Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

P-Afgift. Hvad mener i om skiltning?

Af Elitebruger Isaac R. | 24-07-2022 16:57 | 4000 visninger | 91 svar, hop til seneste
Hej gutter. Jeg har VIRKELIG brug for jeres vurdering angående en p-afgift jeg har fået i dag. Det drejer sig om en skiltning, og en parkering tæt ved folketinget, lige ved kanalen. Det er ved vindebrogade åbenbart lige svinget før man kommer til folketinget i København. Vi fik ALLE p-afgift på 510kr af københavns parkering, for påstået ulovlig parkering. Og det på en søndag hvor parkering er gratis på offentligt parkering(med mindre der er restriktioner. Skiltningen blev lavet om for ca 3 uger siden, og det billede jeg linker til er taget i dag den 24/07 dvs søndag i dag. Flere TUSINDE biler har så holdt ulovligt der ofte helt fyldt op med ca 10 biler, siden skiltningen blev lavet om for 3 uger siden, fordi jeg fik det i dag udelukkende for ulovlig parkering antageligt. Al logik siger mig at underskiltning KUN er en restriktion der gælder for underskiltet, og overskiltet markerer de gældende parkeringsregler for alle andre end underskiltet. Her er skiltet https://ibb.co[...] https://ibb.co[...] https://ibb.co[...] https://ibb.co[...] https://ibb.co[...] https://ibb.co[...] https://ibb.co[...] https://ibb.co[...]
--

--
Sidst redigeret 24-07-2022 16:58
#1
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 17:00

Rapporter til Admin
Der er oven i købet en parkeringsautomat opstillet som i kan se,
--
#2
Business
Mega Supporter
24-07-2022 17:00

Rapporter til Admin
Jeg ville antage, at busser måtte holder der i 3 timer. Hvorvidt det er rigtigt, ved jeg ikke :D
--
#3
Gicls
Super Nørd
24-07-2022 17:02

Rapporter til Admin
Jeg er ikke parkeringsekspert, men jeg læser det som at busser må parkere der i 3 timer. eksempeltvis turistbus eller lign.
--
#4
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 17:09

Rapporter til Admin
Spørgsmålet er om undertavlen dikterer at der KUN må parkere busser der. Normalt så påpeger undertavler feks ved en række sving forskellige steder i kbh, at restriktionerne KUN gælder undertavlen feks lastbiler og al anden trafik ingen restriktioner har. Der er nogle på Nordre fasanvej og Roskildevej blandt andet. Der er det meget åbenlyst logisk, at feks lastibiler over 3t ikke må svinge, det siger sig selv at på feks roskildevejen kan det ALDRIG være at KUN lastbiler max 3 tons må svinge, og alle andre bilister ikke må svinge. Der er det omvendt der er der kun restriktioner for undertavlen, og al anden traffik er tilladt. Det er også sådan flere tusinde bilister har tolket skiltet ved folketinget, siden for 3 uger siden da et det nye skilt blev taget i brug. Fortæl mig ikke at vi ALLE har taget fejl. Jeg fortalte min ven, at ALLE(så vidt jeg ved) andre steder hvor der er begrænset parkering feks taxi eller bus, står det ALTID på hovedtavlen, og mere eller mindre altid markeret malet på jorden med feks bus-billeder eller TAXI malet på parkeringen.
--
#5
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 17:10

Rapporter til Admin
Jeg har ikke fantasi til at forestille mig at en så central parkering lige ved folketinget kun skulle være for busser i 3 timer, det ville ingen mening give overhovedet. Der er mere eller mindre ALDRIG parkeret turistbusser af nogen art lige der.
--
#6
Snufflelofogus
Bruger Aspirant
24-07-2022 17:16

Rapporter til Admin
Jeg kan godt være i tvivl Umiddelbart angiver undertavlen hovedtavlens betingelser. I dette tilfælde er det for busser, maks 3 timer. Der er intet angivet om biler eller anden parkeringsformer, hvorfor man må antage at sådan en parkering ikke er tilladt. Undertavlen kan også bruges til at angive i hvilken tidsrum det er tilladt at parkere, fx i hverdage, lørdage og søndage. Her gælder så også særregel om tidsrum uden parantens, tidsrum med parantens og tidsrum med parantens skrevet i rødt (Hverdag- lørdag og søndag). Særligt herfor gælder at såfremt tidsrum ikke er angivet for lørdage eller søndage så vil fri parkering gælde. Skriv til FDM for at forhøre dig. Jeg kan ikke se noget eksempel på køreskoler omkring problemstillingen, ej heller teoretisk angivelse af undertavelsn teoretiske tolkning.
--
Sidst redigeret 24-07-2022 17:20
#7
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 17:20

Rapporter til Admin
@snuffle hvordan hænger det sammen med trafikskilting? Der er det altid omvendt, hvor restriktionerne kun gælder for undertavlen? Hvordan kan flere tusinde bilister tage fejl? SKAL restriktioner for alle ikke ALTID stå på hovedtavlen den øverste tavle? Står der noget med skrift der er INGEN i tvivl, men det der hvis det er rigtigt at kun busser må holde der 3 timer er det både totalt ulogisk, MANGE tusinde bilister har taget fejl der(der er ofte fyldt op) og noget svineri at man så ikke hurtigt som muligt ændrer skiltningen. ALLE er i god tro der, så det vil være svineri af dimensioner hvis man ikke gider at lave et simpelt nyt hovedskilt som INGEN kan være i tvivl om plus maling på asfalten. Det der underskilt er der INGEN der regner med er gældende for hovedtavlen, PLUS der er opstillet parkeringsautomat som umiddelbart også kun findes hvor der er privat parkering(findes det i kbh hvor feks kun busser må holde, jeg har aldrig set men det kan være),
--
#8
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 17:28

Rapporter til Admin
Mit første gæt den første dag for at par uger siden var, at KUN busser måtte parkere der. Meget impulsiv umiddelbart gæt. Så ser jeg biler i massevis hver dag(kører forbi hver dag ved folketinget) holde der. Dvs de har så angiveligt holdt ulovligt i flere uger, og så snakker vi nok 200-300 om dagen så det er måske flere tusinde. Det er så ja åbenlyst vil jeg mene at skiltning ENTEN er fortolket forkert af p-vagten i dag eller er så tvetydig eller forvirrende at mange tusinde så har parkeret ulovligt der, og der antager jeg at langt hovedparten ingen intention har haft om at parkere ulovligt. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor et pskilt ift underskilte ikke skulle være præcis regelmæssig på samme måde som trafikskilte. Det er 100% sikkert at på trafikskilte på vejen, der indikerer det modsatte forhold, dvs al traffik MINUS underskiltet så at sige må bruge vejen, og aldrig nogensinde omvendt at underskiltet dikterer det øverste skilt så at sige. HVIS der er skrift selv forholdsvis lille skrift på det store hoved p-skilt så er en klar, så gælder en lille skrift feks dele-bil skilte hvor der med småt på hovedtavlen med det store P står med relativ lille skrift til højre feks dele-bil og så gælder underskiltet selvsagt kun delebiler men står det klart og tydeligt(omend med lille skrift men læseligt dog) på hovedtavlen så er det så at sige bare uddybet på underskiltet og ikke alene gældende.
--
#9
GhostHuntr
Junior Nørd
24-07-2022 17:31

Rapporter til Admin
Det skilt der betyder at det kun er for busser og kun i 3 timer
--
Puls er en bonus!
#10
Dragonheart
Guru
24-07-2022 17:31

Rapporter til Admin
Parkeringsplads for busser 3 timer. Alle andre skal forholde sig til de gældende parkeringsregler for pladser (som skal stå på P- automaten). Enten billet elelr P-skive etc Da skiltet ikke er et forbudsskilt (parkering forbud) må man altså godt parkere der. Men efter specifikke regler som man skal skal opsøge. Sådan ser jeg det. Men kan jo også tage fejl. Det kan jo også betyde at det er en parkeringsplads forbeholdt busser da parkerings og -standsningsforbudt skilte gælder på vejbanen - og ikke på pladser. Og at skilte ikke er todelt men er ét skilt Undertavler kan både begrænse elelr udvide hovedtavlen. Afhængig af hvad hovedtavlen er (forbud, påbud, info etc) Hvad er bøden for ? Parkering uden billet, p-skive, etc?
--
Sidst redigeret 24-07-2022 17:36
#11
Cykle35
Mega Supporter
24-07-2022 17:33

Rapporter til Admin
Skilt nr1: Her må parkeres. Skilt nr2: Gælder busser i 3 timer foran skiltet (pladsen før skiltet) Er der ikke et skilt længere ned ad pladsen der hvor pilen vender den anden vej?
--
5800x+H115i+P500 DRGB+AX860i 6800XT Alphacool H2O 420mm+MSI B550 UNIFY-X 2x16Gb DR 3800cl14+Mi 34" Curved
#12
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 17:48

Rapporter til Admin
@cykle35 skiltet gælder for vindebrogade 3-5 København tror jeg den præcise adresse er. Skiltet er placeret fra starten af båsene til slutningen. Retningen og pilen hvor skiltet gælder er forholdsvist nemt at se, det er bare restriktionerne der er tvivl om. Det første skilt ned mod folketinget er pilen opad(jeg fik ikke taget billeder men den er sikker), og det andet skilt peger pilen korrekt nedad så de markerer klart og tydeligt alle båsene. Jeg kan bare ikke forstå HVIS vi har taget fejl, hvordan SÅ mange bilister kan tage fejl på et så centralt sted foran folketinget. Og det gælder bestemt også på hverdag hvor der er betalings-zone, der er også næsten hele tiden 50-80% fyldt op. Er der nogen p-vagter herinde der præcis kender reglerne? Det er forholdsvist simpelt vil jeg mene, et stort hovedskilt og så et underskilt eller undertavle om man vil. 3 timers restriktionen er også klar der gælder KUN for busser, så spørgsmålet er jo bare om alle andre har forbud imod parkering, og kun busser må holde 3 timer max. Så kan jeg bare ikke forstå at på alle andre skilte jeg har set(igen det er med forbehold, jeg kører senere på roskildevej i dag så vil jeg lige observere deres bus-skilt ved ZOO det er stort men der vil jeg lige se tavlen an, selvom asfalten klart er malet og markeret så vil jeg lige se skiltningen, fordi er den som her ved vindebrogade så har jeg et lille problem omvendt hvis det er som jeg husker det klart markeret på hovedskiltet så vil jeg håbe og tro at jeg har en god sag, for alle andre bus-holdepladser vil jeg klart mene at det altid står på hovedskiltet i toppen).
--

--
Sidst redigeret 24-07-2022 17:49
#13
NiceRag
Nørd
24-07-2022 17:55

Rapporter til Admin
ifølge https://www.kk.dk[...] så er det gratis at parkere der, i den tid du har besøgt stedet men der står dog nogle forbehold ifht andet skiltning men det skilt der viser da ikke, at du ikke må holde der? det ligner bare at en bus MÅ holde der i 3 timer, gratis, hvorimod en bil så ville skulle betale. (hvis det ikke var søndag)
--
Sidst redigeret 24-07-2022 17:55
#14
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 18:01

Rapporter til Admin
@nicerag Nemlig det er præcis sådan jeg har alle andre bilister har tolket det. Jeg tager sagen videre til københavns kommunes klageafdeling og hører hvad de siger. Jeg kan jo både have ret og tage fejl,
--
#15
Bender82
Supporter
24-07-2022 18:04

Rapporter til Admin
Det er et helvede i KBH hvor man kan holde sin bil..
--
Intel 12600k + Asus strix ROG B660i
#16
ToFFo
Guru
24-07-2022 18:08

Rapporter til Admin
Jeg synes jeg har været igennem alt hvad jeg kan finde. Intet information jeg har kunne finde, har indikeret at du har gjort noget forkert her. Ligesom alle de andre parkerede ikke har gjort noget forkert. Tidsbegrænsningen gælder for busser. Sikkert fordi de tager en fandens masse plads, så der ikke er plads til flere biler og dermed flere penge. Når det ikke er weekend altså. Jeg ville kontakte dem om det. Det kan være vagten har misforstået skiltet.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#17
Cykle35
Mega Supporter
24-07-2022 18:44

Rapporter til Admin
De parkerings regler vi har i DK er også til at lukke op at skide i. Rigtigt mange folk kan ikke altid finde ud af dem, altså hvor svært er det at lave et skildt hvor der udførligt er beskrevet reglerne angående den pågældende plads? Har selv en sag kørende angående en parkering ved Leos i Aalborg uden svar i 3 måneder nu. Det er sku til grin der ikke bliver gjort noget seriøst ved et problem der er ved at fylde rigtigt meget for mange mennesker nu. Ovenstående afgif for mig lød på 810kr så 510kr er et steal ;o)
--
5800x+H115i+P500 DRGB+AX860i 6800XT Alphacool H2O 420mm+MSI B550 UNIFY-X 2x16Gb DR 3800cl14+Mi 34" Curved
#18
MacFag
Elitebruger
24-07-2022 19:02

Rapporter til Admin
Der står busser 3 timer, så det er lidt ligesom hvis du havde parkeret på en dele bils plads, taxa plads, eller el bils plads. Det er sikkert så turist busserne kan komme til, til feks Christiansborg rundvisning uden at skille kæmpe med bilerne. Det kan danskere så ikke finde ud af :D
--
#19
Tommy P
Bruger
24-07-2022 19:21

Rapporter til Admin
skiltet er godt nok meget misvisende :) men i følge det her så er det kun parkering til turistbusser :) https://www.parkeringsinfo.dk[...] men ser også ud til at det kun gælder fra kl. 10-22, så om man må parkere der fra kl 22-10 med sin bil kan jeg ikke svare på :)
--
Ryzen 7 5800X | ASUS B550 | ASUS RTX 3070 | 32GB Crucial Ballistix 3600MHz | WD BLACK SN850 500GB | Scythe Fuma 2 | Fractal Meshify 2 Compact
#20
Timozzdk
Ny på siden
24-07-2022 19:22

Rapporter til Admin
Du kan læse om præcis dette sted her https://politiken.dk[...]
--
12600K, Asus Z690 D4 TUF, RTX 3080 TUF
#21
JS
Gæst
24-07-2022 20:03

Rapporter til Admin
#16 Undertavlen angiver at parkeringsarealet kun må benyttes af turistbus.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
ToFFo
Guru
24-07-2022 20:06

Rapporter til Admin
#21 - Ja tak det fandt jeg også ud af efter det blev skrevet herunde :) Men uanset så er det svært at gætte sig til ud fra den lillebitte information man får om det parkeringsområde. Skiltningen bør give mening. Jeg tror langt de fleste læser skiltet sådan her: "Alle må parkere her, men busser må kun holde her 3 timer af gangen." Af samme årsag er der en hel stribe bøder delt ud.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 24-07-2022 20:07
#23
JS
Gæst
24-07-2022 20:38

Rapporter til Admin
#22 Parkeringsafgift blev udstedt, fordi det er vanebilister som ikke er opmærksom.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
ToFFo
Guru
24-07-2022 20:40

Rapporter til Admin
#23 - Obviously. Men det ændrer ikke på at skiltningen burde have været mere tydelig. Hvis ingen var i tvivl om skiltningen ville bøderne ikke være udstedt og tråden ville ikke eksistere.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 24-07-2022 20:40
#25
Dragonheart
Guru
24-07-2022 22:17

Rapporter til Admin
Hvordan skal det mon så se ud hvis det er parkeringsplads men hvor busser kun må holde max 3 timer ?
--
#26
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 22:21

Rapporter til Admin
Forklar mig lige så hvorfor trafikskilte er omvendt JS. Trafikskilte indikerer det modsatte, ift restriktioner. Hvordan skal man vide at p-skilte er omvendt af trafikskilte? Og hvilken rimelighed er der i at folk HVER dag så åbenbart i følge dig parkerer ulovligt? Hvordan kan københavns kommune ikke have et ansvar pålagt der siger at skiltningen skal være i orden, så folk ikke eventuelt fejlfortolker det? Dvs god tro, findes der ikke et forbehold der siger at når nogle er i god tro er de ansvarsfri/straffri normalt? Fordi man har været overbevist og troet på noget bestemt, som så har vist sig stik imod normal fornuft og logik at være forkert? Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan det kan fritage københavns kommune en KLAR skiltning når SÅ mange falder i. Så må man KLART og tydeligt skrive i hovedtavlen ved det store P: Parkering KUN tilladt for busser. Hvor svært kan det være? Det ville være noget alle bilister kunne forstå, men det er så 100% tydeligt at fra dag 1 da det nye underskilt blev tilføjet at tusindvis af bilister har tolket det præcis som man skal med trafikskilte. Det kan da aldrig være rigtigt at man kan lave sådan en "fælde" og slippe for ansvar. Hvordan i hede hule helvede kan man regne med at parkeringsskilte er modsat trafik-skilte. ALLE ved at trafikskilte med underskilte kun sætter restriktioner for underskiltet alene, feks roskildevejen tror det er ved domus vista, hvor lastbiler max må veje 3 tons. Det er SÅ åbenlyst at det kun kan gælde lastbiler, og så fortæller man mig at ved parkeringsskilte er det så stik modsat. Hvem kan regne det ud?
--
#27
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 22:23

Rapporter til Admin
@Dragonheart der er 2 måder klart at skilte med at en plads KUN må bruges af en bestemt type bilisme. Det er: 1: Skriv det i hovedskiltet allerøverst, enten med stor skrift eller nogle gange med relativ lille skrift til højre for P tegnet. Det er så nemt, og ingen kan være i tvivl. Og hvis man er ekstra serviceminded på kommunen så kombinerer man skiltning med maling på asfalten for at eliminere al tvivl. 2. Marker det også på asfalten hvor man maler feks TAXI eller en aflang bus, sådan som er tilfældet rigtigt mange steder i København i hvert fald.
--
#28
Survey
Maxi Supporter
24-07-2022 22:26

Rapporter til Admin
Meget misvisende, da det kan fortolkes på flere måder. Umiddelbart ville jeg selv tolke det sådan her: skilt 1: Her må parkeres skilt 2: Busser må også holde her i 3 timer mest fordi busser normalt ikke må optage alm. parkeringspladser. Henvend dig til FDM og evt. politiet og hør hvad de mener. PS: giv historien til EB eller BT, så skal de nok få det lavet om :)
--
Consider it as a free bump
--
Sidst redigeret 24-07-2022 22:26
#29
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 22:31

Rapporter til Admin
https://www.bt.dk[...] Puha den er grim. Det ser sgu ikke for godt ud det er godt nok svineri af dimensioner hvis den artikel er korrekt, altså at de har tilladelse til at give folk afgifter der. Det er kraftedme listens førsteplads den gade. Mamamia det er sygt. Jeg har ikke ord for hvilket svineri det er. Det er godt nok 2021 og skiltningen er lidt anderledes nu meeennnnn.
--

--
Sidst redigeret 24-07-2022 22:32
#30
PulvenDK
Gigabruger
24-07-2022 22:45

Rapporter til Admin
Det er kun til turist busser.. Da jeg arbejdede på borgen fik vi mange henvendelser om de pladser.. Men det er kun til busser..
--
#31
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 22:48

Rapporter til Admin
Det er en bombe for mig. Vindebrogade præcis der hvor jeg parkerede var nr fucking 1 sidste år af alle gader i københavn. Dvs en FÆLDE som de ingen interesse har i at ændre, det er jo en guldmine det lille stykke. Jeg har som sagt observeret den fyldt hver dag, vi snakker så kan jeg se 2230 afgifter sidste år, det undrer mig hvorfor de ikke bare laver et skur og står og overvåger stykket fra tidlig morgen til tidligt aften. Ingen sarkasme, det er jo tydeligt en gigantisk fælde, 2230 afgifter på et år er ingenting. Tror der er 50-100 biler om dagen hvis ikke mere der parkerer der, dagligt. Mange har sikkert også betalt parkerings-penge for det. Men hvis det står for troende den afgift jeg fik i dag er det til INGEN verdens nytte, da der var fri parkering i dag og jeg stadigvæk fik den, så er ALLE bilister udover busser ulovligt parkeret det. Vi snakker vel på det stykke 15-25.000 biler der holder der ulovligt det er MANGE, det er tæt på strøget og kanalen og folketinget, der var også en del turist-biler da jeg holdt der, der også havde fået. Men lur mig om der ikke ville ske noget ift pladsen, hvis de kradsede feks 25.000 afgifter ind på den plads, så ville politikerne nok vågne op, men nu er de skide ligeglade, det er en pengemaskine og den kan fortsætte og fortsætte. Dvs de er uendeligt kyniske, og fastholder fælden men holder antallet lidt lavt trods alt. Det er til gengældt meget mistænkeligt, fordi jeg var forbi gaden, parkerede der ikke, men kørte forbi en del gange senere på vej mod Kgs Nytorv. Og sjovt nok var der kommet en masse nye biler til, og det blev der ved med. MEN hvorfor var der ikke parkeringsvagter hele dagen der? De har sikkert fået instrukser om at holde det LIDT nede, så de kan fastholde deres lille guldmine.
--

--
Sidst redigeret 24-07-2022 22:51
#32
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 23:18

Rapporter til Admin
2323 afgifter giver 1.184.730 kr ikke 10 mio som jeg vist fik skrevet før. Jeg går videre og kontakter politikere i københavns kommune. Det her vil jeg ikke bare se gennem fingrene med, de har bevidst undgået at skilte klart og tydeligt, på et område hvor MANGE tusinde hvert år falder i fælden, i god tro er jeg ikke et sekund i tvivl om. Hvem med moralen i orden, ville ikke som politiker sørge for at skilte klart og tydeligt med store bogstaver evt skrevet 2 gange, og gerne med lidt maling på asfalten, fordi folk misforstår den skiltning og gør det igen og igen? Det kan ikke være rigtigt at man 100% bevidst undlader at afhjælpe det her problem, velvidende at man ville miste mange p-afgifter på den konto. Dvs det burde ALDRIG være en grund til at man ikke afhjælper det her problem. Det er så uendeligt nemt, jeg kunne uden det mindste problem som sagt udvide de 2 store pskilte til at stå klart og tydeligt uden den mindste tvivl, og ydermere for at yde en service for borgerne male asfalten som man gør blandt andet ved Zoo, med busser fra start til slut på asfalten. Hvis al tvivl er elimineret, og nogle stadigvæk parkerer ulovligt, ja så skal der afgifter frem men KUN efter at al skiltning og markering har været brugt, så der ikke kan gøres mere for det meget lille stykke trods alt, der udover al fornuft er nr1 vej ift parkeringsafgifter i 2021. Dem jeg snakkede ALLE og en uden undtagelse, okay det var kun 10 stykker men alligevel, anede intet om at de parkerede ulovligt INGEN. Politikere med moral ville gå til bunds i den sag, de ville feks spørge 500-1000 bilister for at få en god sample(sørge for at det blev betalt, 1.2 mio kroner kradset ind rækker trods alt,
--
#33
Isaac R.
Elitebruger
24-07-2022 23:40

Rapporter til Admin
Den der BT artikel har gjort at jeg har mistet nogenlunde AL tro på at jeg kan få medhold noget som helst klagested. Det er ikke for sjovs skyld at den gade lå nr1 sidste år, det er en fælde af dimensioner og de har desværre nok juraen på plads, forestiller mig at der er klaget meget over den gade, men at ingen har fået medhold. Skulle en eneste få medhold ift lovlig/ulovlig parkering skulle de jo annullere alle afgifter og tilbagebetale alle pengene. Og ikke udstede afgifter én masse den dag i dag. De har desværre nok juraen som sagt på deres side, men moralen ligger i helvede.
--
#34
moiety
Gæst
25-07-2022 01:01

Rapporter til Admin
Betal nu bare din P bøde, istedet for at lemlæste os med dine uforståeligt spørgsmål.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
Isaac R.
Elitebruger
25-07-2022 12:29

Rapporter til Admin
Nå men jeg går som sagt videre med sagen. Det her er et svinsk parkeringsområde så at sige, og politikerne inde på rådhuset HVIS de har nogen som helst moral tilbage, vil sørge for at skilte korrekt og tydeligt snarest muligt når jeg har kontaktet dem.
--
#36
Yoda626
Elite Supporter
25-07-2022 12:56

Rapporter til Admin
Kan kun være enige, lorte skilt, der burde kun være et skilt, hvor bussen og P er samlet.
--
#37
ToFFo
Guru
25-07-2022 13:03

Rapporter til Admin
#35 - Der er nok ikke andet for end at gøre det ja, men det bliver sgu nok en lang kamp. Sådan er det jo altid når man kæmper med systemet. Den varme kartoffel er der sgu ingen der gider bruge tid på :P Husk at opdatere herinde :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 25-07-2022 13:04
#38
mindbuster
Elite Supporter
25-07-2022 13:32

Rapporter til Admin
Det er de riges parkeringspladser, typer der bare gør hvad det passer dem og så bare betaler bøden de måtte få. Passer også fint med at de parkeringsfælder netop er placeret steder hvor rige mennesker færdes.
--
10900k, strix z490-gw, 32gb lpx3200, 1tb sn750, gtx760, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#39
Clegg
Ultra Supporter
25-07-2022 14:14

Rapporter til Admin
#0 et underskilt knytter sig ALTID til er overskilt. Derfor må busser parkere i 3 timer.. men der står ikke hvad andre må, hvilket er misvisende?
--
#40
Isaac R.
Elitebruger
25-07-2022 14:26

Rapporter til Admin
Jeg går i gang med at forfatte en god mail og sender den til politikere på KBHs rådhus og BT og EB også. Så må vi se om der er nogle der gider at tage fat i den parkeringsfælde der 99,99% bevist er skiltet meget vagt og forvirrende. Det kan i også gøre hvis i har et problem med området. Jo flere jo bedre. Kørte forbi Zoo på valby bakke, der er parkering og standsning forbudt skilt altså stort rødt kryds med blåt indeni, og så er der store og flotte bus-billeder malet ned på asfalten. Har lige glemt om der også var skilte med bus-parkeringen(der var vist heller ikke underskilt kun malet nede på asfalten) det kan jeg tjekke senere, MEN et parkering forbudt skilt står der 100% og sådan et fint flot skilt ville eliminere ALLE god-troende parkerede bilister ved vindebrogade som kun parkerer der fordi de incl mig selv, regner med at der er tilladt med parkering og standsning der. Parkering og standsning forbudt skilt med underskilt feks med 3 timer busskiltet, eller Parkering kun tilladt for busser med STOR skrift evt med et kun busser tilladt underskilt med 3 timer markering, kombineret med flotte malede busser på asfalten. Jeg vil gerne høre hvad politikerne og de 2 dagblade har at sige og hvad andre bilister har at sige, om det ikke er den største fælde ever, og bevidst gør man intet for at skilte så klart og tydeligt at ingen kan være i tvivl.
--
#41
Isaac R.
Elitebruger
25-07-2022 14:31

Rapporter til Admin
@ALLE der mener at der ikke rigtigt er et problem. Alle steder hvor kommunen får abnormt mange p-afgifter kradset ind, der hvor der er ekstremt mange ulovlige parkeringer har man et stort ansvar for at skilte så klart som det er muligt, og også hvis man har lidt anstændighed tilbage undersøge et par dage hvad bilisterne opfatter ift skiltningen. Altså følge op på et problem og undersøge hvordan løsningen modtages og opfattes af brugerne. Alarmklokkerne bør i DEN grad ringe når man kan observere på en søndag ulovlig parkering, i en by hvor al offentlig parkering som udgangspunkt er gratis hele søndagen. Så giver det INGEN mening at folk ønsker bevidst og i ond tro at parkere ulovligt, og at det sker hele søndagen lang. Jeg var der flere gange også de sidste par uger og fra mandag til søndag har folk parkeret der. Ydermere så kan man kigge på hvor mange der har betalt p-billet altså betalt for parkeringen af personbiler og alle ikke-busser. Igen hvis man gider at investere bare lidt tid og penge i at opklare hvad er op og ned. HVIS alle bilister betaler for parkeringen ja så kan man med 100% sikkerhed konkludere at de alle er i god tro(95-98% måske nogle vil altid parkere ulovligt uanset hvad). Hvem vil feks bevidst parkere ulovligt OG betale for parkeringen?
--
#42
MonsterBoss
Ny på siden
25-07-2022 14:32

Rapporter til Admin
Det er jo til hver en tid dit ansvar at kende gældende regler, også regler for skiltning etc. Det er veldefineret at der på den parkeringsplads kun må parkere busser, i maksimalt tre timer. Heldigvis for dig er det Københavns kommune der uddeler afgiften og ikke et privat parkeringsselskab, ellers havde afgifte været på 7-800kr.
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
--
Sidst redigeret 25-07-2022 14:35
#43
JS
Gæst
25-07-2022 14:54

Rapporter til Admin
#26 Et trafikskilt ? Det er færdselstavler og der er 5 grupper: Advarselstavler. Vigepligtstavler. Forbudstavler. Påbudstavler. Oplysningstavler. Det skilt som du og andre personer synes er svær at forstå, er en oplysningstavle. En færdselstavles betydning kan præciseres, indskrænkes eller udvides ved tekst, tal eller symbol på en rektangulær undertavle under hovedtavlen. Så det er præciseret, at parkeringsarealet er til turistbusser (Lokalt skiltet restriktion).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#44
Isaac R.
Elitebruger
25-07-2022 14:54

Rapporter til Admin
@Monsterboss har du i det hele taget opfattet problematikken? Og at der er mange løsninger som er overordentligt billige, og vil komme tusindvis af bilister til gode? Og at man bevidst(min antagelse) ikke ønsker den bedste løsning for bilisterne da det så vil være den dårligste løsning for parkeringsvæsenet ift hvor få penge man så kan tjene på det lille stykke vej? Lige nu er det en ren guldmine, og lur mig om ikke det er PRÆCIS derfor at man ønsker at bevare skiltningen på den måde det er sat op på nu. Jeg vil gerne udpensle det: Man skal som kommune altid skilte så klart og tydeligt som muligt, og ALDRIG nogensinde lukrere på parkeringsafgifter fra godtroende bilister(det gør man så alligevel men politikernes moral er også ofte flosset). Hvis alt mellem himmel og jord peger på at bilisterne ikke forstår og opfatter skiltningen korrekt, så SKAL man gøre alt hvad man kan for at rette op på det. Hvis alle tegn tyder på at folk misforstår skiltningen hvem har så 100% ansvaret for det? tusindvis af bilister ELLER de få politikere som kan skabe en løsning på få dage der vil eliminere enhver tvivl? Det hedder moral og etik. På den ene side har vi moral og etik, på den anden side en indtægt der er genereret på uærlig vis bevidst. Det er kommunens vej, kommunens skiltning, kommunens parkerings-automat der står ca 5 meter fra den sidste skiltning, dvs deres 100% ansvar at INGEN kan være i tvivl eller tage fejl der. Hvor svært kan det være at forstå det?
--
#45
JS
Gæst
25-07-2022 14:56

Rapporter til Admin
#24 Tavlen er tydelig nok. Hvad forhindrer, at du ikke kan se den ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#46
Isaac R.
Elitebruger
25-07-2022 14:57

Rapporter til Admin
@Jer der gerne vil tale kommunens sag, i har ingen sag. Absolut ingen. Ikke moralsk og etisk, lovteknisk JA. Men er vi interesseret i at fylde kommunens(og statens de napper vist 50% så vidt jeg husker af alle p-afgifter og p-bøder), kasse op på baggrund af bilister der handler i god tro men bliver lokket i en parkeringsfælde? Som man vel og mærke kunne rette 100% op på, på 1-2 dage. MEN så ville der ske det forfærdelige det MEGET slemme, nemlig at p-afgifterne ville falde kraftigt og derved kommunens og statens indtægt ligeså, og se deri ligger det helt store problem for politikerne, nemlig deres penge-indkradsning går den forkerte vej.
--
#47
JS
Gæst
25-07-2022 15:15

Rapporter til Admin
#46 Du kunne godt trænge til en genopfriskning i færdselsteori ! For hvis du kører ICE, er der flere undertavler til den pågældende oplysningstavle du bør kende, før du kører til København eller andre kommuner.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#48
GhostHuntr
Junior Nørd
25-07-2022 16:13

Rapporter til Admin
#OP Hvorfor er det lige du mener at du ALTID skal have ret i hvad du skriver??? Der tegner sig efterhånden en rød tråd i dine opslag, hvor du bare ikke vil indse at du ikke har ret, og så skal andre bare rette ind. Tror vi er mange herinde som godt kan finde ud af færdselsloven, og specielt det at læse skiltene. Og hvis vi dummer os, så betaler vi bøden.
--
Puls er en bonus!
#49
ToFFo
Guru
25-07-2022 16:30

Rapporter til Admin
#48 - Nu kender jeg ikke de andre tråde du nævner, men lige her må jeg sige jeg er enig. Den skiltning er let at misforstå. Ligesom folk herinde gør, samt alle de bilister der holder på parkeringspladsen som får bøde Hver og en. Det giver mig en idé om at det faktisk ER dårlig skiltning. Men nu er det jo også let for folk som gæstebrugeren JS og komme at sige skiltningen er let at forstå. For bøden er jo givet ud, hvilket indikerer at det der er gjort er forkert. Det kan jo være bøden bliver refunderet med besked om P-vagten tog fejl. Her er det så smart at man er smart i en fart fra en gæstebruger :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#50
Mike
Gæst
25-07-2022 16:57

Rapporter til Admin
Den slags skiltning har været der i årevis andre steder i byen, f.eks. ved Grønningen, DGI'byen og rampen ved Fisketorvet. Det har aldrig været tilladt for personbiler at holde på de pladser, men det er ofte set at skiltningen ikke bliver forstået korrekt eller ignoreret - der står i øvrigt også p-automater ved siden af... tjek evt. google streetview. https://www.parkeringsinfo.dk[...] Restriktionen kan også ses på KK's interaktive bykort: https://kbhkort.kk.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#51
Isaac R.
Elitebruger
25-07-2022 18:57

Rapporter til Admin
@Mike det siger også sig selv at nu ved jeg så at sige hvad den betyder, og det er nok med samme logik at man gør det andre steder uden at gide at skilte tydeligt så at sige. MEN det betyder jo ikke at det ikke kan forbedres. Normalt siger jeg at man lærer af sine fejl. Men det skal så heller ikke være en fælde så at sige, men en klar og tydelig fejl alle kan begå men hvor hovedparten ikke begår det. Når du ser at gaden er nr1 ift parkeringsafgifter så må du vel også tænke at det ikke bare er folk i ond tro. For mig er det alpha og omega om man handler i ond eller god tro. Det er ene og alene politikerne og de tilhørende hvad er det magistrater eller hvad de hedder i KBH der bestemmer retningslinjer og skiltning i KBH. Nej var jeg politiker havde jeg kigget på alt der stikker ud, og rettet så meget som muligt der kan skabe tvivl. Jeg vil ALDRIG nogensinde klandre feks bilister der køber parkerings-tid på sådan en slags parkering, at de holder ulovligt. Jeg kender jo ikke tallene, men jeg ville i DEN grad undersøge om dem som har fået udstedt afgifter også har købt parkerings-tid og det er den dyreste zone vel og mærke, så man er i overordentlig god tro hvis man har gjort det. Jeg gad godt at se feks elektriske biler de har jo fri parkering 7 dage om ugen 24 timer i døgnet, om de også har parkeret og fået afgift der. Så kan man tegne et helt præcis mønster hvad bilisterne tænker ift parkeringen. Men udover det så snakker vi også søndag hvor der er fri parkering i kbh, Dvs ingen ville udover meget få parkere der og risikere afgift eller bøde på en dage hvor man ikke engang behøver at undgå parkeringsbetaling da den er fri. Nå men jeg observerer der og sender mail til relevante politikere og medier og hører dem ad hvad de mener angående det stykke. Andre stykker der er mange bilister i ond tro, feks Gothersgade, som er en cafe og festgade, hvor mange tager chancen.
--
#52
Jintao
Maxi Nørd
25-07-2022 20:04

Rapporter til Admin
Skiltningen er skrald, men du må i bil holde på den parkeringsplads der ligger umiddelbart før turistbus pladsen og med MC på pladsen umiddelbart efter.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#53
the688
Guru
25-07-2022 23:01

Rapporter til Admin
Jeg har ikke læst det hele, så undskyld. Har selv lige været i KBH (omkring Jagtvej) på ferie - med bil - og set et identisk skilt med en pil, og "Bus + 3 timer" (som dit billede 4) Min tanke er : Hvis skiltet betyder "Alle må holde her, busser dog kun 3 timer" - så ville det jo (vel?) betyde at din personbil må holde der til evig tid. Det er måske heller ikke så plausibelt.
--
"ORK SATME!"
#54
JS
Gæst
25-07-2022 23:06

Rapporter til Admin
#49 Flot, at du hurtig bliver hadsk mod 'gæster', fordi du ikke altid får ret. Men du er jo selv gæst her, i Thomas' univers, hvor du åbenbart også 'let misforstår' de generelle retningslinjer !
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#55
Isaac R.
Elitebruger
26-07-2022 00:05

Rapporter til Admin
@the688 alle forskellige former for skilte findes, det er bare det faktum at det stykke var nr1 sidste år ift p-afgifter og bøder, og at man skilter på sådan en måde at kun en professor(eller dem der så har fået afgifter før) ved præcis hvad reglerne er. Jeg var 100% sikker på at der var lovligt at holde der, da der var fyldt på en søndag, som er fri parkering(i kender reglen lør 17 til mandag 08.00 er der gratis parkering på alm p-zone områder). Anyways nu må vi se om der sker noget med det stykke, og for min skyld også alle andre stykker/fælder hvor folk bliver fanget urimeligt og hvor folk er i god tro. Det betyder ALT for mig der princip der hedder god tro, og indenfor jura er det også et vidt brugt begreb for at afgøre forskellige tvister, hvilken overbevisning/tro man var i.
--
#56
RoyalHealer
Megabruger
26-07-2022 03:18

Rapporter til Admin
Forstil dig at du ser dette skilt, du kigger på det og er usikker på dets betydning; hvad gør du? Gætter dig til dets betydning og parkere der? Slår skiltet/området op for at være sikker på min handling? Uanset ens mening i denne situation og taget i betragtning at ALLE har adgang til den information man søger er svaret i mine øjne ret ligetil. Man har som udgangspunkt ansvar for den handling man foretager sig, vi kan argumentere for at man kunne smide QR koder på skilte nu om dage, på den anden side er informationen stadig frit tilgængelig. Min personlige mening er at du har begået en fejl som relativt nemt kunne være undgået, men det at være menneske betyder jo også at vi alle har forskellige meninger! :D
--
[email protected] 1866@7-7-7-21 2080Ti@2130|G12+x41 1xLG55C1 1xLG55CX
#57
Jesper
Gæst
26-07-2022 06:36

Rapporter til Admin
@Isaac R. Du skriver selv i 8... Mit første gæt den første dag for at par uger siden var, at KUN busser måtte parkere der. Meget impulsiv umiddelbart gæt. Din første indskydelse var at tolke skiltet korrekt, at du ikke må holde der. (Altså kan skiltet ikke være sååå misvisende som du ellers påstår) At du så ser en masse biler holde der og derfor pga lemmingeeffekten, ændre mening til at du gerne må holde der, har jo ikke noget med skiltningen at gøre. Havde der holdt 0 biler havde du jo holdt fast i din oprindelige konklusion, at du ikke må holde der. Det er ikke hverken kommune, politi, politikeres eller andres skyld at du ikke kan forstå vejskilte der hører under færdselslovgivningen. Det er faktisk din pligt som billist, at kende alle for dig relevante vejskilte og forstå deres betydning. Pga lemmingeeffekten ændrede du dit gæt (som burde have været viden), det kan du kun klandre dig selv for. Du mangler i den grad at se indad og tage ansvar for egne handlinger og ændret vurderinger (ændret pga lemmingeeffekten). Jeg forventer ikke du evner at reflekterer over det jeg har skrevet og indse du selv bære skylden. Du er dog langt fra alene når det kommer til lemmingeeffekten i trafikken og en masse af de andre der har fået p-afgift på stedet, har sikkert også fået afgiften pga lemmingeeffekten. Havde du kunne din færdselsteori/skiltelære, så havde du aldrig fået den afgift som du nu finder urimelig. https://sproget.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#58
Comicsdk
Junior Nørd
26-07-2022 07:43

Rapporter til Admin
Parkering Bus 3 Timer Jeg synes ikke det skilt er kongen af quiz. Tænker bare den parkeringsbøde skal betales. Er du på røven, er det slet ikke umuligt at du kan få udskudt betalingsfristen. Jeg fik en afgift udsat med 14 dage sidst jeg parkede som om jeg ejede byen, gånnok i Aarhus, men potato potato.
--
#59
ToFFo
Guru
26-07-2022 08:47

Rapporter til Admin
#54 - Det er ikke had mod alle gæstebrugere at pointere det kan være en god ide, at skrive fra en gæstebruger, med en holdning der kan komme negativ respons på. På den måde bliver ens brugers "persona" ikke påvirket. Man kobler ofte en "identitet" på de faste brugere. Så hvis man vil skrive noget dumt, er det smart at gøre fra en gæstebruger, så man ikke bliver "uvenner", eller husker den bruger for at have skrevet hvad det nu måtte være. Der er da også gæster der bidrager med fornuftige svar og tråde. Det er sjældent, men det sker. Men hvis man vil trolle og skrive dumme ting, så gør man det som regel fra en gæstebruger. Det er i hvert fald den erfaring jeg har med gæstebrugere gennem mine år herinde. Jeg synes det er smart i en fart at sige svaret er åbenlyst EFTER svaret er blevet givet. Hvis jeg skulle skrive sådan en kommentar ville jeg også gøre det fra en gæstebruger. Håber du kan se pointen :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 26-07-2022 08:53
#60
MonsterBoss
Ny på siden
26-07-2022 09:15

Rapporter til Admin
#44 Isaac R: "@Monsterboss har du i det hele taget opfattet problematikken?..." Jeg forstår hvilken problematik du forsøger at få os andre med på, men det er nu sådan at det der er skiltet med på den pågældende parkeringsplads utvetydigt fortæller at der må parkere busser (og intet andet) i tre timer. "Jeg vil gerne udpensle det: Man skal som kommune altid skilte så klart og tydeligt som muligt,..." Igen, der er skiltet meget tydeligt. At du ikke gider sætte dig ind i gældende lovgivning, og derefter tuder fordi du har fået en afgift på 510kr da du ikke har kunne læse et skilt, kan ikke rigtigt være andres end dit problem. Men jeg synes da at du skal spilde endnu mere af din egen og kommunens tid på at forsøge at få stablet en sag på benene. Alternativt kunne du bruge tiden på at sætte dig ind i hvordan loven for skiltning er sat sammen. Jeg tror jeg ved hvor jeg ville bruge min tid...
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#61
ZoneSlash
Elitebruger
26-07-2022 10:59

Rapporter til Admin
Hovedskilt: P = parkering (tilladt) Underskilt: (for)Busser Op til 3 timer Evt. kan man købe sig en teoribog til handskerummet så man har en reference en anden gang man mødes af et skilt man har brug for lidt hjælp til, så man ikke stoler hovedløst på at alle andre gør det rigtige og derfor gør det samme, det er en pæn sjat billigere end at få bøder for at antage noget fejlagtigt: https://www.plusbog.dk[...] Anyhow, pøj-pøj med at skrive med politikere og medier, der er friske praktikanter næste måned så det skal nok blive et hit! :)
--
Hvis jeg var en øl måtte du kun knappe mig op med din lynlås!
#62
Isaac R.
Elitebruger
26-07-2022 16:04

Rapporter til Admin
Jeg behøver ikke gentage mig selv igen og igen, det er fuldstændigt ligegyldigt om nogle af jer kender 100% af skiltene og deres betydning. Det eneste som betyder noget er baggrunden for at det MEGET lille stykke er blevet nr1 på listen over flest afgifter på en gade i København. Det betyder noget for jer, men for alle dem der får afgifter i god tro som ikke er eksperter i parkeringsskilte, det er os der bliver snydt på det kraftigste. Det er ikke uden grund at den fælde bliver opretholdt så at sige, de er snu de politikere, de har fået en lille guldmine de helt sikkert vil gøre alt for at bevare. Det er 100% fint som sagt at nogle af jer kender skiltene, og ved præcis hvad de betyder. Det har dog ikke forhindret guderne må vide hvor mange i at betale penge for at parkere der, og parkere der på en søndag uvidende om at de slet ikke må parkere der overhovedet. Ingen vidste det da jeg var der, ej heller en eneste af turisterne anede noget som helst om at der var ulovlig parkering. Så det her drejer sig, ligesom alle andre parkerings"fælder"(kald dem hvad i vil, så snart parkeringsvæsenet kan se et massivt parkeringsproblem, så har de 2 muligheder forbedr skiltning og markering til gavn for borgerne, eller fortsæt med at bevare stykket som det er til gavn for kommunekassen) Nu har jeg observeret gaden siden i søndags, og fortsætter med det :P. Heldigvis har der ikke været propfyldt med biler, men jeg har så også kigget på det 3 uger forinden og der var ret ofte parkeret ikke standset men tydeligt parkeret biler. Hvis bare jeg havde mulighed for at se data på dem der fik afgifter og samtidigt havde betalt var sagen 100% klar. Det har jeg desværre ikke.
--
#63
Cayuse
Bruger Aspirant
26-07-2022 17:40

Rapporter til Admin
#62 Jeg føler med dig og jeg kunne selv have overset betydningen af skiltene men du skriver “Jeg har VIRKELIG brug for jeres vurdering angående en p-afgift jeg har fået i dag”. Det virker ikke til at du har brug for folkets vurdering men at du har låst dig fast på din egen vurdering :) Det er beundringsværdigt meget energi du smider i det, så pøj pøj med klagen og husk at livet trods alt går videre :)
--
#64
JS
Gæst
26-07-2022 23:52

Rapporter til Admin
#62 Stop nu med at kalde det parkeringsfælder. Du har godt nok låst dig fast på hvor mange p-afgifter der bliver udskrevet i området. Kom videre og næste gang du er i tvivl, så find et andet sted at parkere !
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#65
Minimus
Junior Supporter
27-07-2022 08:34

Rapporter til Admin
Den er jonlige til og forstå 3 timer for busser og ikke få andre ellers ville der ikke være plads til busser jo Og pladsen er nok til turistbusser så de kan sætte af og tag på og så er de sikker på og have et sted de kan det med 99% sikker der er plads til dem der Og nu er det en selv der har pligt til og sætte sig ind i ting hvad forholdene er hvor man er og ikke andre Så betal nu bare du/i har dumme jer og længer er den ikke
--
#66
MonsterBoss
Ny på siden
27-07-2022 09:20

Rapporter til Admin
#62 Isaac R.: "...men for alle dem der får afgifter i god tro som ikke er eksperter i parkeringsskilte, det er os der bliver snydt på det kraftigste. " Det handler jo ikke om at være ekspert i skiltning, men at du har pligt til at kende lovgivningen. Det er jo det samme som at påstå at du i "god tro" kører 160 km/t "uden for tættere bebygget område" fordi der ikke eksplicit er skiltet med 80 km/t. Eller på motorvej hvor der ikke skiltes hvor du må køre 130 km/t. Det hele handler om at du har pligt til at lære dig selv at kunne læse skilte. Det er et krav for at kunne erhverve sig sit kørekort.
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#67
-Henrik-
Monsterbruger
27-07-2022 15:00

Rapporter til Admin
Busser må parkere her, dog max. i tre timer.
--
#68
MtM
Juniorbruger
27-07-2022 23:44

Rapporter til Admin
#66 Ville normalt give dig ret.. Problemet er bare at vores statsminister har sagt at det er nok at man handler i god tro, så kan man slippe for straf. selv om man overtræder loven det må vel gælde for os alle.. Om det er en p bøde til 750 kr. eller ca. 14 mia. kr. til lidt mink er vel det samme :)
--
Sidst redigeret 27-07-2022 23:45
#69
MonsterBoss
Ny på siden
28-07-2022 17:02

Rapporter til Admin
#68: Argumentet at "jamen ham/hende fik lov, hvorfor må jeg så ikke" holder ikke. Og så er det lidt at sammenligne æbler og kanel
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#70
ivan500
Bruger
28-07-2022 17:50

Rapporter til Admin
Der er ikke noget at være i tvivl om. Flere nævner "skilt 1" og "skilt 2". De hører sammen. Ligesom alle andre skilte med undertavler. Skilt 1: parkering tilladt Skilt 2: kun for busser og i max 3 timer Havde det været et "højresving forbudt" med en undetavle feks "lastbiler undtaget", så er i vel heller ikke i tvivl om hvad der gælder?
--
#71
ivan500
Bruger
28-07-2022 18:31

Rapporter til Admin
#62 "Det er 100% fint som sagt at nogle af jer kender skiltene, og ved præcis hvad de betyder. Det har dog ikke forhindret guderne må vide hvor mange i at betale penge for at parkere der, og parkere der på en søndag uvidende om at de slet ikke må parkere der overhovedet. Ingen vidste det da jeg var der, ej heller en eneste af turisterne anede noget som helst om at der var ulovlig parkering." Uvidende? Du har taget 200 billeder af skiltet. Come on. At der er fri parkering i København fra lørdag til mandag er ligegyldigt, når omtalte p-plads er til busser. Kom videre. Der er masser af steder at parkere. Jeg holder altid ved Palads biograferne langs jernbanen. Ezpz.
--
#72
MtM
Juniorbruger
29-07-2022 17:31

Rapporter til Admin
#69 Nej.. Loven er lige for alle Hvis SletteMette kan slippe for straf fordi "hun ikke viste at det var ulovligt" så kan alle andre også. Vi lever i et land hvor alle er lige for loven. (undtaget dronningen), så må det være sådan at vis en kan slippe for straf fordi hun ikke viste det var ulovligt, så kan alle andre også. det var det samme da Helle Thorning-Schmidts mand bliv frikendt for ikke skulle betale dansk skat. da slap andre danske personer der havde samme problemer dengang, slap også for at betale dansk skat. det havde de ikke havde gjort før den dom blev fælled. "sammenligne æbler og kanel" nej. igen loven er ens for alle.
--
#73
MonsterBoss
Ny på siden
29-07-2022 23:59

Rapporter til Admin
#72: Det er stadig et tomt argument at sammenligne to sager der ikke kan sammenlignes. Du kan sagtens have ret i at Mette Frederiksen burde straffes for minksagen, det har jeg ikke kompetencerne til at kunne vurdere, men det ændre ikke på at det der står på skiltet skal følges, ellers er konsekvensen at man bliver pålagt en afgift. Der er desuden en del love der ikke er lige for alle, f.eks. konfiskering af bil ved "vandvids kørsel", men det er en helt anden diskussion.
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#74
Chucara
Mega Nørd
30-07-2022 01:52

Rapporter til Admin
Jeg læser det som at der kun er parkinger for busser, men sådan læser jeg også det skilt, der hang der før (Der var et P skilt med en bus på hovedskiltet) https://www.google.com[...]
--
#75
Isaac R.
Elitebruger
30-07-2022 02:15

Rapporter til Admin
Har observeret det stykke hver dag, kører der 2-4 gange dagligt. Ud af ca 10 observationer har der været 0 og 0 en enkelt gang, 3-5 biler det meste om formiddagen hver dag, og i dag var den HELT gal der var 10 stykker ca i løbet af 2 timer, dvs 10 styk den første time og 10 stk efterfølgende(ved ikke om det var de samme). Tænker at det er sådan hver weekend fra fre til søndag den er HELT gal ift bilister. Anyways jeg advarede så mange jeg kunne og INGEN jeg siger ikke en eneste af de hvad er det 10 mennesker i alt jeg har snakket med har anet noget. ALLE har været i god tro(af dem jeg har snakket med og sikkert også langt hovedparten af dem der var parkeret) og alle har troet at det KUN var 3 timers restriktion for busser og almindelig parkerings-zone for almindelige bilister. Men det er og bliver en p-fælde og jeg tager mig snart sammen til at forfatte en mail til kbhs rådhus politikere. Og som jeg har skrevet det før det er 100% fint at der er nogle der ved præcis hvad sådan en skiltning betyder, hatten af for det. Men det hjælper bare ikke langt de fleste af bilisterne der selvklart tager fejl ligesom mig. Jeg er MEGET fortørnet over at sådan noget svineri kan finde sted i KBH, ikke nok med at man betaler astronomiske beløb for parkering specielt i indre by, så har man ikke det moralske kompas indstillet godt nok til at man "gider" at skilte så tydeligt at ingen kan være i tvivl. Det er udenfor enhver tvivl at dette her er bevist. Hvis nogen gider så gå hellere end gerne videre med det, også andre gader som i kender som er helt slemme, til forskellige medier så vi kan få bugt med sådanne parkeringsfælder.
--

--
Sidst redigeret 30-07-2022 02:17
#76
Dragonheart
Guru
30-07-2022 02:21

Rapporter til Admin
#72 Loven er ikke ens eller lige for alle. Kvinder/piger og mænd/drenge har fx ikke de samme juridiske rettigheder. Ligeledes har forskellige erhverv (fx polititet) en række rettigheder som ville være strafbart hvis socialrådgiveren på jobcentret foretog sig. Hvis statsministeren har brudt loven bliver hun retsforfulgt. Det er man jo i fuld gang med at finde ud af. Men der er mange embedsmænd bla hos politiet der har gjort ting de ikke måtte. Og skal der placeres et ansvar skal man jo finde ud af hvem der reelt har brudt hvilken lov. Systemet er ikke uden fejl og det kan jo ske der falder noget mellem linjerne.
--
#77
Cayuse
Bruger Aspirant
30-07-2022 08:20

Rapporter til Admin
#75 Slå nu koldt vand i blodet. Du skriver selv at skiltningen er blevet lavet om for ca. 3 uger siden, så at skrive det er og bliver en parkeringsfælde er endnu for tidligt at sige. Den skiltning som #74 linker til kan næsten ikke være mere tydelig og alligevel holder der personbiler parkeret. Så måske kommunen forsøgte med ny skiltning, da de alligevel ændrede tiden til 3 timer.
--
#78
Comicsdk
Junior Nørd
30-07-2022 08:28

Rapporter til Admin
Fællesskabet tager sig som regel af personer med forskellige udfordringer, vi burde også tage os af bilister der har svært ved at klare sig i skilteskoven på egen hånd. Vi har et fælles ansvar. Jeg har set masser af trafikanter der synes at være ude af stand til at aflæse skiltning (og ikke kan hitte ud af at klare en parallelparkering og synes at mene at blinklys, side- og bakspejle er unødvendigt ekstraudstyr. Med dét i mente, begynder jeg så småt at tro at de selvkørende transportmidler går en lys fremtid i møde) Det er et spændende emne under alle omstændigheder.
--
#79
beeer
Gæst
30-07-2022 09:06

Rapporter til Admin
spraymaler altid skilte og tager et billede når p-vagter har været lidt for frække! det tager dem ofte 3 måneder at skrive tilbage, men skiltet er renset inden 2-3 hverdage. største svindler biks..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#80
kikophil
Nørd Aspirant
30-07-2022 13:24

Rapporter til Admin
Hmm. Har tidligere kørt forskellige postbiler i hele centrum incl. nævnte sted. Skiltet vist i OP's indlæg er et af de skilte der er nemmest at forstå, i forhold til andre steder, hvor der i flere år (dengang) nærmest var masseslagtning af folks tegnebøger. Dengang var detogså oppe i div. Medier, men det tog dæleme lang tid før man fandt frem til bedre skiltning. Aktuelle situation viser tydeligt, at skiltet er sat ud for tilladt bilparkering og før billetstanderen. Underskiltet viser tydeligt en pil der betyder parkering kun for busser på efterfølgende plads efter bilpladserne i max. 3 timer. Årsagen er naturligvis, at manglen på P pladser til biler i et langt større område, hurtigt vil gøre busparkering umuligt på disse steder. Du kan godt klage, og derved få udsættelse i ca. 12 uger (fik jeg selv) men du får ingen penge retur, hvis du allerede har betalt - igen egen viden viden fra ca. 2 år siden. At gå videre er derfor spild af tid, og udover udsættelse får du intet ud af sagen. At andre laver ulovligheder i flok undtager ikke dig fra selv at stå til ansvar for egne handlinger. Er du stadigvæk i tvivl, bør du selvf. bare klø på, så du lærer af det :-D
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#81
Isaac R.
Elitebruger
30-07-2022 14:29

Rapporter til Admin
@Kikophil jeg er helt sikker på at det nok har været endnu værre sidste år. Det lille stykke er bare blevet min mærkesag, og det sker jo ofte når man selv modtager en afgift et givent sted så går man op i det. Jeg har nogenlunde set alle slags skilte i kbh, og jeg vil mene at det skilt er helt oppe i den øverste del af sværhedsgrad ift at forstå præcis hvad reglerne er. At det var værre før er hvad det er, det er stadigvæk ikke godt nok. Men ellers synes jeg skiltningen normalt i indre by og kbh generelt er god nok. Man kan og skal ikke forvente at normale bilister er parkeringseksperter og kender til alle regler og love og cm og restriktioner. Det er bare SÅ vigtigt ikke at fange folk i fælder. Altså mig bekendt er p-afgifter både dem som gives som bøde og dem folk betaler for at parkere(som så skal deles 50/50 med staten) en indtægt KBHS kommune kalkulerer med hvert år, så det er klart at de som udgangspunkt ingen interesse har i at gøre ALT hvad de kan for at reducere deres indtægt/skatteopkrævning fra borgerne. Men samtidig så er der selvklart stadigvæk en del politikere tilbage med god moral, men kender ikke helt deres holdning til de mest problematiske steder i kbh. Normalt er der en god politiker der forsøger at ændre det, men lige der er det desværre stadigvæk virkeligt katastrofalt.
--

--
Sidst redigeret 30-07-2022 14:32
#82
kikophil
Nørd Aspirant
30-07-2022 15:05

Rapporter til Admin
#81 - Ha ha - Jeg kender godt til dèt, at man ser noget som en mærkesag - men samtidig skal man jo også passe på, at man ikke ser sig blind på samme - grundet fokuseringen :) Hvad der er nemt at forstå for mange, kan samtidig være sort snak/tale/situation for andre, og netop dèt, vil altid være det sværeste ved at lave love for alle - faktisk umuligt da lovene så sku` mangfoldiggøres i en mængde, så ingen nogensinde ville ku` læse sig igennem - og da slet ikke formuleres på et bett` skilt hehe. Derfor vil der altid være nogle få stakler, der må betale for at "blive klogere" og da du skriver, at mange andre også har "besat" de P pladserne under ulovlige omstændigheder, skyldes det så garanteret, som tidligere nævnt, at de tager chancen for en P plads her, fremfor at køre rundt i 20 - 30 minutter og efterfølgende sku´ gå langt til deres destination. Du har så valgt at følge denne flok, da du troede, at de var de klogeste, hvilket jo gør dig skyldig i, ikke selv at kende til formålet/oplysningerne via skiltningen. Du vinder aldrig nogen sag pga. uvidenhed, og at kalde det for en fælde, er desværre skudt mega langt over målet.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#83
kikophil
Nørd Aspirant
30-07-2022 15:35

Rapporter til Admin
Øv - nu sidder jeg sku selv og kommer i tvivl om, hvorvidt jeg har set/forstået dine billeder rigtigt. Peger pilen nedad, gælder tavlen fra standeren og bagud til forrige færdselstavle eller vejkryds. Hvis du stiller dig foran tavlens forside, og forestiller dig, at du lægger tavlen ned i kørselsretningen, så vil pilene pege i "den rigtige" retning. Det vil jo sige, at der hvor du har fotograferet bilerne, er der åbent for både biler og busser - sidstnævnte i 3 timer, da buspladser findes i endnu færre antal end bilpladser, og andre skal ku komme til. Så har du holdt blandt de viste biler FØR billetautomaten, og der ikke har/er andre tydelige notifikationer via skilte, har du vist alligevel en sag :) Troede først du havde parkeret efter automaten - beklager - lang tråd samt super dårlige øjne for tiden.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 30-07-2022 15:36
#84
ivan500
Bruger
30-07-2022 20:38

Rapporter til Admin
#75 Færdselsloven er noget af det mest enkle og tydelige. At du og andre ikke kan tyde det, får du ikke noget ud af at skrive til rådhuset over. Hvad er du i tvivl om når du ser skiltet?
--
#85
ZoneSlash
Elitebruger
31-07-2022 09:09

Rapporter til Admin
#83 Der tager du fejl, desværre; lægges skiltet ned i kørselsretningen gælder det netop alle de pladser der er vist på de andre billeder med biler og varevogne på - kørselsretningen er højresidig og skiltet er på højre side, så forestil dig det lægges ned med min store fede ølvom som jeg kommer vraltende mod det for at protestere ad en måge der sidder på det eller sådan noget - så peger pilen 'bagud' i forhold til at jeg kom gående fra holdepladserne :)
--
Hvis jeg var en øl måtte du kun knappe mig op med din lynlås!
#86
MonsterBoss
Ny på siden
01-08-2022 08:58

Rapporter til Admin
#81 Isaac R.: "Man kan og skal ikke forvente at normale bilister er parkeringseksperter og kender til alle regler og love og cm og restriktioner." Jo, det kan man faktisk. Det er som skrevet tidligere altid op til en selv at kende lovgivningen. Hvis man ikke kan læse et skilt, er der fare for en afgift eller bøde. Så lige så vel som det forventes at du skal kunne læse hvor hurtigt du må køre på et skilt, skal du også kunne læse om du må parkere på et skilt. Den er ikke længere, og der hvor du ihærdigt forsøger at fortælle os der er en fælde, er der faktisk skiltet helt korrekt.
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#87
Isaac R.
Elitebruger
01-08-2022 17:13

Rapporter til Admin
@Monsterbossen altså så må vi være uenige angående hvad man kan og skal forvente af bilister ift skiltning. Jeg kan forstå, har spurgt lidt familiemedlemmer, at det er sådan i resten af kbh. Jeg parkerer sjældent indenfor zonerne fordi det vil koste mig en formue, parkerer så vidt muligt gratis ved supermarkeder eller lørdag-søndag fri parkeringstid. Kbh er notorisk for at skilte dårligt, man kan bare køre rundt på Frederiksberg og så hvor nemt og tydeligt det kan gøres. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at KBHs kommune ser en GOD fidus(som jeg også har nævnt mange gange før), i at dårlig skiltning= en masse p-afgifter. Som sagt så kan man snildt forbedre et hav af skilte, så de ikke er til at misforstå. Så man ikke skal tyde og fortolke og forstå logikken bag. Jeg forsøgte online at finde skilte hvad de PRÆCIS betyder jeg kunne ikke finde dem alle. Link endeligt hvis i kender til officielle hjemmesider hvor alle skilte står klart og tydeligt. Parkeringsvagterne har sikkert info, det har vi bare ikke. Nej det skal ændres og det kan ikke gå hurtigt nok, og jeg kan bare bede til de højere parkerings-magter om at vi får et flertal der gider at lave ORDNEDE forhold for bilisterne, og lave flere p-pladser og bedre forhold for bilister generelt.
--
#88
kikophil
Nørd Aspirant
01-08-2022 18:03

Rapporter til Admin
Hej igen basseører :) #85 - Det er ikke noget jeg selv har fundet på, men noget jeg googlede mig til. Troede også først, at det var som du siger. Skal se, om jeg kan finde det igen :) Og læs lige mit indlæg igen, da jeg tror, vi skriver det samme - uanset skiltet bliver nedlagt af 50 måger på samme tid, elle af et puf af din imponerende kofanger hehe.. #86 Det drejer sig IKKE om at få ret, men at finde frem til det rigtige. Man kan kende samtlige love og regler, men hvis et skilt, afmærkning, andet ikke svarer til lovgivningen, er samtlige bilister i deres gode ret til at bestride skiltet, afmærkning osv. indtil de rette folk får oplysninger om div. stridigheder, og efterfølgende kan afgøre dem (forhåbentligt) Det er så her, at OP bør fortsætte sin "politikerjagt" da der ellers intet sker, og absolut ikke stoppe grundet modstand fra div. hollerter! - Ellers sker der jo aldrig noget RIGTIGT ifald aktuelle hændelse er forkert, og bør ændres. Hol brugere kan ikke selv ændre nogen som helst lovgivning V/S forkert skiltning mm.. :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#89
JS
Gæst
02-08-2022 11:32

Rapporter til Admin
#87 Frederiksberg bruger samme oplysningstavle, med tilhørende undertavle ! I øvrigt kan du med din ICE, ikke parkere gratis i dagtimerne, lørdag. På Frederiksberg dog 2 timer ved registrering og hvis du parkerer det rigtige sted.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#90
MonsterBoss
Ny på siden
02-08-2022 12:31

Rapporter til Admin
#87: Jeg mener sådan set ikke noget, men loven foreskriver at du kender den. Så derfor må det vel forventes at du sætter dig ind i den? #88: Man kan kende samtlige love og regler, men hvis et skilt, afmærkning, andet ikke svarer til lovgivningen, er samtlige bilister i deres gode ret til at bestride skiltet, afmærkning osv. indtil de rette folk får oplysninger om div. stridigheder, og efterfølgende kan afgøre dem (forhåbentligt) Jeg er fuldstændig enig, men lige i dette tilfælde er det jo skiltet korrekt.
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#91
ivan500
Bruger
02-08-2022 18:01

Rapporter til Admin
han er helt væk ham der isaac fyren :D "man kan ikke forvnete du kender færdselsloven" nej ok :D#Logik
--

Opret svar til indlægget: P-Afgift. Hvad mener i om skiltning?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning