Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

HDMI-ARC

Af Gæst Meh | 21-11-2019 16:21 | 1256 visninger | 5 svar, hop til seneste
Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad jeg gør forkert i min opsætning af ARC forbindelse mellem forstærker og TV? Jeg har for nyligt købt et Samsung Q70 TV og vil i den forbindelse gerne have lavet ARC med min eksisterende forstærker. Der er tale om en Denon AVR-X1100W. Der er kabel fra forstærkerens udgang "HDMI Out Monitor Arc" til tv'ets "HDMI In (Arc)". I tv'et er der valgt, at den skal sende lyd ud på anlægget, hvilket den også gør. Forstærkeren er også indstillet til at lade sig kontrollere af HDMI. De to vil ikke tænde på samme fjernbetjening, men de vil tilgengæld gerne slukke på samme fjernbetjening. Nogen bud?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Lars
Giga Nørd
21-11-2019 18:16

Rapporter til Admin
Du er så løbet ind i et alt almindeligt problem. Jeg hat tre tv her hjemme som reagere hel forskelligt mht tænd/sluk. Så jeg tror at det der HDMI-ARC eller HDMI-CEC er en standard der ikke rigtig bliver overholdt 100% af diverse producenter. Jeg har heller ikke fået det til at fungere. Jeg har endda talt med den ene producent af mit tv. Der blev bare aldrig gjort noget ved det.
--
#2
SteffE
Junior Nørd
21-11-2019 18:36

Rapporter til Admin
Det virker fint for mig. Faktisk kan jeg tænde en hel kæde, dvs tv > forstærker > htpc Jeg husker at rækkefølgen hvorved jeg satte kablerne samme havde betydning. Derudover plejer der at være indstillinger som netop bestemmer hvad cec skal gøre ved tænd sluk. Det er altsammen langt ude bud, #1 har helt ret at de er dårlige til at overholde std.
--
#3
MadsAG
Elitebruger
22-11-2019 00:22

Rapporter til Admin
ARC er jo kun lyden, det er CEC du skal kigge på. Mit udstyr er cirka 10 år gammelt, Pioneer forstærker, Apple TV 4K, Samsung TV - her er det også kun sluk over CEC der er understøttet/virker. Lige med Denon og Samsung har jeg selv haft problemer med ARC, der pludselig stopper med at virke. Herefter kræves der at det i menuen slåes til og fra...
--
#4
bzRo
Mega Supporter
22-11-2019 11:56

Rapporter til Admin
Apple TV4k -> Sony DN-1080 forstærker -> Sony W900A fjernsyn, virker perfekt. Og så slipper man i det mindste for ARC. Men ja, ARC og HDMI-CEC har lidt sit eget liv. Nogle gange virker det, andre gange ikke. Mit eget setup fungerer dog fejlfrit (fingers crossed). Husk at slå HDMI-CEC til på både fjernsyn og forstærker. CEC er ikke det samme som ARC.
--
#5
tolagarf
Mega Supporter
22-11-2019 11:59

Rapporter til Admin
Husker jeg rigtigt for at ARC skal fungere korrekt, skal kablet være HDMI 1.4 certificeret
--

Opret svar til indlægget: HDMI-ARC

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning