Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ HardwareOnline.dk \ Om HardwareOnline.dk

Hadfyldte indlæg er alle steder også her i Hol

Af Gæst Michael | 19-05-2019 11:04 | 2695 visninger | 19 svar, hop til seneste
Hej https://www.dr.dk[...] Min pointe med dette indlæg er følgende: Hadindlæg får mere opmærksomhed, som beskrevet i Dr artikel Ikke kun på Facebook eller ligende sociale medier, men også her på HOL https://www.hardwareonline.dk[...] Er et godt eksempel, men har læst flere og der vil komme flere Der er klar besked til Trådstarter, om at personen er et fjols Men "algoritmer" Tror jeg ikke findes her på HOL. Her sidder alm ulønnet Pc kyndige , som kan griber ind. Mit forslag er følgende: Hadfulde indlæg kommer i "Box" Som ikke vises i højre side over sidste indlæg.Indlæg a la mig, som betegnes "Gæst" også kommer i "Box" "Gæst" skal ikke kunne være med i tråd oprettet af registreret BrugereAlt sammen for der er en sober, fornuftig og seriøs mulighed for gode indlæg.Fremover tror jeg der vil blive mindre "Gæst" indlægOg mere seriøse indlæg, hvor trådstarter står til ansvar for sprogbrug og relevante indlæg, hvor de først har Googlet problemt .....mvh MichaelPS. "Box" kunne også hedde: Skraldespanden, mudde ...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
thechillum
Elitebruger
19-05-2019 11:18

Rapporter til Admin
#0 - Det opslag du henviser til har jo intet med "had" at gøre. Det er noget at gøre med at personen har skrevet et opslag, hvor han føler sig så dårligt behandlet. Hans sprog i dette opslag med hans udsagn gør vi alle danner et indtryk af hvad den medarbejder i elgiganten har været udsat for. Gæsten siger følgende: "Bringer mit pis er i kog" "Han forlanger" "I en fucking time" - Medarbejderen står jo bare og følger købeloven, som denne Gæst mener han er hævet over. Det er da klart at enhver tilskuer til sådan en opførsel, vil påpege han er lidt af et fjols. Ingen af os "hader" ham, had er et meget stærkt ord og kan da slet ikke sammenlignes. Vi konstatere blot at hans adfærd er tosset og han udstiller sig selv som et fjols! - Generelt herinde finder du en god tone, et ret hjælpsomt forum som faktisk har en noget mere voksen dynamik end gennemsnittet af forums/grupper online. - Men hvis man kommer herind med sin uret og forventer empati, sympati, en skulder at græde ved og en masse opbakning, så er man skam gået forkert.
--
#2
Comicsdk
Supporter Aspirant
19-05-2019 11:21

Rapporter til Admin
Problemet er i min optik ikke gæstebrugere. Der er lige så mange idioter blandt registrerede brugere, og et oplæg fra en registreret bruger er ikke nødvendigvis mere seriøst end et oplæg fra en gæstebruger. På HOL har den latterlige diskussion kørt i årevis. Registrerede brugere der klager over at gæstebrugere er anonyme, som om et registreret brugernavn ikke er præcist lige så anonymt. Oven i dét, er der så de registrerede brugere der har været her i årevis og af en eller anden årsag, føler sig berettigede til at latterliggøre gæstebrugere og ny-oprettede brugere. Der har du essensen i problemet, kombineret med et par nævenyttige moderatorer der af og til er med til at trække niveauet ned på et plan hvor selv de mest ubegavede personer kan se at det er løbet af sporet for længst. Det er flere år siden at HOL var et hardware-forum, det har udviklet til en en brevkasse for mennesker med sociale og adfærdsmæssige problemer, og en masse andet OT. Der er desværre ikke så mange andre forums hvor aktiviteten er så høj, derfor bruger jeg ofte HOL til køb og salg af hardware - eksponeringen er langt større her end på de konkurrerende portaler, så det er en stor fordel hvis man mangler stumper til et build eller skal af med overskydende dele. Så der er ikke andet at gøre end at tage det sure med det søde.
--
Sidst redigeret 19-05-2019 11:25
#3
ToFFo
Guru
19-05-2019 11:41

Rapporter til Admin
#2 - Jeg er delvist enig mht. gæstebrugere og deres anonymitet. Langtidsbrugere herinde opbygger lidt en internet-personlighed så at sige. Hvis man har brugt mange år på at bygge sin bruger, bliver man også kendt for de holdninger man har, den måde man skriver på og så videre. Nogle af os har da også mødt hinanden til fester. Så man kender personerne bedre bag brugernavnene, fremfor gæster som kan udgive sig for at være hvem som helst. En gæst kan vælge hvilket som helst brugernavn efterfulgt af (ikke logget ind) eksempelvis, for at prøve at kommentere som en anden bruger. Gæster kan også blandes sammen, da et gæstebrugernavn kan bruges af alle. Hvis man har en diskussion med en gæst ved navn X, så kan hvem som helst gå ind og afspore diskussionen fuldstændig ved at bruge samme gæstenavn og skrive et indlæg, som styrer diskussionen i en helt anden retning. Det er sindssygt irriterende når det sker. Men det kan ske, med det system der nu en gang er. Når jeg ser indlæg og tråde fra gæster, forventer jeg altid en lavere kvalitet end hvis jeg ser det fra en registreret bruger. Hvis man ikke engang gider ulejlige sig med at lave en bruger, så tænker jeg heller ikke personen har gidet ulejlige sig med at lave en ordentlig tråd, eller et godt indlæg. Og det passer som regel meget godt. Der er også gæster som regelmæssigt besøger siden. Men man aner ikke hvem man taler med, da forskellige gæster kan bruge samme navn. 'Gæsten' som ofte kommenterer herinde, og også bidrager med gode velskrevne indlæg, er et godt eksempel på en god gæst, men problemet er, at vedkommendes rygte nemt kan ødelægges fordi hvem som helst kan skrive et indlæg med samme gæstenavn. Så man ved aldrig rigtig hvem man har en "samtale" med. Det synes jeg er irriterende. Gæster er kommet for at blive og det er en stor del af siden. Det har jeg accepteret og derfor blander jeg mig som regel udenom, når der kommer en tråd der er for/imod gæster, da reglerne er som de er, og det er blevet diskuteret tusind gange.
--
- Indsæt signatur -
#4
A.ndersen
Super Supporter
19-05-2019 12:06

Rapporter til Admin
#0 Du skriver om hadfyldte indlæg, men jeg syntes bestemt at der i det eksempel du har fundet frem der, er tale om frustration, foragt og "svar på tiltale". Såfremt ovenstående er din definition af had, så er den i min optik, KAMPHAMRENDE forskruet og du bør sætte dig ind i hvad had reelt set er. Det du har fundet der, der er tale om #Amerikanertilstande og manglende indsigt i almen forretningsgang - Ikke andet.
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#5
Comicsdk
Supporter Aspirant
19-05-2019 12:07

Rapporter til Admin
3 Jeg har besluttet at begrænse min forum-aktivitet til et minimum. Det er, i store træk, det ultimative tidsspilde at blande sig i den type emner der som oftest dominerer de mest aktive tråde her på siden. Det gik op for mig at jeg kunne sidde i timevis og hidse mig op over fuldstændigt ligegyldige "debatter", det gik op for mig at min egen adfærd ret hurtigt tog et negativt dyk og at jeg oftere og oftere fremstod præcis lige så ubegavet som de brugere jeg gik i clinch med. Tiden er for kort til at gå i dialog med personer der ikke er interesserede i dialog, om det så er gæstebrugere eller registrerede forum-konger der ligesom ikke har andet at tage sig til. Så igen; tommelen op til køb- og salgssektionen.
--
#6
Gill Bates
Monster Nørd
19-05-2019 12:32

Rapporter til Admin
#0 At kalde folk et fjols er da ikke et "hadefuldt indlæg". Langt langt fra. Folk skal da korrigeres eller drilles lidt når de er på afveje. Det er også det vi har sproget til. Og man skal da sige sin mening, eller har lov til det. Men nu kommer det aggressive overfølsomme lefty sprogpoliti og prøver at få alle til at "tale pænt", mens de selv kalder folk for langt grimmere ting hvis de ikke retter ind. Det er en del af en syg bevægelse, som går stik imod ytringsfrihed. Og det vil gøre det hele mere indelukket, skjult og betændt. Og SÅ bliver det grimt. Jeg synes KUN man skal begrænse alvorlige og åbenlyst hadefulde ting. Men alle har fuld ret til at sige noget "negativt" til/om andre. Altid. Åbenhed.
--
#7
Michael
Gæst
19-05-2019 14:20

Rapporter til Admin
Hej igen I DR artikel er nr 3 ord had + andet link er tråd starter persons navn.......Fik jeg det sammenhæng i overskriften. Og dejlig med ytringsfrihed og sjovt, med drilleri. Her er en lille advarsel: PAS på lygtepælene...........De er plakatfulde! Der er en grund til denne tråd.........For jeg blev bare så træt under læsningen af F........ indlæg Fremover vil jeg kun spørge i Hol. Når jeg ikke forstår, at skrive det rigtige i Google 1000 tak for sober indlæg, det varmer MVH Michael
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Nova
Web Ninja
22-05-2019 10:15

Rapporter til Admin
#2 Jeg er grundlæggende enig, men som du også kan se i denne tråd så er det ret subjektiv hvad der kan kaldes pæn tone. Og som du også skriver i #5 så behøver man ikke nødvendigvis tage stilling til alt man ser på siden. Kan kun opfordre til at benytte Rapportér til admin funktionen, det er helt OK at anmelde guru brugere og moderatorer hvis man føler de har gjort noget galt. Som oftest vil du ikke se samme moderator moderere en tråd han selv deltager i. Tænker det giver god mening. Når det er sagt, så sker det fra tid til anden at både brugere og gæster placerer røven i klaskehøjde og så er det ikke altid nemt at finde konsensus for hvad der skal/bør gøres i de tilfælde.
--
If You're Looking For Someone To Blame, It's The Spice Girls...
#9
the688
Guru
22-05-2019 11:11

Rapporter til Admin
En ting der altid har været kendetegnende for HOL i de .. hvad.. 15 år?.. jeg har været her, er at man kalder en spade for en spade. Vi er fra før sociale medier og offerkultur, så hvis man skriver som en hat, får man svar som en hat. Selvfølgelig (da vi er på internettet) kan sarkasme, eller "en ordentlig opsang" blive misforstået, og .. sådan er det nok bare. Nogle folk *vil* føle sig stødt når de får modstand. Andre (som mig) *elsker* en diskussion, og elsker at lege med ord og grave ned og lege "djævelens advokat" - for mig er det en vidunderlig disciplin, og en form for "motion" for hjernen. Hvis man bare vil pacificeres, så se reality-TV. Hvis du vil udvikle dig, så kast dig ud i diskussioner - ikke "for at vinde", men "for at blive skarpere". Sådan har jeg det. Det gør også at masser af folk med tiden har udråbt mig som verdens største klaphat. De kan jo ikke se at jeg sidder og storsmiler og nyder duellen - de tror jeg sidder og flår mig håret og kaster med løse genstande. Hvis jeg sidder med venner og gæster om et bord, så bliver der også diskuteret så blodet flyder. Det er vidunderligt. Hell, de bedste borde jeg sidder omkring, er dem hvor vi faktisk er enige, men alligevel ender med at diskutere indtil der ikke er mere rom :) Jeg har (også!) for længst opgivet diskussioner om gæstebrugere og alle de andre ting som har været diskuteret i de samme 15 år jeg har været her. Jeg er her, fordi her kan man diskutere. Eller, det kunne man. Til dem der er trætte af moderatorerne nu, kan jeg kun sige "my sweet summer child"... I skulle have været her i gamle dage. Andre er "opdraget" til automatisk at hade autoriter, så hvis nogen retter på dem, så er det automatisk et brud på deres menneskerettigheder. Så bliver man kaldt "internetpoliti" eller et eller andet andet nazi-reference-agtigt. Jeg glæder mig hver gang nogen påpeger at jeg tager fejl. Så bliver jeg klogere, bedre, skarpere. Uanset hvad emnet er. Og man behøver ikke pakke det ind. Man kan godt "gå efter bolden" på en kontant måde - specielt hvis trådstarteren selv er helt oppe i det røde felt. Oh well - I gamle dage holdt vi en masse fester og arrangementer. Så dem med hår på brystet mødte op og lærte at os "oldtimers" bare var nogle gamle fjollerøve som spillede touch-football med mojitos i hånden, og generelt bare var ganske almindelige mennesker. Den slags fester er langsomt forsvundet (nu kan man jo stalke folk på sociale medier i stedet for faktisk at møde dem ansigt til ansigt :) - og det er et stort tab for vores community. Folk kender ikke hinanden, og offer-kulturen er på sit højeste. Jeg er ikke på sociale medier. Jeg er fra dengang hvor internettet startede med www - ikke med "facebook.com/" - og hænger stadig på IRC osv. Sådan nogle gamle idioter som mig er nok ved at være "a thing of the past" - men ligesom der er nogle tosser der insisterer på at den bedste slags camping er et lille telt, en flok venner og et bål, så er der også gamle tosser som faktisk insisterer på at have en debat, og så give hånd bagefter - fremfor bare at springe i offerrollen med det samme man får et nej. Hvis HOL stopper med at være et sted hvor man faktisk må sige noget (på en relativt konstruktiv måde, jeg mener ikke racister eller Man City fans) så har internettet tabt en af sine sidste fristeder i Danmark. Jeg har det lidt så'n at hvis du gerne vil stryges med håret, så er der tonsvis af steder hvor du blive det. Herinde må man godt diskutere. Også højt. Men så giver man hånd bagefter. Og når man ser tråd nummer 300.000 fra den samme person som ikke handler om noget som helst, og hvortil "svaret" er så himmelråbende indlysende at det helt åbenlyst er "jeg keder mig, så jeg poster lige det her" - så ignorerer man det bare.
--
"ORK SATME!"
#10
SShadowS
Guru
22-05-2019 11:18

Rapporter til Admin
#9 https://imgflip.com[...] :) Folk har det med at tro at fordi man retter dem, så ser man ned på dem. Det er langt oftest hjælp til selvhjælp. Hvis man ikke bliver opmærksom på en fejl, så får man den aldrig rettet. Mand dig op; sig tak og kom videre.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
--
Sidst redigeret 22-05-2019 11:22
#11
ToFFo
Guru
22-05-2019 11:35

Rapporter til Admin
#9 - Ja tiderne er satme skiftet. Jeg skammer mig over at skulle pakke alting ind i vat hele tiden når jeg snakker med folk. Det, og at man fandme ikke kan have en diskussion uden at smøre alle sætninger ind i fucking emojis pisser mig af. Folk tror jeg er sur, når jeg ikke svarer med et :P eller :) eller :D for det er ligesom... Den nye norm? Man skulle ikke tro global warming fandtes med alle de snowflakes over det hele. Jeg savner det gamle HOL. Men det er brugerne der er siden og ikke omvendt. Men brugerne er skredet. Enten fordi de synes her er blevet latterligt eller også fordi der bare er vigtigere ting at give sig til. I gamle dage kom jeg her for at lære, socialisere og more mig. Nu kommer jeg her mest af vane. Jeg morer mig ikke længere over dumme indlæg og de fleste brugere siger mig intet. Omend jeg nyder det når en tude-tråd eksploderer i ansigtet på trådstarter. Vi må erkende at tiden er løbet fra sitet som vi kender det og nye brugere har overtaget (og ødelagt) det for os gamle. 15 år? Jeg tror sgu du har været her længere tid! Jeg tror jeg oprettede min første tråd i august 2004. Men jeg er sikker på jeg var aktiv før det også. Og du var aktiv endnu tidligere end det, det er jeg sikker på!
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 22-05-2019 11:38
#12
SShadowS
Guru
22-05-2019 11:37

Rapporter til Admin
#11 Nu du siger det, faktisk kun på HOL jeg gør den slags. Præcis af samme grund.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#13
ToFFo
Guru
22-05-2019 11:47

Rapporter til Admin
#12 - Det er også lettere når man kender folk og folk kender dig. Så ved de godt hvordan det skal tolkes uden en flod af emojis. Selv min mor er begyndt med det og det pisser mig af. Hun får de samme kortfattede svar fra mig hvis hun skriver. Mor: Hej, hvordan går det [heart][heart][rainbow][dog][dog][wink][clap] Mig: Fint. Mor: Er der sket noget? [cry][den der emoji der undrer sig][cry] Mig: Jeg ringer lige i stedet for...
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 22-05-2019 11:47
#14
Akasut
Elite Nørd
22-05-2019 11:54

Rapporter til Admin
Honk honk.
--
#15
Evil Mushroom
Elitebruger
22-05-2019 11:58

Rapporter til Admin
Problemet er nok nærmest den drejning samfundet har taget. Især efter at online-kulturen og især de (a)sociale medier er kommet frem... Det er som om der er en generel tendens til at: Jo højere jeg råber, jo mere ret får jeg. Og får jeg ikke ret, så kan jeg jo altid starte en shitstorm på nettet ... En parallel er den krænkelseskultur som er opstået. Man bliver som regel ikke krænket på egne vegne, men på andres. Igen et spørgsmål om at råbe højest, så "jeg" får ret. Jeg arbejder i teleindustrien, og min hustru i detail. Vi kan begge nikke til kunders generelle opførsel. Jeg havde en rystende oplevelse for en uges tid siden i min lokale dagligvare butik hvor en fyr - vel i midt trediverne - gik agurk på den stakkels unge kvindelige ekspedient, fordi hans billig-rødvin var gået ind til 38,95 i stedet for de 38,00 som stod på hyldeforkanten. Fucking 95 øre.. han overfusede hende og truede endda med at klage over hende og udstille hende på nettet - ikke fordi hun ikke ville give ham differencen retur, men simpelthen bare fordi prisen var forkert... Noget ekspedienten er uforskyldt i. Jeg handler der ofte, hun er altid i godt humør. Jeg har også oplevet fejl på bon'er, og dem retter hun uden problemer - men jeg taler nu også pænt. Hun var helt ulykkelig bagefter - jeg blev så gal på hendes vegne. Da det blev min tur gav jeg hende ros og bad hende glemme idioten.. man kan ikke vinde dem alle. Han stod ude på p-pladsen og knævrede i telefon da jeg kom ud. Kunne høre på samtalen at han delte sin oplevelse... Da jeg gik forbi ham bemærkede jeg at han var den største idiot jeg længe havde mødt og han havde gjort ekspedienten ulykkelig med sin opførsel. Hans svar: Fuck dig, jeg har altid ret - og hvis ikke så råber jeg til jeg får det.... Det er idioter som ham som ødelægger det for alle os andre... Og ja, jeg blev provokeret på hendes vegne - for en opførsel som den hører ingen steder henne.
--
/Evil Mushroom. I7-7700K @ 4,5 (1,05V), ROG Strix Z270i, 16Gb HyperX DDR4-2666. Corsair ML240L RGB AIO. MSI GTX960 4Gb.
--
Sidst redigeret 22-05-2019 11:59
#16
Comicsdk
Supporter Aspirant
22-05-2019 13:16

Rapporter til Admin
8 Tak for kommentaren, den må jeg hellere respondere på.. Om tonen er lidt rå, finder jeg ikke problematisk. Det er straks værre når budskabet drukner i ligegyldige slagsmål og går totalt OT. Det der er mest interessant i den sammenhæng, er de der godt slidte brugere der ligesom tager patent på hvad der er god tone og hvordan man gebærder sig i et forum med den ene hånd, mens de med den anden deler skriftlige lussinger ud til højre og venstre. De kan de fleste vel snildt se det ufrivilligt morsomme i. I min optik kunne det være en fordel at skille sig med af med meget af det OT der præger forummet, på den anden side, gætter jeg på at meget af trafikken bliver genereret af samme, så det ville vel være lidt af et sats at returnere til at være et hardware-forum. Måske er tiden løbet fra de smalle forums, hvem ved.
--
Sidst redigeret 22-05-2019 13:19
#17
Veldrejet bæver
Megabruger
22-05-2019 16:35

Rapporter til Admin
#16 Tror hol.dk ville lide en stille død, hvis man fjernede offtopic og hyggekrogen. "Er dette RTX kort godt?" og "Hvad siger i til dette setup?`" er efterhånden besvaret talrige gange, og det er begrænset hvor meget nyt der kommer. På nær når Nvidia/AMD/Intel luncher noget nyt gear. Selvom der engang imellem bliver lavet nogle hjernedøde indlæg, så giver de to forum-grupper bare meget til siden.
--
i7-7700k | RTX 2080 Gaming OC | Asus PG278QR 27” 165Hz 1440p
#18
Sven Bent
Nørd
22-05-2019 17:51

Rapporter til Admin
#0 Virker ikke som om du helt forstaar hvad orde had daekker over Uenighed og frustration over folk er ikke had Hvis unigehed nu ligestilles med had er det god nok en sørgelig tid vi er gaaet i moede. #10 Helt enig. der er en stoe still af folk paa hol.dk som er total indstillet paa at de aldrig tager fejl og en hver rettelse til deres forkert udtalelser havner op i tilsvinger fremfor debat om emnet ethver spoergmaal intil beviser og undebyggelser, som jeg normalt finder at et grundlag for fornuftig tekniske debat, bliver total ignoret. ilgengled goer det det nemt at see hvilket brugere man oensker lytte til der er folk der laeser ens argumenter og bevis fremforelse og selv kommer med deres egne ganske sagligt Her er bestem Akasut, inckie og dragon..something navnet jeg husker fordi de virker som personer man rent faktisk kan have en tekniske debat med selvom man started med at vaere uenige om emnet.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#19
Sven Bent
Nørd
22-05-2019 18:04

Rapporter til Admin
#15 Den slags explosition mentalitet nar noge gaar galt har der varet i lang tid. Folk har en daarlige opdragelse M.M. men helt klart noget som ikke er oneskevaerdigt fra en voksen person. Det er ikke saa svaert ligea at sige " hey jeg tror ikke prisen er korrekt" omvendt havde jeg det svaert da jeg kobte ting end i target (taenkt kvickly) og total belobet var forkert. jeg henvendte mig til service desken for ike at staa at fylde op hos kassedamen. service afdelinge kigge kvitteringen igennem og foglende skete Service Medarbejder 1: "Jamen jeg kan se du har faat alle dine rabatter" mig: det er muligt men de betalet belob er forkert * hurtigt gennem regning* Service Medarbejder 1: "Jamen jeg kan se du har faat alle dine rabatter* mig: proev lige at regne beloebne efter .tottal belobe er forkert saa hev hun en ande persone over det gentog pravist samme saettning. Foerst da en afdelings chef kom ned og og efter lidt snakken frem og tilbage proevede de rent faktisk at regne efter. og gud maa som om de ikke saa at der var lagt forkert sammen. paa et tidsopuntk var jeg klar til at sige at det her drejer sig om simple pre highschool matematik og brude ikke vare svaert at see det er lagt forkert sammen. men jeg valgt at holde min kaeft saa jeg kan ogsaa forstaa folk der blivere traette af at den person der lavede fjelen er fuldstaendig blank over for fejlen der er lavet og ikke lytter til modparten
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury

Opret svar til indlægget: Hadfyldte indlæg er alle steder også her i Hol

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning