Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

3.g opgave - Samfundsfag

Af Ny på siden Clash | 16-11-2006 21:06 | 2009 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hey Hol'ere. Landet ligger sådan at jeg skal skrive 3.g opgave nu her om en måneds tid. Jeg har valgt at skrive i Samfundsfag, da det umidelbart er det fag jeg bedst kan lide. Jeg er bare lidt på bar bund med emner at skrive i. Så lidt inspiration ville være dejligt. Så kan jeg arbejde ud fra det. Emnet skal være samfundsrelateret på en eller anden måde. Ellers er der frit slag på alle hylder.
--
#1
Kafir
Bruger Aspirant
16-11-2006 21:34

Rapporter til Admin
Se på den for nyligt debatterede europæiske sko-told, samt hvilke konsekvenser den har for den internationale samhandel, herunder kunne man indrage forskellige økonomiske modeller om told pålæggelse etc. for til sidste at munde ud i en række argumenter for og imod frihandel. el. Spændingen i det europæske økonomiske samarbejde mellem Frankrigs fokus på lav ledighd og Tysklands fokus på lav inflation. Denne diskrepans var (er!) den væsentligeste dynamik i EFs/EUs udvikling og hvorfor landene i Europa agerede som de gjorde. Den klart vigtigste dynamik i det europæiske samarbejde. Altså hvordan denne diskrepans både var den fundamentale begræsning på EFs/EUs udvikling og hvordan de kompromisser der blev indgået mellem primært Frankrig og Tyskland på dette område skabte den interne dynamik i samarbejdet. el. Problemerne ved at have fælles valuta (EMUen) men hvor der ikke er en ægte koordineret finans- og pengepolitik i EU. Dette skaber interne problemer i landendes mulighed for at føre en økomisk politik uden at dette skaber problemer mht. de enkelte landes købekrafts realiteter overfor at skulle holde en fast valuta overfor sine nærmeste handelspartnere. el. Sammenhængen mellem optagelse i EF/EU og økonomsk vækst med sigte på "tilbagestillede" økonomier. Lande såsom Spanien, Portugal, Irland og Grækenland var "ulande" i Europa inden de blev optaget i EF/EU. Siden da har disse lande fået en økonomisk levestandard som er gennemsnitlig eller endog bedre i EF/EU. Hvordan og hvorfor er dette sket? el. Dansk dynamit Den danske flex-secutity models konkurrencedygtighed holdt overfor andre europæiske vælfærdsmodellers styrker og svagheder. ja der er mange spændende alternativer.
--
#2
Kilroy
Ultra Supporter
16-11-2006 22:34

Rapporter til Admin
#0, jeg skrev selv 3.g opgave i samfundsfag. Skrev om begrebet "straf"; hvorfor straffer vi, og hvilken (om nogen) effekt har det. Jeg ved ikke, om du overhovedet interesser dig for jura, men jeg synes faktisk, det er et interessant emne, da det kan belyses fra flere vinkler og giver dig mulighed for at kombinere sociologi, filosofi, historie og mere hardcore jura. Fik i øvrigt et 11 tal for den, så det kan altså lade sig gøre at skrive noget fornuftigt indenfor fagets rammer :-)
--
Blog :: http://www.goodlooking.dk[...]
#3
Clash
Ny på siden
16-11-2006 22:46

Rapporter til Admin
1# takker mange gange for hjælpen Kafir! Havde godtnok ikke regnet med så mange uddybende emner. Dejligt med den hjælp du har givet. Jeg kaster mig over den danske flex-security!
--
#4
Clash
Ny på siden
16-11-2006 22:50

Rapporter til Admin
#2 uha, Jura tør jeg slet ikke bevæge mig ud i, der kommer jeg nok på dybt vand. Selvom det lyder som et spændende og absolut aktuelt emne (nu med tortur i Irak; alt efter hvor man vil hen med opgaven).
--
#5
Geden
Ny på siden
17-11-2006 00:05

Rapporter til Admin
Hvad f... er den danske flex security? Lyder som noget der kan spises...
--
#6
Der Alte
Semibruger
17-11-2006 01:01

Rapporter til Admin
http://www.google.dk[...] "Borgerløn" Spændende, synes jeg selv.
--
Das Leben ist ein schlechtes Spiel, hat aber die geilste Grafik.
#7
Kafir
Bruger Aspirant
17-11-2006 06:55

Rapporter til Admin
Var så lidt, et af de få emner der interesserer mig. Måske derfor jeg læser økonomi. Men helt sikkert at man kan få en god opgave ud af de fleste af emnerne.
--
#8
MyNIX
Monsterbruger
17-11-2006 09:50

Rapporter til Admin
Mit forslag må være humanitær invertention vs. statens suverænitet. Det handler kort og godt om, hvordan det internationale samfund skal agere i internationale kriser (f.eks. krig). Den helt store humle i det her er, hvorvidt det internationale samfund kan tillade sig at blande sig i regionale konflikter eller, hvornår de kan gøre det. Den juridkse baggrund for dette er FN pagten, som i løse vendinger udstikker de juridske rammer for dette, men samtidig modsiger denne sig selv fordi Vi havde et rollespil om det sidste år i 3g, hvor vi hver især var forskellige aktører (lande) som skulle løse en konflikter. Det er et rigtigt godt emne med masser af kød på. Der kan findes mere om emnet på denne hjemmeside, som er tilknyttet rollespillet http://www.ny-verdensorden.dk[...] . Mange af artilerne tager udgangspunkt i en fiktiv case, men de holder meget godt i forhold til diverse begreber på det teoretiske plan. De lidt mere fakta baserede ting såsom begreber kan findes i en samfundsfagsbog. Jeg kan selv anbefale bogen "samfundet på tværes", hvor der er rigeligt at finde i kapitlet Internationale systemer og konflikter. Tilmed er der rigtig mange indgangsvikler til dette meget brede emne. Artikler til opgaverne: (sakset fra http://www.ny-verdensorden.dk[...] * Soldater i menneskerettighedernes navn. Kristelig Dagblad 16.oktober 2000, af Pierre Sane (Amnesty International) * Kronik: At hele Kosovas sår, Aktuelt 15 december 1999, af Martin Rossen * Debat: Humanistisk korstog, Jyllands-Posten 2 juli 1999, af Steen Sohn, cand. Phil * FN hvad nu? Jyllands-Posten 16.november 1999, Mikael Bjerrum (FN-forbundet) * 'FN i det nye årtusinde', Politiken 2 januar 2000 af Kofi A. Annan
--
Har du trang til computerspil og fed humor - så check http://www.blastzone.dk[...]

Opret svar til indlægget: 3.g opgave - Samfundsfag

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning