Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bo, og arbejde i Kina?

Af Elitebruger Nicl | 29-10-2018 15:21 | 3072 visninger | 43 svar, hop til seneste
Har fået en mulighed som jeg virkelig næsten ikke tænker man kan sige nej til, men er usikker på om det er det værd eller ej. Det ligger sådan jeg lige er kommet hjem fra en uge i Kina, var til samtale med en fabrik eller rettere et par er her med blevet tilbudt betalt arbejde bo plads i kina, skal være produkt designer og udvikler i et større firma. Men min oplevelse i Kina var ikke alt for god, ser ikke mig selv i et land som Kina. Det ikke en eneste der kunne Engelsk, og vi er i en af de store byer så gør de ikke der så gør de ikke nogen steder. Leve standarden så virkelig lav ud, ikke noget mad som jeg kunne leve på og så lettere farligt ud og gå rudt på gaden da man gik direkte i trafikken. Det en stor mulighed, og vil se voldsomt godt ud i mit CV hvis jeg tager et par måneder der, men så min tanke om det er det værd og leve i et land hvor jeg mildt sagt ikke kan leve for og få noget på ens CV? Ville i gøre det? Det ligger også sådan at det bliver nu hvis det sker, ikke om en måned men så snart mit Visa er i hus. Jeg er klar på en udfordning som denne, men jeg tør ikke tage chancen hvis det alligevel ikke vil kunne bruges til meget i Danmark. Lønnen er nemlig meget dårlig, så det udelukkende for en oplevelse og få det smidt på ens CV til fremtidig job i Danmark.
--
#1
-matrixz-
Mega Supporter
29-10-2018 15:33

Rapporter til Admin
Det er jo et meget subjektivt spørgsmål, mine er erfaringer med udenlands arbejde er at de første par måneder er hårde pga. kulturchock, ingen venner familie med mere. Så hvis du vil afsted havde jeg mindst taget et år, ellers vil jeg næsten garantere at det bliver en dårlig oplevelse.
--
#2
gæst
Gæst
29-10-2018 15:38

Rapporter til Admin
Ville ikke tage chancen hvis jeg var dig; hvis du kunne lidt kinesisk eller havde en god ven i Kina som kunne være din guide/tolk/hjælper så jo, men at stå helt uden muligheder for at kunne kommunikere med folk er altid skidt, og når du så også nævner det så ud til at være et fattigt område er risikoen vel ret høj for at du vil blive rullet, bortført, eller ligefrem 'forsvinder'. Var lønnen høj var det måske en anden snak, for så kunne du jo betale nogen for at være lidt guide/tolk/bodyguard, men med dårlig løn skal du jo kunne leve basalt set som de andre i området, hvilket vil være ret svært når du ikke kender sproget :s Måske hvis virksomheden hører fra dig at du vægrer dig ved forholdene og de risici der er for dig ved at bo der kan det tænkes de har en ansat eller to der ikke har noget imod at stå dig bi, og i så fald er du vel rimeligt dækket ind også, men vær forsigtig med at kaste dig hovedkulds ud i noget du ikke kan redde dig selv ud af igen!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Nicl
Elitebruger
29-10-2018 15:38

Rapporter til Admin
#1 Et år er udelukket, har nemlig noget der skal passes her i Danmark så 3 måneder også hjem er max hvad den ligger i. Venner har jeg, kender dem der ejer og arbejder på arbejdspladsen og nogen jeg snakkede med før dette blev eventuelt så der ikke meget der, det ligger mere i om det værd og flytte til et land hvor folk mildt sagt ikke har et liv også leve som dem ikke have nogen fritid eller lave andet end Sove, stå op arbejde tage hjem spise gøre sig klar sove også dagen om igen. Hvis det sådan at jeg kom hjem til Danmark, og smed det på mit cv og det gav mig en 40% bedre mulighed for og få et bedre arbejde så jeg fresh men hvis det alligevel ikke gør det store så det næsten spild og ikke en chance jeg vil tage.
--
#4
ToFFo
Guru
29-10-2018 15:42

Rapporter til Admin
Check youtube videoer. Der er masser af mennesker der blogger, eller fortæller om hvordan det er at arbejde i Kina, når man kommer fra vesten. Hvad med dine venner og din familie? Jeg tror sgu du bliver ensom derovre. Selvom HOL er din familie og dine venner også er online fra tid til anden, dog i en anden tidszone. Jeg skulle satme betales en klækkelig sum for at flytte til Kina. Jeg har ingen gode erfaringer fra det land, eller dets indbyggere. Det er et frygteligt sted synes jeg. Bevares, det har selvfølgelig sine flotte turist attraktioner, men der kommer du nok ikke når du bor der. Jeg forestiller mig du bliver smidt ind i en skotøjsæske på 20kvm, i et smog fyldt tæt bebygget byområde, hvor du bor side om side med 20 andre kinesere der larmer døgnet rundt. Det er selvfølgelig op til dig, men jeg havde ikke gjort det. Havde det været i Europa eller USA havde jeg nok gjort det, hvis lønnen var rigtig. Men Asien, og i særdeleshed Kina, er jeg bare ikke fan af.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-10-2018 15:46
#5
Nicl
Elitebruger
29-10-2018 15:43

Rapporter til Admin
#2 Kender folk i Kina, så der ikke meget der hvis det er men de kan ikke rende rundt med mig 24/7. Og ikke så meget et fatigt område, skal faktisk bo i en stor by Shenzhen, men generelt så ser kina ud som et b land altså folk har ikke noget liv går som de ikke har nogen penge. Byen er ren, politi over alt der sker aldrig noget man skal ikke være bange for og bo der men livs kvaliteten er lige 200% dårligere end Danmark. Folk lever ikke, folk arbejder der ovre. Min løn vil svare til 5000 danske, ikke meget her hjemme men mere end rigeligt til Kina og fin mad, så det okay / god løn i Kina men det ikke for at jeg kan spare op og tage med hjem til Danmark alt bliver brugt der. Den her er sku godt nok svær, på den ene måde tænker jeg yes ill do it! Men på den anden måde så vil jeg ikke gøre det hvis jeg ikke vil få noget ud af det, jeg vil sige farvel til mit liv i 3 måneder knokle arbejde og opleve en anden del af jorden.
--
#6
matthi321
Monsterbruger
29-10-2018 15:47

Rapporter til Admin
jeg ville ikke selv gøre det selv hvis lønnen var virkelig god. for hvad jeg har læst og set, er folket følesløse psykopater, og er ikke glade for udlændinge.
--
Sidst redigeret 29-10-2018 15:50
#7
Nicl
Elitebruger
29-10-2018 15:48

Rapporter til Admin
#4 Ser ofte videoer der ovre, arbejds delen er ikke gal for faktisk alt hvad jeg vil have det mere den anden side af det som er livet i Kina. Og familie har jeg ikke meget af så den del er "ok" venne delen er også fino, kender lidt rundt omkring også i Kina personligt så der har jeg nogen og dem i Danmark er altid fresh på en døgner med lidt discord. Og vil få ca det jeg bor i nu, bor i 60m2 2 værelses, vil kunne forvente 45/50 1/2 værelser møbleret i Kina Shenzhen / Guangzhou så ikke en bette by men heller ikke en turist by der meget fint der men igen meget lav levestandard. Man skal gå langt for og se en hygge sig der ovre.
--
#8
ToFFo
Guru
29-10-2018 15:50

Rapporter til Admin
#5/#7 - 3 måneder? Nå, jeg troede det var permanent :D Well, har du et arbejde herhjemme, som du må opsige for at komme på dit kinesiske eventyr? Har du fået en form for kontrakt fra dem? Det er vigtigt at få alt på skrift og gerne i en kontrakt som begge sider underskriver. I værste fald siger de at det forventes du arbejder 60 timer om dagen 6 dage om ugen eller sådan noget. Måske ejer de dig bare 3 måneder og kan få dig til at lave whatever. Er det et dansk firma i Kina eller hvordan? For jeg ved hvordan kinesiske fabrikker behandler deres kinesiske ansatte. Det er satme ikke kønt. Men det er jo også worst case scenario. Det ville da pynte på dit CV at du har boet og arbejdet i Kina. Set med de øjne er det jo en fed mulighed at få! Men jeg tror det bliver 3 ekstremt lange måneder. Hvordan er det nu det er med internet derovre? Er det ikke vildt begrænset, hvis man ikke bruger VPN?
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-10-2018 15:51
#9
Nicl
Elitebruger
29-10-2018 15:55

Rapporter til Admin
#8 Intet arbejde, så der ikke meget der. Det nemlig det jeg prøver og anskaffe, men har et pænt tom CV så det her er måske min mulighed for og få spicet det pænt op men jeg ved ikke om det vil se så godt ud på mit CV at det er turen værd eller om det bare er noget folk tænker "jamen kina okay". Og det bliver kontrakt med det hele, der intet snyderi der. Og der ikke noget fusk med arbejds tider, med mere arbejds delen er ganske fin. De har standard arbejds tider, og faktisk må de overraskende nok ikke arbejde efter x kl x dage med mere så uanset hvor meget de vil have folk til og arbejde mere så vil jeg ikke kunne komme over det normale. Mener mine arbejds tider vil lyde på 10 til 16 eller 8 til 16 dagligt Mandag - Fredag. Og det Kina firma, deres ansatte bliver behandlet ganske godt der ovre der ikke noget der heller var på tur der ovre og har snakket længe med div andre fra firmaet før. Men der høje krav til dig, og nu jeg en de meget gerne vil have så de ved at det mig der kommer til og stille krav og ikke ham (Er mange penge værd for dem)
--
#10
gborella
Gigabruger
29-10-2018 15:57

Rapporter til Admin
#0 prøv at spørge 'Kayden Phoenix' - han har vist arbejdet derovre
--
#11
Carnac
Ultrabruger
29-10-2018 17:02

Rapporter til Admin
Jeg ville dælme gøre det. Om ikke andet så bare for oplevelsens skyld. Du kan jo altid stikke af til DK igen, hvis det bliver for meget...
--
Intel: Maximus IX code, Strix GTX 1070, i5-7600k, Kraken X62, XB240H Amd: Ryzen 1600, GTX 1060, B350 Plus, G2460PF Laptop: Spectre X360, I7-7700
#12
Thomas
BOFH
29-10-2018 18:13

Rapporter til Admin
Der er da seriøst ikke noget at tænke over, hvis du kan få det til at hænge sammen økonomisk. Problemet er den lave løn der gør det svært at bevare din lejlighed hjemme i Danmark. Men det er da en fantastisk oplevelse at komme til et andet land og er du computer interesseret så er Shenzhen jo virkeligt centrum af al computer produktion. Klart det er anderledes og vilkår er anderledes end herhjemme, men tag det som en oplevelse. jeg kan næsten love dig at du vil fortryde det senere i dit liv hvis ikke du prøver.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#13
Sandholdt
Supporter Aspirant
30-10-2018 01:02

Rapporter til Admin
Jeg ville også klart tage chancen .. Ville selv overveje det på trods af konen herhjemme .. Det er jo "kun" 3 måneder. Det er noget som er interessant for en arbejdsgiver at høre om, og kinesisk arbejdskultur er virkelig noget værd. Jeg tror også det vil give en god erfaring ift. sammenligning når du kommer tilbage til DK igen, hvor du måske vil skille dig ud, netop fordi du har et indblik fra en anden kultur. Jeg sidder lige nu med 13 ansatte, og ville klart finde det interessant at høre nærmere på en med en sådan erfaring på CV'et.
--
#14
NiceRag
Monster Supporter
30-10-2018 07:46

Rapporter til Admin
Hvis der ikke var noget besvær med at være væk (børn, kæreste etc) og jobbet i sig selv er interessant.. så ville jeg helt klart overveje det, bare for erfaringen. Det KAN jo være du ender med at kunne lide det. men bare husk, de arbejdsforhold de har i kina er væsentligt anderledes end her.. mindre ferie, flere arbejdstimer, lavere løn osv. Har du hørt noget om dine forhold? sygedage, ferie (hjem til DK) osv osv? forhandl nogen ordenlige forhold osv på plads, før du siger ja, kort sagt. de har vel ikke bare tænkt de kunne ansætte en random dansker til alm. kinesiske forhold?
--
Sidst redigeret 30-10-2018 07:48
#15
Jimminez
Elitebruger
30-10-2018 08:23

Rapporter til Admin
5000ddk ? lmao om måneden ? der kan du ingen gang bo for i shenzhen vis du skal bo ordenligt tror bare du skal holde dig til danmark der er 100000000 tinge du skal før du kan arbejde i Kina og bo der og du skal møde op på politistationen en gang om ugen med dit pas og visa det er sku ikke nemt at bo i Kina
--
#16
Khougaard
Ny på siden
30-10-2018 08:28

Rapporter til Admin
Jeg havde ikke haft brug for den store betænkningstid, da det er en stor oplevelses, som man ikke kan genskabe senere i livet, pga job, familie osv. Da det kun er 3 mdr. så tænker jeg at man altid ville kunne stå det igennem, uanstet hvor surt og træls det kunne blive, men det kan jo også blive det modsatte, ting overrasker nogle gange! På det personlige plan vil sådan en oplevelse også være noget man kan tage med sig videre. Arbejdsmæssigt giver det uvilkårligt et indblik i en kultur og et land som rigtig mange har meget lidt viden om, men stadig mange holdninger til. Og lige præcis indenfor dit arbejdsfelt vil der være mange intressepunkter, som kan komme i spil i forhold til et arbejde. Ikke en dealbreaker, men foden indenfor er lige så vigtig. Har selv været i Israel og arbejde, hvor det endte med halvandet år, da det blev forlænget. Det er ikke noget jeg kan bruge i mit arbejde i dag, men 100% en oplevelse jeg ikke ville have været foruden, da den har givet meget personlig ballast, som ikke kan erhverves ved almindeligt arbejde i dk. Så mit råd, go for it:)
--
#17
exzos
Monsterbruger
30-10-2018 08:42

Rapporter til Admin
Jeg har været i Kina og arbejde, men det var dog i et større internationalt firma - hvor de fleste snakkede engelsk. Boede i Shanghai/Beijing og der kan de fleste også engelsk, men taxa'er osv kan ikke men lærte mange ting og kunne guide en taxa hvorhen jeg ville. Hvis din mavefornemmelse siger nej så skal du selvfølgelig ikke gøre det. Men det er en chance som du skal gribe mens du kan, går ikke udfra du har børn nu. #15 Sikke en løgn, du skal ikke møde op på politistationen og vise pas.
--
i5-8600k 5Ghz @ 1.18V :D
#18
Trankebar
Elitebruger
30-10-2018 09:04

Rapporter til Admin
#0 Tror også jeg ville gøre det hvis det var mig, hvis ikke for andet end bare at have oplevelsen med i bagagen når jeg bliver 80 :) Selvfølgelig er der meget der kan tale for og imod - lønnen og maden derovre f.eks. - men på den anden side er det kun 3 måneder, du når knapt at hade det før du skal hjem igen.
--
Bum bum
#19
XsiX
Monsterbruger
30-10-2018 09:20

Rapporter til Admin
Det er et eventyr, selvfølgelig havde jeg taget på et eventyr! Om du får noget på CV'et, dårlig løn, eller andet er ligegyldigt, men det er da en super fed oplevelse for dig! Helt klart gør det!
--
Google er din ven
#20
BoIKina
Gæst
30-10-2018 15:32

Rapporter til Admin
https://www.youtube.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
stallemanden
HOL Moderator
30-10-2018 17:24

Rapporter til Admin
Med den enormt store nej-hat du har på, tror jeg bare du skal blive hjemme i DK. Omvendt kunne du også tage afsted, og få en fed oplevelse. De 5.000 er vel efter firmaet har betalt for rejse og logi for dig? 3 mdr er jo ingenting....ikke engang nok til at blive skattefri i dk..
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#22
NerdsLegend
Elitebruger
30-10-2018 19:36

Rapporter til Admin
Din opfattelse af Shenzhen lyder ret underlig. Der er utrolig mange der snakker engelsk, og byen er en af de førende teknologi byer i hele verden. Det er en ufattelig facinerende by, hvor nærmest ingen mennesker bruger kontanter eller kort.
--
#23
Kammerfruen
Elitebruger
30-10-2018 22:03

Rapporter til Admin
Jeg tog springet og flyttede til Tjekkiet - bevares det kan ikke sammenlignes med Kina (og nu har jeg boet her i to år indtil videre) - men jeg vil anbefale dig at gøre det, hvis det ikke er et problem for dig at få det til at hænge sammen økonomisk derhjemme. Alene oplevelsen og erfaringen vil være en god bagage at have Dertil vil jeg anbefale dig at kigge lidt på en Youtuber/Vlogger "Serpentza" og især hans video om, hvorfor han flyttede til Shenzhen. https://www.youtube.com[...] Uanset hvad du vælger, så held og lykke. :-)
--
#24
Die_Happy
Ultrabruger
30-10-2018 22:15

Rapporter til Admin
Jeg har været i Kina nogle gange efterhånden, og til det du skriver må jeg bare sige: Arh slap nu af.. :) Der er da masser af god mad. Du kan få sushi mange steder, god fisk, masser af skaldyr, fast food er også overalt og den lokale streetfood er nice og koster ingenting. Du kan let få morgenmad for under 5 kr. Trafikken er intet problem. Hvis du render rundt midt på vejen, så er det dig der er dum. I alle de større byer er der trafikregulering, præcis som i vestlige lande. Eneste der er ringe, er deres boliger. De er som ofte langt ringere end det vi er vant til i Danmark. Hvis du allerede nu sidder og piver over så lidt, så nej, så skal du ikke tage afsted. Bliv hjemme i Danmark og lad mor og far tage sig af dig.
--
#25
MarcusBang1995
Bruger Aspirant
31-10-2018 04:37

Rapporter til Admin
der er også ham her der bor i Shenshen :) https://www.youtube.com[...] youtube kanalen hedder Strange Parts
--
#26
Inside
Super Nørd
31-10-2018 11:13

Rapporter til Admin
Har også rejst en del i Kina, og set alt fra storbyer til fabrikker der ligger ude i "små" flækker langt fra de kendte byer. Generelt så er min erfaring at de er meget høflige overfor vesterlændinge som os. De ser op til europæere. Har du lyst hår så skal du nok forvente at få mange misundelige blikke, og de lokale piger vil nok også gerne have en selfie sammen med dig. I forhold til maden, så er der stort set McDonalds og andre kendte fastfood steder overalt du kommer. Så bliver du træt af den lokale mad (som faktisk er rigtig lækker. Deres evne til at tilberede kød er sindsyg god) så er der altid rig mulighed for noget man kender. Maden i kantinerne på de større fabrikker vi kom på er lidt ringere. Men der er ris, kød og grøntsager så man tager bare de dele man godt kan lide. Spisepinde kan være en udfordring så er der mulighed for at bruge kniv og gaffel så griber jeg altid den ;) Jeg har altid følt mig tryg når jeg har bevæget mig rundt i Kina, så ville ikke have nogen problemer med at skulle bo derude i et par måneder. Sproget er ikke nogen større barriere synes jeg. Menig mand på gulvet kan ikke engelsk, men folk på ledelses niveau kan godt engelsk, omend man lige skal vende sig til deres accent og udtale af ordene. Har en kollega som tog et par år i Shanghai og hun fik en masse venner ud af det. Så man kan sagtens få det sociale til at hænge sammen.
--
Ses vi? Det tror jeg nok vi gør!
#27
Nicl
Elitebruger
31-10-2018 11:54

Rapporter til Admin
Nu kan jeg se det bliver til HOL i en nutshel folk der bare kritisere, jeg 19 år så det nemt for jer og sige alt muligt og kritisere. Jeg kommer lige fra hvor jeg skulle bo så jeg ved hvordan landet ligger og hvordan tingene er, jeg gik i en helt uge og ledte og ledte efter folk man kunne kominikere med men efter denne uge blev jeg MEGET god til og pege på ting og bruge wechat translate da ikke en eneste fattede noget selv ikke offentlige ansatte eller politiet vi blev næsten nød til og have en tolk med. Der var ikke noget MCD, Burger King eller andet det var lokal hjemmelavet Kina mad med indvolde at its best. Vejene var fyldte med folk da der ikke var cykel stier eller gå områder de blev for det meste brugt til cykler og folk på scootere (Dem der var), jeg blev så med guidet ud på vejen af en bunke politibetjene. Shenzhen er stor, og der meget stor forskel på om du skal være i Louhou eller Huaqiang (Huaqiang Var et meget pænt område og bo i), jeg kunne gå 200 meter fra det store område hvor folk sælger elektronik og se folk sove på gaden uden hjem eller penge. Og 5000,- er rigeligt, jeg gør det ikke for og blive rig men ville udelukkende gøre det for og åbne muligheder ellers vil jeg hellere tage ned med en ansøgning i den lokale power eller elgiganten men det åbner ikke mange muligheder for mig i fremtiden. Og nej, rejsen der ned er på egen betaling samme er Visa men ejeren af firmaet hjælper med bolig og jeg har set hvad han bor i til 600RMB per måned og det ganske fint og nydeligt på 45m2. Jeg vil ikke gøre det hvis det ikke er det værd, kan blive til en fed oplevelse ja. Men jeg tænker heller ikke den normale dansker vil ofre 3 - 4 måneder af sit liv til en løn der i følge Dansk standard er til og grine over arbejde hårdt fra 8/10 - 16 dagligt bo i et lille rum ikke have nogen og snakke med ej internet bare for og komme hjem til Danmark og have det på ens CV hvor det alligevel ikke gavnede. Så kunne man ligeså godt have lavet friviligt arbejde hos den lokale genbrug. Det ligger sådan at jeg meget gerne vil, men gavner det ikke hvorfor så gøre det. Turen er ikke for og få en oplevelse, hvis det var tog jeg der bare ned senere og fik en oplevelse ud af det i stedet for og sige farvel til alt hvad jeg har i en længere periode. det udelukkende for og åbne døre til at jeg kan blive mere end bare en ansat i et klassisk dansk firma. Men tænker vi "lukker opslaget" selvom det ikke er muligt, tjekker ikke længere op og tager en bestlutning senere efter jeg har snakket videre og forhandlet med direktøren og set hvad der er af krav til begge parter.
--
#28
Thomas
BOFH
31-10-2018 12:05

Rapporter til Admin
#27>>Alle dine beskrivelser peger på at du skal lade være med at tage afsted. du er simpelthen ikke åben for det og vil kun fokusere på det negative. Men jeg vil da gerne love dig at når du om nogle år har fået kæreste, børn og fast omkostninger, så vil du fortryde det. Når du har fået familie, så sidder du nemlig fast og så skal der noget helt andet til for at rejse ud.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#29
Nicl
Elitebruger
31-10-2018 12:09

Rapporter til Admin
#28 Jeg har fast udgifter, hele min opsparing ville skulle bruges hvis jeg skal afsted på og betale regninger her hjemme.
--
#30
Thomas
BOFH
31-10-2018 12:28

Rapporter til Admin
#29>>Ja men som du selv siger, så er du 19 år gammel og har vel ikke rigtigt nogle omkostninger udover din husleje. Du kan evt leje din lejlighed ud i den periode du er væk, hvis din kontrakt tillader det. Hvis det er et reelt firma, så vil du komme tilbage med en unik indsigt som ikke mindst vil give dig noget personlig balast. Hvem ved du ender måske med at kunne lide det når først du finder ud af hvor man kan få noget ordenligt mad og hvor du skal tage han for at møde andre expats. Jeg kender til flere der er rejst til asien og boet i noget skod og haft et skod job, men som kunne lide oplevelsen og blev der og har idag gode velbetalte jobs, selv efter danske forhold.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#31
stallemanden
HOL Moderator
31-10-2018 12:59

Rapporter til Admin
Når jeg ser hvad og hvordan du skriver, så føler jeg mig bekræftet i, at målet med tråden har været, at blive bekræftet i, at du ikke skal tage afsted. Og ikke mindst, at Kina er et frygteligt land at opholde sig i. Forumet her på siden, er så heldigvis ikke et rygklapper forum. Det være sagt, så mener jeg helt oprigtigt, at det er bedst du bliver hjemme, af samme årsag som jeg angav i #21. Du har en kæmpe nej-hat på. Det kan hverken du eller Kina være tjent med. Du får det ikke, uanset hvor du rejser hen for at arbejde, som du har/ville have det i DK. Det er et andet land. Det er en anden kultur. Det er noget andet på alle leder og kanter. TL;DR Bliv for alt i verdenen hjemme, så vi ikke risikerer at de lokale du kommer til at omgås får et dårligt billede af Danmark og danskerne.
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#32
Satter
Giga Supporter
31-10-2018 13:54

Rapporter til Admin
Du er 19 år gammel. Du har fået et tilbud om at komme til Kina og arbejde i 3 måneder, som "produkt designer og udvikler" til 5.000 dkr om måneden. Du er i tvivl om det er "det værd". - Men du tænker, at det vil "se godt ud" på dit CV, og at det vil øge dine chancer for, at få et godt job i fremtiden (i Danmark). Nu bliver jeg sandsynligvis stemplet som et røvhul her, men hvis du ønsker at pynte på dit CV, og give dig selv gode jobmuligheder i fremtiden, så vil jeg ikke anbefale dig, at tage 3 måneder til Kina. - Må jeg i stedet opfordre dig til, at bruge de 3 måneder på at tage et dansk retstavningskursus? Dét tror jeg, vil være godt givet ud - for dit CV og dine fremtidige jobmuligheder ;) Held og lykke med fremtiden!
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
--
Sidst redigeret 31-10-2018 13:56
#33
Die_Happy
Ultrabruger
31-10-2018 13:59

Rapporter til Admin
Du nævner rigtig mange ting som for dig er negativt, så det lyder ikke som om du er klar til sådan en tur. Så bliv i Danmark.
--
#34
gborella
Gigabruger
24-04-2019 23:28

Rapporter til Admin
#0 kom du til kina?
--
#35
Ilwaz
Guru
25-04-2019 01:13

Rapporter til Admin
#34 Taget i betragtning af han solgte en psu for mindre end en uge siden, så tvivler jeg.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#36
inckie
Elite Nørd
25-04-2019 08:39

Rapporter til Admin
#7 Scotty Allen (Strange Part) https://www.youtube.com[...] laver videoer fra Shenzhen I denne video snakker han lidt om den lejlighed han bor i: https://www.youtube.com[...] Edit - så lige det var en gammel tråd
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 25-04-2019 08:40
#37
DrNick
Juniorbruger
25-04-2019 08:42

Rapporter til Admin
Kom du afsted?
--
2700X - Crosshair VII Hero - 16GB Trident Z RGB 3200CL14 - Kraken X62 + X42 - 1080 ti m/ G12 bracket - 500GB Samsung 860 EVO - 750G3 - Define R6
--
Sidst redigeret 25-04-2019 08:45
#38
Henrik J
Gæst
25-04-2019 17:11

Rapporter til Admin
#1 Må jeg spørge hvilken form for arbejde du har søgt siden du nævner, at lønnen er dårlig? Pt. arbejder jeg selv fra Thailand som en "digital nomade" med online arbejde. Planlægger at tage nordpå til Shanghai/Tokyo/Seoul senere dette år. Forhåbentlig kan jeg finde et "normalt" job igen. Mvh. Henrik Jacobsen
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
--
Sidst redigeret 25-04-2019 18:43 af Ronson
#39
Juusuhako
Monster Nørd
25-04-2019 17:44

Rapporter til Admin
#35 Nu var det jo også kun 3 mdr. han skulle afsted, medmindre der er en dato for hvornår de 3 mdr. lå, som jeg har overset...
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#40
Nicl
Supporter Aspirant
25-04-2019 21:21

Rapporter til Admin
Jeg var afsted, og som jeg frygtede fik jeg intet ud af det så lidt spild af den større sum penge jeg investerede i det. Jeg var ansat som digital marketing asistent og sælger samt varehus manager og "Chef" for hele EU afdelingen hos et firma. Min løn var på godt og vel 4000 danske kroner efter skat for et 9-18 arbejde. Jeg kom hjem og tog det lidt videre og nu har jeg søgt ind på en gastronom uddanelse i håb om elevplads (Der garanteret elevplads på min skole)
--
Sidst redigeret 25-04-2019 21:22
#41
jensjens
Gæst
25-04-2019 21:57

Rapporter til Admin
#40 Du brokker dig over lav løn og søger ind som gastronom? Det er underfløjteme ironisk, det er et af det lavest lønnede fag kontra arbejdstider og antal timer. Oven i det kokke i gennemsnit har ca. 11 ekstra arbejdsdage om året fordi vi ikke har helligdage i overenskomsten (af ret logiske årsager). Hvis du kan acceptere det, så er det en fed branche.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#42
Nicl
Supporter Aspirant
26-04-2019 08:32

Rapporter til Admin
#41 4000,- for 180 timers arbejde er lav løn. Dem jeg har snakket med som arbejder som kok / gastronom med specialet kok har en løn før skat på 28 - 34K. Alt der hedder 130kr i timen vil være en fin løn for mig. Men 22 kroner i timen, hvor der blevet brugt 30K kroner for og komme ned og "tjene" det giver ikke helt mening. Det pyntede ikke engang på mit cv.
--
#43
jensjens
Gæst
26-04-2019 11:43

Rapporter til Admin
#42 Med 34k om måneden har du vist kun talt med køkkenchefer. Men heldigvis har markedet vendt og det betyder at lønnen er kommet op de sidste par år. De fleste kokke jeg kender tjener ikke en krone over 28k - og mange af dem arbejder over 37 t/u. Men som sagt, jeg håber du finder dig til rette i branchen - og det er ikke ironisk, det er en skide spændende branche som giver et seriøst kick når der bliver kørt service.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Bo, og arbejde i Kina?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning