Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Vegansk fremtid: De nye alternativer

Af Gæst Sharks | 05-01-2019 18:58 | 3132 visninger | 94 svar, hop til seneste
Efterhånden er det blevet en trend blandt danske familier at holde ugentlige kødfrie dage, - og det ser kun ud til at fortsætte denne vej, nemlig at vi går væk fra at spise kød til at spise mere grønt og sunde køderstatningsprodukter, til gavn for klima og fremtid og vores egen sundhed. Der er dog en del som holder fast i deres kødforbrug, til trods for at videnskaben siger at vi Danskere for alt for meget kød, hvilket er direkte unødvendigt, da vi slet ikke har brug for så meget protein. det anbefales maksimalt at indtage 500 gr. kød om ugen. Selv håber jeg på, at fremtiden er 100% kødfri, det ville kunne gavne os alle, og især vores fremtid hvor jeg især tænker på klimabelastning. Desuden vil det også løse store problemer ved dyrevelfærden - mange dyr lider under vores forbrug og produktion af kød. I mit eget køkken anvender jeg især produkter fra mærket Naturli, især deres Naturli hakket har jeg virkelig lavet nogle gode burgere med, og jeg anbefaler alle at prøve dette, i vil virkelig blive overrasket. nu virker det måske som en reklame, men jeg har intet med firmaet at gøre, men jeg syntes i skulle tage et kig på https://www.naturli-foods.dk[...] Tænker i over jeres kødforbrug derhjemme, har i erfaringer med køderstatningsprodukter, og hvad mener i om en kødfri fremtid? Er det her fremtiden?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Notional
Ultra Nørd
05-01-2019 19:05

Rapporter til Admin
Verdens befolkningen steg med næsten 82 millioner mennesker netto sidste år. Altså næsten 4 gange mere end hele skandinavens befolkning på ét år. Alene det at disse mennesker skal brødfødes, udleder mere forurening end hele skandinavens befolkning. Hvad vi gør har ingen indflydelse på hverken økonomien eller global opvarmning. Jeg spiser hvad jeg har lyst til, før det gør ingen verdens forskel. Hvis du vil æde grøntsager til du brækker dig eller æder insekter for protein, så dig om det. Men det er fuldkommen forgæves. Allerede i år (5 dage inde) er verdens befolkningen steget med over 1 million mennesker netto.
--
I7 4790K; Asus Ranger Z97; 8gb DDR3 1600; Asus 290 4GB DCUII; Lian Li v700wx; 2x20" dell ips; Logitech diNovo Laser/MX Master; Windows 10 Pro 64.
#2
Andersjepsen
Ultrabruger
05-01-2019 19:06

Rapporter til Admin
Ift. smagen har jeg intet imod at spise diverse køderstatningsprodukter. Der er dog 2 ting som holder mig lidt tilbage. 1) hvis jeg har lyst til kød, hvorfor så købe et ''alternativ'', jeg kan sagtens se det fornuftige i det du siger, men jeg er der ikke helt endnu. 2) prisen gram mæssigt ift. kød er stadig alt for dyr til, at det økonomisk kan løbe rundt for mig. Jeg dyrker bodybuilding på højt plan, er 1,90 og vejer +100kg. Der skal en del kcal, protein mm. ned, og ofte finder jeg gode priser på bl.a. kalkunbryst og lign. Jeg har endnu ikke set prismæssigt at det kan komme bare nogenlunde tæt på ved køderstatningsprodukter :D
--
#3
Jegergrim
Giga Supporter
05-01-2019 19:07

Rapporter til Admin
Det eneste, som måske får folk til at stoppe med at spise kød i vores generation er nok laboratorie produceret kød, når de endelig får gjort konsistensen ligesom kød. Et firma I Israel er rimelig tæt på dette. Umiddelbart viser reelle forskning ikke at vegansk diet er sundere end normal kostplan, når man tager alle faktorer i betragtning (confounding factors) fx. ryger veganere mindre og dyrker mere motion. Og mange veganere spiser mindre fabriksfremstillede produkter. Gør folk dette på en normal kost, vises leve alderen, samt kræft procenten at være stortset den samme. Der menes at begge koste er for høje i kulhydrater og alt for lave i fedt.
--
Dont delay, be evil today!
#4
EvilHomer15
Maxi Supporter
05-01-2019 19:08

Rapporter til Admin
Køber engang imellem det kødfrie alternativ engang imellem. Og jeg synes at det smager fantastisk! Dog skal man lige passe på som mand, ikke at spise for meget af sojabønnebaserede produkter. Men som jeg kan se på dit link, er det mest de "røde" køderstatninger, som bruger soja. Hvis prisen kommer ned i overkommelig leje, og især hvis det ikke fucker lidt med vores hormoner, ville jeg ikke have noget imod at spise meget mindre kød til fordel for disse alternativer!
--
#5
Hr._Konge
Gigabruger
05-01-2019 19:11

Rapporter til Admin
I denne uges sponsorerede indlæg takker vi gæstebrugeren Sharks samt hans sponsor Naturli, der begge mener de arbejder mod en bedre fremtid, hvor køer er dine venner ikke mad.
--
#6
Jegergrim
Giga Supporter
05-01-2019 19:12

Rapporter til Admin
#4 Problemet med netop disse kødfrie alternativer er at de går igennem en masse steps og bliver forarbejdet til et punkt hvor det rent faktisk er mere usundt, hvis det sammenlignes til normalt kød (primært økologisk).
--
Dont delay, be evil today!
#7
Akasut
Ultra Nørd
05-01-2019 19:14

Rapporter til Admin
Det er den rigtige debat #1 har fat i, overpopulation. Alt andet er myter brugt som diversion.
--
#8
Wut
Maxi Supporter
05-01-2019 19:15

Rapporter til Admin
Der er mange fordele ved at reducere forbruget af kød. Men vegetar bliver jeg aldrig. Det er simpelthen for kedeligt. Men man kan fint tænke langt flere grøntsager ind i éns madlavning. Det kan godt lade sig gøre, at lave lækre burgere til hele familien med kun 100 g oksekød per person bare ved at tilsætte nogle mere smagfulde ingredienser ud over kødet til burgeren, og man kan stoppe en hulens masse grønt i lasagne, så man igen kan strække kødet langt. Jeg mener argumentet med, at verdens befolkning stiger gør, at det hele er nyttesløst er noget vendt på hovedet. Det er jo netop fordi verdens befolkning stiger, at vi ikke kan tillade os at stoppe 300 gram hakkedreng i hovedet, som har krævet X kg plantedele af opdrætte og dermed Y m2 land at dyrke det på. Det giver hungersnød i ulandene at vi preser prisen på plantefodder, som vi propper i køerne, opad. For at skaffe mad hugger man så endnu mere skov ned for at dyrke landet... som så igen føder ind i de globale problemer vi har med klimaet. Det hele hænger jo sammen. Vi kan ikke bare sige "Haha, vi er de rige. Fuck jer andre!". Vi deler jo den her klode.
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
--
Sidst redigeret 05-01-2019 19:16
#9
Fuller 8900
Mega Supporter
05-01-2019 19:18

Rapporter til Admin
Der er altså ikke noget der stikker en god omgang kød i maden! Jeg bliver aldrig veganer, men at spise mindre kød ville nok komme på tale, og så spise bedre kød :) Jeg ville aldrig kunne glæde mig over en fredagsmenu uden et stykke oksekød :) lige for tiden laver jeg en del oksekød sous vide og det er super lækkert, dog kan jeg godt lide vegatar mad og især asiatiske rettersom tit har meget mindre kød. Men at bliver 100% kædfri sker aldrig, så skulle detstige til en helt vild høj pris :) hvis en bøf kom til at koste 200 kr ville jeg nok blive kødfri :P eller anskaffe mig kædkvæg i haven hehe
--
#10
jensjens
Gæst
05-01-2019 19:20

Rapporter til Admin
Var i NYC for et par år tilbage, hvor jeg var så heldig at smage en Impossible Burger. Når vegetarisk/vegansk køderstatning når den standard, og er der bare en lille økonomisk gevinst ved det, ja så melder jeg mig på veganer/vegetarvognen. Jeg blander mig ikke i hvad andre spiser.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Notional
Ultra Nørd
05-01-2019 19:23

Rapporter til Admin
#8 Hvad vi spiser i DK har ingen indflydelse på resten af verden. Hungersnød skyldes ineffektiv fødevareproduktion og ekstrem overbefolkning. Niger f.eks. har en fertilitetsgrad på 44 per 1000 per år. I dk er det 10 per 1000 per år. Altså får kvinderne i Niger mellem 6 og 8 børn i deres levetid. Og så lav er spædbørnsdød heller ikke. Faktisk er Niger siden 50'erne gået fra ca. 3½ mio til over 20 mio. DK i samme periode er gået fra ca. 4½ mio til ca 5½ mio. Hvad vi gør i DK har ingen indflydelse på resten af verden. Veganere er religiøse tosser, der baserer deres "videnskab" på positiv energi og subjektive følelser. Rent vrøvl det hele.
--
I7 4790K; Asus Ranger Z97; 8gb DDR3 1600; Asus 290 4GB DCUII; Lian Li v700wx; 2x20" dell ips; Logitech diNovo Laser/MX Master; Windows 10 Pro 64.
#12
NiceRag
Elite Supporter
05-01-2019 19:28

Rapporter til Admin
"vores egen sundhed." lol må jeg da være fri? det er fyldt med alle mulige tilsætningsstoffer og lign. det er mega klamt. der er desuden ikke god næring i det der "køderstatningscrap". jeg tror ikke engang jeg ville gi det til en hund på gaden.. Her i vores familie spiser vi kød hver dag. Jeg selv spiser kød til næsten alle mine måltider. det er jo carnivore january ! https://www.reddit.com[...] Kød er det mest nærende per gram du kan spise. Og jeg nægter at gi op på det. planter smager skrækkeligt. og meget af det der sære "kød"wannabe halløj er fyldt med klamme plante olier som giver inflammation.(Bl.a. palme og soya) det er jeg ikke fan af. :) Tjek linket ud, bliv klogere, lev sundere, længere og et mere simpelt liv. Og ja, køer er gode for klimaet, på andre måder end på co2 indexet. det er klart. men de gør MEGET godt for den jord de går rundt på. (og de kan leve kun af græs - så ved jeg ikke hvorfor de bliver ved med at smide soya-lort importeret fra sydamerika ind i deres mad...)
--
Sidst redigeret 05-01-2019 19:29
#13
kb-
Nørd
05-01-2019 19:37

Rapporter til Admin
Jeg synes det bedste er at kombinere det. Vi får en del kikærteprodukter, men det er fordi jeg har muligbed for at få grøntsager, pålæg, frugter og mejeriprodukter til 1/10 af prisen. Jeg tænker heller ikke det gør den store forskel om alle i skandinavien droppede kød, det er kun en dråbe i havet.
--
.
#14
Vandkanden
Elitebruger
05-01-2019 19:39

Rapporter til Admin
#12: For dit kød er netop ikke fyldt med alverdens tilsætningsstoffer og kemikalier? Jeg er selv hoppet på veganer vognen og mit kødforbrug er reduceret til 1-3 gange om måneden, hvorimod førhen det var 10 gange om ugen mindst! Og gerne frokost og aftensmad også. Resultat? Efter blot 2 uger, kunne jeg begynde og se og mærke en forskel. Følte meget mere energi i min hverdag og vigtigst af alt: mere glad somehow? Men hey.. folk er efterhånden så snot hamrende dumme, at de tror kød er guds gave til mennesket og at man ikke kan leve uden det :D Aner i overhovedet, hvad i propper i kæften, andet end at det 'smager godt' ?
--
#16
Zienz
Gæst
05-01-2019 19:44

Rapporter til Admin
Tjek dit erstatsningskød (som af en eller anden årsag skal ligne og smage som rigtig kød?) og er det fyldt med palmeolie så er det værre end at spise en bøf. #redregnskovenfrapalmeoliebønder
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Notional
Ultra Nørd
05-01-2019 19:44

Rapporter til Admin
#15 Ingen vestlige lande har nogen særlig overbefolkning. Al overbefolkning i vestlige lande skyldes umiddelbart ikke vestlig indvandring. Al anden overbefolkning sker i ikke vestlige lande.
--
I7 4790K; Asus Ranger Z97; 8gb DDR3 1600; Asus 290 4GB DCUII; Lian Li v700wx; 2x20" dell ips; Logitech diNovo Laser/MX Master; Windows 10 Pro 64.
#18
kb-
Nørd
05-01-2019 19:44

Rapporter til Admin
#14 Man kan jo handle i gårdbutikker hvor man kan følge sine fødevarer fra jord til bord. Min kæreste prøvede at blive veganer, men det var for besværligt, specielt når vi spiste ude, så nu spiser vi bare mindre kød, og så har hun skiftet alle hendes mælkeprodukter ud med plantemælk/plantesmør. Det er langt dyrere, men heldigvis ikke noget der vælter budgettet.
--
.
#19
Dragonheart
Monster Nørd
05-01-2019 19:57

Rapporter til Admin
Animalske fødevarer er bestemt vigtige og har haft en enorm betydning for hjernens udvikling. Kød (dvs animalsk protein fra pattedyr - det røde kød) bør vi nok spise markant mindre af. Erstat 2/3 dele med kylling og vi har nået et stort skridt. Der findes nogle mikronæringsstoffer mennesker har brug for og som ikke kan fås fra planter i tilstrækkelige mængder og som miljøet ikke kan give fx i Norden. Særlig problematisk for kvinder. Så animalske fødekilder er vigtige for mennesker. Kroppen er endda udviklet til at optage animalsk protein og fedt. Eller vi mennesker er lavet til at spise andre dyr, insekter osv hvis man er tilhænger af at noget eller noget har skab mennesket. Hvis du er veganer kan du som spæd ikke indtage modermælk.. Lidt til eftertanke :-) #14 jeg har oplevet det modsatte efter at have skåret ned på animalske fødevarer en overgang. Men har erstattet en del rødt kød med fjerkræ og specielt fisk. #18 Prøv engang at se det tilføjede sukkerindhold i de der plantemælk. Det er ret højt.
--
Sidst redigeret 05-01-2019 19:59
#20
kb-
Nørd
05-01-2019 20:09

Rapporter til Admin
#19 Hun kan slet ikke lide mælk mere efter hun har været væk fra det i et stykke tid, og hun spiser ikke sukker ellers, så det går nok.
--
.
#21
nahh
Gæst
05-01-2019 20:10

Rapporter til Admin
Det ville hjælpe en del på min lyst til at prøve de der 100%-planteprodukter hvis fabrikanterne ikke havde så hulens travlt med at fake at det er kød, mælk, eller hvad det nu er de forsøger at efterligne.. Kan godt forstå veganere gerne stadig vil ha' smagen af kød uden kød, smagen af mælk uden mælk, osv., men langt det meste markedsføring og produktmærkning er lige til grænsen af hvad der er decideret bedrageri - se f.eks på 'hakkedrengene' fra naturli.. intet hakket kød, kun plante, hvorfor ikke kalde det en klatkage når det er hvad det er? Easy, klatkager sælger ikke så godt som hakkedrenge, men rigtige hakkedrenge er lavet af kød, og det er deres fake hakkedrenge ikke, derfor vil jeg ikke købe noget af det de sælger, for er en virksomhed helt ok med at lyve og fuske lidt, er jeg stensikker på de gør det i større omfang end man umiddelbart bemærker, og i eskalerende grad samt har til hensigt at fortsætte til det har udgjort en fare der udløser et aktuelt problem for kunder på et tidspunkt, og først stopper når de bliver straffet for det. Sådan 'opfører' virksomheder sig nemlig altid, for en virksomhed kan ikke have samvittighed da det ikke er et levende væsen men et abstrakt væsen der helst kun agerer for at generere profit. Her er opskriften: Rehydreret SOJAprotein/-isolat (58 %), vand, kokosolie, SOJAmel, HVEDEgluten, MANDEL, Karl Johan svampe, tomat, fermenteret dekstrose, tapiocastivelse, salt, maltekstrakt (BYG), farve (rødbede), naturlig aroma, maltodekstrin, stabilisator (methylcellulose). Det er klatkager, ikke hakkedrenge - nuvel, klatkager med sojaprotein, og uden æg, men stadig klatkager.. ikke hakkedrenge, for de laves af hakket kød, deraf navnet ;) Hvis jeg solgte folk herinde 2080TI RTX FANTASMO EDITION til kun 6500kr. og så fremsendte en papkasse med noget haveaffald komprimeret til at ligne et grafikkort med lidt guld-neglelak på noget der ligner en PCIE connector, var det så nice? nej.. det er det heller ikke hvis man lader som om man sælger bøffer når man sælger klatkager.. kald tingene hvad de er, for klatkager er jo fine nok i sig selv og har ikke brug for at lade som om de er bøffer, det er noget virksomheden tvinger klatkagerne til fordi de profiterer stort på at der findes en hulens masse mennesker der både er uinformerede og uinteresserede nok i at erhverve sig forståelse samtidig med de gerne vil fremstå lidt helligere end naboen med hans fy-føj kød - nej jeg har ikke noget haveaffald til salg, og der findes så vidt jeg ved ikke RTX kort der hedder noget med fantasmo :p Skal så nok lade være med at 'hakke' for meget på hvordan langt de fleste af de her kødefterligninger faktisk ender med i totalen at være væsentligt mere miljøbelastende end kød hvis man regner det sammen fra mark til bord, for der er mange af ingredienserne der bearbejdes i flere trin end nødvendigt, og har vanvittigt store transportomkostninger sammenlignet med hvad der produceres lokalt af kød her i DK.. plantebaseret kost er kun et skridt fremad hvis alt hvad der indgår dyrkes i nærheden af hvor det skal spises, ellers er det altså bare en omlægning af hvordan man tager maden ud af munden på mennesker andetsteds i forhold til hvordan det gøres allerede, og det synes jeg ikke er noget særligt imponerende.. Hvorfor f.eks. først dehydrere soja'en og så rehydrere den? Ganske enkelt, det holder sig længere som råvare når det dehydreres, og er en anelse billigere at importere fra Asien og Sydamerika. Der dyrkes ikke meget af det i DK, for det gror meget skidt i vores klima - kunne de bruge noget dansk produceret proteinerstatning? ja, men så er det svært at efterligne smagen og udseendet af rigtigt kød. Hvorfor så ikke bare være ærlige og gøre det til rigtig nytænkning med faktisk gavn i stedet for det efteraberi og småfusken - jeg hopper ikke på det der fis så længe det er fuldt af så meget halvhjertet humbug.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
kb-
Nørd
05-01-2019 20:13

Rapporter til Admin
#21 Jeg tænker heller ikke det er de fake kødprodukter veganerne bruger mest. Det er nok mest for folk der af og til har en kødfri dag eller folk der lige skal prøve det.
--
.
#23
Dragonheart
Monster Nørd
05-01-2019 20:15

Rapporter til Admin
#20 Tænkte også mere på tandsundheden mht sukkeret og det anbefalede max tilsat sukkerindtag. Jeg prøvede det på mine havregryn. Men den der vaniljesmag var for meget. Men at varme det op med kakao og vaniljeis i smager vildt godt. Eller som brug i proteinshakes !.
--
#24
M.Mikkel
Maxi Nørd
05-01-2019 21:05

Rapporter til Admin
Jeg elsker kød så glem det
--
Imac 27 5K-Iphone 6x og ipad air.
#25
kb-
Nørd
05-01-2019 21:06

Rapporter til Admin
#20 Hun har aldrig haft et hul i tænderne på 33 år, nogle folk er bare født med vilde tænder.
--
.
#26
jesper101996
Elitebruger
05-01-2019 21:16

Rapporter til Admin
Mit alternativ er mere kød. Bare for at pis folk af.
--
Kan ikke få plads til mine specs... so fuck my life
#27
Jim Night
Guru
05-01-2019 21:42

Rapporter til Admin
Jeg tænker MEGET over mit forbrug af kød. Hvis skiverne med hamburgerryg er tynde tager 2 eller 3 på en lille skive rugbrød. Når jeg laver aftensmad, bliver der beregnet ca. 500g kød til 2 voksne og 2 børn + ca. lige så meget grønt. Vi skærer ned på lyst brød, pasta, ris og kartofler. Kød+det grønne til os. OG vi flyver syd på mindst en gang hvert år.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
--
Sidst redigeret 05-01-2019 21:44
#29
Wut
Maxi Supporter
05-01-2019 21:45

Rapporter til Admin
...
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
--
Sidst redigeret 05-01-2019 21:46
#30
utyske
Elitebruger
05-01-2019 22:05

Rapporter til Admin
Jeg arbejder stille og roligt på at nå flere kødfri dage, ikke fordi jeg har et moralsk problem med at spise kød, men fordi det er et af de steder, hvor jeg aktivt kan gøre noget som forbruger for miljøet. Der er ikke frygteligt mange andre ting, som jeg kan skrue voldsomt på, fordi jeg har ingen planer om at sætte børn i verden, så jeg bidrager ikke til overbefolkningen. Jeg har intet kørekort og dermed ingen bil og jeg er ikke den store fan af at rejse, så evt. flyrejser, begrænser sig til måske en enkelt hvert andet år, som jeg har planer om at udskifte med tog eller bus, hvis muligt. Så kan man måske sige, at Danmark ikke har et problem med overbefolkning (og alt muligt andet), men eftersom miljøet ikke er selvbevidst, skeles der jo ikke til om noget foregår i Danmark eller i Indien, da alt jo bidrager til problemet eller løsningen. Det er også meget tydeligt at løsningen ikke ligefrem kommer oppefra og så må man jo gøre op med sig selv, om man vil sidde med hænderne i skødet eller gøre en indsats selv. #22 - Just præcis, de produkter er helt klart lavet for at gøre overgangen lettere. Noget af det jeg selv bokser med, er at jeg har måske opskrifter fra de sidste måske 35 år, som er lagret i baghovedet, som næsten udelukkede involverer kød i en eller anden form. Overgangen til mindre kød kræver at man lidt, at man opbygger et "bibliotek" af retter, som man kan trække på, når man skal lave mad. Når man har det på plads, kan man også begynde at eksperimentere lidt i køkkenet og så er der en vis mulighed for, at man ikke længere benytter køderstatning. Heldigvis har jeg en del veganere og vegetarer i min omgangskreds, så jeg har lidt erfaring at trække på.
--
#31
Pollux
Supporter Aspirant
06-01-2019 00:21

Rapporter til Admin
#19 Det er simpelthen noget sludder at en spæd ikke vil kunne indtage modermælk og samtidig være veganer. Ja det er i teorien animalsk. Mennesker er dyr, yes yes. Men det er en naturlig process og giver barnet en god start på livet. Der er ikke tale om at man bruger et andet dyr til at give mælken. Det er moderens egen mælk som den netop kan producere fordi hun har født.
--
#32
MrtinL89
Mega Supporter
06-01-2019 00:47

Rapporter til Admin
Jeg bestemmer ikke hvad andre spiser og de bestemmer ikke hvad jeg spiser. Når det er sagt.. er jeg bedøvende ligeglad med om jeg får kød eller grøntsager. Mad er bare mad for mig.. bliver jeg mæt af grøntsager er jeg sikker på at det er den samme følelse som hvis jeg blev mæt af kød. Det jeg mener er at jeg sagtens kunne se mig selv som veganer i fremtiden. Har en kammerat der pga tarmproblemer blev veganer.. Han har aldrig haft det bedre. Han har lavet mad et par gange til mig og det er faktisk slet ikke dårligt.
--
+13/-0 MrtinL89 (#539, #621, #659, #1063, #1334, #1466, #1826, #1995, #2032, #2136, #2157, #2346, #2369)
#33
CHPH
Mega Supporter
06-01-2019 00:51

Rapporter til Admin
#28 Enig! :)
--
i7-8700K | H150i PRO | EVGA 1080TI FTW3 | Asus Z390-F Gaming | 16GB Corsair Dominator | 2x500GB SSD & 2x2TB HDD | Seasonic X-850 | Lian Li P011DX
#34
Dragonheart
Monster Nørd
06-01-2019 01:58

Rapporter til Admin
#31 Se definitionen her på veganer: https://en.oxforddictionaries.com[...] Som du siger er modermælk af animalsk oprindelse i teorien og (såmænd også i praksis). Deduktiv logik giver derfor, at man ikke kan være veganer som spæd hvis man indtager modermælk. Hvor videnskab bare kan være ens ven :-D
--
#35
Pollux
Supporter Aspirant
06-01-2019 02:17

Rapporter til Admin
#34 Det er en simplificeret definition hvori det forstås animalske produkter fra dyr og ikke mennesker. Derfor er det stadig noget sludder.
--
#36
Dragonheart
Monster Nørd
06-01-2019 02:25

Rapporter til Admin
#35 jeg tillægger nu ikke definitionen betydning der ikke står. Men det skal du være velkommen til. Vi kan være enige om at være uenige :-)
--
#37
Jim Night
Guru
06-01-2019 08:53

Rapporter til Admin
#35 Mennesker er dyr.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#38
kb-
Nørd
06-01-2019 09:15

Rapporter til Admin
#37 +1
--
.
#39
Luske!
Ultra Supporter
06-01-2019 09:51

Rapporter til Admin
#35 lad ham være. Han er garanteret en veganer og har fået gjort fruen gravid, og nu passer hans "save the animal"-mentalitet pludselig ikke ind i den praktiske virkelighed... Det er sikkert selvsamme veganer som flyver på ferie et par gange om året, og som har en gammel amerikaner stående i garagen fordi han elsker biler.. Det ser man bare ikke på hans skilt når han "demonstrerer" foran bondemanden hvor han skriver at kød er mord... Eller - er det kun de grønne fra Alternativet - eller også deres vælgere..
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.
#40
knochenhauer
Ny på siden
06-01-2019 10:30

Rapporter til Admin
har i tænkt på hvor meget i forbruger af CO2, med jeres konstant nye køb af elektronik m.m.. i kan sq ikke redde jorden alligevel, så glem det nu
--
#41
PoloDude
Guru
06-01-2019 10:36

Rapporter til Admin
Jeg ville også rigtig gerne spise vegansk, for at skåne miljøet, eller endda leve af lys. http://levaflys.dk[...] Desværre er mennesker ikke skabt til dette, så derfor går jeg i retningen af OMAD og Kød. Jeg ved godt at det kan lyde vandvittigt i en veganers øre. https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 06-01-2019 10:39
#42
NAD T-753
Mega Supporter
06-01-2019 11:03

Rapporter til Admin
er lige ved og blive levende efter årets første grill, bajer og knallert aften... og mange vil følge i 2019...
--
En forlader ikke en synkende skude der ved hvad bundproppen har slået :-P
#43
ReneSDK
Guru
06-01-2019 11:17

Rapporter til Admin
#41 Som med så meget andet er der ikke en universel sandhed for alle. Personligt er der flere veganske ting jeg ikke kan spise end animalske fordi jeg har IBS (Irritabel tarm). Så for mig virker en stort set animalsk baseret diet bedre end en vegansk.
--
FFHAU! This is 2018, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#44
Pollux
Supporter Aspirant
06-01-2019 11:47

Rapporter til Admin
# 36 Yes, fair nok. Vi er er uenige. Tror veganere ihvertfald får sig et godt grin når de læser din påstand.
--
#45
Jacob [5260 Od.S]
Nørd Aspirant
06-01-2019 12:12

Rapporter til Admin
Jeg er med #40. Jorden er Titanic, vi har ramt isbjerget, bandet spiller heldigvis endnu, så vi må bare få det bedste ud af det. Jeg er altid glad når jeg læser om hvor godt frelste mennesker har det. Jeg tror dog at der vil komme helt andre problemer hvis vi kun skal spise jord, insekter og planter i fremtiden. Kødproblemet er bare en dråbe i det store plasticfyldte ocean af problemer menneskeheden har.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#46
Cris
Giga Supporter
06-01-2019 12:56

Rapporter til Admin
Jeg forstår simpelthen ikke det der veganer-koncept. Vegetar? -Ja ok, red dyrene, mindre CO2 og det kan være sundere os. Men veganere virker som super ekstreme. Man må ikke spise animalske produkter overhovedet. Altså, som veganer må man ikke drikke mælk, spise æg, honning, smør etc. Og det meste af vores madlavning bruger sådan nogle ingredienser.. Så igen, jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor sådan nogen som #0 vil have en 100% vegansk fremtid. Hvorfor er det bedre en vegetar? Og jeg tror aldrig at det kommer til at ske. Personligt tror jeg, at det er en god ide at skære betydeligt ned på kødforbruget, da det jo er blevet vist at det er sundere. Asiater spiser langt mindre kød end os. Hos dem er det ofte mere en slags toping oven på the main dish, hvorimod kødet næsten er the main dish her. Sådan tror jeg også at man skal gøre her. Ikke noget direkte forbud imod imod at spise kød eller animalske produkter, men bare skru betydeligt ned for kødforbruget i retter. Man kan sagtens lave lækker mad med kun en smule kød i. Når lab-grown-meat kommer på markedet kommer mange vegetarer nok til at miste deres argument for at være vegetar. -dyrene kommer ikke længere til blive slagtet for kød og det er langt langt mere klimavenligt.
--
i5 3570k @4,5GHz - Corsair h100i - Asus 670 TOP - Fractal R3 - Asus Z77-V - Samsung 120GB SSD - 1TB HDD - 8GB RAM - Silver power 750W
#47
utyske
Elitebruger
06-01-2019 13:37

Rapporter til Admin
#45 - Men det er jo fordi mange har en tendens til at se det i sort og hvid, ikke se hvad budskabet i virkeligheden er. Kød, transport, strømforbrug og den slags, er noget som langt de fleste forbrugere har mulighed for at skrue på i en eller anden form, så siger det sig selv, at det er hvad man fokuserer på. Det overordnede budskab er dog ikke "lad være med at spise kød" eller "fremover må du kun gå", men "tænk over hvordan du opfører dig som forbruger". Så kræver det selvfølgelig et par minutters overvejelse og selvindsigt, men så burde man også kunne komme frem til hvor man evt. kan skrue på sit forbrug som individ eller familie. For folk der er på HOL, vil indkøb af nyt elektronik og PC-udstyr være et helt åbenlyst sted at kigge, hvis man vil gøre noget for miljøet. Præcis den måde som folk konstant opgraderer smartphones og TV, er jo netop blevet diskuteret flere gange i medierne. Jeg kan ikke klappe mig selv på skulderen og sige, at jeg ikke selv har gjort det, fordi det er mindre end tre måneder siden, at jeg købte en iPad, hvilket i virkeligheden var pænt dumt. Ikke mindst fordi jeg nu er kommet til konklusionen, at jeg slet ikke har brug for den. #46 - Der er selvfølgelig en mindre procentdel af veganere derude, som er ekstreme i en eller anden forstand, men at leve som veganer, er jo ikke mindre ekstrem end at leve på en hvilken som helst anden måde. Der er selvfølgelig nogle ting man skal have fokus på, for ikke at blive fejlernæret, men det gør sig jo også gældende, hvis man spiser kød. Det var også en besværlig måde at leve på tidligere, fordi der ikke var ret mange veganske muligheder, men i dag er der masser af info at finde, ret mange spisesteder i de større byer og klart markerede veganske madvarer, selv i butikker som Netto og Aldi. Men altså, spisning af kød er jo ikke hele historien, når det kommer til at leve vegansk, det drejer sig jo også om de produkter man køber ellers, fra makeup til sko. Fordi dyreproduktion er så stor en del af vores hverdag, er der virkelig mange produkter derude, hvor dyr er blevet brugt på en eller anden måde. Tøjproduktion er en af de store "syndere" på den front - læderjakker, lædersko, såler af dyreprodukter osv. Der bruges dog også animalske produkter i et utal af andre produkter, selvom nogle som man ikke forventer, igen fordi det er så stor en del af vores hverdag og fordi produktionen er kommet så langt, at intet går til spilde. Man kan så være enig eller uenig i det moralske aspekt af det. Som jeg skrev længere oppe, har jeg ikke noget moralsk problem med at spise kød, for mit vedkommende, er valget at spise mindre og måske spise rent vegansk på et tidspunkt, udelukkende et spørgsmål om miljø. I den sammenhæng er den interessante diskussion jo så: Ud fra et miljømæssigt synspunkt, giver det mest mening at leve 100% som veganer i vintermånederne i Danmark, eller giver det mere mening at spise lokale varer hvilket inkluderer kød? Fordi lever man vegansk, er udvalget af lokale varer jo ret begrænset i fire måneder om året i Danmark. Jeg aner det ikke selv, skal det siges og det er en af de ting, som gør klimadebatten ret svær, fordi udover det mest åbenlyse ting som netop transport, elektronik, traditionel kødproduktion og strøm, er det virkelig svært at finde ud af hvad giver mest mening i forhold til miljøet.
--
#48
ErikB
Monsterbruger
06-01-2019 17:16

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke at fremtiden er vegansk, men mere noget i nærheden af "cultured meat". Der er 100% ægte kød, hvor man både har løst dyrevelfærd og drivhusgasser.
--
Linuxbruger siden 24 oktober 2018. Manjaro XFCE
#49
triedset
Supporter
06-01-2019 17:23

Rapporter til Admin
Jeg kender ikke så meget til alt det andet gøjl, men har prøvet plantefars. Det er smagsløst og minder mere om en klat lim end kød. Vil hellere have en burgerbøf fra McDonalds må jeg indrømme. Til gengæld sætter jeg stor pris på grøntsager og salat. Men holder mig fra erstatningerne :)
--
Har nogle Windows 10 Pro licenser. PM for pris
#50
triedset
Supporter
06-01-2019 17:25

Rapporter til Admin
Måske Debatten også skulle lukkes her, da jeg kan se at Sharks ikke selv ønsker at deltage men bare ville sælge sit produkt herinde. Hans indlæg vil sikkert være at finde andre steder også :) Fortsat god søndag
--
Har nogle Windows 10 Pro licenser. PM for pris
#51
Anomynous
Elite Supporter
06-01-2019 17:32

Rapporter til Admin
#2 kan se at du er en af dem der også er faldet for salgstalen vdr protein. Hvad hvis jeg fortalte dig at du slet ikke behøver den store mængde protein for at øge din muskelmasse. Der er 3 rigtig gode grunde til at spise mindre eller slet ingen kød. 1. Det er det sundeste du kan gøre for din krop. 2. Det belaster klimaet mindst. 3. Det går ikke ud over dyrene. Og så lige en ting til, de fleste køderstatningsprodukter er langt fra sunde og mange af dem ej velsmagende. Herhjemme laver vi frisklavet plantekost og det kan godt betale sig både for smagen og pengepungen.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#52
waskustobaskus
Elite Supporter
06-01-2019 17:39

Rapporter til Admin
#51 Når man vil vokse i musklemasse sammen med træning er det ca 2-2.2gram protein til hver kg.
--
#53
MadsFerguson
Elite Supporter
06-01-2019 20:40

Rapporter til Admin
#51 Prøv at læse op på hvor mange dyr der går til per 100kg protein til føde. Du vil blive overrasket at se den plantebaserede slår langt flere dyr ihjel. #52 vrøvl, det er bodybuilder tal det der... du kan sagtens klare dig med mindre. A different view on things. https://www.youtube.com[...] kan anbefales.
--
-- Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
--
Sidst redigeret 06-01-2019 20:43
#54
Anomynous
Elite Supporter
06-01-2019 21:02

Rapporter til Admin
Prøv at læse op på hvor mange dyr der går til per 100kg protein til føde. Du vil blive overrasket at se den plantebaserede slår langt flere dyr ihjel. Jeg forstår ikke din sætning. Kan du omformulere?
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#55
Trapper
Gæst
07-01-2019 01:40

Rapporter til Admin
#1 Er det eneste rigtige svar på det pjat her. Som der ellers foregå i den tråd her. Må sige det tragikomisk at tænke på hvis folk seriørst tror på de kan redde noget. Det allerede blevet sagt gennem de sidste 60 år at den hastige stigning i mennesker på jorden ikke er holdbar. Hvis man gør nu noget om dage svarer det bare til at udsætte udløbsdatoen. For den vil komme. Folk skal da være velkommen til at spise grønne ting hvis det får dem til at føle sig bedre tilpas. Men det redder sgu ikke jord som vi kun har en af og som blevet fuldstændig masse voldtaget i flere årtier i streg. Der er ingen som helst mennesker der er parate til at opgive hvad der kræves for at komme på en mere stabil kurs. Udover måske en lille promille. #ThanosDidnothingWrong
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#56
SimonFRB
Semibruger
07-01-2019 08:51

Rapporter til Admin
#51 "1. Det er det sundeste du kan gøre for din krop." Hvad af baggrunden for dette postulat?
--
#57
Peter.
Superbruger
07-01-2019 09:33

Rapporter til Admin
Er ligeglad hvad andre spiser, men bland dig uden om hvad jeg "skal have lov til" at spise, det er det samme hetz fra veganer hele tiden. Jeg spiser kød når jeg har lyst til det, kunne ikke selv drømme om at spise alle de de der erstatnings produkter, taget befolknings tilvæksten i mente, jeg er glad for jeg er den sidste generation i vores familie, det er ikke en lys fremtid der går den næste generations børn i møde, befolknings tilvæksten er ekstrem, der spås om ca. 11 mia folk i 2100, det er næsten en fordobling af nu, kombiner det med klimaet, hvor der i 2100 vil være færre og færre steder folk kan bo pga. klimaet (der vil komme mange klima flygtning i vores retning) https://upload.wikimedia.org[...]
--
#58
madz860
Monsterbruger
07-01-2019 09:43

Rapporter til Admin
Dette er en debat der har stået på længe. Jeg og kæresten snakker selv om at holde 1-2 kødfrie dage om ugen. jeg giver dig helt ret i at mennesker slet ikke skal have så meget protein som vi får. Vi får virkelig meget i løbet af en uge. Jeg vil aldrig selv droppe kød, da det er naturligt for et menneske både at få B12 vitamin, og i det hele taget proteiner generelt. Hvad gjorde vi for 100.000 år siden? Spiste vi bare planter? Vi jagede og hvis vi var heldige fik vi kød 1-2 gangee ugentlig. Men tiderne ændre sig. Jeg håber for et mere grøn fremtid, men som sagt vil jeg aldrig selv droppe kød.
--
#59
7430
Semi Nørd
07-01-2019 09:50

Rapporter til Admin
Tænker de der veganenere skal stoppe med trække deres holdninger ned over hovedet på resten af os ved forsøge give os skyldfølelse. Jeg elsker en stor bøf og det kommer på ingen måde til at ændre sig. Bum
--
jep jep
#60
Mion
Super Nørd
07-01-2019 09:53

Rapporter til Admin
det er sundt postulatet, det må altså underbygges. der er ingen tvivl om der skal varieret kost til, men hvis det var sundt, så vil vi ikke se veganer børn dø af fejlerning, og alle de her tilskud, men prøver at finde, for at gøre det sundt. derudover er det lidt ligesom "biomedicin" det er en jungle, og det man ser, er tit at de her niche producenter, ikke har styr på deres produktion, der er utallige tilbagetrækninger af produkter, pga. beskidt produktion, sygdom i varen, metal rester fra maskineri. etc. jeg er kød mand, det er der ingen tvivl omkring, men kan sagtens spise en vegatar ret. men overbefolkning er da klart problemet, især at moderne medicin er med til at holde folk unaturligt i live, da man så smadre naturens metode til at holde befolkningstallet bæredygtigt. pladsmæssigt så er demanded for at producerer varer om de er plantebaseret eller kødbaseret enormt, for at dække befolkningen. den eneste metode i min verden er wealth distribution. vi skal have skabt et sundt samfund, for et rigt samfund, skaber et fald i befolknings tilvækst, da folk bliver mere ego centrerede, hvilket man også kan se i de nordiske lande og til dels EU hvor befolknings tilvæksten er negativ. ellers må man jo være brutal og køre den gamle Kina model, med 1 barns politik. så Veganerne skulle måske gå foran der, og ikke formere sig.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#61
Anomynous
Elite Supporter
07-01-2019 10:22

Rapporter til Admin
#56 et hav af forskning peger på dette og min almindelig sunde fornuft bekræfter dette. Måske er det forkert. Men med 99% sikkerhed er det rigtigt. Men man kan jo aldrig vide sig sikker. Feks er det ikke mange år siden at alle vidste og var enige om at man ikke måtte spise en time inden man skulle i vandet. Alle du spurgte og alle steder du læste bekræftede dette. Forestil dig samme scenarie men med kød. Jeg tror på at kød er usundt eller i hvert fald i de mængder det bliver indtaget i dag. Vores anatomi er langt fra kødæders hvorfor det giver mening at plantekost er optimalt for os. #57 jeg kan godt forstå din tankegang, hvorfor skal folk bestemme hvad du spiser. Du må jo selv være herre over dig og din krop og hvad du putter i munden. Men forestil dig at du går forbi en mand der er i gang med at tæve og mishandle en hund, ville du ikke bryde ind, eller vil du ignorere det og lade det passere? Jeg siger ikke at du er aktiv dyremishandlere ved at spise kød men mere på et passivt plan da man støtter en industri der i den grad praktiserer dyremishandling.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#62
melchi0r
Elitebruger
07-01-2019 10:27

Rapporter til Admin
EL O EL
--
Intel i5-7600K 3,8 ghz | 16GB ram | Geforce GTX 1060 6GB | Samsung 840 EVO 256 gb | Windows 10 64 bit | MSI B250M MORTAR
#63
utyske
Elitebruger
07-01-2019 10:40

Rapporter til Admin
#59 - Men omvendt har mange det jo fint nok med at trække deres holdninger til mad nedover hovedet på veganere og vegetarer. Går man ind på Facebook og kigger i veganergrupper eller hos producenter som laver plantebaseret mad, så er nogle af de første indlæg altid "BAAAACON" eller "JEG SPISER TUSIND KILO KØD OM DAGEN". Diskussionen kunne jo være lidt mere interessant, hvis klaphatte på begge sider af hegnet kunne slappe lidt af, men desværre lader det til at være ret moderne, at man enten er for eller imod og der er ingen gråzoner overhovedet.
--
#64
Anomynous
Elite Supporter
07-01-2019 10:47

Rapporter til Admin
#60 der er ingen tvivl om der skal varieret kost til, men hvis det var sundt, så vil vi ikke se veganer børn dø af fejlerning, og alle de her tilskud, men prøver at finde, for at gøre det sundt. Du har ret i at der skal en varieret kost til. Vegansk er ikke lig med sundt, men frisklavet plantekost og en varieret af slagsen er. Foreksempel er skittles og oreo veganske, brødføder du dit barn med kun dette så vil det naturligvis være fejlernæret. Et overdrevet eksempel men du forstår pointen. Dertil er der LANGT FLERE instanser af fejlernæringer på en traditionel vestlig kost end der er på den veganske. At man spiser tilskud har intet at gøre med om man er veganer eller ej, det bør alle få. Bare fordi du er kødspiser betyder ikke at du er dækket ind af B12 vitamin, det betyder bare at du får en smule, men ikke nok. B12 findes i kød fordi det findes i ferskvand og eksempelvis jord. Når en ko græsser eller drikker vand får den B12 den vej, det er så det B12 du får filtreret igennem kødet. Samme sang med omega3 i fisk, omega3 findes i tang og alger som fisken spiser. Hvorfor ikke bare få det fra kilden i stedet?
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#65
tpjan
Gigabruger
07-01-2019 11:48

Rapporter til Admin
Jeg er opvokset på en (økologisk) gård med malkekøer. Har altid spist meget kød, mælk og æg. Ikke fanatisk kødspiser men forbruget var stort. Jeg begyndte så at meditere meget, og i 2016 havde jeg en meget dyb meditation, med kraftigt "hul igennem" hvor jeg fik klar indsigt i hvad vores bevisthed er, og hvordan vi som mennesker er fuldkommen ligestillet med andre dyr når det kommer til at mærke trivsel og lidelse. -Ja, det er banalt for nogen, men jeg havde et pragmatisk forhold til dyr, livet og døden, så jeg havde åbenbart brug for en opvågning på det punkt. Derefter spiste jeg næsten kødfrit i et års tid, men jeg blev svagelig af det, på trods af tilstrækkelig protein og tilskud af vitaminer og mineraler. I dag spiser jeg lidt kød ved 2-3 måltider om ugen. 100-300 gram på en uge ca, og det giver mig hvad jeg har brug for. Jeg får mit behov dækket når jeg spiser hos venner og familie. Køber og tilbereder det sjældent selv. Efter min kød-fri periode var det faktisk mærkelig for mig at spise det igen. Ikke moralsk set, men smagen brød jeg mig ikke om. Især rødt og mørkt kød, var kvalmende for mig. Holder mig til lyst kød og fisk så vidt muligt. For mig handler det om at leve i harmoni med naturen. Ikke tage mere end man giver, ikke slå ihjel for sjov, have taknemlighed til dyret jeg spiser, ikke lade noget gå til spilde, osv. Om det gør nogen som helst forskel i det store klimabillede? Ja, jeg har godt nok kun 1/8.000.000.000 indflydelse. Det er ikke meget men det er en start.
--
Sidst redigeret 07-01-2019 11:49
#66
krellef
Ultra Nørd
07-01-2019 12:27

Rapporter til Admin
Jeg spiser hvad der passer mig - også af kød. Ikke fordi jeg tænker "fuck veganere", men fordi jeg godt kan lide kød. Jeg har aldrig tænkt mig at blive hverken veganer eller vegetar, hverken for mit helbreds eller klodens skyld. Et eller andet skal jeg jo dø af, og jeg tænker at der er 1000 andre ting der har større sandsynlighed for at slå mig ihjel, end at spise én portion biksemad for meget. "Men hvad så med kloden?", spørger du måske. Den har vi smadret, og medmindre der er 800 millioner mennesker der vågner op i morgen og tænker "NU skal vi sat'me have gjort en fælles indsats for at redde vores stakkels Jord", så gør det sgu nok ingen forskel hvor mange på en hardwarehjemmeside - eller i DK - eller i Europa - der vælger at blive vegetarer/veganere sår'n lidt hen ad vejen.
--
I'm just like you; I was born to lose.
--
Sidst redigeret 07-01-2019 12:30
#67
SimonFRB
Semibruger
07-01-2019 12:29

Rapporter til Admin
"Et hav af forskning peger på dette og min almindeligsunde fornuft bekræfter dette." Nej, det gør "et hav af forskning" ikke. Hvad er det for en måde at argumentere på? Og nej, "din sunde fornuft" kan ikke bekræfte noget som helst. Det er et helt absurd stråmandsargument. "Måske er det forkert. Men med 99% sikkerhed er det rigtigt. Men man kan jo aldrig vide sig sikker." Jeg lader den bare stå. Det er så vanvittigt skrevet. "Feks er det ikke mange år siden at alle vidste og var enige om at man ikke måtte spise en time inden man skulle i vandet. Alle du spurgte og alle steder du læste bekræftede dette." Øh, nej? Hvilken videnskabelig database bekræftede det? Det er jo ikke et argument. "Forestil dig samme scenarie men med kød. Jeg tror på at kød er usundt eller i hvert fald i de mængder det bliver indtaget i dag." Igen er det "noget du tror". Det er ikke et argument. "Vores anatomi er langt fra kødæders hvorfor det giver mening at plantekost er optimalt for os." Kan du finde én videnskabelig kilde, der underbygger denne påstand? Nej?
--
#68
utyske
Elitebruger
07-01-2019 13:02

Rapporter til Admin
#66 - Som det er skrevet flere gange i tråden, er det jo ikke kun et spørgsmål om at spise mindre kød, men at ændre sine forbrugsvaner i det hele taget. Efter sommeren 2018, insektdød og hvad der ellers har været af knapt så opmuntrende nyheder, kombineret med en manglende vilje fra toppen til at lave andet end symbolpolitik, er det vel ikke så underligt, at folk prøver at lave ændringerne nedefra i stedet. Årtier har jo vist, at problemet i hvert fald ikke bliver løst, ved at sidde med hænderne i skødet og vente på at andre løser det.
--
#69
Christian88
Monster Supporter
07-01-2019 13:21

Rapporter til Admin
Hvem er den enormt organiseret og fremtræden veganergruppe som åbenbart pisser alle sammen af? Jeg synes at jeg læser og hører en masse grimt om hvor påtrængende og insisterende de er, men jeg oplever ikke nogen trælse veganere.
--
#70
krellef
Ultra Nørd
07-01-2019 13:23

Rapporter til Admin
#68 Mit indlæg er skrevet fordi jeg ikke tror vi kan gøre en skid forskel - som du selv skriver sker der ikke noget oppefra, og jeg tvivler meget stærkt på at vi menige kan gøre en døjt forskel.
--
I'm just like you; I was born to lose.
#71
Mattii
Ultra Nørd
07-01-2019 13:45

Rapporter til Admin
#67 Jeg sad og gjorde mig samme tanker og er fuldstændig enig i det du skriver.
--
#72
Dragonheart
Monster Nørd
07-01-2019 15:05

Rapporter til Admin
#67 stærkt :-)
--
#73
Anomynous
Elite Supporter
07-01-2019 17:13

Rapporter til Admin
#67 Jo, der er et hav af forskning der peger på netop dette. Er det en dårlig måde at argumentere på synes du? Hvordan synes du selv at du argumenterer? Var det bedre at jeg kvitterede med "Jo det er så!" som er din umiddelbare måde. Vanvittigt skrevet? Det må du jo selv synes om det er eller ej. Jeg kan ikke vide med sikkerhed at noget er 100%, hvorfor jeg bruger 99%. Det var almen viden at man ikke måtte spise en time før man skulle i vandet pga risiko for krampe, det behøver jeg ikke noget studie eller database for at bevise. Man har som sagt efterfølgende fundet ud af at det faktisk er stikt modsat bedst at have noget i maven inden man skal i vandet. Min pointe er at det er det samme med kostpyramiden. Det er nemlig noget jeg tror, og jeg refererer til de 99% som nævnt tidligere. Om jeg kan finde en videnskabelig kilde der kan underbygge denne påstand? Ja, jeg kan finde masser men det kan du også selv hvis du gider gøre dig bare en smule besvær. Google det. Det står alle steder, fordi det er sådan vores kroppe er bygget. Vores fordøjelses system er bygget til fibre, mad ryger langsomt igennem vores system kontra en kødspisers hvor det hurtigere er igennem fordøjelses systemet. Det betyder også at når du spiser kød, så vil bakterier have længere tid til at formere sig og hygge i din tarm og din krop. Læs en bog eller to omkring emnet og kom så tilbage når du har noget konstruktivt at byde ind med. Indtil videre har du ikke bidraget til debatten med noget som helst. Du er en af grunde til at jeg sjældent deltager i en debat herinde, fordi alle er evige sandsiger og orakler og der er aldrig en lektie at hente. Fik du ikke nok kærlighed som barn eller hvad er der galt med dig? Jeg påstår ikke at jeg har fundet den hellige gral, jeg siger det er de ting jeg tror på og som for mig giver allermest mening hvis jeg bruger min fornuft og ser objektivt på tingene. Jeg har efterhånden også læst en del bøger omkring emnet så jeg ved da en ting eller to men har vidst aldrig foregivet at skulle være professor eller af anden grad bedrevidende. Jeg pointerer bare, at der er en hel del forskning der tyder på at den plantebaserede kost er den sundeste levestil for os mennesker. En varieret af slagsen vel at mærke. #71+72 dygtiiiiig
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#74
Arnbak
Monster Nørd
07-01-2019 19:10

Rapporter til Admin
#73 du postulerer noget, som ikke er videnskabelig funderet. Samtidigt siger du, at det bare kan googles. Endvidere, at du har læst adskillige bøger om emnet. Det mindste du så kan gøre, er da at smide nogle links der underbygger dine påstande. Hvilke bøger er det du har læst? Kostrådene bliver opdateret løbende, efterhånden som der kommer ny forskning på området. Det bedste man kan gøre, er at leve efter dem. Der er tværtimod ikke megen forskning, der peger på at plantebaseret kost, skulle være sundere end kost der indeholder kød.
--
Later equals never.
--
Sidst redigeret 07-01-2019 19:12
#75
Thomas
BOFH
07-01-2019 19:49

Rapporter til Admin
#72>>Jeg synes at du kommer med en hel række postulater som bare ikke holder vand. Jeg har selv tidligere kigget lidt på dette område, da jeg personligt er træt af veganere og deres religiøse prædiken. Det er skam ganske rigtigt at vegansk kost på kort sigt er bedre end en gennemsnitlig vestlig kost, for vi spiser uden tvivl for meget kød. Men andre studier viser at feks at middelhavskosten er endnu bedre og i modsætning til vegansk kost kan man uden problemer leve på den hele livet. Så kommer du med argumentet om bakterier i maven og at vi ikke er indrettet til at spise kød. Det er simpelthen forkert, men vores kroppe er perfekt tilpasset til at spise forarbejdet kød og feks os europæere er desuden tilpasset til at drikke ko mælk, da de fleste af os har enzymerne til at nedbryde laktose. Jeg frygter næsten at det næste argument er et link til et billede af vores tandsæt. Derudover er der rigtigt mange veganere der er fejlernæret da de simpelthen ikke får den rette kost. det er nemlig relativt kompliceret at spise 100% korrekt som veganer og det er formentligt årsagen til at så mange falder fra igen efter nogle år. Endeligt så tror veganere at de er å så sunde for miljøet, mens de spiser Avocadoer og drikker mandelmælk. Disse 2 ting er måske nogle af de mest skadelige fødevarer på planeten næst efter oksekød. Efterspørgslen efter den slags varer ødelægger lokalmiljøet helt ekstremt.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#76
utyske
Elitebruger
07-01-2019 21:52

Rapporter til Admin
#75 - Det er nok mere korrekt, at nogle veganere spiser avocado og drikker mandelmælk, fordi du har ganske ret i, at varer som disse er dårlige for miljøet. Der er også nogle veganere og vegetarer, som får problemer med tænderne, ganske enkelt fordi de ofte spiser mere frugt end en gennemsnitlig dansker. Men, når det er sagt, er der jo også nogle kødspisere, som udelukkede køber det dårligste mad man kan finde i supermarkedet og til trods for masser af oplysning stort set alle kanaler mulige i det danske samfund, er der også nogle kødspisere, som formår at være fejlernæret. Som jeg har været inde på tidligere, så ville det være godt for alle parter, hvis man ikke generaliserer så fandens meget, baseret på de få højtråbende idioter, der er på begge sider, fordi faktum er, at der er masser af veganere og vegetarer, som ikke føler et behov for at prædike. Den gruppe må til gengæld være pænt trætte af kødspisere, som ligeledes prædiker og råber "bacon" så ofte de kan.
--
#77
Dragonheart
Monster Nørd
07-01-2019 23:25

Rapporter til Admin
#75 Ja det er jo egentlig ret interessant det med hvor man kommer fra i verden og kostsammensætning. Hvis man eksempelvis vil leve vegansk uden at tage kosttilskud (som fødevarestyrelsen generelt anbefaler man undgår og i stedet får det gennem kosten) men samtidig bor i fx Danmark, er det tæt på umuligt at få de rette vitaminer hele året. fx. D-vitamin som kun findes i animalske fødevarer og gennem solen. Gennem solen er selv sommerperioden i DK lige på grænsen for at man får nok D-vitamin. Det er så bare ærgeligt at vores fiskeindtag er faldet gennem årene. Middelhavskost (tæt på pescovegtar) lyder tiltalende ja. Bare ærgeligt hvis man ikke kan lide østers :-D #73 Køer er tilpasset til en utrolig fiberrrig kost. Det er alle drøvtyggere. Det er vi ikke. Vi er tilpasset til at være altædende. Vores tandsæt ligner svins og geders. Og kødspisning har været essentiel for vores kognitive udvikling. Det er vores tarmsystem tilpasset til. Bakterier i tarmene er essentielle for os. Det er da i hvertfald der der undervises i på de universiteter jeg har stiftet bekendskab med. Godt nok 8 år siden. Kunne også rigtig godt tænke mig at se de bøger du omtaler ? Min googling har ikke umiddelbart båret frugt. At noget står alle steder gør det ikke videnskabeligt. Det gør det til populisme - der desværre i dagens Danmark ofte viser sig at have meget lidt videnskabelig belæg at gøre. Men at komme med personlige angreb som du gør synes jeg ikke er passende i en saglig diskussion. Kan du uddybe: Det betyder også at når du spiser kød, så vil bakterier have længere tid til at formere sig og hygge i din tarm og din krop Hvordan kan kød i maven og tarmene påvirke hvilke bakterier jeg har i resten af kroppen ? For det har jeg aldrig stødt på.
--
#78
Pollux
Supporter Aspirant
07-01-2019 23:43

Rapporter til Admin
#77 Veganere kan ikke klare sig uden tilskud af B12 - som man ellers kan få igennem kød fordi dyr får det fra deres foder. https://lf.dk[...]
--
Sidst redigeret 07-01-2019 23:43
#79
kb-
Nørd
08-01-2019 00:22

Rapporter til Admin
Min erfaring siger mig, at i 99% af de tilfælde hvor folk postulerer at noget er 99% sikkert, kan man godt regne med at sandsynligheden nærmere er 1%. Det kan man jo så tolke som man vil, men det er sandt i 99% af tilfældene, det tror jeg i hvert fald, og så må det være 99% sikkert. De største idioter jeg har stødt på, er dog dem der mener man kan leve af sollys alene. Jeg håber personligt at de vil forsøge sig på dette i over 4 uger.
--
.
#80
kb-
Nørd
08-01-2019 00:26

Rapporter til Admin
#77 Du kan få D-vitamin fra svampe. Du kan vel også få det fra de lamper der sikrer folk med vinterdepression?
--
.
#81
Dragonheart
Monster Nørd
08-01-2019 00:27

Rapporter til Admin
#78 Så vidt jeg har lært dannes B12 i tarmen på dyr der huser nogle bestemte bakterierstammer. Og det er derfor den er i kød. Men jeg vil ikke afvise at videnskaben har flyttet sig siden jeg lærte det for en 7-8 år siden. Men hvis man bruger "skabelsesforklaringen" på at spise vegansk er det jo et godt modargument. At man er nødsaget til at indtage kunstigt skabte tilskud for ikke at mangle vigtige mikronærngsstoffer som veganer.
--
#82
kb-
Nørd
08-01-2019 00:31

Rapporter til Admin
#81 Ja de skal åbenbart udsættes for sollys før man spiser dem, og så er det jo hip som hap da man lige så godt selv kunne sidde i solen.
--
.
#83
Pollux
Supporter Aspirant
08-01-2019 00:44

Rapporter til Admin
#81 Dyr får i dag vitamintilskud, mineraltilskud endda bliver penicillin brugt for at fremme vækst hos nogle dyr så man får mere kød. Det er ligeså kunstigt som fx. en veganer der tager en multivitamin.
--
#84
Dragonheart
Monster Nørd
08-01-2019 00:53

Rapporter til Admin
#83 Så må man jo bare holde sig fra den slags dyr hvis man ikke ønsker det :-)
--
#85
Pollux
Supporter Aspirant
08-01-2019 00:59

Rapporter til Admin
#84 Dyrene der får vitamin og mineraltilskud lever sundere liv og producenten får et bedre produkt ud af det. Påpeger bare at der er ikke meget naturligt over et moderne landbrug i dag. Du kan spise grønt og tage kosttilskud eller du kan kombinere grønt med kød af dyr der har fået kosttilskud.
--
#86
Dragonheart
Monster Nørd
08-01-2019 02:03

Rapporter til Admin
#85 du kan jo også spise grønt sammen med animalske produkter der ikke har modtaget kosttilskud, som fx vilde fisk. Men jeg kan udmærket se hvad du mener. Der er jo ikke ret meget naturligt over det liv vi lever i dag. Al den snak om mad bliver man jo sulten af.. det må være tid til en havregryns/røræg ret med broccoli, gulerødder og ærter. Tilsæt mælk(evt soyadrik) 2 mins i mikroovn, rør rundt og så 2 mins igen. Bagefter tilsætter man en spiseske peanutbutter !. Smager fortrinligt
--
#87
Pollux
Supporter Aspirant
08-01-2019 02:23

Rapporter til Admin
#86 Peanutbutter er magi! :-)
--
#88
ThanosHimself
Gæst
08-01-2019 03:16

Rapporter til Admin
For dem af jer, som har set Infinity War, så må vi bare erkende, at Thanos' løsning ville være den mest effektive på det reele problem, der er OVERBEFOLKNING
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#89
NiceRag
Elite Supporter
08-01-2019 06:51

Rapporter til Admin
#12: For dit kød er netop ikke fyldt med alverdens tilsætningsstoffer og kemikalier? Det er gram for gram, det mest nærende du kan spise og præcis. der er ingen kemikalier og tilsætningsstoffer i kødet. måske man kan måle mikroskopiske spor af det... intet som beviseligt har nogen effekt men de der falske wannabe-kød produkter er jo lige til at lukke op og skide i. de er jo direkte lavet af alt muligt crap, foruden et par af ingredienserne. Jo færre ingredienser dit mad er lavet af, jo bedre.
--
#90
scummy
Supporter Aspirant
08-01-2019 07:11

Rapporter til Admin
Holy Crap en gang nonsens. Problemet er kort: Vi er for mange mennesker på jorden Og hvis vi virkelig ville gøre noget, her I vesten. Så rejste vi ikke hvert år. Nogle flere gange om året Og privatbilismen måtte ophøre
--
Scummy
#91
Wut
Maxi Supporter
08-01-2019 08:06

Rapporter til Admin
Det er alligevel en slående logik, der er i den her tråd. Hovedargumentet (the bandwagon) lader til at være, at "Problemet er overbefolkning, så vi kan ikke gøre en skid ved det alligevel". For det første er det lidt en underlig argumentation, at fordi vi har et større problem (overbefolkning), så kan vi bare se bort fra et mindre problem (overforbrug). Det er lidt samme logik som "Min nabo kører 200 km/t på motorvejen, så jeg kan lige så godt køre 180 km/t. Det er jo så ikke et problem. Så længe, der er et problem, der er større end det jeg selv skaber, så er jeg jo ikke problemet". For det andet, så er logikken lidt sjov med, at fordi verden er overbefolket, og der ikke er mad nok, så er det i orden for os i de rige lande bare at overforbruge. Samme logik som "Hov, der kom mange flere gæster til festen end beregnet. Så er det nok ok, at jeg tager 4 velkomstdrinks. Det er jo ikke min skyld, det med antallet af gæster". For det tredje, så er argumentet med overbefolkning ikke engang et særligt godt argument. Der er selvfølgelig forskellige modeller omkring befolkningens størrelse, men generelt er det et anerkendt faktum, at befolkningens størrelse i Europa faktisk er faldende, i Amerika er den stagneret, i Asien er befolkningen faldende og i Afrika er den stigende. Afhængigt af hvordan man ekstrapolerer ud i fremtiden (om stigningen i Afrika vil toppe ud, eller fortsætte med at stige... og om den stiger hurtigere end den falder i Asien), så er mange scenarier er verdens befolkning vil toppe omkring 10-11 mia mennesker. Hans Rosling har nogle populære videoer omkring det: https://www.youtube.com[...] Så ja befolkningens størrelse er en udfordring, som vi bliver nødt til at løse globalt. Men det er IKKE den største udfordring vi har. Den største udfordring er, at vi i de rige lande har et sygt stort overforbrug i forhold til resten af verden. Hvis afrikanere, kinesere, osv alle vil op på bare 50% af vores levestandard, så kommer verdens forbrug til at EKSPLODERE, uanset om befolkningen stiger til 11 mia, eller bliver på 8 mia, som den er nu. De skide 3 mia (+35%) betyder intet, hvis alle i asien vil have 2 biler, æde store bøffer, tage på flyrejser osv i det omfang som vi gør i Amerika/Europa, det svarer til en mangedobling af forbruget per person. Prøv lige selv at regne på det. Så den der "Jeg må gøre lige, hvad jeg vil, fordi overbefolkningen er problemet"... det er bare sådan en historie, man fortæller sig selv, for at retfærdiggøre sine egne handlinger og sende ansvaret over på nogle andre. "Dumme afrikanere der boller hele tiden! OMG! Nu æder jeg lige en stor bøf og flyver til Teneriffe. Det er ok... Fucking afrikanere mand!!" (og nu starter shitstormen.. jeg forventer ikke noget sagligt feedback på ovenstående, bare en masse brøleri, personangreb osv)
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
--
Sidst redigeret 08-01-2019 08:10
#92
RawnieBrownie
Mega Supporter
08-01-2019 08:39

Rapporter til Admin
#89 Hvor faaen har du trukket dit diætist bevis... Du lyder som en klassisk: Jeg er vokset op sådan her og så er det korrekt... og hvis folk modsiger mig så kaster jeg bare falske facts den anden vej... er du politikker ? for det er et rigtigt klassisk politikker move... Er ikke selv veganer men det der er simpelthen på børnehave niveau. Sæt dig ind i tingene eller "knyt sylten" Et eksempel på et kød alternativ, jeg ser ikke meget kemi... "Men alt det der er jo sprøjtet" åhhhh... gud.... 200 gr svampe 50 gr valnødder 1 medium løg 1-2 fed hvidløg 1 gulerod, mellemstor 1 lille rød peberfrugt 1 mindre stang bladselleri 2-4 dl flået tomat 0-1 dl vand 1,5 tsk god grøntsagsbouillon 1-2 spsk mørk balsamico e Friskkværnet sort peber #91 Har fat i den lange ende.. folk må se at blive lidt mere omstillingsparate, prøv i det mindste "den anden side" af i en periode og se om en kostændring kunne gøre noget godt for dig.. Men folk har en tendens til at flytte fokusset fra det de gør fordi der er andre problemer i verden, dette er meget godt formuleret i #91's kommentar.
--
#93
SimonFRB
Semibruger
08-01-2019 09:16

Rapporter til Admin
#73: "Jo, der er et hav af forskning der peger på netop dette. Er det en dårlig måde at argumentere på synes du? Hvordan synes du selv at du argumenterer?" Nu foregår en diskussion sådan, at hvis man kommer med en påstand, så er det ens opgave at underbygge denne. Det kunne fx være med et par valide kilder. "Det var almen viden at man ikke måtte spise en time før man skulle i vandet pga risiko for krampe, det behøver jeg ikke noget studie eller database for at bevise. Man har som sagt efterfølgende fundet ud af at det faktisk er stikt modsat bedst at have noget i maven inden man skal i vandet." Det kan godt være, at det var sådan i din barndom, og det undrer mig ikke, at det var "almen viden" i det hovede med den uvidenskabelige måde du undersøger ting på. "Min pointe er at det er det samme med kostpyramiden. Det er nemlig noget jeg tror, og jeg refererer til de 99% som nævnt tidligere. Om jeg kan finde en videnskabelig kilde der kan underbygge denne påstand? Ja, jeg kan finde masser men det kan du også selv hvis du gider gøre dig bare en smule besvær. Google det." Her gælder det samme, som ovenfor. Du har påstanden, så har du også kilden. Jeg ved ikke hvor kostpyramiden kom ind her, men hvis du mener at kostpyramiden er baseret på same forskning som for 60 år siden, så tager du fejl. Jo mere man undersøger ting, desto tættere kommer man på sandheden - og vi har meget mere forskning i dag (Karl Popper, hvis du er interesseret). "Det står alle steder, fordi det er sådan vores kroppe er bygget. Vores fordøjelses system er bygget til fibre, mad ryger langsomt igennem vores system kontra en kødspisers hvor det hurtigere er igennem fordøjelses systemet. Det betyder også at når du spiser kød, så vil bakterier have længere tid til at formere sig og hygge i din tarm og din krop. Læs en bog eller to omkring emnet og kom så tilbage når du har noget konstruktivt at byde ind med. Indtil videre har du ikke bidraget til debatten med noget som helst." Igen; hvor er "alle steder"? Ved du overhovedet hvad en kilde er? Det eneste du har biddraget med er jo løgne og spekulationer omkring hvordan "du tror" at tingene hænger sammen. "Du er en af grunde til at jeg sjældent deltager i en debat herinde, fordi alle er evige sandsiger og orakler og der er aldrig en lektie at hente." Mon ikke at en af grundene er, at du ikke kan finde ud af at argumentere? "Fik du ikke nok kærlighed som barn eller hvad er der galt med dig?" Er du seriøst? Er det her dit niveau? Det er pinligt og jeg fatter ikke, at jeg svarer dig. "Jeg påstår ikke at jeg har fundet den hellige gral, jeg siger det er de ting jeg tror på og som for mig giver allermest mening hvis jeg bruger min fornuft og ser objektivt på tingene." Du modsiger dig selv: "Jeg siger det er de ting jeg tror på" er subjektivt, men lige efter påstår du at "se objektivt på tingene". Ved du hvad de ord betyder? "Jeg pointerer bare, at der er en hel del forskning der tyder på at den plantebaserede kost er den sundeste levestil for os mennesker. En varieret af slagsen vel at mærke." Vi prøver igen: Har du en kilde på det?
--
#94
Christian88
Monster Supporter
08-01-2019 12:41

Rapporter til Admin
#73 Du kaster rundt med påstande, men du gør ingen indsats for at underbygge noget som helst at det du skriver med fakta og kilder. Og så forsøger du endda at vinde diskussionen med personangreb. Det er pinligt at se hvordan du agerer på modargumenter. Uvidenhed er ikke noget at være flov over, for så har du bare ny viden at glæde dig til at opdage, men stædighed og fjendtlighed tjener kun dit ego.
--
#95
Carsten Juul
Gæst
11-01-2019 10:06

Rapporter til Admin
Jeg vil måske overveje at mindske mit kødforbrug hvis de stopper med at få så mange børn i Afrika. Det giver ingen mening at stoppe med kød, andet end reduceret livskvalitet for mig selv, hvis de fortsætter med at formere sig så voldsomt, da det jo er overbefolkning der er det helt store problem for klimaet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#96
Pollux
Supporter Aspirant
11-01-2019 12:01

Rapporter til Admin
#95 1 tysker har samme klimaaftryk som 13 nigerianere. Så en tysk familie med 2 børn svarer til en nigeriansk familie på 2 voksne og 49 børn.
--

Opret svar til indlægget: Vegansk fremtid: De nye alternativer

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning