Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Videregående uddannelse - tendens i branchen?

Af Gæst JensTheBoneless | 13-03-2018 16:16 | 788 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej alle, Jeg har lagt mærke til, at flere og flere af de ny opslået stillinger, kræver en længere videre gående(kandidat grad eller civilingeniør). Når jeg kigger på kravet til erfaring og kompetencer, så er det de samme, som de altid har været. Forskellen er en højere uddannelses niv. Nu basher jeg ikke de højt uddannede folk - jeg tænker hvorfor går vi denne retning. Det er sådan pludselig opstået. Er det en ny smart HR tilgang? Lidt insider viden?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
JensTheBoneless
Gæst
13-03-2018 16:20

Rapporter til Admin
Som tilføjelse - Når vi idag når rigtig langt med certifikater og en teknisk uddannelse - hvad er det virksomhederne forsøger opnå? Jeg må indrømme at jeg er lidt provokeret af IT cheferne, som ikke sætter sig ind i tingene. Skal du undervise på et universitet eller deltage science projekter? Selvsagt en lang videregående. Skal du være en pre-sales Cisco mand eller en netværks arkitekt? Hvorfor skal man have en kandidatgrad til det?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
JensTheBoneless
Gæst
13-03-2018 16:23

Rapporter til Admin
Jeg har en teori om, at lederne og virksomhederne gerne vil fremvise noget data omkring gennemsnits niv. for uddannelser, for at imponerer investorer mv. Det er en meget amerikaniseret måde at lede en arbejdsplads på. IT branchen har ellers altid været stedet, for de folk der dygtige uanset uddannelses niv.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
kb-
Junior Nørd
13-03-2018 17:15

Rapporter til Admin
Mon ikke du kan overbevise en fremtidig arbejdsgiver med et godt cv og en masse erfaring? Jeg kan sagtens forstå hvis man ikke vil ansætte selvlærte uden erfaring, for i det tilfælde kan man jo lige så godt tage en nyuddannet ingeniør, da han jo trods alt har noget at vise frem.
--
.
#4
Jintao
Super Nørd
13-03-2018 18:22

Rapporter til Admin
#3 Der er en ærgerlig tendens til, at (specielt større) firmaer vælger ud fra titlen på uddannelsen frem for kvalifikationer. Dernæst, hvordan får du erfaringen hvis ingen hyrer dig uden en uddannelse på masterniveau? Tager man så en (vilkårlig) masteruddannelse, bare fordi? Det med en vilkårlig masteruddannelse er snuppet direkte fra flere venners samtaler. Deres profiler blev af flere interviewere beskrevet som præcist hvad firmaet havde brug for, desværre stod der jo bare ikke master på deres papir. :o) Hvor ligger ansvaret for, at arbejdsgiverne bliver oplyst omkring uddannelser, der ikke er på niveau 6-8? Hos arbejdsgiveren? Uddannelsesministeriet? Uddannelsesinstitutionerne? Den enkelte ansøger? Hvis det skal ligge hos ansøgeren kan det hurtigt blive årsagen til, at dennes ansøgning ryger direkte i skraldespanden fordi der nødvendigvis må skrives en længere ansøgning.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#5
illuzioN
Maxi Nørd
13-03-2018 18:47

Rapporter til Admin
Selvom du ikke har uddannelsen de kræver, så ansøg jobbet alligevel. Det er en ønskeseddel fra arbejdsgiver og har nu ofte oplevet at det er kemien der er i højsæde (uddannelse har aldrig været en hindring for samtale). Det faglige plejer man at komme efter, og en høj uddannelse er nu ikke ensbetydende med du er dygtig til arbejdet.
--
Sidst redigeret 13-03-2018 18:48
#6
aresONE
Supporter Aspirant
13-03-2018 19:01

Rapporter til Admin
Når jeg ansætter folk, søger jeg også - som et af kriterierne - ud fra uddannelse. Dette er altid et godt udgangspunkt, og indikerer at ansøgerne som minimum har visse kvalifikationer . Men, det er blot ET af kriterierne. Jeg kigger også på CV, joberfaring, og andre kvalifikationer. PT. er jeg faktisk mest interesseret i det rette mindset og passion for udvikling via arbejde.
--
[email protected] (NZXT X62), ASrock z87M OC Formula; 2x8GB G.skill tridentx 2400mhz CL10; Zotac AMP! GTX1080; Corsair Rm650x; Corsair Carbide 400Quiet
#7
Die_Happy
Megabruger
13-03-2018 19:19

Rapporter til Admin
Hvis du magter det, så tag en kandidatgrad. Det er langt mere respekteret i erhvervslivet, og vil få dig videre. Jeg er selv uddannet Civilingeniør i Elektroteknologi (M.Sc.EE), med speciale inden for stærkstrøm.
--
#8
illuzioN
Maxi Nørd
13-03-2018 22:06

Rapporter til Admin
#7, kommer så sandelig an på i hvad og hvor henne. Kan love dig for du når langt med en CCIE eller Offensive-Security. Der når en kandidat ingen vegne i forhold til de områder. Men ja generelt er der en forskruet opfattelse af uddannelsessystemet herhjemme og de videregående bliver vægtet højest, selvom de lave uddannelser kan være bedre kvalificeret ;)
--
#9
Kaasje
Guru
13-03-2018 22:20

Rapporter til Admin
Lidt det samme som firmaer der søger unge med kandidatgrad og 10 års erhvervserfaring i faget. :-P Jeg syntes også at det er blevet slemt. Dog hører jeg tiere at uddannelsen egentlig ikke betyder så meget, men at kravende er sat der, mere for at skræmme useriøse ansøgere væk.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#10
JensTheBoneless
Gæst
13-03-2018 22:22

Rapporter til Admin
#8 Jo, sådan har været og sådan er det også(næsten)idag. Hvis kigger på hvad de store firmaer vil have: -Du har en CCIE OG en kandidat. Plus 8+års erfaring. Det ville også være super rart, hvis du kan ledelse og projekstyring, som ingen relation har til stillingen, men naturligvis en god fed ting at have. Jeg bliver bare sur, fordi opslaget kommer fra en inkompetent person, som ikke sætter sig ind. Jeg får lyst til at være politikker og regulere sektoren:D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
csbc
Junior Nørd
13-03-2018 22:29

Rapporter til Admin
Et jobopslag er ikke altid en liste af "must-have" kvalifikationer. Det er en liste over de kvalifikationer, som arbejdsgiveren ønsker, at en kandidat har. Dette velvidende at det ikke nødvendigvis er samtlige kvalifikationer, som opfyldes.
--
#12
illuzioN
Maxi Nørd
14-03-2018 02:12

Rapporter til Admin
#10, sådan en kandidat går vel for 1-2 million i årsløn, så de er nu ofte villige til at gå på kompromis med uddannelse :)
--

Opret svar til indlægget: Videregående uddannelse - tendens i branchen?


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: