Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvad er det bedste kød på en okse?

Af Ultrabruger Emil_Olesen | 10-07-2011 02:53 | 12512 visninger | 41 svar, hop til seneste
Hej Hol. Er der nogle der kan svare mig på hvad det dyreste oksekød er for en del?:) -Tak
--
Hvem har brug for plastik-kirurgi, når man har photoshop
#1
Lau,Henrik
Monster Nørd
10-07-2011 02:55

Rapporter til Admin
Mørbrad bliver bredt set anerkendt som det bedste, grundet det fine kød og manglen på knogler... (sidder ved nakken) Jeg ville nu sige det er en øl marineret T-bone steak på 400g stegt 3 min på hver side på grillen ;)
--
Citat ToFFo: "Jeg ka ordne ludere hurtigere end sNIPP ka æde en big mac"
#2
Shtennek
Semi Nørd
10-07-2011 02:58

Rapporter til Admin
Ved ikke om det er det dyreste... Men bliver det tilberedt rigtigt; Oksemørbrad... For satan det er godt!!!
--
i5 2500k @ 4,6Ghz/AsRock P67 Extreme4/Corsair F60/Cogage Arrow/MSI 280GTX SLI/Thermaltake TR2/Lian Li PC-V1110a/Custom vand =
#3
Nikolai Nielsen
Monsterbruger
10-07-2011 03:19

Rapporter til Admin
Hvis du taper noget bacon fast på en ko, så har du det bedste.
--
i7-920 @ 4.0 - Asus P6X58D Premium - 12gb Kingston Hyperx 1600mhz - Sapphire 5970 @ 850/1200 - OCZ Vertex 2
#4
Jintao
Giga Supporter
10-07-2011 03:24

Rapporter til Admin
Filet mignon kekekeke Din overskrift spørger efter det bedste, din brødtekst spørger efter det dyreste... Bedste =/= Dyreste
--
298 stemmer og jeg uploader et billede af min hagekors tatovering!!!
#5
ToFFo
Guru
10-07-2011 03:26

Rapporter til Admin
En stor fed mørbrad, rullet ind i bacon, overtrukket med ost og så rullet ind i bacon. Til drikkelse. Et glas baconfedt. Bacon. Sult.
--
Join min facebook fansite! http://kortlink.dk[...] Alt gik galt i Danmark, da man gav opvaskemaskiner navne og stemmeret.
#6
kolao22
Junior Supporter
10-07-2011 03:31

Rapporter til Admin
Bacon er verdens bedstre grydderi! Oksemørbrad er nok det fineste kød, min mor griller det og oksetyndsteg 5 gange om ugen om sommeren :P
--
Herp derp derp
#7
Jintao
Giga Supporter
10-07-2011 03:32

Rapporter til Admin
#6 Det fineste kød i verden eller bare fra familien ko?
--
298 stemmer og jeg uploader et billede af min hagekors tatovering!!!
#8
kolao22
Junior Supporter
10-07-2011 03:33

Rapporter til Admin
7# Det fineste kød i Congo Bongo. Ej, jeg mente fra koen, men ærligt talt ved jeg ikke hvad der skulle være bedre :)
--
Herp derp derp
#9
Bobberen_css
Monsterbruger
10-07-2011 03:38

Rapporter til Admin
Det fineste og dyreste kød i verdenen er da vist nok Kobe kød fra Japan :D Det er jo så smag og behag om man så også syntes det er det bedste :D
--
Greeks for life!!!!
#10
Jintao
Giga Supporter
10-07-2011 03:41

Rapporter til Admin
#8 Bacon er velsagtens det bedste der findes.
--
298 stemmer og jeg uploader et billede af min hagekors tatovering!!!
#11
crapzn
Junior Supporter
10-07-2011 03:46

Rapporter til Admin
#6 - Ye, din mor griller noget så "dyrt" som mørbrad 2-3 gange om ugen :P?
--
c'',)
#12
Tyller
Guru
10-07-2011 09:07

Rapporter til Admin
#1, Mørbraden sidder ikke ved nakken, den sidder på bagfjerdingen, hæftet fast på låret og gående op ad ryggen Mørbrad er altid det møreste, men pga at den er fedtfri, også lidt uden den store smag Filet, kan være ligeså mørt - og smager gerne af lidt mere, pga fedtkanten og ofte en god marmorering Det bedste kød på markedet er Kobe kød, ligger på en kilopris på pmkring 2500,- Ellers er kød fra Limousine eller Hereford en rigtig god kvalitet Kød fra Danmark er ikke blandt det bedste i verden, ca 85% af vores kød stammer fra malkekvæg
--
Supra Societatem Nemo Engang Brøndby - altid Brøndby.
#13
PeterAA
Nørd Aspirant
10-07-2011 09:43

Rapporter til Admin
Hmm, hver sin smag. Min favorit er Culotten, når den laves på Weberen og fedtlaget bliver sprødt og salt. Jeg er selvfølgelig klar over at dette ikke er det "fineste" men hvis man ser på smagen syntes jeg dette er det bedste..
--
Ny spændende maskine under bygning Har en del gamle stumper som kunne være til salg. Kik forbi min profil.
#14
stallemanden
HOL Moderator
10-07-2011 10:18

Rapporter til Admin
Det fineste/reneste er mørbraden. Som flere er inde på, er det bare ikke det "bedste". Jeg foretrækker selv culotten eller cuvetten. Men fileten er bestemt heller ikke dårlig... Mon man lige skulle rende ned i fryseren og tage et stykke limousine-ko op.
--
+1 indlæg = *PUFF* Lav din egen hol-setup-liste: http://hamdenkloge.dk[...]
#15
Lau,Henrik
Monster Nørd
10-07-2011 10:26

Rapporter til Admin
#12 Oh well... Jeg failede... Jeg troede faktisk det var en stribe kød der sad hæftet ved nakken, og så løb langs rygraden :) Der kan man bare se
--
Citat ToFFo: "Jeg ka ordne ludere hurtigere end sNIPP ka æde en big mac"
#16
Ispind
Monsterbruger
10-07-2011 10:47

Rapporter til Admin
#12 og #14 hvor køber man egentlig den slags kød? altså Hereford og limousine. har snart fødselsdag så måske der sku en omgang af det på bordet :D er det bare ned til slagteren?
--
#17
Lygtemanden
Monster Supporter
10-07-2011 11:04

Rapporter til Admin
Alt på et dyr et jo godt. Det kommet ligeså meget an på den person der laver maden. Det er fedt i skriver mørbrad med Bacon er godt, men hvad er det så i smager? Hehe
--
#18
McCleod
Ultra Supporter
10-07-2011 12:24

Rapporter til Admin
Oksebacon.
--
Handel med Komplett holder ikke danskere fra arbejdsløshedskøen.
#19
mikkelthomhav
Supporter
10-07-2011 12:29

Rapporter til Admin
En god mørbrad fra Argentina/Irland er nok noget af det møreste mørbrad der findes. Skær en god klumt kød uden sener, bank den så sindssygt ud, fyr lidt olie på en pande, steg den 3-4 minutter på hver side ( Alt efter tykkelse ) og put den i ovnen i ca. 4-5 minutter. Værsgo' 1 stk kød der smelter på tungen.. Jeg er kun 16, men jeg laver mad på mit arbejde, så jeg kan mit mørbrad! :-D
--
Dræll Niss
#20
Lowkey
HOL Moderator
10-07-2011 12:32

Rapporter til Admin
#17 "Alt på et dyr et jo godt." Det er vist smag og behag. Personligt er jeg ikke så meget til hverken kohornesuppe, klov-burger eller yver-nuggets.
--
Reality is the original Rorschach. "bump" = lukket tråd http://www.google.com[...]
#21
x iQwik
Monsterbruger
10-07-2011 12:33

Rapporter til Admin
Oksemørbrad ftw!
--
Signatur (valgfri)
#22
L.Holgersen
Bruger
10-07-2011 12:44

Rapporter til Admin
Fik en gang Angus bøffer skåret ud af mørbrad, og damn det var godt :) Vi havde også betalt noget lignende 200kr per bøf og det var selvfølgelig ikke på en restaurent.
--
#23
DenStolteDK
Monsterbruger
10-07-2011 12:52

Rapporter til Admin
Jeg har hørt det skulle være tungen :D Men mener det er noget med at det bare er muskler og det skulle være det bedste :O (har IKKE selv smagt det og vil ik :) )
--
#24
Lau,Henrik
Monster Nørd
10-07-2011 12:58

Rapporter til Admin
#23 Det er faktisk rigtigt, en godt tilberedt runge smager utroligt godt, men netop fordi det er tunge, er mange menneske frastødt af det... Dumt
--
Citat ToFFo: "Jeg ka ordne ludere hurtigere end sNIPP ka æde en big mac"
#25
Detikkeviderevilde
Superbruger
10-07-2011 13:02

Rapporter til Admin
kommer jo også helt an p hvilken ko du har tænkt dig at tage det kød fra. om det en syg ko, eller en frisk ko der har fået massage hele sit liv, har også en del at sige.
--
dont argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience
#26
McCleod
Ultra Supporter
10-07-2011 13:33

Rapporter til Admin
#23 Du snyder dig selv for et godt måltid. Tunge er utroligt mørt.
--
Handel med Komplett holder ikke danskere fra arbejdsløshedskøen.
#27
Leath
Supporter Aspirant
10-07-2011 13:40

Rapporter til Admin
Kobe kød er super - der synges sange til dyret, det får fin mad fra franske restauranter med rødvin fra specielle marker, daglig massage og hornene bliver pudset hver morgen... .. . Det er virkelig pengene værd.. o.O Feinschmeckere altså.
--
#28
schoen2003
Giga Supporter
10-07-2011 14:14

Rapporter til Admin
chateubriand (tror det er sådan man staver det) det fineste stykke af mørbraden
--
quad-core q9550 8gb ddr2 ram gtx 295 3*500 gb harddiske og en lenovo g550 I JUST LOST THE GAME
#29
syncmarster
Monsterbruger
10-07-2011 14:40

Rapporter til Admin
I har glemt oksehøjreb, med den rigtige fedtmarmorering er det, det med mest smag. Så kan mørbraden godt gå hjem og lægge sig :-) http://www.google.dk[...]
--
To stk. En stationær og en bærbar.
#30
Nissehamp
Elite Nørd
10-07-2011 15:02

Rapporter til Admin
Da jeg arbejdede i Irma, sagde slagteren at det bedste oksekød (som var til at komme i nærheden af prismæssigt) var fra brasiliansk og argentinsk højlandskvæg :) Men personligt vil jeg nu også mene at bacon er det ultimative kød ;)
--
Hi-fi-freak info om pc i profil :) E.T. didn't need an iPhone .. do you? :P
#31
Lau,Henrik
Monster Nørd
10-07-2011 15:13

Rapporter til Admin
#30 Dig og dit Irma... Jeg holder på de amerikanske okser, der er blevet blandet med bison :) Ellers er jeg også klar på bacon til hver en tid :) (Tunge med BACON!!!!)
--
Citat ToFFo: "Jeg ka ordne ludere hurtigere end sNIPP ka æde en big mac"
#32
[email protected]
Supporter
10-07-2011 15:57

Rapporter til Admin
Uha jeg elsker kød :D Oksemørbrad er altid godt Couvette kommer det ikke fra en ko? Roastbeef Er heller ikke at kimse af
--
Phenom 2 965, 870 extreme, gigabyte gtx460, 4 gb cl7, coolermaxter 750, 2x sata6 640gb.
#33
McCleod
Ultra Supporter
10-07-2011 15:58

Rapporter til Admin
#31 Bacon på tungen får lige pludseligt en helt anden betydning. :-)
--
Handel med Komplett holder ikke danskere fra arbejdsløshedskøen.
#34
Brander9400
Monsterbruger
10-07-2011 16:18

Rapporter til Admin
Couvette kommer det ikke fra en ko? #32 Tror nu ikke der er den store forskel på om det er en kvie, ko, stud, eller tyr. ALLE bliver betegnet som en okse når du køber det ved købmanden eller slagteren. Forskellen ligger i alderen.. Når jeg får en kalv fra den gamle, så er alt kødet lige så mørt som en Oksemørbrad købt ved slagteret..
--
Gigabyte 790 FXTA UD5-Phenom II-965 C3@4,0 Ghz Crucial DDR3 1333MHz 4GB KIT CL9 PowerColor 5870 Pcs+ Kingston SSD Now v+ 64 GB
#35
[email protected]
Supporter
10-07-2011 16:28

Rapporter til Admin
#34 Der lærte jeg så lige noget nyt, landbrug er ikke min stærkeste side ;) En Stud? Første gang jeg har hørt det udtryk. Hmm der findes jo Okser? Altså dem i Afrika osv? Eller er det også bare køer?
--
Phenom 2 965, 870 extreme, gigabyte gtx460, 4 gb cl7, coolermaxter 750, 2x sata6 640gb.
#36
scrablet
Ny på siden
10-07-2011 16:28

Rapporter til Admin
genialt indlæg på hardware online :D Men jeg ville nok sige det dyreste på markedet kobe oksemørbrad xD
--
Allways look on the bright side of death (:
#37
Kasperkk
Elite Supporter
10-07-2011 16:43

Rapporter til Admin
#35 ja der findes okser i afrika :-) Det er også misvisende at kalde det oksekød. Det burde hedde kvægkød. Enten stammer det fra kødkvæg eller malkekvæg. Det er ikke meget okse over det :-) Iøvrigt kan malkekvæg være ganske ok. Det handler om modning og ofte er det der filmen knækker. Det skal jo helst hænge X antal dage for at blive godt. BTW: En stud er en kastreret tyr, ligesom en galt er en kastreret orne og en vallak er en kastreret hingst
--
Phenom II 965 3,4@4,0 h70 haf922-Gigabyt GA-MA790XT-UD4P- OCZ AMD BE 2x2 GB 1600mhz- 2x5870cf -TX850W PSU
#38
McCleod
Ultra Supporter
10-07-2011 17:04

Rapporter til Admin
#37 Og en kastreret hankat er bare en kat... :-) En bede er en kastreret vædder (i sangen "Ole sad på en knold og sang" nævnes beder).
--
Handel med Komplett holder ikke danskere fra arbejdsløshedskøen.
#39
Warsick
Semibruger
10-07-2011 18:00

Rapporter til Admin
Tournedos eller Entrecôte! :)
--
"We live on the brink of what our world can withstand"
#40
SMashdk
Superbruger
10-07-2011 19:10

Rapporter til Admin
Ribeye Damn en ribeye bøf er god... Det er et stykke kød hvor der er meget fedt marmorering, altså giver det en masse smag. Det er lidt dyrt, men ikke så dyrt som mørbrad.
--
Q9550 - 6870 - p5q-e - 8gb ddr2
#41
Christobruun
Superbruger
10-07-2011 19:18

Rapporter til Admin
personligt er jeg også til ribeye som nr #40 :D men men går sku heller aldrig galt i byen med en T-bone, så får man jo både filet og mørbrad:D
--
Nvidia

Opret svar til indlægget: Hvad er det bedste kød på en okse?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning