Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Det store vaccinekapløb

Af Guru Mr. WoLF | 20-07-2021 18:22 | 2291 visninger | 33 svar, hop til seneste
Det store vaccinekapløb, rigtig spændende dokumenter. Kæmpe arbejde bag https://www.dr.dk[...]
--
#1
Cayuse
Ny på siden
20-07-2021 21:36

Rapporter til Admin
Jeg må indrømme at jeg orkede ikke at følge linket. Måske jeg er kørt træt i corona og vacciner (formoder det handler om corona men ved det faktisk ikke). Jeg er godt klar over at det fortsat vil være en del af vores hverdag en rum tid fremover men lige nu vil jeg bare nyde sommeren som færdigvaccineret :) Beklager jeg ikke fulgte linket
--
Sidst redigeret 20-07-2021 21:38
#2
ToFFo
Guru
20-07-2021 22:09

Rapporter til Admin
#1 - Jeg er fuldstændig enig. Jeg ved det her forum handler om meget mere end bare hardware. Men jeg bruger det alligevel for at blive distraheret så jeg ikke skal mindes om pandemien hele tiden. Jeg skal vaccineres i morgen og jeg glæder mig til at få det overstået. 5G here I come!
--
- Indsæt signatur -
#3
Mr. WoLF
Guru
20-07-2021 22:11

Rapporter til Admin
Der har bare været så meget her inde om at de ikke vil have vaccine og det ikke er testet godt nok. Her kommer der svar direkte fra producenten og man bliver fortalt om hvad der faktisk er man får sprøjtet ind i kroppen. Prøv da at se det før i brokker jer
--
Sidst redigeret 20-07-2021 22:12
#4
Business
Mega Supporter
20-07-2021 22:55

Rapporter til Admin
#3 Men de folk tror jo netop ikke, at man kan stole på producenterne :D
--
#5
Mr. WoLF
Guru
20-07-2021 23:05

Rapporter til Admin
#4 Kunne være nogen vil få bedre forståelse. Det er vildt hvad der kan gøres med en blankocheck. Det er den mest spændende dokumenter jeg har set siden Home. Del. 2 på DR2 nu
--
#6
Sonnyboy442
Guru
20-07-2021 23:30

Rapporter til Admin
#0 Tak for delingen :) Jeg har lige set første afsnit, og det er faktisk ret spændende. Andet afsnit må jeg se om jeg kan få tid til at se i morgen :)
--
i7 8086k|Corsair H150i|G.Skill DDR4 16GB 3000-15|960 EVO 1TB M.2 SSD|EVGA GTX 1060 6GB|EVGA SuperNOVA 1300 G2|Corsair Obsidian 800D
#7
Lowice
Supporter Aspirant
21-07-2021 08:56

Rapporter til Admin
Nu er der jo også nogle af os der fravælger vaccinen da vi har en godt nok immunforsvar til at modstå virussen og samtidig har den viden at hvis vores immunforsvar for lov til at gøre det som det er lavet til, at så vil man stå meget stærkere efterfølgende da man vi danne bedre antistoffor mod virussen end nogle vaccine kan. Så i længden vil det giver et stærkere flok immunitet, i stedet for at vi skal sprøjte os med vacciner hvert år, da man kan blive immun op til flere årtier hvis ens egen immunforsvar laver arbejdet. Samtidigt ved vi heller ikke noget om langtidsvirkningen af de vacciner og hvilken andre sygedomme de måske kunne være skyld i de den kan gøre os mere modtagelig over for andre virusser eller kroniske sygedomme som sukkersyge. Når det så er sagt, så vil der altid være nogle hvis immunforsvar ikke er stærkt nok og de bør også som anbefalet af forsker, få vaccinen. Men at give vaccine til alle dem hvis immunforsvar intet fejler og som nemt vil kunne danne de fornøden antistoffer, der ser forskerne ingen grund til at vaccinere men hvis ens TV og medier ikke ønsker denne dialog men heller vil "shame" alle dem der ikke kan forstå at vaccinen er vores eneste frelser, så er det jo forståeligt at mange vælge at tage den. At de så alle vælger at bruge dem samme undskyldning at man er træt af at skulle lade sig teste 2 gange om ugen for at lade sig være forsøgskanin på en stadig ikke helt testet vaccine, er jo deres valg og ingen "shamer" dem for det. Jeg siger ikke at vaccine ikke virker jeg siger bare at det jeg har fået fortalt at dem der ved mere, er at vi lige nu giver dem til en masse, hvor det er unødvendigt.
--
#8
Martin Lohse
Elitebruger
21-07-2021 09:29

Rapporter til Admin
#7 Jeg har personligt tilvalgt vaccinen, da jeg såmænd ikke frygter selve sygdommen. Jeg plejer aldrig være syg, så jeg tænker nok, jeg skulle overkomme denne. Derimod senfølgerne - dem vil jeg bestemt ikke have. Jeg kender flere, som har voldsomme følger såsom åndenød, udtalt træthed osv. Selv unge raske mennesker, som var i markant bedre form end jeg.
--
#9
Cayuse
Ny på siden
21-07-2021 09:45

Rapporter til Admin
#7 Jeg respekterer og forstår dem der siger nej til vaccinen. Det er jo et frit valg. Man kan vel sige at lige så lidt vi ved om vaccinen, lige så lidt ved vi også om evnen til at danne immunitet mod sygdommen osv.
--
#10
ToFFo
Guru
21-07-2021 09:55

Rapporter til Admin
#7 - Jeg er lige blevet vaccineret og har taget imod en Pfizer med kyshånd. Det var rart at få det overstået. Du skriver: hvis vores immunforsvar for lov til at gøre det som det er lavet til, at så vil man stå meget stærkere efterfølgende da man vi danne bedre antistoffor mod virussen end nogle vaccine kan. Immunforsvaret får også lov til at gøre det, det er lavet til. Vaccinen hjælper bare immunforsvaret til at gøre sit arbejde. Som et værktøj. Det er sgu lettere (for mig i hvert fald) at bage boller ud fra en opskrift, fremfor bare at prøve mig frem. Det er spild af tid når jeg kan bruge en opskrift. Jeg går også med sko, hovedsageligt for at beskytte mine fødder mod det underlag jeg går på, samt det giver noget ekstra komfort. Jeg burde nok gå uden sko, for det hærder mine fødder mere end nogen sko kan. Hvorfor ikke bruge det værktøj der bliver stillet til rådighed?
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 21-07-2021 09:59
#11
vaff
Supporter Aspirant
21-07-2021 09:58

Rapporter til Admin
#7 - Jeg har også læst de oplæg af Karen på Facebook. Det er rart at vide vi har nogle der virkelig uddanner folket.
--
#12
SimonFRB
Monsterbruger
21-07-2021 10:00

Rapporter til Admin
#7 Tak for smøren. Langt det meste af det du skriver, giver ingen mening. Discalimer: Jeg er for det frie valg ang. vaccine og ville aldrig shame. Men det skal give mening. "Nu er der jo også nogle af os der fravælger vaccinen da vi har en godt nok immunforsvar til at modstå virussen og samtidig har den viden at hvis vores immunforsvar for lov til at gøre det som det er lavet til, at så vil man stå meget stærkere efterfølgende da man vi danne bedre antistoffor mod virussen end nogle vaccine kan." Du aner ikke om du har et "godt nok" immunforsvar. Det er rent gæt. Forhåbentligt har du ret, men du ved det ikke. Kan du desuden sende mig en kilde på, at kroppen danner "bedre" antistoffer end vaccinen? "Så i længden vil det giver et stærkere flok immunitet, i stedet for at vi skal sprøjte os med vacciner hvert år, da man kan blive immun op til flere årtier hvis ens egen immunforsvar laver arbejdet." Dette argument bygger på antagelsen om, at du er bedre dækket i laaaang tid, hvis du får sygdommen og kroppen selv danner antistoffer. Dette er der ingen dokumentation for - tværtimod. Samtidig skal du håbe, at du så ikke bliver rigtig syg af sygdommen. Vil du så gå i x antal år og håbe på at få sygdommen, så du kan "bidrage" til flokimmunitet? lol det er ikke sådan det fungerer. Så længe du ikke er immuniseret, så udgør du en trussel. "Samtidigt ved vi heller ikke noget om langtidsvirkningen af de vacciner og hvilken andre sygedomme de måske kunne være skyld i de den kan gøre os mere modtagelig over for andre virusser eller kroniske sygedomme som sukkersyge." Naturligvis er der endnu intet om langtidsbivirkninger af vaccinerne, men eftersom vi har haft vacciner i ret mange år efterhånden, så er der en formodningen om, at der ingen er. Antagelsen om at de skulle gøre os "mere modtagelige overfor andre virusser eller sygdomme" er ret langt ud, men klart med til at sprede frygt. Tænk sig bare at sidde og finde på sådan noget. "Når det så er sagt, så vil der altid være nogle hvis immunforsvar ikke er stærkt nok og de bør også som anbefalet af forsker, få vaccinen." Er du klar over hvordan vaccinen virker? Nej? Det er netop folk med et svækket immunforsvar, som IKKE kan få gavn af vaccinen, da deres (wait for it) IMMUNFORSVAR ikke kan danne antistoffer. Og der er netop derfor, at folk med et normalt immunforsvar skal sørge for flokimmunitet inden virkningen af vaccinen udløber. Fedt at du har fået noget fortalt af "dem der ved mere", men håber at du kan forstå og processere ovenstående.
--
#13
MortenBC
Supporter Aspirant
21-07-2021 10:04

Rapporter til Admin
#7 Jeg synes at de skriver de fleste steder at vaccinen giver flere antistoffer end smittede som har overstået sygdommen. Da det svinger meget i forhold til hvor hård folk har været ramt. Faktisk anbefaler de selv at tidligere smittede bliver vaccineret. Du bliver ikke dårligere til at stå imod andre sygdomme ved at blive vaccineret. Du har ret i at vi ikke kender noget til langtid effekterne af vaccinerne, men nærmest alle seriøse forskere er enige i at vaccinerne er LANGT mere sikre end at få sygdommen. Man skal passe på med at læse for meget af det konspirations spekulanterne skriver. Det er jo tit noget folk som intet aner om vacciner sidder og finder på og er nervøs for?
--
#14
BETASOFT
Ny på siden
21-07-2021 10:07

Rapporter til Admin
Hej, Jeg er enig i at vaccinen er midlertidigt godkendt. Jeg er selv færdig med Fiser og vi ved stadig meget lidt om dem, da de er så nye. Min konen har selv fravalgt den da hun ikke tør og mine børn skal vente. Men efter jeg selv har set hvad en virus af denne art kan gøre ved raske mennesker, så turde jeg ikke andet. Vi har nogle venner hvor konen på 42 blev smittet og har nu af sen følger fået hjerneskade, dårllig gang, hovedpine, åndenød. Hospitalet kunne ikke gøre andet end at give hende en vaccine for at se om det hjalp. Hun lå indlagt i 3 måneder. Hun er nu koblet på programmet for senfølger, men de har allerede sagt at de skader hun har fået af Corona, kan der ikke gøres noget ved. Jeg tør simpelthen ikke gøre andet med den alder jeg har, end at lade mig vaccinere, men jeg forstår godt dem som ikke tør/vil. Vi skal bare have for øje, at Corona nu har muteret så mange gange og den bliver værre og værre, så hvad er alternativet. Som andre også skriver, så giver jeg gerne mit 'normale' immunforsvar et boost. Mvh Bjarne
--
#15
SimonFRB
Monsterbruger
21-07-2021 10:59

Rapporter til Admin
#14 Hvordan er du enig i, at vaccinen er "midlertidigt godkendt"? Det passer jo ikke? Det er godkendt. Ikke midlertidigt. Den er fuldstændig godkendt.
--
#16
NeoLite
Junior Supporter
21-07-2021 12:13

Rapporter til Admin
#15 Kan du linke til et sted hvor der står at vaccinerne er endeligt godkendt? Jeg kan kun finde oplysninger der bekræfter at de er betinget godkendt. https://laegemiddelstyrelsen.dk[...]
--
Sidst redigeret 21-07-2021 12:13
#17
Lowice
Supporter Aspirant
21-07-2021 12:48

Rapporter til Admin
SimonFBR jeg kommer aldrig til at lytte til dig for du ved ikke helt hvad du snakker om ligesom du mener jeg ikke ved hvad jeg snakker om. Så shh.
--
#18
Mion
Super Nørd
21-07-2021 13:12

Rapporter til Admin
#7 nu er ideen jo også at man lader sig vaccinere for at beskytte folk omkring sig for smitte, hvis man selv kommer i kontant med nogle.. dem der rent faktisk ikke får symptomer af det her, er jo netop supersprederne. Nu er Vacciner jo reelt død virus leveret, så du aktivere 100% de samme forsvarsmidler som du gør med sygdommen.. med Vaccinen har du bare gjort det med 100% sikkerhed, hvorimod hvis du er heldig ikke at få COVID som uvaccineret, så har du ikke genkendelsen, i kroppen, så hvis næste rul er slemmere..så Min Kusine, er en af de "sunde" særdeles god form, aldrig syg.. hun blev ramt i den tidelige periode af COVID, og var faktisk ikke særlig syg, det jeg vil kalde en "alm" influenca, uden den vilde hoste, hun har SLEMME senfølger, og har været i genoptræning siden April/Maj sidste år, så over 1 år, hendes korttidshukommelse, er problematisk, hun er konstant træt, umulig at holde fokus, det har lidt overrasket mig, da hun er klart den mest energiske i vores familie. jeg er også personligt 100% for frit vaccine valg, skal have 2 Moderna skud og konen her over de næste 2 uger... nu er min far også med slem Lunge Emfysem, så vi gør det også lidt for at beskytte ham. Jeg vil fravælge vaccinen på min 6 årige søn. hvis det kommer dertil, han har alt MRSA og så videre, da det er direkte farlige sygdomme for ham, men at vaccinere ham mod det her gør jeg ikke.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
--
Sidst redigeret 21-07-2021 13:13
#19
em2021
Ny på siden
21-07-2021 13:50

Rapporter til Admin
#18 Husker en nyhed tidligere om at Corona ramte folk der var i god form/sund hårdere. Om det så har hold i sig, ved jeg ikke. Men langt fra første gang man hører dette.
--
7700k,rtx2080,16Gb 3200mhz,asus 27" 165hz + Lenovo ThinkPad X1 carbon.
#20
Beer
Gæst
21-07-2021 13:56

Rapporter til Admin
#7 - Alt, hvad du siger, lyder fornuftigt. Men du glemte det med 5G og Armageddon. Ikke beer..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
--
Sidst redigeret 21-07-2021 22:05 af Ronson
#21
SimonFRB
Monsterbruger
21-07-2021 14:15

Rapporter til Admin
#16 En betinget godkendelse betyder ikke, at den "midlertidig" godkendt. Det betyder at den er godkendt, men at man skal følge på på data x antal år efter godkendelsen. Det er meget normalt for mange lægemidler. #17 Lol kæmpe spild af tid at svare dig. Du er jo ignorant.
--
#22
trolleleet
Ultrabruger
21-07-2021 15:38

Rapporter til Admin
#20 Hold nu kæft "Beer" din klovn - https://imgur.com[...]
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#23
JTP
Semi Supporter
21-07-2021 17:07

Rapporter til Admin
#22 Forstår heller ikke han ikke blev bannet med alt det tilsvining han har gjort
--
#24
Commodore64
Monsterbruger
21-07-2021 17:57

Rapporter til Admin
Vores tids værste pandemi er dumhed og inkompetence.
--
#25
Newkleer
Gæst
21-07-2021 19:23

Rapporter til Admin
#20 Hvor mange bitcoins skal man invistere før man er beskyttet imod Corona?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Mr. WoLF
Guru
21-07-2021 23:27

Rapporter til Admin
Har Corona fået folk med hatte af sølvpapir ud af skyggen eller er der kommet 10% flere af dem i verden under Corona? Jeg fik set del. 2 i går. og ville ønske vi lavede samme med arbejde mod kræft og genoprette naturen. Synes i også godt om den dokumentar?
--
#27
MBj1974
Nørd Aspirant
21-07-2021 23:40

Rapporter til Admin
#12 her er #7's kilde https://www.facebook.com[...]
--
Star Citizen referral link: https://robertsspaceindustries.com[...] (extra credits in-game)
#28
Loot
Gæst
22-07-2021 03:40

Rapporter til Admin
#26 Næh, men det har gjort folk utroligt naive og klar til at stikke hvad som helst i sig. Hvordan man kan stole blindt på en så ulækker og korrupt industri er mig en gåde. https://ekstrabladet.dk[...] https://corporatewatch.org[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
TottiNo10
Megabruger
22-07-2021 04:50

Rapporter til Admin
#18 " nu er ideen jo også at man lader sig vaccinere for at beskytte folk omkring sig for smitte, hvis man selv kommer i kontant med nogle.." Det der er simpelthen så sindssygt skrevet, og det er bare endnu engang beviset for, hvem der er de store egoister i det her vanvid!Tænk sig at tro, at det er "samfundssind", at kræve den slags af sine medmennesker! Det er mindretallet, der vil have, at flertallet som er sunde og raske, og ikke det mindste i fare for den virus, skal vaccinere sig for at beskytte et absolut mindretal. Ud over sjældne undtagelser, så er det hovedsagligt ældre og syge i forvejen, der ender med at dø af denne virus, og alligevel tillader det lille flertal og de angste sig at kræve, at sunde og raske mennesker skal vaccinere sig for deres skyld, og gør man ikke det, så skal man udskammes, og afholdes fra at deltage i diverse aktiviteter. I Frankrig er de godt på vej i mod tvangsvaccination, og det samme gælder mange andre lande. Hvor er det bare decideret ulækkert! Hvis jeg skal vaccineres, så gør jeg det for MIN skyld, og ikke for andres skyld. Da slet ikke med tanke på, hvor latterligt meget mere farlig denne virus er blevet gjort af en magtliderlig regering og en masse mennesker, der også styres af frygten og bare hopper, når det bliver kommanderet. Jeg køber ikke præmissen omkring sundhedsvæsnet, og at det kan bryde sammen osv. Det skal slet ikke være til debat og aktuelt i et land, hvor vi har verdens højeste skatter. Så skal vi have gang i en anden debat - nemlig den om, hvor mange penge der bruges forkert. Vi skal kunne klare sådan en virus, og det uden at skide på kræftpatienter og lignende, fordi man er så bange for corona. Det er ganske enkelt skammeligt! Så har vi så travlt med at redde hele verden, og gå forrest på mange områder, hvor vi alligevel ikke gør den store forskel, da vi er et skide frimærke på verdenskortet, men kaste om sig med penge på mange latterlige ting, der aldrig flytter noget som helst, og bare gør de danske skatteyderes liv dårligere, det kan vi godt finde ud af! Livet er nu engang farligt - kom over det og begynd at lev igen - nu har vi vist lidt længe nok under denne virus, og lad så folk begynde at leve igen. Mennesker vil altid dø, og nogle før andre. Det kan vi ikke blive ved med at sætte verden i stå for!
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]/CL16|GTX 1660Super|128GB NVMe|1TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
--
Sidst redigeret 22-07-2021 04:55
#30
Cayuse
Ny på siden
22-07-2021 06:16

Rapporter til Admin
#29 Et sundhedsvæsen vil altid blive presset når der kommer en pandemi ind fra højre, der resulterer i så plejekrævende patienter som covid-19 har gjort. Med mindre man selvfølgelig har personale til at stå på st.by til krisesituationer men det giver i min verden ingen mening og jeg fornemmer også at du ikke synes skattetrykket skal være højere. Om folk vil vaccineres eller ej er en privat sag, det skal man selvfølgelig ikke udskammes for. Med mindre det er hende det fjols der lavede de tåbelige opslag på FB og forsøgte at koble Chr. Eriksen hjertestop sammen vaccine. Vi har brugt vacciner i årtier med stor succes og vil sikkert også gøre det fremover
--
Sidst redigeret 22-07-2021 06:18
#31
ToFFo
Guru
22-07-2021 08:48

Rapporter til Admin
#29 - Hvis jeg skal vaccineres, så gør jeg det for MIN skyld, og ikke for andres skyld. Da slet ikke med tanke på, hvor latterligt meget mere farlig denne virus er blevet gjort af en magtliderlig regering og en masse mennesker, der også styres af frygten og bare hopper, når det bliver kommanderet. Jamen så er det jo "heldigt" at en af "bivirkningerne" er du også beskytter andre mod at blive smittet. Plus du (med al sandsynlighed) får et mildere sygdomsforløb hvis du bliver ramt, så du ikke belaster hospitalerne mere end højst nødvendigt :) Men hvordan er virussen blevet gjort latterligt meget mere farlig af regeringen? #30 - Vacciner er blevet brugt i like... 200 år eller sådan noget. Men det er sjovt nok først nu at folk er blevet så fucking woke. Tænk hvis der fandtes antivaxxers for 200 år siden. Så tror jeg der ville være mange flere der døde af smitsomme sygdomme. Som var langt værre end corona. Men når man har så let adgang til information som vi har i dag, har man også let adgang til misinformation. Dumme mennesker råber. Kloge mennesker taler. Men eftersom dem der råber bliver hørt af flest, bliver misinformation også spredt som en steppebrand.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 22-07-2021 08:50
#32
Comicsdk
Monster Supporter
22-07-2021 08:56

Rapporter til Admin
31 Om man så kørte oplysningskampagner i tyve år, ville der stadig være et par stædige, mistroiske individer der ikke ændrer standpunkt før en af deres nærmeste eller de selv ender i respirator. Det er vanskeligt at bekæmpe en overbevisning funderet i (over)tro og uvidenhed, for ikke at sige umuligt.
--
Sidst redigeret 22-07-2021 08:58
#33
ToFFo
Guru
22-07-2021 09:11

Rapporter til Admin
#32 - Vise ord og du har ret. Jeg har også meldt mig ud af facebook, for at undgå at begynde at debattere med folk. Det er sjovt at tænke på de fleste af os går rundt med en lille enhed i lommen, som giver os adgang til næsten alt information i verden, hvor som helst og når som helst. Men dens primære funktion er efterhånden at kunne skændes med fremmede mennesker i hele verden.
--
- Indsæt signatur -

Opret svar til indlægget: Det store vaccinekapløb

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning