Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Datalogi - forberedelse

Af Ultrabruger Frederik112 | 08-02-2015 23:30 | 2251 visninger | 7 svar, hop til seneste
Jeg skal starte på Datalogi uddannelsen til august, og vil meget gerne forberede mig bedst muligt, både for at være foran (så det ikke virker så overvældende), og fordi jeg gerne vil lære mest muligt omkring min fremtidige uddannelses indhold. Jeg har førhen arbejdet med Unity og C# i forbindelse med at lave små, enkle spil. Jeg kan egentlig godt lide C#, men det siger ikke så meget, da jeg jo ikke har noget at sammenligne med. Jeg vil gerne starte med et sprog, som har en bred anvendelse, er populært og som måske alligevel skal læres på uddannelsen? Så hvis I har et forslag til hvilket sprog jeg skal lære først, eller om jeg skal fortsætte med C#, så må I meget gerne smide et bud. Hvis der er nogen som selv går/har gået på datalogi uddannelsen vil jeg meget gerne høre deres mening om forløbet.
--
#1
Chucara
Nørd Aspirant
08-02-2015 23:40

Rapporter til Admin
Til datalogi, så snup C/C++. Det hjælper en smule at forstå det lowlevel, men programmering er IMO er lille del af datalogi, og enkelte sprog har nærmest ingen betydning. Du kommer til at kode (projekter) i det, dig og din gruppe kan blive enige om. Dermed sagt, mine erfaringer gælder kun Aalborg.
--
MB: ASUS Z77 Sabertooth | CPU: i7 2600K | GPU: GTX 970 | RAM: 16GB 1866MHz | CASE: Silencio 550 | SSD: Samsung 840
#2
MikeD
Supporter
09-02-2015 07:01

Rapporter til Admin
Jeg mener at man i Aarhus brugte Java for år tilbage. Om det forholder sig sådan stadig ved jeg dog ikke. Derudover er der en del matematik.
--
#3
bft
Bruger Aspirant
09-02-2015 07:28

Rapporter til Admin
Du kan nok ikke forbedre dig på et sprog lige nu, jeg ved i Århus at de tager udgangspunkt i java, da det er gratis, hvis du f.eks. vælger programmerings sidefag på ingeniør højskolen. Ellers så øv dig på dit matematik, jeg tror det bliver det mest "overvældende" Så meget programmere man faktisk ikke som datalog, så skulle du ha valgt Software ingeniør, eller system udvikler, måske faktisk noget mechatronic. Ikke sagt, at dataloger er dårlige programmøre, har flere kammerater som er insanely dygtige, men de er ikke hardcore code monkeys, som folk tror.
--
You cannot judge me! I am justice itself!
#4
Chucara
Nørd Aspirant
09-02-2015 07:57

Rapporter til Admin
#3: Det er ikke helt rigtigt, hvis man deler dataloger i to: dem, der bliver akademikere (forsker på Universitetet) og dem, der tager ud i det private arbejdsliv. Del to programmerer lige så meget som software ingeniører, men på uddannelsen forventes det at man selv kan sætte sig ind i nye sprog, dermed lærer man ikke så meget programmering direkte, men mere optimering og kodeteori. Jeg forslår C/C++ da lowlevel programmering er det, de fleste har problemer med. Altså ting som pointers og at man selv skal rydde op efter sig. Dette findes ikke i managed sprog som C# og Java.
--
MB: ASUS Z77 Sabertooth | CPU: i7 2600K | GPU: GTX 970 | RAM: 16GB 1866MHz | CASE: Silencio 550 | SSD: Samsung 840
#5
Frederik112
Ultrabruger
09-02-2015 20:09

Rapporter til Admin
Jeg har ikke søgt endnu, men der er garanteret optagelse i Odense hvor jeg skal gå, så derfor spørger jeg. Jeg havde bare læst mig frem til at datalogi er hovedsageligt kodning, udvikle sine egne programmer og forstå andres. Det er helt klart i den retning jeg helst vil. Jeg havde selvfølgelig regnet med noget matematik, ellers ville uddannelsen ikke kræve matematik A, men det er slet ikke det jeg havde håbet at bruge størstedelen af min tid på. Det lyder måske lidt fjollet, men det jeg havde tænkt at bruge uddannelsen til, var at blive spiludvikler (programmør), først på et hobby niveau, mens jeg havde et normalt arbejde, og når jeg havde nok erfaring, prøve at skifte til spil-industrien. Har jeg valgt den forkerte uddannelse til det?? Hvis en af jer ville fortælle lidt om hvad man laver på hvert af de 3 år ville jeg sætte rigtig stor pris på det.
--
#6
Frederik112
Ultrabruger
09-02-2015 22:46

Rapporter til Admin
#4 optimering og kodeteori er jo en vigtig del af kodning, som lyder meget interessant, og utrolig relevant hvis man vil lave et ordentligt program eller spil. Jeg har kigget på undervisningsplanen for mit universitet (Odense) på: http://natfak.sdu.dk[...] og der ser det da rimelig programmeringsorienteret ud? "Algoritmer og datastrukturer" må da også være med henblik på programmering? Det lyder som om næsten det hele er det, ihvertfald i mit hoved, men det har selvfølgelig taget fejl før.. ; )
--
#7
Bobgothot
Elitebruger
09-02-2015 23:14

Rapporter til Admin
Jeg kan nu os godt se rigtig mange kurser som ikke er programmering. Dog har næsten alle relevans indenfor programmering. Som nogle os har skrevet inden, så har andre uddannelser mere vægt på hardcore programmering, hvorimod jeg vil sige en datalog os sagtens kan kode, dog har man en bedre fornemmelse af hvordan man laver rigtig kode, altså en overordnet idé. Her i Århus, har vi ca. 2 meget matematiske kurser ud af 6 pr. semester. EDIT: Jeg fik tip inden jeg startede, at det måske var dumt at forberede sig alt for meget, da det kunne gøre starten så kedelig, at det er svært at komme igennem, eller man slapper så meget af, at når man så kommer til noget nyt er man ikke klar til at skulle bruge så meget tid på at lave skoleting. Dog vil jeg anbefale dig at lave nogle projekter, kunne være et plugin til din browser der optimere når du ser netflix eller noget. Sådan at lære regler for at programmere skal du nok komme til. Men find noget du synes kunne være sjovt at lave, et projekt er bedre end bare at sætte sig ned og lære at programmere :D
--
Ved lidt om meget :)

Opret svar til indlægget: Datalogi - forberedelse

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning