Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Bitcoin synes at være krakket

Af Supporter Wut | 27-11-2018 20:18 | 2076 visninger | 30 svar, hop til seneste
Hey Her er lidt input til at tænke over angående Bitcoins: BitCoin toppede 17. december 2017 i kurs over 17.000 dollar. Siden det styrtede kort efter har der været en længere nedadgående konsolideringsfase hele 2018, og nu styrtede Bitcoin igen ret lang ned. Vi er nu næsten på 80% tab fra toppen. Det er usandsynligt at vi nu har nået bunden, da Bitcoins har været i ned-trend lige siden toppen. Så vi ved endnu ikke, om der overhovedet er en bund, eller hvor lang tid det fortsætter nedad. Til sammenligning faldt hele boligmarkedet sammenlagt 33% fra toppen i 2007 til bunden (den rigtige bund) hvorfra boligmarkedet er steget igen, og nu har indhentet hele tabet. Hvis man søger her på hol.dk på "bitcoin", så kan man se antallet af tråde om bitcoin. Der har været utallige tråde om emnet, men siden 17. december 2017 har der kun været 11 tråde om bitcoin, og deraf har 5 af dem været omkring hvordan Bitcoins er blevet stjålet eller salgstråde omkring, hvordan man slipper af med Bitcoins. Kun 3 tråde har omtalt Bitcoin som mulig investering. Det komiske - eller skræmmende måske - er at før krakket i december 2017 var der en stribe aktive brugere her på hol.dk, der sad og kæmpede en gæv kamp for at bilde andre brugere ind, at Bitcoin var en stensikker investering. Der blev blandt andet (nu vil jeg ikke nævne navne) skrevet, at "Bitcoin er mere sikker investering, end at købe fast ejendom" og at "Det er fremtidens valuta - det kan ikke gå galt", eller "Bitcoin er en valuta lige som alle andre. Der er lige så meget sikkerhed i Bitcoin som i dollars". Selv har jeg (og flere andre brugere) mange gange påpeget den risiko, at da vi ikke har noget at sammenligne Bitcoins med (som den første rigtige digitale valuta), så kan man ikke risikovurdere det overhovedet. Og at det hele lignede en investeringsboble lige som tulipanløg i Holland, og boligmarkedet - dog forværret af at boliger jo rent faktisk har en "indre værdi" mens Bitcoins bare er ren fiktiv værdiansættelse. Men man blev nærmest gjort til grin, hvis man var bekymret for Bitcoins. Jeg synes, det burde give nogle brugere her på hol.dk anledning til at se sig selv lidt i spejlet og tage lidt ved lære af det, der er sket. Bare for éns egen skyld, så man ikke blindt vader ud i farlige spekulationer igen. Fortsat vældig god tirsdag aften derude :-)
--
#1
Wut
Supporter
27-11-2018 20:30

Rapporter til Admin
Måske er lidt teknisk analyse på sin plads her: https://imgur.com[...] BTC har flere gange testet bunden omkring 6000 dollar i en nedadgående trendkanal, og det er som så et sundt tegn at kursen er blevet afvist flere gange nedefra. Der hvor tragten snævrer sammen til højre, er der stor spænding, og det kan enten gå stærkt op eller ned. Det gik så nedad. Jeg vil under ingen omstændigheder placere penge i BTC ud fra den kursgraf. Jeg vil se 3 tests af en ny bund, og en længerevarende stigning i kursen, inden jeg tør putte penge i det. Det er et meget negativt signal, at efter et crash, at der konsolideres negativt over tid, og efterfølges af et nyt crash. De fleste investorer vil nok se det som så risikofyldt, at man finder andre steder at placere sine midler. Disclaimer: Jeg hverken ejer eller har ejet BTC, og har aldrig haft korte positioner i BTC
--
Sidst redigeret 27-11-2018 20:32
#2
Bundy
Maxi Supporter
27-11-2018 20:33

Rapporter til Admin
Der er stadig folk i r/bitcoin der lever i deres egen virklighed - det skal der nok også være herinde stadigvæk. :)
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#3
Akasut
Giga Nørd
27-11-2018 20:39

Rapporter til Admin
Det er jo ikke meget anderledes end pure gambling. Har en kammerat der ville ind i mining, og sidenhen ad-referals links. Han boaster hele tiden at 'nu har han tjent så mange penge i dag', og 'dette er god investering'. Jeg spørger ham bare hver gang, hvor mange penge har du fået udbetalt i hånden som du kan bruge ovre i supermarkedet i dag? Så kommer undskyldningerne... Jeg har ikke selv bemærket disse bitcoin tråde herinde, nok fordi jeg ikke selv er interesseret i det, det er en fase ligesom Beyblade. Der er nok også en årsag at økonomer ikke har helt tiltro til cryptocurrency. Måske engang i fremtiden når vi er gamle og sidder på plejehjem, who knows. Der er dog kommet beskatning mange steder, fordi regeringer vil have bid af kagen på udbetalinger, så man kan sige at de har en vis respekt for cryptocurrency på et eller andet plan. Jeg anskuer det, at være forud for sin tid, men folk skal da være velkommen til at investere i det, ligesom folk anvender aktiemarkedet eller trækker i den en-armet tyveknægt.
--
#5
Wut
Supporter
27-11-2018 20:52

Rapporter til Admin
#4 Man kan allerede investere i BTC på Nasdaq i form af denne trust (og sikkert mange andre): https://grayscale.co[...] https://www.nasdaq.com[...] Men hvad var din pointe med linket?
--
#6
morten
Gæst
27-11-2018 21:04

Rapporter til Admin
btc er før faldet 70 procent så den er ikke krakket på nogen måde..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Wut
Supporter
27-11-2018 21:56

Rapporter til Admin
#6 Man kalder det et krak, når kurserne falder tilstrækkeligt meget. Det er sket flere gange i historien: https://da.wikipedia.org[...] At du personligt ikke vil kalde et 80% reduktion i kurs et krak, eller at du på en eller anden måde tror, at fordi der tidligere har været krak, at man så ikke kan kalde det seneste krak for et krak, det må du selv rode med. Resten af verden kalder det et krak.
--
#8
Kaasje
Guru
27-11-2018 22:17

Rapporter til Admin
Jeg sad for sjov og legede med et aktiespil, og satte ca. 100k på BTC, som jeg havde glemt, det var lige da de faldt dramatisk. Endte med at skylde 170.000kr. Jeg kan ikke forestille mig hvordan det må have været for folk som havde købt mens den var høj og sat hele deres opsparing i det.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#9
Søren
Gæst
27-11-2018 22:26

Rapporter til Admin
Jeg har ikke BTC, men er næsten alt investering ikke gambling? Der er nogen hvor de siger, at du får en hvis "return"
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
groor
Ny på siden
27-11-2018 22:29

Rapporter til Admin
Jeg er en af dem der har været med på bitcoin bølgen. Jeg købte i første omgang i september 2017, og solgte igen en stor del af min beholdning i midten af december (Super heldig timing). Jeg er i den seneste måned så småt begyndt at købe op igen. Generelt set synes jeg at det er en super interessant industri, men jeg må ærligt erkende at man ikke har den fjerneste ide om hvorvidt kursen skal op eller ned. Dog har jeg stadig en lille portion som jeg holder fast i, og løbende putter mere i.
--
#11
Søren
Gæst
27-11-2018 22:32

Rapporter til Admin
#9 Med nogen mente jeg med almindelig aktier.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Conor
Gæst
27-11-2018 22:49

Rapporter til Admin
Trist for de mennesker der har mistet penge. Det var jo også som om alle skulle med på vognen da den lå i 17-18k dollars. Men det er bare en del af gamet. Dengsng sagde folk jo det var helt naturligt den dykkede. Gjorde den altid efter nytår. Bare lidt som om den glemte at komme op igen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
LgT
Maxi Supporter
28-11-2018 08:11

Rapporter til Admin
#12 super trist for de folk der har tabt penge! Men samtidigt understreger det nok vigtigheden i at kende forskel på "shut up and take my money" og at huske konceptet bag pyramidespil.
--
#14
RawnieBrownie
Mega Supporter
28-11-2018 09:10

Rapporter til Admin
Nu ligger BitCoin Cirka på samme niveau som før alle medier begyndte at snakke om det (Slut 2017), som fik alle, ja selv bedstemor Jytte til at købe BitCoins. Så det er helt logisk at der opstår et kæmpe dyk når alle "Rookie investerne" panisk sælger fordi de taber penge kortsigtet. Det var klart at dykket ville komme, for der var ikke noget grundlag for at de forskellige Crypto skulle have den høje værdi de havde. Men det er ikke noget ukendt syn, man kan historisk finde masser af eksempler fra aktiemarkedet hvor det samme er sket. Nogen overlever mirakuløst, andre taber alt værdi og forsvinder. Smed man penge i det før slut 2017, lavede man stadig fin investering, for man vil stadig være i overskud, måske endda med et bedre afkast end obligationer eller aktier ville have givet i sammer periode. Dog skal man huske at det er en HØJ! HØJ! risiko "investering", så man skal ikke tude hvis den falder yderligere og man ender med at tabe penge på det. Men husk man har først tabt pengene når man sælger. Så hvis man har dummet sig, og købte midt i boomet og har tabt 40-80% så ville jeg bare lade dem stå og se hvad der sker. Det næste års tid kommer til at være meget afgørende for crypto verden.
--
#15
dundunduuun
Gæst
28-11-2018 09:30

Rapporter til Admin
https://en.wikipedia.org[...] Her er hvorfor btc og andre cryptos er scams, sakset fra linket foroven, samtlige karakteristika for ponzi schemes opfyldes af samtlige cryptos, og cryptos udbygger endda ved at lægge flere sniger-tab til, såsom indkøb af HW til mining, strøm til mining, tidsforbrug på opsæt af maskiner og problemløsning på samme, og så det sædvanlige encitament til at forsøge at lokke andre i fælden ved at overhype og tale overdrevent positivt og entusiastisk om eventyret; High investment returns with little or no risk. Every investment carries some degree of risk, and investments yielding higher returns typically involve more risk. Be highly suspicious of any "guaranteed" investment opportunity. Overly consistent returns. Investment values tend to go up and down over time, especially those offering potentially high returns. Be suspect of an investment that continues to generate regular, positive returns regardless of overall market conditions. Unregistered investments. Ponzi schemes typically involve investments that have not been registered with the SEC or with state regulators. Registration is important because it provides investors with access to key information about the company's management, products, services, and finances. Unlicensed sellers. Federal and state securities laws require investment professionals and their firms to be licensed or registered. Most Ponzi schemes involve unlicensed individuals or unregistered firms. Secretive and/or complex strategies. Avoiding investments you do not understand, or for which you cannot get complete information, is a good rule of thumb. Issues with paperwork. Do not accept excuses regarding why you cannot review information about an investment in writing. Also, account statement errors and inconsistencies may be signs that funds are not being invested as promised. Difficulty receiving payments. Be suspicious if you do not receive a payment or have difficulty cashing out your investment. Keep in mind that Ponzi scheme promoters routinely encourage participants to "roll over" investments and sometimes promise returns offering even higher returns on the amount rolled over. TL:DR - bitcoins og andre crypto'er krakker ikke, de falder fra hinanden som scams bør - bare ærgerligt at der nok ikke bliver fanget særlig mange af de mennesker der er stukket af med mormors opsparing..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
ToFFo
Guru
28-11-2018 09:33

Rapporter til Admin
Jeg har BTC stående hos Cryptopay, da jeg synes det var et genialt koncept. Indtil det blev lukket... Cryptopay konceptet er simpelt. Du sætter BTC ind på din Cryptopay konto, og Cryptopay sender dig et VISA kort, koblet op til din Cryptopay konto. Så kan du ellers bare bruge det som var det et almindeligt VISA kort, til køb på nettet eller i butikker. Problemet er jo så bare kursen, da det er dyrt at købe ting mens kursen er lav, men billigt mens kursen er høj. Bestilte et US Visa kort, da jeg stod og skulle til USA så det ville være genialt jeg kunne bruge af mine bitcoins mens jeg var der. Jeg har tjent på BTC og det er en risikabel men interessant "investering". Det sjove ved BTC er at man kan nøjes med at spekulere i det, eller man kan mine. Man kan ikke mine aktier eller ejendomme. Jeg betalte for en cloud-mining service, som gav et fint overskud. Købte noget mining-power, lod det mine et stykke tid, brugte de minede coins til at købe mere mining-power mens kursen var på sit højeste, så jeg fik meget for pengene, og så stod det ellers og snurrede et år og lavede et fint lille overskud. Tror jeg nåede at tjene omkring 1000kr på det i overskud, efter prisen for mining servicen er trukket fra. Jeg har stadig 0,027 BTC hvilket svarer til ca. 110 dollars. De står fint på min cryptopay konto, og bruges til at betale for film/serie streaming. Hold kæft jeg kunne have tjent tykt på det, hvis jeg bare solgte hele lortet da kursen var i top. Oh well, you win some, you lose some. Godt for dem der har tjent en mindre formue på det. Skidt for dem der har tabt en mindre formue på det. Taberne har ikke haft den nødvendige viden/tålmodighed til at vinde på det. Det sucks, men that's life. Jeg tror/håber BTC stiger i værdi igen, så jeg får lidt mere ud af dem jeg har. Så mine coins får lov at gro eller rådne. Det må briste eller bære :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 28-11-2018 09:38
#17
ToFFo
Guru
28-11-2018 09:46

Rapporter til Admin
#15 - Scam er lidt et hårdt ord synes jeg. Man er sin egen lykkes smed med BTC. Hvad nu hvis du køber en masse Tesla aktier og Elon Musk skriver noget lort på Twitter, som får kursen til at gå ad helvedes til. Så taber du penge fordi han opfører sig som en uprofessionel klaphat. Det skal lige siges, jeg synes Elon er genial. På trods af hans lidt uheldige Twitter opdateringer nu og da. Jeg snyder ikke nogen ved at vælge at investere i BTC. Plus folk faktisk har tjent styrtende på det, ved at være klogere end andre. Jeg føler ikke jeg gør noget kriminelt når jeg bruger penge på BTC relaterede ting.
--
- Indsæt signatur -
#18
groor
Ny på siden
28-11-2018 09:56

Rapporter til Admin
Til jer der skriver at bitcoin og andre cryptovalutaer er scams. Hvor kommer værdien fra almindelig fiat valuta fra?
--
#19
MyrKnof
Elitebruger
28-11-2018 10:06

Rapporter til Admin
#15 Men mange af de ting gør netop bitcoin ikke er en scam? Du er vist bare en lille hater fordi chancen gik dig forbi :) Jeg ville sq da også ønske jeg have investeret i det i 2014, men whatever altså. Ud fra de ting der er det vel kun problematisk udbetaling der er bare lidt der hen ad, og den er ikke engang helt gyldig længere. Crypto er kommet langt meget hurtigt, og det sidste jeg hørte var at en stat i US nu tager imod BTC som skatteindbetaling. BTC er en rigtig valuta nu, og handler på børser skal rapporteres til EU, lige som med fiat valuta. Den er for fanden mere stabil end den Venezuelske boliviar. Det sagt kommer BTC nok ikke til at redde verden lige med det samme, men jeg ville stadig ikke kalde det en scam. Det værste i mine øjne er, at early adopters sidder på absurde mængder coins og det medfører sine egne problemer + at deflation medfører sparsomling forbrug (har dog også sine gode sider)
--
#20
SimonFRB
Semibruger
28-11-2018 10:11

Rapporter til Admin
BTC er udelukkende baseret på hype, så det er da klart, at alle med BTC på lommen vil snakke for deres syge moster for at overbevise verden (eller HOL.dk) om, at det bare er det bedste. Og alle jer, der ikke kan se forskellen på Tesla og BTC som investering; Tesla har en værdi i sig selv som firma, men også en masse "varm luft", som er den hype, der ligger i firmaet. BTC har kun hype, og ingen reel værdi. #17 Folk har ikke tjent styrtende på BTC ved at være klogere end andre. De har været heldige. #18 Læs lidt om hvordan vores valuta er reguleret, og spørg så igen.
--
#21
hanfufu
Megabruger
28-11-2018 10:13

Rapporter til Admin
Dejligt at høre. Magen til tåbeligt og snæversynet koncept skal man dælme lede længe efter. Lad os lave en valuta som beslaglægger vanvittige mængder energi - med al den forurening der medfølger - på at producere noget der faktuelt set slet ikke eksisterer. At man kan prioritere sådanne ting fremfor vores planet, gir jo en anledning til at spørge sig selv om vi som art overhovedet bør eksistere
--
Sidst redigeret 28-11-2018 10:14
#22
SimonFRB
Semibruger
28-11-2018 10:35

Rapporter til Admin
#21 Kunne ikke være mere enig. Giver en bajer!
--
#23
hanfufu
Megabruger
28-11-2018 10:36

Rapporter til Admin
#22 Jeg siger tak, ryger dog bare en pind så er der 2 øl til dig :)
--
#24
ToFFo
Guru
28-11-2018 11:02

Rapporter til Admin
#20 - Der er jeg uenig. Det handler ikke kun om blind luck. Man bliver nødt til at følge markedets tendenser for at kunne gisne om hvorvidt det er en god eller dårlig ide at købe/sælge på et givent tidspunkt. Det er ikke et lotteri, det kræver at man kender markedet og følger med. Derfor mener jeg at de kloge/tålmodige vinder over dem som ikke følger med, og tror de kan lave en hurtig skilling, uden overhovedet at sætte sig ind i tingene.
--
- Indsæt signatur -
#25
SimonFRB
Semibruger
28-11-2018 11:12

Rapporter til Admin
#24 Selvfølgelig kan man se en tendens og handle efter det. Men det kræver ikke ligefrem at man er klog på investeringer eller Bitcoins som sådan. Det er relativt let at se om en graf er opadgående eller nedadgående.
--
#26
Thomas
BOFH
28-11-2018 11:39

Rapporter til Admin
#24>>Naturligvis kan man følge tendenser på bitcoins men det kan ikke sammenlignes med aktier i Tesla. Aktierne har en bagvedliggende værdi som bygger på firmaets værdier i form af fabrik og værdi af patenter. Samtidig har den en værdi i forhold til hvad man forventer af fremtidens salg. Bitcoin har ingen bagvedliggende værdi og at forudsige værdien af den kan kun vurderes på fornemmelsen
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#27
ToFFo
Guru
28-11-2018 11:42

Rapporter til Admin
#26 - Det var heller ikke meningen at sammenligne bitcoins med aktier som sådan, men jeg sammenligner den nødvendige viden for at få et udbytte ud af begge dele. Det kræver man har noget mellem ørene for at skabe profit når man handler både aktier og bitcoins. Det er ikke bare rent held. Det var dét jeg ville frem til :)
--
- Indsæt signatur -
#28
hanfufu
Megabruger
28-11-2018 11:52

Rapporter til Admin
Da man er afhængig af enorm mange eksterne faktorer i aktie/valuta markedet som her, må det vel betegnes som held, når alle / mange falder i klik så det gir pote. Så kan man jo anskue det som så meget andet i livet: Ingen garantier, alt kan ske, man kan vel bare højne sine chancer, ved at påvirke så mange faktorer som muligt i ens favør. Her kan stor viden og kontakter jo nok være de bedste redskaber, med mindre man vælger en lidt mere lyssky metode som Kina evt mener der er sket med bitcoin, og hvad kyniske og kreative mennesker nu kan finde på for egen vindings skyld :) Man kan ko også sagtens ramme plet ved et tilfælde, uden nogen viden men chancen er jo som bekendt uendelig lav, da man jo så skyder i tågen og håber alle faktorer ender ud i ens favør :) Men hvad dælen, jeg ryger cannabis som medicin, så fatter nok ikke så meget når det kommer til stykket :P
--
Sidst redigeret 28-11-2018 11:54
#29
kikophil
Giga Supporter
28-11-2018 14:26

Rapporter til Admin
Jeg var så èn af dem, der advarede mod bitcoin, og anbefalede, at trække sig ud før man kom for langt ind i 2018. Ved al den slags raket-accelerende investeringer er det altid vigtigt at vide, at dèt der får tingene til at stige, er antallet af mennesker der deltager, da det er dette der ved at trække nye til, er den bærende kraft. Derfor kræver det koldt blod i årerne, og ikke bare grådighedsdriften, der styrer de fleste, at vide - hvornår man skal pakke kufferten, og finde andre økonomiske jagtmarker. Gider ikke skrive - når noget er for godt osv. - you know. For mig sagde den "trend" at verdensmarkedet ikke kunne bære en sådan udvikling, og derfor havde en indbygget nedlukningsgrad af store dimensioner.. Dette er ikke et "jeg sagde jo indlæg" da jeg har ondt af dem, det går ud over. Nogle af dem har jo nok brugt mere end deres økonomi kan bære - ligesom i poker. Spil aldrig for mere, end du kan tåle at tabe.
--
#30
Thomas
BOFH
28-11-2018 15:30

Rapporter til Admin
#27>>Jeg tror du misforstår mit indlæg lidt. Tesla har trods alt den hype Elon musk forstår at skabe om fremtidige indtægter, også en bagvedliggende økonomi. Man kan som investor derfor kigge på forholdene i virksomheden og derfor vurdere om værdisætningen stemmer overens med virkeligheden. Den slags muligheder har man ikke med Bitcoins eller andre digitale valutaer. Der er ingen værdi bagved og 100% af værdien bygger på at der er nogen der vil købe din bitcoin når du skal af med den. Så kan man følge trend lines og den slags, men da der faktisk ikke er nogen der ved hvorfor folk køber Bitcoins så vil alle gæt være lige netop gæt.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk

Opret svar til indlægget: Bitcoin synes at være krakket

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning