Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Det ideelle Philips Hue setup

Af Elitebruger Rallerbabz | 02-12-2020 19:00 | 1072 visninger | 14 svar, hop til seneste
Jeg skal til at have installeret Philips Hue i hele min lejlighed, men er lidt nysgerrig på hvordan andre har sat det op, for at få den optimale løsning. Min udfordring er at alle mine stikkontakter eller udtag i loftene allerede har en afbryder, og når afbryderen er slukket, så går pointen lidt i at have philips hue. Hvordan har jer med smart pære gjort for at sikre at der ikke bliver slukket på afbryderen? Min tanke er at fjerne kontakten, installere et dæksel og sætte Philips hue switches op, men tænker bare at det kommer til at se rimelig voldtsomt ud at have både stikkontakt, dæksel og philips hue switches hed alle dørene. Hvad har I gjort for at sikre at smart funktionaliteten ikke ryger ved at andre i hjemmet bruger afbryderen?
--
#1
jenz
Gæst
02-12-2020 19:04

Rapporter til Admin
Har bare sat en Hue Switch ved siden af nuværende afbryder... Har hue i hele huset + udendørs men kun switches tre steder :) Motion sensors klarer resten!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Rallerbabz
Elitebruger
02-12-2020 19:22

Rapporter til Admin
#1 Hvad gør du når folk bruger afbryderen til at slukke eksempelvis? Så kan du ikke længere tænde via din telefon f.eks.?
--
#3
Klatretoesen
Super Supporter
02-12-2020 19:34

Rapporter til Admin
Jeg har overvejet at skifte samtlige kontakter ud med f.eks. https://www.proshop.dk[...] har dog ikke fulgt op på hvad de forskellige producenter tilbyder. Det er jo ikke originalt tilbehør. Men man slipper for at folk får slukket på dem. Eller i mit tilfælde; ungerne
--
#4
SHN
Elitebruger
02-12-2020 19:38

Rapporter til Admin
Tag evt. et kig på https://weblab3d.com[...] og se om de har noget der kan bruges.
--
#5
ToFFo
Guru
02-12-2020 19:41

Rapporter til Admin
Stue: I stuen har jeg 1 kontakt der tænder 2 loftlamper (hue being). Her har jeg monteret en Hue dimming switch ved siden af den normale kontakt på væggen. Der er lidt mellemrum mellem dørliste og kontakt. Der sidder switch. Hellere tættere på døren, da man ellers skal "række over" den almindelige kontakt først. Spisestue: Samme setup med Hue switch ved siden af almindelig kontakt ind mod døren. Der hænger en Hue Ensis over spisebordet. Soveværelse: Samme som de ovenstående to. Hue switch ved siden af kontakt på væggen, som tænder en loftlampe (bare en ikea lampe med 2 Philips hue white pærer). Walk in skab: Sat sammen med soveværelset er der et walk in skab. Her står der bare en Hue motion sensor på en hylde som fanger bevægelse og tænder lyset et par minutter hver gang den registrerer bevægelse. Der er ingen Hue switches til denne. Kælder: Kælderen har 3 loftlamper med 1 Hue White pære i hver, delt op i 3 rum. Rum 1: Kældertrappe. Rum 2: Vaskerum. Rum 3: Hobbyrum. Rum 1 og 2 tændes af en motion sensor, som reagerer når man går ned i kælderen. Den kan både se op af trappen og ind i vaskerummet, så lyset forbliver tændt i vaskerummet, når man går rundt der. I hobbyrummet sidder der en switch på væggen som bare sidder ved døren ind til rummet. Den sidder ikke i nærheden af nogen almindelig kontakt. Der er ikke nogen der sidder praktisk i forhold til indgangen. Gang: Her sidder 8 spots. Jeg har ikke fået skiftet dem til Hue. Det er en kommende opgradering. Jeg skal ikke have Ikea Trådfri. Jeg vil kun have Hue. ET økosystem med kvalitetsprodukter. Køkken: I køkkenet sidder 5 spots, men det er halogen spots, så hvis de skal skiftes til Hue, er det et stort arbejde fordi "soklerne" skal skiftes. Altan: På altanen hænger der 4 meter lightstrip, som tændes på en Hue switch ved døren ud til altanen. Den er sat til strøm der kommer oppe fra loftet, så har slet ikke mulighed for at montere den i nærheden af en kontakt. Så her er der lys hvor det ellers ikke kunne lade sig gøre. Hue kontakter og motion sensors kører på et enkelt fladt batteri som holder i årevis. De kan monteres nærmest hvor som helst. Hue kontakterne (Dimming switches) kan enten monteres med dobbeltklæbende tape uden ramme, for at spare plads, eller med ramme, hvor du skruer rammen i væggen. Så sidder switchen fast magnetisk. Mine hue swithes og motion sensors har kørt på batteri snart 5 år. Jeg har ikke skiftet batteri en eneste gang. Og det er den slags batterier der koster 10kr stykket eller sådan noget. I forhold til hue switches ved siden af almindelige kontakter. Det er en vanesag! Du vænner dig lynhurtigt til at trykke på Hue kontakten. En uges tid så har du glemt alt om de normale kontakter. Sæt evt. et stykke tape over dem til at starte med, så du ikke kommer til at trykke på dem ved et uheld i starten. Håber det giver dig lidt inspiration. Der er masser af muligheder med Hue!
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 02-12-2020 19:43
#6
SkipSkovhugger
Bruger Aspirant
02-12-2020 21:26

Rapporter til Admin
Jeg er gået væk fra at bruge Hue bridge til at kontrollere vores lys, da jeg ville have mere fleksibilitet i forhold til enheder. Derfor kører jeg nu en Conbee 2, samt Deconz integrationen til min HomeAssistant (Hassio) container. Det gør at jeg kan tilføje alle ZigBee enheder til Conbee'en, og styre hvad der gør hvad, hvornår og hvordan. Så jeg har Hue pærer, Trådfri switches (de små vippekontakter på ca. 3x3 cm), Aqara motion sensorer (da Trådfri motion sensorer har en lidt træls cool down periode) og dør og vindue sensorer. Alt sammen styret samme sted. Forbindelsen udefra er krypteret med cert fra LetsEncrypt hvor Hassio selv står for fornyelse osv. De rum der ikke har en kontakt, har bevægelses sensorer. Kontakterne ligger bare rundt omkring. Automatiseringer sørger yderligere for automatisk tænding og farvning af lys efter klokkeslæt (ala rutiner i Hue app'en). Granted, jeg kan også godt lide at rode med sådan noget her.
--
#7
Strøm
Gæst
03-12-2020 00:07

Rapporter til Admin
Pil afbrydererne ud, og flyt mellemledningen/tændledningen over på fasen og lad afbryderen sidde. Jeg synes det virker som en dum ide at pille for meget ved den faste installation hvis ikke det er fordi man virkelig har tænkt sig at bo der længe.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Gæsten
Gæst
03-12-2020 00:24

Rapporter til Admin
Glemt de der Niko kontakter, der er utrolig ringe og føles helt forkert. Gør som #4 siger og kig på Weblab3d. Desværre er Danmark vidst et for lille market til at nogen gider lave ordentlige kontakter til Fuga, så de har valgt selv at modde dem til at virke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Mikkel
Gæst
05-12-2020 23:45

Rapporter til Admin
Jeg benytter Philips Hues egne trådløse kontakter, alle steder i min lejlighed, hvor det giver mening for mig, at styre lyset. Det med at der bliver slukket på hoved kontakten, er kun et problem, når der kommer gæster der er nye i systemet, der ikke kender til de ekstra kontakter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
--
Sidst redigeret 06-12-2020 02:42 af Ronson
#10
NiceRag
Junior Nørd
06-12-2020 00:56

Rapporter til Admin
jeg har kun hue i min stue men der har jeg bare en kontakt monteret ved siden af den alm. stikkontakt. kontakten ved døren (altså det som lejligheden er født med) tænder så lyset over spisebordet og hue-kontakten ved siden af, styrer så de andre lamper. nogle har hue pærer i og andre er styret med sådan en "smart plug" fra hue - de kan så ikk justeres i lysstyrken, men... det' dekorationspærer. Jeg ville også gerne have hue på badeværelset, så man kunne få "nightlight" og ikke blive blændet hvis man skal op kl 3 for at fyre den af. men det har jeg ikke fået taget mig sammen til at få ordnet.
--
#11
Eeyore
Nørd Aspirant
06-12-2020 07:47

Rapporter til Admin
Til LK Fuga fås en kontaktlås som monteres udenpå kontakten, den er bare grim som et ondt år (2020) https://www.harald-nyborg.dk[...] Alternativt kan du få fjedre som monteres bagved tangenten, så den automatisk tænder igen, hvis nogen ved en fejl trykker på den. https://www.vvs-eksperten.dk[...] En sidste mulighed er at få printet en lille plastik dims, som monteres ligesom fjederen og som forhindrer at tangenten kan trykkes ind. Jeg syntes at kunne huske at nogen har klippet et stykke af et sugerør og monteret det i stedet for fjederen, men jeg har ikke selv prøvet dette.
--
This is my boot, and yes, it will fit up your ass with the right amount of force!!!
--
Sidst redigeret 06-12-2020 07:49
#12
CV
Guru
06-12-2020 09:45

Rapporter til Admin
Her er installationen lavet om i afbryder dåserne, så de er konstant strøm. Og så har jeg de her Niko kontakter monteret i stedet for den originale afbryder. Det fungerer, men som nævnt så har Niko kontakten ikke den fedeste "feel" når man trykker på dem. Fidusen er dog at de aldrig har behov for at få skiftet batteri. Funktionelt er der ikke en finger at sætte på dem. 4 knapper og 2 funktioner på hver knap, i en enkelt Fuga enhed er lækkert. Har ikke set andre løsninger der tilbyder det samme. Dem fra Web3D (sidst jeg kiggede) skal enten bruge mere plads i form af 2 "dåser" i højden, eller også er der kun 2 knapper i 1 enhed, alt efter om man vælger Ikea eller Hue kontakt. Niko'en integrerer uden problemer direkte i Hue appen, da de er "friends of Hue" certificerede. https://www.proshop.dk[...]
--
#13
zz_smokey
Mega Supporter
06-12-2020 11:01

Rapporter til Admin
Undersøg om der er fast strøm på fasen i dit lampeudtag, det er lidt forskelligt efter min erfaring, så måske er du heldig at du bare kan flytte din lampeledning deroppe, og så er det det?
--
#14
Jacobth
Mega Supporter
08-12-2020 21:37

Rapporter til Admin
I vores lejlighed bruger vi en Phillips hue bridge med ikea trådfri pærer, og det spiller bare! Det skal dog siges vi ikke bruger farve pærer, men så fås de også til 59kr stykket :) 16 stk ikea trådfri spot pærer. Dertil bruger vi hue kontakter ved hver lampe
--

Opret svar til indlægget: Det ideelle Philips Hue setup

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning