Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Rally Trophy

Af Mark Jørgensen | 27-09-2002 | 13734 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Rally Trophy

Grafik & lyd:

Spillet understøtter opløsninger fra 512*384 i 16 bit farver op til 1600*1200 i 32 bit farver. Selve grafikken er flot nok med alle de effekter som man kan forvente af et rally-spil i dag. Jeg kørte spillet i 1024*768 i 32 bit farver med alle settings til max. Satte jeg spillet højere op i opløsning laggede det selvom det grafikken kørte flydende. Det var som om CPU’en havde for ”travlt” med at fodre grafikkort med data til at den kunne tage sig af ”detaljer” som at reagere på at jeg ville dreje uden om stenen i kanten af banen...

Bilerne er faktisk flot detaljerede som man kan se på billedet herunder:



På lyd siden understøtter spillet Creative EAX 1 & 2, Aureal A3D 1 & 2, Dolby Sorround, DirectSound Hardware, DirectSound Software, DirectSound 7 Software, Miles Fast 2D positional audio og RAD Game Tools RSX 3D Audio. Jeg lod den bare stå til det spillet selv havde valgt - Creative EAX2 – og jeg havde ikke nogen problemer med lyden. Kvaliteten af lyd var udmærket og om en Ford Cortina i virkeligheden lyder som i spillet kan jeg ikke sige da jeg ikke har hørt en Ford Cortina gå ved fulde omdrejninger J

Gameplay:

Spillet foregår lidt tilbage i tiden, jeg vil gætte på 70’erne – man kører altså ikke i nyeste generation Subaru Impreza WRC, Ford Focus WRC eller Peugeot 206 WRC men i Morris Mini, Volvo 142, Ford Cortina osv. Jeg har altid synes at rallyspil har været sjove – nogen mere end andre, men det er godt nok svært at styre de her gamle biler. Hvis man overstyrer lidt i et spil hvor man kører i en Subaru Impreza WRC kan man godt redde den men hvis man gør det i en Ford Cortina kan man næsten være sikker på at den kommer i slinger og man ender udenfor banen med deraf tidstab og frustration til følge. Om det er mig eller spillet der er noget ”i vejen med” kan jeg ikke sige men jeg er ikke så dårlig til rallyspil at det ikke kan lykkedes mig at gennemføre den første bane på nemmeste niveau på ~10 forsøg med en placering som nummer 1.

Med hensyn til skade-systemet i spillet så er det faktisk godt – banker man ind i noget bliver bilens køreegenskaber (og grafik) ændret og co-driveren kommer med en sarkastisk kommentar J Yderligere kommer der engang imellem advarsler fra co-driveren om at der er køer (køer som i ”muh”) på banen – jeg var da også tæt på at banke en ko ned en enkelt gang med 160 km/t J .



En ting der irriterer mig ved spillet (og andre spil også for den sags skyld) er at når man starter spillet vil det gerne kontakte en server på nettet. Det valgte ZoneAlarm selvfølgelig at gøre mig opmærksom på så jeg kunne afvise det. Hvorfor skal et spil indeholde ”dial-home” software ?

Generelt må jeg sige at jeg ikke er imponeret over spillets gameplay – det fanger mig ikke at køre rally i ældre bilmodeller. Rally skal (i mit hoved) foregå ved at man spurter ned at en grusvej alt hvad ens Peugeot 206 WRC kan trække, står på bremsen, river øsen gennem svinget så grus, afmærkningsmateriel og småbørn flyver om ørerne på en. Sådan foregik det i klassikeren Network Q Rally ( her er et review) – ikke så realistisk men skide skæg når man ”fløj” gennem banerne. Det sker bare ikke i Rally Trophy, det er nok for realistisk med de gamle biler der er så svære at styre.

Spil-modes:

Der er 2 singleplayer modes - rally- og arcade-mode at spille det i. De 2 kategorier er så inddelt i Championship, Single Rally, Single Stage og for rally-mode er der også Time Trial. I Championship er man alene på banen men kører mod uret og indirekte dermed også de andre kørere mens man i Arcade-mode kører med andre på banen. Det bliver hurtigt kaotisk (eller ensomt) i Arcade-mode for computer-kørerne kører ligeså godt (eller skidt) som en selv og kører ind i en (det hader jeg MAX) eller snurrer rundt foran en så man banker ind i dem uden en jordisk chance for ast undgå dem fordi ens f.eks forhjulstrukne bil understyrer når man bremser og styrer samtidig. Når man er kommet igennem første sving på en bane er man enten forholdsvis langt foran eller kørt bagud. Det gør ikke spillet sjovere men gør det lidt frustrerende at spille i arcade-mode. Så selvom rally-mode kan være lidt ensomt på banen er det lettere at starte med at spille på den måde.



Multiplayer:

Jeg har ikke spillet det i multiplayer – hvor forskelligt kan det blive fra singleplayer når det er et rallyspil. Der er dog mere end en måde at spille multiplayer på, man kan spille LAN og på Internettet. Og der er mulighed for at spille i følgende modes: Championship; man kører et mesterskab med mesterskabsafdelinger i de 5 lande der er i spillet, Rally; man kører de enkelte mesterskabsafdelinger som også er i Championship mode men man kører et enkelt af gange, Arcade; man kører de enkelte baner som et ”rally” er opdelt i.

Man kan ydermere køre med en ”ghost car” som kører på den tid som er rekorden for banen og man kan også køre med ”kickout time” hvis man kommer mere end det den er fastsat til bagud bliver man smidt ud af løbet

Konklusion:

Alt i alt er spillet grafisk og lydmæssigt helt i orden – jeg synes i hvert fald det er flot og lyden er også god når man spiller. Men spillet fanger mig ikke rigtig, man skal nok være mere fan af rally-genren end jeg er for at spille det. Yderligere ville et Rat og et sæt fodpedaler nok også gøre det nemmere at styre bilerne end med tastatur og dermed gøre det sjovere at spille.

Om jeg kan anbefale det ? – muligvis hvis man er fan og har rat/pedaler men ikke hvis man ”bare” er gamer og spiller hvad der fanger ens opmærksomhed i spiltests.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE