Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bundkort

Langsom opstart

Af Gigabruger smedegaard | 08-12-2022 20:16 | 812 visninger | 30 svar, hop til seneste
Hej Ja nu behøver jeg lidt hjælp igen, igen. Har lige sat et nyt bundkort, msi 790z og en ny i7 13700k i vores datters computer. Den kører fint når den er startet op, men det tager så lang tid. Den står og kører, som på billede et, bare med en lille prik i cirka halvandet minut, før den begynder på selve opstarten. Har været inde i bios og sikre at opstarten sker med den rigtige harddisk, en m2 disk, og i den rigtige rækkefølge. Bytter jeg rækkefølge og computeren genstarter, så starter den hurtigt op, men kun første gang. Derefter er det, det samme igen. Og bytter jeg så tilbage igen, starter den hurtigt op, men igen, kun første gang. Hvad pokker kan der være galt? https://photos.app.goo.gl[...]
--
#1
BoreBissen
Guru
08-12-2022 20:21

Rapporter til Admin
Hvor mange gange er den startet op? Ved ikke med Intel men ved AMD så er den super langsom de første gange, måske det samme er tilfældet med Intel? Hvad med BIOS update - er der en sådan?
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#2
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 20:50

Rapporter til Admin
Den har vel startet op en 12-15 gange nu. Det er blevet rigtigt slemt efter computeren har opdateret til windows 11. Kan høre nogle små bip, nærmere beeb, en syv - otte gange, inden den starter rigtigt op.
--
#3
BoreBissen
Guru
08-12-2022 20:52

Rapporter til Admin
Tjek om der skulle være en BIOS update.
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#4
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 20:58

Rapporter til Admin
Kan man opdatere bios, uden at det går ud over filer og programmer?
--
#5
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 21:10

Rapporter til Admin
Og det er den sidste nye bios version der på bundkortet....
--
#6
BoreBissen
Guru
08-12-2022 21:13

Rapporter til Admin
Nu er det ikke en SSD som allerede har OS installeret fra da den sad i en anden maskine?
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#7
Jesper
Gæst
08-12-2022 21:29

Rapporter til Admin
De er kendt for at prøve og optimere ram settings, de første mange gange (Kan ikke huske om det gælder både AMD og Intel) Jeg ved ikke om det er det den stadig forsøger, men synes det lyder sådan. Muligvis vil det hjælpe at sætte faste tal, frem for auto.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 21:34

Rapporter til Admin
Der var en gammel windows old på disken, som er fjernet nu med diskoprydning. Dog er det stadig det samme som før:( Kan I læse noget ud af det ekstra billede af bios? https://photos.app.goo.gl[...]
--
#9
BoreBissen
Guru
08-12-2022 21:39

Rapporter til Admin
Svar lige på #6. :-)
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#10
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 21:41

Rapporter til Admin
Det gjorde jeg også, haha:) Der havde været en gammel windows på den. Den blev slettet med diskoprydning og er ikke at se på disken mere. Dejligt du gider at blive ved med at foreslå noget, tak....
--
#11
Mr. WoLF
Guru
08-12-2022 21:42

Rapporter til Admin
#4 Ja. Prøv bios updated. Kan også være ny firmware til ssd. Prøv at lave en r/w test af ssd og se om hastigheden er ok
--
#12
BoreBissen
Guru
08-12-2022 21:44

Rapporter til Admin
#10 Den fangede jeg ikke lige i første omgang. Men du kan ikke forvente at dit system kører optimalt når du tager en SDD (eller HDD) og så bare knalder ind i et nyt system. Du er nødt til at lave en frisk install.
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#13
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 21:50

Rapporter til Admin
Dette er den sidste nye bios fra MSI og som jeg læser det, er det også den der er på bundkortet? AMI BIOS 7E07v11 2022-09-02 læs og skriv synes jeg ser ok ud? https://photos.app.goo.gl[...]
--
#14
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 21:54

Rapporter til Admin
#12 det gjorde jeg også, er jeg ganske sikker på. Havde hendes disk ovre i min computer, hvor den blev formateret og det var en helt frisk installation med ny windows key og det hele, som det første da jeg havde samlet delene igen.
--
#15
Jesper
Gæst
08-12-2022 21:59

Rapporter til Admin
Kan høre nogle små bip, nærmere beeb, en syv - otte gange, inden den starter rigtigt op. Synes det der lyder som om den prøver at optimere rammen, der er noget AI halløj, hvor de prøver at finde optimale settings. (Som #1 er inde på, og jeg er inde på i #7) Jeg kan også se din ram siger 2133 mhz.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
peterlravn
Monsterbruger
08-12-2022 21:59

Rapporter til Admin
Er XMP slået til eller fra? Lyder imo. som om at den prøver at konfigurere RAM, inden den starter. Jeg ville prøve at sætte RAM på 100% standardindstillinger, hvis den ikke allerede er det.
--
#17
BoreBissen
Guru
08-12-2022 22:07

Rapporter til Admin
Prøvet at cleare CMOS?
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#18
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 22:10

Rapporter til Admin
Xmp profile 1 var ikke markeret og Xmp profile 2 kan jeg ikke gøre noget ved. Hvordan ændrer jeg ram til 100%? Synes ikke jeg kan lave ændringer andre steder end i boot rækkefølgen?
--
#19
Trapper
Gæst
08-12-2022 22:10

Rapporter til Admin
Du har vel fjernet den USB-pind eller drev du brugte som installationsmedie til selve Windows installationen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 22:15

Rapporter til Admin
Ja den er væk. Desværre er jeg snart nødt til at forlade hendes computer. Vi skal tilbage til det mørke Jylland om en lille halv time:) Og computeren bliver her i København...
--
#21
Jesper
Gæst
08-12-2022 22:20

Rapporter til Admin
Kender ikke lige den bios, men der plejer at være noget advanced der kan vælges, og derved få adgang til en masse settings. Kedeligt svar: Manual har jo nok svaret. (Også til hvordan du indtaster faste tal)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 22:30

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres svar. Prøvede at have batteriet ude (i fem minutter) og kablet af, men det er stadigvæk det samme:( Så nu må jeg kigge på det næste gang jeg kommer til København.
--
#23
Jesper
Gæst
08-12-2022 22:37

Rapporter til Admin
Surt du ikke kan smede mens jernet er varmt, på den anden side får du jo så god tid til at studere manual og bios settings for alle ram-tallene (der er en del), og hvordan du vælger faste værdier frem for auto/XMP.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
smedegaard
Gigabruger
08-12-2022 23:08

Rapporter til Admin
Nåede lige at finde ud af at sætte rammene til maks inde i OC, helt uden manual.... :) Desværre hjalp det heller ikke. Holder og venter på vores unger, der har været inde og se Avatar i Emperial sammen med det bedre borgerskab og så er det hjem til Fredericia bagefter. Tusind tak for jeres forsøg på hjælp.
--
#25
mindfreak
Elite Supporter
08-12-2022 23:37

Rapporter til Admin
Du hentyder lidt til at der er flere diske i maskinen, er det korrekt forstået? Hvad for en type disk er den anden, hvis der sidder en i? Og ellers kan du prøve slå "fast startup" til eller fra. https://help.uaudio.com[...]
--
#26
Jesper
Gæst
08-12-2022 23:48

Rapporter til Admin
#24 Som jeg forstår det har du haft sat ram til max, men ikke manuelt sat alle tal til noget fast. (For at forhindre den selv søger efter bedst mulige settings) Altså som hvis du ville lave manuelt OC af ram. (Bare med standard settings)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
Optaget Brugernavn
Superbruger
09-12-2022 01:19

Rapporter til Admin
Af ren nysgerrighed... hvorfor er der 2 "fast boot"-settings? Ændrer det noget at have dem begge enabled?
--
https://meta.wikimedia.org[...] 45 76 65 72 79 62 6F 64 79 20 6C 6F 76 65 73 20 70 69 65 2E
#28
Mr. WoLF
Guru
09-12-2022 01:31

Rapporter til Admin
Prøv med kun 1x ram og clear cmos
--
#29
smedegaard
Gigabruger
09-12-2022 15:20

Rapporter til Admin
Tak for jeres svar. Kommer desværre først til København og vores datters computer igen ved juletid, men så vil jeg prøve alle de forslag, jeg ikke har nået at prøve endnu.
--
#30
Jesper
Gæst
09-12-2022 16:23

Rapporter til Admin
#29 Fint nok, og der er jo allerede kommet noget godt ud af det, da jeg i #15 så din ram stod til kun 2133 mhz. Du får ram op på XMP, eller manuelt sat XMP hastighed. Held og lykke med projektet og vend endelig tilbage hvis den driller efter at have sat faste værdier (tal) i ram-konfigurationen. (Husk alt vedr ram skal væk fra auto)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Langsom opstart

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE