Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Ethernet kabel CCA vs CU

Af Ultrabruger Aslund | 04-04-2020 10:35 | 616 visninger | 8 svar, hop til seneste
Goddag allesammen Min læringsprocess omkring Ethernet fortsætte. Efter at have trukket et Ethernet kabel (CAT6) over loftet og købt en gigabit switch, så er jeg nået til at købe nogle patch kabler fra switch til udstyr. Her har jeg så opdaget at stort set alt CAT6 er CCA og det samme med CAT6a. Kun hos AV Cables kan jeg finde et CU kabel. Jeg havde ellers regnet med at kobber er standard. Er CU ikke væsentligt bedre end CCA? Undre mig hvorfor CCA er så udbredt. Det kabel jeg har kørt over loftet har også vist sig at være CCA.
--
#1
MaDah
Megabruger
04-04-2020 10:55

Rapporter til Admin
Det er udbredt fordi det er billigt. Det er let nok at finde kvalitet, men du kigger nok de forkerte steder, hvor det udelukkende er prisen som afgør hvilke produkter som sælges. Men samtidig går du jo efter 1 Gbit. Og der kommer du ikke til at mærke en forskel, specielt i de korte distancer som er i boliger, sammenlignet med større kontorer og erhverv. Så det er meget usandsynligt du vil opleve problemer med den forskel i kablerne, den mest åbenlyse er nok den større skrøbelighed for at en leder skulle knække. Og hvis du bare undlader de dyrt indpakkede kabler i f.eks. elgiganten og lign, så købt et billigere kabel, og skulle det knække efter nogle år, skift det ud igen. Du kommer ikke til at mærke forskel på hastighed mellem de to i hvert fald.
--
#2
mrKayne
Junior Nørd
04-04-2020 13:09

Rapporter til Admin
Pris. Rent kobber er dyrt. Du vil ikke opleve forskel i kvalitet, på det du skal bruge. Hvis vi snakkede store datacentre, kunne der være noget om det.
--
#3
Dragonheart
Guru
04-04-2020 18:13

Rapporter til Admin
Som beskrevet. Det er udbredt fordi det er billigt. DOg er de rikek den store prisforskel når du køber en hel rulle.. fx ved nybyggeri. Og ved korte afstande i folks private hjem er det ikke altid man vil mærke nogen forskel. Sammenlignet med 100 m kabeltræk i virksomheder og en masse andre forhold (varme, temperatur, fugtighed, brand). Du kan sagtens finde CU kabler mange flere steder. Du skal bare købe i "pro" forretninger der sælger mærkevarer og ikke i consumer-forretninger. Dog skal det siges at et ethernet kabel ikke kan være Cat5, cat6, ca6e eller cat8 godkendt såfremt det ikke er rent kobber (hverken ISO cat eller TIA/EIA cat). Categorien fortæller ikke kun om hastigheden men om en række andre ting Tykkelse bla). Så mærker firmaer cca kabler med category er det ikke helt lovligt. Der er bare ikke rigtig nogle instanser der gør noget ved det. Hvis du kigger efter kabler der er UL certificeret kan du være mere sikker på de er kobber. Har selv oplevet problemer med at cca kabler mister forindelsen i en eller flere ledere. Men det har været kabler der blev flittigt benyttet ifm med buk og håndtering. Hvis det du har ført trækker den hastighed du har brug for (1 gb går jeg ud fra) Kan du vel skifte det den dag det skaber problemer :-)
--
#4
Aslund
Ultrabruger
05-04-2020 15:31

Rapporter til Admin
Mange tak for jeres svar. Det bekræfter mig desværre at CCA er noget billigt juks. Desværre har jeg nået at ligge kabel henover loftet med CCA. Vi må se hvordan det fungere når mit internet bliver opgraderet til 1000/60. I hvertfald vil jeg gerne købe ordentligt første gang med patch kablerne. Eneste sted jeg har fundet hvor jeg kan finde CU kabler er AV Cables https://www.av-cables.dk[...]
--
#5
Dragonheart
Guru
05-04-2020 17:06

Rapporter til Admin
#4 Kobber ethernetkabler: avxperten.dk danbit.dk atea.dk Der findes mange flere derude :-)
--
#6
Duckman
Giga Nørd
05-04-2020 18:59

Rapporter til Admin
Jeg har desværre trukket mange CCA kabler i mit hjem, inden det gik op for mig at det rent faktisk var billigt skrammel i aluminium. Jeg havde simpelthen ikke skænket forkortelsen "CCA" nogen tanker. Det skulle være noget frygteligt skrammel til PoE. Jeg "tror" ikke nogen af mine PoE enheder sidder på et CCA kabel. Men jeg ved det ikke med sikkerhed. Jeg har ikke oplevet nogen problemer. Men jeg trækker ikke flere CCA kabler i mit hjem, det er helt sikkert.
--
Whatever
#7
Sven Bent
Giga Nørd
06-04-2020 01:47

Rapporter til Admin
Jeg ville ikke kaldet CA billigt skrammelt det giver en mulighed for at spare penge. som altid kommer det an paa budget og formaal. det er so mat sige ryzne CCX opdeling goer den til noget billigt skrammelt. men det har varet med til at holde prisen neede paa cpu'en saa den er dajlig ydelser/krone effektivit. hvis kablerne e til at fastmontering vill jeg ogsaa fokuseret paa CU kabler og gerne Cat6a da prisen ikke er saerlgit meget stoerre imod at skulle genkable senere. men til kabler fra vaeggen til enhender keng jeg fint bruge en omgang Cat5 kabler med CCA. medmindre der er tale om POE saa vil jeg ALTID anbefale CU kabler #4 Du skal nok forventer det virker fint. medmindre du koere med POE enheder/ der er ingen grund til omlaening. men skal der ligges nye kabler engang saa brug CU kabler.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#8
Aslund
Ultrabruger
07-04-2020 08:28

Rapporter til Admin
#5 Tak for det. Nu er nogle af dem jo B2B, så bliver lidt svært. :) På arbejdet bruger vi Danbit engang imellem. Faktisk ret sigende om CCA at Danbit kun har CU kabler. Avxperten havde jeg kommet til at sortere fra i hovedet fordi de bruger 26AWG CU kabler. AV Cables har 24AWG. Så synes AV Cables stadig står lidt alene blandt consumer butikkerne. :) #6 Haha, så jeg er ikke den eneste der er faldet i fælden :D Det er mig så uvirkeligt at lave kabler med aluminium, især til gigabit Ethernet. #7 Selvfølgelig er det noget billigt skrammel. Det tilføjer ingen fordele. Forringer kablet på alle parameter i forhold til kobber, men er en smule billigere. Når man tænker over mængden af metal i et kabel så er det ikke en besparelse der virkelig batter. Det er da hvad jeg kalder billigt skrammel.
--

Opret svar til indlægget: Ethernet kabel CCA vs CU

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning