Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Hvilken Router

Af Superbruger KHDK | 12-01-2019 11:57 | 456 visninger | 4 svar, hop til seneste
I håb om at få bedre trådløst internet, end fra den boks der medfølger fra Yousee, har jeg kigget på et par Asus Routere. Nogen der kan give deres mening om hvilken jeg bør købe? Asus RT-AC1300G Plus WiFi router - https://www.elgiganten.dk[...] (på tilbud i næste uge til 599,-) Asus RT-AC66U B1 trådløs router - https://www.elgiganten.dk[...] (på tilbud nu til 699,-) Eller noget helt andet der kan anbefales?
--
Kenn Højager Har en gammel spand med Z97, 4690K, GTX1070ti, evo 850, R5 og en masse andre numre i sig. Black/White +4/-0
#1
KHDK
Maxibruger
12-01-2019 14:06

Rapporter til Admin
Den vi har fra Yousee er en SagemCom. Der står TDC Homebox under den. Jeg har scannet kanaler, og fundet en hvor der ikke er noget der forstyrrer, ikke desto mindre kan vi ikke trække trådløst net til TV, så vi kan se Netflix uden det af og til stopper. Det virker 100% med kabel, så internetforbindelsen er tilstrækkelig. En speedtest på vores internet siger 28/5 Mbit. Vi har 3 pcere opkoblet via kabel, og så et kabel der på nuværende ligger ind over vores gulv til TV. Det er dette vi gerne vil slippe for. Er der behov for yderligere oplysninger for at hjælpe mig, så skriv :)
--
Kenn Højager Har en gammel spand med Z97, 4690K, GTX1070ti, evo 850, R5 og en masse andre numre i sig. Black/White +4/-0
#2
Duckman
Mega Nørd
12-01-2019 14:15

Rapporter til Admin
Jeg stod også for et par måneder siden og skulle finde en ny løsning. Jeg droppede hurtigt tanken om diverse consumer "alt i et" routere. De er grundlæggende en dårlig løsning. Dels er det meste noget skrammel, og så er løsningen hvor router/switch/access point er én samlet enhed dårlig. Ofte kommer placeres routeren der hvor internettet kommer ind i huset, og det er af indlysende årsager aldrig midt i huset. Så du får dårlig wifi dækning i den ene ende af huset. Jeg endte op med at hoppe på Ubiquiti Unifi vognen. Det kræver lidt at sætte sig ind i hvad man har brug for, og hvordan det sættes op, men jeg er ekstremt tilfreds med resultatet. Jeg nappede en Edgerouter X. Det er KUN en router med switch. Den har ingen wifi. Så har jeg købt 2 stk AP AC Lite access points. Du kan jo starte med 1 stk, og så altid udvide hvis du ønsker bedre dækning. Og så har jeg købt en Cloud Key, til at administrere enhederne. Den er ikke strengt nødvendig, men jeg ville gerne have mulighed for gæstenetværk og sådan lidt. Edgerouter X koster små 400 kr. Og et AP AC Lite kan fås for små 600 kr, inkl PoE injector. Så det er ikke fordi det er en vanvittig dyr løsning.
--
Whatever
#3
KHDK
Maxibruger
12-01-2019 15:44

Rapporter til Admin
#2 Mange tak for dit svar :) Jeg kommer jo ikke udenom at skulle have min Homebox på, og oplever egentlig ikke problemer på den kablede del. Så jeg kan vel i bund og grund nøjes med 1 Ubiquiti Unifi AP-AC Lite, som kobles på efter Homeboxen. Vil der være nogen problemer i dette? Der vil ikke være problemer i at montere den ca. midt i huset, så tror sagtens den vll kunne række rundt i hele huset. Har du kendskab til sider jeg lige skal tjekke ud, for at få en idé om hvor meget opsætningen af det kræver?
--
Kenn Højager Har en gammel spand med Z97, 4690K, GTX1070ti, evo 850, R5 og en masse andre numre i sig. Black/White +4/-0
--
Sidst redigeret 12-01-2019 15:45
#4
Duckman
Mega Nørd
12-01-2019 15:50

Rapporter til Admin
#3: Næh, hvis du kan slå den interne wifi i Homeboxen fra, så kan jeg ikke se hvorfor det ikke skulle virke :-) Alternativet er selvfølgelig at slå den i bridge mode, og så sætte en anden router på. Unifi er lidt anderledes end andre systemer, fordi de lægger op til at man har en "UniFi Controller" til at styre sit site. Det havde jeg selv svært ved at forstå i starten, og i mit setup er det så min Cloud Key der er min controller. Men du kan godt bruge at access point bare som det, uden controller. Jeg sad selv og så nogen Youtube videoer, der ligesom forklarede det grundlæggende i Unifi, inden jeg bestilte noget. Jeg kan ikke lige linke itl nogen specifikke, men prøv at søg lidt rundt.
--
Whatever

Opret svar til indlægget: Hvilken Router

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning