Er det ikke lige meget hvor meget det vejer?
Du ved vel hvor meget kylling du har købt
så hvis du køber fx 2 kilo kylling, og tilbereder det, og så vejer det og det vejer... 1500g. så har du begge tal?
hvad skal det vejes for?
som udgangspunkt skal det vel vejes efter det er tilberedt, tænker jeg
men jeg ville nok bare lade helt være ...
--
Man vejer det altid før tilberedning.
--
Signatur (valgfri)
Jeg vil følge en kostplan, der for f.eks. står jeg skal have 100 g kød til formiddag, 100g til frokost og 120g til aften. Og jeg går ud fra det er i rå tilstand, så hvis jeg smider de gram op i tilberedt, vil jeg få alt for meget.
men hvis jeg vejer det af inden tilberedning kræver det jo at jeg laver hver enkelt portion for sig selv, da jeg ikke ved hvor meget det vejer efter tilberedning
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Det er jo bare sindsyg bøvlet, hvis jeg skal lave mad til en uge, så vil det sige jeg skal stege kød 21 gange, så jeg ved hvor mange gram der i hver enkelt portion efter tilberedning
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg hader det, når jeg har planlagt at indtage 100 gram kød, som så bliver til 90 gram efter tilberedning. Jeg gider heller ikke smide 110 gram kød på panden for det er ikke sikkert det giver lige præcis 100 gram. Jeg vil heller ikke lave for meget, og risikere at skulle smide 5-10 gram mad i skraldespanden. Meal prep er pointless hvis man ikke kan ramme det ønskede indtag 100%.
Mange der laver meal prep glemmer også at slikke tallerknen ren efter de har spist. Så går der endnu mere til spilde!
Ja.... Meal prep ER bøvlet. Men du har jo selv valgt en bøvlet livsstil.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 02-12-2018 21:15
Æd det hele mandag, så slipper du for at veje det.
--
.
Du skal jo bare veje de rette mængder af inden du tilberede det hele. Allerede her regner du ud, hvor mange portioner det bliver til. Når du har tilberedt det vejer du det hele, deler det tal op i antal portioner du forventede og vejer så disse portioner af og smider i nøgle bøtter.
--
Du kan jo bare regne forholdet mellem vægten før vs efter stegning.
Hvis du fx skal stege kylling til forskellige portionsstørrelser (fx 100g og 150g). Så steger du 2100g kylling. Det bliver så til 1600g efter stegning.
1600g/2100g*portion = prep
Fx:
1600g/2100g*150g = 114g prep.
--