Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hjemmebrygger: Eftergæring på flasker

Af Maxi Supporter Lexio | 05-09-2017 23:13 | 2342 visninger | 4 svar, hop til seneste
Goddag HOL Er der nogen her inde som er hjemmebrygger? Jeg er først for alvor kommet igang med en lyst og ide jeg har haft i en del år, og det er at brygge forskellige drikke selv (Cider, Øl, Vin, og "Champagne"). Hidtil er det kun blevet til ikke karbonerede drikke, men nu er jeg i færd med noget æblecider, jeg har læst en masse, brugt og set forskellige udregninger for hvordan eftergæringen skal gøres. Men syntes der kommer mange blandede informationer. Min æblecider, som er gæret ved 19 grader skal hældes på 50 cl. flasker (glas) og lukkes med kronekapsel. Ønskes middel karbonering ~2,5 Vol. Vil gerne undgå lortet springer i luften, så hvor meget sukker skal der til hver liter...? Jeg har set alt lige fra 4 gram (sucrose / glucose), og op til 25-30 gram. per liter. Umiddelbart tror jeg mest på 4 - 4,5 gram når jeg ønsker en middel karbonering på ca. 2,4-2,5 Vol. CO2. (Dette var også den aller første mængde jeg kom frem til og den anbefalede mængde er jeg igen stødt på i dag). Tror at min cider skulle indeholde cirka 0,9 Vol. CO2 så jeg skal bruge omkring 1,5 Vol. og her har jeg også læst nogle steder at 4 gram sukker per liter = 1 Vol. CO2 også ville jeg skulle bruge 6 gram per liter. Af indlysende årsager ønsker jeg jo ikke at jeg klokker i den og at de eksplodere i hånden eller ud over det hele, men heller ikke at der slet ingen karbonering er sket. Men er der nogen her inde som selv gør sig lidt i den slags, som kunne komme med deres erfaringer. Hvor meget sukker (og hvilken) bruger i til cider? Hvor meget til f.eks. pilsner? Og tilsætter i måske lidt ny ekstra gær efter den primære fermentering inden i hælder det på flaske? - Lexio, glad amatørbrygger
--
We know the speed of light, but whats the speed of dark? i7-5930K @ 4,7 Ghz - 2xSLI GTX 980 Ti HYBRID - MSI X99A - 32GB Corsair 2666MHz
#1
Blizz
Elite Supporter
06-09-2017 00:29

Rapporter til Admin
Det lyder som et spændende projekt....og jeg glæder mig til at smage ;-) Glem vin, cider og alt det der....øl er "gudedrikken". Jeg tror desværre ikke, at du finder mange "bryggere" her på hol.dk. Jeg har selv overvejet at begynde, men det er jo "slow-brew", så det tager tid, og man skal holde øje med "skidtet".
--
Amiga forever.
--
Sidst redigeret 06-09-2017 00:30
#2
SteffE
Junior Nørd
06-09-2017 06:52

Rapporter til Admin
Cabonering på flaske er faktisk ret svært, specielt hvis du vil bibeholde sødme uden at tilsætte sødestoffer. Sødestoffer kan gøren ikke omdanne. Jeg har lavet cider et par gange, og hun fundet meget vigtigt at om stikke mindst to gange. Det fjerner urenheder og næringstoffer. Derudover lader jeg den gære meget færdig, dvs sukkeeonholder på <40g/L. Det er hæld på ikrafttræden pantflasler på 1.5 med enn spiseske fuld sukker.. Den var meget fint mht brus, men manglede lidt sødme. Men vil ikke tilføje sødemiddel. Har ikke haft nogen flasker som eksploderede og nogle var altså som champagne. Det kan dog anbefales at bruge champagne flasker, da de er kraftigere bygget og kan holde til trykket. Mht. Sukker, så bruger jeg søde æbler på 160-180g/L. Så får du en cider på 5-7%. Har også prøvet at tilsætte sukker op til 240, og så bliver den mere ala mousserende hvidvin. Husk at næsten alt sukker omdannes. Jeg bruger cider gær. Jeg tilsætter ikke ekstra gær på noget tidspunkt. Der er altså gær tilbage, og jo langsommere det går jo bedre.
--
#3
Lexio
Maxi Supporter
06-09-2017 09:57

Rapporter til Admin
#1 Du har nok ret, jeg forventede heller ikke at der var mange hjemmebryggere på HOL :) Jeg har skam også planer for ølbrygning, men man skal lige have tid til det hele. #2 Mit er filteret en gang og vil også omstikke cideren efter den primære fermentering. Jeg har ikke ret mange champagneflasker, men har til gengæld nogle hundrede halvliters glasflasker. Cideren vil være helt færdiggæret, men skal lige have taget en måling af vægtfylden for at være sikker. 1 spsk. skulle være 14 gram, til 1,5 liter. Jeg går nemlig ikke efter noget der minder om æblevin, derfor holder jeg alkoholprocenten på 6,4 - 6,5% i slutresultat, men også derfor jeg skal have den karboneret. Jeg har brugt en aromatisk vingær til mit, i forsøg på at bibeholde mere smag og aroma.
--
We know the speed of light, but whats the speed of dark? i7-5930K @ 4,7 Ghz - 2xSLI GTX 980 Ti HYBRID - MSI X99A - 32GB Corsair 2666MHz
#4
Lexio
Maxi Supporter
06-09-2017 19:30

Rapporter til Admin
Må håbe på at jeg kommer frem til noget rigtigt. Den primære gæring er ikke overstået endnu, formoder en endt gæring om 1-2 dage, der efter omstikker jeg cideren til en anden ballon.
--
We know the speed of light, but whats the speed of dark? i7-5930K @ 4,7 Ghz - 2xSLI GTX 980 Ti HYBRID - MSI X99A - 32GB Corsair 2666MHz

Opret svar til indlægget: Hjemmebrygger: Eftergæring på flasker

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE