Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Lego væg på MDF-plade

Af Junior Supporter Munkeholm | 08-07-2024 23:06 | 760 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hey HOL jeg tænkte jeg ville lave en lego væg af hvide lego base plades.. altså jeg ville lave enten et 2 x 3 eller 3 x 3 grid. også have et par cm kant rundt om som jeg ville farve blåt. så det kunne bruges som vand for min søn. når men jeg kan finde ud af at bruge en boremaskine men ikke super meget mere. tænkte jeg ville købe en MDF-plade 12mm i målene 60cm*85cm eller 85cm*85cm blå maling 6 eller 9 baseplades som skulle være omkring 25,5 cm * 25,5 cm. ideen er at den kan hænge på væggen når min søn ikke vil have den ned og lege med. og også kan bruges imens den hænger på væggen. Spørgsmålet! jeg vil gerne have den sidder rimelig fast og derfor kiggede jeg på noget ala de her beslag: https://www.evermart.dk[...] også sætte noget fils eller lign. på. som går at det ikke ødelægger gulvet når den tages ned og bruges der. jeg kan dog ikke rigtigt finde ud af hvor meget de kan bære.. nogle bedre forslag end disse? eller hvordan gøres det 'rigtigt' :D uden jeg skal kunne alt muligt smart selv. men bare bestilles rimelig nemt. med det i mente at jeg gerne vil have de ikke ridser gulvet når den tages ned.. :D
--
#1
Thomas G
Junior Supporter
09-07-2024 08:02

Rapporter til Admin
God ide og fint gør det selv projekt. Dine beslag er fine, bare ikke til dette projekt. Du har to dele, hvis du tænker at sætte en del på væggen og en på bagsiden af pladen, vil pladen blive hævet og dermed være sårbar for knægtens vægt. Jeg tror ikke det kan forsænkes for så kan det ikke nå deres modpart. Jeg ville nok bare gå med nogle almindelige øskner ala disse: https://www.jemogfix.dk[...] sat fast i kanten. Husk at bor for, ellers vil pladen formentligt flække. På væggen kan du så bare sætte passende kroge.
--
#2
Defterdar
Supporter
09-07-2024 08:18

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke at 5mm øskner kommer ikke til at holde en 85x85cm MDF plade særligt længe. Ideen er fin, men ikke til så stor og tung en plade. Jeg ville personligt gå med et fransk ophæng. Hvis den får en i top og bund, så kommer den til at sidde solidt på væggen, hvis man ønsker at lege med den der også. Tænker også at det er det nemmeste, stærkest og billigste :) Tommel op for projektet!
--
ASUS STRIX 4090 | i7-8700K | 32GB 3200MHz | ASUS STRIX Z370-F | Samsung EVO 960 250GB | Corsair K70RGB | 2x ASUS VS248HR 1x ASUS PG279Q
--
Sidst redigeret 09-07-2024 08:22
#3
crankyrabbit
Gigabruger
09-07-2024 09:03

Rapporter til Admin
https://beslagsmanden.dk[...]
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#4
jbred
Elite Supporter
09-07-2024 09:44

Rapporter til Admin
Det minder mig om at i min unge unge barndom havde en doven far, der altid skulle hjælpe med at samle og sætte jyllandsringen rigtigt op, det endte med at den blev fastmonteret på en træfiber plade på 3½m*2m med vippebeslag, samt 2Øben på vippebeslag der auto foldede sig med ud når man vippede pladen ned, over min skipperbriks seng, så når man sænkede den ned så dækkede den sengen + 1½ meter, så var racerbanen klar, så smed vi legofigurer og legohuse på pladen og havde den som legeplade, der var så lavet indhak som på et skrivebord så man kunne nå hele pladen. Smart løsning dengang i 80´erne hvor alle havde jyllandsringen som racerbane :-)
--
#5
JohnMikkelsen
Bruger
09-07-2024 09:52

Rapporter til Admin
Der findes et hav af beslag der er bedre end øskner/kroge og kan monteres så det er usynligt. Jeg er her kun for at sige; fedt projekt, ultragod idé! Post gerne fotos af det færdige resultat, eller hele processen. (og så for at bakke jbred op, bortset fra at et af min mest mindeværdige øjeblikke med Jyllandsringen, var den eftermiddag sidst i 70'erne eller de tidlige 80'ere hvor min bror lokkede mig til at sætte tungen på omformeren)
--
Goats are better people
#6
Jacob [5260 Od.S]
Nørd
09-07-2024 15:59

Rapporter til Admin
Hvad med et væghængt bord: https://www.ikea.com[...] Det kan måske findes brugt til næsten gratis. Eneste ulempe er at det ikke kan komme på gulvet til leg. Hvis ikke det er sagen, så ville jeg også gå med et fransk ophæng, sådan som #2 foreslår: https://da.wikipedia.org[...] Måske med en lås i siden, så det ikke kan trækkes ovenaf når de genstridige klodser skal rives af pladen. Nu er det et stykke tid siden jeg har leget med Lego, men 2 cm vand lyder ikke af ret meget til en Legobåd.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#7
SnowmanDK
Monsterbruger
09-07-2024 17:58

Rapporter til Admin
#4/#5 jeg husker at vi gav en lille klat mayonnaise på banen, for så kunne vi powerslide i alle sving når vi kun havde den forreste af de der sporpinde monteret... Det havde vi meget sjov med... I dag ville det nok være bedre (læs: mindre rengøring) at 3D printe dæk, så de har mindre greb...
--
Comment was made by AI (Arthritic Idiot)
--
Sidst redigeret 09-07-2024 18:00
#8
jbred
Elite Supporter
09-07-2024 18:01

Rapporter til Admin
#7 vi kørte kartoffelmel som på bob-spil banen :-) lidt nemmere at støvsuge hehe lyder kraftedme ulækkert med mayo haha
--
#9
Munkeholm
Junior Supporter
09-07-2024 18:42

Rapporter til Admin
fedt med alle svarene ! 3# jeg synes faktisk det virker nemt nok. og fik mig egentlig til at tænke noget i retningen af et tv ophæng. - eneste jeg tænker er om det glider 'nemt' til siderne. men ellers virker det egentlig smart nok. men tænker jeg skal have 4 beslag og 2 skinner så der er en i bunden og en i toppen hvis jeg går med den løsning. største 'problem' er jeg skal skære de der metal skinner til :D https://beslagsmanden.dk[...] de er 125 cm lange. 6# faktisk meget smart tænkt. men lidt svært at rykke det rundt hvis vi f.eks. gerne vil bygge på det i stuen :D 8# har været en del gange i indien hvor de har et spil der minder meget om bob. hvor man kun bruger fingrene. der ligger de også meget fin sand på, lidt ligesom de der shuffleboards.
--

Opret svar til indlægget: Lego væg på MDF-plade

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning