Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Nespresso kaffe tråden

Af Ultra Supporter Sch0sler | 19-07-2012 14:17 | 6726 visninger | 9 svar, hop til seneste
Goddag. Jeg er en gedigen kaffe nyder, som så mange andre herinde formentlig, og har på den bemærkning anskaffet mig en Nespresso Citiz & Milk http://politiken.dk[...] Skal dog ikke bruge det der fancy moccalattechinomælkskum noget, men det ville kæresten gerne have :) Som set, så brygger maskinen udelukkende espresso, almindeligt format, eller en lidt større lungo espresso. Det jeg endnu ikke har fundet ud af, er den rigtige bønne samt blandingsforhold til at lave en god Caffe Americano der smager i retning af almindelig filterkaffe, eller selvfølgelig bedre. Det er klart at det er to vidt forskellige ting, da filter kaffe er én smagsnuance hvor tyngdekraften laver kaffen, og Amerikanoen er flere sammenblandede sorter der bliver skudt gennem maskinen med 19 bar, for derefter at blive blandet op med vand. Mit bedste resultat indtil videre er 2x mellem stærke espresso shots samt 3x shots varmt vand. Sidder pt. med en Lungo med et lille tryk vand, og den er simpelthen så stærk og bitter at jeg bliver helt sur. Nu ved jeg selvfølgelig udemærket godt at det er en espressomaskine, og ikke en kaffemaskine, men derfor kan jeg godt ønske at finde frem til en god opskrift til den elskede danske kaffe (Americano). Håber der er lidt erfaringer herinde fra der kan blive delt.
--
#1
Stensgaard
Elitebruger
19-07-2012 14:27

Rapporter til Admin
Lad være med at lave en lungo som udgangspunkt for en americano. En lungo trækker netop det bitre ud af kaffen, som ikke er med i en espresso. I en espresso er vandet og kaffen i kontakt i så kort tid, at det kun er den lækre kaffesmag, der kommer ud. I en lungo bruger du mere vand, så der også kommer mange bitterstoffer med - og mere koffein (i en ægte espresso er der ikke ret meget koffein). Den rigtige americano er en espresso, som man hælder en smule vand i - op til samme mænge som espressoen. Men hvis man først hælder varmt vand i koppen, og derefter brygger en espresso direkte ned i, så bevarer man cremaen på kaffen - og lidt crema er jo lækkert. Jeg har selv drukket rigtig mange kopper god americano fra min espressomaskine (som ganske vist er en rigtig espressomaskine, ikke en kapselmaskine - men det burde være omtrent det samme). Nu er jeg på ren espresso :-)
--
www.12-V.dk[...]
#2
Wulffez
Supporter
19-07-2012 14:30

Rapporter til Admin
Hej Sch0sler. Tillykke med maskinen :-) Har selv været nespresso ejer i snart 3 år - det er fantastisk. Når sommmervejret er til det, når jeg kigger ud af vinduet så det ikke i dag haha, så kan jeg anbefale at lave en ice cappucino. Du bruger 2 x Ristretto , fylder et glas op med is så kaffen bliver lidt kold. Dernæst steamer du noget koldt mælk (bare hold på knappen i 2 sek på den der skummer :- )) og fyrer op i bassen. Det smager godt! Apropros din almindelige filterkaffe, så er Vivalto den bedste lungo du kan komme i nærheden af almindelige filterkaffe. Mvh Wulffez
--
Intel i7 920 2.67Ghz Gainward GTX 570 6GB OCZ 1600mhz
#3
Sch0sler
Ultra Supporter
19-07-2012 15:17

Rapporter til Admin
Mange tak, jeg er også sikker på at jeg nok skal blive glad for den. Jeg har fundet ud af at jeg rigtig godt kan lide espresso, det eneste problem jeg har med det er at der er så forbandet lidt i den. Er jo vant til at drikke 0,4L kaffe 5 gange dagligt, og i sådan en lille dims føler jeg ikke mit behov bliver dækket :) Den Lungo jeg snakker om i #0 der smagte afskyelig bitter, var netop Vivalto :) Åh ja, hvor jeg glæder mig til Iskaffe/islatte/iscappechino etc. Jeg blev helt afhængig af den kolde sorte/rune substans da vi var et par måneder i Thailand, hvor man kunne få det over alt til ingen penge. Har selv lavet det et par gange med instantkaffe, og det bliver bare ikke særlig godt. Nu har jeg købt nogle opfyldelige kapsler, http://www.ebay.co.uk[...] og vil se hvordan det bliver. Det ville være fedt hvis jeg kunne spare 4,- pr. kop kaffe alm kaffe jeg laver. Nogen erfaringer med enten de engang tomme kapsler, eller de genbrugelige?
--
#4
Wulffez
Supporter
19-07-2012 16:13

Rapporter til Admin
#3 Så har vi vidst bare forskellig smags præferencer ;) Hvis du er villig til selv lege med genopfyldelige kapsler, så kan man omvendt sige - hvorfor ikke gå hen og bruge den almindelige filterkaffe igen? Men ja 4kr*mange kopper dagligt*mange måneder*mange år = rigtig mange penge sparet ;) Skriv endelig tilbage i tråden, med din erfaring med dem - hvis du prøver selvfølgelig.
--
Intel i7 920 2.67Ghz Gainward GTX 570 6GB OCZ 1600mhz
#5
Sch0sler
Ultra Supporter
19-07-2012 16:24

Rapporter til Admin
Burde modtage pakken i morgen med 100 styk kapsler, til 100,-. Det burde være ret nemt, og bare lige i med kaffen, luk kapslen, ned i en lufttæt beholder, og så har du til et par dage. Så på den måde er det nemmere end filter kaffe, da det jo stadig er portionsinddelt :) Lidt matematik. 5 styk dobbeltshot espresso om dagen i et år = 6*5*365 = 10.950 kr. årligt for købe kapsler Tomme kapsler = 2+0,5*5*365 = 4.562 kr. Altså en besparelse på 6.380 kr årligt. HVIS det smager som lige så godt. Men det burde det, ifølge lidt forskellige reviews. We'll see.
--
#6
Stensgaard
Elitebruger
20-07-2012 01:38

Rapporter til Admin
#4 Det er jo stadig espresso, lavet under tryk. Mit spørgsmål vil nærmere være: Hvorfor ikke købe en "rigtig" espressomaskine? Som fx denne her: http://fleggaardshop.dk[...] Jeg har selv sådan én som min maskine til gæster og til mælkeskumning - og den er god (Til mig selv har jeg en La Pavoni, som er fantastisk, men som desværre også kræver et kvarters pause, før den kan igen - derfor er den ikke velegnet til gæster). Det kræver så, at du også investerer i en kværn - men en billig én som denne kan bruges til en start: http://fleggaardshop.dk[...] Og sådan starter så nørderiet - jeg rister også min kaffe selv, og det har virkelig gjort den største forskel for min kaffenydelse. Det er ikke dyrere end almindelig kaffe, bare lidt mere bøvlet, og så opdager man, at kaffe faktisk kun kan holde sig en uge efter ristningen - det vil sige, efter en uge smager den næsten lige så kedeligt som den, man kan købe i butikkerne - det siger så noget om, hvor godt den smager den første uge...
--
www.12-V.dk[...]
#7
Stensgaard
Elitebruger
20-07-2012 01:41

Rapporter til Admin
Men anyway, de tomme kapsler virker bestemt smarte - og 5 kroner pr. kapsel er dyrt, synes jeg...
--
www.12-V.dk[...]
#8
Sch0sler
Ultra Supporter
20-07-2012 16:11

Rapporter til Admin
Nå, der var åbentbart lidt problemer med min flotte maskine. Mælken brændte på i skummeren og kaffen var simpelthen ikke varm nok. Kunne tylle et glas kaffe sekundet efter det kom ud af maskinen. Troppede op i butikken med maskinen i hånden, og fik pengene tilbage inden for 3 minutter. No questions asked. Gik ind i butikken og fandt en anden maskine jeg ville have i stedet http://www.elgiganten.dk[...] og for meget lidt ekstra får jeg nu: - Varmere kaffe - Friskmalet kaffe - Meget meget billigere kaffe Hold da op hvor har de god kundeservice i Elgiganten. Det må jeg give dem. Har fået justeret lidt på maskinen, og kan nu lave en hel kop kaffe med den styrke jeg foretrækker med kun ét tryk. Lidt nemmere end den gamle, hvor det krævede 3-4 tryk og ind og ud med kapsler osv. God weekend til alle :)
--
#9
Stensgaard
Elitebruger
20-07-2012 23:09

Rapporter til Admin
Fedt. Den Siemens overvejede jeg også, da jeg skulle i gang med espresso.
--
www.12-V.dk[...]

Opret svar til indlægget: Nespresso kaffe tråden

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE