Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Opleve Malmø på en dag via tog

Af Gæst HjemvendtGæst | 16-05-2018 15:00 | 957 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej, Jeg har danske rødder på min mors side, men har ellers boet for det meste udenfor Danmark og været på besøg hos mine bedsteforældre i nordjylland. Jeg snakker lidt OK dansk, men det er desværre ikke noget jeg snakker ret tit. Har været i København enkelte gange. I juli vil jeg gå med 2 veninder til københavn i 3-4 dage for at opleve byen nærmere. Vi ønsker meget gerne at tage på en dagstur til Sverige også for at se lidt af Sverige. Vores ønske vil for eksempel være at rejse fra København kl. 7-8 om morgenen og derefter være i Sverige frem til en gang på aftenen et sted imellem kl. 18 - 22. Vi har mest overvejet Malmø fordi det er en større by og vi ikke kender til andre byer i nærheden hvor man kan tage på en lille dagsrejse. Vi kan godt lide at gå en masse og se arkitektur, mulige kunstfremstillinger, naturparker, søfronten og byen i sin helhed. Derudover skal vi nok også stoppe til at spise noget 2-3 gange på en sådan tur. Jeg har i denne forbindelse nogle spørgsmål til en sådan rejse da vi ikke er bekendte med sverige eller rejse fra københavn. Jeg håber derfor i vil kunne hjælpe os med nogle spørgsmål. 1. Er tog den nemmeste rejse metode? Jeg kan se på DSB, at prisen er fra 89 kr. og rejsetiden er på 40 minutter. Dette er vistnok fra hovedbanegården til "Malmø C", hvilket jeg håber står for Malmø Centrum. 2. Er det virkeligt sandt at toget kører hele dagen med adskillige afgange? Jeg prøvede lige at se på hvilke afgange der er og det ser ud til at være mere end 1 hver eneste time i døgnet. Det er mere end hvad jeg havde troet og er derfor lidt forbavset. 3. Hvis jeg forsøger at købe en togbillet online på DSB får jeg en meddelelse om at "Rejseplanen kan desværre ikke oplyse priser for denne rejse. I stedet kan du ringe til DSB på 70 13 14 18." og "Det er ikke muligt at købe billet til denne rejse online" - Er det derfor kun muligt at købe biletter ved at troppe op på banegården? 4. Mig forstået skal jeg anbringe mit Pas med mig når jeg rejser til Sverige (Jeg bor og er opvokset i Estland). Mine veninder kommer fra Moskva i Rusland og har derfor et visa til indrejse til Estland, som vi videre vil bruge til rejse videre til Danmark (Sverige forhåbentligt også) og til sidst til Tyskland. Vil det være OK for mine veninder ved indrejse til Sverige hvis de medbringer deres pas og visa? Dette vil jeg tro, men det er første gang vi tager på en sådan rejse i EU og det ville hurtigt blive træls hvis vi fik afslag på grænsen :( 5. Er Malmø en tryg by for 3 rejsende veninder der vil gå rundt og se byen? Skal vi forholde os til tiden og sørge for at være tilbage i DK før det er for sent på aftenen? 6. Hvad er de bedste ting ved Malmø der har værdi at se og bruge tid på?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Mig
Gæst
16-05-2018 15:10

Rapporter til Admin
1. Ja 2. Ja 3. Ja. Der står dette når du prøver at bestille billetten: Billetten kan ikke sælges i DSB Netbutik. Billetter fra Hovedstadsområdet til Sydsverige kan i Hovedstadsområdet købes hos DSB Salg & Service, 7-eleven på stationerne eller i billetautomaterne. 4. Kontakt https://www.migrationsverket.se[...] 5. Den er fin, bare ikke tag ud i deres ghettoer 6. Indre by er hyggelig. Og der er kæmpe shoppingcenter i udkanten af byen. Der kører tog dertil.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
JohnnyGogo
Semi Supporter
16-05-2018 15:17

Rapporter til Admin
#1 ja #2 ja har selv haft en kæreste der boede i Lund :) #3 ja burde det være plejede at købe min billet fysisk på Tårnby station i en billetautomat resten er jeg ikke mand for at svare på / kan ikke komme med et kvalificeret svar da jeg ikke har lavet andet end at stå på ski derovre :D
--
https://pcpartpicker.com[...]
#3
inckie
Ultra Nørd
16-05-2018 15:19

Rapporter til Admin
#0 I øvrigt, forvent at jeres ID-kort vil blive kontrolleret på et tidspunkt under rejsen: https://www.oresunddirekt.dk[...]husk det !
--
[email protected]
#4
Anden123
Guru
16-05-2018 15:30

Rapporter til Admin
Er Malmø en tryg by for 3 rejsende veninder der vil gå rundt og se byen? Skal vi forholde os til tiden og sørge for at være tilbage i DK før det er for sent på aftenen? I bør ikke begive jer ind i de indvandretunge bydele, for Malmø er rigtig hårdt plaget af massiv kriminalitet og gruppevoldtægter. Og selv udenfor disse bydele er der fare. https://www.bt.dk[...] https://www.bt.dk[...]
--
#5
HjemvendtGæst
Gæst
16-05-2018 15:35

Rapporter til Admin
Tak for? de hurtige svar hidtil. Jeg havde ikke forventet et sådant hurtigt svar på et langt opslag som mit, men jeg kan allerede se at hol som vant har god aktivitet ;) Det er også OK til vedligeholdelse af min evne at læse dansk. Jeg vil medbringe mit pas på rejsen og dette bør være OK. Mine veninder vil nok også være nødt til at medbringe pas og yderligere info vedrørende visa. Mine veninder er i gang med at undersøge hvad er kræves ved deres lands instans for rejse til udlandet. Jeg tror dog at det kun er nødvendigt med et og samme visa til Estland, Danmark, Sverige og Tyskland når alt jo er i EU.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Ilwaz
Guru
16-05-2018 15:58

Rapporter til Admin
#0 Tryghed, kommer rigtig meget an på hvordan du er som person. Hvis du blir utryg over åbenlys kriminalitet, eller af at se perkere rende rundt i deres grupper, så for du det hårdt. Men ellers er det en fed by, særligt hvis man kan sin historie!
--
Grafikkort oraklet!
#7
inckie
Monster Nørd
16-05-2018 16:13

Rapporter til Admin
#4 Som Københavner, frygter mere et halbald med en flok jyder end at bevæge rundt i en ghetto med invandere... #5 I Danmark, ville de skulle ansøge et Schengenvisum: http://www.eu.dk[...] - jeg ved dog ikke hvordan det foregår i Estland.
--
[email protected]
#34
BobbyJ
Bruger
17-05-2018 09:53

Rapporter til Admin
Jeg har boet i Malmø i et år. Du kan roligt tage derover, det er slet ikke så farligt som danske medier gør det til ;) Toget kører tre gange i timen fra Kbh H. I kan med fordel stå af på Triangln eller Malmø C. (Den ene og anden ende af "strøget" i Malmø. Derudover kan i med fordel købe billetten på Kbh H i den "svenske" automat. Dvs. den røde billetautomat der drives af "skånetrafikken". Den eneste forskel på billeten er, at du får den noget billigere end hvid du køber den af DSB. Hvis i skal ud og hjem samme dag, så køb en 24-timers billet :)
--

Opret svar til indlægget: Opleve Malmø på en dag via tog

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning