Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bitcoins. Er det fremtiden?

Af Bruger Aspirant Isaac Ra. | 25-11-2017 19:40 | 1501 visninger | 11 svar, hop til seneste
Jeg har før handlet lidt med bitcoins købt lidt ting og sager anonymt på nettet. Det fungerede fint, jeg havde en wallet og så handlede jeg med den både køb og salg af bitcoins. Men jeg kan stadigvæk ikke helt hitte ud af "fidusen" ved bitcoins ift værdi og sikkerhed. Jeg kan forstå at de bliver produceret efter nogle matematiske algoritme og formler, så de findes ikke fysisk så at sige, men bare i et stort system, som folk så kan vælge at acceptere som værende "ægte" valuta/penge. Men jeg forstår ikke helt hvordan det kan reguleres og styres(det er nok heller ikke meningen at det skal, fordi det vil centralisere det), og hvordan kan man sikre en masse folk der løbende investerer mere og mere i det at de ikke taber rub og stub hvis det hele sprænger og taber en masse værdi. Lidt ligesom gælds-krisen i Usa fik en masse markedet og banker til at vælte som dominobrikker. Okay men mere specifikt hvordan kan man sikre digitale anonyme penge bliver fremtidens valuta? Skal det ikke være bakket op af et eller andet fysisk eller centralbank/produktion? Jeg kan forstå at kun 10% af verdens formuer findes i fysisk form så vidt jeg husker. Så allerede nu er en masse penge jo kun at finde i digital form. Men som sagt jeg kan stadigvæk ikke forstå hvad der gør bitcoins så genialt udover at det er anonymt. Det er jo ikke stabilt som feks $ eller € ift hvor meget det svinger i pris. Hvad skal der til for at al verdens valuta bliver skiftet ud og ændret til 100% digitale penge i form af cryptocurrency? Vil det ske og hvornår?
--
#1
Den Skrækkelige Vandpyt
Giga Supporter
25-11-2017 19:53

Rapporter til Admin
Kryptovaluta er i hvert fald fremtiden, men det er nødvendigvis ikke Bitcoin. Mange kryptovaluta har uforudsete "fejl" i protokollen og når først valutaen er stor kan det være svært at lave om, fordi det er så decentraliseret. Synes 3Blue1Brown har lavet den bedste video på emnet: https://www.youtube.com[...] Bruger også hans videoer til matematikstudiet.
--
#2
DGC
Ny på siden
26-11-2017 03:21

Rapporter til Admin
Det tror jeg næppe især hvis du kigger her: https://digiconomist.net[...]
--
#3
NiceRag
Giga Supporter
26-11-2017 04:23

Rapporter til Admin
pengene i dansk økonomi fx. bliver skabt bl.a. igennem boligmarkedet... dansk valuta sidder også værdimæssigt op imod euroen det giver en hvis sikkerhed bitcoins gør ingenting. det er ikke engang en rigtig valuta. det er en blockchain teknologi? at folk så vælger at købe og sælge den som penge for står jeg slet ikke... den er så svær at vurdere i værdi.. for nogen uger siden var den ... $7800 værd. idag er den $8800 værd. det gør at den nærmest kun kan bruges som en slags voldsomt udsvingene aktie eller lign. ikke som rede penge. ville du turde at købe en tesla for dine bitcoins idag? det var der jo en der gjorde for nogen år siden. jeg er temmelig sikker på han har fortrudt det..
--
#4
Isaac Ra.
Bruger Aspirant
26-11-2017 05:20

Rapporter til Admin
Som det er nu hvad siger markedsværdien af BTC(og andre cryptovalutaer) egentligt om den digitale møntenhed? De bitcoins som allerede er i systemet kan de devalueres i fremtiden? Og hvem sidder med beslutnings-magten egentligt? Det er jo decentraliseret så vidt jeg kan forstå der er ikke en central enhed der bestemmer eller regering. Man opfinder en teknologi og smider en masse btc ud på det store internet ikke? Men hvad med den dag hvor dem som har store formuer i btc vil sælge ud for alvor? Kan det ikke forårsage en lavine af fald og salg og fald og salg osv? Ligesom vi så med gældsmarkedet i Usa der blev købt op og købt op indtil det hele gik stærkt den anden vej og de solgte og solgte gæld hvor regeringen til sidst måtte redde dem der havde opkøbt al for meget gæld. Hvis jeg i morgen køber feks 10 bitcoins til 85.000$ kan jeg vel som det er nu ikke købe danske varer for 85.000$ vel? Så kan jeg kun sælge dem til en anden og bytte dem til rede kroner eller $. Så er det jeg straks tænker: Hvor meget værdi er der i systemet pt, dvs hvor mange varer ville man kunne købe for de 148 milliarder $ der er i omløb, og hvor lidt/meget skal der til af storsalg før den falder og hvor meget vil den falde til etc. Hvis vi vekslede ALLE verdens penge til cryptopenge med et trylleslag hvad ville der så ske? Kan det lade sig gøre?
--
#5
Isaac Ra.
Bruger Aspirant
26-11-2017 06:30

Rapporter til Admin
Jeg havde i sin tid 0,20 eller 0,15 bitcoins. Det havde en værdi af 20$ cirka nu har det en værdi af måske 1000-1500$. Så er det jeg undrer mig: Hvor kommer den store værdistigning fra. Nu har den værdi på 9000$. Men hvad betyder prisen egentligt? Den afspejler vel pt ikke at der er værdier i den virkelige verden for 9000$ per bitcoin vel? Altså den digitale møntfods værdi eksisterer vel kun så længe at der er nogle der er villige til at betale de penge for den, og dem der gerne vil betale er vel også primært kun dem som ser en stigning i fremtiden? Altså det er også mange af de samme mekanismer der går igen med centralbank-penge det ved jeg godt. Men så forstår jeg bare ikke at de btc der bliver blockchainet ud i systemet, hvordan de opnår en straksværdi på 8900$ pt. Skal bitcoin og andre cryptovalutaer ikke i fremtiden kunne måles op i en fysisk værdi eller produkt? Ellers bliver det vel bare til en spekualativ møntfod som primært spekuleres i om den vil stige eller falde, dvs et gambling produkt. Nå men uden at gøre mig selv til professor i det, så er det klart nok fremtiden da det er delvist anonymt(afhænger af landets love, det vil jo altid være op til det land hvor man er borger om hvilke regler der bør gælde uanset hvor decentraliseret det er, man er jo stadigvæk borger i et land og hører under dettes love indtil andet er gældende). og alle kan handle uden en mellemmand. Problemet er at det KUN fungerer med en internetforbindelse pt, så vidt jeg ved kan man ikke foretage en transaktion eller verificere den uden at være koblet op til nettet. Og at man ikke kan veksle den til en fysisk seddel. Mange vil gerne pengeseddler stadigvæk.
--
#6
Isaac Ra.
Bruger Aspirant
26-11-2017 06:39

Rapporter til Admin
Som det er nu er btc langt fra perfekt. Måden man generer penge på er meget primtiv. Man "generer" penge via algoritmer? Hvad så hvis man opfinder en computer der er 1000x kraftigere til at skabe btc fra dag til dag? Så vil ejerne af den blive multimillardærer? Det er jo en giga risiko at tekonologi kan udhule markedet kraftigt. Og hvem skal så regulere og kontrollere at dette ikke sker? Så er det jo netop en fordel der at have det centraliseret. Så for mig er der en masse fordele men også en masse ulemper og riscici forbundet med cryptopenge. Alene det at de bliver skabt udelukkende på baggrund af matematiske algoritmer i et virtuelt system uden nogensinde at have haft forbindelse til et fysisk system og fysiske produkter gør at man ingen sikkerhed at i valutaen whatsoever. Ingen regering elller centralbank til at holde den oppe. Og så vidt jeg forstår kan ALLE starte deres egen cryptovaluta op i morgen. Forestil jer hvis alle kunne printe og trykke deres egen valuta i Danmark. Hvordan skulle man så holde styr på betalinger i butikker? For mig at se er det ret kaotisk men helt sikkert fremtiden.
--
#7
Apexx512
Guru
26-11-2017 10:22

Rapporter til Admin
#6 Blockchains'ne sørger for algoritme og protokol. Asic antminers er designet til bc beregning.
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex|
--
Sidst redigeret 26-11-2017 10:24
#8
Isaac Ra.
Bruger Aspirant
26-11-2017 13:16

Rapporter til Admin
Okay Apexx512. Jeg kigger lidt på Rick Falkvinge nu. Han virker ret klog og er godt inde i det. Jeg går ud fra at Bitcoin før eller siden indenfor nærmeste fremtid vil kollapse. Fordi hvad for en værdi er der blevet tilføjet siden den kan stige fra 100$ pr 2013 btc til 8900 circa pt? Dvs en 80 dobling indenfor 4 år. Det er vel ikke fordi der er blevet tilføjet værdi for 80x de sidste 4 år. Ja der er sikkert blevet minet masser af mønter siden dengang, men det burde jo som udgangspunkt bidrage til en devaluering/inflation. Tager jeg fejl hvis jeg antager at en STOR del af de 8900$ er pumpet op af en masse håbefulde sjæle nederst i pyramiden? Fordi hvilke forretninger kan udbyde produkter, feks langtidsprodukter med fuld garanti og som koster meget feks huse og biler og både og lån, hvis de risikerer at hænge på en valuta der måske kan falde 90-95% uden videre? Men det tager ikke væk fra at bitcoins/cryptovaluta nok er en del af fremtiden i en eller anden form, da folk meget nemmere kan tage det til sig. Men som det er nu hvordan kan det gøre en møntfod stabil når alle kan starte en møntfod på uden videre? Forestil jer Danmark med hundredevis af forskellige hjemmelavede valutaer.
--
#9
Den Skrækkelige Vandpyt
Giga Supporter
26-11-2017 13:58

Rapporter til Admin
Tror folk har svært ved at se forskel på kryptografi og basic udbud og efterspørgsel (spekulation). Jeg foreslår at man læser Microeconomics og Macroeconomics af N. Gregory Mankiw.
--
#10
Lystbæk
Bruger
26-11-2017 17:24

Rapporter til Admin
Bitcoins anses for at være digitalt 'guld' og derfor ikke en cryptocurrency der som sådan kommer til at blive brugt i hverdags handel, men derimod som en investering/formue. Til hverdags handel er der mange andre cryptocurrencies, som er skabt til det formål og som hurtigt bliver mere udbredt omkring i verden. Den høje pris på Bitcoin vil jeg mene først og fremmest skyldes det begrænsede antal coins, 21 milioner. Dvs. udbudet er faldende og efterspørgslen er meget stor og hurtigt voksende. Det er et meget nyt marked og det vil derfor tage noget tid før det er modnet. Ingen kan forudsige hvordan prisen vil blive i fremtiden, den kan være alt fra 0$-uendelig. Personligt vil jeg ikke være overrasket hvis prisen skulle ende imellem 100k$-1mil$ pr. Bitcoin, men det er selvfølgelig et ønskescenarie :) Du skal tænke på, at på nuværende tidspunkt koster 1Bitcoin 9000$ eller 56.000kr. (afrundet) ganget med 17mil (Bitcoins i omløb) = 952 milliarder kr. Til sammenligning var der i 2010, alene i Danmark, 'kun' ca. 1000 milliarder kr. i omløb. Og hver Bitcoin kan splittes i 100 millioner Satoshi, så 1 Satoshi er altså kun 0,00056kr. værd på nuværende tidspunkt.
--
Sidst redigeret 26-11-2017 17:25
#11
BloodClaw
Supporter
26-11-2017 20:32

Rapporter til Admin
Fordelene ved Bitcoin er ikke voldsomt store når man bor i et land som Danmark. Det fede ved Bitcoin er at du kan holde styr på dem, og at der er et max for hvor mange Bitcoins der eksisterer. Bitcoin kan derfor ikke udsættes for hyperinflation (som vi har set i Venezuela med bolivar: https://www.cnbc.com[...] eller låses/konfiskeres af regeringer/banker (fx. som med Cypern i 2013: https://www.theguardian.com[...] ) Fordi de er digitale er de væsentlig nemmere at opbevare end fx. guld. Guld har til gengæld flere brugsscenarier. #6 Og så vidt jeg forstår kan ALLE starte deres egen cryptovaluta op i morgen. Forestil jer hvis alle kunne printe og trykke deres egen valuta i Danmark. Hvordan skulle man så holde styr på betalinger i butikker? For mig at se er det ret kaotisk men helt sikkert fremtiden. Det gør ikke rigtig nogen forskel. Når alt kommer til alt handler det om, at køber og sælger bliver enige om en valuta og en pris. Hvis du har lavet din egen valuta, så skal du nok ikke regne med, at sælger vil tage imod betaling i den valuta. #8 Fordi hvad for en værdi er der blevet tilføjet siden den kan stige fra 100$ pr 2013 btc til 8900 circa pt? Den værdi der er "tilføjet" er først og fremmest hype, men også at Bitcoin har overlevet indtil videre (på trods af utallige angreb), mens andre valutaer er crashet fuldstændig. #8 Fordi hvilke forretninger kan udbyde produkter, feks langtidsprodukter med fuld garanti og som koster meget feks huse og biler og både og lån, hvis de risikerer at hænge på en valuta der måske kan falde 90-95% uden videre? Tja, flere andre valutaer har samme udsving. Venezuelas valuta er faldet med 96% i år, sidste år faldte det egyptiske pund med ~50%. #10 Du kan nok godt regne med, at der er væsentlig færre end 17m Bitcoin i omløb. Rigtig mange bitcoins ligger i døde wallets, som folk har smidt væk i tidens løb. Der kan også være folk der er døde uden at have givet deres Bitcoin wallets videre. De Bitcoins er som udgangspunkt tabt og ude af cirkulation.
--

Opret svar til indlægget: Bitcoins. Er det fremtiden?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE