Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Lagermedier mv

NVMe drev forsvinder i Bios og Win 10

Af Bruger Aspirant nbryde | 06-07-2022 12:36 | 450 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej, Står med et problem jeg ikke lige har kunne finde en løsning på. Har skiftet CPU og MB, samt tilføjet to NVMe Corsair MP 600 PRO 1TB og Corsair MP600 PRO XT 1TB MB er et ?Asus Tuf gaming h670-pro wifi d4 CPU er en Intel I7-12700F Win 10 Har en Samsung 950 PRO 256 som stadigvæk sidder i. Efter udskiftning af HW og reinstallation kunne alle 3 NVMe ses i bios og Win, fik installeret først win 11 sidenhed gået tilbage til win 10, som blev installeret på på den ene Corsair og har kørt nogenlunde smertefrit i en uges tid. Det sjove her er, at det udelukkende er den eksisterende Samsung 950 som genkendes som boot drev i bios, men der bootes fint op fra Corsair drevet. Der ligger et par partitioner på samsung drevet som jeg ikke har kunne fjerne som muligvis indeholder noget boot halløj det kommer i hvertfald op som en option i windows opstart. Efter en uges tid, forsvandt MP600 PRO drevet først fra bios og sidenhen Win. Har forsøgt at skifte indstik på MB uden resultat. XT drevet genkendes i bios og win og booter fint. Kørte en Crystalmark info og så dukkede PRO drev op uden drev bogstav, gav den et bogstav kunne tilgå drev og se filer, hvorefter det forsvandt igen efter en genstart. Nu kan det ikke ses i hverken bios, win eller i crytalmark info..har forsøgt med storage pools og her er det ikke. Er det mon defekt, hvilket ikke virker særligt sandsynligt, da det er helt nyt eller er det MB der driller. MB er iøvrigt opdateret til senest FW. Er virkelig på bar bund her.
--
#1
Jesper
Gæst
06-07-2022 13:25

Rapporter til Admin
Hurtigt GÆT... Dine NVMe konflikter med SATA porte. Sommetider deles PCIe mellem NVME og nogle af SATA portene. Prøv først at starte op med kun 1 NVME, så kun den anden NVME, mit gæt er du så kan se dem. Hvis de kan ses enkeltvis, kan løsningen være at benytte anden SATA port til Samsung 950 PRO.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
nbryde
Bruger Aspirant
06-07-2022 14:50

Rapporter til Admin
Tak for input, jeg har dog ingen SATA drev forbundet og benytter udelukkende 2(3) NVMe drev.
--
#3
MagicByte
Bruger Aspirant
06-07-2022 15:18

Rapporter til Admin
Hvis du har kørt RAID med det bundkort, bliver drivers ikke loaded korrekt bag efter i din "enhedshåndtering" (sorry, jeg sidder på en DK version) Du skal ind under "enhedshåndtering", finde dine "Lagerenhedscontrollers" og slette dem som hedder noget med RAID (medmindre du stadig køre RAID altså!). Så burde Windows selv finde de rigtige drivers hvis du venter lidt - eller du kan reboot.. Jeg står lidt svagt for mig, da jeg kun har prøvet det en gang, men det var sådan jeg fik mit NVMe drev til at virke igen..
--
#4
nbryde
Bruger Aspirant
06-07-2022 17:24

Rapporter til Admin
Har lige undersøgt og der er ikke umiddelbart noget raid.
--
#5
nbryde
Bruger Aspirant
06-07-2022 17:26

Rapporter til Admin
Der er under lagerenhedscontrollere følgende: IntelRST VMD Controller 467F Microsoft Lagerpladscontroller Standardcontroller til NVM Express Standardcontroller til NVM Express
--
#6
Mr. WoLF
Guru
06-07-2022 17:35

Rapporter til Admin
Update firmware på alle drev og test dem en og en
--

Opret svar til indlægget: NVMe drev forsvinder i Bios og Win 10

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE