Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Oksemørbradbøffer. Men hvad med tilbehør?

Af Nørd Shtennek | 02-03-2012 00:04 | 5030 visninger | 50 svar, hop til seneste
Hej drenge og piger! Kæresten og jeg har i dag, været sammen i 3 år. Det vil jeg fejre med at servere oksemørbradbøffer for hende på Lørdag, hvor vores datter bliver passet. Men jeg er rendt ind i et problem. Hvad pokker får man til sådan nogen? Selv har jeg tænkt på nogle bagte kartofler med hvidløgssmør, en Whisky sovs lavet fra bunden og salat. Men synes måske også det bliver en smule kliché? Uden at lyde selvfed, så er mine evner i et køkken gode, så kom MEGET gerne med noget, der måske også kunne udfordre mig. Hvad ville i vælge og hvorfor?
--
#1
Azakiel
Guru
02-03-2012 00:08

Rapporter til Admin
Tag fat i en god rodfrugtsblanding, med gulerødder, pastinakker, rødbeder, jordskokker osv. og skær dem ud i strimler/tern. Hæld dem i et ildfast fad, og hæld en blanding af madlavningsolie, salt, pepper og oregano udover dem, og sørg for at det hele bliver fedtet godt ind. Evt. hvis hun kan lide løg kan et hvidløg eller almindeligt løg tilføjes. Det hele skal have ca. en times tid i ovnen ved 200 grader, og er genialt som sidetilbehør.
--
Spilanmelder for www.Gamerater.dk[...]
#2
google
Junior Supporter
02-03-2012 00:10

Rapporter til Admin
Køb "svampemix" som garniture. Evt. snit en tomat i toppen og krydr med olie salt peber og hvad du ellers synes er dejligt. Soven ville være godt med whiskey, ellers kan du lave en rødvinssovs med nogle fintsnittede løg, noget tomatpure og en smule fløde. Et lille pift kan være engelsk sovs, men den skal du være varsom med. En god kartoffel til oksemørbrad ville være petit kartofler, eller ovnbagte kartoffel-både. Du kunne også lave en sovs af tomatpure, fløde, finthakkede løg og pænt skåret bacon, som så blive svitses af sammen med løgene. Champingonger er fantastiske i denne sovs, men så vil svampe-mix som garnuture være overflødigt, måske endda for kedelig i forhold til. Så ville jeg noge købe nogle peberfrugter og hvidvinsdampe til :)
--
Fuck google, ask me !
#3
google
Junior Supporter
02-03-2012 00:12

Rapporter til Admin
Tomaten skal selvfølgelig bare på som lækkert tilbehør. Skal have omkring 10 mins ved blid varme (140-150 grader i varmlufts) :)
--
Fuck google, ask me !
#4
Shtennek
Nørd
02-03-2012 00:15

Rapporter til Admin
Spændende. De 2 forslag er klart med i overvejelserne.
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#5
M.Beier
Elite Nørd
02-03-2012 00:15

Rapporter til Admin
hmm, gå efter kalve tournedos.... Men til oksemørbrad; Champignon sauce, bagt kartoffel, eller hasselbagte, selv fløde gør tricket.
--
http://tinyurl.com[...]
har levet det som 1# forslog en del gange, dog uden oregano, men det jeg har lavet har smagt godt. det som 1# foreslog kan bruges til rigtigt mange forskellige stykker kød i hverflad
--
AMD Phenom II X6 1090T / Kingston 8GB 1333MHZ Gigabyte GA-990FXA-UD3 / Corsair SSD Force 60GB MSI Radeon HD6950 Crossfire / Corsair Graphite 600T
#7
google
Junior Supporter
02-03-2012 00:20

Rapporter til Admin
Er enig med #5 torunedos er virkelig lækkert.
--
Fuck google, ask me !
#8
martin
Gæst
02-03-2012 00:21

Rapporter til Admin
Hvis hun ikke er slankefreak ville jeg nok servere enten flødekartofler, eller lidt "ufedere" råstegte kartofler, og så en god bearnaise, og lidt blandet salat, gerne med en hjemmerørt dressing ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
google
Junior Supporter
02-03-2012 00:22

Rapporter til Admin
#8 Man kan ikke servere flødekartofler til okse mørbrad.
--
Fuck google, ask me !
#10
Klatretoesen
Superbruger
02-03-2012 00:26

Rapporter til Admin
Sidst jeg lavede oksemørbradbøffer lavede jeg dem med hjemmelavet kartoffelrøsti, ovnbagte rodfrugter og bearnaisesmør lagt på bøffen.. Det var en stor succes :-) og noget de aldrig havde prøvet før. Oksemørbrad er meget sart, og synes selv det er super ærgeligt at overhælde den med sovs. Det kan man gøre med alle de billige bøffer :P Pas dog på når du laver den, for den har stort set ingen fedtmarmorering så den bliver nemt tør hvis den får for meget. Ved en slagter koster bøfferne ~90 kr for en anstændig størrelse.
--
#11
Renetarderet
Supporter Aspirant
02-03-2012 00:30

Rapporter til Admin
Min kære svigermor laver noget der minder om 1# forslag, bare i nogle små kartoffelpakker så den holder på den dejlige smag..
--
#12
Damale
Ultrabruger
02-03-2012 00:32

Rapporter til Admin
#1 En time ved 200 grader er aaalt for længe til sådan nogle rodfrugter. 180 grader varmluft i 30-40 minutter er rigeligt, der skal da stadig være lidt bid i dem når de er færdige og husk for guds skyld at komme låg på eller sølvpapir over så de ikke bliver brankede og tørrer ud :) .. #3 Hvilke tomater snakker du om? Blid varme er lækkert med tomater, men jeg synes 10 minutter er for kort :) . #0 Rodfrugter er dejligt og som marinade kan du vende dem med olie, salt, peber, honning, så behøver man ikke så meget andet. Bare ikke for meget honning så de bliver kvalmende søde, de er søde i forvejen. Eller en saute.. Spidskål - halver et hoved, skær stokken ud med et skævt snit på hver side og snit på den korte side i ca 1 cm ad gangen og så bare hurtigt i en wok eller en dyb pande og sving det rundt 4 minutter inden servering med smør, salt og peber og evt. hvidvin. Giver den mest fantastiske grønne farve så man bare sidder og klapper i hænderne! Du kan evt. komme hakket dild i sauteen mens det kommer på panden. Lyder som noget til fisk, men smag dig frem så du ikke når dertil. Snittet porre kan sagtens blandes i. Mht. kartofler, så køb de der små Vildmose kartofler med skræl og kog dem nænsomt ved at holde den lige under kogepunktet. En klat smør i vandet og når du trækker kartoflerne op, så skinner de rigtig flot og kommer ikke til at se tørre ud som kogte kartofler godt kan :) Af anden garniture kan man jo også bruge sådan noget som skorzonerrødder, vask og skræl dem og snit dem på skrå og steg dem i lidt olie, evt. med halverede karotter. Ekstra garniture der er en bagt tomat som #2 snakker om er også en dejlig ting og nemt at have med at gøre. Whiskysauce er jo helt superb og altid en vinder ;) . Stopper nu hehe.. Endelig noget jeg har ekspertise i da jeg er kok :p
--
/Daniel
#13
thundercat
Super Supporter
02-03-2012 00:35

Rapporter til Admin
-- Indholdet af dette indlæg er blevet fjernet af stallemanden.
--
#14
mathiasboegebjerg
Giga Supporter
02-03-2012 00:36

Rapporter til Admin
Du kan også tage ned til din slagter og spørge ham. Han kan garanteret komme med en hel masse! Sikke dog en masse i ved om mad herinde? :O ;)
--
But remember, there’s always tomorrow. There’s... always... tomorrow... Setup i profil!
#15
Damale
Ultrabruger
02-03-2012 00:37

Rapporter til Admin
Forresten, hvis du kan lave en glace, så kommer man nemlig ikke til at sylte det ind i sovs som jo ville være ærgeligt som #10 siger. :)
--
/Daniel
#19
Damale
Ultrabruger
02-03-2012 01:06

Rapporter til Admin
#18 Ja, meget. Har man ikke noget ordentligt at sige, så burde man holde sig væk. Jeg kom til det her forum da jeg skulle købe ny computer og jeg fik utroligt meget hjælp og det her er til dato det fedeste forum jeg har oplevet. Synd at der altid er nogle der prøver at ødelægge det...
--
/Daniel
#20
Fissekaj
Supporter Aspirant
02-03-2012 01:12

Rapporter til Admin
Oksemørbradbøffer med bacon omkring. Som tilbehør kan du som #1 siger lave rodfrugter eller bare klassiske kartofler i ovnen. Sovs foretrækker jeg rødvin eller bernaise men det er jo 100% smag og behag hvad man kan lide. Hader selv svampe og er ikke den store fan af whiskysovs.
--
#21
thundercat
Super Supporter
02-03-2012 01:13

Rapporter til Admin
-- Indholdet af dette indlæg er blevet fjernet af stallemanden.
--
#27
Asahel
Junior Nørd
02-03-2012 04:56

Rapporter til Admin
Jeg er enig med #12, spidskaal er fantastisk og absolut ingen kliche. Selvom mange foreslaar rodfrugter saa synes jeg maaske du boer vaere lidt varsom eftersom vinteren jo er rodfrugtssaeson, og da det jo er ved at vaere slut med den kan hun vaere ved at have nok af dem ;) Den var i hvert fald ikke gaaet med min kaereste... Et andet forslag kan vaere souffle, evt blomkaal. Kan maaske vaere lidt i den voldsomme ende, men det kan afhjaelpes ved at servere smaa portioner. Boef, spidskaal, glace og en groen salat ville efter min mening vaere meget elegant og give koeddet den rette opmaerksomhed. Endelig kan du, forudsat din kaereste ikke er sart, tilberede moerbraden som lynstegt carpaccio (saa boer den koebes som et helt stykke du selv kan skaere ud) og servere den med en salat af tynde strimler fennikel, kinaradisse, chili og agurk som er vendt i risvineddikke og sesamolie. Poej poej med det :)
--
Asus P8P67|I5-2500K|8GB Corsair XMS3 1600 MHz|XFX HD5970 1GB|Samsung SpinPoint F3 1GB|Intel X-25M 80GB|XFX 750W Black
#28
google
Junior Supporter
02-03-2012 07:14

Rapporter til Admin
#12 De skal være "blancheret" ikke gennemsmattede :). De fleste grøntsager du køber i brugsen idag er så små at de burde være fint. Længere tid kan selvfølelig også gøre det hvis man er til den slags :P En anden rigtig lækker tilbehør er porto bello svampe, fuldt med revest ost og en lille bitte smule hakket oliven.. Mums. Ved godt den går total i svampe for mig, men synes det er et fantastisk tilbehør til okse tournedos.
--
Fuck google, ask me !
#29
google
Junior Supporter
02-03-2012 07:21

Rapporter til Admin
Orv, nu nåede jeg ikke at svare da jeg ikke fik læst #12 helt færdig. Da jeg kan se du arbejder i et storkøkken, er du sikkert også vant til nogle dejlige store tomater i stedet for de bøsseværk fra Brugsen. Jeg vil dog tro hvis du giver dem fra brugsen 20 minutter i ovnen, så har du mere tomat concasse end ovnbagte tomater :p. Men, det kan godt være jeg træder i et minefelt nu, men jeg vil personnlig mene at kål er langt bedre til svin, og får den fulde smag frem i begge dele på den måde - et par stykker sauterede blomkål ville jeg mene var bedre, da det, som du selv siger, har den smukke grønne farve, og det smager dejlig når de lig er blevet vendt på panden.
--
Fuck google, ask me !
#30
LasseK
Super Supporter
02-03-2012 07:48

Rapporter til Admin
du laver en god fed bearnaise og asparges, som du har rullet ind i bacon. Klassiker. Går lige i trussen.
--
#31
Shtennek
Nørd
02-03-2012 09:29

Rapporter til Admin
For pokker da også :P SÅ mange svar havde jeg dælme ikke ventet :D Indtil videre må jeg indrømme at #12's ideer lyder bedst! :-) Og så kunne jeg også få mulighed for at bruge min dyrt indkøbte sauté pande. Den har fået ALT for lidt opmærksomhed, efter den blev købt. Og både hende og jeg er helt vilde med spidskål. Skal dog lige høre; smør og hvidvinen. Skal den hældes over spidskålen, men det er på panden, eller skal det serveres ved siden af? Men hvad pokker er glace? Har søgt lidt på google, men kan ikke lige finde frem til noget brugbart. Mange foreslår alverdens svampe. Det er DESVÆRRE (ELSKER svampe!) ikke en mulighed, da fruen ikke bryder sig om dem. Hun kan godt lide smagen af dem, i en sovs osv. Men hun kan ikke lide at tygge på dem :-( Tomaterne der lige hurtigt er bagt, skal bestemt prøves. Og heldigvis har vi en rigtig god grønthandler her hvor jeg bor, hvor man kan få nogle ordentlige tomater, og ikke bare (for at citere #29) det bøsseværk, i brugsen.
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#32
Fuglheim
Monsterbruger
02-03-2012 10:20

Rapporter til Admin
Hvis du virkelig vil imponere kan du jo lave Pommes Anna (http://www.dr.dk[...] Det er noget nær det bedste man kan lave med kartofler, fik også selv 12 til kokkeeksamen med dem :D Evt. kan du lave en bearnaise hvis du er ferm i køkkenet. Og lidt blancherede, sauterede grøntsager smager sgu altid godt (Broccoli, peberfrugt etc)
--
#33
Damale
Ultrabruger
02-03-2012 12:37

Rapporter til Admin
27# Ja, spidskål er lækkert til et fantastisk saftigt stykke svin, men det går altså også rigtig godt til okse :) . Den der carpaccio ting du nævner, er det a la semistegt du snakker om? Semistegt - når du har et stykke kød, oftest tun som bare lige skal have stegeskorpe og så ellers være rå? Eller er det sådan nogle tyndere skiver du mener? #28 Forstår hvad du mener.. Tror jeg.. Men skal vi bruge betegnelsen al dente? For når jeg tænker blanchering, så er det jo bare en hurtig kogning og så op i iskoldt vand, men det er vidst ikke helt nok ;) . Desuden, du kan faktisk få nogle meget pæne størrelser af rodfrugter i superbest, de har sådan nogle poser på 1.5 kg med lidt blandet og det plejer at være lige til at skære ud i nogle dejlige rustikke stykker :) . Ja, hvis det er sådan nogle noget nær cherrytomater man får i brugsen, så er 10 minutter rigeligt hehe. Men tomater hvor de lige er store nok til at kunne ligge i en mandenæve, de kan godt tåle de der 20 minutter. #30 Asparges med bacon? Prøv at blanchere dine asparges istedet, meget flottere og smager bedre. Hvis du vil lave bacontricket, så brug haricoverts (grønne bønner) og tag et lille bundt og vikl en halv skive bacon om og steg i ovnen, det ser meget bedre ud og giver meget den samme smag :) . #31 Sautøse er et dejligt stykke værktøj og den burde bruges 4 gange om ugen! ;) Ja, du varmer panden op med lidt olie på og så smider du bare spidskålen på og mens den ligger der, så kyler du lidt smør oveni og hvidvin og sjasker det rundt. Smag dig frem om du skal bruge lidt mere af det ene eller andet så start forsigtigt ud. Spidskålen lægger du vel i kold vand et par timer før den skal steges? Så bliver den knasende sprød og der vil være en forskel til efter den har været på panden :) Glace --> http://www.kvalimad.dk[...] Spørg hos din slagter efter fond, det kan være han har det. Hvis ikke, så er jeg bange for vi ikke har tid nok, men jeg prøver lige at se efter en anden udvej. Jeg ved at man kan få det der koncentrerede fond på flasker i mange butikker, og jeg har hørt om at man kan bruge sådan en til at lave snydeglace ;) Sidst, der blev nævnt fennikel, det kan absolut også blandes i spidskålen. #32 Pommes anna er lækkert, det tager bare så lang tid og lave og han skal have det klart til imorgen aften ;) .
--
/Daniel
#34
Damale
Ultrabruger
02-03-2012 12:58

Rapporter til Admin
Ser ikke ud til at jeg kan finde den opskrift jeg tænkte på, men den var også fra tv, så det kan være derfor :) .. Jeg ved godt at målene er meget ikke eksisterende, men sådan er det bare ;) Men du kan prøve det her: Tag en gryde med passende plads i bunden. Smelt lidt smør i bunden så du kan svitse af i det. Tilsæt grofthakkede skalotteløg, timian (ikke for meget), evt. lidt svampe og svits det hele godt af. Tilsæt en sjat rødvin så bunden er dækket. Kog det lidt ned. Fjern timiankvistene medmindre det er færdigpillet timian, hvis det er tørret timian så vær forsigtig med hvor meget du kommer i. Tilsæt et par boullionterninger (okse eller kalv) og en smule vand. Smag til og afstem for meget eller for lidt smag fra rødvinen eller boullionen. Det her bliver den jo ikke tyk af, så du skal have fat i maizena (kan købes i næsten alle supermarkeder). Bland det op i vand først, det nemmeste er en lille skål og så rør det ud med fingeren når du ikke skal bruge så meget. Tilsæt stille og roligt maizena under kraftig omrøring indtil saucen bliver tilpas tyk og klistret. Smag til sidst til med salt og peber og tilsæt en god mængde smør. Når du kommer smørret i til sidst, må den ikke koge for så skiller smørret fra. Blendes. Hvis den ikke bliver helt lind, så kør den igennem en sigte. Det kan være du skal prøve at lave den i aften og hvis det går godt, så gemmer du den bare til imorgen og hvis ikke kan du evt prøve igen og prøve dig frem eller lave whiskysauce :)
--
/Daniel
#35
Fuglheim
Monsterbruger
02-03-2012 14:24

Rapporter til Admin
#33 Pommes anna kan sagtens nås hvis man laver dem klar aftenen inden, og ja de er fandema gode :)
--
#36
nikolajs12
Ultra Nørd
02-03-2012 14:26

Rapporter til Admin
#0 Hvis du ikke har købt Oksemørbrad, kan jeg anbefale Argentisk fra Metro, de er fantastiske. Af tilbehør kan jeg anbefale svampemiks. Braste/Bagte eller lignende kartoffler. Evt. Ærter. En god sauce.
--
#37
Anon
Gæst
02-03-2012 16:12

Rapporter til Admin
Lav nu den Béarnaise fra bunden. Det er seriøst IKKE svært, men af uransaglige årsager, virker det til, at folk har en enorm ærefrygt over for denne sauce. Det smager fremragende og der er instant-ros fra alle, der går til bords.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#38
MOAA
Monsterbruger
02-03-2012 16:31

Rapporter til Admin
Det bedste pommes frites til er: Kartoffelbåde med krydderi, som gøres 1/2 vejs færdige i ovnen, så smører man dem ind i akaciehonning og bager dem færdige = win!
--
www.INTERNETpriser.dk[...] - find og sammenlign alle internetforbindelser på Danmarks bedste internetprisguide
#39
Shtennek
Nørd
02-03-2012 17:21

Rapporter til Admin
#37 det bliver skam også fra bunden, hvis det bliver bearnaise :-) Men kan oplyse om at jeg besluttede mig for pommes Anna, og de står nu i ovenen. Jeg besluttede også, for at få lidt ekstra farve, at snitte en anelse rødløg hen over toppen. Det ser konge ud! Og så tror jeg der kommer sauteret spidskål til. Sovsen er jeg stadig lidt i tvivl om:-)
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#40
Fuglheim
Monsterbruger
02-03-2012 17:47

Rapporter til Admin
#39 Hvornår skal jeg komme? :D
--
#41
Shtennek
Super Nørd
02-03-2012 18:38

Rapporter til Admin
#40 vi spiser nl. 17.30:-P held og lykke med at finde mig :-D skulle du, mod alle forventninger, finde mig, fortjener du ski middagen mere end jeg gør:-D
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#42
Asahel
Junior Nørd
03-03-2012 13:04

Rapporter til Admin
sorry for semihijack - #33 - praecis, man tager den uskaarne moerbrad og lynsteger den ved hoej varme saa den bare lige faar stegeskorpe, og saa skaerer man tynde skiver fra den som serveres med salaten. Lidt god roed balsamico gaar ogsaa godt til koeddet.
--
Asus P8P67|I5-2500K|8GB Corsair XMS3 1600 MHz|XFX HD5970 1GB|Samsung SpinPoint F3 1GB|Intel X-25M 80GB|XFX 750W Black
#43
Damale
Ultrabruger
04-03-2012 14:36

Rapporter til Admin
#42 I see.. Jamen ja, en krydsning af carpaccio og semistegt tun, det lyder også lækkert. Jeg troede til at starte med at du mente en mørbradbød der bare lige havde stegeskorpe hehe.. #0 Hvad blev det til med den menu, hvordan gik det? :)
--
/Daniel
#44
akabrumbass
Ultrabruger
04-03-2012 15:14

Rapporter til Admin
Ingen grund til tilbehør. nøjes du bare med bøfferne det kan hun få på jeres 4 års dag. sådan noget skal man gøre sig fortjent til.hehe Nej det er gas. PØJ MED DET:-)) Brumbass
--
#45
Shtennek
Super Nørd
04-03-2012 20:17

Rapporter til Admin
#43 Jamen i kan da lige få lidt billeder :P Men først ord: Da den nærmeste slagter (ligger 5km fra hvor jeg bor, og har hverken bil eller cykel), ikke kunne levere oksemørbrad bøffer, måtte jeg jo "nøjes" med nogle Entre Côter: http://i189.photobucket.com[...] Sådan her så min ud, fa den var stegt: http://i189.photobucket.com[...] Kærestens var mere rød end min, hvilket hun ønskede. Stod det til hende, havde hun en levende ko, til at stå ved siden af sig, som hun bare tog en luns af, når hun skulle have en mundfuld kød :-P Dertil fik vi pommes Anna, som efter min smag, var lidt mislykkede. De smagte i hvert fald ikke som jeg forventede :P Her før de sidste bagning (tilføjede lidt rødløg på toppen, da vi begge elsker det!): http://i189.photobucket.com[...] Og så skulle vi have noget sauteret grøntsagsværk. Det blev til Spidskål, rødløg og gulerødder, der var snittet meget fint og nænsomt krydret med Ekstra jomfu olivenolie, salt, peber og timiam. Det smagte HIMMELSK! Før sauteringen: http://i189.photobucket.com[...] Sovsen blev efter MANGE overvejelser og spørgsmål til kæresten, til en rødvinssovs lavet fra bunden af skalotteløg, timian, rosmarin, oksefond (købt hos slagteren, og så lidt majsstivelse til lige at få den lidt mere fast. Det blev VIRKELIG også en god sovs! Fik desværre ingen billeder af den alene. Men her er det færdige resultat, samt grunden til at jeg ikke er kok: http://i189.photobucket.com[...] Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at anrette noget som helst xD Men godt smagte det!
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#46
BusinessMan
Supporter Aspirant
04-03-2012 20:42

Rapporter til Admin
Fuck det ser lækkert ud! (jeg er tjener på en kro, god dansk)
--
#47
Nickkelmann
Elitebruger
04-03-2012 20:47

Rapporter til Admin
Jeg håber da det smagte godt, for det ser i hvert fald ikke så appetitligt ud synes jeg :/ Men så længe hun var tilfreds, så er alt jo godt :)
--
Intel Core I5-2500K 4,30GHz CPU - Antec Three Hundred - Asus P8Z68-V PRO/GEN3 - 4 GB 1600MHz Kingston RAM - Nvidia GTX560 - Energon 750 PSU - NH-D14
#48
Shtennek
Super Nørd
04-03-2012 21:57

Rapporter til Admin
#46 Mange tak! #47 er som sagt en nar til at anrette:-P og pommes Anna, sauterede grøntsager samt rødvinssovs, har jeg aldrig lavet før. Så har ingen anelse om hvordan det skulle se ud. Men godt smagte det, og det synes hun også:-) Men gætter på at det er de sauterede grøntsager du ikke synes ser appetitlige ud. Og det kan jeg sku godt følge dig i:-P Men det vil jo få en lidt mærkelig farve når der er peber og timian (fra dåse) deri. Det vil jo nødvendigvis give farve:-)
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#49
google
Junior Supporter
04-03-2012 22:09

Rapporter til Admin
Kartofler og sauce apart. Lav et lille mønster rundt om på knaten af tallerkenen. Put saute i midten, og sørg for de løfter kødet. Put en for for garniture ved siden af, bagt tomat, swamp mv. over kødet så den står længst væk fra dig når du får serveret. Pynt kødet af med timian. Wupti, det der ser rodet ud, men har sikkert smagt fantastisk. Men øøh.. Hvorfor mishandler du så lækkert kød med gennemstegning?
--
Fuck google, ask me !
#50
theGAMER123
Bruger
04-03-2012 22:23

Rapporter til Admin
Gør som #1 siger! Og lav da også nogle ovnbagte kartofler i både med lidt salt og oliven olie Også kan du lave en salat af lidt forskelligt fx. Grøn salat, butternut squash stegt i lidt oliven olie og lidt chili mix, måske lidt agurk osv. osv. med en rigtig god dressing der består af oliven olie, balsamico, sennep, lidt salt og peber, virkeligt lækkert!! Ps. Stavefejl skyldes jeg skriver fra ipod
--
i5 2500k, Radeon 6950 mm. se profil for fulde specs stavefejl er gratis :-)
#51
Shtennek
Super Nørd
04-03-2012 22:23

Rapporter til Admin
Det var skam ikke gennemstegt:-) det var rosa, og kærestens var rødt. Jeg bryder mig ikke om rødt kød, og steger derfor mit, mere end gennemsnittet;-)
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#52
google
Junior Supporter
04-03-2012 22:26

Rapporter til Admin
#51 Kan du ikke bare tage en frikadelle næste gang og lade os andre der kan lide rød kød spise det :p
--
Fuck google, ask me !
#53
Shtennek
Super Nørd
04-03-2012 23:08

Rapporter til Admin
#52 niks! :-D
--
Redaktør hos www.octeamdenmark.dk[...]
#54
Damale
Ultrabruger
04-03-2012 23:49

Rapporter til Admin
#45 Alt i alt så det da ud til at ende meget godt hehe.. Pommes anna skal bages under pres og køles under pres, så meget pres som muligt. Så når den køler af, så stivner smørret så du kan vende den ud af formen, skære den ud i pæne stykker, lune og smide på tallerken til at servere ;) . Som google skriver i #49, så ja, kødet på skrå op af sautéen så man får en flot udsigt til det og placer resten af garnien og kartoflerne bagved (jeg synes godt om klokken 11 til kartoffel og klokken 2 til garni nummer to). En stribe sauce køres over kødet og resten af den serveres ved siden af. Så ved du det til næste år ;) . Men google, jeg forstår ikke hvorfor du vil have timian på kødet? Det smager så gennemtrængende og er synd for den gode kødsmag hvis du spørger mig :) .
--
/Daniel
#55
Kumuluzz
Gigabruger
04-03-2012 23:58

Rapporter til Admin
Altså, hvis du bare udskifter kartoflerne så forsvinder kliché delen, men igen, sovs og kartofler er altid en sikker vinder! xD En anden klassiker er en champignon sovs. Men er du sikker på at de kæreste vil have det så fancy og nyt og ikke noget klassisk, men godt, som man kender?
--
En guide til køb af ny bærbar computer: http://baerbar-guide.dk[...]
#56
google
Junior Supporter
05-03-2012 00:38

Rapporter til Admin
#54 Nu ved jeg ikke om du tænker på tørret timian fra Santa Maria, men jeg snakker om friske timian stilke. Hvis man ikke bryder sig om det, kræver det bare at tage det af, intet andet, og der skal være grønt på en tallerken :) For min skyld kan du bruge hvad du vil, bredbladet persille, ville gøre det samme, eller et par frisk klippede ærteskud. Essensen var bare at få noget farve på tallerkenen
--
Fuck google, ask me !
#57
Damale
Ultrabruger
05-03-2012 00:45

Rapporter til Admin
#56 Selvfølgelig ikke, troede bare du ville pille det af stilkene og drysse over og det er jo ikke fordi timian har voldsomt meget farve, men på stilk giver det et helt andet indtryk ;) . Hvis man har et juliennejern, så riv noget citronskal med det i lange strimler, så siger farven spar 2. Hvis man ikke er så meget til det bitre, så blancherer man dem lige, så smager de bare af citrus :)
--
/Daniel
#58
google
Junior Supporter
05-03-2012 00:51

Rapporter til Admin
#57 Nu ved jeg jo ikke hvilken slags timian du plejer at bruge, men jeg synes det har en rigtig flot farve til mørkt kød, mørkt sovs, mørkegrønt timian. Men nu er vi vidst ved at være nede i petitesser, så tror jeg vil hoppe i seng :)
--
Fuck google, ask me !

Opret svar til indlægget: Oksemørbradbøffer. Men hvad med tilbehør?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning