Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

H: Valg af gasgrill?

Af Ultra Nørd Mattii | 30-07-2020 14:50 | 1213 visninger | 29 svar, hop til seneste
Hej hollere! Jeg står i den situation at jeg skal bruge mig en gas grill. Den må meget gerne være i prisklassen 2-3000kr +/- et par hundrede kroner. Har kigget rundt omkring - og synes kæder som bilka har mange gode bud, jeg kan dog på ingen måde gennemskue deres gigantiske valg og hvad der er "bedst" til prisen. Er der noget i kan anbefale?
--
#1
Goffer
Semibruger
30-07-2020 14:53

Rapporter til Admin
Hvis det er første gang, så køb bare den de har i Bilka, det gjorde jeg selv som førstegangs køber, og det var lige så meget for at se om jeg overhovedet gad og grille i længden, så kan man altid efter et års tid eller 2 (De der charbrioill holder ikke vildt længe medmindre du passer ret godt på dem) kigge efter en lidt bedre. Mener jeg gav 2400 for min dengang, det var med en masse tilbehøre og regnslag osv.
--
#2
Symbol
Mega Supporter
30-07-2020 15:07

Rapporter til Admin
Det kommer lidt an på dit behov. VI er kun 2 i husstanden og har en Weber Q2000 og en Coob gas. men skulle jeg købe ny ville jeg nok tage en lille Morsø eller Napoleon Pro 285.
--
#3
Wut
Monster Supporter
30-07-2020 15:26

Rapporter til Admin
Jeg forstår ikke, at folk brokker sig over Charbroil. Jeg har en 4400 stående under et lille halvtag, dog ude hele året under et cover. Den er fra maj 2017 og har fortsat kun en lille smule rust på brændrørene. Min svoger og svigerfars Weber Q3000 og Q3200 er 6-7 år gamle, og er meget medtaget af rust. De er nok lige så ruste, som min Charbroil er, når den er 6-7 år gammel. Til gengæld har de kostet det dobbelte rundt regnet. Fordelen ved Charbroil er, at der følger en del ekstra ting med, såsom pizzasten og rotisseri, og ekstraudstyr koster generelt under det halve af Weber-priserne. Så har man mulighed som begynder for at eksperimentere og prøve alt muligt af uden at blive flået i pris. Hvis man bliver glad for at grille, så kan man jo opgradere. Hvis man ikke får den brugt ret meget, så har man ikke kastet sygt mange penge i projektet. Dem, der brokker sig over, at Charbroil ruster, siger, at det primært er brændrør og riste, der ruster. Det kan man jo skifte ud, og de kommer også på tilbud. Man kan endda købe dem på Ebay til spotpris. Vi griller omkring 40 gange i året og er rigtigt glade for Charbroil 4400. Den næste grill, jeg køber, bliver nok en kombinationsgrill, hvor der også kan være kul i for smagens skyld. Men det bliver nok ikke Weber, fordi jeg synes det er ret pustet op i pris ift hvad man får.
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
--
Sidst redigeret 30-07-2020 15:27
#4
Kolklik
Bruger Aspirant
30-07-2020 18:45

Rapporter til Admin
Jeg havde en charbroil som jeg købte i føtex. Det var en stor grill til prisen, men det er også der det positive stopper. Den fik meget hurtigt rust, termometerne i den gik i stykker med jævne mellemrum, og den var besværlig at gøre ren pga deres måde med de her "infrared warm"-rister-ting. Jeg har nu skilt mig af med den og købt en (lidt) mindre gril, som kostede lidt mere, sådan en satan her. https://www.pricerunner.dk[...] den virker til at være meget bedre kvalitet, samt den er SÅ MEGET NEMMERE at gøre ren. Det er virkelig en god grill!
--
Sidst redigeret 30-07-2020 18:46
#5
wazer^
Semi Nørd
30-07-2020 19:00

Rapporter til Admin
#3 Charboil er bare til at koge kød intet andet, det er virkelig noget lort, når du har prøvet en mere highend serie fra eksempelvis weber som nu endnu engang er kendt i Danmark så går du ikke tilbage til charbroil Rigtig grill mad hvis det ikke er langtidstegning med indirekte varme, skal gå hurtigt, det skal være nemt, og risten skal nå at blive så varmt at hverken fedt, rester af maden hænger fast, det gør det ikke på highend grill. Jeg vil ikke sige at q3000 og q3200 er highend, det er mere til en første gangs køber som i værste tilfælde kan sælge igen hurtig og eller smide ud efter nogen år, hvis man ikke er til at grille. q3000 og q3200 har lige været på bud for nogen måneder siden for omkring de 2200 op til 2400 hhv begge modeller. https://i.imgur.com[...] Hvis du endelig skal grille og har pladsen og vil have en rigtig god første gangs oplevelse såvel som alt muligt andet så købt noget ordenligt! Disse er ofte på tilbud til omkring 7000kr,det er mange penge ja, men det er ikke værre end at give 5-10k for et grafikkort, her har du grill i minimum 10 år, der kan glæde 1-16 personer. + Du kan købe dig fattig i fedt udstyr hvis man er til sådan noget :) https://www.weber.com[...] https://www.weber.com[...] Der er masser af andre mærker der også kan bruges, eksempelvis Napoleon, det er også kvalitet og man ved man får.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 30-07-2020 19:01
#6
Jesna
Superbruger
30-07-2020 19:00

Rapporter til Admin
Nexgrill fra Coop. Modellerne med bagbrænder, der kan man lave sprød kylling og flæskesvær :-) Jakob
--
#7
Wut
Monster Supporter
30-07-2020 19:59

Rapporter til Admin
#4 Infrared-pladerne kan du bare fjerne, hvis ikke du kan lide dem. Jeg bruger dem nu næsten altid, fordi det giver en meget jævn varme i hele grillen, så man kan lave meget mad med samme stegetid. Rengøringen er ret nem, synes jeg. Når jeg har grillet, og den trænger til rensning, så drøner jeg den op på fuld gas og lader den brænde af indtil den ikke ryger længere. Så er kul/skidt, der er tilbage lige til at børste af. En af grundene til, at jeg fravalgte en Q3200 f.eks. var, at den er for lille, så det er svært at stege et større stykke kød over indirekte varme, uden at enderne af kødet kommer til at ligge ud over den ovale brænder i kanten, og så brænder det på.
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
#8
Humolus
Super Nørd
30-07-2020 20:14

Rapporter til Admin
Min erfaring er at alt er lort, men weber er nemmest få reserdele og tilbehør til. Charbroil ruster lynende hurtigt, det samme gælder outdoorchef som ellers er genialt at grille på. Weber er det som holder bedst, så skal jeg have en weber næste år? Nej skal lige se hvordan det går for dem som har købt en forno grande i år. Der er bare noget jeg ikke forstår, mine forældre havde en grill de købte i slut 80erne/start 90erne, den blev skiftet ud for 4 år siden, den har stået i et skur om vinteren og uden cover alle somre i 25 år. Hvordan kan mine grille til 3-6000kr så kun holde 4 år de bliver passet og plejet, men bliver også brugt hele året. 4 år er selvfølgelig total destruktion, inden da er alverden ting gået i stykker. Hvis nogen laver en grill i støbt alt så køber jeg den uanset prisen
--
Man skal ikke kaste med sten, når man selv er i en hashrus
--
Sidst redigeret 30-07-2020 20:16
#9
CV
Guru
30-07-2020 20:33

Rapporter til Admin
+1 til Nexgrill fra Coop herfra. Har deres store model, og er fuldt ud tilfreds med den. Og så passer Weber tilbehør også til risten i den. Som nævnt er der bagbrænder i nogle af dem, bla den model jeg har, og det fungerer bare super godt til fjerkræ på rotisseri.
--
#10
Jim Night
Guru
30-07-2020 20:36

Rapporter til Admin
Jeg har en Weber spirit 310 eller 320. Er lidt i tvivl. Den har fået en lille smule rust i bunden efter ca 6 år, og den står ude året rundt med cover på. Stor rabat i Bauhaus i efteråret. Vent lidt på udsalget om en måneds tid.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#11
wazer^
Semi Nørd
30-07-2020 20:39

Rapporter til Admin
#10 Spirit modeller er også budget modeller, ikke samme stål der bliver brugt til deres dyre modeller, som er støbejern emaljeret og rustfri
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#12
Juletræet
Maxibruger
30-07-2020 22:42

Rapporter til Admin
#5 What... Jeg har selv Chaboril og har godt nok aldrig fået "kogt" kød. Det smager sku mere eller mindre af der samme som naboens der står med en Weber. Vi er kørende på 4/5 sæson og der er ingen rust.
--
#13
Mattii
Ultra Nørd
31-07-2020 09:42

Rapporter til Admin
Sidder og kigger på nexgrill - men der er sgu også mange at vælge imellem. https://shopping.coop.dk[...] Ser da rimelig fornuftig ud - hvad siger i? eller måske den her - https://shopping.coop.dk[...] med bagbrænder?
--

--
Sidst redigeret 31-07-2020 09:45
#14
Romaniuz
Junior Supporter
31-07-2020 10:08

Rapporter til Admin
Har også en CharBroil 4400, min står ude og under halvtag hele året. Er nu 3 år gammel, og kun lidt overflade rust. Dejlig stor når man er mange, og kan både have et rotisserie og fad med kartofler ved siden af hinanden. Plus der er også plads til 2 pizzasten ved siden af hinanden, så jeg kan lave pizza til hele familien. Der er rust på brænderne, men det fjerner jeg med en børste 1-2 gange om året. Jeg har taget infrared pladerne ud, for at få mere varme p. Men bruger dem når jeg fx laver stegt flæsk = ingen flammer i fedtet. Jeg har boret lidt større huller i brænderne, så kan rigtig få fart på.
--
You get more of what you want with a kind word and a gun than you can get with just a kind word - Al Capone -
#15
bphhm
Mega Supporter
31-07-2020 11:40

Rapporter til Admin
Sådan en her skal du nok se bort fra: https://ekstrabladet.dk[...] Køb hellere en mindre grill end en alt for stor. Denne type fra Weber får tit ros, men jeg kender den ikke selv https://www.pricerunner.dk[...]
--
Ghost S1, Asrock X470 itx, R9 3900x, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, G.skill 32 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#16
CV
Guru
31-07-2020 12:08

Rapporter til Admin
#13 Jeg ville tage den med bagbrænder. :-)
--
#17
Wut
Monster Supporter
31-07-2020 12:28

Rapporter til Admin
Jeg vil så vove at sige det modsatte: Hellere købe en for stor end en for lille. Min 4400er har 4 brændere, og jeg kan grille omkring 30 gange per 10kg flaske gas. Det inkluderer både at grille pølser, men ofte at grille steg/flæskesteg/bage pizzaer osv, som tager ret lang tid på grillen. Så det er altså omkring 5-6 kr per gang, jeg griller i gas - altså det er ikke gasforbruget, man skal være bekymret for mht størrelsen af grillen. Til gengæld er det lækkert at kunne have familien på besøg, og kunne grille burgere + pølser + grillede grøntsager til salaten samtidig. Jo større areal, jo mere kan man lave, og jo nemmere er det at grille indirekte. Eller hvis man vil kaste sig ud i at ryge med grillen, så er det nemt at fyre op på 100% i den ene side med en røgeboks, og så lægge kødet i den anden ende, hvor der er relativt lavtemperatur. Svigerfar har nemlig lige præcis en Q3000, og en af hans råd, da jeg købte grill, var at købe en større grill - mest fordi han har svært ved at grille et større stykke kød uden enderne bliver branket på den der ovale brænder. Sidebrænderen har jeg dog ikke brugt ret meget. #13 Kan det ikke blive lidt besværligt med de ringe, hvor man kan sætte gryder ned i grillen? Jeg tror personligt ikke, du får ret meget brug for det, og det kan være besværligt at gøre rent og/eller få pæne grillstriber på kød, når grillen ikke er sådan simpel i layoutet. ;)
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
--
Sidst redigeret 31-07-2020 12:29
#18
Mattii
Ultra Nørd
31-07-2020 12:30

Rapporter til Admin
#17 Tak for dit input. :D Jeg tænker faktisk ikke rigtigt jeg ville gøre bbrug af de ringe - men af hvad jeg lige så hurtigt kommer det med alle dem der har bagbrænder.. men du har da ret.. hmm :P
--

--
Sidst redigeret 31-07-2020 12:32
#19
chris-tia-n
Ultrabruger
31-07-2020 12:34

Rapporter til Admin
Vi har en weber q3200 og et par stykker i omgangskredsen har også en. Jeg har ikke haft andre gasgrill så har ikke noget at sammenligne med men er meget godt tilfreds med vores.
--
PC: i7 6700 - 24,0GB DDR4 - ASRock Z270 Pro - GTX 1060 - Samsung Nvme 256 gb
#20
CV
Guru
31-07-2020 13:01

Rapporter til Admin
#17 Helt enig i det med størrelsen. Er glad for vi tog den store model. Her skulle vi grille til 4 personer, det gik lige. https://ibb.co[...] Det med hullet til tilbehør er nok en smagssag, og kommer an på hvad og hvor meget man har tænkt sig at bruge grillen til. Vi har brugt det et par gange til bla stegt flæsk, med den runde flæsk holder. Har også en støbejernspande der passer i, den er dog ikke blevet indviet endnu. Det hjælper dog også at vi har en ekstra grill rist i bredden, så er der lidt mere almindelig riste plads. Man kan sikkert finde en rist uden hullet i, men så begynder det at blive lidt omfattende. Grill striber kan hurtigt klares med searing brænderen i sidebordet, hvis ikke man kan få det til at ske inde på risten.
--
#21
TechnoMulen
Super Supporter
31-07-2020 15:04

Rapporter til Admin
https://www.facebook.com[...] check deres nyeste jatak tilbud =)
--
jeg er ik så dum som jeg ser ud !!! I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram x79 sabertooth - gtx 580 3gb
#22
Mattii
Ultra Nørd
31-07-2020 15:17

Rapporter til Admin
#21 Aalborg desværre :( ellers kanon!
--
#24
Die_Happy
Elitebruger
31-07-2020 20:11

Rapporter til Admin
Jeg gav under 2000 kr. for vores Weber Q3000, og er nu ca. 7 år gammel og fungerer stadig fint.
--
#25
Slæden
Semi Supporter
01-08-2020 00:59

Rapporter til Admin
Det mest geniale gasgrill til dato er outdoorchef Leon 57! Fylder lidt, men med stor grilloverflade og rimeligt gasforbrug Du kan endda smide en gås i, hvis du er til det :-) Vi har haft vores i 8 år, og den er stadig ok
--
6800K/Z370F/2080/U3818DW
#26
M.Mikkel
Maxi Nørd
01-08-2020 07:05

Rapporter til Admin
Har den her og er glad for den https://www.ikea.com[...]
--
Imac 27 ipad pro Iphone xs max og en Hyawai x pro win Bærbar
#27
ivan500
Bruger Aspirant
01-08-2020 07:55

Rapporter til Admin
Har grillet med Charboil i en uge i sommerhus. Jeg var ikke imponeret, som i slet ikke. Har selv weber gas og kul hjemme, det er sgu bare bedre. :)
--
#28
ReneWagner
Superbruger
01-08-2020 08:37

Rapporter til Admin
Har en Charbroil og må sige at jeg ikke kan genkende kritikken, den virker bare - den skal have et lille telt over sig for at undgå rust, men ellers er det bestemt value for money i forhold til weber. Jeg nørder med mad - i et ret voldsomt niveau og jeg er udemærket tilfreds med min Charbroil (nu!) som alting andet ender jeg jo nok med at opgradere med tiden.
--
Have you tried turning it off and on again?
#29
Karanka
Elitebruger
01-08-2020 08:45

Rapporter til Admin
Jeg har både en charbroil pro 4400 og en Weber Genesis, min Weber kostede 11.000 kr min charbroil 3800 på tilbud med et bjerg af udstyr. Varme mæssigt, er min wber en smule hurtigere til at blive varm, men har ingen problemer med at få min charbroil til +/- 300 grader på risten. de gamle charbroil var noget pis, de nyere modeller er ganske ok. køvte min charbroil for 3 år siden står ude året rundt med overtræk på ingen rust og lign. min Weber det samme, stål mæssigt, skal du ved Weber på i Genesis serien for at de bruger en stærkere aluminium, så vidt jeg husker starter priserne på disse på omkring 8000kr. som første gas gril ville jeg vælge en charbroil eller lign. Se om du kan få en med 3 brændere mindst det gør det meget nemmere og lave stege osv i indirekte varme. Weber Q-Series er gode grill til bøffer, pølser osv. men så snart man skal stege indirekte er du lidt fucked. charbroil har en massiv fordel, de indfrarøde plader, de gør man slipper for flamme opblusning på kødet, så man slipper for fedt afbrændinger.
--

Opret svar til indlægget: H: Valg af gasgrill?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login