Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Voksenkontrol

Af Bruger GlennS | 16-02-2023 10:45 | 1431 visninger | 21 svar, hop til seneste
Halløjsa herinde Jeg søger en mulighed for voksenkontrol til at kunne blokere for netforbindelsen i de sene aftentimer, da vi har et par knægte som åbentbart IKKE kan finde ud af at lukke ned om aftenen på hverdage = folkeskole Ved godt det er indbygget i vores RT-AX88U, men syntes bare ikke at dette fungere ordentligt nok, altså timeren passer ikke, og nogen gange virker det hellere ikke når de er igang på netværket. Går jeg ind og blokere manuelt deres enheder, skal jeg samtidigt begrænse båndbredden, for at det lukker helt ned i hastighed. MEN !! Nu er de jo snu nok :) så når far blokere udefra (aften/natarbejde) ja så deler de jo bare internet fra deres telefoner :-( grrrrrr….. Hvad kan jeg gøre ?? Ud over opdragelse som nogen af jer nok vil skrive…… smiler… Men bare vent til i selv får teens, jeg siger det bare ;) pft. Glenn
--
Se dig altid for !
#1
Dennyaaa
Ultrabruger
16-02-2023 10:48

Rapporter til Admin
Vi har en "ingen mobiler på værelset når vi skal sove" politik. Og kører med MAC blokering på ungernes enheder i tidsrummet 21.30-06.00 Mandag-Torsdag. Det fungerer egentlig ret godt :)
--
Unlimited Power...
#2
MisterNiceHands
Mega Nørd
16-02-2023 10:50

Rapporter til Admin
Tag computerne fra dem, og når de så mener de kan finde ud af at administrerer at have en PC og høre efter, så kan de få dem tilbage igen. Hvis de så bare spiller på mobilen i stedet, ja så samme procedure der også.
--
Signatur (Valgfri)
#3
the688
Guru
16-02-2023 10:59

Rapporter til Admin
Du ved det jo godt, men det her er et "opdragelses-spørgsmål" - ikke et "IT-spørgsmål". Du kan gøre alt muligt på dit netværk, men så bruger de jo bare telefonen. Og sakser du data fra deres abonnement, giver det andre problemer. Det her er en ting du skal løse med nogle interne møder. Det andet hjælper ikke din familie. (..og det er ikke for at være hellig - men jeg har selv haft en hel teenager ret uskadt igennem en hel opvækst - og han er da trods alt endt med en Masters i software engineering, og eget firma) Det her med at gøre det til en tech-krig er en super-fantastisk usund og dårlig måde at drive familien på. Som du ender med at tabe. Både på tech-fronten og familie-fronten. Al mulig sympati herfra - det er sat'me ikke nemt. Men løs *problemet* i stedet for at købe 200 pakker plaster til at sætte på såret.
--
"ORK SATME!"
#4
SUPERBOY
Ultra Nørd
16-02-2023 11:00

Rapporter til Admin
Har desværre ikke et bedre bud end selve routeren, undrer mig dog over det ikke virker? - ting såsom du slukker routeren helt kan som du selv skriver omgås. (Et bud kunne være at slukke for den strøm gruppe deres værelser sidder på, dog nok en manuel process) Jeg har ikke børn, ignorer derfor evt. min uvidenhed. Jeg ville forsøge mig me, at forklare børene at overskridelse af REGLERNE = Indragelse af Internet, telefon, PC i X periode - og Yes I know, det er "opdragelse", Alternativer - du slukker routeren hver aften kl. X og deres telefoner skal indleveres til dig samtidig og udleveres så næste morgen. (Det forhindrer dem self. ikke I at spille singleplayer/offline spil - men er måske ikke et problem? -Deres tastatur og mus skal afleveres til dig hver aften (i know de kan self. have et ekstra) -Evt. spørg dem hvad de selv synes er rimeligt - kontra konsekvenserne ved ikke at overholde det måske naivt, men hvis de selv har lidt medbestemmelse på reglerne er det måske nemmere at få dem til at overholde dem (du skal dog nok sætte lidt "værre" konsekvenser end de selv ville vælge).
--
Tag altid BACKUP!!
#5
Romaniuz
Semi Supporter
16-02-2023 11:02

Rapporter til Admin
Jeg har en Cisco switch hjemme, som slukkede for porten på teenagerens værelse kl. 22 og tændte kl. 13, dvs. der var ingen grund til at være syg for at være online. Det virkede efter hensigten og kun på den ene port. Derudover, så har jeg 2 Wifis, et voksent til alle enheder og voksne, samt 'Børnenettet' som slukker samtidig, det er ikke aktuelt pt. men muligheden er der. Det er ikke noget problem at bruge Chromecast fra et wifi til et andet internt. Og når han endelig skulle sove, så skulle mobilen uden for værelset. Vi havde meget positive oplevelser med det. Han kunne ikke styre at få slukket, og kunne 'glemme' at ikke starte et nyt spil i CS 10 minutter før slukke tid, for så var det 'jeg skal lige spille færdig, ellers bliver jeg banned'. Vi kunne høre på måden døren blev åbnet på, at nu slukkede internettet, men vi skulle ikke diskutere det, eller forhandle. Dvs. ingen konflikt omkring det. Nu er han 18 og skal selv kunne styre det, og de tvillingerne på knap 14 spiller ikke, men ved at vi har nogle muligheder hvis de ikke selv kan styre det.
--
#6
GeneralStripes
Megabruger
16-02-2023 11:09

Rapporter til Admin
Jeg var selv som dine drenge i mine teenageår. Og jeg er uening i at det "bare" er opdragelse. De er teenagere, jo strengere regler du sætter, jo mere oprør laver de - vi har alle været der. Jeg er enig i, at regler og opdragelse vægter noget, men intet understreger din pointe mere end at cutte nettet. Jeg havde nok trukket kablet ud fra switch/router når klokken rammer præcis det tidspunkt de skal stoppe. Hvis du gør det i en uge eller to, så giver de nok lidt op på deres late-night game sessions!
--
Signatur (valgfri)
#7
uff82
Semibruger
16-02-2023 11:14

Rapporter til Admin
lidt det samme som #1. Vores børn kan heller ikke lade det være. så mobiler lades i gangen med skærmtid på. og alt andet lukker ned 15min før sengetid.
--
--------------------------------------------- The Heavy gear: I5 3570, 12G Ram, 1050:-) with a dvd burner.... Deep Rock Galactic
#8
osiris85
Gigabruger
16-02-2023 11:16

Rapporter til Admin
suk, hvor blev opdragelsen og ansvaret for vores fremtid af. så trist. i var voksne nok til at have sex men opdrage jeres børn selv, nul putte! der sætter vi grænsen! måske der skal laves en lov om det, så forældre ikke skal stå med ansvaret om at opdrage børnene? måske det er en bedre mulighed. ved ved jo alle at det er dem der styre hjemmet hos nogen desværre. tænk at sige nej til sine egene børn, wow. find Facebook frem!
--
Asus Z97i plus, i5 4690k - CPU AR06 mod NF-A9 - 16GB CL8 - Asus R9 270x - ST45SF-G - RVZ01, 500 GB samsung ssd - asus vw246h
#9
FlyingHippo
Ultra Supporter
16-02-2023 11:21

Rapporter til Admin
Det er hårdt sagt, men det handler om opdragelse. "Hvis ikke i selv logger af kl XX tager jeg strømmen i jeres nede af huset. Så kan i heller ikke se TV/streame, og i må sætte jeres telefoner til opladning i køkkenet" Logger i af som i skal kl XX, tager jeg ikke strømmen, og så kan i fortsat se TV" Der kommer nok en del protester, men jeg tror at det vil virke i sidste ende.
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#10
the688
Guru
16-02-2023 11:33

Rapporter til Admin
#9 - Så hellere "Når de-og-de pligter er ordnet, er der indbetalt XX minutter/timer på data-kontoen" Ain't no such thing as a free lunch. "Jeg vil gerne spille en time længere" "Sand-e floor!! Wax on, Wax off!!" (hvis I er gamle nok til at have teeangere, har I også set Mr. Miyagi ;)
--
"ORK SATME!"
#11
GlennS
Bruger
16-02-2023 11:36

Rapporter til Admin
Hrmmmm…. Jeg var godt klar over at debatten “opdragelse” ville komme på tale, dog vil jeg lige tilføje, at begge drenge har ADHD og deres medicin ikke længere virker efter kl. 20 ca. Jeg arbejder på disse tidspunkter, og ja vi har prøvet med tage telefoner, tastaturet osv. men syntes ikke jeg kan byde min kone dette hver aften denne konflikt der så bliver ud af dette, med alverdens skældsord og store armbevægelser. Når jeg er hjemme er der så ikke disse konflikter, da de ved at de ikke kan løbe om hjørner med mig. Jeg søgte bare noget der kunne spærre for deres mobil deling og intet andet, og nej…. Vi opsiger ikke bare deres abbo
--
Se dig altid for !
#12
Comicsdk
Nørd
16-02-2023 11:38

Rapporter til Admin
Jeg tør ikke råde - min søster siger at folk der ikke har børn ikke ved noget om børn eller opdragelse. Til gengæld ved hun tilsyneladende alt om stort set alt, for hun er jo forælder - så det er jo bare superlækkert at hun kan råde og vejlede alle andre om enhver detalje i deres liv. Jeg vil bare ønske dig held og lykke med projektet.
--
Sidst redigeret 16-02-2023 11:39
#13
osiris85
Gigabruger
16-02-2023 11:44

Rapporter til Admin
igen, hvad med at træde i karakter og tage jeres ansvar? det er ikke altid sjovt, det er det faktisk sjældent! men det er nu jeres!. gør det dog for jeres børns skyld..
--
Asus Z97i plus, i5 4690k - CPU AR06 mod NF-A9 - 16GB CL8 - Asus R9 270x - ST45SF-G - RVZ01, 500 GB samsung ssd - asus vw246h
#14
7430
Ultra Nørd
16-02-2023 12:24

Rapporter til Admin
forstår ikke du har problemer med lave regler på en asus router, syns det virker til ug, men els kort process, sengetid tlf i skuffen, og kvæl nettet helt med en strøm timer på routeren
--
jep jep
#15
jxs
Nørd Aspirant
16-02-2023 14:23

Rapporter til Admin
Jeg har ikke børn hvad jeg ved af :) Men ja, som de andre allerede har skrevet i tråden. Abonnement uden data så de telefoner kun kan bruges til sjove ting, på wifi. Og så sluk for wifi hver dag efter kl. 21:00. Alle har ADHD nu-til-dags... Det hele kan håndteres med fysisk aktivitet. Du arbejder om aftenen - OK, så kør dem trætte om dagen. Børn er som hunde - de skal stimuleres både fysisk og psykisk før de bliver trætte. Her om vinteren bliver man rigtigt godt træt af en lang gårtur i skoven - f.eks. opsamling af affald, lave bål og snobrød, fortælle skøre historier... Det giver også god mulighed for at tale med dem, helt uden brug af teknologi. Og hvis de ikke gider, tough luck - der må I træde i karaktér.
--
63 plusser på whitelisten.
#16
NAsMaR
Mega Supporter
16-02-2023 14:42

Rapporter til Admin
Stram op. Det handler ikke om at blokere ting - det handler om at i har en kultur i hjemmet angående teknologi. Er det nemt? Nej. Det handler om at prioritere det. Det andet der, det kommer du ikke langt med - hvilket allerede er semi gået op for dig. https://udforsksindet.dk[...]
--
#17
xectia
Bruger Aspirant
16-02-2023 14:47

Rapporter til Admin
Hvis du vil det nok, så kan du lave et domæne til hjemmet og smide ungernes pc på det. Derfra kan du bestemme lige hvad du vil gennem AD og GPO, og de kan ikke gøre en fed fis ved det. Det er dog en større løsning til et lille problem vil jeg mene.
--
=)
#18
kikophil
Nørd Aspirant
16-02-2023 15:23

Rapporter til Admin
Ha ha - det er respekten for forældrene der efterhånden på mange måder ligger under for - respekt/prestige og fællesskabet mellem vennerne på nettet, hvor de er så opslugte, at de nærmest skal falde ned af stolen før, de kravler i kassen :) "Straffen" fra vennerne, som mobning/udelukkelse af gruppen osv. vil opfattes langt værre end straf fra forældrene. (alt relativt) Opdragelsen sku` ha` fundet sted for lang tid tilbage, så de nu i oprørsalderen allerede var nogenlunde "tæmmede" - de bett`luskede familietyraner :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#19
kikophil
Nørd Aspirant
16-02-2023 15:41

Rapporter til Admin
Beklager - så ikke lige, at drengene har ADHD, hvilket jo i høj grad udelukker alm. opdragelse - så respekt for jer forældre, der giver så meget, og ikke bare lader stå til. Håber virkelig i finder en ordning med rødderne, der kommer alle til gode.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#20
Comicsdk
Nørd
16-02-2023 16:11

Rapporter til Admin
Man kan efter sigende blive en holden mand hvis man sælger børnene, enten i reservedele eller som slaver. Men det er jo totalt OT og forklarer muligvis hvorfor min søster og jeg ikke er på talefod hundrede procent af tiden. På den seriøse side; dine børn er teens - man sover jo aldrig i den tid og har energi til CSGO eller knallert-tuning seksten timer i streg uden at nikke søvnigt. Er der problemer forbundet med deres online-tid, eller handler det bare om at håndhæve autoritet? (Jeg mener bare; klokken 20 er temmelig tidligt at forvente inaktivitet, ADHD eller ej)
--
#21
SUPERBOY
Ultra Nørd
16-02-2023 16:43

Rapporter til Admin
#0 Børn med ADHD har vel netop brug for struktur? Så om du er hjemme eller ej skulle de samme regler helst gælde. Hvis de ikke har samme "respekt" overfor deres mor som de har for dig - Og hun ikke orker at have en konflikt med dem hver aften du ikke er der (hvilket jeg udemærket forstår). Så sæt et ur til at ringe 30min før Computeren skal være slukket, så de ikke starter et spil efter det og lav en regel om at tastatur/mus SKAL afleveres AF DEM X sted i huset. (Måske har du allerede et overvågningskamera som du kan se fra din mobil? Og så ved du om tingene er afleveret eller ej.) Og sæt nogle tilpas nederen konsekvenser op såfremt det ikke sker - og så kan DU sagtens være den der håndhæver dem dagen efter - så din kone slipper for det. Hvordan overholder de alle mulige andre regler i hverdagen - tænker ikke du overvåger dem konstant? Er Telefonabonnement uden data overvejet? Eller burde det overvejes som en konsekvens hvis de ikke følger reglerne?
--
Tag altid BACKUP!!
--
Sidst redigeret 16-02-2023 16:46

Opret svar til indlægget: Voksenkontrol

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning