Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Internetudbydere

Ulovlig logning - politianmeld dit teleselskab

Af Guru inckie | 22-01-2021 12:17 | 3815 visninger | 75 svar, hop til seneste
Seneste nyt er at Hækkerup har indrømmet, at han intet kan stille op, hvis teleselskaberne vælger at stoppe den ulovlige logning af din telekommunikation, så nu står de på mål for det. Læs mere her: https://www.version2.dk[...] Jeg vil anbefale alle til at støtte foreningen imod ulovlig logning: https://ulovliglogning.dk[...] og når/hvis der kommer et massesøgsmål imod teleselskaberne også at bakke op om det
--
#1
NitroBlast
Guru
22-01-2021 13:30

Rapporter til Admin
Version2 kræver login, så mange kan/vil nok ikke læse den artikel. Folk har i forvejen overdraget samtlige detaljer om deres privatliv til Google, Facebook og co., så jeg tror desværre, at folk er blevet så ligeglade med, at deres gøren og laden bliver overvåget og logget, at det ikke kommer til at ændre sig. Slet ikke når de (ulovligt) høstede data er en guldgrube for dem, der høster dem.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#2
inckie
Guru
22-01-2021 13:46

Rapporter til Admin
#1 Tak for lige at gøre opmærksom på det med login på Version2, det havde jeg ikke lige tænkt på. Jeg kan i stedet henvise til en storsmilende Rasmus Malver (ulovliglogning.dk) på Twitter: https://twitter.com[...] Her er lidt mere generel dækning af sagen fra Berlingske https://www.berlingske.dk[...] Men det essentielle er denne udtalelse fra Hækkerup: "Ministeren sagde på samrådet, at teleselskaberne ikke er juridisk forpligtede til at fortsætte logningen, men han opfordrede dem til at fortsætte." For mig lyder det nærmest identisk med mink aflivninger og "det var jo ikke en ordre".
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 22-01-2021 13:48
#3
Stroyer
Guru
22-01-2021 14:40

Rapporter til Admin
2# Som 1# gør opmærksom på så har de fleste allerede solgt deres "sjæl" til Google, Facebook og/eller Apple. Jeg tror majoritet er pisse ligeglade hvis jeg skal være helt ærlig. Se evt. denne: https://www.youtube.com[...]
--
IDGAF!
#4
thechillum
Mega Supporter
22-01-2021 14:44

Rapporter til Admin
#3 - Jeg har en Huawei telefon, så mine samtaler og kommunikation er jo alligevelet logget og overvåget af kineserne, så TDC/Telmore skal være mere end velkomne til at også logge mig. Så spændende er mit liv sgu heller ikke - stakkels dem som skal tjekke mig!
--
#5
Mentalias
Bruger Aspirant
22-01-2021 15:08

Rapporter til Admin
#3 Indeed, men majoriteten har også en IQ på 100. :> #4 Beyond the point. Logning er ikke i din interesse, uanset om du frygter TDC eller ej.
--
#6
waskustobaskus
Nørd
22-01-2021 15:28

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke se hvad logging angår normale mennesker. De kan da logge min trafik alt det de vil og det bliver sikkert gjort.
--
#7
thechillum
Mega Supporter
22-01-2021 15:46

Rapporter til Admin
#5 - Hvorfor er det ikke i min interesse? Jeg ved jo teknisk set at det forekommer og hvad rager det mig egentlig - altså kunne man trykke på en simpel knap og vide det ikke skete, ville jeg da trykke på den. Men jeg har bare intet at kunne påvirke - for vi får aldrig rigtig hverken kineserne, russerne, amerikanerne til at stoppe - måske kan vi påvirke et lille tele selskab lokalt men internationalt kan vi intet gøre..
--
#8
Zapster
Monsterbruger
22-01-2021 15:51

Rapporter til Admin
#7 - Internationalt og specielt USA kan du jo sagsøge alt og alle, og for store summer endda, så det er i deres bedste interesse at overholde loven, herhjemme kan du jo som læge slå en anden mand ihjel og så får du måske en næse, derover er det i spjældet og hospitalet bliver sagsøgt for et par 100 millioner dollars ;-) Nu har jeg selv altid haft iPhone , min facebook er slettet, jeg lader mig ikke just nemid verificeres ret mange steder og specielt ikke herinde hvor Thomas også har en meget let tilgang til loven hvad han må have lov at beholde på folk.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#9
inckie
Guru
22-01-2021 16:26

Rapporter til Admin
Det er altså helt forkert at antage at der intet at gøre internationalt - sagen er udsprunget af en EU dom som underkender lovligheden af teleselskabernes logning. Logning er ulovligt fordi det er ulovligt ifølge en europæisk domstol. Sidste jeg tjekkede gælder europæisk lovgivning altså for en hel del mennesker på verdensplan. Det er også forkert at sige at danskerne er ligeglade, fordi det er de bestemt ikke: ”Vi har nu både en EU-dom og tre fjerdedele af den danske befolkning, der siger, at de danske logningsregler ikke er i orden. Det ser jeg som en direkte opfordring til politikerne,” siger Rikke Frank Jørgensen. https://menneskeret.dk[...] Både Amnesty og Institut for Menneskerettigheder kritisere også logning meget kraftigt. GDPR (Det er ikke en diskussion for/imod GDPR) er et eksempel på at man skam godt kan påvirke lovgivning og skabe awareness - det jo ikke kommet fordi politikerne i EU, bare syns vi lige skulle have fælles lovgivning på området, fordi de ikke lige havde andet at lave den dag, det er kommet fordi nogle har råbt op om privatlivs problemstillinger og overbevist det nødvendige flertal om at der skal ske ændringer. Foreningen imod ulovlig logning er dannet af almindelig civile personer, og som forsøger at påvirke systemet politisk. #7 Fair nok du vender et blindt øje til det hele og er ligeglad med om valgte politikere overholder loven og opføre sig ordenligt, men du betaler rent faktisk også for det - det cirkus er jo er ikke gratis at have kørende. Både politiet og teleselskaberne har omkostningerne ved det, og du som borger og kunde finansere begge sider, men du betaler måske også glædeligt for det ? Personligt hader jeg at betale for noget der er nyttesløst, særligt når det er mine skattepenge. Det er også forkert at tro, at det handler om hvad du måske har eller ikke har at skjule - prøv at sæt dig lidt i sagerne.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 22-01-2021 16:31
#10
Sven Bent
Monster Nørd
22-01-2021 16:30

Rapporter til Admin
Folk der trort at "jeg har intet at gemme" eller "jeg har intet interesant" fremvise blot en total misforstaaelse for dagens sikkerhed
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#11
M.Mikkel
Maxi Nørd
22-01-2021 16:31

Rapporter til Admin
Kunne ikke være mere lige glad da jeg lever et normalt liv og intet spændene så er jeg da lige glad. folk der ikke tør bruge nemid burde søge hjælp sygt i mine øjne
--
Imac 27 ipad pro Iphone xs max og en Hyawai x pro win Bærbar
#12
anox
Gæst
22-01-2021 16:35

Rapporter til Admin
#11, skulle dit liv måske blive spændende, ja så ligger alle dine data der og kan services på et sølvfad til den der nu måtte skulle bruge det imod dig. Jeg bruger Internettet og sociale medier med omtanke. Better safe than sorry ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Dragonheart
Guru
22-01-2021 17:57

Rapporter til Admin
#2 Ja det lyder identisk med sådanne sager men desværre er der markant forskel. Det ene er en EU domstol. Det anden er en dansk lovgivning. I EU (og også i DK) har vi civillov og ikke "common law" som fx i USA. Derfor vil en domstols afgørelse vægte markant mindre end de nedskrevne love eller de enkelte landes domstole. For at sådan en afgørelse fra EU domstolen kan få juridisk betydning i DK skal der en dansk domstol ifm med en retssag til at sige det - og det vil tilfængels ikek blive ret svært. Og selv her kan næste retssag godt ende med et andet udfald. Medmindre der så skrives en reel dansk lov ud af det. Hvilket folketingsmedlemmerne jo ikke ligefrem står i kø for at gøre.
--
#14
NitroBlast
Guru
22-01-2021 20:30

Rapporter til Admin
At teleskaberne gennemfører ulovlig logning er bestemt ikke i orden, men det er IMO en peditesse, hvis man ser på det store billede. Efterretningstjenesterne, der burde beskytte danske borgere, har ladet fremmede magter sætte en lus på datakablerne, så samtlige danskere er blevet overvåget - overvågningen bliver næppe standset, og de indsamlede data bliver aldrig slettet. Allierede? Jeg synes, at det er endnu værre, at hvis man feks. køber en smartphone, så er en betingelse for at få lov til at bruge den, at man lader sig overvåge i et ekstremt omfang - man kan ikke sige "nej tak". Køber man en ny bil, så overvåger den ens færdsel og brugsmønster, og sladrer enten direkte via indbygget netværk, eller når den er til service - man kan ikke sige "nej tak". Køber man et TV, og tilslutter dette til internettet, for at benytte "smarte" funktioner, så skal man acceptere, at TV'et overvåger alt hvad man bruger TV'et til, og ikke kun de "smarte" funktioner, for så at sende dette til producenten. Dette er blot et meget lille udsnit, men IMO er det et kæmpe problem, at man ikke ejer og kontrollerer de ting, man køber - de ejer og kontrollerer køberen i et omfang, der bliver mere og mere ulækkert, og folk kan slet ikke se problemet, det er jo "smart". Det er en vammel tendens, og det bliver ikke bedre, tværtimod. IMO burde EU eller andre indføre lov, der giver den enkelte en ret til at eje sine indkøb på en måde, så man kan sige "nej tak" til at blive overvåget eller på anden måde blive misbrugt som datakvæg, der kan malkes på en ugennemsigtig måde.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#15
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
22-01-2021 21:30

Rapporter til Admin
Folk der er ligeglade er useful idiots. Alt den data om dig kan bruges til at manipulerer dig for andres formål. Facebook har allerede lavet eksperimenter på uvidende brugere for at manipulere deres humør og meninger. Amerikanske nyhedsmedier viser forskellige versioner af den samme artikel alt efter om din IP er i et demokratisk eller republikansk område osv. der er mange andre eksempler.
--
Sidst redigeret 22-01-2021 21:32
#16
ToFFo
Guru
22-01-2021 21:38

Rapporter til Admin
Jeg ved godt jeg giver alt information om mig selv væk til store firmaer, når jeg bruger (blandt andet) Google produkter, sociale medier og så videre. Men damn hvor har det også gjort mit liv lettere/sjovere på mange måder, fremfor hvis jeg ikke gjorde. Det er prisen for "gratis" bekvemmelighed, og det har jeg affundet mig med.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 22-01-2021 21:39
#17
Stroyer
Guru
22-01-2021 22:06

Rapporter til Admin
15# Jeg vil ikke betegne mig selv som værende "ligeglad" men nærmere "bevist om problemet men ikke krænket(f**** jeg hader det ord) nok til at gide gøre noget ved det" 0# Hvad er alternativet? Ja - man kan bare stoppe med bruge de forskellige "gratis" tjenester, stoppe med at købe Android telefoner, iPhones, iPads og stort set alle produkter fra Apple samt gud ved hvor mange andre firmaer. Hvad med Planned Obsolescence ? Det er faktisk lige før jeg synes det er værre. Jeg kunne nævne så mange flere ting jeg er mere stødt over end at nogle firmaer vælger at samle en masse informationer om mig for at lave profit. Men nej - det er sq heller ikke i orden. Men jeg magter ikke at gøre noget ved det, og lur mig om det i det hele taget nogensinde kommer til at have en, for frihedskæmperne, lykkelig afslutning? De eneste der griner hele vejen til banken er advokaterne - Sad but true!
--
IDGAF!
#18
ToFFo
Guru
22-01-2021 22:14

Rapporter til Admin
#17 - Forestil dig lige hvis EU bare ikke gav en fuck. EU: "Flertallet har stemt! De synes ikke det er i orden at Facebook, Google, Apple, og alle de andre der henter information ind om dem, skal have lov til det. Men da vi ikke kan lukke de firmaer, lukker vi bare for folks adgang til deres services og produkter. Faktisk skal der bare lukkes for ALT hvor der skal gives nogen form for samtykke, om at man skal udlevere nogen form for personlig information. Also, luk internettet". Flertallet: "Vi mente det jo ikke! Det var bare lynch stemning! Undskyld!"
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 22-01-2021 22:15
#19
cyber
Monsterbruger
22-01-2021 22:16

Rapporter til Admin
VPN FTW!
--
#20
Stroyer
Guru
22-01-2021 22:18

Rapporter til Admin
19# Hjælper ikke på Mac's med fx. Big Sur (Og gud ved hvor mange andre systemer) :D Apple's OS bypass'er bl.a. VPN for logging af dine data. Se evt. denne som tidligere linket : https://youtu.be[...]
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 22-01-2021 22:20
#21
Gæsten
Gæst
22-01-2021 22:23

Rapporter til Admin
Den sag har jo kørt i årevis og diverse justitsministre har jo truet og presset telebranchen, så jeg vil mene man skal ligge pres på Justitsministeret og de ministre der har stået for at fortsætte den ulovlige overvågning. Folk der mener de ikke har noget at skjule bør skide for åben dør.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Stroyer
Guru
22-01-2021 22:25

Rapporter til Admin
18# Article 13? :D EU ved udmærket hvad de laver og de gør bestemt ikke tingene bedre.
--
IDGAF!
#23
TombStoneDK
Semibruger
22-01-2021 22:29

Rapporter til Admin
Når man skifter PC, får man så en ny FBI dude til at holde øje, eller er de personally assigned?
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 3600 - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic
#24
Stroyer
Guru
22-01-2021 22:30

Rapporter til Admin
23# Jaja - Naturligvis. Min nuværende FBI-Buddy hedder Garry, håber lidt på at kunne prøve Andrew næste gang.
--
IDGAF!
#25
Dragonheart
Guru
22-01-2021 22:33

Rapporter til Admin
#20 Er det ikke kun hvis VPNen kører på MacOS og ikke fx som client-mode på en router, pfsensebox, firewall etc?
--
#26
Stroyer
Guru
22-01-2021 22:42

Rapporter til Admin
25# No clue - har ikke dykket nærmere ned i det, men lur mig om det ikke er meget begrænset hvem der bruger andet end en Client-VPN Det er også mere princippet i at man tror man er "sikker" men at Apple i virkeligheden blot suger alle dataene alligevel og sender dem ukrypteret til Datacenter v. 3.part :D Skiiide smart.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 22-01-2021 22:43
#27
Pytte
Semibruger
22-01-2021 22:50

Rapporter til Admin
tror I virkelig teleselskaberne gider logge? De blev tvunget til det, det koster jo kassen at store alt det lort. Jeg kan så også informere at de logninger der bliver lavet er totalt ubrugelige, de logger kun første og sidste pakke af en transmission og afsender/modtager. plus noget smtp/pop3 logging, hvor den gemmer headers.. Så det kan evt. bruges til at bevise en forbrydelse, hvis man har andre beviser, men det kan ik vise en skid om hvad du har lavet generelt.
--
#28
anox
Gæst
22-01-2021 22:53

Rapporter til Admin
#27, naturligvis. De tjener mange penge på din og min data. Tag eksempelvis her, hvor logning-data om turister sælges til markedsføring. https://www.version2.dk[...] Og mon ikke det koster et større beløb, hver gang politiet, PET, FE skal have logningsdata. Det bliver spændende at finde ud af hvad Fastspeed egentlig logger af data og om de kan meldes.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
Pytte
Semibruger
22-01-2021 23:09

Rapporter til Admin
geo data er så 50000x mere ligegyldig end hvad du rent faktisk laver på internettet. antallet af requests fra PET er tæt på intet.. det er ubrugeligt data siger jeg jo..
--
#30
Dragonheart
Guru
23-01-2021 05:49

Rapporter til Admin
Der skulle vidt være en principiel sag på trapperne her i efteråret 2021 i Østre Landsret Har jeg hørt nogle bekendte snakke om. Gad vide hvad udfaldet er her. Men ja.. at de har taget så mange år for politikernebare at se på en revidering af loven.. Det er godt nok lavprioritet.
--
#31
NitroBlast
Guru
23-01-2021 11:43

Rapporter til Admin
#27 Hvordan tror du at bøllefirmaer som Njord mfl., får info om brugere baseret på IP-adresser, hvis ikke teleselskaberne logger?
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#32
inckie
Guru
25-01-2021 12:22

Rapporter til Admin
#27 Det jo også mere end nok til at forfølge dig. Du aner ikke hvordan samfundet har bevæger sig hen på sigt.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#33
Dragonheart
Guru
30-01-2021 20:06

Rapporter til Admin
#32 Men det er vel så ikke holdbart i rtten har det vist sig? Hiper bekræfter overfor mig at de ikke foretager sessionslogning. Har også spurgt andre selskaber og bla CBB bekræfter de ulovligt indsamler og opbevarer de data og at d eafvente rny lovgivning på området. Selvom de erkender det reelt er ulovligt. Det er da altid noget de erkender det :-D Nogen de rved hvilke teleselskaber der ikek foretager den ulovlige dataindsamling?
--
Sidst redigeret 30-01-2021 20:07
#34
Kdkd
Gæst
30-01-2021 23:45

Rapporter til Admin
#31, det er jo ikke sessionslogningen der afgør det. Njord m.fl. Får data fra maverickeye, hvorefter de kunne rette henvendelse til isp’en for at få udlveret oplysninger om abonnenten som havde tildelt IP adressen på daværende tidspunkt. De får ikke udleveret sessionslogningadata
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
MasterBenz
Bruger Aspirant
31-01-2021 01:49

Rapporter til Admin
#20 Læs evt. dette: https://www.zdnet.com[...]
--
#36
Dragonheart
Guru
31-01-2021 03:28

Rapporter til Admin
#34 Sådanne informationer fortæller CBB og Hiper mig (dvs IP) kun må oplyses til politiet med retskendelse. Men det har måske gjort anderledes førhen? Det er jo også blevet bevist og slået fast at IP ikke kan bruges (i sagens natur) til at identificere nogen som helst. Da man ikke kan holdes objektivt ansvarlig for hvad andre gør på ens netforbindelse.
--
#37
Stroyer
Guru
31-01-2021 09:17

Rapporter til Admin
35# Super! Tak for info. Tænker at hvis det ikke var blevet belyst så havde de sikkert ikke gjort en skid. Om man så vil vælge at stole på at Apple kun gjorde det pga. problemer med diverse apps lader jeg være op til folk selv :-) Apple er og bliver nogle f**** scumbags.
--
IDGAF!
#38
anox
Gæst
31-01-2021 12:55

Rapporter til Admin
#37, Apple ved hvilke programmer du har startet på din mac og kontrollere hvilke apps du må bruge i deres nye release Big Sur. Jeg kunne aldrig stole på Apple. https://www.techrepublic.com[...] Microsoft gør noget af det samme. Skriv eksempelvis 127.0.0.1 microsoft.com ind i host-filen. Det bliver ignoreret af systemet Windows 10. Jeg forstår ikke folk finder sig i det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
Stroyer
Guru
31-01-2021 13:22

Rapporter til Admin
38# Jeg stoler ikke på nogle af de store tech firmaer; Google, Apple, Microsoft, Facebook mf. Folk finder sig i det, fordi de ikke magter at gøre noget ved det...lige som mig. Er opmærksom på problemet, men min hverdag ville være så meget mere besværlig at navigere i, hvis jeg hele tiden skulle "passe på". Det er der nogle andre der må tage sig af. Hvorfor tror du også at aktiviteten i denne tråd er så minimal som den er? Mange ved at "problemet" eksistere men "don't give a shit", for hvordan skulle man kunne ændre det alligevel? Der jo ingen udover KÆMPE firmaer, stater og unioner som kan gøre noget ved det. At et par hundrede tusinde mennesker kæfter op gør jo ingen forskel. Folk køber og bruger jo alligevel deres produkter og services for hvad er alternativet?
--
IDGAF!
#40
Luffe
Giga Nørd
31-01-2021 13:27

Rapporter til Admin
Skal vi ikke lige blive enige om at det teleselskaberne ikke gør noget ulovligt før loven er ændret. Så efter bolden... ikke spilleren.
--
Do not anger the BOFH, for he has root access.
#41
NitroBlast
Guru
31-01-2021 13:30

Rapporter til Admin
#34 Du kan med oplysninger fra et teleselskab ikke koble en person og en IP-adresse sammen, hvis ikke selskabet foretager sessionslogning - det burde sige sig selv. #36 Det er "den nye praksis", førhen blev persondata udleveret til private virksomheder, hvis de kom med en dommerkendelse: https://www.berlingske.dk[...] Man behøver slet ikke besværet med en dommerkendelse, for ofte kan man købe info for små penge på databørser. Logger du feks. på facebook, imens du deler noget ulovligt, så kan IP-adresse kobles sammen med din fb-profil og dermed dig som person.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#42
Luffe
Giga Nørd
31-01-2021 14:01

Rapporter til Admin
#41 Ikke korrekt. Du kan med informationerne fra et teleselskab KUN koble en person sammen med en IP adresse. Du kan ikke ud fra det vide hvad personen har lavet på nettet på et givet tidspunkt. Det er der anmelder kommer ind i billedet. De skal bevise at en IP har været brugt til noget bestemt. Og så spørger politiet evt. hvem der har haft IP adressen. Og så kan de finde frem til hvem der formodentligt har begået ulovligheden. Har du en Fast IP, så kræver det ikke dommerkendelse for politiet at få disse oplysninger, men har du en Dynamisk IP så skal der en editionskendelse til fra rettet.
--
Do not anger the BOFH, for he has root access.
#43
NitroBlast
Guru
31-01-2021 14:23

Rapporter til Admin
#42 Jeg har aldrig påstået andet. Den ulovlige logning omfatter imidlertid metadata om brug. Hvilke IP-adresser/domæner du er forbundet med, hvornår og hvor længe og hvor meget data der udveksles, mastinfo der kan bruges til at fastslå hvor du har opholdt dig mv. Det er ret mange følsomme data, som en internetudbyder / et teleselskab kan indsamle om dig.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 31-01-2021 14:28
#44
inckie
Guru
31-01-2021 14:35

Rapporter til Admin
#39 Der jo ingen udover KÆMPE firmaer, stater og unioner som kan gøre noget ved det. At et par hundrede tusinde mennesker kæfter op gør jo ingen forskel. Det er ikke min oplevelse, at folk er ligeglade, som jeg har redegjort i #9
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#45
Stroyer
Guru
31-01-2021 15:00

Rapporter til Admin
44# Jeg mener ikke du har redegjort for at folk ikke er ligeglade ved at linke til en tilfældig artikel. 3/4 af danmarks befolkning - hvor kommer det tal mon fra? Mig bekendt har der ikke været nogen afstemning eller lignende imod logning. Jeg luftede diskussionen for en mindre forsamling sidste poker aften og ingen anede hvad faen jeg talte om. Hvis 3/4 af den danske befolkning overhovedet skulle være beviste om det burde der da være nogle af deltagerne her som "kendte noget til det". Det var der ikke. Lignedes når kollegaerne udfordres,...i en organisation der arbejder med it,... bliver der nærmest "trukket på skuldrene". Min tese er stadig at folk er for ligeglade til at ville navigere i det. Man kan da godt synes at det er noget "svineri" men derfra og så til at gøre noget aktivt er vejen godt nok lang. Se også bare aktivitets niveauet i denne tråd. Dermed ikke sag at jeg ikke mener det er noget skod og at der ikke burde gøres noget ved det, men jeg kan simpelthen ikke se hvordan det skulle kunne lade sig gøre uden at gå på kompromis med bekvemmeligheden. Her taler jeg så ikke kun om selve "Ulovlig logning" fra teleselskabernes side, men om logning og datamining af alt hvad vi foretager os i det hele taget
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 31-01-2021 15:01
#46
inckie
Guru
31-01-2021 17:16

Rapporter til Admin
#45 Det er ikke en tilfældig artikel fra en tilfældig hjemmeside: https://menneskeret.dk[...] og der står i artiklen hvor tallene kommer fra. På min arbejdsplads er stemningen en anden, men den består også mest af kvinder, som særligt at bekymringer under skoler og brugen af Google/YouTube/Chromebooks etc. Men der er også mange vinkler og tingene bliver blandet lidt sammen generelt og her i tråden. Først og fremmest, så handler denne tråd om den kamp, som Foreningen imod Ulovlig Logning kæmper omkring ulovlig logning af vores telekommunikation, som er helt fundamentalt infrastruktur både for samfundet og for det tech som bygget oven på. Det lyder jo til at emnet går dig på, så smid da en skilling til https://ulovliglogning.dk[...] så har du da gjort lidt i forhold til det, som tråden handler om :-) I forhold til din bekymring omkring Google og Apples tech, så vil jeg opfordre dig til at følge med i forhold til nogle af de alternative Linux baseret smartphones der findes - udviklingen på lige netop dette område er faktisk gået ret stærkt de seneste år. Udover lige alle de fordele det har for privacy og det der "din telefon er forældret" tyranni, også er nogle intressante "nye" muligheder for bekvemmelighed. De jo køre jo faktisk decideret full-blown Linux distroer og derfor åbner op teknisk set op for et meget stort økosystem af "applikationer" og som på ingen måde er låst ned. Der er også muligheden for at bruge sin smartphone, som en desktop computer, ved at tilslutte skærm/tastatur (jeg er i forvejen Linux desktop bruger, på min arbejdet, og det ville da være super fedt, bare at rende rundt med en decideret lommecomputer fremfor en laptop). Steam på smartphones kunne også blive en mulighed i fremtiden :-) Jeg overvejer at købe en Fxtec Pro1-X: https://store.fxtec.com[...] og https://www.youtube.com[...] selvom den koster en del mere end jeg normalt ville være villig til at ofre på en smartphone. Øvrige telefoner: https://puri.sm[...] https://www.pine64.org[...] (mest en Linux-nørd/development telefon)
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 31-01-2021 17:21
#47
Dragonheart
Guru
31-01-2021 17:52

Rapporter til Admin
Du kan ikke juridisk eller virkeligt koble in IP til en person. Du kan kable en IP til en abonnent. Og hvis du har routerlog på pågældende LAN hos abonnenten koble en IP til en MAC og derfor en enhed. Men til en fysisk person? Nej
--
#48
Luffe
Giga Nørd
31-01-2021 19:04

Rapporter til Admin
#47 Som Abonnent har du det juridiske ansvar for hvem der bruger eller ikke bruger din forbindelse. På samme måde som du har ansvaret for hvem der kører din bil. At folk typisk i praksis ikke har den fornødne viden, er ikke er undskyldning :) Personen er abonnenten. simple as that :)
--
Do not anger the BOFH, for he has root access.
#49
NitroBlast
Guru
31-01-2021 19:38

Rapporter til Admin
#46 Hvis du vil have en mursten i lommen, som er fyldt med gammel hardware, så køber du bare en Pro1-X. Du kunne også overveje at kigge på: https://postmarketos.org[...] og https://devices.ubuntu-touch.io[...]
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#50
MasterBenz
Bruger Aspirant
31-01-2021 23:37

Rapporter til Admin
#37 og 38 Jeg vil anbefale alle, at lave deres host fil om, så den svarer til dette. Så meget sladrer windows 10 om dig - det er voldsomt, og her kan Apple ikke være med. Ikke at jeg vil forsvare nogen, men Windows 10 har alle dage været kendt for at sladre mest. Derfor har jeg hverken MS eller Adobe programmer installeret på min PC. Telemetri data i en uendelig strøm ryger direkte til Adobe og MS. https://raw.githubusercontent.com[...]
--
#51
SShadowS
Guru
31-01-2021 23:42

Rapporter til Admin
#50 Hvad er der galt med anonymiseret telemetry data?
--
5950X|Crosshair VIII Formula|32GB RAM Gainward3090-GS|PG279Q Samsung970 EVO+ 1TB+2TB|Samsung 860 PRO 2TB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#52
anox
Gæst
31-01-2021 23:53

Rapporter til Admin
#51, vil du sende en anonymiseret udgave af din mailbox til mig?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#53
SShadowS
Guru
31-01-2021 23:55

Rapporter til Admin
#52 Huh? Vist en der ikke ved hvad telemetrydata er. Ha ha.
--
5950X|Crosshair VIII Formula|32GB RAM Gainward3090-GS|PG279Q Samsung970 EVO+ 1TB+2TB|Samsung 860 PRO 2TB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#54
inckie
Guru
01-02-2021 00:01

Rapporter til Admin
#51 Jvnf. denne tekniske gennemgang, lavet af det hollandske datatilsyn, så indsamler Windows 10 da en masse ikke-anonymiseret telemetri data i basal tilstand - alt fra user ids, xbox live id, device ids og IMEI etc. https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl[...] (side 6)
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 01-02-2021 00:01
#55
Amplificator
Monster Supporter
01-02-2021 01:02

Rapporter til Admin
#46 Problemet med qwerty telefoner er bare at de altid mangler ÆØÅ.. ellers var jeg på dem med det samme, men jeg gider ikke skulle holde en tastekombination nede for at kunne skrive naturligt. HTC Touch Pro er stadig den telefon jeg husker som værende den jeg har været mest glad for, me nden er jo tussegammel nu :)
--
POPUP NÅR DU MODTAGER PM: https://goo.gl[...] SKJUL INDLÆG FRA GÆSTER: https://goo.gl[...] SKJUL INDLÆG FRA fuerzzz1: https://goo.gl[...]
#56
kjempff
Juniorbruger
01-02-2021 01:09

Rapporter til Admin
Hvis du siger "jeg har ikke noget at skjule", så fatter du ikke en skid af hvad der foregår i verden. Hvis du synes at det er iorden at give dine informationer og blive overvåget for at få nogle services til gengæld, så forstår du ikke værdien af hvad du betaler med. Dataindsamling styrer verden i dag og det er ikke en overdrivelse, det er ikke en konspiration, og der er ingen der styrer. Du KAN GØRE NOGET selvom det virker uvirkeligt og teknisk, og første skridt er at erkende at der er et problem. Det er muligvis uoverskueligt at se en løsning på det lige nu, og du vil jo ikke opgive zuckbook, google, apple, amazon, osv... men bare det at du ved at der sker, og gør opmærksom på at du ved det, kan faktisk ændre ting. Så det du kan gøre er at stemme for og støtte initiativer der i det mindste prøver at finde løsninger. Du kan prøve at forstå omfanget at datainsamling, og hvad alle de informationer kan bruges til. Du kan prøve at forstå at din bil, din telefon, din computer, dine internet of things .. alle disse samler informationer om dig, og du kan ikke stoppe ret meget af det selv med høj teknisk indsigt. Sjovt nok er EU for en gangs skyld et sted hvor der sker noget, og det er i høj grad også fordi at Tyskerne og Franskmænd tager privacy seriøst. GDPR kom fra EU. Alle de irriterende ja til cookies kom også fra EU, godt nok fra en misforstået idé om cookies har en reel indflydelse på data insamling (newsflash, det var i gamle dage), MEN EU prøvede dog at gøre noget. Det er en tabt sag at prøve som individuel person at finde løsninger, fordi at det er så kompliceret og kræver at du stort set laver dit liv om. Ingen iPhone/Android kun en gammel Nokia, kun linux computere, kun specifikke browsere, altid bruge vpn, aldrig bruge google search eller youtube eller nogen google services overhovedet, selvfølgelig ingen zuckbook, instagram, messenger osv, kun køre en gammel bil der ikke er connected, osv - Og selvom du gør dette, hjælper det ikke en skid fordi 99.99% af alle andre ikke gør det. Den eneste løsning er på politisk plan, hvilket er f.king scary fordi hvornår har politikere sidst løst et rigtigt problem. Og den eneste måde at få politkere til at gøre noget er mange mennesker der siger det samme. Glem klima pladderet og se et rigtigt problem der vil ødelægge verden... meget snart.
--
#57
inckie
Guru
01-02-2021 01:11

Rapporter til Admin
#55 Ifølge deres deres IndieGoGo kampagne side er skandinavisk keyboard en option: https://imgur.com[...] https://www.indiegogo.com[...]
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#58
Dragonheart
Guru
01-02-2021 01:36

Rapporter til Admin
#48 Du har ikke ansvaret for hvem der kører i din bil. Du har ansvar for at sikre dig den pågældende person der kører din bil (hvis du bevidst låner den ud) har førerbevis og er i stand til at køre. Du er ikke ansvarlig for hvad han/hun foretager sig i din bil. Ej heller er du ansvarlig for hvad en eventuelt tyv gør i din bil. Så den tænker jeg, du måske lidt har misforstået? Mht juridisk ansvar for andres adfærd ved brug af din internetforbindelse - det er jeg ikke inde på i mit indlig Men er det noget du har noget evidens for? Jeg kender til en afgørelse fra Østre landsret (eller også var det Vestre) fra 2008 der står i modsætning hertil. Og så EU Domstolen der i 2018 der sagde at abonnenten har ansvar for at oplyse hvad forbindelsen bliver brugt til. Man altså ikke at ejeren af en forbindelse er ansvarlig for alle de potentielt 100vis af mennesker der lejer hans airbnb værelse bruger den til. Men der kan selvfølgelig være kommet ny retspraksis - så du må endelig sige til hvor du har det fra :-)
--
#59
anox
Gæst
01-02-2021 01:37

Rapporter til Admin
#52, princippet er det samme, uanset hvilke data der er tale om. Hvorfor vil du anonymisere telemetry data? Det må antages at det kan indeholde personførbar data, på linje med din mailbox. Fakta er dog, at ingen ud over Microsoft, ved præcis hvad data der sendes - da det er krypteret. Det handler i bund og grund om du stoler på Microsoft ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#60
MasterBenz
Bruger Aspirant
01-02-2021 02:14

Rapporter til Admin
#58 Hvis du endelig vil bruge bilen, som et eksempel, så gør det i det mindste rigtigt. Der er så mange fejl i det du skriver, så jeg prøver lige at rette dig. 1. Hvis den du låner bilen ud til, kommer til skade eller ødelægger din bil, er det rent faktisk dig der er ansvarlig. Det er din ansvarsforsikring der skal betale hvis han kører en ned. Har du en førerforsikring, så er det også den personen i din bil bruger. 2. Du er ansvarlig for hvis personen får en bøde - det er nemlig ikke ham der får en fartbøde - men dig. Du kan ikke engang (som før 2013) sige at du ikke var den der kørte - du får bøden, og det er dit ansvar at opkræve det fra føreren. Undtagelsen er, hvis bøden står til et klip i kortet - så er det altid føreren af bilen der er ansvarlig. 3. Du er ansvarlig, hvis nogen stjæler noget i din bil - eller stjæler din bil. Du er jo ejeren ;) 4. Domme fra retssale bliver ikke omtalt som "evidens". Det ord er da godt nok misbrugt. Det hedder retspraksis ;) 5. Man er ansvarlig for hvad ens internetforbindelse bliver brugt til. Medmindre man kan godtgøre, at man ikke var tilstede. Problemet er, at det er dig der har bevisbyrden i den slags sager.
--
#61
MasterBenz
Bruger Aspirant
01-02-2021 02:19

Rapporter til Admin
#51 Der er ikke meget der er anonymiseret i dag. Heller ikke telemetri data. Ofte bliver det brugt til at se hvad dine vaner er, hvad du søger efter, hvad du laver via Edge osv. Alt sammen pakket ind i "for at give dig en bedre oplevelse". Dine data er mange penge værd, og det er ikke kun på darknet at man kan købe disse oplysninger om dig. Det her er faktisk helt lovligt, og det er det der er forkasteligt. Der er en kæmpe god grund til at Facebook vil til at lægge sag an mod Apple, fordi Apple i fremtiden ikke vil tillade indsamling af disse data - eller sagt på en anden måde - man vil oplyse brugerne om alle de data om dig der bliver indsamlet. Det mener Facebook ødelægger hele deres forretning - og det gør det også. Ingen vil overvåges, når det først går op for dem, hvad de rent faktisk ved om dig. Det lærte Facebook på den hårde måde da de ville videreføre alle data fra Whatsapp over til Facebook. Aldrig har Telegram og Signal været større ;)
--
#62
Dragonheart
Guru
01-02-2021 06:05

Rapporter til Admin
#60 1. Nej. En lovpligtig ansvarsforsikring er tilknyttet køretøjet ikke dig - Du kan som ejer ikke hæfte for hvad andre gør i en erstatningssag ifm en køretøj der er tegnet lovpligtig ansvarsforsikring på. Så længe du har sikret dig de ting jeg skrev. 2. Nej(delvist). Det er kun ved automatisk fartkontrol (og ved ikke klip-berettigete overtrædelser som du rigtignok selv er inde på) man som ejer hænger på en færdselsbøde. Jeg skulle have været mere specifik i mit indlæg det kan jeg godt se. 3. Nej - eller jeg ved ikke helt hvad du mener. Er jeg juridisk ansvarlig hvis nogen stjæler noget i min mit bil? Altså jeg skal retfsorfølges? Vi snakker juridisk ansvar.. ikke moralsk ansvar. 4. Retspraksis - som jeg også selv skriver om, kan sagtens være evidens. Det er evidens på at en retslig instans unde Domstolene har taget stilling til noget konkret. Du kan evt slå evidens op i Dansk Sprognævns ordbog. 5. Nej det er man altså ikke - se Østre landsret afgørelse af 2008 (B-19-08 )-Igen hvis du er i besiddelse af nogen som helt form for evidens. Det kan være retspraksis, lovtekster eller nærmere bestemmelser/bekendtgørelser udført af relevant ministerium må du meget gerne vise det. Ellers er det ikke eviden - men blot dit subjektive partsindlæg (dvs følelse).
--
Sidst redigeret 01-02-2021 06:08
#63
Charly
Junior Nørd
01-02-2021 07:08

Rapporter til Admin
#60 Ift til om man er juridisk ansvarlig for, hvad ens internetforbindelse bliver brugt til, så er det først og fremmest nødvendigt at skelne mellem straffesager og civile sager. I førstnævnte kan en IP-adresse sjældent bruges til andet end at indhente en ransagningskendelse og er aldrig bevis nok til en dom i sig selv. Jeg har været 5 år i NC3, så det har jeg jævnt meget erfaring med. I civile sager er beviskravet lavere, så der kan en IP-adresse vægte højere. Og hvis sagsøgte ikke ønsker at udtale sig eller ikke på nogen måde kan sandsynliggøre, at det ikke var vedkommende, som har gjort det påståede, så er der faktisk præcedens for, at vedkommende er blevet dømt. Dog er altid flere beviser og argumenter end blot IP-adressen, men ikke fysiske beviser. Når det så er sagt, så har domstolene for nylig taget stilling til, hvorvidt man kan være objektivt ansvarlig for, hvad ens internetforbindelse bliver brugt til, da Njord Law brugte det som et af argumenterne i deres sager, og det har landsretten afvist, så vidt jeg husker.
--
#64
SShadowS
Guru
01-02-2021 09:37

Rapporter til Admin
#61 Øhh jo der er, vi bruger det selv. Vi har også vores programmer til at sende anonymiseret feedback. Det kan være hvor længe en given funktion tager at afvikle således vi kan se om der er regression i mellem versioner. Vi er skide ligeglad med hvem det er, bare om det køre bedre eller ringere. Det kan også være fejlraten, vi er ligeglade med hvad der fik en fejl til at ske, bare om der sker flere af dem end ved den forrige version osv. osv. Folk må selv kontakte os hvis de skal have hjælp, vi bruger det bare til at fange fejl i koden som vi så kan fixe til næste version uden folk behøver at melde det ind.
--
5950X|Crosshair VIII Formula|32GB RAM Gainward3090-GS|PG279Q Samsung970 EVO+ 1TB+2TB|Samsung 860 PRO 2TB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
--
Sidst redigeret 01-02-2021 09:39
#65
Murphs
Bruger
01-02-2021 09:45

Rapporter til Admin
#63 Landsretten afviste søgsmålet(ene) da det Njord/OPUS/CMS ikke har kunne frembringe/fremvise et søgsmål kompetence. Der findes stadig ikke præcedens i dansk retssale for at en abonnement tager hæfter for den trafik der foregår på abonnementet. https://www.berlingske.dk[...]
--
[email protected] | ROG MAXIMUS XI GENE | 3080 STRIX OC | ROG STRIX 850G WHITE
#66
Dragonheart
Guru
01-02-2021 11:05

Rapporter til Admin
#65 Jo der gør (retspraksis). Se Østre Landret afgørelse af 2008 sagnr: B-19-08. At man er abonnent gør ikke en ansvarlig for, hvad der er sket via den IP der er tilknyttet abonnenten. Det skal kunne bevises at den pågældende person har udført et strafbart forhold. Hvilken ovenstående sagnr. tydeliggører. Det er 2. gang jeg skriver i denne tråd. ;-)
--
#67
Murphs
Bruger
01-02-2021 11:11

Rapporter til Admin
#66 Vil du læse en gang mere hvad jeg har skrevet eller ret skrive teksten af din?
--
[email protected] | ROG MAXIMUS XI GENE | 3080 STRIX OC | ROG STRIX 850G WHITE
#68
NitroBlast
Guru
01-02-2021 11:44

Rapporter til Admin
Hvis man har en enhed, der er forbundet med internettet, så bør man have det udgangspunkt at alle data, der kan indsamles, også vil blive indsamlet, og kan det knyttes til en bestemt person / bestemte personer, er det endnu bedre. Alle indsamler alle de data, de kan komme til - uanset om de må eller ej. Se feks. denne aktuelle sag: https://nyheder.tv2.dk[...] Hvor mange brugere af Facebook, Google, Twitter og co., har mon rent faktisk læst og forstået brugsbetingelserne? Mit gæt er <1%, folk er ligeglade.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#69
anox
Gæst
01-02-2021 12:27

Rapporter til Admin
#64, ved at sende data tilbage til jeres virksomhed, har i IP og tidspunkt. De to ting der skal til for at identificere ejeren af forbindelsen. Jeg ser det ikke som anonymiseret data i modtager.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#70
Dragonheart
Guru
01-02-2021 13:00

Rapporter til Admin
#67 Hvad betyder "ret skrive teksten af din?" Jeg fik mig ikke formuleret helt korrekt i #66. Jeg mente at der er retspraksis for det modsatte. Nemlig at man ikke hæfter for hvad andre foretager sig på ens net. Jeg har nok misforstået det du skrev pga af grammatikfejlene. Det er beklageligt.
--
#71
Dragonheart
Guru
01-02-2021 13:04

Rapporter til Admin
#69 Der skal vidst også lige havde adgang til ISPen interne logs for at identificere ejeren. IP er personhenførbar data.
--
Sidst redigeret 01-02-2021 13:04
#72
SShadowS
Guru
01-02-2021 13:30

Rapporter til Admin
#69 Vi gemmer det ikke, så jo den er anonym ved os. Bare fordi vi får det stillet til rådighed, betyder ikke vi gemmer det.
--
5950X|Crosshair VIII Formula|32GB RAM Gainward3090-GS|PG279Q Samsung970 EVO+ 1TB+2TB|Samsung 860 PRO 2TB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#73
Xponic
Giga Supporter
01-02-2021 14:24

Rapporter til Admin
Den her Artikel fra PHK gir et godt overblik over hvor omfattende overvågningen er Globalt, Så vis man vil gøre det væsentlig svære for eks NSA, PET, FE etc etc... så bruger man disk kryptering / krypterings programmer(f.eks til at sende mails men det kræver selvfølgelig at modtager også bruger samme krypterings program) og sidst men ikke mindst så hopper langt udenom MicroSuxS os for der er sikkerheds hullerne så store så selv elefanter kan falde igennem :).. https://ing.dk[...]
--
Straffen kommer til dem som venter. Venstre, Partiet med Løkke om halsen!!! No Gods No Masters My Time Has Come.
#74
MasterBenz
Bruger Aspirant
02-02-2021 00:50

Rapporter til Admin
#62 1. Nu har jeg arbejdet med forsikringer i 14 år, så jeg burde da vide lidt om emnet. Der er noget der hedder objektivt ansvar, og noget der hedder Culpa. Det sidste bygger på retspraksis. Hvis du låner en bil ud til en person, så er han ikke ansvarlig, hvis han kører en ned - i forsikringsøjemed vel at mærke. Men det kan han blive, hvis han har været groft uagtsom. Der er kæmpe forskel på hvad den danske lov siger, og så hvad FAL siger. Folk har det med at trumfe loven igennem i forhold til FAL. 2. Automatisk fartkontrol? Hvad er det da for noget sludder? Du er stadig personen der får bøden, og du modsiger i øvrigt også dig selv i forhold til dit sidste indlæg. Så man er jo ansvarlig - hvilket du også anerkender. 3. Retspraksis har ikke en skid med evidens at gøre. Måske du selv skulle slå ordet op? Jeg er rent faktisk domsmand, så jeg kan godt kende forskel på de 2 ord. Retspraksis betyder, at man dømmer efter en anden tidligere dom. Det er meget normalt, at en advokat fortæller om lignende sager, og hvilken straf de har givet. Det sker i alle sager at de gør det. Evidens er brugt omkring forskning. Evidens er f.eks når flere undersøgelser/studier viser det samme resultat. Grunden til at man ikke bruger ordet "bevis" er fordi at ting ikke nødvendigvis er belyst helt igennem. 4. I 2008 blev der afsagt dom i Østre Landsret i en sag (B-19-08) om en person, der i 2004 havde en trådløs internetforbindelse uden kryptering – altså var internetforbindelsen ikke beskyttet med en adgangskode. Østre Landsret fandt ikke tilstrækkeligt bevis for, at den registrerede ejer af internetforbindelsen havde stillet musikværker til rådighed fra internetforbindelsen. Retten fandt, at andre kunne have misbrugt internetforbindelsen, og at det ikke var ansvarspådragende i sig selv for ejeren, at denne ikke var beskyttet med et kodeord. Da sagen er fra 2008, og alle routere i dag bliver leveret med kodeord som standard, kan man ikke frasige sig det ansvar. Der er faldet ufattelig mange domme, hvor man er blevet gjort ansvarlig for fildeling fra ens internetforbindelse. Ellers søg på Njord Lawfirm. Der er altså løbet meget vand igennem åen siden 2008. Ellers søg på danishbits, Asgrd og shareuniversity.
--
#75
anox
Gæst
02-02-2021 02:11

Rapporter til Admin
#74, kan jeg få dig til at smide et par links, der understøtter din påstand om ansvar? Jeg er ikke stødt på nogen. Det er rigtig nok der er kommet kode på. Men der er nu mange ISP 1. line supportere, der har adgang til de omtalte WiFi kodeord. Hvordan sikre du dig imod dét og er det i orden at fjerne kodeordet? Hvis du selv slår Nord Lawfirm op, er de netop blevet politianmeldt for bedrageri. Jeg håber konsekvensen er, at abbonenten ikke kan stilles til ansvar 1:1.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Ulovlig logning - politianmeld dit teleselskab

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login