Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Computerskærme
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Strømstik til fjernsyn

Af Junior Supporter hashishh | 10-07-2018 14:21 | 952 visninger | 11 svar, hop til seneste
Halløjsa HOL, jeg har fået et lidt underligt problem, jeg håber nogle af jer kan hjælpe med. Min fladskærm har opført sig underligt på det sidste, og har nu opdaget det er selve strømledningen den er gal med. Den kommer med sådan en pivelyd nede fra den omformer eller hvad den hedder, som gir strøm til skærmen. Nogle som har en ide om hvad det kan være? Det er nærmest sådan en tinitus lyd. Når jeg tænder skærmen starter den hurtigt op og går så ud, når jeg har gjort det et par gange kan jeg være heldig og få gang i den. Men den pivelyd fra den boks på strømledningen er umulig og holde ud. Er det noget jeg selv kan fixe, eller skal jeg ud og finde en ny ledning?
--
#1
HacksterReNewed
Supporter
10-07-2018 14:47

Rapporter til Admin
Samsung havde en årgang med nogle dårlige kondensatorer i deres fjernsyn og skærme. Det er ret nemt at fikse, hvis man kender lidt til en loddekolbe, men kræver selvfølgelig at man adskiller strømforsyningen og kan lokalisere fejlen, da det snildt kunne være noget andet. Hvis det er en ekstern strømforsyning(som det lyder til fra din forklaring) så kan du vel bare købe en ny, så burde problemet være løst? (hvis du ingen kendskab til stærkstrøm har, så undgå for alt i verden at prøve at ordne det selv)
--
i5 3570 - ASUS P67 - 16GB RAM - Silverstone SUGO SG07 - 600W - ASUS STRIX ROG GTX 1070 - 256GB SSD
#2
jens.gregersen
Ultrabruger
10-07-2018 17:50

Rapporter til Admin
Hvilket TV er der tale om? Gerne et modelnr. så den kan slås op. Der sidder et typeskilt bagpå et sted.
--
#3
NiceRag
Ultra Supporter
10-07-2018 18:22

Rapporter til Admin
er det sådan en AC adapter, eller noget i den dur? https://i.ebayimg.com[...] Ellers plejer fjernsyn da bare ha et kabel direkte ind i stikkontakten, uden nogen adaptere ?
--
#4
hashishh
Junior Supporter
10-07-2018 18:41

Rapporter til Admin
Modellen hedder Prosonic led 24100. #3 Og det er lige præcis den du linker til der, som gir nogle mærkelige lyde. Når jeg vender den osv kan jeg høre det skratter indeni den, lyden er lidt svær og beskrive :D Men det er den de lyde kommer fra.
--
#5
Jacob [5260 Od.S]
Nørd Aspirant
10-07-2018 20:07

Rapporter til Admin
Hvis du ikke kan holde lyden ud, så kan du sikkert finde en ny psu på ebay. Find en med samme volt og ampere og selvfølgelig et stik der passer.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#6
hashishh
Junior Supporter
10-07-2018 20:55

Rapporter til Admin
Problemet er jo lidt det med skærmen. Det er jo lidt et lotteri om jeg kan få den igang eller ej. Nogle gange tar det 10 forsøg, andre gange kun 5. Jeg har fundet sådan en her : https://www.avxperten.dk[...] Bag på skærmen står der 12v 5a. Det jeg er i tvivl omkring er den AC adapter som vist i post #3. Det ser ikke ud til den fra avexperten har sådan en. Og jeg aner ikke lige hvad den gør?
--
#7
MadsAG
Maxibruger
10-07-2018 23:52

Rapporter til Admin
#6 Forstår ikke helt hvad du mener, den i #3 har sådan en hvad? Hvad mener du med hvad den gør? Du skal finde en strømforsyning med 12V udgang og minimum 5A. Den må gerne være på 300A hvis det er det du kan finde, det er irrelevant så længe den bare kan levere mere eller præcis 5A. Om strømforsyningen har en ledning mellem strømforsyningen og 230V må du selv vælge.
--
#8
Duckman
Mega Nørd
11-07-2018 09:09

Rapporter til Admin
Det er ikke sikkert der er noget galt med strømforsyningen. Din beskrivelse af at du kan være heldig at få gang i fjernsynet tyder på dårlige kondensatorer i selve fjernsynet. At en switchmode strømforsyning hyler/piver er normalt, men det skal selvfølgelig ikke være på et niveau hvor det generer. Hvis strømforsyningen kører med en belastning den ikke er designet til, så kan den støje mere. Jeg tænker at hvis kondensatorerne i fjernsynet er færdige, så de ikke kan stabilisere spændingen tilstrækkeligt, så trækker fjernsynet måske strøm fra strømforsyningen i ujævne pulser, hvilket kan få strømforsyningen til at støje. Jeg kan ikke afvise at problemet ligger i strømforsyningen, men jeg tror det ikke.
--
Whatever
#9
hashishh
Junior Supporter
11-07-2018 17:22

Rapporter til Admin
#8 Det var dælme dårlige nyheder hvis det er tilfældet. Jeg tænder fjersynet, det siger "installisere" og så går fjernsynet ud efter 1 sekund, og lyset nede i den strømforsyning går ud. 2 sekunder efter kommer lyset tilbage på skærmen og strømforsyningen. Sådan bliver jeg ved et par gange, og lige pludselig bliver "installisere" ved med og stå der, og så starter pisset :D Men kan de der kondensatorer i fjernsynet stabilisere sig selv efter et stykke tid? For lyden fra strømforsyningen forsvinder når den har kørt et stykke tid. Tror jeg køber en ny strømforsyning og tar chancen.
--
#10
Duckman
Mega Nørd
11-07-2018 18:19

Rapporter til Admin
#9: Ja - Ofte vil en dårlig kondensator fungere lidt bedre når den bliver varm. Og det kan være nok til at det hele fungerer korrekt. I princippet kan det også være en dårlig kondensator i strømforsyningen - Det har jeg bare aldrig set ske.
--
Whatever
#11
NiceRag
Ultra Supporter
11-07-2018 18:51

Rapporter til Admin
#4 det betyder bare det er noget billigt skrammel. noget nogen elektroniske componenter ofte gør jeg har selv haft en strømforsyning det gjorde det, til min pc.. og min USB hub gør det også. Men... når de trækker MERE strøm, så reducerer støjen sig. Så med min usb hub, hvis den bare trække en mus og en trådløs dongle til min xbox controller, så kan jeg høre den. men når jeg sætter den til at lade min telefon op og lign, så forsvinder lyden... Det er ihvertfald det info jeg læste mig til, da jeg i sin tid googlede det, for at finde ud af hvorfor min usb hubs adapter brummede. Jeg er ikke selv uddannet til at vide en skid om den slags. :) det hjælper dig selvfølgelig ikke. en anden AC adapter der leverer samme mængde strøm, burde kunne fungere. bare sørg for den har det samme stik
--

Opret svar til indlægget: Strømstik til fjernsyn

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning