bare en telefon, men et uundværligt redskab i dagligdagen, den hjælper os med at tilgå banken, serier & film, tage billeder, holder styr på vores aftaler og meget mere, der er efterhånden ingen grænser for Apps, der kan hjælpe os. Det der gør en smartphone smart er computeregenskaberne, hvor de to forskellige styresystemer Android og IOS udbydes ved eksempelvis Samsung og Iphone. Det er som meget andet, subjektivt, når der skal købes ny smartphone, det kan eksempelvis være baseret ud fra styresystemet, hvad de er vant til eller er mest tryg ved at anvende, designet/brandet eller størrelsen på skærmen. Anvender du eksempelvis din mobil til at se mange Youtube videoer eller film eller spil, så kan det være rart med en stor skæm, hvorimod en mindre skærm nemmere kan betjenes med én hånd, hvilket ikke altid kan være lige nemt, hvis mobilen er for stor. Skærmens kvalitet, herunder farve og lysstyrken i kombination har en betydning i forhold til dagslyset og synsvinklen, da det til tider kan være næsten umuligt, at se på en skærm, når solen skinner. En anden vigtig del er kameraets kvalitet, især hvis du kan lide at tage mange billeder eller selfies, hvor antallet af pixels er af betydning.  Der er alt andet lige mange faktorer, der spiller en rolle, når der skal købes en ny smartphone. Det jeg personligt selv har i tankerne er; hvad skal jeg benytte min smartphone til i hverdagen udover at ringe, sende beskeder og besøge Facebook.

Smartphonen, der anmeldes i dag omhandler hverken en Iphone eller en Samsung, men derimod en ASUS ROG Phone 3 Strix Edition 5G 256GB/8GB - Black Glare, der udbydes som en alternativ gamerplatform udover at være en standard smartphone, hvorfor den primært henvender sig til gamere.  Denne smartphone lancerede ASUS i Danmark den. 22. juli 2020.  Læs hele artiklen her!

Test af Asus Strix Rog Go 2.4

Skrevet af Heini Nielsen | 30-01-2021 | 0 kommentarerI dag skal vi se på et nyt headset fra Asus nemlig deres Asus Strix Rog Go 2.4. Headsettet, skulle være rettet mod rigtig mange forskellige platforme, såsom playstation/Nintendo/xbox samt mobiltelefoner og pc helt uden anvendelse af bluetooth. Du skal i stedet benytte en lille wifi dongle, du kan påsætte i de fleste nyere smartphones. Asus Strix Rog Go, som headsettet kaldes, hvor Go henviser til, at du  nemt kan have det med rundt og med god grund. Headsettet kan nemlig minimeres ved at folde det sammen sådan, at det nærmest ikke fylder meget mere end en stor håndflade. Jeg er meget spændt på om minimeringen af headsettet har indflydelse  på lydkvaliteten og hvor lang tid batteriet kan holde strøm, nu når Asus har lagt op til at Headsettet er et du kan tage med dig over alt. Læs hele artiklen her!

Test af Steelseries APEX Pro TKL

Skrevet af Thomas Jensen | 27-01-2021 | 5 kommentarer


Vi skal denne gang se på det eftertragtede Apex Pro TKL tastatur fra Steelseries, som har de velomtalte justerbare OmniPoint kontakter! Mangler du hurtigere reaktionstid i CS Go eller har du bare brug for et tastatur, som har lidt ekstra justeringsmuligheder i hver enkelte taster, så skal du ikke lede videre. Det rette tastatur kan være vanskeligt, at ramme vores individuelle præferencer, som både henvender sig til tastelyd, kvalitet, design, software og pris. Apex Pro TKL vil måske kunne afkrydse mange af dine krav til ovenstående. Cherry MX-kontakter har i lang tid været standarden, hvor Steelseries nu har taget det innovative og positive træk, at give blandt andet Esport udøveren mulighed for at justere aktiveringspunktet helt ned til 0.4 mm med de nyere OmniPoint kontakter, hvor aktiveringspunktet på Cherry MX kan fås ned til 1.2 mm, med MX Speed Silver. Forskellen på 0.8 mm giver en kæmpe forskel i din reaktionstid. Corsair K95 Platinum RGB har jeg selv haft testet, som kommer med MX Speed Silver (0.8 mm), hvor jeg har sammenlignet reaktionsforskellen på aktiveringspunktet, hvor der er en forskel at mærke.

Apex Pro TKL blev lanceret sommer 2020, hvor det selv et halvt år efter fortsat kan være vanskeligt at finde det eftertragtede tastatur på lager. Er Steelseries Apex Pro TKL din næste opgradering? Læs hele artiklen her!


Test af Synology Nas 1821+

Skrevet af Heini Nielsen | 24-01-2021 | 9 kommentarerSynology annoncerede en 8-bay DS1821+ NAS sidste kvartal i 2020, hvilken har en lillebror DS1621+ med samme chip, dog kun med 6-bays i stedet for 8, som DS1821+ har, og er den vi skal se på i dag. Synologys næste generation af NAS har to gange flere processorkræfter end forgængeren takket være den fire-kernede AMD Ryzen-chip. DS1621+ har plads til mere end 3.5” harddiske, som giver dig mulighed for hele to M.2 SSD’er, som kan anvendes til SSD-cache, hvilket kan give op til 20 gange hurtigere responshastighed. Det hele kommer med Synologys intuitive Diskstation Manager-software, som gør det nemt og smertefrit, at gemme dele og sikre data.
10. december 2020 blev DS1821+ introduceret af Synology, som er designet til datastyring og lagring med høj kapacitet. På DS1821+ er der derudover fokus på høj ydeevne, og kommer med 4GB ram. Forgængeren benyttede en Intel-CPU, hvor Synology måtte erkende, at AMD måske er bedre egnet til opgaven i en NAS server.
Hvis 8-bays ikke er nok på DS1821+, så har du udvidelsesmuligheder på helt op til 18-bays i alt. Lad os se lidt på, hvad vi får i kassen. Læs hele artiklen her!

Test af Corsair T100 Rank Gaming Chair

Skrevet af Thomas Jensen | 19-01-2021 | 13 kommentarer

Du kender det nok ligesom jeg at sidde ordentlig på kontoret eller når man skal spille med vennerne i flere timer, så er en ergonomisk stol en af de vigtigste faktorer for forebyggelse mod blandt andet ondt i ryg og lænd. En god kontor- eller gamerstol er derfor en lang tids investering, som Corsair har givet deres bud på, med den nylig lanceret T100 Rank, som er til rådighed for de nordiske forbrugere! Du kender måske Corsairs T1, T2 eller T3-serie af gaming stole, hvor T100 Rank er en god blanding mellem dem, og er fremstillet specifikt for nordiske kunder. Markedet for gaming stole har udviklet sig enormt de seneste år, hvor der er stor forskel i priser. Mange gamerstole ligner hinanden, så hvordan skiller T100 Rank sig så ud?

Det som du skal spørge sig selv om er, hvorvidt det kan betale sig at købe en dyr stol, fremfor en stol i Ikea eller andre stole til budgetvenlige priser. Vi har alle forskellige kropsbygninger og præferencer til hvad en god stol er, og derfor kan det være en vanskelig opgave, at finde den stol som passer lige til dig.

Jeg har længe ledt efter en stol, som både giver den rette støtte til ryg, lænd og bagenden, hvilket viser sig ikke er en nem opgave! En af de kendte alternativer har været ’Markus’ stolen fra Ikea, hvor en gamer stol kan have fordele, som ikke altid kan findes på en almindelig kontorstol uden at gå på kompromis. Lad os se på hvad Corsair T100 Rank kan tilbyde os i Norden! Læs hele artiklen her!


12345678910111213141516171819202122232425...Sidste