Hej rødder :)
Nok et spørgsmål, der henvender sig mest til de brugere, der selv laver/har indsigt/lyst til madlavning :)
Da jeg var en bett` purk, kunne man købe æg, der var så store, at de ikke ku` være i normale æggebakker. Derfor fik man så låget løst med med snor eller store elastikker rundt om. Æggene var
mere end dobbelt så store som de æg, man i dag kalder for xl størrelser. Forretningerne gik så over til "brugervenlige størrelser" der ikke væltede løst rundt i bilen, og blev til omelet alà splat, inden man kom hjem.
Kender i nogle steder, hvor forretninger/andet stadigvæk sælger disse ikke EU modificerede standardstørrelser, eller skal man ud på landet for, at finde en lokal bonde, der stadigvæk holder "megahøns" måske med smertelindrende medicin for store fødsler -
hvis de da stadigvæk findes :))
Fandt lige min gamle "Frk. Jensen" kogebog frem, og hvis man følger antallet af æg fra dengang og til nu, vil man jo i en opskrift mangle måske 50% + æg grundet str. forskellen.. Sundt? nej sikkert ikke, men en opskrift er jo en opskrift, og ret sjov at lave til tider - sammenlignet med nutidens do.-
Fortsat go` dag til alle :)
--
Sidst redigeret 15-07-2018 15:35