Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Skal jeg takke ja eller nej til jobtilbuddet

Af Guru inckie | 27-02-2020 21:55 | 1877 visninger | 21 svar, hop til seneste
Jeg står lige med en af de lidt sværere "1st world" problemstillinger og jeg kunne godt bruge noget input til, hvad andre selv tror, de ville have gjort, i samme situation eller evt. har gjort. Sagen er den, at jeg har fået tilbud om et nyt job, som jeg tror er langt mere spændende/udfordrende inden for min faglighed, end det nuværende job. Men tilgengæld har mit nuværende job, en grad af frihed (f.eks. opgaveløsning og "work/life balance") som jeg er enomt glad for og som jeg tror, er fuldstændig anderledes det nye sted. Jeg har forsøgt at stille tingene op, som en række parametre - her et par af de mest væsentligste for mig: Ens: - Begge jobs matcher hinanden lønmæssigt. - Begge jobs er inden for videnskabelige felter, som giver mening for mig. Forskelle: - Det der især tiltaler mig ved A er "work/life balance". - Det der især tiltaler mig ved B er mere faglighed. Så alt i alt, når jeg stiller alle tingene op ved begge jobs, som en række parameter, så ender jeg på de to ovenstående som eneste store forskelle, men som jeg sådan set vægter højt. På det mere personlige plan, er der dog et andet lille dilemma oven i alt det andet. Jeg lovede mig selv i forbindelse med skifte til mit nuværende job, at nu skulle jeg forsøge at blive det samme sted i en lang periode, og ikke bare skifte fordi der kommer (på papiret) et andet attraktivt tilbud, som jeg har gjort et par gange inden for de seneste år. Min "indre stemme" fortæller mig at jeg skal lytte til min mavefornemmelse og blive i det kendte (frygt for det ukendte?), samt holde mit løfte til mig selv, og sidst, men ikke mindst, så er der række nuværende kollegaer som ville blive enormt kede af, at jeg forlod dem, da mit arbejde er vigtigt for dem og deres projekter og jeg vil have en følelse af at svigte dem. Men samtidig er der også en anden stemme, som siger, hvis jeg takker pænt nej tak, til det nye job tilbud, der ligger på bordet, at jeg så går glip af en chance for at boost min faglighed og fremtidsmuligheder. Det kan jo være der er nogle, her herinde, som selv har stået mellem sådanne to valg og ikke rigtig vidst om de skulle sige A eller B - om det så var valg, mellem to jobs, to kvinder, eller noget tredje ;-)
--
#1
JTP
Megabruger
27-02-2020 22:01

Rapporter til Admin
Hm, mht. dine kollegaer, det er fint du har medfølelse for dem, men i sidste ende må du jo tænke på dig selv. Og hvis det er, at tage det nye job, må du jo følge dine drømme. Hvis du har det helt fint hvor du er og bliver udfordret nok / er glad for det, hvorfor så ikke blive? Kan godt se det spændene i at gå over i noget andet, men er man ganske tilfreds det sted man er, så, ifølge mig, ville jeg blive medmindre et andet arbejde havde mere at tale for sig end "blot" faglighed.
--
#2
Max
Gæst
27-02-2020 22:06

Rapporter til Admin
"som jeg tror, er fuldstændig anderledes det nye sted" Kan det skade at undersøge dette nærmer for bedre at kunne vurdere ? Imo er det lidt tyndt grundlag for skift, er selv så gammel at work/life balancen er vigtigere end karrieren. Er du ung og har en lille eller fleksibel base/halv del, så er der måske stadig vær at løbe efter karrieren.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
~DoN~
Mega Supporter
27-02-2020 22:11

Rapporter til Admin
Hvordan er din privatsituation? Har du kæreste/kone eller endnu vigtigere børn? For har du børn eller planer om det inden for kort tid, så tror jeg du vil elske at du den balance der er mellem work/life på dit nuværende arbejde. Havde lønnen været noget bedre i det nye tilbud, så ville det være værd at overveje. Kommer selvfølgelig også an på hvordan fremtidsudsigterne er i begge jobs.
--
#4
the688
Guru
27-02-2020 22:23

Rapporter til Admin
"fagligt udfordrende" lyder som "mere besvær" - bevares, hvis det betyder "en ret sikker sti til flere penge som køber dig mere frihed" lyder det ikke så dumt, men .. spørg dig selv hvorfor du går på arbejde. Selvfølgelig giver det mening at forbedre sin økonomiske situation (potentielt set - ingen kender jo fremtiden) - men netop "work/life"er så fandens vigtigt. Forhåbentlig er "life" grunden til at du laver "work" i det hele taget. Det skader jo ikke at gøre sin nuværende arbejdsgiver opmærksom på at man er blevet tilbudt et andet job, men at man har tænkt sig at blive (eller høre om de vil komme med et forbedret tilbud, da du faktisk helst vil blive, men det andet bud er økonomisk markant bedre) Either way - kommer an på hvad du laver, men jeg ville give min højre arm for at have et job der var mindre "udfordrende" end et jeg har nu, hvor jeg aldrig har fri - også hvis det betød lavere løn.
--
"ORK SATME!"
#5
Wut
Ultra Supporter
27-02-2020 22:29

Rapporter til Admin
Er der slet ikke mulighed for at snakke med chefen om at få nogle mere spændende opgaver, hvor du er? Jeg har skiftet job alt for meget, og set i bakspejlet skulle jeg have forsøgt at gøre det arbejde, jeg havde, mere attraktivt frem for bare at skifte arbejde. Det er lidt den "nemme løsning". Det bliver til en dårlig vane. I øvrigt er græsset altid grønnere, osv. Undersøg alle muligheder i dit nuværende job inden du skifter. Du skal kun skifte, hvis du er meget sikker på, at det nye er bedre. Det ser jo altid bedre ud i jobopslaget / til samtalen, så man kan let blive skuffet ;)
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#6
inckie
Guru
27-02-2020 23:12

Rapporter til Admin
Først og fremmest - tak for nogle gode konstruktive indlæg - allesammen. #1 Tak for dit input - det jeg læser, at du skriver, er at der skal mere end lige øget faglighed til, før du ville skifte. #2 Jeg skrev tror, fordi jeg aldrig kan være 100% sikker, men det er naturligvis noget jeg har spurgt indtil, men som #5 også skriver, så ser tingene ofte lidt bedre ud i stillingsopslaget og samtalen. Sidste chance for at nå den planlagte start dato for det nye job slutter i morgen, altså går der bare længere tid før jeg kan starte i det nye, hvis ikke jeg kan beslutte mig for at sige ja, inden i morgen. Jeg er vel sådan set stadigvæk ung (~30 år) men omvendt føler jeg efterhånden, at jeg er der, hvor jeg bør have nogle længerevarende ansættelser på CV'et, samt at prioritere frihed og fritid højere, end hvad jeg hidtil har gjort - fordi ellers brænder jeg ud. #3 Jeg er single og har latterlig lave leveomkostninger. Basalt set - alt er godt og mit privatliv kører perfekt og jeg har det godt. Min forhandling om løn i forbindelse med det jobtilbuddet, fik mig også til at indse at jeg er yderst godt med i forhold til lønniveau. Fremtidsudsigterne inden for begge er fine, men nok vidt forskellige - det nuværende job vil over tid nok give mig mulighed for at opbygge mit eget lille team, med mig i spidsen og det nye job vil give mig mulighed for at udvikle mine faglige kompetencer endnu mere. #4 Nej det er ikke helt rigtigt. Der er skam massere af "besvær" i det nuværende, men det er bare ikke fagligt specielt besværligt. Jeg har på ingen måde behov for at forbedre min økonomiske situation, men løn er jo samtidig også en anderkendelse af din indsats og/eller ekspertise. Mit nuværende job gør ikke brug af hele min ekspertise. #5 Jo selvfølgelig er der der en mulighed for at tale om det, med min chef - men det er jo som sådan ikke fordi jeg er utilfreds med mit nuværende job, men det blev måske "synligt" eller jeg fik sat ord på, for mig selv hvad jeg savner ved mit nuværende job, i forbindelse med jeg sammenlignede stillingerne. Den sidste del af dit indlæg er faktisk særlig guld værd for mig, det lyder jo fuldstændig som jeg føler, jeg ikke burde gøre.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 27-02-2020 23:17
#7
Pendor
Super Supporter
28-02-2020 00:03

Rapporter til Admin
#6 Jeg synes det afhænger meget af din baggrund og muligheder for at søge videre hvis din "kommende" arbejdsplads ikke leverer. Det er super ærgerligt at skifte job fordi "græsset er grønnere på den anden side", hvis det er svært at skifte videre. Jeg har selv sidste dag på jobbet i morgen, det er altid lidt crazy! Sidder i et job som app udvikler i en god virksomhed, men har brug for nye udfordringer. Mit kommende job tilbyder nye udfordringer (og højere løn). Hvis det ikke giver de forventede udfordringer og arbejdsglæde, er det absurd nemt at finde et nyt job, så min "risiko" er ikke så stor. Havde jeg løbet en stor risiko var jeg nok bare blevet, da jeg har hus, bil, kone og børn der skal forsørges. Hvis du kun er dig selv uden forpligtelser, så synes jeg bare du skal kaste dig ud i nye udfordringer! Jeg er uddannet i datalogi fra universitet med 15 års erfaring og det er nemt at finde et job, men det svære er at finde et job med det rette mix af udfordringer, arbejdsglæde og arbejdstid. Jeg synes det er fedt med tekniske udfordringer, men omvendt vil jeg også gerne have tid til at træne hver dag og have tid til at tage min børn til sport.
--
#8
inckie
Guru
28-02-2020 00:29

Rapporter til Admin
#7 Tillykke med dit nye job - håber du får nogle gode nye udfordringer. Dit eksempel er jo ikke helt præcis ligesom mit, som du skriver, giver det nye job også bedre løn. Jeg tror godt jeg forstår hvad du mener med "risiko", men jeg tror jeg har opbrugt hvad min personlig kvote af "risikovillighed" for nu. Jeg har forsøgt mig som freelancer for del år siden, efter endt uddannelse, men det var ikke noget jeg blev rig af, og det var svært at komme videre derfra. Men så er det prøvet og jeg har lært en masse ting. Jeg takker for dit indlæg og input.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 28-02-2020 00:31
#9
donto
Monsterbruger
28-02-2020 07:58

Rapporter til Admin
Uden at kende din situation specifikt, er mit råd alligevel til dig at prøve lykken. Jeg opsagde selv en fast stilling, som netop gav mig alle de fordele du oplister omkring dit nuværende job, men jeg manglede ligesom dig også den faglige udfordring, da jeg var kommet til målstregen ift. den faglige progression for min stilling. Derfor var der kun den organisatoriske progression tilbage, altså teamleder, afdelingsleder osv osv, som jeg endnu ikke rigtig interesser mig for. Jeg er selv i midten af 30erne, har børn, hus og kone der skal forsørges, men jeg kunne mærke på mig selv, at jeg var nød til at prøve noget nyt. Derfor tog jeg imod et tilbud om en 3-årig stilling, som indeholdt absurd store muligheder for min faglige progression (og fremtidige ansættelsesmuligheder), hvilket var det alt afgørende og hvilket der gjorde mig parat til at løbe den risiko der nu er ved en midlertidig stilling. Jeg ved jeg lyder lidt som en jubeloptimist, men for mig var skiftet en game-changer ift. mit arbejdsliv og -glæde.
--
#10
madz860
Monsterbruger
28-02-2020 08:29

Rapporter til Admin
Jeg har netop gået igennem næsten det samme - afleverede min opsigelse i går hos min nuværende arbejdsgiver. Sagen er den at hovedkontoret flytter til århus og det er 1 time og 15 min fra hvor det er nu. De flytter om 2 år. Jeg lavede en liste med fordele og ulemper ved mit nye og gamle arbejde. Og det var en rigtig god måde at se hvilke fordele og ulemper der var ved begge steder. Der var langt flere fordele ved mit nye arbejde så det takkede jeg ja til. Og det er altid skridtet der er svært at tage.
--
#11
Khougaard
Bruger
28-02-2020 08:43

Rapporter til Admin
I dit indlæg skriver du nedenstående, der for mig, siger at du allerede ved hvad du skal. Men job skift/muligheder er jo altid spændende og vi vil jo som mennesker gerne udfordres, pirres, lidt i vores dagligdag, så den ikke gro til i trivialiteter, men når alle råd og forslag fra andre tages med af dig, håber jeg bare at du vælger din mavefornemmelse til sidst. Jeg er vel sådan set stadigvæk ung (~30 år) men omvendt føler jeg efterhånden, at jeg er der, hvor jeg bør have nogle længerevarende ansættelser på CV'et, samt at prioritere frihed og fritid højere, end hvad jeg hidtil har gjort - fordi ellers brænder jeg ud.
--
#12
Freak13
Megabruger
28-02-2020 08:59

Rapporter til Admin
Mærk efter i maven. Vi har fået en mavefornemmelse af en årsag - Den tager sjældent fejl. Græsset er ikke altid grønnere på den anden side.
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms |
#13
elalso
Ultrabruger
28-02-2020 09:32

Rapporter til Admin
Det er altid godt at svare på et spørgsmål med et spørgsmål, så det gør jeg her... Vil du udvikle eller vil du afvikle? Hvis du føler, at du har "peaket" i din nuværende stilling og at det derfor skaber balance og sikkerhed, så opnår du med garanti ikke samme kompetenceudvikling, som du givetvis vil i de nye rammer. Til gengæld vil de nye rammer koste på den personlige front i og med, at du skal ud at bruge masser af energi på at realisere dig selv i en ny kontekst og etablere dig i en ny personalegruppe. Ingen af delene er mere rigtig end den anden, men det er udelukkende op til dig at vurdere, hvad der smager bedst for dig.
--
Mvh. elalso
#14
Karanka
Monsterbruger
28-02-2020 10:49

Rapporter til Admin
0# du skriver løn mæssigt identisk? så giver det sku ikke mening og skifte tbh. Hvis du får fks. 15k mere i løn, så skift da med mindre din frihed betyder mere for dig. Eller få det forhandlet ind i din løn, at du fks. arbejder hjemme 2 gange om ugen(hvis mulig inden for din branche) eller går og kommer som det passer dig.
--
#15
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
28-02-2020 16:22

Rapporter til Admin
Hvis pengene er de samme, så ville jeg til enhver tid vægte work/life over faglighed.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#16
Fredsgaard
Elitebruger
29-02-2020 01:03

Rapporter til Admin
Byg på fagligheden nu, og "slap af" senere :) lyder til du er passioneret,. Passion skal fodres med den e der ????
--
#17
Kristina
Korrekturlæser
29-02-2020 02:13

Rapporter til Admin
Alle her kommer med supergode indslag. Jeg vil derfor kun byde ind med dette filosofiske bidrag fra Søren Kierkegaard, som du kan tænke lidt over - og måske gøre dig lidt mere rolig i dit valg: Gift Dig, Du vil fortryde det; gift Dig ikke, Du vil ogsaa fortryde det; gift Dig eller gift Dig ikke, Du vil fortryde begge Dele; enten Du gifter Dig, eller Du ikke gifter Dig, Du fortryder begge Dele. Lee ad Verdens Daarskaber, Du vil fortryde det; græd over dem, Du vil ogsaa fortryde det; lee ad Verdens Daarskaber eller græd over dem, Du vil fortryde begge Dele; enten Du leer ad Verdens Daarskaber, eller Du græder over dem, Du fortryder begge Dele. Troe en Pige, Du vil fortryde det; troe hende ikke, Du vil ogsaa fortryde det; troe en Pige eller troe hende ikke, Du vil fortryde begge Dele; enten Du troer en Pige eller Du ikke troer hende, Du vil fortryde begge Dele. Hæng Dig, Du vil fortryde det; hæng Dig ikke, Du vil ogsaa fortryde det; hæng Dig eller hæng Dig ikke, Du vil fortryde begge Dele; enten Du hænger Dig, eller Du ikke hænger Dig, Du vil fortryde begge Dele. Dette, mine Herrer, er Indbegrebet af al Leve-Viisdom.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...]
#18
NiceRag
Nørd Aspirant
29-02-2020 09:02

Rapporter til Admin
Jeg havde takket nej til det nye, med mindre de hævede lønnen væsenligt men jeg er også en sucker for work/life balance... det' skide svært at få til at gå op, ihvertfald de steder jeg har arbejdet
--
#19
Commodore64
Ultrabruger
29-02-2020 10:42

Rapporter til Admin
Det er jo vanvid at du synes det er helt normalt at spørge andre til råds om den slags på et computer forum. En dag skal du være en mand, så det er nok på tide du lærer at tage den slags beslutninger HELT SELV! også selvom om du har helt vild dårlig samvittighed over dine hvide "privilegier". snøft.
--
Trump 2020
#20
Juletræet
Bruger
29-02-2020 11:38

Rapporter til Admin
#19 Enig på sin vis. Det er underligt at spørge mennesker man ikke kender eller som kender ens livssituation om hvilke valg man skal foretage sig i sit liv. Lidt skræmmende at man i en alder af 30år ish ikke er mere selvstændig end det. Men jeg tænker disse slags topics (som vi ser ret tit) oftest handler om noget helt andet end hvad folk foretage sig af valg, men nok mere en personlig bekræftiglse.
--
Sidst redigeret 29-02-2020 11:38
#21
Flagg
Ultrabruger
29-02-2020 11:38

Rapporter til Admin
Tag 1 halvt år på højskole. Så lærer du at være sammen med andre mennesker på en ny måde, uden stress. Derefter er du klar til at fortsætte din karrierre. Jobs er der jo nok af :)
--

Opret svar til indlægget: Skal jeg takke ja eller nej til jobtilbuddet

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning