Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Regler omkring hjælp til kopi af dvd

Af Ny på siden Silas2001 | 22-07-2018 01:06 | 432 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej. Jeg har en diskussion på en facebookgruppe, som jeg gerne vil spørge om fakta til nu . Sagen er at en bruger spørger om hjælp til hvordan man ripper en dvd. Længere nåede det ikke, da opslaget blev låst, med henblik på ikke at bryde lovgivningen. jeg oprettede derfor er indlæg og spurgte ind til det. De mener at man IKKE på hjælpe en anden med at rippe en dvd over på en computer. Jeg mener man godt må, så længe at den omtalte dvd er til privat brug og også er anskaffet lovligt og heller ikke bliver solgt videre derefter. Hvem har ret? Må jeg ikke hjælpe min nabo, til hans lovlig købte dvd eller hvad?
--
#1
Petter1979
Junior Supporter
22-07-2018 01:40

Rapporter til Admin
https://downloadcentral.dk[...]
--
Ryzen 1700X, ASRock AB350m Pro4, 16GB Corsair Vengeance (2x8)3000Mhz
#2
Grandt
Ultrabruger
22-07-2018 01:45

Rapporter til Admin
Der er lidt læsestof om emnet her: https://kum.dk[...]
--
#3
ToFFo
Guru
22-07-2018 09:49

Rapporter til Admin
Du må gerne lave en kopi til dig selv, hvis du ejer produktet du kopierer.
--
- Indsæt signatur -
#4
pederlk
Guru
22-07-2018 09:59

Rapporter til Admin
#0 Enig med #3, men i bund og grund så er det adminen i den pågældende gruppe der bestemmer reglerne derinde. Så ville nok skrive til ham og henvise til de links som folk herinde er kommet med, så lige præcis den regel kan blive lavet om.
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
#5
blib
Gæst
22-07-2018 09:59

Rapporter til Admin
fra #2's link: Hjælp til kopieringen Når du kopierer film, må du ikke bruge fremmed medhjælp. Det betyder, at det kun er din familie og omgangskreds, der må hjælpe dig med at lave din kopi, hvis det er en analog kopi og kun dig eller personer fra din husstand, der må lave kopien, hvis den er digital. Om grænserne for hjælp til kopiering er overskredet afhænger af en konkret vurdering. I øvrigt må du ikke benytte teknisk udstyr, f.eks. dvd-brændere og computere og andet udstyr, der kan overføre lyd og billeder, der er stillet til rådighed på biblioteker, i forretninger og lignende offentligt tilgængelige steder, når du skal kopiere en film. Gør du det, betyder det, at kopien er ulovlig, også selvom det kun er dig, som skal bruge kopien. Det er nok der problemet ligger, da man ellers gerne må lave både digital og analoge kopier til sig selv.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
ice_hiboy
Ultrabruger
22-07-2018 10:45

Rapporter til Admin
Loven er lidt fjollet, du må ikke bryde kopibeskyttelse (DRM) medmindre det er fordi du ikke kan se filmen på grund af kopi beskyttelsen. I gamle dage kom argumentet med at man havde en mac/linux maskine tit op, men tror ikke man kan bruge den længere. Dette siger KUM: Du må gerne lave enkelte digitale kopier, så længe det kun er til personlig brug for dig selv eller personer, som er en del af din husstand. Det betyder, at en film, må kopieres til andre digitale medier, som f.eks. en ekstern harddisk eller et mediecenter på en computer, så længe det sker til personligt brug for dig selv eller til personer i din husstand. Det er ikke meningen, at kopispærringen skal forhindre dig i at se dine film, og du må derfor gerne bryde en kopispærring, hvis det er nødvendigt for at kunne afspille filmen. Derimod må du ikke bryde en kopispærring, hvis dit formål er at kopiere filmen – heller ikke selvom du kun vil lave kopien til personlig brug. https://kum.dk[...] Så jo det er faktisk ulovligt, det er ikke ulovligt at kopiere eller at have kopiere, det er ulovligt at bryde den sikring der er for at stoppe dig i at gøre det.
--
i7- 5820K | X99S GAMING 9 ACK | EVGA 980TI SC | 32gb HyperX ram | 500gb Samsung 960 EVO | 4tb Seagate SSHD | Corsair RM750 | Phanteks Evolve Glass.

Opret svar til indlægget: Regler omkring hjælp til kopi af dvd

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning