Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvordan laver i jeres flødekartofler?

Af Junior Supporter Drizztxx | 03-05-2012 19:01 | 2523 visninger | 35 svar, hop til seneste
kort sagt Hvordan laver i jeres flødekartofler? Og evt hvad serverer i til?
--
#1
Laptopworld.dk
Maxi Supporter
03-05-2012 19:03

Rapporter til Admin
Bruger selv denne http://www.madopskriftertilfester.dk[...] Tilbehør er forskelligt, bare det er køb, og nok af det :-)
--
#2
BoBElSkErKaGe
Ultrabruger
03-05-2012 19:06

Rapporter til Admin
evt. en god fløde fra sprøjten
--
Din prut
#3
Drizztxx
Junior Supporter
03-05-2012 19:06

Rapporter til Admin
lyder godt nok lækkert :)
--
#5
ToFFo
Guru
03-05-2012 19:07

Rapporter til Admin
Det har jeg folk til. Jeg arbejder ikke i køkkenet, idet jeg er et ægte mandfolk.
--
Join min facebook fansite! http://kortlink.dk[...] Alt gik galt i Danmark, da man gav opvaskemaskiner navne og stemmeret
#6
Stunixx
Megabruger
03-05-2012 19:09

Rapporter til Admin
Sætter ind i ovn, aka min pc -.-
--
nuff said
#7
Laptopworld.dk
Maxi Supporter
03-05-2012 19:10

Rapporter til Admin
Hvorfor bidrager I ikke med noget konstruktivt.
--
#8
DownClock
Nørd Aspirant
03-05-2012 19:11

Rapporter til Admin
#7 Jeg besvarede da spørgsmålet fuldt ud! Stop med at slette mine indlæg: I EN OVN!
--
You gotta love "the688" and "google"!
#9
ThomasLV
Supporter Aspirant
03-05-2012 19:12

Rapporter til Admin
Kartofler og fløde
--
Hilsen Thomas [email protected] Steam: http://steamcommunity.com[...]
#10
Laptopworld.dk
Maxi Supporter
03-05-2012 19:12

Rapporter til Admin
Mon opretter tror de skal laves over varm sommer asfalt? Selv du ville kunne tyde det er en opskrift han mangler. #9 http://www.hardwareonline.dk[...] Hyggekrogen er sjældent om IT relevante produkter.
--
Sidst redigeret
#11
Squnkz
Elitebruger
03-05-2012 19:13

Rapporter til Admin
Snittet kartofler fløde og en masse OST!!!
--
#12
DownClock
Nørd Aspirant
03-05-2012 19:16

Rapporter til Admin
#10 Mon opretter tror de skal laves over varm sommer asfalt? Haha, skal jeg sku prøve :P
--
You gotta love "the688" and "google"!
#13
Drizztxx
Junior Supporter
03-05-2012 19:21

Rapporter til Admin
Yup jeg mangler en opskrift har fundet endel men kunne også været sjovt at høre hvordan andre laver deres flødekartofler :)
--
#14
SUPERBOY
Maxi Nørd
03-05-2012 19:24

Rapporter til Admin
Den nemme: 1L Mornay Sauce 0,5L Fløde (38%) 7-900g skiveskårede kartofler (dem man køber på frost) Muskatnød Smid det i et fad og giv det ca. 50min i ovnen Der er rigeligt til 5-6 mennesker.
--
Google is your friend Tag altid BACKUP!!
#15
Joacim
Ny på siden
03-05-2012 19:33

Rapporter til Admin
går i aldi køber de der skive skårede kartofler. Ligger et lag kartofler i bunden af en bradepande, tilføjer salt, pebberer, hvidløg og fløde, og et til lag kartofler evt lidt mere salt pebber og hvidløg, flere kartofler og mere fløde :)
--
#16
ToFFo
Guru
03-05-2012 19:37

Rapporter til Admin
#11 - Hvorfor har jeg aldrig tænkt over at der skal ost i... omfg... Jeg er blevet snydt og bedraget i 28 år!
--
Join min facebook fansite! http://kortlink.dk[...] Alt gik galt i Danmark, da man gav opvaskemaskiner navne og stemmeret
#17
DownClock
Nørd Aspirant
03-05-2012 19:39

Rapporter til Admin
#16 Fordi du ikke havde chancen, eftersom du ikke befinder dig i køkkenet :)
--
You gotta love "the688" and "google"!
#18
FarMan-4-Two
Giga Supporter
03-05-2012 19:40

Rapporter til Admin
- 1 kg. kartofler (skrællet vægt) skæres i skiver, 2 store løg skæres i skiver, det blandes i en stor skål med 1/2 - 3/4 liter piskefløde, friskkværnet sort peber, 1-2 tsk. groft salt, og lidt revet muskatnød. (evt. hakket hvidløg efter smag) - Blandingen hældes i et stort smurt ovnfast fad og kommer i ovnen ca. 2 timer ved 160 grader. Det er garanti for guf :) - Velbekomme
--
Asrock 939 SLI32-E SATA2 MB, Athlon 64 Venice 3000+, 1792 MB DDR Ram, XFX nVidia 7900GTO, 120GB+320 GB Hdd Win xp-pro sp3, Logitech Z-680
#19
Drizztxx
Junior Supporter
03-05-2012 19:40

Rapporter til Admin
17# haha :D
--
#20
KCheKRiK
Giga Nørd
03-05-2012 20:01

Rapporter til Admin
Jeg plejer også at lave det ligesom #18. Du kan evt. blande op med mælk hvis du mangler væske, men det bedste resultat får du klart med ren fløde :) Derudover kan jeg klart anbefale du blander en 50-100 g revet ost ind i det hele, og så 50g mere til at gratinere (drysse ovenpå) retten med. Derudover plejer jeg at give dem lidt mere varme 180-200 °C og så nøjes med en times tid, men jeg tror faktisk det er bedre med 160°C i en times tid :) Løg og hvidløg giver hele retten mere smag, så undlad i hvert fald ikke de alm. løg.
--
|i5-2500k|ASUS P8Z68-V PRO/GEN3|2x4GB Crucial BallixtiX Elite 1600MHz|Gainward GTX570 GLH|Crucial M4 128GB|X-Fi Prelude 7.1|4,25TB|Dell U2711|Z-5500|
#21
Hayabusa
Semi Nørd
03-05-2012 20:07

Rapporter til Admin
Toffo De fleste ulykker sker i køkkenet og der kommer du aldrig så derfor må det være lidt af een gang russisk roulette hver gang du sætter dig til bords og spiser i blinde,,, he he
--
"Jeg har verdens bedste job, hilsen Sisyfos" Sæt selv komma'et "Skydes ikke benådes"
#22
SyncD
Maxibruger
03-05-2012 20:14

Rapporter til Admin
Smager sindsygt godt med Mornay Sauce. Men lav dem som #14 eller #18 skriver, så går du ikke galt i byen.
--
#23
Kasperkk
Super Nørd
03-05-2012 20:17

Rapporter til Admin
De opskrifter #18+19 kommer med er ganske fornuftige og de minder ret meget om min normale fremgangsmåde. Dog kan du med fordel koge de skrællede og skiveskårne kartofler let inden du blander med de andre ingredienser. Jeg synes kartoflerne holder bedre på formen og konsistensen bliver god hvis man gør det. (sjældent jeg gider selv) Du skal heller ikke undervurdere hvad almindelige løg gør for retten. Det smager meget tamt uden synes jeg. Du kan evt eksperimentere med at erstatte en del af løgene med lidt snittet porre. Det smager også kanon Ps. Jeg synes ikke det er noget hit med frosne skiveskårne kartofler
--
HO, HO, FUCKING HO!
#24
WeberJ
Supporter Aspirant
03-05-2012 20:47

Rapporter til Admin
Erstat evt alm løg med rødløg - giver en lidt anden smag og lidt farve :-)
--
Happy Days Forever!!!!!
#25
BabaMac
Junior Nørd
03-05-2012 21:06

Rapporter til Admin
Løg, hvidløg steges i en gryde, frisk timian og oregano tilsættes og steger med. Fløde tilsættes. Blandingen smages til med salt/peber/muskatnød. Kartoffelskiver(ikke fra frost, men friske)tilsættes blandingen og røres forsigtigt rundt så de alle er dækket godt med blandingen. Det hele hældes i et passende fad, og der smuldres gorgonzola i efter smag. Kan man lide smagen, giver man den gas, ellers begrænses det.
--
Imac 21.5" - MacBook Air 13.3" - WD TV Live HUB
#26
Slettetbruger5612
Ultra Nørd
03-05-2012 21:17

Rapporter til Admin
Der er blevet sagt så meget godt, så tilføjer kun 2 vigtige ting. 1) Aldrig brug frosne kartoffel skiver, de er forstegt i så meget lort og kvaliteten samt smagen af disse produkter er helt i bund, kontra en frisk kartoffel. 2) brug de 16 kr og køb hele muskat nødder som i river selv, smagen er en helt anden.
--
#27
ThomasLV
Supporter Aspirant
04-05-2012 10:48

Rapporter til Admin
#10 Det ved jeg godt ;)
--
Hilsen Thomas [email protected] Steam: http://steamcommunity.com[...]
#28
Benjiii
Mega Supporter
04-05-2012 11:12

Rapporter til Admin
I køber da ikke bare frosne kartoffler i skiver det er da for klamt :/ køb nogle friske de smager MEGET bedre
--
Ohh harrow there :)
#29
KCheKRiK
Giga Nørd
06-05-2012 17:25

Rapporter til Admin
Kan man overhovedet købe frosne kartoffelskiver? Er det ikke bare pomfritter? Anyways nu er mine i hvert fald lige sat i ovnen, så prøver vi med 1½-2 timer ved 160°C med ost og det hele :) Btw. ved ikke lige hvorfor det ikke er nævnt endnu, men sådan en ret kan jo SAGTENS pimpes med en gang bacon :D
--
|i5-2500k|ASUS P8Z68-V PRO/GEN3|2x4GB Crucial BallixtiX Elite 1600MHz|Gainward GTX570 GLH|Crucial M4 128GB|X-Fi Prelude 7.1|4,25TB|Dell U2711|Z-5500|
#30
Sch0sler
Giga Supporter
06-05-2012 18:03

Rapporter til Admin
#29. Hvad er pomfritter? Snittede kartofler
--
Sælger guld på Ravencrest Horde/Ally. Kontaktinfo i brugerinfo Intra- betyder "inden for", og er ikke en forkortelse for interesseret
#31
Solgryn1300
Megabruger
06-05-2012 18:11

Rapporter til Admin
Skrællede bagekartofler, hvidløg, salt,hvid peber, piskefløde. Kartoflerne skæres i skiver, masser af hvidløg, kryder med salt og hvid peber og giv fløden et opkog inden det hældes over kartoflerne det forhændre at det koger over inde i ovnen giv det 50 min på 160 C eller til kartoflerne er mører og lad stå og trække i en times tid... min måde :)
--
AsRock P55 Deluxe ~ DDR3 Gold XTC 6 GB Ram ~ Intel core i5 750 2,66 Ghz ~ HD 5850 ~
#32
KCheKRiK
Giga Nørd
06-05-2012 22:15

Rapporter til Admin
#30 ja flot spasser, men du skal ikke bilde mig ind at de frosne pomfritter du køber ved købmanden er rå kartofler og intet andet. Prøv du at bruge sådan en pose til flødekartofler. Det jeg siger er jo at jeg ikke har set en pose med frosne skiveskårede kartofler.
--
|i5-2500k|ASUS P8Z68-V PRO/GEN3|2x4GB Crucial BallixtiX Elite 1600MHz|Gainward GTX570 GLH|Crucial M4 128GB|X-Fi Prelude 7.1|4,25TB|Dell U2711|Z-5500|
#33
Pico
Nørd Aspirant
06-05-2012 22:20

Rapporter til Admin
#32 Du kan sagtens købe frosne skiveskåret kartofler. Det har stort set alle supermarkeder.
--
i7-950|ASUS P6X58D-E X58|12GB Kingston 1600mhz|1024MB ASUS 5850 DirectCU Top 2Dis|80GB Intel SSD|160GB Intel SSD|2x 1TB Seagate|650W Corsair|22x DVDRW
#34
Klatretoesen
Ultrabruger
06-05-2012 22:29

Rapporter til Admin
33# Også som ikke er friterede? De poser kartoffelskiver jeg plejer at købe indeholder OK mængder planteolie - det gør dem sprøde og lækre. Kunne forestille mig flødekartoflerne skiller hvis man benytter dem. 0# Bruger bare arla's den hjemmeside går man aldrig helt galt med. http://arla.dk[...] dog altid OST! :-)
--
#35
Pico
Nørd Aspirant
06-05-2012 22:33

Rapporter til Admin
#34 Jeg har en x svigermor der altid lavede flødekartofler af sådanne poser og det blev nu ganske fornuftigt. ...fortrækker dog helt klart flødekartofler lavet med friske kartofler.
--
i7-950|ASUS P6X58D-E X58|12GB Kingston 1600mhz|1024MB ASUS 5850 DirectCU Top 2Dis|80GB Intel SSD|160GB Intel SSD|2x 1TB Seagate|650W Corsair|22x DVDRW
#36
LangeJan
Gæst
06-05-2012 22:39

Rapporter til Admin
Plejer at lave det efter denne opskrift + porre http://www.kvalimad.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Hvordan laver i jeres flødekartofler?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning