Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kappe ledning og sætte den i lampestikket?

Af Juniorbruger JonasI | 14-12-2018 12:07 | 755 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hey Jeg har overvejet en hjemmebio og strømkablet rækker ikke helt til stikkontakten, men der sidder et almindelige udtag til lamper osv. lige ved siden af. Kan jeg godt kappe enden af stikket af og sætte ledningerne direkte i lampe ''stikket''? Tak på forhånd.
--
#1
Deuxmen
Maxi Supporter
14-12-2018 12:20

Rapporter til Admin
Ja
--
#2
Wut
Super Supporter
14-12-2018 13:15

Rapporter til Admin
Jeg ville aldrig lave den løsning. For det første risikerer du at slukke for lampeudtaget med en kontakt et sted (som der jo nok er). For det andet så er jeg slet ikke sikker på, at det er lovligt at forbinde en enhed direkte til et lampeudtag uden at der er en afbryder (altså ud over lamper, som man jo forventeligt tænder/slukker på kontakten). I øvrigt vil din forstærker så ikke kunne flyttes. Det er en skidt ide. Jeg ville helt klart finde en forlænger.
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
#3
HacksterReNewed
Supporter
14-12-2018 13:21

Rapporter til Admin
Nu ved jeg ikke om det er ulovligt eller ej angående hvad #2 skriver. Men worst case, så skift lampeudtaget ud med et stikhus, koster stort set ingenting.
--
i5 3570 - ASUS P67 - 16GB RAM - Silverstone SUGO SG07 - 600W - ASUS STRIX ROG GTX 1070 - 256GB SSD
#4
Wut
Super Supporter
14-12-2018 13:25

Rapporter til Admin
Man må gerne selv reparere/erstatte eksisterende stikkontakter osv, men man må ikke oprette eller skifte ud i installationen. Det skal der en elektriker til. I øvrigt ender man med et stikhus, som man kan slukke for via en afbryder på en væg. Det er også en lidt 'spændende' løsning. Hvis man absolut vil bruge et lampeudtag, så ville det nok være en god ide med en stump kabel og en hunstikprop https://www.matronics.dk[...] så man i det mindste ikke skal skille udtaget ad, hvis man vil flytte forstærkeren eller skifte rundt i, hvilken enhed der er forsynet derfra. Men køn løsning er det ikke ;)
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
#5
Dragonheart
Monster Nørd
14-12-2018 13:38

Rapporter til Admin
Det kan du sagtens. Men er kun fuldt lovligt hvis det er en lampe, medmindre du ændrer i den fast installation. se evt her: https://www.elviden.dk[...] Husk at hvis du modificerer et CE godkendt produkt (fx ved at klippe stikket af) og ikke monterer et godkendt stik kan du få problemer med forsikring hvis der opstår brand - og reklamationsret kan bortfalde. Du må derfor ikke bare bruge et lampeudtag som en "stikkontakt".
--
#6
MadsAG
Ultrabruger
14-12-2018 14:02

Rapporter til Admin
#2 Nu er der jo ofte en skrueterminal med fast forsyning i et lampeudtag - er der det så slukker man jo ikke lige for den på en kontakt.
--
#7
stallemanden
HOL Moderator
14-12-2018 14:06

Rapporter til Admin
Du må godt bruge lampestedet, lidt afhængig af hvad det er for noget du har. Et lampested anses som en samledåse. Med rigtig stor sandsynlighed, så er der følgende tilslutninger (Se evt. link i #5) • M1 • L/M2 • N • PE Nyere lampesteder kan have • M1 • M2 • N • L • PE Hvis det er tilfældet, vil der formenlig være en konstant forsyning på L/M2, og denne er fuldt lovlig at tilslutte andet end en lampe til. Overvej at tilslutte en forlængerledning/stikdåse i stedet for at klippe i apparat kablerne.
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#8
tpjan
Gigabruger
14-12-2018 14:28

Rapporter til Admin
Enig med #7 Jeg har oplevet i min brors lejlighed, at der var fase på N / blå ledning, i et gammelt lampested. Jeg opdagede det tilfældigt, da jeg målte for at finde den rette tænding til lampen der skulle op. Hvis du har gamle installationer, så frem med multimeteret og mål for en sikkerheds skyld. Din hjemmebiograf bliver ikke bedre af 400 volt. Jeg har selv haft en projektor hængende lige ved lampestedet, og trak en 20 cm ledning til en fordeler dåse. Det er noget smartere.
--
#9
JonasI
Juniorbruger
12-01-2019 12:24

Rapporter til Admin
Hvis andre sidder i samme situation. Så gjorde jeg det og det virker fint. Det er dog rigtigt, at man kan slukke og tænde for strømmen på kontakten, men det genere ikke mig. :-)
--
#10
NiceRag
Elite Supporter
12-01-2019 13:56

Rapporter til Admin
Ja. det har jeg gjort med min projektor da den hang i loftet. der var et lampe udtag 15 cm fra den. det var fantastisk. Så fik man også slukket for standbylyset, når man gik i seng...
--

Opret svar til indlægget: Kappe ledning og sætte den i lampestikket?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning