Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hvorfor er jeg så dårlig til at følge med?

Af Gæst Lytte | 29-11-2021 15:21 | 1747 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej, Så øhm jeg har lagt mærke til at jeg er pisse elendig til at følge med når andre snakker. Dette gælder som regel min skolegang. Jeg er færdiguddannet næste måned efter 5 års skolegang og har i mine 5 år kun gået til forelæsninger og klassetimer det første semester. Dvs ar jeg i mine andre 9 semestre nærmest ikke har været på universitetet. Jeg falder meget hurtigt fra hvis jeg skal stå og lytte til en forelæser snakke om et emne. Eller hvis en person skal fremlægge noget for klassen. Eller hvis læreren underviser i timen. Jeg kan simpelthen ikke følge med og mister fokus efter første minut. Men, jeg har klaret mig godt til alle mine eksamener. Jeg kan sagtens sidde og læse i en bog og læse op på mit pensum. Men når jeg først sidder foran en person, som skal til qt forklare mig noget fagligt, så er mit fokus væk. Jeg prøver at følge med men pludselig får jeg andre tanker. Det er ikke fordi jeg synes det der bliver forklaret er kedeligt. Jeg synes det er spændende. Men igen når en anden person forklarer falder jeg fuldstændig fra. I fredags skulle jeg og to andre fremlægge hvert vores speciale projekt til hinanden og vores vejleder. Selv her faldt jeg fuldstændig fra da de andre fremlagde omkring deres projekt. Er der andre som har det på samme måde? Beklager grammatiske fejl, jeg er på vej hjem gående og det er pisse koldt lol.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
29-11-2021 15:25

Rapporter til Admin
Ja det sker hele tiden for mig. Årsagen er hvis det der snakkes om ikke interesserer mig, så vandrer min hjerne. Jeg tænker ikke altid på noget andet, jeg zoner bare ud... Så det skal helst være noget der interesserer mig, ellers har jeg let ved at "falde ud". Så når mit navn bliver nævnt i enden af et spørgsmål, er jeg ind imellem nødt til at indrømme jeg ikke lige fangede spørgsmålet... Til gengæld når det interesserer mig har jeg mega klæbehjerne.
--
- Indsæt signatur -
#2
Wut
Semi Nørd
29-11-2021 16:00

Rapporter til Admin
Jeg skrev noter i alle forelæsninger... og så kylede jeg dem ud bagefter. Det vigtige var bare, at lytte efter, hvad der blev sagt, så jeg kunne skrive det ned. Så har det i det mindste været rundt 1 gang i hovedet. Forelæsninger er i udgangspunktet dræbende og søvndyssende. Hvis man ikke skal bruge det til noget, så fiser det lige igennem hovedet og ud på den anden side. Det bliver meget bedre, når du skal ud og bruge det til noget. Så har du selv makket med et eller andet, der ikke virker, og så spørger du nogen, og er både motiveret og klar til at modtage hjælp/svar på, hvad du spørger om. Så sidder det fast i hjernen.
--
https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 29-11-2021 16:02
#3
kikophil
Elite Supporter
29-11-2021 18:03

Rapporter til Admin
Vi er jo alle forskellige. Nogle føler en automatisk afstandstagning, når andre forklarer dem ting de oven i købet er interesserede i - muligvis grundet tidligere episoder i opvækst eller genetisk forskellighed, der ser det som en form for indoktrinering, og derfor giver lag i selvværet/koncentrationen, hvilket via div. øvelser burde ku "afhjælpes/repareres". Ved så ikke om dette findes - men mon ikke? :) P/S -Apropòs selvværd= Beklager grammatiske fejl, jeg er på vej hjem gående og det er pisse koldt lol. Du skriver/staver/formulerer dig væsentligt bedre end 95% af Hol brugerne, så stop det mindreværd, der over tid, har sat sig i dig!!! Du fejler absolut ingenting, og du kan langt mere, end du prøver, at bilde dig selv ind :-) Ja ja ved godt, at det er lettere sagt end gjort, især fordi man skal være bevidst om tingene, og det tager længere tid, da det sidder i celleniveau. Men DU kan...
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#4
Unold83
Giga Supporter
29-11-2021 19:35

Rapporter til Admin
Jeg havde også ekstremt svært ved det under min uddannelse. Det var nærmest som om at jeg blev messet i søvn når der står en og snakker på den måde. Det var virkelig en kamp for mig at holde mig vågen. Jeg kom fint igennem uddannelsen da det lykkedes mig at tilegne mig viden på anden vis. Så den er du bestemt ikke alene om.
--
#5
Porphyra
Giga Supporter
29-11-2021 19:48

Rapporter til Admin
Nogle lærer også bare bedre visuelt. Jeg husker ting langt bedre når jeg læser dem, end når jeg hører dem. Lange forelæsninger kan de fleste nok finde svært at holde koncentrationen til. Jeg har altid synes at det hjælper at tage noter, så får man det også ind to gange når man læser hvad man har skrevet. At foretage aktive valg så man ikke bare sidder passivt og lytter hjælper også på koncentrationen i min erfaring. Når man tager noter så skal man hele tiden udvælge og opsummere, man holder derved hjernen i gang så man ikke bare sidder og dagdrømmer.
--
Du er altid velkommen til at sende en PM hvis jeg ikke ser din kommentar
#6
Mr. WoLF
Guru
29-11-2021 19:51

Rapporter til Admin
Mulig ADD. Få Ritalin
--
#7
TJ Hooker
Juniorbruger
30-11-2021 06:09

Rapporter til Admin
Lad mig lige omformulere for 6# Læge--->psykiater-----> DIVA test for potentiel ADD----> Hvis den bonger ud = methylphenidat
--
#8
VojenZ
Junior Nørd
30-11-2021 07:14

Rapporter til Admin
Vi lærer forskelligt. Jeg var lige omvendt. Jeg lærte mest fra forelæsningerne. Havde ingen problemer med at koncentrere mig i flere timer imens en underviser fortalte,- og huske meget af det bagefter. Skrev jeg noter imens blev det lagret endnu bedre i hukommelsen. Derfor var jeg stort set til alle forelæsninger. Til gengæld skulle jeg kæmpe mere med at få læst de mange sider der hjemme - især på kandidaten, men det skyldes nok mere en tendens til overspringshandlinger. Men jeg havde flere studiekammerater der var lige omvendt, de kunne kun lære/huske det ved at læse det, og for dem var forelæsningerne spildt for dem til en hvis grad.
--
R7 5800X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Geforce MSI 3060TI | Corsair 750W | 2.25 TB Samsung SSD | Asus 27" 1440p 144 mhz |
--
Sidst redigeret 30-11-2021 07:17
#9
Dennyaaa
Maxibruger
30-11-2021 07:24

Rapporter til Admin
Jeg vil klart anbefale dig at gå til lægen og snakke om de her problemer. Min bedste kammerat havde ADHD og det blev først alt for sent opdaget. Han havde præcis samme udfordringer med indlæring, men det blev så meget bedre da ham endelig kom på den rette medicin og fik værktøjer til at skrue sin hverdag sammen med. Han arbejder iøvrigt inden for IT Sikkerhed i dag som jo om noget kræver koncentration og opmærksomhed på nyt materiale.
--
Unlimited Power...
#10
Ramistein
Semi Supporter
30-11-2021 08:40

Rapporter til Admin
Folk lærer forskelligt, sådan er det bare. Jeg kan sagtens forstå dig, jeg har det nogenlunde på samme måde. Jeg er begyndt at lave små figurer eller tegne ting, som jeg associerer med det der bliver talt om. Det tvinger mig til at lytte efter, bearbejde det der bliver sagt, og så, i et eller andet format, få det "ud i fingrene". Det lyder måske lidt langt ude, men det virker for mig. Når det så er sagt, så har jeg også længe overvejet, om man skulle gå til lægen og starte en udredning for ADD eller lignende. Det er dog lidt grænseoverskridende, synes jeg. Jeg kan til nøds sidde foran en computer og game i nogle timer i streg, men selv der kan jeg blive ufokuseret efter noget tid og jeg er til tider lidt forundret/bekymret om min evne til at fokusere(mangel på samme). Jeg er i øvrigt 31, hvis det kunne give noget betydning.
--
#11
Mion
Super Nørd
30-11-2021 09:20

Rapporter til Admin
før man finder en løsning på alt med medicinering, så kan det sagtens bare være interesse. Jeg personligt har aldrig rigtigt investeret meget i skolen, jeg har haft let ved de gode karaktere, men det har bare slet ikke interesseret mig, Gymnasiet var jeg totalt væk fra, hvor jeg flere gange "Forsøgte" at få mig selv hevet tilbage ind i stalden. fik det gængse "ok snit" til at komme ind alle steder. Valgte dog at tage en håndværksmæssig uddannelse, og byggede derefter en ingeniør del på. Det jeg fandt ud af, er der skal være "risiko" og "kompleksitet" før jeg reelt er med. Ting skal have en "brug" og være "ægte" så er jeg der 100% Jeg har arbejdet snart 14 år som ingeniør, arbejdet med overordnet arkitektur, bygget store fabriks løsninger, på nye koncepter, evnet og tage roller for 2-3 andre folk imens jeg har taget mit eget.. og Udvikling, Innovation og reelt det at få friheden, har bare været det for mig der gør jeg reelt gider arbejde. gentagelser, ens dage for mig gør jeg tuner totalt ud. og jo mere der er at rive i, jo mindre "støj" har jeg i hovedet, jo bedre fungere hverdagen.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#12
Lars
Ultra Nørd
30-11-2021 09:33

Rapporter til Admin
Jeg har det på samme måde. Interesserer det mig ikke, begynder jeg at dagdrømme ret hurtigt. Så ved jeg at jeg skal finde noget andet at lytte til i stedet for :-)
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
#13
fisk7aal
Junior Supporter
30-11-2021 10:06

Rapporter til Admin
Folk lærer forskelligt. Derfor er der forelæsning, læsning opgaver og fremlæggeser. På den måde favner det alle. Jeg tror at jeg gennem min uddannelse har misset 4 forelæsninger. Det var der jeg lærte mest. Bøgerne derimod var for det meste forfærdelige.
--
#14
Lytte
Gæst
30-11-2021 13:32

Rapporter til Admin
Hej igen, En del anbefaler mig at snakke med en læge/psykiater omkring ADHD. Er ADHD ikke mere hvis man har problemer med at koncentrerer sig selv når man feks sidder og læser? Jeg kan sagtens sidde 10 timer på en dag og læse mine bøger. Jeg har ingen problemer med at koncentrere mig når jeg sidder alene og læser. En rekord er faktisk da jeg sad 13 timer og læste (med pauser indimellem). Så altså jeg har intet problem med at sidde og arbejde med noget. Det bare mere hvis jeg skal sidde og lytte til en person forklare noget fagligt. Jeg tror nok det skyldes, at jeg hellere foretrækker at sidde og læse noget selv end at lytte til andre forklare mig det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
30-11-2021 13:46

Rapporter til Admin
Helt normalt. Forelæsninger er spild af tid. #14 Du skal ikke til psykiater og have statssanktioneret amfetamin for en fake diagnose som ADHD/ADD
--
#16
inckie
Guru
30-11-2021 13:47

Rapporter til Admin
Omkring læringsstil så har Veritasium lavet en interessant video omkring emnet: https://www.youtube.com[...] Folk har muligvis en forkert opfattelse omkring læringsstil og at det måske bare er en myte.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 30-11-2021 13:47
#17
ilmep
Maxi Supporter
30-11-2021 13:57

Rapporter til Admin
Tror ærligt talt ikke at det er så unormalt. Jeg har altid lært bedst ved selv, at sidde med det og fordybe mig. Får INTET ud af forelæsninger, da jeg føler ofte at jeg kan gøre det hurtigere selv. Samme gælder også på arbejdspladsen. Jeg kan ikke snuppe lange møder eller konsulenter der skal snakke i evigheder. Der er jeg ikke bange for at afbryde dem og sig tak for den her gang.
--
#18
Devilduck
Supporter Aspirant
30-11-2021 15:34

Rapporter til Admin
Lyder interessant at du har super fokus når du er alene, men mister det i samvær med andre. Prøv at lægge mærke til de tanker der distraherer dig, er der et tema? Hvad sker der når du er sammen med en enkelt person? Hvad med samtaler - eller TV? Om det er det ene eller andet er uvist, men det er jo klart noget der generer dig, så at tale med en læge ville ikke være dumt, men nok et langskud.
--

Opret svar til indlægget: Hvorfor er jeg så dårlig til at følge med?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE