Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Indvandring til U.S.A - Fordele og ulemper

Af Giga Supporter Nickkelmann | 09-12-2012 20:55 | 3049 visninger | 23 svar, hop til seneste
Godaften folkens. Jeg kunne sagtens have lavet et spørgeskema, men da jeg synes åben debat er bedre, vælger jeg at starte en tråd her i hyggekrogen. Hvad mener i der er af fordele og ulemper, ved fx at flytte fra Danmark og så til U.S.A. ? Hvor adskiller de to lande sig mest fra hinanden? Jeg glæder mig til at høre jeres meninger :) Og ja, hvis i ikke allerede har regnet det ud, så er det noget jeg skal bruge på uddannelse/skolen, derfor er det vigtigt for mig at få flere synspunkter indenom, før jeg skal fremlægge mit projekt i næste uge. På forhånd tak.
--
#1
DownClock
Monster Nørd
09-12-2012 20:58

Rapporter til Admin
Økonomiske aspekter skal du nok tage fat på, de to lande er meget forskellige i den anledning.
--
#2
Nickkelmann
Giga Supporter
09-12-2012 21:11

Rapporter til Admin
#1 Ja, den var ikke dårlig. Men som det er nu, så fokusere jeg meget på at tale om de forskelle der er inden for sundhedssektoren :) Men altså, forskellen med hvordan det er at være rig og fattig i de to lande kunne man jo godt komme ind på eventuelt.
--
#3
bo-l
Supporter
09-12-2012 21:14

Rapporter til Admin
Min nabo prøvede at komme til USA og arbejde de ville ikke have ham selv om han havde arbejde når han kom der over. Men fordi han ikke havde nogen uddandelse
--
#4
Martin_DJ
Monster Nørd
09-12-2012 21:18

Rapporter til Admin
Som du selv er inde på er sundhedsfaktoren en af de største forskelle. Har selv boet derovre i to år og foretrækker personligt hele det amerikanske system frem for det danske. Men nu er min familie og rødder i Danmark, så må tage det sure med det søde.
--
MSI Big Bang X-power II,Intel 3930K @ 5GHz, 16 Gb G.Skille TridentX 2400MHz, 2 x Evga GTX680 HC, 2xVertex3 240gb, 2xSamsung 830 128Gb
#5
Chaos
Elitebruger
09-12-2012 21:22

Rapporter til Admin
Du løber en risiko hvis du skulle komme ud for et uheld eller udvikle/få psykiske/fysiske lidelser eller skader. Og når du først har forladt Danmark er det meget svært at få hjælp igen, skulle du flytte tilbage.
--
#6
zubrowka01
Giga Supporter
09-12-2012 21:28

Rapporter til Admin
Fordel usa: Hvis du har cash (ikke bare en forsikring, men $$$^$) så har du adgang til verdens bedste lægehjælp. Fordel danmark: Alle har fri og lige adgang (indtil de private sundhedsforsikringer blev indført ihvertfald, men de kan jo ikke bruges til mere "seriøse"/komplekse sygdomme) til et sundhedsvæsen der stadig er godt (dog sakket noget bagud i statestikkerne ift fx sverige) Ulempe usa: - Sundhedsforsikringer koster kassen (vi snakker 2-5000 om måneden for en standard-arbejder-klasse-forsikring). - De gør forskel på mennesker på baggrund af deres økonomiske formåen. - Hvis du en gang har været (alvorlig) syg, kan det være svært at beholde sin forsikring. - Har du ingen forsikring, too bad, der findes offentlige hospitaler men standarden er relativt set, ringe (mange er forsikrede gennem deres jobs = fyreseddel = crap. især fordi at man kan blive fyret fordi man er syg.= - Sundhed er en forretning. Dvs, du kan blive afvist på et hospital hvis din forsikring ikke er god nok, eller du ingen forsikring har. Også i situationer hvor det er lægeligt uansvarligt at sende patienter videre. Er du syg i længere tid, og forsikringen ikke er "god nok" eller du ingen forsikring har = gå fra hus og hjem, økonomisk ruin. Ulempe danmark: - Hver 9 år bliver regeringen udskiftet med en blå farve der mener offentlig sundhedssystem er ren kommunisme og ikke sørger for budgetteringen er i orden. - Danmark er det land i eu der har skåret mest på sundhedsudgifter relativt set over de sidste 10 år. - Danmarks sundhedsvæsen er lille, specialeområderne små, og vi har ikke nok samarbejde med udenlandet (igen, tror jeg, et spørgsmål om økonomi) - Det danske sundhedsvæsen har pga økonomisk udsultning ikke formået at udvilke sig i takt med udviklingen i resten af verden.
--
I just have an opinion, not the truth
#7
bassemandere
Elitebruger
09-12-2012 21:39

Rapporter til Admin
Der er mange ting i det, sundhed koster kassen = man skal forsikres, alderdommen skal der også spares op til, bliver du stoppet af politiet er det ikke smart at gøre som i danmark, de vil ha du har begge hænder på rettet og gør som de siger ellers får man den hårde behandling. de har meget stor forskel på den laveste klasse, middelklassen og overklassen (de helt rige) Så arbejder du ved McD skal du måske ha et ekstra arbejde hvis du vil have råd til lidt sjovt. Deres rets system er ikke som i dk, der er det ofte den rige der vinder sagen da han har råd til den bedste advokat. Det er nemt at sagsøge andre for erstatninger hvis en der kommer til skade mener at det er din skyld. Men ja der er dog mange negative og underlige love man skal sætte sig ind i. Omvendt er der også mange positive ting, arbejder man hårdt og får de rette ideer så kan du komme meget langt (modsat dk) de har heller ikke mange af de skatter og afgifter vi har. Skole derover koster kassen hvis du vil have en god uddannelse. Men man kan sige meget om usa, og vil her slutte af med dette link :) http://www.youtube.com[...]
--
NZXT Phantom Big, i7-3770, 16GB Ram, 256GB SSD, ASUS P8Z77-V LX, Gigabyte GeForce GTX 670, Win7 Home.
#8
ToFFo
Guru
09-12-2012 23:08

Rapporter til Admin
De har enorme McDonalds menuer!! Ja alt er vel sådan set bare større. Jeg gad sgu godt bo i USA. Men jeg har ikke lige midlerne til sådan at flytte derover permanent ud af det blå. Så er der alt det med sygesikring osv... Det giver jeg ikke meget for. Jeg tager chancen og håber på jeg ikke bliver syg. Ellers må jeg jo tegne en forsikring. Der er meget få lande der har samme sygesikring som i Danmark. Men de klarer sig jo fint. Og sygesikringen er en af de helt store fortalere for at bo i Danmark. Faktisk også et af de få argumenter der er. Jeg synes bare det er tamt, hvis det er det eneste man kan finde på.
--
Join min facebook fansite! http://kortlink.dk[...] Game giveaways, steam keys og andre sjove ting!
#9
zubrowka01
Giga Supporter
09-12-2012 23:19

Rapporter til Admin
arbejder man hårdt og får de rette ideer så kan du komme meget langt (modsat dk) Ehm. I think the working class beg to differ de har heller ikke mange af de skatter og afgifter vi har. Firmaskatten er 10% højere i usa end i danmark http://stevebroback.com[...] skattetryk danmark 48,8% http://www.skm.dk[...] skattetryk usa 57,7% http://www.nowandfutures.com[...]
--
I just have an opinion, not the truth
#10
Disturbed-Freak
Guru
09-12-2012 23:28

Rapporter til Admin
Øh, så problematikken med at flytte fra Danmark til USA ifølge HOL er altså primært, at lægehjælp ikke er inkluderet i skatten? Kom nu ind i kampen ;) Der er langt vigtigere ting. Anyway. #0 Du spørger om fordele og ulemper ved at flytte fra det ene land til det andet. Here goes: Det er udelukkende en fordel hvis du kan klare dig selv (have et velbetalt job). Altså hvis du har en uddannelse, firma eller lignende. Sundhedsforsikring er gennem jobbet, og man bliver stadig betalt fyrsteligt såfremt man ikke er lavt-uddannet. Lavere leveomkostninger på generelt det meste (udover nogle små pudsige ting som internet og mobil, som pudsigt nok er dyrere i mange områder, men det er vel klart pga geografien). El til en 1/10 prisen, ligeså med vand. Forvent gudelige boligforhold i forhold til samme pris i Danmark. Personligt savner jeg at snakke med fremmede mennesker uden at folk kigger på mig som var jeg idiot, det er noget jeg hader ved den danske kultur. Prøv at snakke med en fremmed på bussen, det er sgu sjældent de er imødekommende. Anyway det var en siderant. Ulemper: Kan du ikke klare dig selv, kommer du til at få et skod liv derovre. Men vent, hvis du ikke kan klare dig selv, er det meget svært at komme ind i landet. Ergo vil det i langt de fleste tilfælde kun være en fordel (økonomisk) i praksis. Yderligere er der jo tusind små ting. Lige fra gun laws til at du må dreje til højre når der er rødt de fleste steder. Altså.. Fordele ulemper, jeg kan ævle for evigt om det her. Men jeg ville helt sikkert ikke starte ved sundhedssektoren. Det er så typisk dansk at sige "Vi har gratis lægehjælp, Danmark er meget bedre end USA!", jojo, men vi betaler også tæske meget for det gennem skat, og lider på andre områder igennem lange ventetider på lægebesøg, eller sidde 7 timer på skadestuen før man får lov at komme ind. Min ekskærestes storebror i USA er sheriff, fik i 2008 5600 dollars om måneden (vel højere nu pga lønstigninger og inflation), plus gratis sundhedsforsikring til ham selv og hele hans familie, inklusiv hans søster. Han lever i et 4 bedroom house, fyrstelige vilkår, pool og jeg skal komme efter dig, splinterny bil og bruger penge til højre og venstre. Dem der kan klare sig lever sweet, dem der ikke kan, lever af helvedes til. Men det er typiske problemer ved det universelle kontra residuale system. Pros and cons, der er skrevet hele bøger om det. Anyway bare mine 2 cents.
--
For all sad words of tongue and pen, the saddest are these; it might have been. Ryster på hovedet hver gang jeg læser "gamer bærbar".
#11
Disturbed-Freak
Guru
09-12-2012 23:38

Rapporter til Admin
#9 Synes de tal ser fuskede ud. Meget. Fx ved USAs tal er sales tax opgivet som et gennemsnit over alle staterne, 9.7%, ved de danske tal er momsen opgivet som 10.2, når alle ved momsen er 25% på stort set alt. Kan ikke se hvordan den skulle falde til 10.2. Yderligere selv hvis vi trækker momsen fra, burde det gennemsnitlige skattetryk så være, hvad 38%. Jeg betaler 39% og er på SU. Du kan ikke bilde mig ind det er over gennemsnittet. Sidstnævneligt: Skattetrykket er ubetydeligt, da der ikke tages højde for forskellige fratræk, børnepenge osv, så det er en falsk indikator.. Hvad du leder efter er marginalskatten
--
For all sad words of tongue and pen, the saddest are these; it might have been. Ryster på hovedet hver gang jeg læser "gamer bærbar".
#12
Luske!
Ultra Supporter
10-12-2012 00:21

Rapporter til Admin
#11 Haha, det studsede jeg også over. Fedt at han bidrager til tråden, men han burde nok allerede oppe i #6 have startet med at gøre opmærksom på at hans indlæg var rimeligt farvede - ikke bare af SF, men af Ø. Det kunne være rart for OP at vide, når nu at han rent faktisk skal bruge det i skolemæssige sammenhænge... Men fred være med det
--
Jeg ønsker mig sådan en kæreste som ikk hedder .jpg til efternavn
#13
bassemandere
Supporter Aspirant
10-12-2012 00:26

Rapporter til Admin
#9 De sammenstillinger du viser der kan slet ikke sammenlignes. I usa betaler en lønmodtager langt mindre skat end vi gør, grunden er at de mener man selv skal være ansvarlig for eget liv, derfor har de en masse forsikringer og egenbetaling. Benzin i danmark koster vel 12-13kr literen for tiden. i usa koster 1 Gallon (3,7liter)3.06$ (oprundet 17,50kr)eller 4-6kroner literen (priserne svinger fra stat til stat) så de betaler kun det halve da de ikke har de store afgifter som her. men som heldet vil kender jeg nogle amrikanere de betaler 23-27% men mange af dem betaler 37-45% frivilligt da de på den måde får ret til pension men det kan fravælges hvis de ikke ønsker det.
--
NZXT Phantom Big, i7-3770, 16GB Ram, 256GB SSD, ASUS P8Z77-V LX, Gigabyte GeForce GTX 670, Win7 Home.
#14
zubrowka01
Giga Supporter
10-12-2012 00:42

Rapporter til Admin
#11 well, skattetryk = De samlede skatter og afgifter målt i pct. af BNP. Ok, den om skattetrykket var en svipser, indrømmet, sammenlignede vist æbler og tomater der. Her er en liste over skattetryk http://da.wikipedia.org[...] Og usa er godt nok længere nede end jeg troede. #12 Tja, jeg går ind for et offentligt, velfinanceret sygehusvæsen. Skal jeg da ikke lægge skjul på! Men ser mig nu ikke som hverken sf'er eller ø'er - er vel det man i gamle dage kaldte for "socialdemokratisk" eller i moderne termer "socialliberalistisk" edit: og kan da tilføje at jeg ikke synes den nuværende økonomiske model i usa ikke er fantastisk
--
I just have an opinion, not the truth
#15
zubrowka01
Giga Supporter
10-12-2012 00:48

Rapporter til Admin
Men den med firmaskatten på 35% vs danmarks' 25% er god nok :)
--
I just have an opinion, not the truth
#16
bassemandere
Supporter Aspirant
10-12-2012 00:59

Rapporter til Admin
#15 25% det er momsen så kommer skatten ;) og der ryger vi over.
--
NZXT Phantom Big, i7-3770, 16GB Ram, 256GB SSD, ASUS P8Z77-V LX, Gigabyte GeForce GTX 670, Win7 Home.
#17
Christian88
Supporter Aspirant
10-12-2012 01:04

Rapporter til Admin
Er der ikke noget om at nogen firamer i USA kan betale helt ned til 15% i skat?
--
#18
zubrowka01
Giga Supporter
10-12-2012 02:16

Rapporter til Admin
#16 selskabsskat i danmark = 25% http://www.skm.dk[...] #17 0 to 50,000 15% 50,000 to 75,000 $7,500 + 25% Of the amount over 50,000 75,000 to 100,000 $13,750 + 34% Of the amount over 75,000 100,000 to 335,000 $22,250 + 39% Of the amount over 100,000 335,000 to 10,000,000 $113,900 + 34% Of the amount over 335,000 10,000,000 to 15,000,000 $3,400,000 + 35% Of the amount over 10,000,000 15,000,000 to 18,333,333 $5,150,000 + 38% Of the amount over 15,000,000 18,333,333 and up 35%
--
I just have an opinion, not the truth
#19
Chaos
Elitebruger
10-12-2012 02:25

Rapporter til Admin
#10 "men vi betaler også tæske meget for det gennem skat, og lider på andre områder igennem lange ventetider på lægebesøg, eller sidde 7 timer på skadestuen før man får lov at komme ind." Danmark har langt mindre udgifter til sundhedssektoren og det er vidst ekstrem sager eller overdrevent for det meste. Der er langt værre sager i USA. #11 Du betaler ikke 39% af hele din indkomst. #16 Momsen tæller ikke, man regner bare altid den reelle pris som ex. moms. Og du betaler kun skat af profitten. Lige en ting folk glemmer er at lønnen er ofte tilpasset de højere skatter. F.eks. arbejder jeg med en del fra USA der, selvom de arbejder 40-45 timer om ugen, stadig tjener mindre end en dansk kassedame. Ja, hvis du klarer dig godt og får et rigtigt godt job hele dit liv, vil du leve godt (kan du så reelt set også i Danmark), men klarer du dig mindre godt, uanset hvor hårdt du arbejder, så vil det meget nemt gå rigtigt galt for dig og så er der ingen kære mor længere. Og gud nåde at trøste dig hvis du bliver syg som diabetes, sklerose eller andet. Så kan du se frem til endeløse medicin omkostninger og hospitals omkostninger. Jeg deltager i en del sklerose grupper og det er rystende hvor dårligt mange af dem har det i USA og nogen har ikke engang rigtig råd til at blive behandlet. I Danmark får man adgang til god og billig/gratis behandling.
--
#20
Disturbed-Freak
Guru
10-12-2012 03:37

Rapporter til Admin
#19 Ja Danmark har langt færre udgifter til sundhedssektoren (du glemmer at sige målt på procentdele af bnp), og skulle jeg vælge ét system havde jeg nok valgt det danske (pga jeg synes det er synd for samfundets udskud). Men det ændrer ikke på fordele og ulemper. Og synes nu ikke lige 7 timers ventetid er ekstreme sager, har da oplevet lignende ca halvdelen af gangene jeg har været på skadestuen (ialt vel 7-8 gange). De andre har det været 2-3 timer og en enkelt kun på en time. Hvad du taler om med de der 40-45 timer om ugen er jo bare normale lønforskelle og at vi i Danmark har større lighed. At kassedamen får, hvad, 120, mens i USA er det en 7-9 dollars i timen. Og nej der er selvfølgelig fradrag mm mht de 39%, taler jo blot trækprocent. Kritiserede bare faktualiteten i de tal #9 kom med. Omkring sklerosepatienter, så er det min observation, at grupper i Danmark med "accepterede" handicap, altså synlige handicap som fx sklerose eller muskelsvind eller så meget andet, ja de bliver behandlet godt. Men nu har jeg selv en lillebror med et sjældent handicap, hvor han ikke kunne få diagnosen i Danmark, da lægen mente det var standard hypermobilitet, hvor min bror efterfølgende får lavet en gen-test i USA, der viser de defekte gener. Han var ved at blive tvangsfjernet i DK pga lægen samt kommune anklagede min mor for at være overbeskyttende. Lægen i DK endte med at undskylde, utroligt nok, efter beviserne kom. Men ikke en skid er blevet ændret i praksis med at diagnosticere handicappet i Danmark, so what does it matter. Anyway pointen er at på mange måder er systemet uddateret, og det går ud over minoriteterne. Lidt ligesom at hvis man har brækket benet er det danske system super til at hjælpe dig, men vores "kræft-kurerings-rate" er lavere end mange andre velfærdsstaters. Universalisme har mange svagheder, hvilket er vigtigt at anerkende når man taler fordele og ulemper som #0 efterspørger. Som ham politikeren (har glemt hvem) engang sagde: "Hvis alle der havde krav på førtidspension søgte og fik det ville landet gå bankerot". Det universale system udelukker også mange, og man er en blind utopist hvis man mener, at bare fordi systemet ifølge loven skal "hjælpe" alle, så bliver det også gjort. Der er alt for mange tilfælde, hvor folk ikke får hvad de burde få. Og hvis systemet ikke var ondt på den front, ville pengene ikke hænge sammen. En ond spiral, really, og en kæmpe fortaler for et residualt system og privatisering.
--
For all sad words of tongue and pen, the saddest are these; it might have been. Ryster på hovedet hver gang jeg læser "gamer bærbar".
#21
wizH
Nørd
10-12-2012 07:19

Rapporter til Admin
De har verdens bedste donuts. Alene nok grund til at flytte i sig selv.
--
i5 2500K 5 GHz | P8Z68-V PRO | HD 6870 CF | Force GT 128GB SSD | AX850 Corsair 500R | 16GB Corsair Vengeance 1600 MHz CL9 | Custom Vand
#22
christianraul
Superbruger
10-12-2012 10:09

Rapporter til Admin
Jeg synes folk glemmer et helt oplagt emne. I hvilken retning bevæger USA sig? - Især omkring sundhedssektoren. Obama blev genvalgt i efteråret og dermed også hans sundhedsreform. USA - med befolkningens samtykke - bevæger sig netop nu mod en mere Europæisk velfærdsmodel - Selektiv/Universel. Sunhedsreformen skal jo blandt andet sikre at forsikringsselskaber optager alle - også kunder med bekostelige lidelser som sukkersyge etc. Amerikanerne tvinges omvendt til at have en sundhedsforsikring - som hvis de var blevet pålagt en ekstra skat. Ergo, et skridt i retning af vores velfærdsmodeller i især skandinavien. Det synes jeg er værd at tage med i betragtningerne omkring sunhedssektoren.
--
#23
Nickkelmann
Giga Supporter
10-12-2012 20:16

Rapporter til Admin
Fed debat vi har fået skabt her, tusind tak for de mange kommentare :) Jeg skal fremlægge i slutningen af den uge her, så er der flere som gerne vil dele deres holdning med mig, skal de være mere end velkommen! :D
--

Opret svar til indlægget: Indvandring til U.S.A - Fordele og ulemper

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning