Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Matematik til piger, søger inspiration

Af Mega Supporter MikeD | 04-03-2020 10:45 | 1128 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hej Jeg mangler noget inspiration. Jeg er onkel til 2 piger på hhv. 9 og 6 år. Den ældste "har besluttet sig for" at matematik er kedeligt og svært. Og min bekymring er at den yngste følger i den ældstes fodspor. Jeg har flere gange sat mig ned sammen med den 9-årige og prøvet at lave noget matematik, men hun giver hurtigt op, synes jeg. Måske er det mig, der ikke er videre god som underviser. Anyways. Jeg tænker at man på en måde kan lege matematikken ind. Jeg leder efter et eller andet brætspil, en app eller andet, som kan hjælpe. Har I nogen anbefalinger?
--
#1
the688
Guru
04-03-2020 10:54

Rapporter til Admin
Involver tøserne i de daglige indkøb, så det bliver noget nært og vedkommende. Måske lav en opsparing til dem (om det så bare er en kaffedåse) som de kan følge med i, og snakke om hvor mange penge de har til is i sommerferien (eller Frozen 2 DVDer..) hvis de sparer op hver måned. De småpenge i lommepenge kan være godt givet ud.
--
"ORK SATME!"
#2
sviffer
Ny på siden
04-03-2020 11:06

Rapporter til Admin
hvis det skal være mere end bare at forstå regnearterne, så havde vi en god app da børnene var mindre som hed Dragonbox. Jeg kan se de nu har foldet konceptet ud til at omfatte flere forskellige spil https://dragonbox.com[...]
--
#3
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
04-03-2020 11:13

Rapporter til Admin
Måske noget på Brilliant.org
--
#4
Beer
Gæst
04-03-2020 11:16

Rapporter til Admin
#0 Mine nevøer og niece har været glade for et par PC spil (De findes hvis også til Android)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
mbm
Monsterbruger
04-03-2020 11:24

Rapporter til Admin
Hvad siger/gør forældrene?
--
#6
Dragonheart
Guru
04-03-2020 14:46

Rapporter til Admin
Måske kunne DigiPippi og let programmering være en mulighed?. Der lærer man om mange matematiske grundbegreber :-) Matematik er jo alt lige fra algebra til trigonometri, programmering, og alt indimellem. Find noget der er let applicérbart til deres hverdag. Da jeg har erfaret det typisk er her mange mange finder matematisk kedeligt. At det simpelthen har for lidt med deres hverdag at gøre.
--
#7
Sejr93
Superbruger
04-03-2020 14:57

Rapporter til Admin
Det kan jo være den ældste faktisk er talblind og derved har svært ved at gennemskue logikken. Jeg har en lille søster som først blev karakteriseret talblind i slutningen af folkeskolen (7-8 klasse). Spil er klart også et godt forslag, evt. find en privat underviser der kunne give hende lidt lektiehjælp 1 gang i ugen. (igen min søster havde store problemer, men den rette underviser i 1. eller 2.g lykkedes at lære hende matematik til et 7 tal, på trods at hun er talblind.)
--
#8
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
04-03-2020 17:21

Rapporter til Admin
Enig med #7, find først ud af hun har knækket koden. Hvis 2+2 lige så godt kunne stå på koreansk, så er det klart hun synes det er kedeligt. Hvis hun har knækket koden, så tag en snak med hende om hvorfor. Det kan jo være hende den seje Amalie fra hendes klasse synes det er kedeligt og hun så følger efter hende. Det skal ikke være formelt, nu sætter vi os ned og regner eller nu får du en Ipad og så regner vi sammen. Gå en tur med hende (alene, som far til 2 drenge, kan jeg sige at stemningen er en helt anden, når man er på 2mandshånd - 3 is a crowd), saml 2 sten op fra jorden, spørg hende hvor mange mange blade du skal samle for at have 5 ting i hånden osv. Bare simpelt tiol at starte med og gerne, så hun ikke opdager hun regner og laver matematik. Fortæl hende en eller anden crazy historie om din kollega, som lige have hånden for dybt i Quality Street bøtten. I havde fået besked på at I måtte tage 3 stykker, Lotte tog 10, hvor mange tog hun for mange osv. Lad for guds skyld være med at bruge ord som regne, matematik, plus/minus og noget der ligner.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#9
Maruchin
Supporter Aspirant
04-03-2020 18:35

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke indgangsviklen skal være, at forsøge at gøre matematik sjovt. Jeg har aldrig selv syntes det var sjovt. Det som er sjovt, at de mange muligheder og indgangsvinkler, som matematik åbner op for. Inspirer hende til at gå i en bestemt retning. Se fx Jessicas historie her om hvordan hun endte med at få en Phd. i kvantemekanik: https://wogrammer.org[...] Det var netop ikke fordi matematik var fedt, men hun oplevede noget, som gjorde at hun målrettet gik efter det. Som dreng kiggede jeg selv igennem et teleskop og kunne se Saturn med egne øjne. Det var en vanvittig oplevelse, og min interesse for astronomi kom deraf. Så find noget der får hende til at tænke "Wow! Det der vil jeg rigtig gerne arbejde med selv i fremtiden", og nogle kvindelige forbilleder inden for astronomi, matematik, IT osv.
--
#10
Zalasta
Semi Nørd
04-03-2020 19:11

Rapporter til Admin
https://forlagetvektor.dk[...] Hvad med sådan noget? Og husk nu at regne det med hende i stedet for bare at spille.
--
-- Jakob/Zalasta
#11
MikeD
Mega Supporter
12-03-2020 01:36

Rapporter til Admin
Tak for alle forslagene. Jeg har selv fundet frem til https://www.gratisskole.dk[...]
--
#12
Khougaard
Bruger
12-03-2020 07:58

Rapporter til Admin
Fedt, at du har fundet noget. Men vil bare lige sige, at alle ikke kan lære i samme tempi og derfor ikke er parat til den indlæring, når folkeskolen, forældre og onkler synes. Et super sted at starte er, en snak med deres matematiklærer. Og husk på, at de kun går i 0 klasse og 3 klasse, det er sgu tidligt at forcere en indlæring, som måske er dovenskab, mangel på interesse, at det er svært, har trivsel problematikker og så videre, og til sidst en kombination af det hele. Bottomline, støt barnet, så det kan få en spirende interesse for at lykkedes, frem for at presse for meget på.
--
#13
mr.hein
Elite Supporter
12-03-2020 08:28

Rapporter til Admin
spil matador med dem ? (det er uden og trolle) og ellers introducere dem for tycoon spil men er selv af den mentalitet, hader matematik ....
--
Signed by me

Opret svar til indlægget: Matematik til piger, søger inspiration

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning