Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer

Fangede i BOOT, HJÆLP

Af Juniorbruger Mads-Emil | 13-03-2018 14:43 | 840 visninger | 22 svar, hop til seneste
Kære HOL, Jeg befinder mig lige nu i en semikrise, og jeg håber virkelig, at i kan hjælpe mig. Jeg skulle hjælpe min kærestes mor med at installere en SSD i hendes Macbook Pro fra 2012. Den gik ikke, og derfor troede jeg, at der måske var noget galt med SSD'en. Jeg satte den i min næsten spritnye stationær og installerede Windows 10 på den formodede defekte SSD. Den hang på samme SATA-strømkabel, som min anden SSD gør, men med et andet SATA-datakabel. Windows 10 kunne jeg sagtens installere, så jeg tog den ud igen og forsøgte mig ved Macbooken endnu en gang. Problemet: Da jeg så ville tænde min stationære, vil den pludselig ikke åbne noget som helst. Den plejer som det første at tænde alle de satans RGB-lys, som sidder på motherboardet, men de bliver ikke tændt. Istedet bliver lyset på min GPU tændt og en min processors køler kører i godt og vel 4 sekunder, hvor den slukker på 0,5 sekunder og gør det samme én gang til. Hverken mit tastatur, mus eller min skærm tænder, eller registrerer at min computer kører. Jeg er så evig glad for min computer, og jeg er dybt frustreret over, at det her er sker. Jeg har selv bygget den: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 Bundkort - Intel Z370 i5- 8600k - ikke overclocked Noctua DH-15S GTX 1080 (MSI) Gaming X 16 GB G-Skill Trident RGB 3200 Corsair RM650x Strømforsyning - 650 Watt Sig til hvis i mangler noget, jeg sidder klar ved den bærbare.. :(
--
#1
mfla
Elitebruger
13-03-2018 14:58

Rapporter til Admin
Et bud kunne være følgende: Når du installerer Windows 10 på en ny disk i din PC så bliver boot området flyttet til den nye disk. Når så du efterfølgende tager disken ud af din PC er der ikke længere et aktivt boot område på nogen disk. Har du prøvet at sætte SSD'en tilbage i din PC og se om den så tænder igen?
--
#2
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 15:03

Rapporter til Admin
#1 Tak for dit bud, det betyder meget! :) Jeg har prøvet at sætte begge SSD'er i computeren på samme tid, og jeg har forsøgt med hver af dem sat i én ad gangen. Samme resultat. Jeg endda forsøgt at fjerne begge SSD'er og kun have USB-stikket med Windows på sat i. BTW. så kan jeg heller ikke slukke computeren (eller stoppe den fra at sit loob) ved bare at trykke på den almindelige I/O knap på min case, jeg bliver helt nødt til at afbryde strømmen..
--
#3
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 15:29

Rapporter til Admin
Du kan ikke komme ind i bios så du kan vælge boot disk kan jeg forstå Så ville jeg prøve at tage batteri ud og så vente 15min og starte op med kun en stang ram i Har prøvet noget der minder om det du er ude for og der hjælp det for mig
--
#4
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 15:35

Rapporter til Admin
#3 Altså CMOS batteriet?
--
#5
dgaa1991
Junior Nørd
13-03-2018 15:37

Rapporter til Admin
#4 ja :) Husk at tage strømmen fra din psu
--
Sidst redigeret 13-03-2018 15:38
#6
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 15:37

Rapporter til Admin
Yes
--
#7
lallebob
Superbruger
13-03-2018 15:44

Rapporter til Admin
Tror, at #1 er inde på noget af det rigtige. Lyder som en opgave for EasyRE. Programmet koster vistnok $10, og kan mountes på en USB pen med Rufus eller brændes på en DVD. EasyRE loader en linux klient og fører dig stille og roligt gennem processen med at genetablere din bootloader på din oprindelige SSD. Processen tager lidt tid, men får fixet bootloaderen, så din gamle disk igen bliver boot device. EDIT: kan se det koster $20. Oh well, det er worth it anyways.
--
Sidst redigeret 13-03-2018 15:49
#8
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 15:51

Rapporter til Admin
#5, #6 Jeg er ved at forsøge at lokalisere batteriet, men min manual kalder det for en 'BAT'. Er det den? #7 Problemet er bare, at det ser ud som om, at der er noget helt fundamentalt galt. Den vil jo ikke engang boote, så LED'erne, som altid er det første som tænder, fungerer ikke.. Tastaturet kan jeg heller ikke få til at fungere (eller noget som helst andet for den sags skyld).. :( Måske jeg skal uploade en video af problemet? :o
--
#9
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 16:09

Rapporter til Admin
Du kan ikke tage fejl af batteriet. Det er en blank knap/kapsel batteri hvor der står et + samt KTS på
--
#10
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 16:13

Rapporter til Admin
#9 Helt sikkert, den er netop blevet taget ud. Kan jeg have grafikkortet og SSD'erne i, når jeg forsøger at tænde igen?
--
#11
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 16:26

Rapporter til Admin
Bare nøjes med at sætte den ssd i som pc brugt fra start
--
#12
Kanser
Elitebruger
13-03-2018 16:27

Rapporter til Admin
Ja, det kan du. Du clearer CMOS (BIOS) når du fjerner batteriet.
--
I5-4670k @ 4.5 GHz, MSI GTX 970 Gaming 4G
#13
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 16:38

Rapporter til Admin
Intet... Den gør det samme som før.. :( Jeg har uploadet en video: https://www.youtube.com[...] Damn mand.
--
#14
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 16:52

Rapporter til Admin
Har du tjekket at alle stik sider som de skal,,fx cpu stik osv kan se en rød diode øverst i din pc,,er det fra dit mobo ?
--
#15
Thomas G
Ultrabruger
13-03-2018 16:55

Rapporter til Admin
Først, så tjek lige alle kablerne igennem, at du ikke har møvet dem lidt, da du rodede med disken. Så vidt jeg kan se har du også et onboard grafik kort. Prøv at fjerne alle indstikskort (behold ram), og fjern alle sata stik. Se om den booter op med grafik på mb grafikkort. Virker det ikke, så er du ved at være mere presset og skal nok til at lure om du kan låne ram eller lign hos en anden. Generelt, tænker jeg som de andre, du har installeret windows 10 på den ekstra disk, men mens din egen var i maskinen(og startet på på denne). Dermed skal en reinstallation nok til. Kan dog ikke helt set at det skulle føre til rent sort skærm. Generelt har jeg ikke hørt om at en disk skulle kunne futte et motherboard af, men skal ikke kunne afvise at det kan ske.
--
#16
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 16:59

Rapporter til Admin
Du fjernede ssd med slukket maskine ikk ?
--
#17
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 17:00

Rapporter til Admin
Yes, det er den eneste, som lyser lige nu.
--
#18
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 17:13

Rapporter til Admin
Det er så denne der er lys i PW_SW: Power Button
--
#19
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 17:13

Rapporter til Admin
Jeg er ked af mit korte svar lige før. Carsten og Thomas, for helvede hvor er i dejlige. SELVFØLGELIG var CPU strømledningen, som sidder fast i PSU'en røget ud, da jeg legede 'den lille it-supporter' tidligere, og derfor var det eneste som tændte naturligvis min GPU og min blæsere. Jeg sender alle de digitale kram, som jeg kan ud til alle jer, som har assisteret mig. HOL er sandheden et fantastisk sted! :D
--
#20
Mads-Emil
Juniorbruger
13-03-2018 17:18

Rapporter til Admin
Kan det virkelig passe, at nu jeg har clearet min CMOS, smadret løs på samtlige reset knapper og fjernet hardware ud og ind i ren panik, at den bare køre som 'business as usual'? Ø.ø Det virker godt nok utroligt, at alt bare fungerede som før jeg begyndte på det her stunt i eftermiddags...
--
#21
Carsten O
Monsterbruger
13-03-2018 17:20

Rapporter til Admin
Dejligt at høre Ja det er jo det vi har HOL til Skulle ellers lige til at byde på din GPU da du jo ikke havde noget at bruge det til mere ,,ha ha
--
#22
Thomas G
Ultrabruger
14-03-2018 08:44

Rapporter til Admin
Tak for feedback, så lærer vi andre også noget. Bios reset kræver normalt ikke nogen ændringer bagefter, det er kun hvis du tuner, har mærkelige indstikskort, ram som ikke får genkendt hastighed etc. God dag til alle.
--

Opret svar til indlægget: Fangede i BOOT, HJÆLP


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: