Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

En købeguide til bærbare computere

Af Thomas Kjærgaard | 09-03-2001 | 12138 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : En købeguide til bærbare computere

En købeguide til bærbare computere


Flere og flere forbrugere køber bærbare i dag. Netop det marked, er i stor vækst. Med det stigende antal forbrugere melder der sig også mange spørgsmål. Formålet med denne artikel er, at kunne afdække de fleste ubesvarede spørgsmål.
Som forbruger der skal købe bærbar i dag, har man mange valgmuligheder. Flere og flere fabrikanter melder sig på banen med deres modeller. Skal man købe dyrt eller billigt, mærkevarer som IBM eller Compaq, eller måske holde sig til et forholdsvist nyt mærke som Asus og satse på at få mere værdi for pengene? Desuden er mulighederne mange og ikke altid lige gennemskuelige så derfor kan man nemt risikere, at købe katten i sækken, fx. en udgået model. Med denne guide håber vi at kunne hjælpe dig til at forstå de forskellige tekniske termer lidt bedre, samt være i stand til at vælge den maskine der passer perfekt til netop dig.

Generelt


Der findes forskellige former for bærbare. Der findes alt-i-et maskinerne, mobile notebooks og subnotebooks. Alt-i-et maskinerne er typisk udstyret med diskettedrev, CD-ROM og en masse eksterne udgange. Disse udgange er typisk til printer, mus, USB, tastatur osv. De mobile notebooks fokuserer mere på vægten og størrelsen. Her flytter man typisk diskette- og CD-ROM drevet væk fra maskinen, og sørger så for at have en intern base til udskiftelige enheder. Disse udskiftelige enheder, består så af fx. CD-ROM drev, diskettedrev, CD-brændere osv. De kan så isættes efter behov. Compaqs har fx. deres Multibay til deres Armada serie, hvor IBM har deres Ultrabay til deres Thinkpad modeller. De helt små subnotebooks, har slet ikke mulighed for interne enheder, da her kun er fokuseret på vægten. CD-ROM drev og andet skal således tilsluttes eksternt. Når man skal ud og købe bærbar er der mange ting man skal tænke på. Hvad skal den bruges til? Hvor skal den bruges? Hvor meget skal den bruges?
De ting vi finder vigtige ved en bærbar er følgende: vægt, keyboard, skærm, og generel ydelse. Nævnt i prioriteret rækkefølge. Men igen afhænger det af hvad den skal bruges til. Hvis maskinen skal bruges istedet for en stationær vil man nok prioritere ydelse lidt højere end fx. vægten.

Processortype


Den store processorfabrikant Intel, er næsten enerådende indenfor processorer til det bærbare marked. Intel Celeron processoren er rettet mod forbrugerne, der oftest kræver meget værdi for pengene, hvorimod Intel Pentium III processoren er rettet mod det hastighedskrævende marked, som skeler mindre til prisen, men mere til højest mulig hastighed. De to processorer komplementerer fint hinanden mht. hastighed og pris.
En anden fabrikant på det mobile processormarked er AMD (Advanced Micro Devices). De leverer i øjeblikket kun den prisbillige K6-2 processor til det mobile marked. I foråret 2001 kommer AMD med en mobil udgave af deres Duron processor, der har stor succes på det stationære marked.

Side 1 2 3 4 næste »