Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Karriereskift - kan det lade sig gøre?

Af Ny på siden Wannalearnz | 14-02-2018 23:55 | 6394 visninger | 16 svar, hop til seneste
Hej folkens Jeg går og overvejer et karriereskift. Er i starten af trediverne, og har en kandidatgrad fra et humanistisk fakultet, der af flere årsager ikke er meget værd efterhånden (fik ikke nok ud af min tid på uni - sån er det bare...). De seneste par år har jeg arbejdet med it på et forretningsstrategisk niveau, men kan ikke deltage i de tunge diskussioner, og føler derfor jeg har behov for at skifte retning før jeg bliver sindsyg. Kort om mig: Starten af 30’erne, kan lidt html/css/php/python (men ikke nok til at lave hele/dynamiske apps/projekter). Programmering og udvikling interesserer mig på den måde, at jeg tror at det er fremtiden, og at det er et sjovt digitalt håndværk. UX har altid været det tætteste jeg har følt mig på en rigtig it-karriere, men selv som UX’er ville jeg gerne kunne liiiidt mere teknisk end jeg kan nu - fx nogle af de meget moderne Javascript frameworks. Jeg holder dog mig selv tilbage, og kommer aldrig ordenligt igang af flere årsager. Søger derfor lidt feedback på nogle af de tanker/hypoteser jeg har. De lyder som følger: 1. I stedet for at kaste mig over “software udvikler”-titlen, skulle jeg måske supplere min forretningsforståelse og brugerindsigt med nogle front-end redskaber, så jeg kan blive UX’er. Men har det værdi i virkeligheden? Hvilke redskaber bør jeg kaste mig over? 2. Måske skulle jeg droppe udvikling, og i stedet gå efter noget BI ala Python, R og SQL? Her er jeg dog bange for at min matematiske kunnen halter for langt efter, og at folk uden programmeringserfaring, men med en naturvidenskabelig baggrund ville kunne overhale mig på meget, meget kort tid. 3. Er programmerings-bootcamps noget værd i DK? Der er flere bootcamps der giver mulighed for at få undervisning og vejledning igennem en 3-6 måneder periode, og på nettet viser mange at de er glade for deres deltagelse herpå. Men hvordan i lille DK? Giver arbejdsgivere noget som helst for den slags? Tænker det ville være en fed kickstart. 4. Kan det overhovedet lade sig gøre at komme ind i branchen som en fyr midt i 30’erne (antager det kommer til at tage en del måneder eller et par år at blive dygtig nok til et job - og jeg kan ikke vende tilbage til studier grundet manglende SU, så deltid er mit bedste bud). 5. Hvad er “mindstemålet” for at man kan blive ansat? Jeg antager at et job som deltid/juniorudvikler vil være det væsentligste skridt imod at lære noget. Selvstudier og hyggeprojekter er fedt som begynder, men det er svært at stille sig selv de gode opgaver er min erfaring. Hvad ville I gøre i min situation? Er løbet kørt? Skal man have en uddannelse her i DK for at være interessant for en arbejdsgiver? Håber der er nogle derude med et par bud på, hvordan man kan begynde fra noget der ligner nul, og måske få foden i døren som udvikler/UX’er/front-ender. Vh
--
#1
kb-
Nørd Aspirant
15-02-2018 00:02

Rapporter til Admin
Jeg have taget et af de lynkurser i lige præcis det område du finder mest interessant (uden at kunne det). Er det lige dig efterfølgende er de begyndt at have deltidskandidatuddannelser, og så er det vel reelt en mulighed at tage den, evt på kvote 2? Jeg er 37 og er stadig studerende som ingeniør. Det er aldrig for sent, og man har en helt anden approach når man når op i alderen.
--
.
#2
Wannalearnz
Ny på siden
15-02-2018 00:34

Rapporter til Admin
Jeg har ikke mere SU, så formel uddannelse i det danske system er næsten udelukket...
--
#3
kb-
Nørd Aspirant
15-02-2018 00:49

Rapporter til Admin
#2 Jeg har ikke haft mere SU i årevis. Har to jobs, to børn og studerer samtidig =)
--
.
#4
Irnes
Mega Supporter
15-02-2018 01:01

Rapporter til Admin
Det varmer mit hjerte at se flere i 30'erne studere :) Jeg er selv i 30'erne og sender en ansøgning afsted om et par dage til Aalborg universitet. Det bliver da spændende igen at leve på SU, hvis jeg bliver optgaget self :)
--
#5
Wannalearnz
Ny på siden
15-02-2018 01:04

Rapporter til Admin
Det lyder sejt :) kan du uddybe hvordan du får det til at hænge sammen? Hvor meget arbejder du, og hvordan får du tid til at studere og slappe af/lade op?
--
#6
Cerealkiller
Bruger Aspirant
15-02-2018 09:31

Rapporter til Admin
Angående '2': du kan sagtens lære at kode i R f.eks., men hvis du ikke har nogen matematisk eller statistisk indsigt, så har du ikke nogen chance for at tolke på resultater. Der har jeg svært ved at se at du skulle blive ansat over en med en naturvidenskabelig baggrund... Men hvis du virkelig brænder for det, er det vigtigste bare at du prøver at lære så meget som muligt. Tag de kurser du kan, gå igennem online tutorials, evt. prøv nogle 'programmeringsspil'. Hvis du kan vise at du kan både lære og anvende et programmeringssprog, så skal der nok være en stilling et sted.
--
#7
Dangerjoe
Ny på siden
15-02-2018 13:37

Rapporter til Admin
Jeg er, som nu i starten af 30'erne blevet færdig som datalog, med en master i IT-ledelse. Jeg startede ud som tømrer i mine ung dage, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var det, jeg skulle bruge mit liv på. Ift. hvilke sprog jeg ville koncentrere mig om, ville jeg vælge SQL, C# og Microsoft-stack(SSRS,SSIS og SSAS) - hvis, man kan disse sprog, er man ikke helt sat af vognen. Ift. den matematiske kunnen, er det et lille plus, man absolut ikke en game-changer. Det jeg har set/fundet ud af, er at der virkelig er mangel på folk med et ben i hver lejr, her tænker jeg forretnings viden og den mere tekniske viden. Jeg er i dag selv ansat i bankverdenen og er utrolig glad for mit skifte - så spring ud i det, man bliver aldrig for gammel til at tage en ny uddannelse/karriereskift.
--
Sidst redigeret 15-02-2018 13:38
#8
utyske
Monsterbruger
15-02-2018 13:45

Rapporter til Admin
Det kan sagtens lade sig gøre at skifte karriere - jeg er selv 43 og overvejer det samme, enten at læse, tage en erhvervsuddannelse eller se om jeg kan kombinere en deltidsstilling med noget mere af hvad jeg laver i fritiden, da jeg er blevet lidt træt af IT.
--
#9
pbl03
Ny på siden
06-08-2018 20:31

Rapporter til Admin
Jeg er 27 år og har en kandidatgrad i finansiering fra CBS, og arbejder fuldtid som business controller. I et par år er interessen for programmering vokset og vokset og jeg har (på hobby-niveau) hygget mig med diverse online-ressourcer (free code camp og kurser på Udemy). Jeg ønsker dog at gøre skiftet til programmør, men har svært ved at knække koden, hvordan dette skal gøres. Derfor vil jeg blot høre, hvorvidt du er blevet klogere på, hvordan du laver dit karriereskifte? Er du allerede igang? Jeg har selv kigget efter diverse bootcamps, men er, ligesom dig, nervøs for, om eventuelle arbejdsgivere er interesserede i dette. Jeg har også ledt efter andre uddannelser, som kunne læses op på deltid (softwareudvikling mv..) for at fastholde en indkomst imens. Vh
--
Sidst redigeret 06-08-2018 20:32
#10
bobson
Super Supporter
07-08-2018 13:24

Rapporter til Admin
Jeg blev først uddannet pædagog for 8 år siden, som 36 årig, og har nu både en kandidatgrad i Pædagogisk Sociologi og er i gang med at tage en i Pædagogisk Psykologi. Ingen SU til nogle af delene, derimod egenbetaling :)
--
#11
Xorpos
Elitebruger
07-08-2018 13:59

Rapporter til Admin
Grundet niveauet du starter på vil jeg forslå at du i stedet sigter imod noget projektledelse inden for IT Verdenen. I den forbindelse kan du bruge noget af det du allerede har lært men du skal selvfølgelig vide noget mere. Jeg tænker informationsteknologi på handelshøjskolen se link: http://kandidat.au.dk[...]
--
#12
fisk7aal
Supporter Aspirant
07-08-2018 14:35

Rapporter til Admin
#0 Jeg er helt enig med #6 Det er en vigtig betragtning. Du burde overveje at blive diplom ingeniør i IT. Hvis du ikke kan få SU, så må du bare spare sammen til at studere. Du ville hverken være den første eller sidste der gjorde det. Hvis du tager en diplomingeniøruddannelse, så får du også den matematik der skal til for at gøre programmeringen brugbar. Hvis du ender ud som ingeniør, og har den baggrund du har, så du stå utroligt stærkt på jobmarkedet.
--
#13
Brigo
Supporter Aspirant
07-08-2018 15:36

Rapporter til Admin
#0 - (OT) Hvordan tænker du, at du ikke fik nok ud af din tid på UNI? Valgte du forkert uddannelse, fulgte for lidt med eller hvordan skal det forstås? :)
--
i5-6600, 16 gb ddr4 - 3200 MHz GTX 980Ti (Zotac AMP!) 128 GB Samsung Evo 850 + 250 gb Intel SSD + 3 TB Seagate HDD,Corsair RM 1000
#14
Wannalearnz
Ny på siden
07-12-2018 00:19

Rapporter til Admin
Sent svar, men better late than never. Desværre ikke aå meget nyt herfra. #13. Jeg var nok bare aldrig klar over hvilket udbytte jeg ønskede. Også krævede studiet ikke mere end 10 15 timer ugentligt. Har gode karakterer, men min viden er ikke brugbar på arbejdsmarkedet. Kun min metode og min generelle intellekt. Og den er der 40.000 andre der også kommer ud i erhvervslivet med på et par år.
--
#15
Wut
Super Supporter
07-12-2018 08:00

Rapporter til Admin
#14 Tag nogle enkeltfag på universitetet for at se, om det interesserer dig. Jeg har selv taget forskellige enkeltfag på åbent universitet i blandt andet Aarhus, for at supplere min ingeniøruddannelse. Der er flere studiesteder, hvor du kan starte på nogle enkeltfag, og så senere knytte det hele sammen i en master. F.eks. har jeg luret en del på IT-vest og tage en master i softwareudvikling (er egentlig data/elektroingeniør). Hvis det fanger din interesse, så kan du jo tage enkeltfag mens du arbejder, og når du er igennem og har et diplom i dit nye fag, så kan du jo begynde at søge jobs indenfor det ;) Jeg har sådan en huskeliste med ting, jeg intet aner om. Når jeg møder folk på mit arbejde, som har noget viden, jeg ikke har, så stopper jeg det på listen, og læser så op løbende for at brede mit faglige felt løbende. Det er også en god måde at holde sig mentalt i hopla fremfor at sygne hen i trivialitet ;)
--
#16
Alsted
Superbruger
07-12-2018 10:38

Rapporter til Admin
som #15 nævner, så er enkeltfag en god vej frem - at få et "bevis" på sine evner til en evt kommende arbejdsgiver, vægter højt når man ikke har den store erfaring. Hvis du mener dine kompetencer måske halter når du skal søge job, ville jeg gå efter et internship - jovist, lønnen er lavere, men du kan bevise dit værd i virksomheden, og efter min overbevisning, er sandsynligheden for en fuldtids stilling efter et internship væsentlig højere, end hvis du kommer udefra.
--

Opret svar til indlægget: Karriereskift - kan det lade sig gøre?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE