Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Nedgang i løn, optage realkredit

Af Gæst lånerigen | 23-06-2022 21:16 | 1890 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej, Søger lidt insider fra bankverdenen. Vi står og skal optage et lån til efteråret, ca. 4 mill. I midlertid har min hustru fået tilbudt en PHD, som hun kan starte her fra september - nok før vi kan tage lånet (vi venter på en bygge- og landzonetilladelse). PHDen vil betyde at hun går ca. 15k ned i løn (ex pension). Vi er i tvivl om vi stadig vil kunne optage det lån vi har brug for, for at realsiere projektet, hvis hun er på Phd lønnen - så kan vi nok kun låne 3,5. Derfor pønser vi på at, vente med at opstarte phd til vi har hjemtaget lån. Men, vi er allerede blevet "vettet" af banken. Hvis hun starer phd til september, og vi optager lån i oktober/november, går de så ind og hiver nye lønsedler, eller vil de muligvis slet ikke komme til at opdage det? P.S. er ikke nervøs for om vi kan afholde udgifterne til lånet, selvom hun går ned i løn. Der er stadig rigeligt med luft. Råd?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
MalloDK
Junior Supporter
23-06-2022 21:27

Rapporter til Admin
Se på det sådan her; Banken godkender lånet, i får pengene, og kan realisere jeres projekt. BY THE WAY; Der er lige pludselig dukket et skjult etableringsgebyr på 150.000,- op, ud af ingenting. Ikke noget I har fået noget at vide om, men det er bare lige noget der kom. Det er bogstavelig talt samme behandling i giver banken; I låner på falske præmisser, og giver i bund og grund banken fingeren. Det er da meget muligt I stadig kan betale lånet, bevares, men aftalen i indgår med banken er en anden(At samleveren har en bedre økonomi). Som bank, ville jeg sætte himmel og jord i bevægelse for at bringe situationen til ret, og holde Jer ansvarlige for omkostningerne herfor. Det er alligevel 4 Millioner. Om det juridisk/teknisk overhovedet kan lade sig gøre, kan jeg ikke svare på, men jeg ville nok starte med at kigge indad og vurdere moralen i det i har i sinde at foretage Jer.
--
Carpe Diem.
--
Sidst redigeret 23-06-2022 21:28
#2
lånerigen
Gæst
23-06-2022 21:33

Rapporter til Admin
#1 Du bidrager ikke til at svare på mit spørgsmål. Og dine sammenligninger med et pludseligt ekstra gebyr og at vi skal holdes ansvarlige for andre ekstra omkostninger er jo rent galimatias. I øvrigt kommer banken ikke til at lide nogen last. De skal nok få deres betalinger, men bankener er blever pålagt nogle regler for størrelsen af gæld af finanstilsynet. Og ja naturligvis er det lovligt, man er jo ikke bundet til sit job i 30 år fordi man tager et lån. Men man skal kunne afholde udgifterne naturligvis.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
ToFFo
Guru
23-06-2022 21:35

Rapporter til Admin
Hvis i er blevet godkendt til det, så kan i bare gennemføre det. Hvad i gør bagefter, bliver i ikke straffet for. Så længe i betaler hvad i skal, til tiden, er der ingen problemer.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#4
MalloDK
Junior Supporter
23-06-2022 21:55

Rapporter til Admin
#2 Som jeg afslutter mit svar med, så er dette anderkendt, og du kan enten tage mit "råd" til dig, eller du kan feje det under gulvtæppet, gør som du vil. Mit eksempel er ikke galimatias, det er fordi du ikke vil se pointen i det. I indgår en aftale på et lån, der godkendes, grundet nogle økonomiske præmisser. Umiddelbart efterfølgende, går du sporenstregs ud og siger "Fuck den aftale" og overlagt forringer jeres samlede økonomi, og dermed tilbage-betalings evne, som banken havde baseret lånet på. Du ændrer altså drastisk på ét af de vigtigste fundamenter i enhver økonomisk aftale; Parternes beskæftigelse/Økonomiske rådighedsbeløb. Fair nok at du stadig kan betale det du skal, det er hvad det er, men som bank ville jeg holde mig langt fra nogensinde at lave en aftale med dig igen, fordi du er jo tydeligvis ligeglad med hvad der står på papiret, og aftalens forudsætninger. Igen, i min optik er det moralsk forkasteligt at gøre det på dén her måde, i stedet for at fremlægge sandheden fra starten, men you do you. Jeg skal ikke dømme.
--
Carpe Diem.
#5
lånerigen
Gæst
23-06-2022 22:09

Rapporter til Admin
#4 Nu er det ikke rådighedsbeløbet der er et issue, men belåningsgrad. Anyways, tak for indspark i guess
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Peter.
Monsterbruger
23-06-2022 23:11

Rapporter til Admin
Har i skrevet under noget sted på i har opgivet korrekte informationer (tro og love)? Er i bundet af en evt. underskrevet aftale, hvor der står noget om i skal informere dem hvis jeres økonomiske situation er ændret? Svært at sige, uden at vide noget mere konkret. Men der er jo en grund til de har lavet de beregninger de har lavet og de har tilbudt det de har, uanset om i selv føler i stadig kan betale det der skal til, som så meget andet i dansk lov (hvis i skulle have skrevet under på noget f.eks tro og love erklæring), handler det jo lidt om jeres intention og om i var i god eller ond tro, det lyder lidt til det sidste imho, hvis i allerede inden ved grundlaget for lånet ikke er der. Men jo selvfølgelig kan man miste job og andet efter man har taget et lån, men så har man da i det mindste handlet i god tro. Skal ikke kunne sige om de allerede har trukket info fra skat, hos danske bank/realkredit danmark, kan man se ens "samtykker" inkl skatte/løn oplysninger i mobil/netbanken, skal ikke kunne sige hos andre, her har de ikke rigtigt fornyet dem siden jeg fik mit realkreditlån flere år siden.
--
Sidst redigeret 23-06-2022 23:13
#7
Benny
Gæst
24-06-2022 00:17

Rapporter til Admin
Hvis i allerede har fået godkendt lånet ville jeg ikke gøre yderligere - så får i bare lånet og hun starter som Ph.d. som planlagt. Der kommer ikke krav om nye lønsedler eller lign. De har deres dokumentation til arkivet nu at i kan få lånet udfra jeres gældende økonomi - og økonomien kan altid ændre sig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Martin.v.r
Guru
24-06-2022 00:32

Rapporter til Admin
lad være med at sætte jer hårde en i kan klare det på en løn,bare et godt råd
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#9
Gallemathias
Gæst
24-06-2022 06:29

Rapporter til Admin
#0 - 1# har faktisk en meget relevant pointe som du bør tage til dig. Anyway, Det er faktisk ligegyldigt hvad vi skriver herinde. Kontakt din bank og spørg.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
MacFag
Elitebruger
24-06-2022 06:48

Rapporter til Admin
Da i blev vettet af banken hvilken % brugte dertil beregningen? Det kan sagtens være at allerede i dag at i ikke må låne lige så meget bare over de sidste 2 md er vi gået fra 3% til 5%, det ligner lidt vi er på vej ind i en nye krise. I finans krisen steg renten til ca 7% på din lange lån
--
#11
zuzezimzulze
Ultrabruger
24-06-2022 07:32

Rapporter til Admin
#0 kan se du skriver i venter på bygge og landzone tilladelse. Hvis det er nybyg i skal i gang med, så kan det være at lånet først skal optages når huset er ved at være færdig bygget. Det var i hvert fald sådan det forgik da jeg byggede. Vi optog lånet 2-3 uger inden der var nøgle overdragelse. Det gik et år fra byggetilladelsen var i hus, til huset stod færdigt. For hvis det er samme situation, så er det jo bare at lægge penge til side indtil huset står færdigt og der er behov for mindre lånebeløb.
--
#12
Arnbak
Monster Nørd
24-06-2022 07:46

Rapporter til Admin
Eneste svar på det her, er at snakke med banken igen. I er blevet godkendt til projektet ud fra nogle premisser. Bare det faktum du nu er i tvivl, bør sige dig, du skal snakke med dem igen. Så får i styr på det igen, og du får ro i maven. Med al sandsynlighed, så betyder det her intet. Din samlever får en PhD, som måske kan betyde højere indtægt på den anden side? Det er jo også en variable, der indgår i vurderingen.
--
Later equals never.
#13
Rog
Gæst
24-06-2022 07:47

Rapporter til Admin
I har ikke mulighed for at lukke/binde lånet allerede nu? Jeg har tidligere haft omlagt lån ifbm til- og ombygning. Her blev min eks pludselig varslet markant lønnedgang og jeg kontaktede banken om hvorvidt den slags kunne påvirke vores lånemuligheder (naturligvis under andet påskud) og vores lån var garanteret, så der var intet problem, så længe vi kunne betale.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
låner
Gæst
24-06-2022 09:46

Rapporter til Admin
#10 Det var sidste måned, og der lagde de også en buffer ind på 2% stigning i rente. Så det burde være ok stadig. #11 Hej, ja det ville give mening hvis vi havde et typehusfirma til det. Men det er arkitekt og mindre entreprenør firma. Så de skal have betalinger i rater løbende efterhånden som de leverer. #12 Ja også det jeg hælder til, meen når først den pandorasboks er åben kan den ikke lukkes, derfor jeg lige afsøger lidt først :) #13 Vi kan først lukke lånet når vi har byggetilladelse desværre. Men ja, må nok prøve at ringe til dem, og se hvad jeg kan lokke ud, uden at sige for meget
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Bankmand
Gæst
24-06-2022 11:02

Rapporter til Admin
Hejsa :) Jeg rådgiver dagligt kunder og det vigtigste I skal fokusere på er rådighedsbeløb. Jeres bankrådgiver har udarbejdet en rådighedsberegning som ligger til grundlag for jeres godkendelse. Få jeres rådgiver til at sende den! I denne beregning indgår jeres faste indtægter og udgifter. Bankernes anbefaling: 10.000 kr. for et par og kr. 2.500 pr. barn. Så et par med 2 børn, 15.000 kr. om måneden. Min anbefaling er altid et højere beløb, de fleste danskere sidder ALT for hårdt i det. Hvis I har variable realkredit eller boliglån, vil I med 99% sikkerhed opleve rentestigninger i år samt der er prisstigninger på alt for tiden. Jeg anbefaler: 15.000 kr. for et par og kr. 2.500 pr. barn. Så et par med 2 børn, 20.000 kr. om måneden. Tror mig, det er sjovere at sidde med overskud i økonomien! ERGO: Hvis jeres rådighedsbeløb er på kanten og det er jeres drømmehus, så skal i virkelig tænke jer lidt om. OG lad nu vær med at købe ny bil samtidig, som de fleste danskere gør samtidig uden at kende deres nye hverdagsøkonomi.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
stef4905
Elitebruger
24-06-2022 14:38

Rapporter til Admin
Nu skal jeg slet ikke gøre mig klog på hvad man skal gøre eller ikke gøre, men hvis jeg stod i samme situation, så vil jeg da fortælle det til banken og tage en snak med dem omkring det. Ligemeget hvor meget man vender og drejer det, så er det bedst bare at få snakket med dem.
--
#17
Wing Man
Super Nørd
25-06-2022 15:06

Rapporter til Admin
Jeg ville være ligeglad med banken. Hvis det er mit drømme projekt/ hus og i har regnet efter at det kan løbe rundt for jer, og i er villig til at skære i andet forbrug til hun arbejder igen, så ville jeg være ligeglad med alle andre.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#18
Maffy21
Gæst
25-06-2022 18:16

Rapporter til Admin
Bankerne har mødt stramninger ift. de regler der er for nye lånere. Både ift. max-beløb og hvilke typer af lån de må udstikke. Hvis I er godkendt til at låne til et beløb og I optager lånet inden for den nærmeste periode, så går det igennem, hvis I ikke fortæller om den ændrede situation. En overvejelse kan jo så være om I kan sidde i huset for det nye rådighedsbeløb, men banken går ikke ind og tjekker jer igen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Nedgang i løn, optage realkredit

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE