Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvordan forsvarer man at købe en MacBook Pro 16"

Af Gæst Amgyb | 29-04-2020 17:44 | 2279 visninger | 48 svar, hop til seneste
Hej Jeg har en ældre MacBook Pro 15" fra 2015 som jeg gerne vil have skiftet ud, da den ikke rigtig kan følge med mit behov længere. Den har gjort det godt, og jeg nyder virkelig at jeg kan transportere den så nemt, men det er ikke en nødvendighed længere i og med jeg ikke studerer mere. Jeg har så set på MacBook Pro 16" da jeg kan købe med hele 8% rabat pga. studierabat, og hvis sådan en fætter skal spec'es til i7 CPU med 6 kerner, 32GB RAM, 512 GB SSD og 4GB Radeon GFX så koster den stadig 24.700 kr. Grunden til, at jeg kigger på Apple MacBook Pro er fordi jeg har alt andet i Apple også (iPhone, iPad, HomePod osv.), og så kan jeg rigtig god li' at arbejde i Final Cut Pro og hele øko-systemet omkring macOS og den måde det spiller sammen med iOS, iPadOS osv. Men... der er jo altid et "men". For under 15.000 kr. kan jeg samle noget der ligner en Ryzen 7 med 8 kerner, 32GB RAM, RTX 2070 Super GFX og 1TB NVMe M.2 SSD og have muligheden for at opgradere systemet senere også. Herunder så en god IPS skærm til omkring 4.000 kr. (det er vel det de koster) og så er jeg kørende. Dvs. denne maskine til under 20.000 kr. og så går jeg ud fra at den rent specs-mæssigt slår den 16" MacBook Pro. Det er dog ikke samme maskiner, det ved jeg, så det er ikke en helt fair sammenligning, men alligevel. Hvordan forsvarer man, at man kaster så mange penge efter en MacBook Pro 16"? Jeg skal bruge 32GB RAM til mit arbejde og det bedste GFX kort, men 24.700 kr. er virkelig mange penge, hvis man ser på hvad man får ved at købe Windows PC og samle den selv? Andre I denne situation? Jeg er virkelig i tvivl om jeg kan undvære iMessage fra computeren, AirDrop osv. Men om det er over 5.000-8.000 kr. værd i sidste ende, det ved jeg ikke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Pro Runner
Maxibruger
29-04-2020 17:47

Rapporter til Admin
Jeg arbejder på en macbook air, og er fan alle de der nice to have ting, som man får med MacOS, men man kan sagtens undvære det :) Men hvis du vil redigere i Final Cut Pro, så har du da lidt forsvar der ;) Det er helt klart dyrere end at samle en windows selv, men jeg synes da, at man ser mange på youtube, der netop vælger den dyre løsning udelukkende fordi de redigerer i Final Cut
--
Sidst redigeret 29-04-2020 17:49
#2
AVALON
Ny på siden
29-04-2020 19:00

Rapporter til Admin
Hvilke kompromisser er du villig til at indgå? Kan dit budget holde til, at du bruger DKK 25.000,- på en computer? Det er mange penge for en computer, men hvis det skal være din trofaste følgesvend de næste 4-ish år, og den skal bruges til noget der skaber værdi for dig, så er det da bare den du skal have. Hvis du reelt set ikke har brug for den slags portabilitet, hvilket man kunne tro, siden du påtænker et stationært setup, jamen så overvej da et Windows setup, hvis du kan bruge alternativer til Final Cut Pro. Jeg vil tilmed foreslå dig at tegne en forsikring, hvis valget falder på Macbook'en, da et hændeligt uheld kan blive rigtig dyrt i dit tilfælde.
--
Macbook Pro 13" ¦ iPhone X ¦ AirPods 2 Svive 34C401 ¦ Logitech G613 & G305
#3
Stef7355
Juniorbruger
29-04-2020 19:07

Rapporter til Admin
Har du undersøgt om en hackintosh kunne være noget for dig? Jeg står nemlig selv en en lignende situation og tror det er vejen jeg går.
--
#4
Amgyb
Gæst
29-04-2020 19:59

Rapporter til Admin
Hej og tak for jeres gode svar. #1 nej det er nemlig ikke nødvendigt, men det er virkelig nice to have alle de fede features med macOS der bare spiller sammen med ens andre enheder. Fx iMessage og AirDrop bruger jeg rigtig meget, og der er jo ingen alternativer der er lige så gode, desværre. Men man må jo så se om man kan undvære dem :) #2 jeg har også været ved at se på det, på den måde som du gør der, og så giver det jo fin mening. Jeg påtænker kun et stationært setup fordi jeg så hvor meget mere jeg kan få for mine penge. Det er den primære årsag. Idéen var så at samle en kraftig Windows PC, og så måske købe en iPad Pro for at redigere billeder på farten. Men nej. Friheden og mobiliteten er ikke yderst nødvendig, men den er nice to have, men ja... Og tak for råd om forsikring. Jeg har dog en elektronikforsikring der vil dække computeren ved uheld :) #3 jeg ved godt der er mulighed for en Hackintosh, men da jeg vil have NVIDIA GFX så kan jeg ikke køre Hackintosh. I hvert fald ikke med Catalina, da det ikke understøtter Hackintosh med Nvidia. Desværre.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Amgyb
Gæst
29-04-2020 20:01

Rapporter til Admin
#2 og jeg kan godt undvære Final Cut Pro. Det er værre med AirDrop, iMessage, integreret Apple Pay, FaceTime osv. Det kommer jeg virkelig til at savne, men så må jeg jo bruge min iPad til de ting :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Amgyb
Gæst
29-04-2020 20:03

Rapporter til Admin
Dog har jeg ledt og ledt, men jeg kan ikke finde nogen gode alternativer til AirDrop. Der er bare ikke noget fra Windows til iPhone fx der virker lige så godt som AirDrop. Det er virkelig nice, og jeg bruger det rigtig meget. Men igen, så er det ikke need to have, men virkelig bare NICE to have. Irriterende at det skal være så svært at vælge, fordi der er jo også gode ting ved Windows.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Gill Bates
Monster Nørd
29-04-2020 20:12

Rapporter til Admin
Hvis du vælger macbook'en og bruger så mange penge på den, så skal du da også have forsikring? Så bliver det endnu dyrere. Men det er jo kvalli-vare, og den vil have god gensalgsværdi. Jeg synes også man beholder en macbook længere end andre laptops.. så det er en længere investering. Du vil jo nok blive gladere for macbook'en og den høje kvalitet end en windows spand "der har meget bedre specs" Lad budgettet bestemme ;) (jeg er selv lidt i samme dilemma overvejelse)
--
Sidst redigeret 29-04-2020 20:13
#8
nuxx
Guru
29-04-2020 20:18

Rapporter til Admin
#4 MacBook Pro 16" har da heller ikke Nvidia GPU? Så dét argument forstår jeg ikke rigtigt? Men se holistisk på det... Er der en gevinst i at det er en laptop? Er FCPX så meget bedre quality of life? Vil du sidde og savne økosystemet dagligt de næste 3-4 år på din Windows PC? I så fald er ~10k jo ikke nogen særlig voldsom udgift... fordelt over 3 år svarer det til udgiften til et Fitnessworld abonnement... og en højt speccet 16" holder nok 4+ ligesom din nuværende.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#9
Amgyb
Gæst
29-04-2020 20:20

Rapporter til Admin
#7 tak for svar til min tråd :) Jeg har forsikring på mit elektronik og det dækker også alle uheld ved en MacBook Pro til knap 25.000 kr. Men ellers har du helt ret. Det er en god ide med forsikring :) Jeg kan godt følge hvor du vil hen med kvalitet osv. og det giver jeg dig helt ret i, men for mig er det altså ikke bare en "Windows computer med mange specs" for den har jo gode specs, og så koster den tilmed ca. 6.000 kr. mindre skærmen inklusiv. Så det er jo væsentligt alligevel. Men jeg har penge til at kunne købe begge dele kontant, men jeg vil jo gerne have mest muligt ud af mine let vundne penge, så derfor jeg spørger herinde om dette :) Klart MacBook Pro 16" er en investering, og den kan klare ALLE de behov jeg har (dog eksklusiv gaming, det går ikke) men ellers alt andet vil den kunne klare med høj effektivitet. Hvor i mod Windows maskinen også vil kunne klare ALLE mine behov og inklusiv gaming, men den mangler bare rigtig mange "nice to have" features som jeg er vant til, og det er jeg virkelig i tvivl om jeg vil savne for meget. Så et stort dilemma og de "nice to have" features er den besparelse værd ved at købe Windows maskinen :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
AVALON
Ny på siden
29-04-2020 20:22

Rapporter til Admin
Det jeg bider mærke i, at du allerede ved tanken om tabet af alle disse funktioner, ikke er helt tilfreds. Hvis 5000kr er forskellen på om du bliver tilfreds/glad eller om du skal gå og ærger dig en smule hver gang du tænder for din nye PC og der ikke er et æble-logo, så er valget vel meget nemt. Det er, som sagt, hvis budgettet kan holde til de ekstra 5000kr. Jeg har selv prøvet købe noget for at spare penge. Ofte kan man blive overrasket, men det er super træls at gå med den følelse de næste 4 år fordi man ikke ville give de 20% ekstra. Jeg har et personligt eksempel. Jeg havde, i sin tid, en iPhone 5, som jeg var fint tilfreds med, men den brød sammen. Så skulle der selvfølgelig ny til. Jeg valgte en OnePlus 3T, som på alle måder var en fed telefon. Den opfyldte alle mine krav og jeg kunne ikke sætte en finger på noget dårligt som den gjorde. Jeg betalte 3300kr. Uden at kunne helt præcist fortælle hvorfor, så var jeg bare aldrig rigtig helt glad for den. Så jeg valgte at punge 9000kr ud til iPhone X ca. 1 år efter min OnePlus. Jeg har sidenhen på intet tidspunkt fortrudt mit iPhone køb. Jovist er det mange penge for en telefon som intet mere end OnePlus'en kunne, (i grove træk), men jeg var bare væsentligt mere glad for at bruge den. Det har derfor, uden tvivl, været pengene værd for mig. Jeg valgte jo så at spare andre steder, for at kunne finansiere min iphone, men min livskvalitet faldt ikke, så der fandt jeg også frem til fremtidige besparelser, som jeg måske ikke på samme måde ville have opsøgt før. Man har selvfølgelig hver sin oplevelse, men det var det rigtige valg for mig og måske er det også det for dig.
--
Macbook Pro 13" ¦ iPhone X ¦ AirPods 2 Svive 34C401 ¦ Logitech G613 & G305
#11
Amgyb
Gæst
29-04-2020 20:23

Rapporter til Admin
#8 hvis jeg vælger MacBook Pro så har jeg jo ikke mulighed for at vælge Nvidia. Og så vil jeg jo arbejde i FCPX, hvilket er optimeret til macOS :) Skal jeg samle selv, så vil jeg have Nvidia for så kommer jeg til at arbejde med Premiere Pro og DResolve 16, hvilket er nice med Nvidia. Så det synes jeg nu nok er et fint nok argument :) Men alt det andet giver jeg dig fint ret i. Og det er også de der nice to have ting som jeg virkelig er i tvivl om, for der er jo ingen tvivl om, at begge maskiner er fine.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
nuxx
Guru
29-04-2020 20:32

Rapporter til Admin
#11 Nej det giver stadig ikke mening at du ikke vil lave en hackintosh til 14k med AMD grafik ligesom en MacBook Pro har og få både OS X, quality of life og mere ydelse for pengene (samt evt. dualboot gaming)... "fordi nvidia" ...det er et absurd kriterie at stille op :P ...så er problemstillingen snarere: "vil du hellere have OS X + FCPX eller Windows + Premiere og DResolve for de samme penge" - og det havde du ikke formuleret. Som udgangspunkt var du villig til at betale ekstra for OSX + AMD... når du så kan få OS X + AMD til samme pris som Windows + Nvidia... vil du pludseligt foretrække det sidste? Forklar :P
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
--
Sidst redigeret 29-04-2020 20:36
#13
Pro Runner
Maxibruger
29-04-2020 20:33

Rapporter til Admin
Jeg kaster lige et wildcard ind - har du overvejet den gamle mac pro? Altså trashcan mac Ved godt den er ret gammel, men måske den kan lidt, hvis du kan finde dem? Eller hvad med en imac pro, hvis de kan findes brugt?
--
#14
Gill Bates
Monster Nørd
29-04-2020 20:33

Rapporter til Admin
Du kunne også overveje dette (som jeg selv overvejer kraftigt): En macbook air 2020 som mobil "daily driver" (ca. 11.000), og så en lille men kraftfuld PC desktop til det tungere arbejde. Desktops er klart billigere, og du kan vel klare dig med mellemhøje specs? Eller ja som #13 siger: en ældre mac/imac og så booste den med ny indmad. Og så lave et setup så de begge nemt kører til samme eksterne skærm ;)
--
Sidst redigeret 29-04-2020 20:34
#15
Amgyb
Gæst
29-04-2020 21:08

Rapporter til Admin
#12 fordi jeg ønsker ikke at lave en Hackintosh :( det har jeg kun dårlige erfaringer med. Så hvis det er samle selv, så er det 100% Windows og er det MacBook Pro så er det 100% macOS :) Men måske jeg skulle overvejen en samle selv med AMD GFX og se om jeg kommer til at savne det andet for meget, og hvis jeg gør, så bliver jeg vel nødt til at lave en Hackintosh, men ellers ikke :) #13 og #14 jeg har faktisk overvejet begge dele også. Og #14 hvad er en "lille men kraftfuld PC" til desktop? Hvad står den i? :D og hvad tænker du af indmad i sådan en?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Grammo
Supporter Aspirant
29-04-2020 21:38

Rapporter til Admin
Jeg har selv en Macbook Pro 16" og gik fra en 2019 15.4"! Det er en langt bedre maskine, så fr aen 2015 til 16" Go for it! Alle de ting som Airdrop osv. lad være at find lokums løsninger, det kommer til at bide dig i røven pludselig. Jeg opgraderede fra i7 2.6 til i9 2.6 fra 16 til 32gb ram. Billigste AMD kort i begge, da jeg ikke laver renderings arbejde.
--
www.grammo.dk[...]
#17
Amgyb
Gæst
29-04-2020 21:54

Rapporter til Admin
#16 tak for svar :) Og nej du har nok ret med man ikke kan lave lokumsløsninger med AirDrop osv. Det virker jo bare! Jeg ville gerne have råd til i9, men vurderer at jeg hellere vil have 32GB RAM og det store GFX på 8GB :) Nu nævner jeg et fyord, men har du prøvet med let gaming på din MacBook Pro, og hvordan var det?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Grammo
Supporter Aspirant
29-04-2020 21:59

Rapporter til Admin
Intet gaming, jeg bruger udelukkende min mac til arbejde! Men hvis jeg skulle game, købte jeg uden tvivl et kort til ekstern brug. Medmindre du skal spille LOL eller Fortnite, altså "lette" spil
--
www.grammo.dk[...]
#19
Amgyb
Gæst
29-04-2020 22:03

Rapporter til Admin
Det er ikke noget jeg gør ofte - men hvis jeg er på farten kan jeg godt finde på lige at logge ind og farme/fiske/dungeon for sjov i WoW men ellers ikke :) Så ja det er et ret let spil. Ellers så er der eGPU ja. Er bare en kylling for jeg synes at de bliver rigtig varme ved gaming, så jeg tør ikke game i flere timer på de MacBook Pros i frygt af at de brænder sammen!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Gill Bates
Monster Nørd
29-04-2020 22:16

Rapporter til Admin
Hvis det er et problem for dig så: Slå evt. turbo boost fra. Så får man mindre ydelse/fps, men meget mere stabil, kølig og stille computer. Med en app såsom Turbo Boost Switcher kan man vælge apps der gerne må bruge turbo. Chrome og nogle andre dagligdags ting har ALDRIG brug for det men vil så gerne æde hele din computer indtil den smelter :)
--
Sidst redigeret 29-04-2020 22:18
#21
Grammo
Supporter Aspirant
29-04-2020 22:17

Rapporter til Admin
Altså hvis din maskine står på et bord, skal du ikke frygte det, sidder du med den på din dyne, ja så er snakken en anden! De ny maskiner, bliver ikke ret varme sammenlignet med de ældre modeller, ny køling, husk det.
--
www.grammo.dk[...]
#22
nuxx
Guru
30-04-2020 00:40

Rapporter til Admin
#15 okay det skrev du jo ingen steder? :) Du nævnte blot grafikkort i #4. Medmindre du skal bruge mobiliteten til noget, så havde jeg da langt hellere arbejdet på en velkølet fuldblodsworkstation hackintosh end en spinkel laptop... Jeg har både en MacBook Pro og en hackintosh af samme årsag.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#23
Amgyb
Gæst
30-04-2020 09:30

Rapporter til Admin
#22 sgu da for dårligt du ikke kan læse mellem linjerne? ;) men ej min fejl. Det skulle jeg have skrevet. Sorry!! Men du oplever altså ingen fejl ved en Hackintosh? Sidst jeg prøvede det af for nogle år siden, der kunne jeg hverken få iMessage eller AirDrop til at virke, så det var virkelig skuffende :( Men der er slet ingen flaws nu?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
zzup
Nørd
30-04-2020 10:46

Rapporter til Admin
Køb nu bare den MAC det er den du gerne vil have, og ud fra de ting du selv nævner "nice to have" får du ikke på en PC - så køb nu bare! Maskinen er fin, og du får også en bedre gensalgsværdi, så udbetalingen nu er godtnok 25000, men hvis du kan sælge den for 10.000 til den tid, så har den jo kun kostet 15.000..
--
i7-7700k 5ghz, Rog Strix 270F Gaming, Rog Strix 1080ti OC 11gb, m2 ssd 960 evo, Acer Predator Z1 32" 165hz G-Sync 1440p Curved
#25
Amgyb
Gæst
30-04-2020 11:01

Rapporter til Admin
#24 Tak for at sparke lidt til mig, og jeg tror du har helt ret :) og det med gensalgsværdien er jo også rigtigt. Jeg fornemmer at stationære "gamer" PC'er falder ret hurtigt i værdi så det er jo også værd at tage med i ligningen. Jeg gamer også efterhånden så lidt, at hvis det bliver et stort behov igen (tvivler dog) så kan jeg altid købe en gamer PC eller opgradere min egen. Tak for bidrag til tråden.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Maruchin
Supporter Aspirant
30-04-2020 11:17

Rapporter til Admin
Kunne det fungere med en brugt Macbook air til dit økosystem, og så have en kraftig PC derhjemme, som klarer rendering? Når du er på farten og skal arbejde, så starter du TeamViewer, logger på din desktop, og nyder både en lynhurtig rendering, men bibeholder dit Mac økosystem.
--
#27
Amgyb
Gæst
30-04-2020 11:28

Rapporter til Admin
#26 jeg har faktisk tænkt den tanke også, men selvom den kraftige PC er kraftig, så kan jeg vel ikke udnytte det via TeamViewer, for så skal filerne vel stadig ligge lokalt? Og hvis det er filer jeg har taget på farten? Men det er heller ikke rendering/redigerigen som sådan der er et problem på farten. Når jeg skal lave de store tunge opgaver, så sidder jeg foran skrivebordet, men det er når jeg er på farten, hvor jeg godt kan li' at redigere nogle billeder i sommerhuset fx der er det rart at kunne redigere hurtigt, og her vil en brugt MacBook Air/Pro vel stadig kunne klare jobbet. Det er jo lige før min MacBook Air fra 2012 kan redigere enkelte billeder i Lightroom bare man har lidt tålmodighed med opstart og loading af programmet ;-) Dog så kan jeg IKKE KLARE de butterfly taster som kom i 2016, så jeg kan jo ikke bare købe en hvilken som helst Mac, fordi jeg kan virkelig ikke bruge de taster :( men det kan jo så blive en nødvendighed.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
Bunny Soprano
Gæst
30-04-2020 13:07

Rapporter til Admin
Nu har jeg ikke læst om det skulle være en Macbook specifikt, eller om du også var ude efter noget andet men jeg ved i hvert fald Acer har deres Concept D line-up som kommer med Quadro GPU'er + i7 9th/10th Gen CPU'er. Umiddelbart tænker jeg at du kan spare 5-10 klik kun hvor jeg er nærmest et hundrede procent sikker på du får bedre specs end en Macbook*. Og jeg kan se at du skal arbejde med kraftige programmer, så jeg går udefra at du er en creator :) Jeg tror godt at nogle af de nedenstående produkter kan godt være med til at dække din behov :) https://www.komplett.dk[...] https://www.komplett.dk[...] Medmindre du er hardcore har de også; https://www.komplett.dk[...] Heheh, håber det kan bruges
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
nuxx
Guru
30-04-2020 13:17

Rapporter til Admin
#23 Den var ikke 100% under High Sierra (omend iMessage i hvert fald virkede) men den kører Mojave perfekt, bortset fra at USB-C porten ikke er aktiv - jeg ved ikke mht. Catalina - det har jeg ikke prøvet af endnu. Jeg har heller ikke testet airdrop - det bruger jeg umiddelbart ikke, men jeg kan se an når jeg er på kontoret igen om... mange dage :P
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#30
Amgyb
Gæst
30-04-2020 15:48

Rapporter til Admin
Det er sjovt... Jo nærmere jeg kommer en beslutning om en MacBook Pro så kommer jeg til at tænke på, hvor nice en kraftig stationer PC egentlig er med et lækkert tastatur og en god mus, samt med min lækre Dell UltraSharp IPS skærm. Men omvendt, jo nærmere jeg så kommer en stationær PC, så kommer jeg til at savne mobiliteten ved at have en MacBook Pro og kunne redigere på farten. Måske en mellemvej (uden Hackintosh osv.) var en kraftig bærbar PC, som så kan game, men også kan bringes med sig? Dog skal man op i 32GB bærbar med et OK grafikkort, så kigger man jo også på 20.000 kr. men så må det jo være det ??
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
nuxx
Guru
30-04-2020 16:05

Rapporter til Admin
#30 Er power+mobilitet en væsentlig usecase... hvilket ikke har været helt entydigt før (du har kun snakket om tidligere studie osv) så er det en no-brainer... køb MacBook'en der kan det hele... beefy Windows laptops har jeg *aldrig* oplevet som mere produktive end MacBooks... alene bedre input, bedre native HDPI scaling og OSX's symbiose med trackpad og generelle funktionalitet gør dig simpelthen mere produktiv holistisk set. Ved mindre du hele tiden renderer en masse tunge filer og dét er en konstant tidsfaktor i dit workflow... Køb MacBook'en and don't look back...
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#32
Amgyb
Gæst
30-04-2020 16:37

Rapporter til Admin
#31 Ja du har nok ret :) og bare mig der skal tage sig sammen nu. Jeg har ikke mega meget behov for mobilitet, som da jeg studerede, og stort set laves alt mit arbejde ved skrivebordet hjemme, men (der kom det "men" igen) de gange jeg så står og skal ud og lave noget arbejde med nogle kammerater, eller på tur alene, eller i sommerhus i Norge eller på ferie osv. osv. så ved jeg, at jeg bliver mega ærgelig over, at jeg ikke kan tage min computer med. Men omvendt, så kunne man tage en iPad med og gøre det man så lige kan på sådan en, til man kommer hjem. Men "safe bet" vil jo nok bare være #YOLO og så købe den MacBook Pro.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#33
nuxx
Guru
30-04-2020 16:40

Rapporter til Admin
#32 En MacBook udelukker jo heller ikke en nice skærm og et nice tastatur... du bør jo have et godt skrivebordssetup i alle fald om det så er stationær eller laptop... her er mit midlertidige hjemmekontor: https://i.imgur.com[...] ...vel at mærke separat fra mit gamingsetup der står i den anden side af lokalet. ;P
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#34
Grus
Super Supporter
30-04-2020 16:46

Rapporter til Admin
Hvis du spørger mig, kan spørgsmålet koges ned til denne substans: Vil du være i Apple økosystemet eller ej? Hvis du gerne vil have en Mac, så skal du købe den nye MacBook Pro. Hvis du ikke behøver en Mac, så skal du lade være. Gør du det op i alternativer kr/øre så er får du mere for pengene andre steder, men det er også en anden vare du køber. Supplerende Glem alt om at køre en bærbar som hackintosh. Det kan gå godt og det kan også gå rigtig skidt, da du her skal have noget meget specifikt hardware til at virke - især de trådløse netkort kan drille. Jeg har været i Apples økosystem i mange år og ejer både Apple Watch, iPhones, iPads, Apple TVs, en MacBook Pro, en MacBook Air og en hackintosh. Jeg er rigtig glad for økosystemet og styresystemerne, hvorfor jeg formentlig bliver hængende mange år endnu og gerne betaler det det koster og lever med de begrænsninger der måtte være. Samtid ejer jeg også flere Windows PC'er, Chromecasts m.m. og dem er jeg også glade for. Det er bare et andet økosystem. En af de klare styrker ved Apples produkter er deres samspil. Enkeltvis er de slet ikke lige så seje som de er sammen.
--
i5-6600 # Asus GTX770 # Kingston HyperX Fury 16GB # Asus H110M-Plus # Samsung 850 EVO 250GB # EVGA GQ 750 # Windows 10 Pro
#35
PHH91
Mega Supporter
30-04-2020 16:49

Rapporter til Admin
Jeg har en MBP 16" med i9 / 32gb ram / 5500 8GB. Den er jeg rigtig glad for, den æder alt. Også et par spil. Bruger den primært til mit eget firma, hvor jeg producerer video, typisk i FCPX. 4k 10-bit materiale.
--
Gigabyte P67-UD4-B3, i5-2500K @ 4.7Ghz, 16GB Ram, GTX 780 SLI, Corsair 1200W PSU, Corsair GT 120GB SSD, Samsung S27A750D 120hz
#36
Heylel
Maxi Supporter
30-04-2020 16:58

Rapporter til Admin
Som #34 skriver: "En af de klare styrker ved Apples produkter er deres samspil. Enkeltvis er de slet ikke lige så seje som de er sammen." #0: Det er jo netop alle de der creature comforts som du selv snakker om, du holder af. Det er dem du gerne vil have. Som oveni at du kan løse dine kerne-opgaver, har det ekstra lag af "niceness" Ja, du kan købe en Windows PC til færre penge, med lidt kraftigere hardware - og så klare dig uden alle de ting du egentlig efterspørger, for til gengæld at kunne rendere et eller andet en anelse hurtigere. Det bliver du s'gu ikke gladere af. Og om 3 år er den kraftigere HW alligevel overhalet af noget nyt og endnu kraftigere HW. Og du har stadig ikke de ting du egentlig sukkede efter - og nu er din HW også blevet ret kraftigt værdiforringet. Hold nu op med at skrive mere "hvad-nu-hvis-min-røv-var-spids" og gå så ud og køb den Mac du gerne vil have :-)
--
Sidst redigeret 30-04-2020 17:00
#37
Amgyb
Gæst
30-04-2020 17:04

Rapporter til Admin
#33 lækkert setup Mr. Nuxx :) hvilken skærm er det du kører med? Og hvilke specs har din MacBook Pro? Kan se den er fra 2017. Jeg kan dog ikke blive venner med de tastature fra 2016-2019 på en MacBook Pro :( Men det setup der ser virkelig nice ud :) #34 helt enig i alt det du skriver - det er nemlig samspillet mellem Apple enhederne - der for mig - er så stærk og svært at komme ud af, så det gør det ekstra svært. Når jeg koger det hele ned, så behøver jeg ikke en Mac for at kunne lave det arbejde jeg skal lave - dog kun når jeg er på farten, ferie eller fototur, det kunne være rigtig nice at have en MacBook pro. Ellers ikke. Det er ikke en nødvendighed med de der nice to have ting, men samtidig er det også bare rimelig nice quality of life. 1000-tak for alle jeres forslag - det er jeg virkelig taknemlig for.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#38
Amgyb
Gæst
30-04-2020 17:07

Rapporter til Admin
#36 TAK :) Det er præcis det du skriver. Jeg tænker for meget, og selvom min røv er spids, så køber jeg den Mac! SLUT!!! :) Tak!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
SEOMaster
Bruger
30-04-2020 17:13

Rapporter til Admin
Beklager jeg lige skriver i en andens tråd, men synes måske mit spørgsmål kan høre hjemme her :) Jeg kan se, at en 16" MacBook Pro lige nu sælges for 18.888 kr. fra Bilka. Det er så godt nok "standardmodellen" med en i7 CPU, 16GB RAM og 4GB GFX, men hvordan vil den klare det ved alm. / hobbybrug af billed- og videoredigering? Nogen der ved det? :) Eller hvordan vil en ?16" Intel Core i9, 2.3 GHz, 16GB RAM, 1TB SSD klare det? Den står til 21.999 kr. Igen undskyld jeg skriver her. Håber ikke at det gør noget.
--
Sidst redigeret 30-04-2020 17:17
#40
nuxx
Guru
30-04-2020 18:58

Rapporter til Admin
#37 Skærmen er en DELL U3818DW: https://www.dell.com[...] MacBook'ens specs er 2017, 15.4", i7-7700QM, [email protected], 512GB SSD, Radeon 555 Pro. Den gør det endnu okay - men der er noget mere smæk på min Hackintosh... en 6/8core 2020 16" MacBook burde dog være noget mere fremme i skoene end min 2017'er. Jow det er sgu hårdt derhjemme i disse corona-tider: https://i.imgur.com[...]
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#41
Amgyb
Gæst
30-04-2020 20:08

Rapporter til Admin
#40 virkelig lækkert værelse du har der. Gad virkelig godt jeg havde råd til et gamer setup og work setup med Apple på den anden side ?? total luksus! Men ved nærmere eftertanke. Tror du sådan en i7 standard model med 16GB RAM og Radeon Pro 5300M 4GB GFX kan gøre det? Eller måske "standardmodellen" af i9 med 5500M 4GB GFX, 16GB RAM og 1TB SSD?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#42
AVALON
Bruger Aspirant
30-04-2020 20:09

Rapporter til Admin
#40 hvilke borde er det?
--
?????????? ???? ??????????????
#43
nuxx
Guru
30-04-2020 21:25

Rapporter til Admin
#42 Holmris X12 og Rumas Zetup. Har ikke tid til billige borde :P #41 Jeg ville holde på 32GB ram... det kan du jo irriterende nok ikke selv upgrade senere, er selv glad for dét i min hackintosh. Hvis du ikke renderer pokkers meget tror jeg 6core giver tæt på det samme ydelse - i en laptop er du primært capped på køling i - en 6core kan givetvis booste mere effektivt end en 8 core hvilket mindsker forskellen. Men tjek tests på det... har ikke sat mig ind i de nye modeller. Rummet plejede at have 5 ITX gamere sat op permanent... men det er der ikke så meget af i disse tider :P
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#44
NiceRag
Nørd Aspirant
30-04-2020 21:51

Rapporter til Admin
man KAN vidst nok godt køre "hackingtosh" på en ryzen stationær? (jeg har set det på en threadripper CPU) så alternativt kan du vel køre med en AMD stationær og køre windows til når du bare skal hygge og så ... til hvad du end skal med en mac, kan du ha OSX på et andet boot-drive?
--
#45
Amgyb
Gæst
30-04-2020 22:29

Rapporter til Admin
#43 OK fint med 32GB RAM og så den i7. Iflg. alle de YouTube reviews jeg har set, så tror jeg virkelig at en i7 med 6 cores er fint til mig. Hvad tænker du med GFX? Er det nødvendigt at gå op på de 8GB?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#46
Heylel
Maxi Supporter
30-04-2020 23:57

Rapporter til Admin
Jeg ville sætte mig rigtig godt ind i tingene inden jeg bandt an med en Hackintosh laptop eller noget på Ryzen. De komponenter der anvendes skal være noget der (på chipset niveau) er understøttelse for i macOS og det begrænser jo udvalget til det som Apple hardware har.
--
#47
Gill Bates
Monster Nørd
01-05-2020 00:28

Rapporter til Admin
#46 ja det skal matche godt. Der kan man vel bruge de lister der er derude.. Men f.eks størrelsen af RAM og SSD kan vel udvides kraftigt og meget billigere på en hackintosch, dunno. Jeg gider ikke kaste mig ud i det, bare for at få mac OS
--
Sidst redigeret 01-05-2020 00:29
#48
Heylel
Maxi Supporter
01-05-2020 18:03

Rapporter til Admin
#47: RAM er der ikke noget problem med at maxe op. SSD - der er modeller der umiddelbart virker og modeller man skal holde sig langt fra. I en periode var fx. Samsung EVO 970 Pro et no-go, men efter at Samung har fixet nogen firmware issues spiller den. Vil foreslå dem der vil vove sig ud i det at besøge tonymacx86.com - der er en del guides til hvad der - bevist gennem at nogen har gjort det - virker. Hvis det er første gang man skal lave een, vil jeg bestemt anbefale at man går efter et af de "golden builds" der er anvisninger på. Man kan hurtigt ende i noget snavs med inkompatible stumper. Jeg har en DELL Optiplex 9020 ombygget til en Hackintosh og det spiller max.
--

Opret svar til indlægget: Hvordan forsvarer man at købe en MacBook Pro 16"

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login