Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvilke forsikringer?

Af Monster Supporter fuerzzz1 | 12-01-2019 05:34 | 2372 visninger | 32 svar, hop til seneste
I forbindelse med snarlig renovering af min lejlighed (nyt badeværelse, faldstammer og stigerør osv) opfordrer min udlejer folk til at orientere sit forsikringsselskab om at der "pågår arbejde" på stedet. Hvilket fik mig til at tænke på at jeg faktisk ikke rigtigt HAR nogen forsikringer. Jeg har en i banken, men den er vist mest til deres fordel, en som dækker min kredit tilfælde af at jeg dør. Så har jeg haft de lovpligtige på biler og knallerter. Men jeg har hverken bil eller knallert mere. Så jeg må vel få lavet nogle? Men hvilke og hvor kan jeg få dem ? Indbo bare? Det er ikke fordi jeg bor i et område med stor kriminalitet, og jeg har ikke dyre designermøbler eller noget. Og de ting jeg har som har lidt værdi er så store og tunge at man skal være flere personer om at slæbe dem ned. Altså et rigtigt dårligt sted for en indbrudstyv. Så ja. Hvilke forsikringer bør jeg have? Der er også noget der hedder ansvarsforsiking vist, sådan generelt ? Og hvilket firma? Jeg er har ikke noget job, eller A-kasse eller hvor man evt kunne få det billigt igennem.
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#1
Daniel
Guru
12-01-2019 06:20

Rapporter til Admin
Den er rimelig nem. 1) Indbo forsikring 2) Ulykkes forsikring 3) Akasse (Og fag forening) Vigtigst i nævnte rækkefølge. Indbo forsikringen er inkl brand og ansvar, skulle bygningen brænde ned i morgen får du hjælp af forsikringen til genhusning ligesom alt dit inventar og personlinge genstande dækkes. Et bonus ved indbo forsikringen er du ofte kan tilkøbe en fumle / elektronik forsikring hertil, som dækker dit elektronik i tilfælde af vand / fald skader. Den indbyggede Ansvars forsikringen går ind og hjælper hvis du skulle lave skade på andre personer, eller deres genstande. Oftes er der også indbygget rethjælpsdækning i indbo forsikringen, der træder ind hvis du skulle kommer derud i livet. Ulykkes forsikring. Fyre du din hånd igennem en rundsav, falder på trappen og skader ryggen eller hvad der nu måtte ske med dig, så er det en god ting at have med i bagagen i tilfælde af din arbejdsfunktions nedsættes efterfølgende ($$) Akasse. Kan du klare dig økonomisk hvis du bliver fyret i morgen, kan du få kontant hjælp, har du gode muligheder for at finde et job igen med det samme? Så er akassen den forsikring der giver dig den bedste økomiske sikring. Fagforeningen træder ind og hjælper hvis der skulle opstå problemer på din arbejdsplads, uberettiget fyring, manglende løn, osv. Må jeg tillade mig at høre hvad du arbejder med? De bedste og billigste forsikringer finder du ofte i de selskaber der har en lukket kundekreds (Lb, Rune, Bauta f.eks)
--
Sidst redigeret 12-01-2019 06:26
#2
kb-
Nørd
12-01-2019 07:00

Rapporter til Admin
Hvordan pokker kan man ikke have en indboforsikring? Det burde være lovpligtigt. Hvis du falder i søvn med en smøg i hånden kan du komme til at skylde millioner væk.
--
.
#3
Monze
Gigabruger
12-01-2019 07:01

Rapporter til Admin
At du ikke har en indbo og ansvarsforsikring er direkte uansvarligt. Du kan blive gjort personlig erstatningsansvarlig såfremt du laver skade på andre og de penge kan du ikke betale. Burde være lovpligtig..
--
#4
wut
Gæst
12-01-2019 07:20

Rapporter til Admin
Hvad er det der foregår?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Gæsten
Gæst
12-01-2019 07:32

Rapporter til Admin
Du behøver ikke en indbosforsikring, din forening har i forvejen en brand forsikring der dækker genhusning og genopbygning. Foreningens forsikring dækker dog ikke inventar. #2 Ved visse situationer som åbenlys dumhed, skal du nok ikke forvente at din forsikring dækker alligevel. Det kan dog stadigvæk være en god ide med en indbosforsikring, da den også vil dækker vandskader i tilfælde af fx din radiator sprænger, udover skaderne i din lejlighed vil der oftest være følgeskader i andre lejligheder som du kan drages ansvarlig for. Det er dog relevant at vide om du ejer lejligheden. Jeg går ud fra at det nye badeværelse, faldstammer og stigerør er ejerforeningen der er i gang med en renovering, de har forhåbentligt tegnet en håndværkerforsikring de skader der eventuelt kan komme ved en renovering. Jeg forstår ikke den kredit forsikring du har. Er det en livsforsikring, og hvad er det helt præcist den dækker? Hvis du ikke er gift eller har børn og hvis du bor til leje, kan jeg ikke se hvad det er den skal dække. Hvis du vil have en A-kasse så kan du jo vælge end uden fagforening. Det er lidt en skrøne at folk tror man skal vælge medlem af en fagforening. A-kassen er igen en forsikring der dækker dig i tilfælde af at du står uden job. Her er det igen relevant at vide hvilke økonomiske forpligtigelse du har, og hvilken branche du arbejder i.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Monze
Gigabruger
12-01-2019 07:48

Rapporter til Admin
#5 det er en låneforsikring som kommer til udbetaling til forsikringstageren ved dødsfald. Det særlige ved den er at den dækker eventuel gæld til banken først og derefter får arvinger resten. Det er helt normalt når man har udlån uden at kunne stille sikkerhed.
--
#7
fuerzzz1
Monster Supporter
12-01-2019 09:16

Rapporter til Admin
JEg arbejder ikke med noget som helst, jeg er allerede førtidspensionist nemlig. Men det jeg bør have er så: - En Indboforsikring - en ulykkesforsikring/ansvarsforsikring? Eller er de sidstnævnte det samme? Og skal jeg bare ringe til Alka, eller er der nogle bestemte der så kan anbefales ? Gerne billigt, men også godt, naturligvis ;) #6 Ja den var et krav fra banken for at få en kassekredit på 50.000 kr til en bil. Så den kan jeg nok ikke slippe for før de 50.000 kr er betalt, er på minus 38000 lige nu, så er godt i gang, sætter 6000 på den hver måned så inden for et år eller lign)
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
--
Sidst redigeret 12-01-2019 09:18
#8
Martin Lohse
Bruger
12-01-2019 09:26

Rapporter til Admin
#7 Typisk plejer man bare kontakte det forsikringsselskab, hvor du allerede har forsikringer, men det kan dog være udmærket, at undersøge markedet. Uden at kende hele din situation, så skal du som minimum have de to nævnte forsikringer. Du skulle dog allerhelst allerede have ringet i går - man ved aldrig hvornår en ulykke indtræffer.
--
Sidst redigeret 12-01-2019 09:27
#9
fuerzzz1
Monster Supporter
12-01-2019 10:23

Rapporter til Admin
#8 Men jeg har slet ikke nogen forsikringer jo. Jeg havde da jeg have bil og knallert osv, den lovpligtige. Men skal jeg bare ringe til Alka eller Topdanark, eller hvem kan anbefales? Der brugte jeg GF-forsikring, skal jeg bare ringe til dem, hvad er bedst ?
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
--
Sidst redigeret 12-01-2019 10:24
#10
kikophil
Giga Supporter
12-01-2019 10:42

Rapporter til Admin
Hvis du kan finde en indboforsikring med indbygget retshjælp, kan du også blive hjulpet, hvis du bliver anklaget slæbt i retten af en anden part, for noget du ikke har gjort. Der er vist lidt selvbetaling i disse tilfælde. Ikke alle har det, men f.eks. Tryg mener jeg har. Jeg har selv Tryg/tjenestemandsforsikring, men mener også alm. Tryg har det. Du kan jo ringe lidt rundt og høre hvad de tilbyder og hvad de tager for det, da det er forskelligt. Du skal jo ikke forsikres for mange millioner kroner, hvis du ikke har så meget værdi. Du kan også bare skrive til dem over nettet, og bede om et tilbud, hvis du ikke tør ringe!
--
#11
Martin Lohse
Bruger
12-01-2019 11:08

Rapporter til Admin
#9 Tryg, alka, alm brand, gf osv - ring og forhør dig - det tager ikke lang tid. Jeg er i lærerstandens brandforsikring - de er gode og billige, men er kun for en lukket erhvervsgruppe.
--
#12
mrKayne
Nørd Aspirant
12-01-2019 13:40

Rapporter til Admin
Kan anbefale gf forsikring :)
--
#13
langemanden
Ultrabruger
12-01-2019 13:48

Rapporter til Admin
Jeg har haft både GF, Lokal Forsikring, Alm Brand, osv derud af. De er for dyre i forhold til ETU forsikring. Som mange nok ikke kender til ;) Der har vi både bil forsikring, med fuld kasko på, som de andre forsikringer ville have dobbelt pris for ;) Jeg vil spare hvor man kan. Så der er både hus forsikring, ulykke, indbo, med elektronik forsikring. Til et belød man kan betale sig fra, og man er dækket ind på alle måder. Og der er sparet mange penge ved at finde den rigtige firsikring. :)
--
#14
SimonFRB
Bruger
12-01-2019 13:54

Rapporter til Admin
https://www.findforsikring.dk[...] Så kommer der 3 bud, som du kan vælge mellem. Normalt er der dog en del rabat at hente, hvis fx din fagforening har en aftale med et selskab.
--
#15
fuerzzz1
Monster Supporter
12-01-2019 19:24

Rapporter til Admin
Okay tak for de gode råd det, vil jeg få set på imorgen ! Lige præcis "lærerstandens forsikring" bliver det i al fald IKKE. Jeg fik nemlig en regning af dem da jeg købte en bil der åbenbart var forsikrede af dem og forulykkede allerede på vejen hjem ;/ Men som sagt er jeg hverken i en fagforening, et job, eller noget andet som giver mig specielle rabatter. Tror jeg tar en snak med Alka så ;)
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#16
Martin Lohse
Bruger
13-01-2019 19:06

Rapporter til Admin
#15 Man skal også arbejde i en pædagogisk profession for at få dem. Det giver mening, hvis bilen ikke er blevet afmeldt og din egen forsikring ikke har overtaget bilen. Hvem skulle ellers sende regningen?
--
#17
Jim Night
Guru
13-01-2019 21:16

Rapporter til Admin
#0 Har du ALDRIG haft de almindelige forsikringer? Ulykke, ansvar, indbo, rejse, kasko osv.?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
--
Sidst redigeret 13-01-2019 21:17
#18
fuerzzz1
Monster Supporter
13-01-2019 22:35

Rapporter til Admin
#17 Nej det er noget værre rod. ! Jeg kom lige til at tænke på noget endnu vigtigere: Har man også forsikringer til sine børn ? Altså en særlig børneforsikring? Og sygekassen Danmark, og alt sådan noget ? Ikke fordi mit barn er sygt, men det er jeg selv. og der gav kræftens bekæmpelse mig bare 3000 kr i kontanter. Hvilket naturligvis var dejligt, men havde jeg kunnet få en masse mere hvis jeg havde haft en eller anden "sundhedsforsikring"?
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#19
Ayahuasca
Ny på siden
13-01-2019 22:42

Rapporter til Admin
Du starter med at spørge om man har forsikringer til sine børn, men ender med at personligt ville have flere penge end du får i forvejen ? Afstumpet.
--
#20
Monze
Gigabruger
13-01-2019 22:42

Rapporter til Admin
Du kunne have fået en del mere hvis du havde haft en dækning for kritisk sygdom hvilket er ret standard via arbejdsgiver pensioner. Typisk omkring 100.000 kr
--
#21
ZulfoDK
Junior Supporter
14-01-2019 08:07

Rapporter til Admin
#13 Jeg har også ETU - dem kan jeg også anbefale - jeg har gode dækninger, til en rigtig god pris. Især på mine biler har de været gode - så gode at andre selskaber ikke har troet på min præmie (havde en "specialbil" før).
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#22
Jim Night
Guru
14-01-2019 08:36

Rapporter til Admin
#18 Hvis du er syg (jeg mener ikke influenza eller tilsvarende), kan du ikke blive medlem af sygesikring danmark. Prøv at få dine børn meldt ind. Basisgruppen er næsten gratis og den giver adgang til de bedre grupper, hvis dine børn en dag har brug for tilskud til briller, medicin eller lign. Børn har typisk også ulykke- samt ansvarsforsikring.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#23
fuerzzz1
Monster Supporter
14-01-2019 08:49

Rapporter til Admin
#22 Okay så jeg kan IKKE blive meldt ind da jeg er syg (kræft?) men min datter kan godt? Hun fejler ikke noget ?
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#24
Jim Night
Guru
14-01-2019 08:58

Rapporter til Admin
#23 Ring til dem. Jeg har selv været medlem siden barn, og mine børn blev meldt ind som spæd, så jeg kender ikke proceduren for udefrakommende nye medlemmer. Jeg er rimelig sikker på at kræft udelukker dig selv fra medlemskab. Men spørg da hellere dem. Det kan være jeg tager fejl :-)
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#25
MadsAG
Monsterbruger
14-01-2019 09:14

Rapporter til Admin
#15 Du er da helt væk. Du har kørt i en bil hvor du ikke har din egen forsikring endnu, hvilket er meget normalt. Du kører derfor rundt med den tidligere ejers forsikring (i op til 3 uger). Så Lærerstandens forsikring har jo så betalt for din skade (som du så skal betale hvis du har kørt spritkørsel eller lignende, hvilket jo ikke er helt urealistisk.) Uanset hvad skal du ihvertfald betale en selvrisiko - det gør sig gældende ved de fleste typer forsikringer.
--
Sidst redigeret 14-01-2019 09:15
#26
fuerzzz1
Monster Supporter
14-01-2019 09:48

Rapporter til Admin
#24 Ok. Måske har moren allerede gjort det, men det kan jeg jo ikke vide. #25 Ja det ved jeg da godt. JEg fik da også en regning på ca 6000 kr, - som også er betalt ;/ Det havde nu intet med druk at gøre, jeg kørte på en vej med solen lige i øjnene et sted jeg ikke kendte. Så jeg havde ikke set at der var en togoverskæring og bilerne foran derfor stoppede.... Før lige til sidst, men jeg ramte nok med 20 kmt. Jeg kan i al fald intet huske mere fra den dag, andet end jeg vågnede på Hillerød sygehus næste dag, og min bil jeg lige havde købt var totalskadet. så toget hjem...
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#27
Vaskebjorn
Juniorbruger
14-01-2019 09:51

Rapporter til Admin
Forsikringerne er altid en afvejning af risiko. Hvor risikovillig er du? Så derefter kan du først mærke hvilke forsikringer du vil have.. Jeg har ikke ulykkesforsikring og høj selvrisiko på min bil (10.000). Havde heller ikke A kasse indtil idag, så har gået i 5 år uden A-Kasse.
--
#28
fuerzzz1
Monster Supporter
14-01-2019 09:55

Rapporter til Admin
#27 Jeg har ingen bil eller knallert, og egenligt heller ikke dyrt indbo som dyre desingermøbler eller lign. Det dyreste er nok mine computere, som jeg vil skyde til 10.000 kr i alt (3 maskiner, 2 bærbare og en stationær)
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#29
Vaskebjorn
Juniorbruger
14-01-2019 10:38

Rapporter til Admin
hvis du så vil have en indbo, så vælg mindste interval af værdi af din indbo, så blir det biligst muligt. Hvis du ikke tegner en indbo, så kan du jo regne ud hvor mange penge du sparer og hvor langtid det tager dig at spare nok, på ikke at have forsikringen, i forhold til hvis du skal ud og købe alt inventar igen. Håber det er forståeligt det jeg har skrevet.
--
#32
Minimus
Supporter Aspirant
03-07-2020 11:56

Rapporter til Admin
#28 nu skal du ikke kun tænke på din din computer men hvis du har brand fx så kan der komme sod skade på dit tøj-glas-kniv/galfer og mange andre ting som man ikke tænker over også løber det hurtig op hvis du skal ud og have ny eller hvis du på i lejehed og har et akvarium der går hul i og vandet ryger ned til undreboen på nogle af hans ting går i stykker
--
#33
xzioN
Supporter Aspirant
04-07-2020 01:32

Rapporter til Admin
Jeg arbejder med forsikring og din udlejer ved ikke hvad han snakker om. Ved renovation af badeværelse, kan man opdage fugtskader, dvs. svamp feks eller vandskader. Dette er husforsikringen der dækker det, og den forsikring har din udlejer. Din indbo forsikring dækker dine genstande i dit hjem. indbos dækningen vigtigste dækning er faktisk ansvarsdelen. Hvis du forvolder skader på andre mennesker eller deres ting ved et uheld dækker ansvaren.
--
I5 9600k @ 4.8ghz - RTX 2070 SUPER - 16 GB DDR4 Dual 3000 MHZ - TUF Z370 Plus Gaming II - Corsair RM 750x v2
#34
kikophil
Monster Supporter
04-07-2020 05:07

Rapporter til Admin
#32/33 Tjek alderen på tråden :). # 0 er ikke længere bruger på Hol..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...

Opret svar til indlægget: Hvilke forsikringer?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning