Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ HardwareOnline.dk \ Om HardwareOnline.dk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvordan fandt du dit drømmejob??

Af Gæst Theis | 07-09-2021 23:00 | 3286 visninger | 26 svar, hop til seneste
Jeg er 29 år og min drøm er at gå på arbejde men hvor det føles som at blive betalt for at dyrke sin hobby. Problemet er bare at jeg ikke har fundet den hobby endnu. Uddannelsesmæssigt er jeg ved at færdiggøre en professionsbachelor i IT & Økonomi som er meget bred i sit indhold og derfor giver mig "adgang" til mange forskellige it-relaterede jobs på entry niveau. Men jeg vil baaaare gerne vide hvordan i fandt jeres kald? Hvad er tricket for helvede. Det begynder sgu at blive lidt tungt og frustrerende ikke at have fundet det. Har i stået i samme situation og knækket koden må i meget gerne dele ud af erfaringen. På forhånd stort tak!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Jinxx-KBH
Supporter Aspirant
07-09-2021 23:12

Rapporter til Admin
Da jeg gik i folkeskole tilbage i 90'erne, følte jeg et kæmpe pres over hvad jeg skulle være. Da jeg ikke vidste det, tænkte jeg:" Jeg kan lide at spille computer! Så jeg skal da være noget inden for IT". Problemet her var, at jeg ikke var mentalt klar til at fuldføre min uddannelse, jeg havde hjernen til det, men der var simpelthen ingen motivation. Jeg endte derfor med at blive chauffør (ikke af lyst, men fordi min far var det), det førte så til at jeg var chauffør i 17 år. Pludselig fik jeg muligheden for at blive skadedyrsbekæmper (rottefænger hovedsageligt), og jeg ELSKER mit job, som i virkelig elsker, jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag. Det jeg tror jeg vil sige er, at det kan godt være at man skal tænke udenfor boksen når det kommer til karriere valg, evt. "bare" hoppe ud i forskellige jobs, og så mærke efter hvad man syntes er sjovt. Jeg fortryder ihvertfald at jeg ikke gjorde dette noget før. Held og lykke :)
--
#2
Bender82
Junior Supporter
07-09-2021 23:13

Rapporter til Admin
tja drømmejob vil jeg ikke sige jeg har, men jeg fandt mit via Vikar JKS, men vikar kan få dig ud og prøve nogen ting
--
Mac mini M1 Xbox Series X
#3
gfunknown
Mega Nørd
07-09-2021 23:21

Rapporter til Admin
Mit drømmejob ændrer sig, er ha et sted 5 år, så prøver jeg noget nyt for det bliver for kedeligt. Jeg er snart 40 og har prøvet en del forskelligt, nogle jobs var sjove, udfordrende, og andre gange var det lønnen som trak. Tror ikke du nødvendigvis skal have et drømmejob, men for mig er det at blive udfordret og hele tiden udvikle mig og følge med.
--
#4
Jesperdb
Ultrabruger
07-09-2021 23:27

Rapporter til Admin
Jeg var inde og springe (Soldat) så en mulighed for at blive udannet it-supporter, blev udannet på Sjælland, fik job i Jylland, og flyttede tilbage til Sjælland igen et par år senere. Er glad for at gå på på arbejde hver dag, har læst videre til datatekniker og nyder og lærer nyt hver dag :)
--
#5
utyske
Gæst
08-09-2021 04:46

Rapporter til Admin
Jeg er 47 og har aldrig haft et drømmejob. Jeg arbejder med IT fordi det er hvad jeg kan, men efter omkring 20 år indenfor det, er jeg godt udbrændt og regner med at starte på uni til næste år, bare for at prøve noget helt andet. Min arbejdsplads er helt ok, men jeg er droppet ned på deltid fordi jeg ikke har brug for pengene og for ikke at brænde helt ud, før jeg kan komme videre.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
NiceRag
Semi Nørd
08-09-2021 07:35

Rapporter til Admin
efter at have haft forskellige jobs den sidste række år besluttede jeg mig for at mine krav var simple: meget lidt, hvis overhovedet noget, weekend arbejde fleksibel arbejdstid mulighed for at arbejde hjemmefra med en retfærdig løn! og så kan drømmene udleves i fritiden. jeg har sgu åbenbart ikke noget drømmejob, som sådan.
--
#7
ReneWagner
Junior Supporter
08-09-2021 07:55

Rapporter til Admin
Jeg startede med at uddanne mig til grafisk designer, dengang i 90´erne og jeg ELSKEDE det, men blev hurtigt træt af at sidde bag en skærm hele dagen og tog så (omvendt rækkefølge) studentereksamen og blev meget interesseret i historie m.m , tænkte at der var mange arbejdsløse akademikere, så universitetet var ikke vejen - valgte i stede at blive lærer. Det har jeg været i 12 år nu og har været rigtig glad for det. Det er dog ikke et fag jeg går på pension fra, så jeg er så småt begyndt at tænke over hvad jeg kan lave "bagefter" - er dog totalt blank - drømmejobbet er ikke noget statisk fænomen, det ændre sig som du ændre dig...
--
Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#8
ToFFo
Guru
08-09-2021 07:57

Rapporter til Admin
Det fandt mig. Okay det er ikke helt drømme jobbet men det er så tæt på som det kommer, og jeg er rigtig godt tilfreds med både arbejde og kolleger.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 08-09-2021 07:57
#9
waskustobaskus
Super Nørd
08-09-2021 08:04

Rapporter til Admin
Har arbejdet siden jeg var 17. Er 45 idag. Har aldrig fundet drømmejobbet. Jeg har et Ok arbejde og altid haft. Men kunne jeg gå på pension imorgen, gjorde jeg det. Det er så meget andet i livet end et arbejde.
--
#10
Inside
Super Nørd
08-09-2021 08:17

Rapporter til Admin
Da jeg var barn rendte jeg rundt og sagde jeg gerne ville opfinde ting. Sad på mit værelse og skilte elektronik ad og samlede det på forskellige måder. Helt opfinder endte det dog ikke med at jeg blev, men da jeg blev ældre synes jeg stadig det var det jeg allerhelst ville, så i dag sidder jeg som designingeniør og udvikler, designer og projektstyrer indenfor produkter til bolig. Var jeg ikke blevet designingeniør, så havde jeg nok gået i retning af grafiker eller fotograf da jeg altid har synes det var sjovt at arbejde i photoshop samt tage billeder. Gik et års tid som arbejdsløs inden vi tog springet og rykkede til KBH for at søge jobs herover. Og der var noget mere held i sprøjten. Så nu har jeg siddet 8 år i samme virksomhed siden jeg var 27.
--
Ses vi? Det tror jeg nok vi gør!
#11
doditdot
Gæst
08-09-2021 08:18

Rapporter til Admin
Forhåbentlig dukker det op med tiden, er kun 29... Desværre føler jeg mig ret så begrænset med kun en MMD-uddannelse. Det føles mere som en stepbænk til noget større end sidste stop...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Wut
Semi Nørd
08-09-2021 09:07

Rapporter til Admin
Jeg har igennem tiden haft en del arbejdsgivere. Undervejs har jeg prioriteret at få et godt forhold til mine kolleger, og jeg følger dem på LinkedIn mv. Jeg skriver ofte tillykke med nyt arbejde og holder forbindelsen til folk, jeg synes, var rare at arbejde med. Udover at det er hyggeligt at have en masse gode kolleger/venner fra tidligere jobs, så har det også kastet nogle jobs af sig. Blandt andet det job, jeg er i lige nu, fik jeg udenom HR og uden jobopslag, da en tidligere kollega og super gut er blevet manager her, og prikkede til mig via min email. Jeg er i en meget, meget attraktiv virksomhed - og jeg er ikke sikker på, at jeg ville have haft chancen for at få jobbet, hvis ikke de allerede kendte mig (alene fordi der nok ville være kommet hundredevis af ansøgninger). Når jeg tænker over det, så har kun 2 af mine jobs været via almindelig ansøgning. Resten har været gode kontakter, som har tippet mig om en mulig stilling, og har anbefalet mig. Et godt netværk er guld værd! Jeg stod og var på vej til at kaste mig ud som selvstændig konsulent, og der er det i stor grad nødvendigt at have gode forbindelser i den branche, man arbejder i. Det blev så ikke til noget, men jeg fik i løbet af de første par uger allerede nogle tilbud om opgaver, jeg kunne byde ind på, alene fordi folk kendte mig i forvejen.
--
Proud survivor of the Copenhagen earthquake 2008-12-16
--
Sidst redigeret 08-09-2021 09:08
#13
Wut
Semi Nørd
08-09-2021 09:14

Rapporter til Admin
Hov... lige lidt mere præcist til topic: Min filosofi er, at man skal gøre det, som giver "mening". Hvis man går op i miljøet, så få et job dér. Hvis man går op i mennesker, så find et job, hvor man hjælper folk. Generelt vælg et job, hvor du kan vågne om morgenen og tænke "Hvis jeg havde fri i dag, hvad ville jeg så bruge min dag på?" Hvis svaret er "På ingen måde gider jeg sidde og bøvle med en eller anden fucking SAP-server", så er man nok i den forkerte branche. Penge er godt, men det nytter ikke med penge, hvis man bare hader sit job. Hvis jeg havde fri en dag, så ville jeg skrive et program, der høster aktiekurser på nettet, og bruger forskellige modeller til at forudse, om aktierne kommer til at stige eller ej. Og så benchmarke mit program mod diverse index. Altså skrive software og opfinde systemer. Det er også det, jeg gør på arbejdet (i en anden branche dog), så det er ikke noget problem for mig at komme på arbejde hver dag. :-) tl;dr: mening og værdi i jobbet >> penge for arbejdet
--
Proud survivor of the Copenhagen earthquake 2008-12-16
#14
Mion
Super Nørd
08-09-2021 09:29

Rapporter til Admin
Jeg tror egentligt jagten på et drømme job kan være problematisk, da du tit ender med altid at være urolig i hvad du er i, og følelsen af at græsset altid er grønne på den anden side, ender med at gøre dig utilfreds. Føler meget få reelt ender med at gå på arbejde og tænke "MAND det her er bare det bedste i livet".. jeg er personlig glad for mit arbejde, der er også aspekter i det jeg hader, jeg tror jeg tog personligt en lidt for pragmatisk tilgang til hvad jeg ville. Jeg var altid drevet af at udvikle og opfinde, og tror reelt kroppen gerne ville være Arkitekt. men endte med efter en Matematisk studenter eksamen, at blive værktøjsmager, og derefter produktion / ledelses ingeniør.. Jeg har arbejdet med tung produkt udvikling i mange år, og i dag udvikler jeg fulde værdikæder, som ledende arkitekt. for mig er det uro i kroppen der har gjort jeg måske er endt her, jeg har det meget svært med stationære systemer, jeg keder mig EKSTREMT, hvis dagligdagen er ensartet, og jeg er stadig selvom jeg har ramt 40 nysgerrig, studere og leger meget. Jeg ville ikke sige jeg stod med et drømme job i dag, jeg har et arbejde som giver mig det jeg har brug for, af udfordring og hvad end andet jeg har brug for, især den personlige frihed, til at indrette min egen arbejdsdag. Jeg har taget nogle absurde hop, hvor jeg reelt har sagt op for stillinger, fordi jeg ikke har været tilfreds, jeg har nok aldrig spillet det sikre spil, jeg har ikke stået med et andet job på hånden, og ventet 1-2 år på at sige op, hvis jeg ikke var glad, eller følte arbejdet var værdiskabende, så var jeg en flight risk.. Jeg har dog været i denne virksomhed i godt 8 år. forrige 5 år og den første som ingeniør i 2 år. Men jeg har da altid den her.. søgen efter noget bedre, som også nogle gange kompromittere min glæde i det jeg er i, og det er ikke altid positivt.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#15
Phyxius
Elitebruger
08-09-2021 10:03

Rapporter til Admin
#11 Jeg læste MMD og derefter en bachelor top-up (Digital Concept Development). Jeg sidder i dag som afdelingsleder i en SaaS virksomhed med 13 ansatte. Jeg ved ikke om jeg har mit drømmejob, for helt ærligt så tror jeg ikke det findes for mig. Jeg kunne sagtens trives med at gå hjemme. Jeg har dog et job der udfordrer mig, giver mig meget ansvar og hvor jeg har med mennesker at gøre, hvilket jeg synes er spændende. Derudover får jeg en god løn, hvilket for mig er en stor motivationsfaktor. Jeg blev færdig uddannet i 2014, og var derefter 5 år på et mediebureau hvor jeg arbejdede med adtech/martech. Derefter hoppede jeg videre og prøvede noget lignende et andet sted i små 2 år hvorefter jeg fandt mit nuværende job.
--
#16
ilmep
Super Supporter
08-09-2021 10:14

Rapporter til Admin
Arbejder i bl.a. medicobranchen, men mit yndlingsjob er mit "deltidsarbejde" som programmør, hvor jeg laver apps. Det er fantastisk at se at man kan tjene mere på sin hobby end sit alm. arbejde. Har egentlig ikke brug for mit alm arbejde. Arbejdet i medicobranchen er også lidt af en drøm, da det er ultra fleksibelt + laver også programmering der en gang imellem. Passiv økonomi er drømmen for mig og den har jeg realiseret efterhånden. Det kan være lige fra alm apps til kunder og så til et spil som jeg lige pludselig får et fiks idé til. Jeg er også en kæmpe tilhænger af SaaS og har haft nogle virksomheder gennem årene. Jeg nyder også at investere, så det er også en stor faktor til god passiv økonomi. Drømmejobbet er en kombination for mig af frihed, gode kollegaer og hvis man har en chef (har jeg ikke i det andet arbejde). Vil hellere gå ned 10.000 kr end at have en ledelse der er ude af takt med situationen.
--
Sidst redigeret 08-09-2021 10:18
#17
JesperZ
Semi Supporter
08-09-2021 10:27

Rapporter til Admin
Det er utopi at tro at sådan et job findes og jeg tror du vil opleve rigtigt mange skuffelser samt snyde dig selv for rigtigt mange fine jobs i din jagt på dit "drømmejob". Du bliver i stedet nødt til at finde ud dine prioriteter, og acceptere at det nok kun bliver "godt nok" og at det også er godt nok at det er sådan. Og så er et job ikke forevigt, eller noget der i det hele taget behøver at have din primære fokus i livet.
--
#18
Jim Night
Guru
08-09-2021 10:32

Rapporter til Admin
Jeg underviser i matematik og naturfagene i udskolingen på en folkeskole og jeg sørger for at pc'er på skolen virker. Dvs. jeg reparerer dem eller opdaterer software på dem, når de har behov (2 timer om ugen). Jeg ville gerne bruge mere tid på IT-delen, men det kommer nok med tiden.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#19
Satter
Giga Supporter
08-09-2021 14:27

Rapporter til Admin
Jeg har haft 9 forskellige jobs på små 20 år (startende med studiejob) og når jeg tænker over det, er det kun 1 af dem der mindede om et drømmejob. Det var mit 1. job. Lønnen var middelmådig, men læringskurven var stejl, og jeg lavede grafik/reklamer, så produktet blev synligt hver dag. I dag holder jeg bare møder og sender e-mails dagen lang... Over tiden er lønnen blevet højere og højere, og arbejdsglæden mindre og mindre. Så som flere andre siger, så skal du starte med at glemme løn og fokusere mere på glæde/lyst. Hvad har du LYST til? Hvad synes DU er sjovt. ALLE har et eller andet, som de syntes er sjovt. Find det og forfølg det. Så skal pengene nok komme. - Men du er nok nødt til at kaste dig ud i et eller andet - selvom du fra start tænker, at det ikke er drømmejobbet. Drømmejobbet kan jo også vise sig, at være noget helt andet, end det man regner med til at begynde med.
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
#20
GG
Gæst
08-09-2021 14:37

Rapporter til Admin
Jeg har altid kunne lide at hjælpe andre med IT og elektronik problemer. Så min hobby blev til mit arbejde, og det er jeg rigtig glad for, da der vitterligt er intet andet arbejde jeg har lyst til.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
bft
Ultrabruger
08-09-2021 14:56

Rapporter til Admin
For mig handler det primært om at kunne finde stolthed i at udføre et godt stykke arbejde. Jeg er software udvikler, havde jeg haft hænderne skruet bedre på ville jeg gerne ha været snedker.
--
#22
Palle
Gæst
08-09-2021 14:58

Rapporter til Admin
Jeg startede som 15 årig på Handelsskole da jeg ikke rigtig vidste hvad jeg ville, men endte som elev ved Expert i 2 år, derefter startede jeg som 19 årig min egen kombinerede computer og telefon forretning med salg og reparation, startede i kælder lokale på en hovedgade i en mindre by, rykkede så i 2012 videre til rigtige butikslokaler, men i netop de år faldt salget enormt og jeg valgte at flytte firmaet hjem i garagen for at spare husleje og koncentrere mig om reparation og det at køre ud til kunder når de har brug for hjælp. Det er utroligt svært at drive den form for forretning i dag, da man altid kan købe billigere på nettet end vi kan indkøbe nye computere for, og samtidig er de blevet så billige så det ofte ikke kan betale sig at reparere computerne. Gik fra 1 million omsætning i starten til over 2 millioner i 2009, og derefter er det desværre kun gået ned ad bakke til sidste år omkring 300.000 i omsætning. Jeg kan se alle mine konkurrenter også lukker og forsvinder i mit område så føler ikke jeg gør noget forkert. Jeg elsker mit job og har siden jeg var barn stort set ikke lavet andet end at rode med elektronik. Men står i dag med det problem at jeg enten kan videre uddanne mig inden for it, hvilket jeg føler lidt vil være spild af tid med f.eks. it-supporter uddannelsen da jeg føler det er på begynder niveau og har nu arbejdet med det i over 20 år. Alternativt overvejer jeg også at prøve noget helt nyt, da jeg i dag ofte kun arbejder 3-4 timer om ugen, men stadig kan leve af det, derfor har jeg også svært ved at få mig taget sammen til at komme i gang med noget nyt. Men skal snart ske noget da jeg keder mig utroligt meget, og er træt af at gå og vente på telefonen måske ringer med en opgave. Men alligevel føler jeg mig heldig at jeg har tid til at være sammen med kone og børn, hente osv. og være der når børnene engang imellem er syge. Men helt kort ja så var det tilfældigt jeg ramte den rigtige hylde, at det så er blevet svært at leve af med årene er så en anden ting. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
Sofacykel
Mega Supporter
08-09-2021 15:53

Rapporter til Admin
Jeg har lært at personligt så betyder lette penge mere end mange penge. Dermed ikke sagt at mere er dårligt, og jeg er da glad for min højere løn. Ser kollegaer og konkurrenter der tæsker løs foran skærmene i allerhøjeste gear dagligt for en slat mere end mig, mens jeg er endt som en manager af en art med relativt lav arbejdsbelastning (der dog peaker til meget høj i perioder) og god aflønning med fleks. Tricket for mig er at sørge for jeg har det nemt. Så kan jeg være opladet og glad når jeg kommer hjem. Men det må være langt fra normen da andre søger udfordringer, stolthed osv. :-)
--
Ryzen 7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STX - Nom!
#24
fisk7aal
Junior Supporter
08-09-2021 17:03

Rapporter til Admin
Drømmejobbet er for de fleste en myte. Husk på at de færreste mennesker har en karriere. De fleste mennesker har et job. Dog er jeg rigtig glad for at være endt der hvor jeg er i dag. Det var ikke noget jeg sigtede mod under mine studier. Jeg har i stedet valgt at forfølge muligheder. Lad det være mit råd. Glem at forfølge drømmen, forfølg i stedet muligheder. Husk så på at success giver mere success. Det bliver til en positiv feedback-løkke. Forfølger du muligheder vil du som regel få success. Husk så på at det er sjovt at være god til noget - og det kommer kun med hårdt arbejde.
--
#25
skandshus
Junior Nørd
08-09-2021 21:02

Rapporter til Admin
Jeg fandt det da jeg blev selvstændig :)
--
#26
Akeeru
Maxibruger
08-09-2021 22:03

Rapporter til Admin
Hvad bruger du din tid på når du ikke arbejder. Har haft samme problem som dig med hensyn til at finde kaldet, men fandt det da jeg stoppede med at tænke i traditionelle baner. Glem den typiske vej, som alle forventer du tager. Hvis du laver noget du har passion for, så skal du nok blive succesfuld. Prøv at kig på hvad du nyder at bruge din tid på og se om du ikke kan finde en måde at tjene til tilværelsen igennem det. Hvis du har en hobby er der nok andre der har lignede hobby. Kan disse blive serviceret på en måde?
--

Opret svar til indlægget: Hvordan fandt du dit drømmejob??

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE