Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Spise IKKE gennemstegt Kylling?

Af Junior Supporter roller344 | 22-04-2013 21:41 | 15532 visninger | 31 svar, hop til seneste
Hej spiste aftensmad for a 1 time siden, vi fik noget kyllingebryst. Det så rimelig stegt ud i starten men efter jeg havde spist 70% af den så jeg at den ikke var gennemstegt i midten hvor kødet så ud som om det gjorde i starten. Det var dog stadig varmt/lunt? Jeg har det ikke dårligt atm men er det chance for mad forgifting?
--
#1
drdenner
Supporter
22-04-2013 21:42

Rapporter til Admin
Hvis du får det dårligt: Ja Ellers: Nej
--
#2
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 21:44

Rapporter til Admin
#1 så får jeg det bare dårligt ved tanken om at jeg kan være forgiftet :(
--
#3
Colaplus
Elite Nørd
22-04-2013 21:44

Rapporter til Admin
Find en ny dame så.. Hvis hun ikke dur i køkkenet, er den helt gal!
--
• GA-MA790XT-UD4P • Phenom II X4 955 • 4GB XMS 3 DHX • HD7870 XT • OCZ Solid 3 120GB •
#4
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 21:46

Rapporter til Admin
Det skal siges at det blev grillet
--
#5
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 21:46

Rapporter til Admin
#3 haha, det var nu mig der lavede det
--
Du vågner op død i morgen!! Tag det med ro, de fleste kyllinger i dagens danmark er salmonella fri og i gamle dage var det ikke uvant at få en rosa kylling (nyder jeg personligt også selv engang i mellem) og der faldte menneskerne ikke om på stribe. Hvis du er smittet, burde du mærke det inden for en 12 timers tid, har selv haft en omgang salmonella et par gange, og det er ikke en super sjov oplevelse, og det kræver noget godt læsestof og blødt toiletpapir til de mange mange timer på toilettet. Skulle du blive smittet, så sørg for at blive sygemeldt hvis du arbejder med syge mennesker eller mad, ellers så tag det som det kommer. Madforgiftning kræver normaltvis ikke en tur til lægen, med mindre du er svag i forvejen. Det skal gå over af sig selv, og det er kun i sjældne tilfælde at du får ordineret medicin. Foruden hvad du selv kan købe dig fattig i, i håndkøb (læs: diarre piller) Men igen, ro på! jeg spiser ofte rå æg, er kyllingen og svinet rosa er det ren mums, og jeg er aldrig blevet smittet på den konto. (Mine tideligere oplevelser med salmonellaen var fra slagter gangen på kokkeskolen)
--
#7
frodzet
Mega Supporter
22-04-2013 21:47

Rapporter til Admin
Hvis du havde fået mad forgiftning ville du få det dårligt inden for et kvarter.. Men hvis det er salmonella kan der godt gå et stykke tid før du vil gå hen og få dårlig mave - der er endnu ikke nogen i Danmark der er død af salmonella, så du bør ikke være urolig. Desuden er chancen for at få salmonella sjælden. Hvad farve var kødet i midten? Gennemsigtig/lyserød agtig eller var den mere hvid i det.
--
#7 Ahh, sandhed med modifikationer, det er ikke mere end et par år siden hvor en mors kiksekage slog et par familie medlemmer ihjel. Det var, så vidt jeg husker salmonella. //Edit, og det er yderst sjældent at en maveforgiftning viser tegn inden for 15minutter. Mht. Kiksekagen http://www.bt.dk[...]
--
#9
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 21:51

Rapporter til Admin
#7 mere hvidt i det eller ligesom det ser ud når du køber det i pakken. #6 og 7. Tag gav mig lidt ro. Har ik tid til at være syg nu, skal lægge fliser og har kun imorgen :(
--
#10
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 21:51

Rapporter til Admin
#8 der røg ro'en
--
#11
Slettetbruger5612
Guru
22-04-2013 21:53

Rapporter til Admin
#10 Se på positivt på det, hvis de fliser skal ligges på badeværelset så har du ikke så langt til kummen :)
--
#12
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 21:54

Rapporter til Admin
#8 sønnen havde kun et par timer og så døde han? Kan de ikke ringe til en ambulance ?
--
#13
frodzet
Mega Supporter
22-04-2013 21:58

Rapporter til Admin
#8 Madforgiftning og salmonella er to vidt forskellige ting, og den mor du snakker om der døde af "salmonella" var fordi de æg hun brugte til kiksekagerne var for gamle plus de havde salmonella, gammel æg + salmonella.. ikke en god cocktail. Der er endnu ikke nogen i Danmark der er død af salmonella alene og dem der er er fordi der har været andre bakterier i maden også. En madforgiftning viser tegn inden for 15minutter.. fx. muslinger, det tager under et kvarter fra du spiser din første musling til du får kvalme og kaster op. #9 Hvis det har været hvidt har der ikke været noget overhovedet. #0 Men nummer 0, du opdager det nok når du er igang med at skide dig selv ihjel :D
--
#14
Slettetbruger5612
Guru
22-04-2013 21:58

Rapporter til Admin
#12 er du hypokonder eller hva? Du har spist lidt halv færdig kylling, så slap da af knægt. "Det er meget usædvanligt, at det går så hurtigt, og det kan skyldes en blodforgiftning. En anden forklaring kan være, at de har indtaget store mængder af salmonella, eller at de ikke har været særligt modstandsdygtige," siger Kåre Mølbak.
--
#15
Slettetbruger5612
Guru
22-04-2013 22:01

Rapporter til Admin
#13 Den må du ærligt talt længere ud med, gamle æg har sgu aldrig slået nogen ihjel, har du noget kilde/dokumentation på den påstand? (eller et link til en uddybende artikel omkring den familie) Og du siger dit, jeg siger mit. Jeg vil stadigvæk mene at det er yderst sjældent en maveforgiftning viser sig inden for et kvarter, muslinger er selvfølgelig også det værste eksempel du kan gribe. Men tag f.eks. udgangs punkt i dårlig hånd hygiejne eller en køkken medhjælper der render rundt med et betændt sår på hånden, ja så dukker disse sager jo først op når personerne er kommet hjem og begynder at ringe ind med klagerne.
--
#16
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 22:06

Rapporter til Admin
Ved ikke rigtig hvad jeg skal tro. Vi får se imorgen
--
#17
AJU
Supporter Aspirant
22-04-2013 22:08

Rapporter til Admin
Ro på mester... Der er sket meget siden kiksekagesagen fra 2000. Og det var (meget gamle) æg, ikke hønen, de spiste... Vi er nogen der stadig spiser mad sådan her og ikke er død af det endnu... http://gastromand.dk[...] Så længe køkkenhygiejnen er i top, kan man sagtens spise rå/halvrå mad! Bare husk, at vi stort set har den højeste fødevaresikkerhed i Verden (sammenholdt med Verdens største og mest effektive kontrolsystem). Jeg satser mine Eurocents på, at du ser solen stå op igen... ;)
--
#18
AJU
Supporter Aspirant
22-04-2013 22:11

Rapporter til Admin
#15, membranen rundt om ægget, mellem skallen og æggehviden bliver svagere over tid (mindre modstandsdygtig), hvorfor bakterier kan "vandre" fra omgivelserne og indtil selve ægget. Derfor kan et gammelt æg være farlig at spise. Men ellers er vi helt enig. Spis bare rå æg, så længe de kommer fra DK eller SE.
--
#19
frodzet
Mega Supporter
22-04-2013 22:12

Rapporter til Admin
#15 Det kaldes madforgiftning, vi snakker ikke bakterier fra en person, det skulle da lige være en der havde hånden oppe i røven før han tilberedte en bøf - så snakker vi colibakterier som er farlige ja. Men madforgiftning er noget helt andet. Ældre mennesker eller folk med dårligt helbred kan dø af salmonella, alene af den grund at deres immunforsvar er dårligt og salmonellaen kan slå ihjel.. Men igen - salmonella har endnu ikke drabt nogen i Danmark alene - så ved en ung sund person har salmonella ingen chance. Læs her og det giver en bedre forståelse for salmonella: http://www.bt.dk[...] 1, En privat hønsebesætning. 2, særligt modstandsdygtige eller en stor mængde salmonella.
--
#20
Slettetbruger5612
Guru
22-04-2013 22:12

Rapporter til Admin
#17 http://www.dr.dk[...] :) #Kiksekagen. http://jyllands-posten.dk[...] Intet om gamle æg her. Og lige mht. æg, så kan de holde sig 30 dage uden for køl / 60 dage på køl. Der skal meget til for at de kan defineres som "gamle æg"
--
#21
AJU
Supporter Aspirant
22-04-2013 22:18

Rapporter til Admin
#20, Jeps, men der er flere tilfælde af "private" hønsebesætninger, der smittes, hvor høns og kyllinger fiser rundt, ligger æg, laver reder og folk begynder at samle mere eller mindre spiselige æg, der har været ruet på og spiser dem. Så skal det jo gå galt! Men hønsehold, der sælger æg, indsamler æg flere gange om dagen, så her er risikoen ikke tilstede.
--
#22
Slettetbruger5612
Guru
22-04-2013 22:22

Rapporter til Admin
#19, det var netop hvad jeg mente med dårlig håndhygiejne, coli. Mht. Betændt sår, ja så er vi over i stafylokokker( yep det er en bakterie). Så jo, det er madforgiftninger, og det her handler faktisk ikke om hvad definitionen på en mad forgiftning er, jeg sagde blot det er yderst sjældent at man mærker sådan en, inden for et kvarter. Mht. Det sidste du skriver, så synes jeg det er noget sludder. Hvis jeg køre en gammel dame ned, og hun dør af dette pga. i forvejen svækket helbred, så er det ikke mig som har slået hende ihjel? Mht. Hinden på ægget, hvis jeg ikke husker meget galt, så kan salmonella eller andre bakterier ikke vandre igennem skallen, før det sekund hvor du sætter dine fedtede finger på ægget, så ødelægges forsvaret. Men det er da muligt jeg husker forkert.
--
#23
vest-aalb-dk
Junior Nørd
22-04-2013 22:37

Rapporter til Admin
Kylling skal da være rosa!
--
Ironi forekommer aldrig! Ps bruger min mobil til ca 80% af mine svar osv herinde, så hvis jeg skriver noget usammenhængende er det derfor!
#24
roller344
Junior Supporter
22-04-2013 22:44

Rapporter til Admin
Dette bliver så min sidste post på HOL. Farvel og nyd livet
--
#25
AJU
Supporter Aspirant
22-04-2013 22:47

Rapporter til Admin
#24, har du WiFi på toilettet? :D
--
#26
Colaplus
Elite Nørd
22-04-2013 22:58

Rapporter til Admin
Jees... Der sker sgu' aldrig noget alligevel. Fald nu lidt ned.
--
• GA-MA790XT-UD4P • Phenom II X4 955 • 4GB XMS 3 DHX • HD7870 XT • OCZ Solid 3 120GB •
#27
No pain no brain
Junior Nørd
23-04-2013 20:33

Rapporter til Admin
efter min mening behøver kyllingebryst ikke at være helt gennemstegt, da det ellers bliver for tørt.
--
#28
roncoleman
Bruger Aspirant
23-04-2013 20:36

Rapporter til Admin
Omfg en tråd. Nej, du er sikkert ikke forgiftet. Altså - hvad fanden er det for en mystisk frygt at have.
--
#29
Klatretoesen
Junior Supporter
23-04-2013 20:44

Rapporter til Admin
27# Jeg vil så mene der er forskel på gennemstegt og tørstegt ;-) I øvrigt dør salmonella ved 60 grader. En kylling skal være 72-75 grader alt efter udskæring (nogle steger helt op til 82 grader) .. Ved under 60 grader er man ikke i tvivl om kyllingen har fået nok! Dette leder tanken på andebryst, som jeg selv ynder som rosastegt. Der er ikke meget kød der er værre end en skamstegt and ... Som man ofte får juleaften !
--
#30
Benjiii
Junior Nørd
23-04-2013 20:46

Rapporter til Admin
75 grader skal køb op på før bakterier dør og jeg er i gang med kokke uddannelse hvor vvi har om det tit ellers ville du ikke bruge pasteuriserede ægge blommer til mayo og bearnaise
--
(\__/) (O.o ) (>
#31
Klatretoesen
Junior Supporter
23-04-2013 20:53

Rapporter til Admin
Jeg kan så se at det er 50 grader i 90 minutter, 60 grader i 12 minutter eller 75 i 10 minutter før salmonellaen dør... Jeg bruger heller ikke pasteuriserede æg efter det ikke længere var et krav for fødevarevirksomheder at bruge dem http://www.dr.dk[...]
--

Opret svar til indlægget: Spise IKKE gennemstegt Kylling?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning