Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Stigende energipriser

Af Elite Supporter Thomas8 | 02-03-2022 15:49 | 6606 visninger | 179 svar, hop til seneste
Energipriser stiger kraftigt nu. Nysgerrig over at høre hvordan folk klare sig? Hvor er folks smertegrænse? Pendler der overvejer at søge arbejde tættere på? Nåede i at låse jeres elpris? Har i et stramt budget hvor en endnu kragtigere stigning vælter det hele? Andre tanker velkommen. Det kan både være en langvarigt men også måske vi heldig en kortvarigt krise. Svært at spå fremtiden. lige nu peger pilen opad for energipriser og det vil fortsætte så længe krisen ikke deeskalerer. Husk på at inflationen i energipriser påvirker også andre ydelser og varer i samfundet. Så der rammes på alle kanter.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O

--
Sidst redigeret 02-03-2022 15:52
#1
Bender82
Junior Supporter
02-03-2022 15:53

Rapporter til Admin
jeg kunne ikke låse min energi pris mere end 1 år, men alt andet priser stiger jo, så ingen slipper helt, men hvis man pendler så det noget af en udgift, hvis både el og benzin stiger for en..
--
Mac mini M1 Xbox Series X
--
Sidst redigeret 02-03-2022 15:54
#2
hashishh
Semi Supporter
02-03-2022 15:59

Rapporter til Admin
Min elregning gik fra 600 i kvartalet til cirka 1800. Men jeg skal nok overleve, og hvis man sidder så stramt i det, så må man sku skære nogle ting væk, indtil tingene ser lysere ud ;) Er min personlige holdning. Er så træt af og læse EB og diverse medier om folk der brokker sig over de har et stramt budget, men samtidig ryger og sidder i en 3 værelses til 8000kr om måneden.
--
#3
Dølle
Gæst
02-03-2022 16:00

Rapporter til Admin
Fjernvarmen hos os er steget med næsten 100%, benzinpriserne stiger voldsom, el stiger voldsomt. Dette har desværre medført at vi har været nødsaget til at sætte vores hos til salg, og har lige investeret i en campingvogn som kommer til at stå på Corona camping. Lidt en bet når man har 3 blebørn, men sådan er verden desværre pt :-( Håber og tror på at priserne igen bliver menneskelige indenfor 2-3 år.....
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Comicsdk
Nørd Aspirant
02-03-2022 16:01

Rapporter til Admin
Vi nærmer os en varmere sæson. Jeg har allerede lukket samtlige af husets radiatorer. Jeg er oppe i dobbelt bon for el, og jeg begynder at overveje et liv på landevejen, skulle varme og el pludselig gøre indhug i madbudgettet, der allerede er pænt nedjusteret.
--
#5
Bender82
Junior Supporter
02-03-2022 16:01

Rapporter til Admin
#2 det var lige to forskellige problemer, Husleje er man ikke altid herre over, og der findes mange grådig udlejer, og rygning ja det må man stoppe med..
--
Mac mini M1 Xbox Series X
#6
Thomas8
Elite Supporter
02-03-2022 16:09

Rapporter til Admin
#5 Eller E cigaret da det billigere, men ikke alle ryger bryder sig om. #3 Lyder træls. Intet i kunne gøre? Leje et værelse ud? Afdragsfri? etc. #4 Lyder koldt, husk lige og tjekke om din varmeanlæg kører i orden. Om du har et lavt returvarme hvis det fjernvarme. Samt alle dine ventiler i radiator er indstillet korrekt. Mange VVS´er aner ikke at de skal indstilles. Hvis de står på N (Neutral) er det forkert. 2# tja, men det nok måske kun få. Der stadig mange der har stramt budget og ikke deres skyld. Sygdom etc.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 02-03-2022 16:13
#7
Thomas8
Elite Supporter
02-03-2022 16:15

Rapporter til Admin
Også få meter uisoleret varmerør kan med billigt investering spare pengene mange gange igen hurtigt, hvis de isoleres. Der er desværre mange varmeanlæg i hjem, der ikke kører optimalt og radiatorer ventiler der indstillet forkert etc. Samt moderne pumpe bruger langt mindre strøm end et gamle danfoss cirkulations pumpe etc.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 02-03-2022 16:16
#8
Comicsdk
Nørd Aspirant
02-03-2022 16:18

Rapporter til Admin
6 Der er godt isoleret her, og jeg bilder mig ind at det på en eller anden måde har en indflydelse på temps i min stue at både nabo og underbo fyrer fjernvarme af som var det gratis og fradragsberettiget at holde pipdyrene i haven og rotterne på loftet i godt humør.
--
#9
Dølle
Gæst
02-03-2022 16:21

Rapporter til Admin
#7 Desværre ikke. Vi skylder allerede så mange penge væk at det er håbløst..... Men vi klarer den.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Chaos
Nørd
02-03-2022 16:35

Rapporter til Admin
Den første måde vi kan vende skuden på, er at alle der skriver "tæring efter næring" og bare spare sig ud af det, bliver sat til 100% skat fra første krone uanset indtægt og så kan de bare "tæring efter næring" sig ud af problemet og resten har flere penge. :) Men som noget helt andet, det sociale system er fuldstændigt åndsvagt skruet sammen så længe, med at spare op og være økonomisk ansvarlig straffes, mens quicklån, lån, bedrageri og økonomisk uansvarlighed belønnes. Det har ændret sig lidt de sidste mange år hvor folk er begyndt at indse, at det er en dum vej at lede folk til.
--
#11
Thomas8
Elite Supporter
02-03-2022 16:46

Rapporter til Admin
"USA åbner for forbud mod russisk gas og olie Den amerikanske præsident, Joe Biden, siger ifølge Reuters, at USA ikke er afvisende for at forbyde russisk olie og gas.!" Nu rabler det for Joe og hans parti. Der mange møg sager forvejen. Skandale om Afghanistan. Stigende inflation overalt. Højere renter og en endnu eskalerende udmelding. Håber ikke at de tror at folk glemmer at den almindelig borger i USA havde det svært med inflationen i USA forvejen inden Ukraine krisen. Håber at han mener en langsigtet periode, når vesten kan erstatte det Rusland leverer. Han kom til at sige Iran under talen i stedet for Ukraine... For glem ikke at det var Joe Biden der gik i krig imod olie da de kom til magten. Det nok at gøre noget imod global opvarming. Men gøre i den hastighed at alle kan være med.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 02-03-2022 16:47
#12
Martin Lohse
Supporter Aspirant
02-03-2022 16:57

Rapporter til Admin
Vi fyrer med naturgas - ca 1100 m3 om året. Jeg overvejer et skifte til luft/vand varmepumpe, men da jeg lagde gasprisen fast ved ca 14 kr incl. afgift i november måned, så har jeg lidt at køre på endnu. Elprisen er fast ved 45 øre indtil 31/12 - vi har elbiler. Min egen tanke, hvis det ikke slår til er, at vi må sætte tæring efter næring. Vi overvejer om feriebudgettet skal lægges til det almindelige budget. Jeg har dog allerede en god buffer på det almindelige budget, men den kan jo hurtigt ædes af de nuværende stigninger, hvis de holder ved. Jeg tror selv på høje priser på kort sigt, og en normalisering på langt sigt. Personligt har jeg fulgt situationen omkring Rusland siden oktober-ish ift. gaspriserne, hvorfor jeg lagde den fast ved en 100% stigning. Mange skal være lidt mere aktive ift. deres budget og regninger, samt lidt mere opmærksomme på hvad der sker. Min analyse var "heldigvis" rigtig ift. en kommende energikrise. Jeg håber, at mange virksomheder, hvor medarbejdere har mulighed for det, arbejder hjemme, så det kan mindske bare en smule af presset på behovet for benzin. Jeg ved godt, det sikkert ikke batter noget, men symbolikken er værd at tage med. Desuden kan jeg kun opfordre virksomheder til at tænke grønt og besparende, hvorfor møder osv. afholdes virtuelt. Hvis man har en leder, som ikke helt er med på det, så er det økonomiske argument sikkert nok for ham :)
--
Sidst redigeret 02-03-2022 16:59
#13
Thomas8
Elite Supporter
02-03-2022 17:00

Rapporter til Admin
#13 Det godt forudseende, husk på at håndværker fradraget stopper 1. april 2022 i år. Men der kan stadig søges om tilskud hvis det en bestemt AAA varmepumpe kan ikke huske hvad kravet er nu. Det svært at spå fremtiden kun en vej nu det opad. Tja, ikke andet at gøre. Hvis man ikke kan tjene mere må man forbruge mindre. "Hvor der sparet er der tjent." Det sgu skønt at være politiker i Danmark :) Tror nu nok de gode til at kringle den hen imod at det politisk arbejde, og det lægger belejligt til at det passer med private ting. Under tansport og rejser: https://www.ft.dk[...] Håber da de vågner op og gøre noget. Det går sgu langsomt. Lige nu er der kun meldt ud om at hjælpe virksomheder der bliver hårdt ramt af sanktionerne. Carlsberg? Hvad med arbejdspladser i Danmark der truet af stigende energipriser? Hvad med den almindelig dansker? De 3.700 kr. var til ca. 320.000 husstande. Det fedt nok at støtte op om Ukraine, men jeg tror sgu Politikerne nu har talknuser fra finansministeriet & erhvervsministeriet og nationalbanken om konsekvenserne af sanktioner og hvordan de påvirker os og hvad de kan gøre. Det astronomiske tal vi snakker om for at kompenserer for det der sker nu. Det har vi ikke råd til. Ikke i den hastighed olien og andre ting steget med bare de sidste 2 dage!
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 02-03-2022 17:03
#14
Martin Lohse
Supporter Aspirant
02-03-2022 17:10

Rapporter til Admin
#13 JEg var heldig denne gang. Det kan være helt anderledes en anden gang. Det er jeg klar over, men jeg strækker den lige lidt endnu for at se, hvor vi ender henne. Vores gasfyr fungerer jo upåklageligt endnu (Selvom det er 16 år), men det kan selvfølgelig blive for dyrt at fyre versus en investering i varmepumpe. Jeg er ikke helt solgt endnu, men jeg er nysgerrig og opmærksom.
--
#15
Monze
Ultrabruger
02-03-2022 17:13

Rapporter til Admin
For mig er det et irritationsmoment når jeg skal betale opkrævningen, men det er ikke noget som jeg føler har betydning for min økonomi. Jeg tænker at det kun er forbipasserende og ikke kommer til at betyde noget på den lange bane.
--
#16
Bender82
Junior Supporter
02-03-2022 17:15

Rapporter til Admin
Måske et klimalån kan hjælpe folk med gasfyr, jeg ikke helt klar over om det går under der, men vi får klimalån til nye 4 nye vinduer og 1 dør.. https://www.al-bank.dk[...]
--
Mac mini M1 Xbox Series X
#17
Martin Lohse
Supporter Aspirant
02-03-2022 17:17

Rapporter til Admin
#16 Det vil en varmepumpe kunne ryge ind under, da det er co2 besparende.
--
#18
Bender82
Junior Supporter
02-03-2022 17:19

Rapporter til Admin
#17 okay det var en mulighed der flere banker der tilbyder klimalån
--
Mac mini M1 Xbox Series X
#19
Martin Lohse
Supporter Aspirant
02-03-2022 17:27

Rapporter til Admin
#18 Hos Nordea kan man i hvert fald. Renten er godt nok ikke 0%, men lavere end normale lån.
--
#20
Bender82
Junior Supporter
02-03-2022 17:28

Rapporter til Admin
#19 jeg glad for jeg ikke har Nordea, de grådig..
--
Mac mini M1 Xbox Series X
#21
Martin Lohse
Supporter Aspirant
02-03-2022 17:34

Rapporter til Admin
#20 Enig - vi har skiftet rådgiver så mange gange, jeg ikke kan tælle det. Enkelte har vi faktisk aldrig mødt. For nogle år siden var de ikke til at forhandle med - det har ændret sig meget de seneste år :) Heldigvis virker det til, at den nuværende er lettere at fange over mail og telefon end de tidligere.
--
#22
JS
Gæst
02-03-2022 17:42

Rapporter til Admin
#2 Nu sidder du jo selv og brokker dig ! Hvad skulle folk skære væk, hvis de har svært ved at finde et job eller har et lavtlønnet job ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
hashishh
Semi Supporter
02-03-2022 19:06

Rapporter til Admin
#22 de skulle skære deres smøger væk, fredagsslik, finde en billigere lejlighed. man behøver ikke have en 3'er til 8000 om måneden, den kan godt findes til 6000kr. Der er typisk mange penge og hente på sin husleje, hvis man sidder dyrt.
--
#24
lol
Gæst
02-03-2022 20:08

Rapporter til Admin
#23 Det er sgu altid nemt at være klog på andres bekostninger. Og det er ikke "bare lige at finde en til 6000 kr", det er ikke nemt i 2022.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
JTP
Super Supporter
02-03-2022 20:10

Rapporter til Admin
#23 Du glemmer så indskud, flytning. Evt. højere priser til ting. Bo i Aalborg kommune og du får ikke stigning på varme, flytte til anden kommune og der kan være stigning.
--
#26
visparerikkesåmeget
Gæst
02-03-2022 20:27

Rapporter til Admin
For at være helt ærlig, så kommer det ikke til at have nogen synderlig indvirkning. Det betyder bare at vi ikke skal regne med, at spare 30.000 op hver måned, indtil det hele falder til et normalt niveau.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
Thomas8
Elite Supporter
02-03-2022 20:32

Rapporter til Admin
#26 kommer det fra en der tjener kassen, er du over i den bedre halvdel af fordeling af goder i samfundet? Eller kender du indsigt i mange tusinde danskers hverdag? Selv om der mange flere der tager en lønsikring fordi dagpenge ikke slår til hvis de blev arbejdsløse, er der mange det ikke kan betale sig at arbejde fordi de ville få det samme som på dagpenge. Som jeg har været inde på et andet tråd, har vi faktisk over 50.000 børn der lever under fattige forholde vs. dansk niveau. Der indsamles 18+ mio. om året til julehjælp til f.eks. enlige forældre etc. hvert år til jul. Og alle der har brug for julehjælp får ikke det, da der ikke indsamles mere end behovet. Faktisk steg behovet i jul 2021. Det fint hvis du føler at du spare mindre, men uligheden eksisterer. Det IKKE en greb i lommen for alle.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 02-03-2022 20:36
#28
cakke
Ultra Supporter
02-03-2022 21:20

Rapporter til Admin
Har været ved og sælge ud af ting jeg havde ligge og ender nok også med og skal til og tage af opsparingen til vores nye garage :( som så skal vente til næste år vis det hele normaliser sig.
--
Sidst redigeret 02-03-2022 21:21
#29
Qax
Ultra Nørd
02-03-2022 21:40

Rapporter til Admin
Konen er pisse sur, fordi at rejsen til et varmt land har været aflyst sommeren 2020 og sommeren 2021. Så hvis vi ikke kommer afsted i år, fordi at jeg bruger 60.000 kr på at udskifte det 6 år gamle gasfyr til en luft/vand, så bliver der ballade. Meeen, jeg ser fremad. Jeg har allerede solceller+batteri, så jeg kan være selvforsynende i en stor del af året. Bilen er diesel og står registreret til at kører +27 km/l, så der findes intet billigere i drift. Og den er betalt ud om 3 måneder og så falder udgiften med 2.300 kr. Det er da surt med de stigende priser på alt. Men nogle af os er faktisk heldige. De der har fastforrentede huse, med lav rente og høje lån, der betaler inflationen af på huset, helt gratis. Især hvis man kan få lønnen til at følge inflationen. Lige nu er det virkelig skidt at være offentligt ansat. Især hvis man har en lavlønnet stilling. Jeg har bedt teenagepigen i huset om at begrænset tiden under bruseren. Konen så noget stram ud i ansigtet, da jeg truede med at udskifte 310mm brusehovedet med et 250mm. Jeg har idag lavet 23,1 kWh og har brugt 11,4 kWh og købt 3,5 kWh ( indtil videre ) Batteriet er på 50 %, så jeg satser på at nå næsten helt igennem natten, uden at skulle købe strøm.
--
ASUS B550M TUF - 5800X - NZXT Kraken X62 G.Skill 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 3080 TUF - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#30
Thomas8
Elite Supporter
02-03-2022 21:57

Rapporter til Admin
#29 Hvad koster batteri setup til solceller nu om dage hvis man ikke var elektriker og skulle købe alt og ikke kan gøre det selv? vs. gøre det selv?
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#31
Thomas8
Elite Supporter
02-03-2022 22:10

Rapporter til Admin
Så for satan så stod oilie priser til at kun stige 3-5 % i dag, men stiger kraftigt med slutspurt imod de 8-10 %. Gas kurven også rimeligt stejlt opad. Strategiske reserver haha... Gad vide hvilket supermarkeder der blinker først og ikke kan tåle at blive ved med at føre handenskrig i detailbranchen. Alt det mad der transporteres koster. Det jo lige som den ene bank indføre negative renter, så indføre en efter en nu alle. Så melder de ud om at fjerne dem 2023. Husk mælkeprisen var der også krig på, nu der "enighed" at det synd for mælkeproducenterne.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 02-03-2022 22:14
#32
SkylineGTR
Guru
02-03-2022 22:27

Rapporter til Admin
Efter finanskrisen som var en brat opvågning for mig og min økonomi. Har jeg prøvet at holde udgifter nede og holde lån til et minimum. Så eneste lån over lang tid er bil lån. Der ud over max et forbrugslån en fast regel nuog først en ny når den gamle er afdraget fuld ud. Men ja som alle andre mærker jeg også prisstigninger. Varme er jeg godt forskånet for nu. Det er fjernvarme hvor de bruger biobrændsel. Så gas er jeg heldig hvis ikke under. Brændstof er jeg ramt som alle andre med bil. Jeg har dog hun lille piss potte som nogle nok ville kalde en Kia Picanto. Men den er billig i drift og slubrer ikke benzin i sig samt billig i vægt afgift. Har en 23 km frem og tilbage mellem arbejde så det er overkommelig. Men det er stadig smerteligt at se på prisen efter en tankning. Mit månedlige udgifter til benzin er steget med 300 kr på stående fod. El er steget gevaldigt fra 2 kr. Til 2.5 kr. Pr. Kwh fra januar til februar. Så er nu oppe på en regning på 416 kr mod 250-300 for bare få måneder siden tros en væsentlig nedsat strømforbrug. Det er ikke sjovt at se. Mad har jeg endnu til gode at opbleve en horrible stigning på. Det kommer dog nok nu med stigende priser på f. Eks hvede. For bedre at modstå inflation og nedgangstider. Har jeg altid forsikring på lån og mit benzin forbrug gennem ok benzin. For benzin forsikring giver jeg 3 % af prisen oven i benzin pris pr. Måned. Disse forsikringer dækker ved arbejdsløshed så man ikke står i lort til halsen som arbejdsløs under en ressesion med høj inflation. Mit budget er lidt stramt nu. Ind til jeg har billån indfriet om 6 måneder. Så frigiver det 1500 kr. Til inflation og yderligere 700 kr. Når forbrugslån er færdig om Ca. 1 års tid. Skylder heldigvis kun 18000 kr. Samlet tilbage. Der efter kan jeg kalde mig selv gældfri.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#33
Stoffer
Maxi Supporter
02-03-2022 22:58

Rapporter til Admin
Ingen problemer her - har givet 18,75 øre/kwh siden 1/10, det gælder frem til 1/4, hvor jeg så har en aftale på 93 øre/kwh. Denne aftale gælder i 60 måneder, men kun 1 månedes opsigelse. Fjernvarme er samme pris som sidste år, og forrige. Forbrug på el er ca. 10-12000 kWh/året, så max en stigning på 8000 kr/året der. Forbrug på fjernvarme er ca. 11 Mwh, koster ca. 8000 kr/året. Elbil, så ingen benzin/diesel udgifter. Til gengæld reduceres realkreditlån med ~10%, hvis jeg når at omlægge. Og det blive til en variabel rente, så det giver en besparelse på ca. 40000 kr/året. Ihverfald så længe renten ikke stiger ;) På kort sigt tror jeg renten falder igen, så får også lige et tilbud på et fastforrentet lån som kan ligge i skuffen i 6 måneder. Er jeg heldig, så kan jeg optage det til kurs over 100 og med der samme lægge om igen til variabel. Stiger priserne generelt, så tænker jeg det også vil give et pres på opadgående lønninger. Det vil så udhule lavrente-lån endnu mere og være med til at huspriserne bliver ved med at stige. Indtil nu har vi ikke mærket nogle væsentlige prisstigninger for vores månedlige forbrug. Er heldigvis også en en økonomisk situation, hvor der kan lægges en hel del til side, hver måned til køb af aktier. Det giver en vis buffer, hvis prisstigningerne kommer til at kunne mærkes.
--
Asus SABERTOOTH X58 - Xeon x5660 @ 4,2 ghz - 12 GB RAM - RX580 8GB - Corsair HX1000W - Lian Li PC-A70B - Vandkøling - Dell UltraSharp 2707WFP
#34
Pendor
Maxi Supporter
02-03-2022 23:06

Rapporter til Admin
#32 Hvorfor overhovedet tage et forbrugslån når du er så usikker på fremtiden!?
--
#35
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 08:22

Rapporter til Admin
Dejlig...vi lægger ud med 3 % stigning på olie og gas. "Spændende" hvad de ender i % i aften. Gad vide hvem der blinker først? Hvis ingen er vi alle taber.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 08:24
#36
SkylineGTR
Guru
03-03-2022 09:06

Rapporter til Admin
#34 de sidste lån var en nødvendighed. Ellers har jeg generelt kun kun billån. Jeg fortrækker at betale for alt kontant.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#37
LARMY85
Giga Supporter
03-03-2022 09:07

Rapporter til Admin
Fik en strøtanke om at låse vores gaspris hos OK aftenen før de lukkede for muligheden. Den gik ikke igennem i første omgang, men jeg havde en stille og rolig samtale med dem og de har så låse min gas til 8,61 kr/m3 de næste 6 måneder. El har vi gennem Kredsløb (nu Powernord) og vi er vist pt. hos Modstrøm eller Elektron (kan ikke lige huske). Den udløber vist om 3 måneders tid og så må jeg se hvor vi ender derefter. Har længe tænkt på en luft-til-vand-varmepumpe og tankerne er ikke blevet mindre med krigen i Ukraine. I grundejerforeningen (Herlev) er det snak om fælles fjernvarme, men jeg er noget betænkelig ved fjernvarme med de skrækscenarier man hører i medierne. Hvis vi kunne få 100% el som varmekilde kan vi også spare 80 øre/kWh ved forbrug over 4.500 kWh - det er bestemt værd at tage med da vi pt. ligger på lige under de 4.000 kWh. Vi har bare ikke lige sådan 80.000-120.000 kr. at hive ud af foret til luft-til-vand, men jeg har sat mig for at der skal ske noget inden fastprisaftalen på gassen udløber om 6 måneder :-)
--
I am not a bot .-. .- - ... 01110000 01101001 01100101
#38
144
Gæst
03-03-2022 09:23

Rapporter til Admin
Fik også låst vores gas pris og el pris hos OK for en måned siden. Tror også det var til 8,61 kr /m3 de næste 6 måneder, ligesom #37. Jeg fik også elprisen låst til 1.32 kr /Kwh og kan nu se at flex prisen hos OK er 118,49 øre/kwh. Svinger elpriserne virkelig så meget? Øst for storebælt plejer også at være dyrere end vest for Storebælt. Er det fordi sjælland får strøm fra sverige, og jylland/fyn får strøm fra tyskland? Jeg føler mig snydt med min el til fastpris! :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
MadsAG
Junior Supporter
03-03-2022 09:24

Rapporter til Admin
Jeg gav 18,75 øre/kWh i rå elpris sidste år. I dag er den oppe på 314 øre i gennemsnit på spotten. Hvis 2022 priserne i snit lander på 314 øre skal jeg hive 47.000 kr. MERE op af hatten i forhold til sidste år :o
--
Sidst redigeret 03-03-2022 09:24
#40
Phyxius
Elitebruger
03-03-2022 09:33

Rapporter til Admin
Vores udgift til gas er steget. Vi er hoppet på https://www.blueenergy.dk[...] ift. el (forbrug 8500 kwh om året). Det er selvfølgelig øv at bruge flere penge på det, men vores økonomi kan sagtens bære det uden at vi egentlig mærker det.
--
#41
Wubat
Ny på siden
03-03-2022 11:08

Rapporter til Admin
#32 Du kunne også bare bede din chef om en løn stigning. Der er mangel på arbejdskraft. Eller finde et job som gav noget mere, eller som ligger tættere på din hjem. Stavnsbåndet blev altså ophævet sidst i 1700 tallet....
--
I7 7700K | RTX2080 | 2xDell 27"S2721DGFA 165Hz
--
Sidst redigeret 03-03-2022 11:08
#42
cyber
Monsterbruger
03-03-2022 11:35

Rapporter til Admin
#40 Hvad betaler du per måned hos blueenergy? Deres "fri el" for et hus finder jeg interessant, men har lidt svært ved at gennemskue hvad man reelt set skal betale per måned.
--
#43
LasseSoeby
Ultrabruger
03-03-2022 11:37

Rapporter til Admin
Uden tvivl, så har det også en påvirkning hos min familie og jeg, at priserne stiger - så vi sadler også om. For et par måneder siden valgte jeg at skifte el-selskab til Blue Energy (der er meget delte meninger om, hvorvidt de er gode, men det er en anden historie). Her giver jeg kr. 269,- pr. måned, og betaler derefter kun afgiften (ca. 1,62) for selve forbruget. Er helt perfekt, da vi ligger i omegnen af 7000 kWh om året. Bor i et rækkehus, hvor opvarmningen er fjernvarme. Ikke at det direkte hjælper så meget, da jeg så fandt ud af, at fjernvarmeværket bruger en masse naturgas. Jeg modtog d. 27/10-21 en besked om, at fjernvarmen steg pr. 01/11-21 fra kr. 475 pr. MWh til kr. 670,- MWh. Igen d. 27/02-22 fik jeg så endnu en besked om, at fjernvarmen steg pr. 01/03-22 fra kr. 670,- pr. MWh til kr. 735 pr. MWh. I runde tal betyder det (for os) en mer-omkostning på ca. kr. 4.400 om året. Vi står i den situation, at vi har en dobbelt konfirmation næste år, og havde i den forbindelse (inden alt ang. Ukraine kom frem i lyset), sadlet om, da vi skal have sparet ekstra op. Nu gør vi det så "bare" én gang til. Så nu har jeg ekstra arbejde hver anden weekend, og vi overvejer at sælge vores nr. 2 bil, for ikke at have den udgift. Det vil selvfølgelig give en masse ekstra udfordringer, da vi har 3 børn, hvoraf den ene går i børnehave - tænker på hente/bringe, da placeringen er lidt træls ift., hvor vi bor. Men altså - det må bare være sådan. Ellers så prøver vi nu at begrænse, hvor og hvor ofte vi kører i bilerne. Og har da mere fokus på at handle større ind når de ting vi benytter kommer på tilbud. Så selvom vi ikke selv er direkte hårdt ramt, så har det gjort, at vi tænker lidt anderledes. Og for også at understrege, at man sagtens kan ofre noget, gøre noget, og så leve med det i en periode :-)
--
Asus Strix B450-I Gaming, Ryzen 5600X, 1x8 GB Corsair 3000MHz LPX, Samsung 850 Evo 240GB SSD, GTX 1080 Ti
#44
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 11:54

Rapporter til Admin
Lyder fornuftigt over hele linjen hvordan folk har arbejde imod at polster sig etc. Korrelationen imellem økonomien og energipriser er rimelige klar. Hvis den svinger markant mærker vi det markant. Lige nu er vi heldigvis ikke i den slemmeste scenarie. Men jeg sgu spændt på udviklingen håber på det bedste, men forventer det værste.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 11:59
#45
hesow50378
Ny på siden
03-03-2022 14:27

Rapporter til Admin
Hej allesammen. Jeg er elkunde i Energi Fyn. Bor i en almen lejlighed med fjernvarme. Ved ikke om der er besparelse på el i forbindelse med skifte over til en anden elselskab. Jeg bor alene. Har lavt elforbrug. Er der 5-10% besparelse, når man vil skifte elselskab. Hvad skal man vær opmærksom på i forbindelse med skifte elselskab. Jeg vil kunne spare 300-500 kroner årligt, ved at skifte over til en anden elselskab.
--
#46
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 18:14

Rapporter til Admin
Ser skidt ud. Endeligt nogen der tør sige sandheden og ikke en et eller andet b mand fra Sydbank: "Skrækscenario: Stigende oliepriser kan knække økonomien" https://www.bt.dk[...] Skræk scenariet er ikke langt væk. Putin blinker ikke, han iskoldt over for sanktionerne. Så længe han har styr på militæret for at beskytte ham, ved han at vesten knækker over før eller samtidig med ham.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 18:18
#47
SkylineGTR
Guru
03-03-2022 18:27

Rapporter til Admin
#46 Jeg er i vært fald enig med at vi står skræmmende tæt på en ny Finanskrise. Folk bør efter hånden være forsigtigt med hvad de fortager sig, specielt dyre køb. Jeg har ikke glemt 2008 og jeg er faktisk ret bekymret for at næste Finanskrise bliver være end 2008, da vi har høje huspriser, afsindig inflation, Central bankerne har heller ikke engang hævet renten første gang i nu. Folk må selv om hvad de gør, men meget minder om det vi så op til finanskrisen. Rigtig lav ledighed, overophedning på økonomien m.m.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#48
Mango
Semi Nørd
03-03-2022 18:43

Rapporter til Admin
Tror I at benzin kommer til at koste 20 kr. per liter?
--
#49
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 18:56

Rapporter til Admin
#48 100 oktan ok koster næsten 17 kr. Som det ser ud til nu ud fra Putins udtalelser ingen chance for at han stopper før han indtager Ukraine. = sanktioner er stadig på. Det dobbelt edge sword strategi fra vesten med Sanktioner de ved at det ville ramme os alle meget hårdt. De håbede på at Putin ville forhandle og presse dem ud af Ukraine inden det for sent. Men det alt for sent, Putin blinker ikke. Så om vi når over 20 kr, er hvor langt vesten og befolkningen er villige og støtte op om sanktioner imod Rusland. Putin jo ikke dumt han ved at vi bliver ramt ligeså hårdt som ham. Det giver ingen mening for ham at opnå våbenhvile, med mindre han vil slippe nogle civile ud af byerne. Ulempe er så at der kan nå at komme våben fra vesten ind i byerne. Lade os sige at Putin slutter fred vil sanktionerne stadig være der. Investeringer i olie sector har været nedadgående selv om det er en af de vigtigste råvarer vi har i mange produkter. Politikerne kører meget hurtigt fremad med grøn omstilling, for at få stemmer, men de fortæller ikke om omkostningerne ved et for hurtigt omstilling.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 18:58
#50
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 19:05

Rapporter til Admin
Værste scenarie er at Putin fortsætter og holder Ukraine i et jerngreb. Vestens befolkning bliver utilfredse med den meget forringede levestandard og recession pga. sanktioner. Men vestens politikers troværdighed over for dem der har råd og støtter sanktionerne over for Rusland vil miste troen til politikerne hvis de ophæver sanktioner. Det altid et spørgsmål hvad meningsmålingerne siger.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#51
Bender82
Junior Supporter
03-03-2022 19:09

Rapporter til Admin
Det kan blive værre endnu.. »På den korte bane er der ingen grænse for, hvor meget olieprisen kan stige. Den højeste oliepris, vi har set, var 148 dollar for en tønde i 2008, og mange tror, at det er den maksimale grænse. Men olieprisen kan godt gå op i 200 til 300 dollar tønden, hvis markedet bliver stramt nok,« siger han til det norske finansmedie E24.no.Prisstigningen stopper helt af sig selv, når folk ikke længere har råd til at tanke bilen, og prisen er kommet så højt op, at økonomien slår i bakgear – også kaldet recession. ?https://www.bt.dk[...] Rusland er verdens næststørste olieeksportør, og usikkerheden om forsyningerne kan sende priserne op i endnu højere luftlag i de kommende uger og måneder, vurderer Bjarne Scieldrop, chefanalytiker i den nordiske storbank SEB.
--
Mac mini M1 Xbox Series X
--
Sidst redigeret 03-03-2022 19:10
#52
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 19:12

Rapporter til Admin
Det faktisk tragisk komisk at hensigten med sanktionerne er at få Putins egne folk til at stikke ham i ryggen. Men på den anden side kan opbakningen til sanktionerne i vesten falde rimeligt hurtigt når den almindelig person forstår alvorligheden og konsekvenserne for dem økonomisk. Venter faktisk med spænding på hvordan politikerne og regeringen spinner det her når alvorligheden rammer.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 19:15
#53
Mango
Semi Nørd
03-03-2022 19:49

Rapporter til Admin
#49 Jeg tænker på oktan 95. Prisstigningen er gået hurtigt. Noget andet er, bliver befordringsgodtgørelsen øget, så den kommer til at følge den hurtige stigning på brændstofpriser?
--
#54
Gill Bates
Elite Nørd
03-03-2022 19:54

Rapporter til Admin
mht. olie.. Køb en billig elbil og tag cyklen når man kan
--
Sidst redigeret 03-03-2022 19:55
#55
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 19:56

Rapporter til Admin
#53 Selv om politikerne reagere på befordringsgodtgørelsen så det ikke engang nok til at dæmpe op for andre prisstigninger på andre områder end benzinen du bekymret om. Vores Økonomi har en klart korrelation med olie og energipriser. Vi bruger Olie til alt. Naturgas også. Rusland producerer en masser der vil ramme vores økonomi meget hårdt hvis vi fortsætter med sanktionerne. De stigende priser ville Danmark ikke kunne kompensere for ved at sænke afgifter. Hvor skulle pengene komme fra hvis mælken steg 5 kr? og andre produkter og serviceydelser steg samtidig? Der ikke råd til at hjælpe alle. Vel en ting er sikkert inflationen er godt for lande med højt gæld, da gælden bliver mindre værd hvis de holder renten lavt. Men udfordringen lægger i at ikke alle kan stå imod et højt inflation. Derfor steg renten også langtsomt da inflationen var ved at koge over inden Rusland gik ind i Ukraine. Inflationen er være end de officielle tal, da man opgør inflationen lidt skummelt måde end før i tiden.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 20:00
#56
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 20:31

Rapporter til Admin
Nu er der slås kampe imellem partierne hvordan man styrker forsvaret. Hvor skal pengene komme fra? Vi har altså købt nok isenkram til at afvise russiske fly når de kommer tæt på. "Danmarkshistoriens største våbenkøb" https://ing.dk[...] "De danske F-35A skal leveres over en seksårig periode fra 2021. Indkøbsprisen for de 27 fly ventes at blive på 20 milliarder kroner, mens totalprisen i flyenes levetid bliver på omkring 56,4 milliarder kroner." Tror fandens politikerne går amok indkøb som samler støv. Så pt. kun hørt om hvordan de hjælper virksomheder der bliver hårdt ramt af sanktioner. Samt hvordan vi styrker militæret. Ikke en skid om hvordan vi hjælper den almindelig dansker igennem krisen. Tror politikerne går med skyklapper eller aner de ikke en kæft om økonomi, eller spindoktorerne fatter minus. Det tog aviserne & medierne sidste år langt tid om at rapportere om stingende elpriser & energipriser. Og så kom politikerne ud af buksen med hjælp til 320.000 hustande med 3.700 kr. engangsbeløb. flot.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 20:35
#57
Olding
Bruger Aspirant
03-03-2022 20:53

Rapporter til Admin
#56 Det er den almindelige dansker der betaler en stor del af skatter og afgifterne i landet, så hvad skal plitikerne gøre ? Optage statsgæld og uddele penge ? Det er jo at lade hunden spise sin egen hale http://incl.dk[...]
--
#58
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 21:03

Rapporter til Admin
#57 dropper sanktionerne. Der ikke en win-win situation nu. Ukraine er tabt. Vi har sendt en signal men det en bluff det ved Putin godt at vi ikke kan lade nuværende sanktioner stå i længere tid. Vi bliver ramt lige så hårdt som rusland gøre. Så drop sanktionerne det er rent bluff på kort sigt, da alle statsoverhoveder ved at de ikke kan lade sanktioner løbe i længere tid. Vi har allerede optaget gæld og printet mange penge under Corona. Derfor var renterne jo også ved at stige da vi printet for mange penge, så de blev nød til at hæve renten.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 21:08
#59
toebs
Giga Supporter
03-03-2022 21:32

Rapporter til Admin
#58 Ruslands GDP er halvdelen af italiens. Vi og resten af verden kan sagtens klare os uden den store samhandel med Rusland. Det gør slet ikke lige ondt begge veje, som du fejlagtigt skriver i #49
--
#60
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 21:40

Rapporter til Admin
#59 Hvad har GDP at gøre? Det jo at sammenligne æbler og pærer... Det vigtigste er hvad ressourcer de har. Olie, naturgas, metaller, hvede, gødning etc. Energipriser styre økonomien. Inden Putin gik ind i Ukraine betalte en virksomhed 20 mio. på elregningen nu 100 mio. på et år. Flere landbrug der dyrkede grønt fik kæmpe regnninger. Så tænk oven i prisstigninger for energipriser pga. nye sanktioner imod Rusland er benzin i bålet. Man kan ikke fake det længere når alt ting stiger. Jeg lader de kommende prisstigninger snakke.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#61
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 21:52

Rapporter til Admin
#59 Top 10 over hvad mange tønder olie de producere hver dag: 1 United States 14,837,639.510 2 Saudi Arabia 12,402,761.040 3 Russia 11,262,746.200 4 China 4,905,070.874 5 Canada 4,596,724.820 6 Iraq 4,443,457.393 7 Iran 4,376,194.355 8 United Arab Emirates 3,772,788.273 9 Brazil 3,242,957.836 10 Kuwait 2,990,544.137 https://www.worldometers.info[...] Hvordan erstatter vi lige 11 millioner tønder olie per dag? Den strategiske reserve delte nok olie ud til få dages forbrug. I økonomi snakker man meget om energi styre økonomien. Tænk på hvor meget der transporteres af mad og varer etc. Så derfor er ressourcerne fra Rusland vigtigt end hvor stort deres samlede økonomi er. Nytter jo ikke noget hvis man har mange penge men har meget lidt vand. Det ikke kun Olie der vigtigt for Rusland, de har en masser andre ressourcer der påvirker mad priser etc.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 21:54
#62
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 22:00

Rapporter til Admin
Selvom der ikke er direkte sanktioner rettet imod russisk gas og olie holder mange igen med at sejle med russisk olie for at undgå at sidde ind med russisk olie. Derfor steg priserne seneste dage + krigen. Men sanktionerne rammer alle andre ressourcer der er vigtige for verdens økonomien. Få lande har rettet sanktioner imod Russisk olie men de ikke eksponeret over for det som andre som f.eks Canada.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 22:01
#63
Phyxius
Elitebruger
03-03-2022 22:05

Rapporter til Admin
#42 har endnu ikke fået første regning, men det koster 269 i abonnement + 49 kr i nethåndteringsgebyr. Derudover er prisen 1,60 kr per kwh. Du må max bruge 10.000 kwh om året, så jo tættere du er på det des billigere er løsningen selvfølgelig. Vi bruger ca. 8.000 kwh om året hvilket giver en kwh pris på 2,077 kr alt inkl. Det synes jeg er en rimelig ok pris :)
--
#64
toebs
Giga Supporter
03-03-2022 22:33

Rapporter til Admin
#61 Rusland producerer 12mio tønder om dagen, men eksporterer "kun" 5mio. Det er ikke for at negligere de 5 mio, men for at vise bare ét eksempel på, at du ikke ordentligt forstår det emne du har bevæget dig ud i. Læs denne, så kan vi snakke bagefter på mere oplyst grundlag https://theconversation.com[...]
--
#65
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 22:47

Rapporter til Admin
#64 Jeg ved at de eksporterer mindre end de producerer om dagen. Det stadig en betydeligt antal i forhold til den globale forbrug. Og det er en betydeligt størrelse der vil påvirke os. Det hvis dig der fejler maks og ikke indrømmer det. men hvad fanden får jeg ud af det :) Så længe du føler at fordi jeg ikke nævner at de eksporterer det halve de hiver op, så forstår jeg ikke hvad jeg snakker om? lol Det sgu dig der ikke forstår en skid om økonomi og skriver i #59 at jeg fejlagtigt tror at samhandel med Rusland ikke er vigtigt fordi deres økonomi størrelse. Det sgu hvad ressousser de ha makker. For hvad gøre alverdens penge hvis man ikke har vand, som jeg har skrevet. Men hvad fanden hvis du føler dig bedre over at skrive #64 og gøre dig totalt mere til grin. :) Husk også at de har andre ressourcer end olie. NATURGAS, HVEDE, METALLER, GØDNING etc. Så stop lave en fool af dig selv tak.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 22:51
#66
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 22:58

Rapporter til Admin
#64 "Læs denne, så kan vi snakke bagefter på mere oplyst grundlag" OMG, jeg sgu græde færdig ;) Så skulle jeg havde svaret dig i #59 og skrive: #59 Skulle jeg havde været mere nedladende og skrive "Google "most important commodities". Nej, jeg forsøgte at forklare dig hvad vigtigt og hvorfor. Men du gøre dig selv mere til grin i #64. Most Actively Traded Commodities WTI Crude Oil.Brent Crude Oil. Natural Gas. Soybeans. Corn. Gold. Copper. Silver.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 23:01
#67
Thomas8
Elite Supporter
03-03-2022 23:11

Rapporter til Admin
#59,#64 Jeg sgu været herinde i mange år, men aldrig grinet så meget. Tak ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 03-03-2022 23:12
#68
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 07:42

Rapporter til Admin
#59 Prischok på vej i supermarkedet: 'Det er urovækkende' https://www.bt.dk[...] "Og når Ukraine pludselig ikke kan få hvede ud af landet, og det er svært at købe hvede af Rusland på grund af økonomiske sanktioner, giver det et alvorligt nøk op til hvedeprisen.I Coop, der driver Fakta, Coop 365 Discount, Kvickly, Irma og Brugsen-kæderne, erkender man, at krigen kan føre til prisstigninger.»Situationen er så ny, at vi ikke konkret ved, hvad det kommer til at betyde. Men der er en vis sandsynlighed for, at det kommer til at forstærke den udvikling, vi har set, hvor priserne stiger,« siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop:»Igen: Det er for tidligt at sige noget præcist. Men det er svært at se, hvordan vi kan undgå prisstigninger, desværre.«" Mener du at det stadig ikke er vigtigt at have samhandel med dem fordi deres økonomi er halv GDP af italiens? (Gad ikke fact tjek din påstand) Eller "Læs denne, så kan vi snakke bagefter på mere oplyst grundlag" haha ;) Du beder selv om det. Når man fucker op som dig i #59 og prøver at være smartass i #64 så kommer sandheden frem alligevel fordi det jeg siger er facts. Tror du BT er fake news? Må indrømme BT har sgu nosser og bringer sandheden frem.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 07:48
#69
toebs
Giga Supporter
04-03-2022 08:11

Rapporter til Admin
Thomas8 i #61 skriver du "?Hvordan erstatter vi lige 11 millioner tønder olie per dag? Den strategiske reserve delte nok olie ud til få dages forbrug." Men de eksporterer kun 5mio, så der er jo ikke behov for at erstatte 11 men "kun" 5. I #65 påråber du, at du "godt ved de ikke eksporterer så meget".. Så hvorfor skriver du så, som du gør... Det hænger jo ikke sammen? I linket i #59 forklarer global energy policy expert Amy Jaffe hvorfor of hvordan de 5mio (5% globalt) som vil "mangle" fra Rusland kan ersattes. Hun forklarer også, at det naturligvis vil koste lidt ekstra for os i vesten, at få vores olie fra andre steder, men at det bliver klart værst for Rusland. Har du forholdt dig til det? Du bliver ved med dit "For hvad gøre alverdens penge hvis man ikke har vand" men pointen er jo netop, at vi kan købe vand fra andre steder. Det er rigtgit at Rusland er eksportør af en række basale commodities, som vi skal finde erstatning for. Men det kan vi også sagtens. For de er LANGT FRA DE ENESTE SOM LAVER DET. Hvis de var, ville deres GDP nok være væsentligt højere end halvdelen af italien... #68 En sensations overskrift fra BT.. Men ja, naturligvis vil der komme prisstigninger, og de vil nok være størst i starten. Sådan vil det altid være når der er supply chain disruption. Se bare f.eks. da Suez Kanalen var blokeret af et skib her i sommers. Men pointen er, at vi kan klare stigningerne, og at der er mange andre at handle med.. for os... Ikke for Rusland. Det bliver selvfølgeligt værst for Rusland. Men ja.. whatever... lad os tjekke ind om et år og se hvordan det gik.
--
Sidst redigeret 04-03-2022 08:13
#70
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 08:26

Rapporter til Admin
#69 Du kan sgu ikke erstatte så mange ting på en gang. Tager langt tid! Lad os se. Som jeg skrevet så ved vestens statsoverhoveder hvad konsekvenser er så de kan ikke blive ved med omfattende sanktioner. Men nu må vi se situationen an. Det med vandet er om deres ressourcer. Hvis du ikke har noget vand så nytter det ikke noget at have penge. Der samme gøre sig gældende om Ruslands ressourcer. Den tid det tager os for at erstatte samhandel er de fleste blevet smidt ud af deres hjem. Og elendigheden ramt vesten hårdt økonomisk.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 08:28
#71
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 08:35

Rapporter til Admin
#69 "I #65 påråber du, at du "godt ved de ikke eksporterer så meget".. Så hvorfor skriver du så, som du gør... Det hænger jo ikke sammen?" Hvis jeg skulle bruge din logik må jeg spørge hvorfor at du ikke skriver det du skriver i #69 og ikke i #59. Men først efter du fået "facitliste"? For det hænger jo ikke sammen? :) Stop dig selv :)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 08:35
#72
Martin.v.r
Guru
04-03-2022 08:43

Rapporter til Admin
SÆLGER SKU BIL,ELLER AFMELDER DEN,OG KØBER 2 HEST
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#73
toebs
Giga Supporter
04-03-2022 08:50

Rapporter til Admin
#71 Thomas8: "Hvordan vil vi erstatte 12 mio tønder olie dagligt?" Toebs: "De eksporeterer kun 5, så vi skal vel ikke erstatte 12?" Thomas8: "Jeg ved godt de ikke eksporterer 12" Toebs: "hvorfor spørger du så hvordan vi skal erstatte 12? Ddet rigtige sprøgsmål er vel: hvordan erstatter vi 5.." Thomas9: "#71 DERP!"
--
#74
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 09:05

Rapporter til Admin
#73 Nu laver du den klassiske når du ikke kan forklare din egen logik som jeg skrev i #71 hænger du fast i det eneste du tror at du kan synke mig med. ;) Det ikke kun olien. Men mange andre ressourcer :) svar #71 hvis du kan forklare det? Det jo din egen logik jeg bruger imod dig. ;) Får sgu et godt grin op til weekenden lol.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 09:08
#75
toebs
Giga Supporter
04-03-2022 09:07

Rapporter til Admin
#74 Slet ikke, jeg har bare givet op, fordi der er så mange huller i osten. Antallet af tønder, og din manglende indrømmelse af at du lavede en fejl, er bare ét tydeligt eksempel på, at der er laaangt igen. Ren Dunning Kruger
--
#76
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 09:12

Rapporter til Admin
#75 Den klassiske og desperat argumentations teknik: Hvis man ikke kan bruge facts og forsvare sin egen logik. Angribe personlig:) Svar #71 tak. Eller stop og grave dig dybere ned ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 09:12
#77
toebs
Giga Supporter
04-03-2022 09:20

Rapporter til Admin
#76 Jeg forstår ikke spørgsmålet i #71. Jeg kan ikke se at de paralleler du forsøger at drage på nogen måde er gyldige. Derfor synes jeg ikke spørgsmålet hænger sammen. Måske du vil forklare logikken i dit spørgsmål og eller/spørge igen på en ny måde?
--
#78
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 09:28

Rapporter til Admin
#77 Alt det du skriver efter #59. Hvorfor skrev du det ikke i #59? Det nemlig din egen argumentation jeg bruger imod dig.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#79
Hansi123
Junior Supporter
04-03-2022 09:36

Rapporter til Admin
Thomas så du mener bare Putin kan gør hvad der passer ham uden konsekvenser? Hvad bliver det næste når han får ukraine? Videre udvidelse? Det gør ondt på pengepungen nu ja, men jeg tror ikke vesten har andet valg. Hvis vesten trækker sanktionerne tilbage har Putin "vundet" og han gør hvad der passer ham i fremtiden.
--
#80
toebs
Giga Supporter
04-03-2022 09:37

Rapporter til Admin
#78 Nej det er ikke. Thomas8: "Hvordan vil vi erstatte 11 mio tønder olie dagligt?" Toebs: "De eksporeterer kun 5, så vi skal vel kun erstatte 5?" Thomas8: "Det ved jeg godt" Toebs: "hvorfor spørger du så hvordan vi skal erstatte 11 og ikke 5?" Thomas9: "#71 Hvorfor skriver du ikke alt hvad du skriver i et senere indlæg i dit første indlæg og hvorfor svarer du ikke i dit første indlæg på ting jeg først skriver senere?" What?!?! Kæden hopper jo helt af... Men vi må vel begge bare bero os på denne, og sige tak for snakken: “Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.”
--
Sidst redigeret 04-03-2022 09:38
#81
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 09:50

Rapporter til Admin
#79 Nej, men skal vi alle lide? Hvor bliver Smertegrænsen? Jeg spændt på at se hvad der sker når folk bliver smidt på gaden fordi de ikke kan betale regninger. Hus på tvang. Putin iskoldt han fortsætter fordi at han ved vi ikke kan holde til prisstigninger selv og få uro i egen rækker. #80 Håbløst ;) Jeg prøver sidste gang. 1. Du skriver i #59 at vi kan undvære samhandel med Rusland fordi deres GDP er halvdelen af Italiens. og siger det er fejlagtigt det jeg siger. 2. Jeg forsøger og forklare dig at det ikke Ruslands økonomi størrelse, men at det er deres ressourcer vi ikke kan undvære. Og det ikke kun olien. 3. Du klammer dig fast i at jeg ikke aner en skid hvad jeg snakker om fordi jeg ikke nævnte at de eksportere 5mio tønder selvom de hiver dobbelt op. 4. Så bruger jeg din argumentation imod dig selv. Og siger du fatter ikke om økonomi når du tror at det er Rusland GDP størrelse er lille, så kan vi godt undvære dem. Du skriver intet i #59 omkring arbejde på at erstatte deres ressourcer ;) Vi kan ikke nå at erstatte deres ressourcer inden folk bliver smidt på gaden.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 09:54
#82
toebs
Giga Supporter
04-03-2022 10:09

Rapporter til Admin
#81 "Vi kan ikke nå at erstatte deres ressourcer inden folk bliver smidt på gaden." Lad os se hvad der sker
--
#83
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 10:12

Rapporter til Admin
#82 Altså en ting må jeg sige om dig er faktisk respekt. Ved ikke om du arbejder i politik, analyse & kommunikation. Men du prøver godt :) Lad os se, god weekend :)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 10:13
#84
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 10:19

Rapporter til Admin
"Viktor Orban: Sanktioner er et tveægget våben Ungarns premierminister, Viktor Orban, siger i et interview med ungarsk statsradio, at EU's sanktioner er et 'tveægget våben' for Ungarn.For selvom landet har støttet op om EU's sanktioner mod Rusland, så er det uundgåeligt, at den ungarske økonomi påvirkes af sanktionerne på den korte bane. Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Ritzau." "Korte" hmm kommer an på hvem der blinker først.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 10:20
#85
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 11:06

Rapporter til Admin
Cirkel K: pris pr. liter miles95 14,59 kr. miles PLUS95 15,29 kr. miles Diesel B7 13,79 kr. miles PLUS Diesel 14,49 kr. https://www.circlek.dk[...] OK: pris pr. liter Blyfri 95 15,99 kr. Oktan 100 17,28 kr. Diesel 15,19 kr. https://www.ok.dk[...] Hmm spændt på hvor de ender henne næste uge.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 11:08
#86
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 11:13

Rapporter til Admin
#85 Hov skrev forkert for cirkel k Miles 95 14,89 kr. Miles plus 15,59 kr. Diesel 14,09 kr. Plus 14,79 kr.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#87
PHH91
Giga Supporter
04-03-2022 12:06

Rapporter til Admin
Min EL pris er gået fra 1200 pr. kvartal til ca. 1800. Fjernvarme hos os er også steget med ca. 700-800 pr. kvartal + lidt ekstra på benzinkonto. En af os er dog begyndt at cykle. Vi har kun 7-10 km på arbejde. Så det er ikke så slemt. Jeg og kærestens budget er ikke stramt overhovedet, selv med stigende priser har vi en del år kørt efter økonomisk uafhængighed, så vi sparer mindst 50% af vores indtægt op hver måned og lever fornuftigt. Køber kun det vi har brug for med plads til rejser og oplevelser. Det er der så bare mindre af kan man sige. Vi er henholdsvis 29 og 30 år. Vores budget er bygget til ukontrollerbare udsving. Jeg kommer fra en familie der altid har købt for alt hvad de fik ind, har gæld til over taget og sidder stramt. Af den årsag er jeg meget økonomisk bevist, så det der hvor man er tvunget til at leve på en sten, netop ikke sker.
--
Sidst redigeret 04-03-2022 12:07
#88
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 12:07

Rapporter til Admin
#87 Lyder meget fornuftigt. Det bare ikke alle der lever som dig og mig :) 7/10 sparer ikke op.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 12:09
#89
PHH91
Giga Supporter
04-03-2022 12:08

Rapporter til Admin
#88 Præcis, og det er der fuld forståelse for. Netop fordi min familie lever som de fleste nok gør, bilder jeg mig ind at jeg godt kan sætte mig ind i det. (Jeg har selv haft gæld som ung, og brugt hele min løn hver måned på gadgets osv.) Jeg ved godt at det ikke er 'nemt' for alle at spare så meget op. Der er også forskel på de kort man har fået i livet mv. uden at gå helt ned i en offer mentalitet. I min omgangskreds er der bare mange som smider offerkortet om hvorfor de ikke kan spare mere op, fordi nogen ikke vil gå ned på at købe dyre biler, nyeste telefoner osv... (Skærer ikke alle over én kam). Håber dog alle kan klare sig igennem. Vi er også spændte, da vi har et barn på vej og den er svær at 'Excelle' sig ud af. :D
--
Sidst redigeret 04-03-2022 12:13
#90
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 12:15

Rapporter til Admin
#89 Ja, vi får delt forskellige kort. Tillykke :)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#91
PHH91
Giga Supporter
04-03-2022 12:18

Rapporter til Admin
#90 Mange tak! Er spændt på om regeringen så losser en check ind i puljen, som plaster på såret til dem som får strigl på energiregningen. Jeg har selv en bekendt med styr på økonomien, som har få EN over nakken mht. hans gas regning i huset, og ja det sætter da helt klart nogle begrænsninger. Han er ved at undersøge muligheden for at skifte til en varmepumpe... Hvis man skal have den optimistiske hat på, så er der vel sagtens en fordel i at fossile kilder stiger så meget i pris, hvilket gør folk kigger imod grønnere og mere bæredygtige veje at varme hytten op på.
--
Sidst redigeret 04-03-2022 12:19
#92
LasseSoeby
Ultrabruger
04-03-2022 16:46

Rapporter til Admin
Har så d.d. modtaget mail fra min el-udbyder, som skriver: Som mange andre havde vi ikke forestillet os, at vores kunder og vi skulle berøres af en krig i Europa. Krigen i Ukraine forværrer desværre den eksisterende?energikrise i Europa og sender strømpriserne til vejrs i disse dage.? De sidste par dage?er?markedsprisen for el?steget?til et niveau, som ikke er set højere. Vi - ligesom alle andre – håber selvfølgelig,?at krigen og konflikten overstås hurtigt, og at Ukraine igen bliver frit. Men også, at vi igen kan tilbyde dig et fastprisprodukt.? ? Det er derfor med tungt hjerte, at vi med henvisning til de nuværende ekstraordinære markedsforhold bliver nødt til at varsle, at vi fra og med 4. juni 2022 suspenderer alle vores fri-produkter (fastprisprodukter). Samtidig varsler vi, at vi ændrer dit produkt til vores Blue Flex ligeledes gældende fra den 4. juni 2022.? Dette har som konsekvens, at du overgår til et produkt med variabel pris på din elforsyning.
--
Asus Strix B450-I Gaming, Ryzen 5600X, 1x8 GB Corsair 3000MHz LPX, Samsung 850 Evo 240GB SSD, GTX 1080 Ti
#93
LasseSoeby
Ultrabruger
04-03-2022 16:47

Rapporter til Admin
Beklager formateringen, så ellers ok ud da jeg kopierede fra mailen.
--
Asus Strix B450-I Gaming, Ryzen 5600X, 1x8 GB Corsair 3000MHz LPX, Samsung 850 Evo 240GB SSD, GTX 1080 Ti
#94
Kim E
Giga Supporter
04-03-2022 16:51

Rapporter til Admin
#92 Jeg har også netop modtaget den mail. Det er dog ikke overaskende og i det mindste bliver vi ikke berørt før efter 4/6.
--
#95
anox
Gæst
04-03-2022 16:56

Rapporter til Admin
Jeg er glad for at have en bolig hvor el- og vand-prisen er inkluderet. Betaler ca. 225,-/mdr. i vand, varme og el (har 4 server kørende 24/7). Så jeg klare mig ganske fint ^-^
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#96
Bender82
Junior Supporter
04-03-2022 16:57

Rapporter til Admin
Russian gas supplies to Europe decline sharply? https://www.youtube.com[...]
--
Mac mini M1 Xbox Series X
#97
TottiNo10
Ultrabruger
04-03-2022 17:32

Rapporter til Admin
Jeg har aldrig varme på i lejligheden, trods det er forudbetalt, så det frygter jeg ikke noget smæk på. Jeg glæder mig hvert år til en tilbagebetaling på ca. 6k, der kan ryge på månedsopsparingen hos Nordnet, og der er nok gået lidt sport i at få dette beløb tilbage hvert år, hvis jeg skal være ærlig. Det er da træls at småfryse, men så tager jeg en tyk trøje på, tænder nogle stearinlys, og har dynen med i sofaen. Det er vist heller ikke helt efter bogen med vedligehold af lejligheder, så vidt jeg har forstået. Men om under et års tid, skal vi genhuses og hele min vej skal totalrenoveres, og vi kommer tilbage i noget spritnyt sidst i 2023. Der vil jeg nok begynde at benytte varme noget mere, da det hjem skal holdes optimalt. Det gamle lort, jeg bor i nu, skal alligevel rykkes ned, så det skal jeg ikke tænke så meget over. Jeg tænker da en smule på elregningen, og følger dagligt mit forbrug på Norlys hjemmeside, hvor man kan se det præcist. Jeg holder mig i snit på 200kWh om måneden. De sidste to kvartalsregninger på el, har været på ca. 1.600/1.700,-, hvor den normalt ligger på 1.300/1-400,-, så det har ikke været det store. Jeg er dog lidt spændt på den kommende opgørelse her d. 10-3, som er til betaling d. 1-4. Jeg forventer da, at det bliver ved at stige noget tid endnu, så det bliver da mere og mere. Men jeg har en sund budgetkonto i forvejen, hvor der indsættes ekstra på månedligt, så der netop er til uforudsete udgifter, der altid opstår. Går det helt galt, har jeg en opsparing, der også kan trækkes på, hvis det stikker helt af, men det håber jeg da ikke, da disse penge skal gå til indbo i den kommende helt nye lejlighed og andet lækkert til min hobby i fremtiden. Jeg er taknemmelig for, at jeg ikke bor i hus, og får nogle af de sindssyge efterregninger, som mange mennesker der gør. Jeg håber seriøst, at regeringen får snøvlet sig sammen til at gøre noget ekstraordinært for de familier, der står med så store ekstraregninger, at tingene ikke kan løbe rundt - det kan bare ikke være rigtigt, at folk der har skiftet til f.eks naturgas eller andet, skal straffes så hårdt økonomisk. Så må regeringen ærligt talt fjerne nogle af deres evindelige afgifter. Det overlever samfundet nok! Stigende priser rammer alle, men der er forskel på, om man bor i en lejlighed, og skal finde et par hundrede ekstra over et kvartal, og så til nogle af de sindssyge regninger som man kan se, at folk i huse f.eks har fået. Regeringen skal dog stadigvæk nok sørge for at kratte deres afgifter ind, så de kan få finansieret deres fremragende planer for landet...
--
Ryzen 5 5600X @ 4.5GHz|16GB Crucial @ 3600MHz|ASUS GTX 1070 8GB|250GB NVMe|240GB Cruical SSD|B450-A PRO MAX|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34 DUO|
--
Sidst redigeret 04-03-2022 17:35
#98
Bender82
Junior Supporter
04-03-2022 18:37

Rapporter til Admin
#97 næ det kan godt være du ikke mener du bliver ramt, men så rammer det virksomheder og måske din egen arbejdsplads listen er lang https://ekstrabladet.dk[...]
--
Mac mini M1 Xbox Series X
--
Sidst redigeret 04-03-2022 18:42
#99
TottiNo10
Ultrabruger
04-03-2022 18:43

Rapporter til Admin
#98 Ja, og det er også urimeligt og forfærdeligt. Gjorde jeg ikke klart i mit indlæg, at jeg havde sympati for dem, der bliver hårdest ramt, og at jeg mener, at de skal have noget hjælp fra regeringen og folketinget i form at økonomisk støtte? #OP spurgte, hvordan folk klarer sig, og derfor svarede jeg jo for mig specifikt.
--
Ryzen 5 5600X @ 4.5GHz|16GB Crucial @ 3600MHz|ASUS GTX 1070 8GB|250GB NVMe|240GB Cruical SSD|B450-A PRO MAX|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34 DUO|
--
Sidst redigeret 04-03-2022 18:43
#100
Bender82
Junior Supporter
04-03-2022 18:45

Rapporter til Admin
#99 jeg tænker alle skal glemme alt om klimaet lige nu, og bare brænde kul og brændstof af, det en nødsituation
--
Mac mini M1 Xbox Series X
--
Sidst redigeret 04-03-2022 18:46
#101
SkylineGTR
Guru
04-03-2022 18:55

Rapporter til Admin
Min økonomi er også ved at nå et punkt hvor det ikke er så sjovt mere. Benzin er nu oppe 14.90 kr. for en liter 95 oktan. Det gør altså nas. Der skal ikke mange stigninger til før at jeg må overveje at opsige ting der kan undværres. Det kan f.eks. Netflix og ligene abbonomenter. I dag fik vi også lige at vide på job at vi alle skal gøre hvad vi kan for at spare på strømmen. Sidste el regningen til firmaet var en gedinget kæberasler. Firmaet har 7 afdelinger i Danmark og en ekstra samlet regning på 200000 kr. for en måned kun. Så vi er nu blevet bedt om at slukke for computer, lys m.m. vi ikke bruger. Så ja det gør ikke kun ondt på private men firmaer lige så. Jeg tror stadig selv risikoen for en økonomisk nedgang/krise er meget høj og må indrømme at jeg forventer en krise inden for en overkommelig fremtid. Jeg håber jeg tager fejl, men det går kun en vej og det er op for priser og aktier ned. Det er en giftig cocktail for økonomisk stabilitet samt vi har ikke set det værste i nu.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#102
Mmpoulsen
Gæst
04-03-2022 19:00

Rapporter til Admin
#101 Jeg tror din pc er gået i stykker. Den bliver ved med at lave samme indlæg.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#103
Mattii
Ultra Nørd
04-03-2022 19:24

Rapporter til Admin
#101 Hvis der ikke skal mere til, bør du nok overveje at sælge bilen.
--
#104
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 20:58

Rapporter til Admin
Så for søren Så kom Sydbank manden ud af busken. Eller han blev klogere efter nogle dage. "Frygt for energikrise: 'Vi kan sagtens ende i en situation, hvor en liter benzin kommer op i 20 kroner.'" Rusland er verdens næststørste eksportør af olie og den største eksportør af gas. Og den pludselige ustabilitet i olieleverancerne har eksempelvis fået Daniel Yergin, vicedirektør for IHS Markit, til at melde, at vi nu vakler på kanten af en energikrise. »Risikoen for en ny energikrise er blevet betydeligt større de seneste dage. Situationen er blevet ret ekstrem,« siger Søren Kristensen, cheføkonom hos Sydbank. "Trods voldsomme økonomiske sanktioner mod Rusland er hverken gas eller olie direkte sanktioneret. Russisk olie er fortsat på markedet. Gas flyder fortsat ind i Europa. Alligevel er priserne eksploderet. »Usikkerheden om leverancerne har fået prisen til at stige. Men der er også en form for selv-sanktionering. Der er mange selskaber, som ikke vil købe russisk olie, selvom det er på markedet. Det sker af etiske årsager. Men det sker også, fordi der er usikkerhed om, hvorvidt man kan få olien leveret,« forklarer Søren Kristensen: »Det betyder, at den resterende olie på markedet bliver meget dyrere. Vi kan sagtens ende i en situation, hvor en liter benzin kommer op i 20 kroner.« En energikrise vil medføre voldsomme gasregninger, elregninger og enormt høje priser på benzin og diesel. Og det vil så brede sig til resten af økonomien. »En energikrise vil betyde, at det bliver så dyrt at købe energi, at både forbrugere og virksomheder ikke køber lige så meget, fordi det er blevet for dyrt. Og så har vi en opbremsning i økonomien,« siger Søren Kristensen. Om vi reelt er på vej ind i en energikrise og derefter en recession, ved vi først med sikkerhed om flere måneder. »Energipriserne er allerede begyndt at ramme nu og påvirke økonomien. Men om virksomheder for eksempel sænker produktion og så eksempelvis må fyre medarbejdere, ser vi først om nogle måneder,« siger Søren Kristensen: »Teknisk er det sådan, at vi skal have tilbagegang i økonomien i to kvartaler i træk, før der officielt er tale om en recession. Så vi skal frem til slutningen af året. Men der er ingen tvivl om, at vi ser en del bekymrende tegn allerede nu.«" https://www.bt.dk[...]
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 21:03
#105
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 21:06

Rapporter til Admin
Prøv like at tænke tanken hvad priserne bliver hvis Rusland "faker en midlertidigt nedbrug i leverancen pga. arbejdsulykke eller noget tredje". Det vil få prisen til at eksploderer. Vi kan ikke erstatte Ruslands ressourcer kort sigt vil tage alt for langt tid. Det er derfor at Putin er iskoldt, han ved at det rammer os lige så hårdt som det rammer ham. Han ved at han ikke vil blinke. Manden er iskoldt. Alt er planlagt. Selv om vi forsøger at blive uafhængig af Ruslands ressourcer, mange virksomheder vil dreje nøglen om og folk vil gå fra hus og hjem inden vi bliver uafhængige.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 21:07
#106
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 21:20

Rapporter til Admin
Olie og gas havde stille dag igår, men olien er steget 8 % + slut spurgt her til aften. Kan stadig nå at svinge. Så tank bilen inden mandag. Men pga. situationen kan de allerede ændre priserne i weekenden. #92 træls
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 21:20
#107
Wut
Semi Nørd
04-03-2022 21:33

Rapporter til Admin
https://energinet.dk[...] Spredte klapsalver....
--
Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...]
#108
Thomas8
Elite Supporter
04-03-2022 21:44

Rapporter til Admin
#107 tja uheldigt timing. Haha i det mindske har de ikke forslået bil frie søndage endnu som der skete i oliekrisen årtier tilbage. "Sådan sparer du penge på benzin og diesel" »Vi kan sagtens ende i en situation, hvor en liter benzin kommer op i 20 kroner.« Sådan sagde Søren Kristensen, cheføkonom hos Sydbank, fredag til B.T. i kølvandet på den nylige russiske invasion af Ukraine og efterfølgende økonomiske krig fra Vesten mod Rusland. De stigende priser gør det naturligt nok dyrt at være forbruger og ikke mindst bilist herhjemme. Derfor kan det være en god idé at tænke sig ekstra om, før man sætter sig bag rattet og bruger løs af de dyre benzin og dieseldråber. Herunder kan du læse en række gode råd til at holde forbruget nede, som avisen Nordjyske har samlet fra blandt andet FDM. Sæt farten ned Kører du hurtigt, bruger du automatisk mere brændstof. En tommelfingerregel siger for eksempel, at man ved at hæve hastigheden fra 110 km/t til 130 km/t, kan øge forbruget med mindst 20 procent. Det kan derfor være en god idé at sænke farten, hvis du vil spare lidt penge. Læg dertil, at du også bør undgå accelerationer. Tjek dæktrykket Det rigtige dæktryk sparer brændstof, forbedrer sikkerheden og forlænger dækkenes levetid. Sørg derfor jævnligt for at få det tjekket. Tag tagboksen af Tag tagboksen af, når den ikke er i brug. En sådan boks kan nemlig øge vindmodstanden og dermed forbruget ret markant – især når du kommer op i hastighed på motorvejen. Det kan desuden være en god idé at tømme bilen for unødigt skrammel, der kan koste ekstra ved meget bykørsel. Kør mindre Overvej om der er tidspunkter i dit liv, hvor du kunne lade bilen stå og i stedet gå eller cykle. For eksempel hvis du kan skal købe småt ind eller har kort til arbejde." https://www.bt.dk[...]
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 04-03-2022 21:46
#109
Thomas8
Elite Supporter
05-03-2022 08:27

Rapporter til Admin
Så kom dr ud af busken "Verden i krise: Følg prisen på benzin, el og mad lige nu" https://www.dr.dk[...] Dramatisk overskrift ;) Den med renten kunne de være mere ærlig omkring. De beskriver bare hvad en stigning vil betyde (indirekte lader folk til at tro at det skyldes krigen). Vi printet for mange penge under Corona og inflation er røget vi vejret. Så derfor vil renten stige for at dæmpe op for inflationen.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 05-03-2022 08:29
#110
JS
Gæst
05-03-2022 08:50

Rapporter til Admin
#109 Så du siger, at de stigende priser skyldes at bankerne vil have pengesedlerne tilbage, så de kan brænde dem igen ... Hvad med for mange udstedte betalingskort ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#111
Thomas8
Elite Supporter
05-03-2022 09:00

Rapporter til Admin
#110 Alle har printet mange penge under Corona dvs. Central banker har printet penge og opkøbt dårlige lån og givet billige lån. Samt et stort behov for alle ting efter genåbning og virksomheder hamster til større sikkerhedslager. For meget billig penge har sat fut i økonomien og er ved at overophede. Så eneste måde at dæmpe op for inflationen er at hæve renten. FED har i mange måneder snakket om at inflationen var midlertidig men det passer ikke. De også ændret kurs. Der er skyhøje inflation i USA og endda det dobbelte hvis man regner den ud som man gjorde dengang.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 05-03-2022 09:02
#112
Thomas8
Elite Supporter
05-03-2022 09:11

Rapporter til Admin
#110 Tyrkiet er en "solstråle" historie på hvad man ikke skal gøre når inflationen rammer. Tyrkiet var alligevel fucked up 3 år før+ indtil de nået et punkt hvor inflationen raserer befolkningen nu. Hvor man kan købe statsstøttet brød!
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 05-03-2022 09:13
#113
aznbull
Supporter
05-03-2022 13:03

Rapporter til Admin
I mere end et årti har vi haft lave og endda negative renter, og tilmed ultra billige penge for at slippe væk fra 2008 økonomisk krise. De billige penge og den lave renter har haft et helt årti til at give en økonomisk vækst, hvilken ikke har været tilfælde, hvad får central bankerne til at tro at flere penge vil hjælpe ? Nu er inflationen her, fordi man vil undgå en større nedsmeltning af økonomien har man valgt at smide penge ud som om de var papir, de penge er hobet op i aktier markedet, og delvis boligmarkedet. Spørgsmålet er ikke om vi mangler penge eller en lavere rente, men om de forskellige firmaer er villig til at skabe inflation. En naturlig inflation burde starte med at give medarbejderne mere i løn, som så resultere i mere forbrug osv osv. her er inflationen startet med forsyningskrise, energikrise og firmaerne kæmper med forhøjet udgifter som kaster det over til forbrugerne. Hvordan er der plads til lønforhøjelse i denne sammenhæng ? Hvis firmaerne skal give medarbejderne mere i løn for at matche inflationen, skal de hæve deres prise mere for at dække den omkostning. Grækenland har endda bedt ECB om at forsætte med at opkøbe deres junk bonds, ellers vil deres økonomi gå i stå eller endda gå negativ, det siger så meget om den inflation vi har, den er kunstigt skabt.
--
Punch first, ask while punching..
#114
Thomas8
Elite Supporter
05-03-2022 20:30

Rapporter til Admin
Husk at tanke bilen inden mandag, hvis man vil undgå 30+ øre stigning. Lyder ikke af meget for nogle, men hvis det bliver ved med at stige i den hastighed vi har nu, bliver det ikke sjovt.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 05-03-2022 20:31
#115
Thomas8
Elite Supporter
06-03-2022 08:39

Rapporter til Admin
Nu masser af rapporter omkring manglen på fertilizer/gødning fra Rusland vil påvirke priser på mad produktion lige fra sukker, caffe, hvede etc. Rusland & Ukraine står for en betydelig hvede eksport. Ukraine kan af gode grunde ikke producere meget og Rusland har reduceret deres gødning eksport til indenrigs prioritering. Nogle lande har 3-9 måneder lager af gødning andre mindre. + stigende energipriser + iforvejen højt inflation hvor fragt priser og råvarepriser var høje. Giver ikke et godt udgangspunkt for lavere priser, absolut modsat. Dyr spiser fodder og dyre fodder produktion = højere kød priser = højere burger priser. Krigen faktisk træls, detailhandel var ellers i priskrig. Spændt på hvem der hæver prisene først. Har set højere priser på nogle varer pga. inflation før krigen.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 06-03-2022 08:40
#116
Thomas8
Elite Supporter
06-03-2022 10:00

Rapporter til Admin
EB live dækning "09:57 Hvedepriserne stiger som konsekvens af krigen Siden en uge før krigens begyndelse er prisen på hvede steget med 55 procent. Det skriver AP. Ukraine er verdens femtestørste eksportør af hvede. Samtidigt er de verdensførende på eksport af solsikke olie, samt storeksportør af korn."
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 06-03-2022 10:00
#117
Thomas8
Elite Supporter
06-03-2022 10:09

Rapporter til Admin
Altså hvis man ikke kan tjene flere penge må man spare. Samme med mad så substitue man med andre fødevarer der ikke er så påvirket. Cuba er et godt eksempel på hvordan en befolkning lever efter hårde sanktioner fra USA igennem årtier. Men det fadme ikke luksus.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#118
SkylineGTR
Guru
06-03-2022 10:38

Rapporter til Admin
2022 bliver endnu et lorte år. Det bliver en hård prøve at komme igennem økonomisk, sådan som alt ser ud nu. Bliver det hele kun være i nu. IMF har ud talt at krigen har alvorlige konsekvenser for verdens økonomien og jeg har tidligere sagt risikoen for en ny finanskrise/ressesion nu er rigtig høj. Det er ikke alle som tager de økonomiske konsekvenser seriøst har jeg indtryk af, men det må være op til dem. De skal ikke komme grædende tilbage bagefter, når det evt er gået galt. Jeg er selv bekymret for om jeg har gjort tilstrækkeligt. Jeg har gjort nogle forberedelse til en finanskrise, men det var baseret på den inflation og konsekvenser fra corona og alle de penge central bankerne printed. Nu er der kommet en krig oven i som gør det endnu være. Jeg har heller ikke den højeste ind komst og i mit fag er det sværere at beholde job i nedgangstider. Vi må se hvor slemt det bliver, men odds ser ikke godt ud synes jeg for en blød landing af økonomien. Nærmere en hård landing grundet krigen også spiller ind nu. Det må heller Ikke glemmes at der er mange firmaer som er økonomisk presset efter corona og med nu også stigende energi priser må det forventes at flere firmaer vil gå konkurs og der med folk mister deres job som igen føre til mere afmatning for dansk og verdens økonomien. Vi kommer til at gå ned i gear nu uanset hvad. Med krigen kan man også se at folk nu er mere nærvøse og bekymret end for bare et par måneder siden. Jeg arbejder på at få gæld væk, spare op, effektivisere min økonomi også be til at det er nok til at klare sig i gennem den her shitstorm som sker lige nu. Hvis putin bestemmer sig for at tage krigen ud over Ukraine, bliver de økonomiske konsekvenser kun endnu større. Og gud hjælp os hvis han trykker på A knappen.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
--
Sidst redigeret 06-03-2022 10:45
#119
Thomas8
Elite Supporter
06-03-2022 16:52

Rapporter til Admin
BT live dækning: "Beskadiget ukrainsk gasledning begrænser forsyning Ukrainske ingeniører har søndag haft besvær med at reparere en ødelagt gasledning, der begrænser gasforsyningen til den sydøstlige del af landet. Det fortæller Pavlo Kyrylenko, der er guvernør i Donetsk–regionen. Det skulle være russiske styrker, der står bag. I øjeblikket har man slukket helt for forsyningen, da man ikke vil risikere en lækage." Rip dem der ikke har låst gas prisen samt virksomheder der er afhængig af gassen. Usikkerheden vil nok præge prisen igen kommende dage og uger. Husk at tanke bilen i dag, der kommer en "lille" stigning på ca. 30+ øre igen imorgen.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 06-03-2022 16:53
#120
Thomas8
Elite Supporter
06-03-2022 17:06

Rapporter til Admin
BT: "Europa og USA diskuterer muligheden for at forbyde russisk olieimport USA diskuterer i øjeblikket muligheden for helt at forbyde olieimport fra Rusland med sine europæiske allierede, siger udenrigsminister Antony Blinken i et interview med CNN ifølge flere medier. - Vi taler nu med vores europæiske allierede om på en koordineret måde at se på udsigten til at forbyde import af russisk olie og samtidig sikre os, at der stadig er en passende forsyning af olie på verdensmarkederne." Ok hold my beer. Dette udtalelse gøre at endnu flere tøver at købe russisk olie og dermed forværre usikkerheden og situationen yderligere inden vesten reelt kan erstatte russisk olie. Forvente kraftigere stigninger den kommende uge og tid.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 06-03-2022 17:07
#121
Guest
Gæst
06-03-2022 19:32

Rapporter til Admin
Herhjemme sætter vi varmen, som vi har lyst. Og jeg tænder gerne lyset i de fleste rum, da jeg finder det mest behageligt. Jeg vil tro, at prisen skal op omkring 20 DKK / kWh, før jeg ville begynde at gå på kompromis med velvære. Vi kan begge cykle på arbejde, så transport til/fra arbejde er ikke et issue. Vi har dog en bil. Jeg går ikke rigtig op i prisen på brændstof - jeg tanker, når det er nødvendigt, og betaler det, det koster. Jeg vil tro, at benzin prisen skal op i nærheden af 100 DKK per liter, før jeg ville overveje at bruge bilen mindre. Eller skifte den til en elbil (det skal vi alligevel indenfor de næste par år). Vi har ikke låst elprisen. Det havde jo nok været økonomisk mest rentabelt (set i bagklogskabens klare lys), men man skal ikke græde over spildt mælk. Vi har masser af luft i budgettet, så ændringerne i energipriserne betyder bare, at vores opsparing vokset minimalt langsommere. Det skal nok gå altsammen :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#122
aznbull
Supporter
06-03-2022 20:19

Rapporter til Admin
"121 Jeg har på fornemmelse af at vi i DK tror at vi ikke kommer til at lide af masse arbejdsløshed, når folk er så vant til at "leve" at de glemmer at tiden før under og efter 2. verdenskrig ikke er super gode tider.
--
Punch first, ask while punching..
#123
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 09:46

Rapporter til Admin
"Økonomer: Højere benzinpris om få dage En stigende oliepris kan om nogle dage betyde, at de danske forbrugere skal betale mere, når de skal tanke brændstof på bilen.Det er vurderingen fra flere økonomer. Artiklen opdateres."https://www.bt.dk[...] Lyder så dramatisk man behøver ikke at være top Økonom for at regne det ud...
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#124
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 11:18

Rapporter til Admin
"Gasprisen stiger 80 procent på europæisk energibørs Mandag er gaspriserne steget helt vildt. Naturgassen steg med 60 procent på en time. Og på den europæiske energibørs i Amsterdam er gasprisen steget med 80 procent i alt. Det fremgår af energibørsens hjemmesiden. Stigningerne kommer blandt andet efter, at USA's udenrigsminister, Anthony Blinken, har udtalt, at USA sammen med sine allierede i Europa drøfter en embargo mod russisk olie. Markederne for olie og gas er tæt forbundne. Prisen på den hollandske energibørs er med til at styre gaspriserne i hele Europa." BT
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#125
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 11:31

Rapporter til Admin
Benzin priser opdateret ved 11.00. Jeg gættede på 30+ øre i dag. De steget med 40 øre hos ok og cirkel k. Regn med 20-40 øre imorgen svinger stadig op og ned.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 07-03-2022 11:32
#126
Gill Bates
Elite Nørd
07-03-2022 11:43

Rapporter til Admin
Det er guf for clickbait aviser og ængstelige personer. Så kan de skrive "Prisen er steget på disse varer!" eller "Snart stiger prisen måske på dette" hver dag, og folk klikker på det. På samme måde som corona dødstallene, lige meget hvor stabile tallene/udviklingen har været er det BREAKING NEWS.
--
#127
SkylineGTR
Guru
07-03-2022 12:07

Rapporter til Admin
Der er advarsel om op mod 20 kr. Pr. Liter benzin. Så er det altså ikke sjov længere, hvis vi når der til og med de vanvittige gaspriser også samt el og mad også bare stiger. Ser det ud til at det snart er tid til at spænde livremmen ind og skære ned på udgifterne. 2022 og nok den kommende tid der efter bliver sej at komme igennem. Det kommer nok ikke uden at flere firmaer går konkurs og nogle desværre må tilføjet sig som arbejdsløs. Hvor slemt det bliver, kan vi kun gætte om. Men jeg skal ikke ud og lave store indkøb eller investering lige nu. Det er helt sikkert. Det er hvis bedre at gemme penge også have til når energi priser først gør ondt inden for en nær fremtid.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#128
144
Gæst
07-03-2022 12:07

Rapporter til Admin
#124 Jeg frygter lidt at alle gas selskaber her i DK hiver force majeure op af hatten, og siger at alle fast pris gaskunder bliver flyttet over på en variabel pris pr dags dato. (Er blevet ret glad for min fast pris 8,61 kr /m3) Så håber jeg regeringen går ind og giver en check til alle gaskunder. Nå ja, de kunne også godt give lidt flere penge i den grønne omstillings-ordnings navn, i den her svære tid.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#129
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 12:10

Rapporter til Admin
#128 Tror ikke at det sker, men ved aldrig. Elkunder har fået lov at fortsætte på 60 mdr ewii fast pris, skriver folk ihvertfal på den store el facebook gruppe, at de overholder aftalen, dem der nåede at låse den 60 mdr.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#130
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 21:06

Rapporter til Admin
Olie svinger op og ned. Fald efter en kraftigt stigning, men stiger lidt igen. Tror på en stigning på listeprisen interval imellem 10-23 øre i morgen, kan stadig nå at svinge begge veje mod slutningen. Nu har man faktisk en god undskyldning for ikke at besøge svigeforældrene, hvis de bor langt væk ;) Ingen grund til at være paniske nu. Man skal først gå i panik når man læser overskriften "Rusland lukker for gassen" dog ikke hvis de tager gas på os den 1. april ;) Få dage til uger + er nok til at skabe ravage i verdensøkonomien.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 07-03-2022 21:11
#131
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 21:15

Rapporter til Admin
Bare for at være på forkant, hvis nogen skulle skrive at jeg ikke ved at vi har reserver. Jeg ved at vi har gas til 30-40 dage etc. svinger hvor meget hvert land har af reserver. Men bare at de lukker for gassen kortvarigt eller ubestemt tid i en periode på 1-2 måneder skaber panik på markedet.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 07-03-2022 21:16
#132
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 22:32

Rapporter til Admin
"22.24 BT livedækning. Rusland truer med at standse gasforsyninger Rusland truer med at standse gasforsyninger gennem Nord Stream 1–rørledningen, siger landets vicepremierminister Aleksander Novak ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Nord Stream 1–gasrørledningen er 1225 kilometer lang og løber langs bunden af Østersøen fra Rusland til Tyskland. Tyskland har tidligere advaret mod at indføre forbud mod import af russisk olie, da den russiske energiimport stadig er afgørende for at opfylde Europas strømbehov." tja, Russerne ved at man ikke bare kan fjerne afhængighed fra Rusland på så kort tid. De kan "lege" lidt og presse prisen vildt op og skabe kaos i EUs økonomi = sprede sig til resten af verden. Nu er det faktisk nu at man skal gå i panik. Hamster dåse mad nu! ;) (halv ironi, købe dåse mad nu!)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 07-03-2022 22:35
#133
Lumsk
Gæst
07-03-2022 23:03

Rapporter til Admin
Stop nu dit vamle russiske propaganda, Vladimir. Vi har fattet du er en shill. Bare se alle dine ny startet tråde.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#134
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 23:10

Rapporter til Admin
#133 "Sælge pro russik lol ;). Jeg prøver at "forudsige" hvad der vil ske. Gætte ud fra erfaring og analyse. Det kræver ikke det store, kun lidt interesse og indsigt i krig, finans og historie etc. Kan sgu ikke gøre for at Putin har alle kortene i hånden. Tak Tyskland for det. Tyskland var advaret af Trump omkring energipolitik er sikkerhedspolitik men de reagerede ikke. Samme skete med Nato, Trump pressede på at landende betale de 2 % hurtigere end de selv havde planer om til NATO forsvars forpligtelser. Objektivt så kan jeg ikke se at vi har en chance i konflikten. Det er nu de barske omstændigheder, hvis du ikke kan tåle det og tror jeg føre propaganda må du gerne tro det :)" Jeg prøver at hjælpe folk forbedrede sig. Jeg forsøgte faktisk at advarer folk om elprisen sidste år hvor nogen tog mig seriøst. Jeg rådgav at låse elprisen i et andet tråd. :) Hvis jeg var vladimir bitch havde jeg nok rådgivet folk om at kører variable priser :) https://www.hardwareonline.dk[...] https://www.hardwareonline.dk[...] Græd videre :) Du har ikke noget sagligt at skrive og argumenterer. Er det dig Toebs? ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 07-03-2022 23:13
#135
Thomas8
Elite Supporter
07-03-2022 23:18

Rapporter til Admin
#133 Facts talks ikke "smack" talks ;) Det fryder mig at du vrider dig i dine overbevisninger i din hovedet. Ved at der findes mennesker som dig. Men det rører mig absolut intet, for jeg ved hvordan sådanne mennesker som dig tænker. :)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 07-03-2022 23:20
#136
Lumsk
Gæst
08-03-2022 06:19

Rapporter til Admin
Det er godt med dig, Vladimir. Kør dit svare tactics et andet sted, din usle russer køter
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#137
Bent
Gæst
08-03-2022 06:51

Rapporter til Admin
Jeg har sagt i mange år efterhånden: du kan ignorere virkeligheden, men du kan ikke ignorere konsekvenserne ved at ignorere virkeligheden. hvor står vi idag? John Mogensen sang allerede i 1971 “der er noget galt i Danmark” hvorfor har ingen lyttet? Og når man prøver at forklare, så er man bare en sølvpapirshat og hvad ved jeg? men det er da dejligt at der intet mindre end en krig skulle til for at udrydde corona? Det burde de da have tænkt på inden de gav folk vacciner.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#138
MagicByte
Bruger Aspirant
08-03-2022 06:56

Rapporter til Admin
Bum bum.. Så kom vi over 6,- kr for én kWh i dag.. tæt på 7,- kr..
--
#139
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 07:22

Rapporter til Admin
#136 Ja, skal jeg nok "kammerat" ;). Rent psykologisk er du en pragteksemplar at observere ;) (har interesse i psykologi også). Du kan ikke "vinde" på at være rationel og argumentere eller prøve at forklarer dig hvorfor du uenig med mig. Din frustration bliver værre og i din afmagt kan du ikke andet end prøve og bruge teknikker der er try and testet. Men jeg desværre teflon over for dem ;). Rul rundt og læg dig ned hehe ;). Den sms fra bb er guld. #137 Faktisk godt citat :). Magt er nok svaret. Magthaverne er magt liderlige. Samt vi har nogle der gerne vil styre os i den retning ideologi de vil have. #138 Køb dåsemad ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 07:25
#140
Lumsk
Gæst
08-03-2022 07:57

Rapporter til Admin
#139 Det er godt med dig, Vladimir. Du er nu på dit 5 topic, inden for få dage hvor du prøver at lirre russisk propaganda og scare tactics af. Alt sammen dækket ind under dine fantastiske "analyser og observationer" Du har vitterlig ingen evner rent analystisk, udover skræmme til fordel for putin. Usle køter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#141
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 08:03

Rapporter til Admin
#140 Javol "kammerat" ;) Håber at du bearbejder din frustration og vrede og ved at skrive fra en gæste bruger kan komme af med dine frustrationer. Er ved at have ondt af dig. Og oprigtigt bekrymret for din sindtilstand. ;) Håber dine "svar" letter "trykket" lidt. Hahaha ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#142
Lumsk
Gæst
08-03-2022 08:31

Rapporter til Admin
Har mere ondt af en ussel køter, der sidder og bruger et dansk hw forum, til russisk scare tactics. 5 topics, der alle handler om det samme. Frygt frygt frygt putin.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#143
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 11:36

Rapporter til Admin
Listepris hos Cirkel K steget med 0,60 øre noget mere end forventet. Rip.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#144
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 14:48

Rapporter til Admin
Sikkert en dramatisk og clickbait titel, jeg føler mig så bange og utryg, sikker nogen kommunistiske aviser vi har i Danmark ;) (Ironi kan forekomme) BT: "Svimlende gaspriser presser gartnerier: " https://www.bt.dk[...] "»I begyndelsen frygtede vi, at prisen på gas ville komme op og ramme seks kroner pr. kubikmeter. Men i går betalte vi 21 kroner pr. kubikmeter. Det hænger simpelthen bare ikke sammen for os,« forklarer Michael Kongstad, der frygter, at det i sidste ende kommer til at betyde mangel på grøntsager i supermarkederne. »Med de gaspriser, der er i øjeblikket, så har vi simpelthen ikke andet valg end at skyde sæsonen. Og så kommer der sikkert mange varer i maj, men frem til maj kommer der altså til at mangle,« siger han. Indtil videre har gartneriet dog valgt ikke at hæve prisen på deres grøntsager. I stedet forsøger de at spare, hvor de kan. »Den pris, vi lige nu tager for vores grøntsager, er slet ikke høj nok i forhold til vores produktionsomkostninger. Men vi er nødt til at føle os lidt frem og så bare krydse fingre for, at tabet ikke bliver for stort,« fortæller Michael Kongstad. En anden stor bekymring for gartneren lige nu er desuden udfordringer med at skaffe gødning til afgrøderne. En del af mineralerne, som bliver brugt til at producere gødning, kommer nemlig normalt fra både Rusland og Ukraine. Men det kommer der naturligvis ikke noget af i øjeblikket. »Man kan simpelthen bare ikke få alt slags gødning lige nu, og det kan potentielt blive et ret stort problem. Vi har indtil videre forsøgt på bedste vis at hamstre gødning til os, og så må vi forsøge at få det til at række så godt som muligt,« siger Michael Kongstad og afslutter: »Der er bare ikke andet at gøre end at prøve at finde den bedste løsning og så kæmpe sig gennem krisen ligesom alle andre.«"" https://www.bt.dk[...] Tja, det sgu trist. Hvis man virkelig vil forberede sig så køb frø og plante selv hvis man har muligheden samt en masser dåsemad. Hvis gas prissen stikker af, ser det ikke godt ud. Husk at bemærke, gassen er ikke engang lukket endnu.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 14:53
#145
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 15:48

Rapporter til Admin
Ser ud til at 20 kr++++ pr. liter er et realitet: BT:" 2Medie: Joe Biden vil forbyde import af russisk olie Ifølge Bloomberg vil Joe Biden indføre et totalforbud mod import af russisk olie. Det Hvide Hus har ifølge avisen oplyst, at forbuddet kan træde i kraft allerede tirsdag – altså i dag." https://www.bloomberg.com[...] Hold fast på hat og briller det kommer til at blive grimt. Rationalet er win-win for Joe Biden, på den ene side kan han sige at han er hård mod Putin, men samtidighed give Putin skylden for højere olie priser og END at det var inflationen der forvejen spiste af den gennemsnitlige amerikaners penge pung bliver glemt og gemt i baggrunden. At EU og resten af verden bliver ramt er han iskoldt imod. Vi skal alle åbenbart lide sammen med Ukrainerne. Spændt på om Joe får lov af baglandet til at åbne op for olie boringer og pipelines han havde lukket da han vandt valget. Olie prisen stiger kraftigt nu.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 15:52
#146
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 16:05

Rapporter til Admin
"BT live dækning "EU vil stoppe al russisk gas og olie EU har netop præsenteret en plan, der skal gøre unionen fri for import af russisk olie og gas 'i god tid inden 2030'. Det oplyser EU i en pressemeddelelse. - Vi er nødt til at blive uafhængige af russisk olie, kul og gas. Vi kan simpelthen ikke være afhængige af en udbyder, der åbenlyst truer os, siger Ursula von der Leyen i pressemeddelelsen. Men allerede i år skal afhængigheden af Rusland skæres kraftigt ned. - REPowerEU (den nye plan, red.) skal sprede gasforsyningerne mere ud, accelerere udrulningen af vedvarende gasser og erstatte gas i varme og strømforbrug. Med de her tiltag vil EU reducere behovet for russisk gas med to tredjedele allerede ved udgangen af i år." Okay, Rusland sælger bare alt deres energi til Kina så. Men jeg sgu bange for at Russerne vil skabe usikkerhed omkring leveringen af gassen NU inden udgangen af året. Det vil alt andet lige skabe en masser usikkerhed, ravage i vores økonomi. Olien stiger kraftigere nu og kurven er meget stejlt OPAD! KØB DÅSEMAD NU ;) (nej, det ikke en joke, køb så meget du kan)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 16:09
#147
Lumsk
Gæst
08-03-2022 16:54

Rapporter til Admin
Spis din egen dåsemad, Vladimir. Pas nu på du ikke får det i gale hals.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#148
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 16:58

Rapporter til Admin
Så for satan flere lande følger med. Mine kommunist kammerater fra BT samarbejder med mig ;). BT livedækning: "Medie: Storbritannien vil forbyde russisk olieimport Det er ikke kun EU, der vil frigøre sig fra russiske ressourcer. Således skriver mediet Politico med henvisning til britiske embedsmænd, at Storbritannien vil forbyde import af russisk olie. Det skriver Reuters. Markederne vil angiveligt få en måned til at omstille sig til beslutningen. Blandt andet for at undgå panikkøb og lade de globale markeder tilpasse sig. En meddelelse ventes i løbet af i dag." Kan i huske scenerne fra England og flere kilometer lange køer hen til benzinstationer? De kommer snart tilbage og til Danmark også.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 17:00
#149
MIchaelW
Monsterbruger
08-03-2022 17:01

Rapporter til Admin
#137 "John Mogensen sang allerede i 1971 “der er noget galt i Danmark” hvorfor har ingen lyttet?" Folk lytter til John Mogensens "Sidder på et værtshus"....såee... https://www.youtube.com[...]
--
#150
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 17:14

Rapporter til Admin
#149 Han sgu ikke dårligt ham John Mogensen. Godt at få en afbræk fra hverdagen. Er John mon også en ægte kommunist som mig? ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 17:14
#151
Lumsk
Gæst
08-03-2022 17:20

Rapporter til Admin
Ingen har sagt du er kommunist. Du er bare en dygtig putinbot, der spreder angst og panik på hw forum, døgnet rundt. Russisk shill, landsforræder, løgner, panik spreder, er hvad man kalde en person der på kort tid opretter talrige topics for blot at sprede angst til fordel for det russiske styre.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#152
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 18:34

Rapporter til Admin
Rettelse til #148 Mine sammensvorne propaganda kammerater fra BT bliver ved med at sprede frygt, panik, angst og løgne sammen med mig ;), de har opdateret Englands olie planer: "Storbritannien udfaser import af russisk olie og russiske olieprodukter med udgangen af i år." BT. Ser ud til at olien falder lidt i igen på børserne, da det kun USA der med det samme stopper import af russisk olie. Mens andre lande tager tid om at finde erstatninger. Så derfor falder olien på børserne lidt. Men kan svinge begge veje, kommer an på udviklingen i krigen, og evt. udtalelser fra Rusland som modsvar.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 18:37
#153
Gill Bates
Elite Nørd
08-03-2022 18:37

Rapporter til Admin
Ok ThomasB det er flot
--
#154
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 18:51

Rapporter til Admin
Det her er hvad der sker når inflationen er ude af kontrol: "Turkey: Long lines for cheap bread in Istanbul amid lira crisis" https://www.youtube.com[...] Statsstøttet brød i Tyrkiet Liraen i frit fald. Det samme sker med russisk Rubel. Vi vil ikke mærke samme niveau som Rusland, men vi kommer til at kunne mærke det os selv. Bare folk er klar over hvad omkostningerne er og forbereder sig inden det for sent! Dåsemad bliver knap om nogle uger ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 18:54
#155
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 19:09

Rapporter til Admin
Liste priser for OK Benzin ""sponsoreret" af Ruslands nationale kampagne fond" ;) Blyfri 95 16,99 kr. Oktan 100 18,28 kr. Diesel 16,59 kr. Husk at listepriser ikke afspejler lokale forhold pga. konkurrence etc. https://www.ok.dk[...]
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 19:09
#156
SkylineGTR
Guru
08-03-2022 19:36

Rapporter til Admin
Der er et par artikler her med konkvenser for danmarks og verdens økonomien. Men kort sagt vil vi nu på sigt i værste tilfælde risikere en ressesion eller finanskrise. Jeg vil ikke komme med en lang forklaring her. I kan selv læse artikler også vudere hvad i selv synes. https://finans.dk[...] https://www.bt.dk[...]
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#157
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 19:41

Rapporter til Admin
#156 Udmærket artikler men finans.dk: "Samlet set er det ifølge Danske Bank og Nordea stadig umuligt at sige, hvor hårdt makroøkonomien rammes. Men det bliver en mere dyster fremtid end forudset for blot få uger siden." Umuligt? Man behøver ikke en Ph.d. i økonomi for at forudsige hvor dyster tingene bliver... Tror bare de ikke turde, og ventede til tingene eskalerer og stiger før de følte sig sikker på at skrive artiklerne. For man kan ikke skjule for folk når der kommer prisstigninger. Det er det samme som kejserens uden klæder.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 19:42
#158
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 19:59

Rapporter til Admin
#156 Men faktisk skide godt fundet frem. Her nogle vigtige passager fra artiklen fra finans i dag kl. 18.00 08.03.2022 KL. 18:00 (danske medier kommer sgu altid lidt for sent, de skal også være sikker, ellers bliver de jo kaldt for konspirationsteoretiker hvis det ikke holder stik) "Krigen mellem Rusland og Ukraine vil ramme dansk økonomi. Vi ser måske ind i den største udhuling af reallønnen i mange år - eller en ubehagelig løn- og prisspiral." "Krigen vil ifølge bankerne først og fremmest ramme husholdningerne via stigende priser på en lang række varer og ydelser og via en udhuling af reallønnen." "Dernæst følger en psykologisk effekt i form af utryghed, som ifølge bankerne kan give lavere forbrug og højere opsparing. Danske virksomheder rammes samtidig af sanktioner, et fald i efterspørgslen efter varer og tjenester på især de europæiske markeder, og de skal samtidig slås med endnu højere omkostninger. Det kan mindske deres iver efter at investere og ansætte." "»Vi var ret fortrøstningsfulde. Men vi ser nu ind i en klar fartsænkning, og noget der kan blive mere alvorligt. Hvor alvorligt vil den kommende tid vise,« siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank." "Målt siden sommeren 2021 er råvareprisen på olie ifølge Jyske Bank steget med 70 pct. – med mere end 50 dollars. Naturgassen er steget omkring 700 pct." "Samlet set kan krigen og dens konsekvenser for en lang række priser ifølge Jyske Bank sende inflationen op over 7 pct. i løbet af i år, hvis energipriserne ikke falder tilbage igen." "Selv hvis de moderer sig, kan inflationen nemt ramme 5 pct. i løbet af i år, mener banken. Samtidig har lønnen udsigt til at stige med under 3 pct., ifølge bankerne." https://finans.dk[...] Der kommer mange STORE ORD i artiklen, som man normalt ikke anvender. "Dyster, ALVORLIGT. Synes stadig at de meget konservative. "Jeg føler mig sgu ikke trygt, finans.dk må være finansieret af russerne!" Deres propaganda apparat har nået danske medier ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 20:01
#159
Lumsk
Gæst
08-03-2022 20:05

Rapporter til Admin
Sikke dig.. hvem havde troet en krig ikke ville have økonomiske konsekvenser? Men meget sigende at stort set ingen reagere på dine skriv længere, Vladimir. Du må finde nye græsgange, til dit russiske propaganda.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#160
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 20:09

Rapporter til Admin
"Sådan åbner du en dåse med en dåseåbner" https://www.youtube.com[...] 58 sekunder.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 20:11
#161
Jesper
Gæst
08-03-2022 20:10

Rapporter til Admin
#148 Thomas8 Du skriver: Liraen i frit fald. Skal vi lige se lidt på Liraens historik 1980 1 dollar svarede til 90 tyrkiske lira 1988 1 dollar svarede til 1.300 tyrkiske lira 1995 1 dollar svarede til 45.000 tyrkiske lira 2001 1 dollar svarede til 1.650.000 tyrkiske lira 2005 Det store dyk i valutaen tyrkiske lira gennem 1900 tallet, medførte at valutaen blev kåret til verdens dårlige valuta i Guiness book of records i 1995, 1996 og igen fra 1999 til 2004. Af den årsag valgte Tyrkiet at indføre en ny valuta med navnet "yeni lira" og 6 nuller blev fjernet fra liraen. 2009 Fjernede Tyrkiet ordet "yeni" så valutaen igen hedder lira. Kilde: https://www.amino.dk[...] Ja Liraen er faldet, men er kun faldet ca 1% siden krigen brød ud. Sammenligner man faldet siden krigen brød ud, med tidsrummet 1980 til 2001... (Eller 1/10 2021 til 1/2 2022) Så har Liraen historisk set, sjældent været så stabil som siden krigsudbruddet. Så meget for dit ævl. ;-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#162
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 20:14

Rapporter til Admin
#161 lol hvem siger at jeg mente siden krigsudbruddet ;) Det var en eksempel på hvordan det er for et land af have HØJT inflation :) Det alvorligt når et land uddeler statsstøttet brød. Men jeg må tage hatten af, meget kreative ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 20:18
#163
Jesper
Gæst
08-03-2022 20:31

Rapporter til Admin
#162 Du skrev at liraen er i frit fald, selvom den for tiden er langt mere stabil end den historisk har været.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#164
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 20:34

Rapporter til Admin
#161 Prøv at fordreje videre :) Du ved selv hvad jeg mener. Den har været i frit fald seneste 4 år+. Drop din plat med siden krigsudbruddet ;) Er det dig Troebs? ;) Tror at jeg skal fortsætte ignorer trolls, ikke godt at feed dem. De har endnu større problemer pga. krisen i Ukraine. De samler guld fra befolkningen og guld butikker etc. Deres udenlandske reserver er tømte. Faktisk en rigtigt godt sted at rejse for at få fuld valuta for pengene. Men jeg må sige, at du prøver hårdt af et eller andet grund at prøve at fordreje og "ramme mig". :)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 20:37
#165
Jesper
Gæst
08-03-2022 20:39

Rapporter til Admin
#164 Nej den har jo netop IKKE været i frit fald de sidste 4 år, hvis du sammenligner med hvad den historisk er faldet. De sidste 4 år er den faldet 70% og det er jo ingen ting i forhold til hvad den plejer at falde.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#166
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 20:40

Rapporter til Admin
#165 Kneppe fluer ;). Tror folk kan regne ud hvad du gang i. Inflationen i Tyrkiet er højt. De på skideren. Er det dig Troebs? ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 20:44
#167
Lumsk
Gæst
08-03-2022 20:57

Rapporter til Admin
Du kan ignorer alt det du vil. Langt de fleste herinde har spottet din tydelige agenda, Vladimir. Du har en streng at spille på, hvilket er forsøge at udgyde frygt. "Skynd jer at købe dåsemad" Lol. Usle putin køter. Danskerne og Danmark er godt polstret. Og nu trækkes olie og gas tæppet væk fra dine venner i Rusland, Vladimir.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#168
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 21:04

Rapporter til Admin
"Ekspert: Det sker der hvis russerne lukker for gassen" "Rusland truer med at lukke for stor gasledning. På den korte bane vil Danmark klare det, siger ekspert. På lang sigt ser det svære ud." - Hvis Rusland lukker pludseligt, så vil der blive koldt i stuerne, der hvor man opvarmer med naturgas. Vi ville blive nødt til at bruge vores gaslagrer og samtidig opskalere for bio-gas. hvis vi skal møde efterspørgelsen, fortæller Trine Villumsen, der er seniorforsker ved DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier). Kan tvinge virksomheder til at stoppe produktionen Hvis russerne derimod lukker Nord Stream 1 i en længere periode, så begynder konsekvenserne at kunne mærkes, specielt hos danske virksomheder, der har naturgas som energiforsyning. - Hvis det varer længe, så har vi ikke nok lagret, og det kan i sidste ende betyde, at nogle virksomheder må indstille produktionen, siger Trine Villumsen Bering. Ifølge en liste fra Energistyrelsen så er det virksomheder som Arla, Harboe og Novo Nordisk, der kan risikere at blive ramt på produktionen. Men uanset hvor længe en eventuel nedlukning vil vare, vil det have konsekvenser for de fleste danskere. - En mangel på russisk naturgas vil betyde, at man i højere grad vil blive nødt til at bruge fossile energikilder som olie og kul. Men der bliver betalt strafrenter, når vi bruger fossile brændstoffer, så det kommer til at presse energipriserne endnu højere op, fortæller Trine Villumsen. Ligeså forudsigende har man ikke været i resten af Europa, og derfor er det heller i nærmeste fremtid, at man ser et Europa, der er uafhængigt af russisk gas. - Indenfor en otte til 10 år kan vi være uafhængige, men så kommer det også til at gøre ondt på både økonomien og klimaet, siger Trine Villumsen." https://ekstrabladet.dk[...] Mine kompagnoner fra Putins inderkreds fra Ekstrabladet har sammen med mig startet en skræmme artikel på hvad der vil ske hvis russerne lukker for gassen. Det som om staten har bestilt at medierne skal forbedrede almindelige forbruger på hvordan og hvad der sker. Så man mentalt forberedt. Spændende at medierne har fået tilladelser til det. Eller er det mon fra Putin propaganda hær? ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 21:06
#169
Thomas8
Elite Supporter
08-03-2022 21:50

Rapporter til Admin
Det godt at lytte til andre folk selv om de har "kontroversielle meninger" eller et andet opfattelse end en selv. For hvis man kun omgiver sig med folk med samme meninger som en selv, bliver man nok ikke et "bedre menneske". Også hvis personen skulle være russisk Agent ;-)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 08-03-2022 21:50
#170
Lumsk
Gæst
08-03-2022 23:32

Rapporter til Admin
Hvorfor skulle man lytte til en putinbot, der gengiver ekstrabladet overskrifter? Kom igen, Vladimir. Dine analyser er ligeså papirstynde som en omgang samfundsfag i folkeskolen. Du evner kun at forsøge at sprede panik, til fordel for dine venner i russia. "Husk at købe dåsemad" Nej husk at købe hundemad, til den køter du er.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#171
Thomas8
Elite Supporter
09-03-2022 00:01

Rapporter til Admin
Listeprisen i morgen på brændstof kan spænde alt fra 50 øre til 1 kr.+-. Spændt på hvad selskaberne lægger til onsdagspriser. Rusland har lige meddelt at de vil svarer igen på sanktioner indenfor få timer. Spændt på hvilket råvarer de vil stoppe at eksporterer. :)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 09-03-2022 00:04
#172
Lumsk
Gæst
09-03-2022 06:31

Rapporter til Admin
Vladimir/Thomasine venner under stort pres. :-D "Rusland er under et så stort økonomisk pres, at der er risiko for en snarlig statslig betalingsstandsning.Det mener kreditvurderingsbureauet Fitch"
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#173
Thomas8
Elite Supporter
09-03-2022 07:26

Rapporter til Admin
Under anden verdenskrig lukkede amerikanerne for olien for Japan. Japanerne vurderede at det bedste var at smadre USA stillehavsflåde i pearl harbor og så bevæge sig sydpå for at sikre olie levering. Japanerne lykkedes ikke at få ramt på amerikanske hangarskibe heldigvis. Gad vide hvad Rusland tænker nu? Når man trængt op i en krog. Japanerne havde ikke atomvåben dengang. Det udviklede USA senere og kastede to bomber i hovedet på Japanerne fordi de ikke gav op og kæmpe fra ø til ø var omkostning tungt i menneskeliv for mange døde amerikanske soldater. Japanerne kapitulerede efter at fået smidt 2 bomber i hovedet mange døde civile. Rusland kæmper fra by til by nu. Det omkostning tungt. Amerikanerne har lukket for import af deres olie lidt omvendt situation. Men stadig mange ligheder. Desperate nationer træffer desperate handlinger. Kan ikke andet end forberede os selv. Der ingen deeskalering. Så forberede sig på et langt krise. Langt energikrise.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 09-03-2022 07:29
#174
TankBrutalis
Giga Supporter
09-03-2022 07:48

Rapporter til Admin
Altså vi forventer at være fri fra 2/3 russisk gas i år, og fuldt næste år ? Så langt lyder det nu heller ikke, ja det bliver træg og træls men vi som nation skal nok klare os. Nu arbejder jeg selv i faget hvor vi bruger millioner af millioner m3 naturgas om året, vi er da ved at have alternativ klart til naturgas til 1/4 af prisen som den er nu, både for vores egen pung og for at overlade mere naturgas til forbrugeren, industrien er igang med at hjælpe ;) Men det fint EB news :D Det bliver dyrt, men alt bliver godt igen Men vi har haft så meget opsving i så mange år, at størstedelen af danskerne har haft mulighed for at få en god opsparing som kan klare de fleste igennem Der er nogle enkelte som sidder så hårdt i det økonomisk som pensionister der får regner på 50.000 i varme og nogle alemene familier der ikke har haft mulighed af nogle årsager til at have en buffer til dette, ja de burde få hjælp. Men mange her har selv sat sig med store lejligheder, dyre nye huse hvor det kun lige kan løbe rundt med 3 biler og det ene og andet. Det lidt deres egen skyld at have sat sig så stramt i en opsvingsperiode det får altid en ende ;)
--
Sidst redigeret 09-03-2022 07:51
#175
Thomas8
Elite Supporter
09-03-2022 07:52

Rapporter til Admin
#174 Ja, hvis bare russerne ikke lukker for gassen inden og planen holder. Mere slemt for de andre lande. Tager mere tid. Gas i skibe koster mere. #173 tilføjelse Så sort ser det ikke ud. Japanerne blev venner med vesten igen selv om de fik 2 atombomber i hovedet af USA. Så der er altid en chance for venskab efter atomkrig? ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 09-03-2022 07:55
#176
TheJusticeHobbit
Ultrabruger
09-03-2022 08:00

Rapporter til Admin
Har været så heldig at jeg har været i stand til at låse min el pris for den forseende fremtid, samt mit fjernvarme bliver produceret på flis og solenergi så har set en marginal stigning i prisen der. Diesel er dog en HEL anden snak :(
--
Specs: AMD R9 3900x (OC: 4,1 Ghz)| Asus Crosshair x570 hero 32GB 3200mhz DDR4 ram | Msi RTX 2080 msi gaming x trio
#177
Thomas8
Elite Supporter
09-03-2022 08:08

Rapporter til Admin
#176 Træls med diesel. Vil desværre være endnu en stigning idag.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#178
Jim Night
Guru
09-03-2022 08:16

Rapporter til Admin
Vi bruger ca. 13MWh fjernvarme (lavet af flis) om året, samt ca. 3200kWh el. Vi arbejder begge indenfor cykelafstand. Alt i alt, er det noget vi kan mærke, men vi ændrer ikke noget. Merudgiften er for lille til at jeg gider gøre noget.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#179
Thomas8
Elite Supporter
09-03-2022 09:53

Rapporter til Admin
BT : "Professor: Lavere kreditvurdering er ikke afgørende for Rusland på kort sigt Rusland er under et så stort økonomisk pres, at der er risiko for en snarlig statslig betalingsstandsning, vurderer det amerikanske kreditvurderingsbureau Fitch, skriver Ritzau. Ifølge Jesper Rangvid, professor ved CBS i København, kommer den lavere kreditvurdering på kort sigt ikke til at betyde det store for Rusland, da der i forvejen ikke er interesse fra i hvert fald vestlige banker for at låne penge til Rusland. Til gengæld kan den lavere kreditvurdering sige noget om situationen for de banker, der allerede har lånt penge til Rusland. - Dem, der har lånt Rusland penge de seneste år, må med en meget stor sandsynlighed se, at de ikke får betalt de lån tilbage, siger Jesper Rangvid til Ritzau. "
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O

Opret svar til indlægget: Stigende energipriser

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login

Denne tråd er låst, og du kan derfor ikke oprette svar i den.

Begrundelse

Da det lader til at disse tråde kun bruges af enkelte personer til at understøtte deres personlige agenda, føler jeg at tråden har overlevet sit formål. Derfor er tråden låst.

Låst af Thomas | 09-03-2022 10:09

NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE